Rantaa ja rentoutumista Sri Lankassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Rentoutumista ihastuttavassa neljän tähden hotellissa, hintaan sisältyy täysihoito.

Uutuus

Jos kärsit matkakuumeesta, tämä on houkutteleva mahdollisuus kokea mielenkiintoinen ja monille yhä tuntematon kohde varsin edulliseen hintaan.

Kyseessä on mukava rantaloma ihastuttavassa neljän tähden rantahotellissa Kalutaran rantakohteessa, noin 40 km päässä Sri Lankan pääkaupungista Colombosta. Voit rentoutua hotellin altaalla tai nauttia Intian valtameren aalloista ja rannasta, joka alkaa heti hotellin ravintolan ulkopuolelta. Hotellin kylpyläosastolla voit hemmotella itseäsi hoidoilla tai vaihtoehtoisesti voit vain lueskella hyvää kirjaa omalla parvekkeellasi ja ihastella samalla Sri Lankan kaunista luontoa.

Matkan hintaan sisältyy kaksi kiinnostavaa retkeä: Käynti pääkaupungissa Colombossa, jossa merkkejä ajasta Portugalin siirtomaana näkee yhä monilla aukioilla ja hienoissa palatseissa. Toinen retki suuntautuu saaren eteläosaan, jossa tehdään veneretki mangrovealueella, käydään kilpikonnien suojelukeskuksessa sekä tutustutaan yhteen saaren perinteisistä maustetarhoista.

Matkan hintaan sisältyy täysihoito ja lentokenttäkuljetukset. Matka on omatoiminen. Englantia puhuva paikallisopas on mukana kaikilla retkillä.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen paikallisopas

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Sri Lankan rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Colombo.
Päivä 2 Colombo – Kalutara. Saapuminen ja majoittuminen hotelliin. Rentoutumista hotellissa.
Päivä 3 Kalutara. Retki pääkaupunkiin Colomboon.
Päivä 4 Kalutara. Rentoutumista hotellissa.
Päivä 5 Kalutara. Retki Kosgodan/Hikaduwan alueelle, sis. veneretken mangrovemetsässä, vierailun kilpikonnakeskuksessa ja maustetarhalla.
Päivä 6–9 Kalutara. Rentoutumista hotellissa tai lisämaksullisia retkiä.
Päivä 10 Kalutara – Colombo – Helsinki. Kotimatka.

Hotelli

Mermaid Hotel

 • Huoneiden lukumäärä: 72
 • Etäisyys Kalutarasta: 4 km
 • Vastaanotto: 24/7
 • Etäisyys rantaan: 50 m
 • Ravintoloita: 1
 • Baareja: 4
 • Uima-altaita: 2 ulkoallasta
 • Luottokortilla maksaminen ok
 • Wi-Fi
 • Kylpylä

Neljän tähden Hotel Mermaid sijaitsee Intian valtameren äärellä, joten mahdollisuudet nauttia erittäin kauniista hiekkarannasta ovat mahtavat! Hotellissa on lisäksi ihana uima-allasalue, ravintola, baareja ja iso kylpyläosasto.

Hotellissa on 72 huonetta ja 9 bungalowia. Majoitumme superior-huoneisiin, joissa kaikissa on oma parveke ja ilmastointi. Kaikissa huoneissa on lisäksi tv, minijääkaappi, kahvin-/teenkeittovälineet ja hiustenkuivain.

Hotellin kylpylä tarjoaa rentouttavia hierontoja, jooga- ja aerobictunteja. Hotellin ravintolasta on hienot näkymät merelle. Siellä tarjoillaan upea aamiainen sekä tuoreista raaka-aineista valmistettuja kala- ja äyriäisruokia sekä lounas- että päivällisaikaan. Altaalla tai päiväretkellä vietetyn mukavan päivän jälkeen on kiva pistäytyä jossakin hotellin neljästä baarista, joiden valikoimassa on monenlaisia juomia ja cocktaileja.

Hotellista on mahdollista varata huone merinäköalalla, huonetyyppi: Premium Sea View. Lisämaksu on 198€. Huone varataan viimeistään 60 päivää ennen matkaa.

All inclusive -paketti lisämaksusta
Hintaan sisältyy täysihoito. Sen voi lisämaksusta muuttaa all inclusive-paketiksi.
All inclusive tarkoittaa, että kaikki limsat, oluet ja paikalliset alkoholijuomat hotellin ravintolassa ja baarissa sisältyvät matkan hintaan.
All inclusive -pakettiin sisältyy myös sisäänpääsy snack roomiin, jossa tarjoillaan tuoreita hedelmiä ja pientä purtavaa klo 10.30–17.30 joka päivä.

Lue lisää hotellista:
https://www.mermaidhotelnclub.com/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Huoneet

TV                                                                       
Minibaari
Tallelokero
Ilmastointi
Tuuletin                                                                          
Hiustenkuivain
Kahvin-/teenvalmistusvälineet
Wi-Fi

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
1.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Colombo.

Lento Helsingistä Sri Lankaan, matkalla koneenvaihto.

Päivä 2
Colombo – Kalutara. Saapuminen ja majoittuminen hotelliin. Rentoutumista hotellissa. N. 30 km

Kone laskeutuu aikaisin Colomboon. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen bussi kuljettaa suoraan hotelliin, joka on tukikohtasi seuraavan viikon ajan. Neljän tähden Hotel Mermaid sijaitsee vain 30 km päässä Colombon kansainväliseltä lentokentältä. Tarkempi sijainti on Kalutaran rantakohde, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet ja viihtyisiä baareja ja kahviloita.

Kun hotellihuoneet on jaettu, on pienen kävelyretken vuoro: tutustumme englanninkielisen paikallisoppaan kanssa hotellin ympäristöön ja hotellivieraille tarjolla oleviin moniin aktiviteetteihin. Loppupäivä on varattu rentoutumiselle. Täysihoidon ateriat alkavat aamiaisesta .

Päivä 3
Kalutara. Retki pääkaupunkiin Colomboon. N. 75km

Aamiaisen jälkeen suuntana on vilkas suurkaupunki Colombo, joka sijaitsee hienolla paikalla Intian valtameren rannalla. Kiitos Colombon ison sataman ja strategisesti tärkeän sijainnin idän ja lännen välisellä kauppareitillä, kaupunki tunnettiin kauppiaiden keskuudessa jo 2 000 vuotta sitten. Colombosta tuli pääkaupunki kuitenkin vasta vuonna 1815, kun Sri Lanka joutui englantilaisten hallintaan. Kierros vie mm. Fortin kaupunginosaan, jossa portugalilaiset nousivat maihin 1500-luvun alussa. Alueesta, jota tuolloin kutsuttiin nimellä Kolonthota, tuli nopeasti saaren tärkein kaupankäynnin keskus. Portugalilaiset rakensivat linnoituksen Kolonthotan ja sataman turvaksi – siitä kaupunginosan nimi Fort, linnoitus. Hollantilaiset valloittivat linnoituksen 1656, englantilaiset puolestaan vuonna 1815. Viimeksi mainitut käyttivät linnoitusta hallinnollisena keskuksenaan.

Joitakin vuosikymmeniä myöhemmin linnoitus hylättiin, sillä britit olivat sitä mieltä, ettei Colomboa enää uhattu sotilaallisesti. Lisäksi se oli esteenä alueen kaupunkikehitykselle. Vaikka linnoitus ja sen muurit ovat raunioina, on kaupunginosassa yhä koko joukko historiallisia rakennuksia. Kuten portugalilaisten aikana, Fort on yhä Sri Lankan kaupan ja liike-elämän keskus.

Reitti kulkee ohi Pettahin, Colombon vilkkaan basaarialueen, sekä kaupungin muodikkaan asuinalueen, Cinnamon Gardensin. Se on saanut nimensä paikalla sijainneen kaneliplantaasin mukaan. Retken ohjelmaan kuuluu lisäksi pieni kävelykierros pitkin Colombon rantakatua Galle Face Greeniä, joka seurailee noin kilometrin verran Intian valtamerta.

Rantakadun vieressä on jättikokoinen viheralue (kuvittele New Yorkin Central Park ilman puita), jota käytettiin aikaisemmin hevosurheiluun ja golfkenttänä.

Paluu hotellille iltapäivän päätteeksi.

Päivä 4
Kalutara. Rentoutumista hotellissa.

Tämä päivä on varattu rentoutumiselle viihtyisässä hotellissa. Voit lekotella rannalla tai hotellin uima-altaalla. Hotellin kylpyläosastolta voi varata itselleen hieronnan ja hotellissa on myös hyvin varustettu kuntosali. Makuelämyksiä on tarjolla hotellin baarissa ja ravintolassa.

Päivä 5
Kalutara. Retki Kosgodan/Hikaduwan alueelle, sis. veneretken mangrovemetsässä, vierailun kilpikonnakeskuksessa ja maustetarhalla. N. 120km

Aamiaisen jälkeen suuntana on etelä. Reitti kulkee pitkin rannikkoa, ohi Bentotan rantalomakohteen. Ensimmäinen pysähdyspaikka on vaikuttava mangrovealue Madu Ganga -joen ympäristössä. Veneretkellä pääsee lähelle luontoa. Alueella on myös vanhoja maustetarhoja, jotka perustettiin siirtomaa-aikana. Vierailu yhdellä niistä tutustuttaa lähemmin näihin tuottoisiin vientituotteisiin, kuten kardemummaan ja kaneliöljyyn.

Retken lopuksi vuorossa on kilpikonnien suojelukeskus Hikaduwan lähistöllä. Keskuksen henkilökunta ja vapaaehtoiset ovat onnistuneet yrityksissään säilyttää kilpikonnakanta. Työntekijät kertovat lisää tästä kiinnostavasta ja tärkeästä työstä.

Mielenkiintoisten elämysten jälkeen paluu hotellille iltapäivän lopulla.

Päivä 6–9
Kalutara. Rentoutumista hotellissa tai lisämaksullisia retkiä.

Loppuloma on varattu rentoutumiseen hotellin altaalla tai kävelyretkiin rannalla. Jos paikalliset nähtävyydet kiinnostavat, hotelli tarjoaa erilaisia retkiä, jotka varataan paikan päällä.

Voit lähteä retkelle esim. Gallen kauniiseen vanhaan satamakaupunkiin, jossa hollantilaiset kävivät kauppaa. Tai miten olisi retki johonkin saaren monista kansallispuistoista, jossa voidaan melkein myöntää valtiontakuu sille, että puistossa näkee norsuja sekä joitakin muita saaren monista eläinlajeista, kuten karhuja, peuroja, puhveleita, krokotiileja ja apinoita. Nämä retket eivät sisälly matkan hintaan, mutta ne voi varata hotellilla tai paikallisoppaan kautta.

Täysihoidon viimeinen ateria on illallinen ja paikallisopas hakee ryhmän hotellilta ja ajamme Colombon lentokentälle.

Päivä 10
Kalutara – Colombo – Helsinki. Kotimatka.

Lento lähtee Colombosta aamuyöstä paikallista aikaa (välilasku ja koneen vaihto matkalla). Helsinkiin kone laskeutuu iltapäivällä saman vuorokauden aikana.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
498€
Lapset alle 12 v.

Hinta lapselle alle 12 v. (max. 2 lasta kahden aikuisen kanssa samassa Superior-huoneessa) Hinta:1350€/hlö

Lisävuode lapselle on yksinkertainen taitettava sänky. (Varattavissa ainoastaan Superior-huoneeseen).

 

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Colombo – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen Superior-huoneessa Mermaid Hotel and Spa:ssa (luokitus neljä tähteä)
 • Täysihoito hotellissa päivinä 2-9 
 • Kuljetukset
 • Retket ohjelman mukaan, englanninkielinen paikallisopas
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 498€/hlö
 • Muut ruokailut ja juomat
 • All inclusive-paketti 128€/hlö
 • Lisämaksullinen huonetyyppi, näkymä merelle (Premium Sea View) 198€
 • Turistiviisumi Sri Lankaan 35 USD/hlö (sähköinen ETA-hakemus, katso lisää hyvä tietää-kohdassa)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 15 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten. Viisumia anotaan ja se maksetaan osoitteessa: www.eta.gov.lk

Nämä sivut ovat viralliset ja hakulomake on valittavissa englannin kielisenä. Viisumi maksaa noin 35 USD/hlö. Viisumi tulee anoa ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan sitä 3-4 viikkoa ennen matkaa, ei aikaisemmin.

Huom. internetissä on tarjolla kaupallisia palveluja, jotka ottavat viisumihakemuksesta erillisen välityspalkkion.

 

All inclusive

Tällä matkalla on mahdollista vaihtaa täysihoito all inclusive -paketiksi (lisämaksusta).
All inclusive tarkoittaa, että vesi, virvoitusjuomat, oluet ja paikalliset alkoholijuomat hotellin ravintolassa ja baarissa sisältyvät matkan hintaan.
All inclusive -pakettiin sisältyy myös tuoreita hedelmiä ja pientä purtavaa klo 10.30–17.30 hotellissa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21LKRTR10AFI2909