Ranger-taitoja safarilla Etelä-Afrikassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tutustu Afrikan luontoon ja opi eläinten käyttäytymisestä kokeneilta rangereilta Albatros Travelin omassa Honeyguide Ranger Camp –leirissä.

Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnon ja eläimet ympäristössä, joka on yleensä varattu rangereille (safarioppaille). Matka on tarkoitettu sinulle, joka olet erityisen kiinnostunut kasveista ja eläimistä –pienistä ja suurista. Kahden viikon kansainvälisellä matkalla ehdit syventyä kiinnostuksesi kohteisiin olit sitten vasta-alkaja tai kokenut luonnonystävä.

Kuljemme savanneilla maastoautoissa ja jalan. Päivittäisillä luennoilla saamme tietoa eläinten käyttäytymisestä ja Afrikan ekosysteemin kiehtovista organismeista sekä opimme tunnistamaan hyönteisiä, lintuja, kasveja ja eläinten jälkiä. Kokeneet rangerit toimivat kouluttajinamme ja jakavat meille tietoa myös geologiasta, astronomiasta ja ilmastosta. 

Kahden viikon aikana saat maistiaisen siitä, miltä rangereiden jännittävä arki näyttää. Mukaan kotiin vietäväksi taatusti ikimuistoisia elämyksiä!

Majoitumme Albatrosin omaan Honeyguide Ranger Camp-leiriin. Pienet kanvasteltat sekä uima-allas ja ravintola odottavat meitä keskellä Entabenin yksityistä suojelualuetta, jossa safari alkaa, kun vain pistää päänsä ulos ovesta. Olemme osa kansainvälistä ryhmää ja rangereiden opastus tapahtuu englanniksi.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Safari, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Paikallisoppaat ja rangerit (opastus englanniksi)

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Johannesburg, Etelä-Afrikka
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa - Ranger Camp
Päivä 3 Safariajelu ja johdatus rangereiden päivätyöhön
Päivä 4–14 Safariajeluja ja rangerkoulutusta Ranger Campissä Entabenissa
Päivä 15 Ranger Camp - Johannesburg - lento Helsinkiin
Päivä 16 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 15  kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kaikissa huoneissa on kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta (standarditeltat), tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista. Leiri ei ole aidattu ja eläimet liikkuvat luonnossa vapaina.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi impalalauma tulla viettämään yönsä leirissä, ollakseen turvassa leijonilta. Myös leijonat, kuten muutkin suojelualueen eläimet voivat kulkea leirin läpi. Leirissä on koko ajan paikalla koulutetut, paikalliset rangerit, jotka huolehtivat leirin turvallisuudesta.

Honeyguide Ranger Camp:
- 11 standarditelttaa
- 2 perhetelttaa
- 2 deluxe-perhetelttaa 

Deluxe-perheteltat ovat tilavampia ja niissä on erillinen makuuhuone. Huoneluokan korotus deluxe-perhetelttaan: 150€/hlö

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.698€
Helsinki
2.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg, Etelä-Afrikka
Lennämme Helsingistä Johannesburgiin (matkalla välilasku), jonne saavumme toisena matkapäivänä.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa - Ranger Camp
Tervetuloa Entabeniin!

Laskeuduttuamme Johannesburgiin ajamme Pretoriaan, Etelä-Afrikan pääkaupunkiin. Teemme siellä pienen kaupunkikierroksen. Pysähdymme katsomaan Union Buildingiä, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu, ja jonka luota on näkymät yli koko kaupungin. Rakennuksen edustaa hallitsee Nelson Mandelan patsas. Omakustanteisen lounaan jälkeen meillä on edessä kolmen tunnin ajomatka läpi eteläafrikkalaisten maisemien.

Matkaamme kohti pohjoista. Reittimme kulkee läpi vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltojen sekä pienten paikkakuntien,. Kauempana pohjoisessa kaunis ja punertavana hohtava Waterberg-vuoristo ilmestyy taustalle. Täällä sijaitsee Entabenin yksityinen suojelualue, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi.

Honeyguide Ranger Camp, sijaitsee vuorten juurella hiekkaisella ruohikkotasangolla, jolla on tiheää pensaikkoa, savannia ja vesialueita. Lukuun ottamatta henkilökuntaa ja rangereita – ja leijonia, kirahveja, virtahepoja ja muita eläimiä, jotka kulkevat toisinaan läpi alueen – leiri on lähes kokonaan meidän käytössämme. Eläimet kulkevat yleensä yöaikaan, joten aseistettu ranger saattaa jokaisen aina nukkumaan. Voit rentoutua, sillä rangerit ovat paikalla vuorokauden ympäri.

Waterbergillä tarkoitetaan myös laajaa aluetta, johon kuuluvat Sand River -vuoret, Hoekberg, Swaershoek ja Mopel-vuoristo. Kyse on yhdestä maapallon vanhimmista vuoristoalueista. Luonto seudulla on dramaattinen. Eteläpuoliset rinteet ovat jyrkkiä ja paljaita ja siellä täällä näkyy omalaatuisia kalliomuodostelmia. Pohjoispuoliset rinteet muuttuvat loivemmin pensaikoksi ja savanniksi. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”. Kun on kerran nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Saavuttuamme perille leiriin voimme rentoutua virkistävän juoman äärellä. Tutustut ryhmään sekä rangereihin, jotka vastaavat tulevien päivien koulutuksesta.

Päivä 3
Safariajelu ja johdatus rangereiden päivätyöhön

Ensimmäinen monista aamuista alkaa kupillisella kahvia tai teetä ja parilla keksillä. Sitten lähdemme tutustumaan lähiseutuun, joka on kotimme seuraavat 12 päivää. Tällä matkalla teemme useita safariretkiä, ja tarjolla on runsaammin aktiviteetteja kuin tavanomaisella safarimatkalla.

Niin kutsuttu aamusafari alkaa yleensä suunnilleen auringonnousun aikoihin. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorenrinteen upean väriseksi. Kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi.

Kokemusten perusteella jo ennen kuin ensimmäinen safariretkemme on ohi, olemme saattaneet nähdä koko joukon Afrikan tunnetuimpia eläimiä, esim. leijonan, sarvikuonon, gnuuantiloopin, isokudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Kun palaamme takaisin safarilta, meitä odottaa hyvin ansaittu aamiaisbuffet.

Iltapäiväsafari alkaa päivän päättyessä, kun aurinko on alhaalla ja lämpimät värit valtaavat maiseman. Pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään. On vaikuttava kokemus, kun näkee eteläistä pallonpuoliskoa valaisevien tähtiparvien yhtäkkiä syttyvän, yön tuhannet eksoottiset äänet täyttävät korvat ja Afrikan punaisen maan ja savannin tuoksut tulvivat nenään.

Ilta- ja yösafari on täysin erilainen kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi täysin eri maailmassa. Kun ajovalojen valkoiset keilat pyyhkivät pensaikkoa, sadat isot ja pienet silmät välähtävät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Jokin rapisee ja tuhisee lähettyvillä – onko se lauma ruohoa pureskelevia gnuuantilooppeja vai ovatko nälkäiset leijonat lähteneet yölliselle metsästysretkelleen?

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta tuulenpitävä takki tai fleece on silti olla tarpeen.

Päivä 4–14
Safariajeluja ja rangerkoulutusta Ranger Campissä Entabenissa

Nyt pääsevät safariretket ja luonto-opastuskurssit kunnolla käyntiin. Joka päivä järjestetään luentoja, joilla käydään läpi tietty teema, vastataan kysymyksiin ja ihastellaan silmiemme edessä avautuvaa luontoa.

Safariretket vaihtelevat päivästä toiseen, ja Entabenissa riittää vaihtoehtoja. Kokeilemme aikaista aamusafaria ja iltapäiväsafaria maastoauton kyydissä sekä vaellussafaria, jolla seuraamme eläinten jälkiä. Ohjelmassa on myös safariajelu Entabeni-vuoren juurelle kostealle alangolle sekä ylängölle, jossa koemme aivan erilaista luontoa ja eläimistöä. Syömme maukkaan päivällisen aktiviteettien välissä gnuuantilooppien, kudujen ja kaikkialla läsnä olevien impaloiden katsellessa vierestä.

Ryhmämme jaetaan pienempiin ryhmiin safareilla, jottei meitä ole liian monta osallistujaa ja jotta emme häiritse eläimiä turhaan. Huomaathan myös, että retkien järjestys voi vaihtua riippuen eläimistä ja säästä – jälleen osa aidon safarin viehätystä.

Ensimmäisenä päivän käymme läpi hyvän opastuksen perussäännöt sekä eettiset säännöt, joihin opastus perustuu. Opimme mm. kuinka luodaan hyvä luontoelämys ottamalla huomioon asiakkaiden kiinnostuksen kohteet, punnitsemaan tekijöitä, jotka vaikuttavat asiakkaiden viihtyvyyteen, sekä lähestymään eläimiä harkitusti.

Opimme myös tuntemaan savannin eläimiä. Aloitamme ympäristötieteellä: ravintoketjut, kilpailu ja symbioosi, josta jäkälä on hyvä esimerkki. Jäkälää löytyy monenlaista ja -väristä Entabenin kauniilta kalliomuodostelmilta, ja se todistaa erityislaatuisesta ja epätavallisesta yhteispelistä, jota luonnossa pelataan. Jäkälä on nimittäin symbioottinen eliöryhmä, joka koostuu sekä sienestä että mikroskooppisista viherlevistä tai syanobakteereista.

Kuulemme miksi esim. hyönteiset ovat tärkeä osa Afrikan eläimistöä, ja miten tunnistaa joitakin tavallisimpia hyönteisiä. Tunnistamme myös joitakin potentiaalisesti myrkyllisiä hämähäkkejä sekä sen, onko skorpioni vaarallinen vai ei. Myrkyllisiä eivät ole vain hämähäkit ja skorpionit, ja siksi opettelemme myös tunnistamaan tavallisimmat käärmeet. Saamme johdatuksen kolmeen erilaiseen käärmemyrkkyyn ja niiden aiheuttamiin oireisiin.

Mitkä eläimet ovat märehtijöitä ja kuinka niiden ruoansulatuselimistö toimii? Nisäkkäisiin tutustuessamme emme ainoastaan erottele niitä koiraisiin ja naaraisiin, vaan opimme ymmärtämään niiden elämää laajemmin, kuten esim. käyttäytymisrituaaleja, sosiaalisia tapoja ja niiden suosimia elinympäristöjä. Pääsemme lähelle eläimiä ja niiden elämää. Hieno juttu opiskelussa ja erityisesti Entabenissa oleskelussa on, että voimme ensin tutustua asioihin “luokkahuoneessa” ja sitten nähdä, miten eläimet käyttäytyvät luonnossa, vain muutaman metrin päässä avoimesta maastoautosta.

Tutustumme lyhyesti myös safariajoneuvoihin ja pääsemme itse kokeilemaan, miten eläimiä lähestytään häiritsemättä niitä. Koko koulutuksen ajan painopiste on turvallisuudessa, ja kouluttajat kertovat myös kiväärien käytöstä.

Sammakoita harvoin havaitsee isoista maastoautoista, mutta iltaisin, kun istumme ja katselemme tähtien koristamaa Afrikan taivasta, voi kuulla tuhansien sammakoiden ääntelevän. Opimme, kuinka erottaa sammakkolajeja toisistaan niiden äänen perusteella.

Kun pimeys laskeutuu, voi perehtyä myös astronomiaan. Mukavan harrastuksen ohella se on tärkeä taito, kun oleskelee savannilla. Saamme tietää, miten kauniiden tähtikuvioiden avulla voi suunnistaa pimeässä.

Entabeni sijaitsee Waterbergin alueella, joka tunnetaan valtavista punertavista kalliomuodostelmista. Ne muodostavat kauniin harjanteen seudulle. Kuinka kalliot ovat muodostuneet, se selviää, kun opiskelemme geologiaa. Tutustumme myös alueen kivilajeihin ja mineraaleihin sekä niiden merkitykseen eläin- ja kasvimaailmalle. Oppaan on tärkeä tuntea myös hieman alueen kasvillisuutta, joten opettelemme tunnistamaan yleisimpiä puita ja hieman vaikeammin tunnistettavien puulajien tuntomerkkejä.

Luentojen ohessa tunnistamme yhdessä savannin eläinten jälkiä. Jäljet eivät ole vain jalanjälkiä, vaan myös karvat, raapimajäljet ja ulosteet auttavat paljastamaan eläinten liikkeitä. Jälkien tarkkailu on kuin aamulehden lukemista – niistä näkee, mitä edellisenä yönä on tapahtunut. Pystymme kuitenkin lukemaan vain rivien välistä, sillä hyvä mielikuvitus on välttämätön voidaksemme arvata, mitä eläin on jälkien jättämisen hetkellä tehnyt. Jälki on nimittäin harvoin selvä ja helppolukuinen, ja usein joutuu seuraamaan jälkiä täydentääkseen kuvaa ja tarkentaakseen arviotaan. Eteläafrikkalaiset oppaat ovat erittäin taitavia lukemaan eläimiä jälkien perusteella. Saamme näytteen heidän taidoistaan. Jälki ei paljasta vain eläintä, vaan myös sen suunnan ja vauhdin, ajankohdan ja usein sukupuolen.

Tässä joitakin esimerkkejä matkan aikana järjestettävistä retkistä (retkien toteutuminen riippuu sääolosuhteista):

Pedi-kansan kylä ja villieläinprojekti
Yhtenä päivistä ajamme suojelualueen ulkopuolelle ja tutustumme erääseen alueen alkuperäiskulttuureista, nimittäin pedi-kansaan. Pedit ovat yksi Etelä-Afrikan yhdeksästä alkuperäiskansasta. Vierailemme kulttuurikylässä, jossa ei asuta, mutta joka on rakennettu havainnollistamaan kylien rakennustyyliä ja pedien yhteiskuntarakennetta. Vaikka Etelä-Afrikka onkin varsin nykyaikainen maa, monia alkuperäisiä kulttuuriperinteitä pidetään yllä. Saamme lisäksi tilaisuuden maistaa hieman perinteisiä afrikkalaisia erikoisuuksia.

Myöhemmin ajamme tutustumaan villieläinprojektiin, jonka puitteissa autetaan loukkaantuneita ja orvoiksi jääneitä petoja. Täällä ruokitaan ja hoidetaan leijonia, leopardeja ja gepardeja, kunnes ne kykenevät jälleen selviytymään luonnossa.

Doormdraai Damin luonnonsuojelualue
Tällä retkellä rentoudutaan ja pidetään hauskaa. Ajamme Doormdraai Damin luonnonsuojelualueelle, joka sijaitsee lähistöllä. Siellä voimme uida, kalastaa (riippuen alueen veden määrästä) ja syödä braaissa – eteläafrikkalaisessa grillissä – valmistettua ruokaa.

Vaellusretki Yellow Wood -kanjoniin
Kokopäiväretki Yellow Wood -kanjoniin, joka kulkee läpi Entabenin massiivin. Kanjonissa on vesiputouksia ja puiden peittämiä kallioseinämiä, joilla kokonaiset paviaaniperheet usein kiipeilevät taidokkaasti. Myös alueella elävät norsut ja seeprat vaikuttavat vuorikiipeilijöiltä, sillä ei ole harvinaista nähdä niitä jyrkillä seinämillä. Kanjonin yläpuolella saattaa nähdä majesteettisten kotkien liitelevän.

Vaellusretkellä nousemme 900 metristä 1 500 metriin ja ajamme läpi villieläinkäytävän. Matkalla nautimme mukaan ottamastamme lounaasta ja uimme vesiputouksessa – toki säästä riippuen. Kovin monet eivät pääse mukaan tälle vaellusretkelle, jolla pääsee näin lähelle luontoa.

Yöpyminen paljaan taivaan alla
Hyvin erityinen ja harvinainen elämys odottaa, kun ajamme kauemmas leiristä ja yövymme nuotion äärellä paljaan yötaivaan alla. Yöpyminen riippuu luonnollisesti säästä.

Päivä 15
Ranger Camp - Johannesburg - lento Helsinkiin

On aika jättää leirielämä taa ja siirtyä jälleen sivistyksen pariin. Jätämme hyvästit Ranger Campille ja rangereille. Kotiin viemme mahtavia muistoja ja joukon uusia taitoja.

Matkalla lentokentälle pysähdymme ostoskeskuksessa, jossa sinulla on vielä aikaa tehdä viime hetken ostokset.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Tutustu ranger-oppaisiin

Tästä voit lukea rangereistä, jotka toimivat kouluttajina safarimatkallamme.

JP Meyer
JP aloitti uransa rangerinä vuonna 1995 pienellä villieläinten suojelualueella, jossa hänen rakkautensa luontoa ja savannia kohtaan syttyi. Toimittuaan muutamia vuosia luonto-oppaana hän muutti Pilanesbergiin, jossa hän järjesti kuumailmapallolentoja.
JP on kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä ja voi helposti viettää useita tunteja tarkkaillen isoja ja pieniä eläimiä. Astronomia on hänen toinen harrastuksen kohde.  Hän jakaa mielellään tietojaan ja kokemuksiaan eläimistä sekä yötaivaan tähtikuvioista.
JP on toiminut kouluttajana Entabeni Nature Guide Training Schoolissa kuuluisan rangerin ja kirjailijan Lee Gutteridgen kanssa. Koulun sulkeuduttua hän on toiminut safaripäällikkönä Entabenin suojelualueella, jossa yksi hänen tehtävistään on varmistaa, että kaikki 32 rangeriä kouluttautuvat ja kehittävät edelleen opastustaitojaan.
JP on pätevöitynyt The Field Guides Association of South African (FGASA) korkeimmalle tasolle ja hänellä on laajat jälkientunnistamistaidot.

Daniel Kehmna
Daniel on kotoisin Connecticutista USA:sta. Siellä hän on suorittanut Wildlife Management -koulutuksen. Yliopisto-opintojen jälkeen Daniel täydensi opintojaan puolen vuoden ajan Entabeni Nature Guide Training Schoolissa.
Daniel harjoitteli alan parhaiden luonto-oppaiden kanssa Ulusabassa Sabi Sandsissa, ja on työskennellyt luonto-oppaana Entabenin suojelualueella vuodesta 2012. Tammikuusta 2015 hän on toiminut myös Ranger Campissä.
Yksi Danielin suurimmista luontoelämyksistä on ollut nuorten urosleijonien taistelu reviiristä hallitsevan vanhemman urosleijonan kanssa. Myös tuhansien härkäsammakoiden poikasten kuoriutuminen munista on jäänyt elävästi mieleen. Jos Danielin olisi valittava lempieläin, se olisi hyeenakoira sen täydellisen metsästystekniikan ansiosta – tai ehkä sittenkin pingviini, joita tosin on aika hankala löytää Ranger Campin ympäristöstä…
Daniel on melkoisen kiinnostunut linnuista ja nauttii hiljaisista tunneista savannilla melkein yhtä paljon kuin jännityksestä kunnianhimoisemmilla safariretkillä.
Daniel

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
798€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Honeyguide Ranger Campissa
 • paikalliset oppaat ja rangerit kohteessa (opastus ja palvelut tällä erikoismatkalla ainoastaan englanniksi).
 • safarit, luennot ja retket ohjelman mukaan
 • sisäänpääsymaksut
 • täysihoito leirillä (matkapäivinä 2 ja 15 lounas ei sisälly hintaan)
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • majoitus yhdelle Ranger Campillä 798€ (14 yötä)
 • juomat sekä mahdolliset muut ateriat matkan aikana
 • juomarahat n. 80€/hlö
 • tällä erikoismatkalla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ota matkalle mukaan pieni reppu, johon voit pakata esim. safaripäivänä tarvitsemasi tavarat.

Passivaatimukset ja matkatavarat

• Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten.
• Passin on oltava koneellisesti luettava.

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Waterberg

Entabeni on suurin ja monipuolisin yksityinen suojelualue, joka on osa suurta Waterbergin suojelualuetta Etelä-Afrikan pohjoisessa Limpopo-provinssissa, lähellä Botswanan rajaa ja Krugerin kansallispuistosta länteen. Alueen ensimmäiset asukkaat alkoivat kutsua paikkaa Waterberg (”vesivuori”) nimellä; sen lukuisten järvien, suoalueen, vesiputousten ja jokien vuoksi. Kaikki nämä vesielementit ovat kontrastina ympäröivälle kuivalle savannille.

Vuonna 2001 Waterberg sai UNESCON biosfäärialueen statuksen. Tälläisillä alueilla on asutusta ja harjoitetaan taloudellista toimintaa, minkä tavoitteena on tasapainoinen suhde ihmisen ja luonnon välillä. Tämä tehdään kunnioittaen paikallisten asukkaiden luonnonvarojen järkevää käyttöä.

Malaria

Entabeni ei kuulu malaria-alueisiin, joten malarian estolääkitys ei ole tarpeellinen.

Liikkuminen

Matka sopii aktiiviselle matkustajalle. Ohjelma vaatii hyvää peruskuntoa.
Matka ei sovellu alle 16-vuotiaille tai liikuntaesteisille.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
4 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 500€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen -
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtiin ja koettiin. rangerit hyviä ja ammattitaitoisia, henkilökunta ystävällistä. Leiristä ei saanut ostaa savukkeita ja kortteja/postimerkkejä, vaikka matkatoimisto niin kertoi.
Date published: 2016-09-24
 • y_2021, m_9, d_20, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR19, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

22ZARTR19AFI3103