Ranger-taitoja safarilla Etelä-Afrikassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tutustu Afrikan luontoon ja opi eläinten käyttäytymisestä kokeneilta rangereilta Albatros Travelin omassa Honeyguide Ranger Camp –leirissä.

Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnon ja eläimet ympäristössä, joka on yleensä varattu rangereille (safarioppaille). Matka on tarkoitettu sinulle, joka olet erityisen kiinnostunut kasveista ja eläimistä –pienistä ja suurista. Kahden viikon kansainvälisellä matkalla ehdit syventyä kiinnostuksesi kohteisiin olit sitten vasta-alkaja tai kokenut luonnonystävä.

Kuljemme savanneilla maastoautoissa ja jalan. Päivittäisillä luennoilla saamme tietoa eläinten käyttäytymisestä ja Afrikan ekosysteemin kiehtovista organismeista sekä opimme tunnistamaan hyönteisiä, lintuja, kasveja ja eläinten jälkiä. Kokeneet rangerit toimivat kouluttajinamme ja jakavat meille tietoa myös geologiasta, astronomiasta ja ilmastosta. 

Kahden viikon aikana saat maistiaisen siitä, miltä rangereiden jännittävä arki näyttää. Mukaan kotiin vietäväksi taatusti ikimuistoisia kokemuksia.

Majoitumme Albatrosin omaan Honeyguide Ranger Camp-leiriin. Pienet kanvasteltat sekä uima-allas ja ravintola odottavat meitä keskellä Entabenin yksityistä suojelualuetta, jossa safari alkaa, kun vain pistää päänsä ulos ovesta.

Olet osa kansainvälistä ryhmää ja rangereiden opastus tapahtuu englanniksi.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Safari, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Paikallisoppaat ja rangerit (opastus englanniksi)

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 16 päivää
Päivä 1
Helsinki - Johannesburg, Etelä-Afrikka
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa - Ranger Camp
Päivä 3
Safariajelu ja johdatus rangereiden päivätyöhön
Päivä 4–14
Safareita ja tutustumista rangerkoulutukseen
Päivä 15
Ranger Camp - Johannesburg - lento Helsinkiin
Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 15  kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kaikissa huoneissa on kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta (standarditeltat), tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista. Leiri ei ole aidattu ja eläimet liikkuvat luonnossa vapaina.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi impalalauma tulla viettämään yönsä leirissä, ollakseen turvassa leijonilta. Myös leijonat, kuten muutkin suojelualueen eläimet voivat kulkea leirin läpi. Leirissä on koko ajan paikalla koulutetut, paikalliset rangerit, jotka huolehtivat leirin turvallisuudesta.

Honeyguide Ranger Camp:
- 11 standarditelttaa
- 2 perhetelttaa
- 2 deluxe-perhetelttaa 

Deluxe-perheteltat ovat tilavampia ja niissä on erillinen makuuhuone. Huoneluokan korotus deluxe-perhetelttaan: 135€/hlö

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.098€
Helsinki
3.098€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg, Etelä-Afrikka
Lennämme Helsingistä Johannesburgiin (matkalla välilasku), jonne saavumme toisena matkapäivänä.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa - Ranger Camp
Tervetuloa Entabeniin!

Laskeuduttuamme Johannesburgiin ajamme Pretoriaan, Etelä-Afrikan pääkaupunkiin. Teemme siellä pienen kaupunkikierroksen. Pysähdymme katsomaan Union Buildingiä, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu, ja jonka luota on näkymät yli koko kaupungin. Rakennuksen edustaa hallitsee Nelson Mandelan patsas. Omakustanteisen lounaan jälkeen meillä on edessä noin kolmen tunnin ajomatka läpi eteläafrikkalaisten maisemien.

Matkaamme kohti pohjoista. Reittimme kulkee läpi vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltojen sekä pienten paikkakuntien. Kauempana pohjoisessa kaunis ja punertavana hohtava Waterberg-vuoristo ilmestyy taustalle. Täällä sijaitsee Entabenin yksityinen suojelualue, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi.

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee vuorten juurella ja hiekkaisella ruohikkotasangolla, jolla on tiheää pensaikkoa, savannia ja vesialueita. Lukuun ottamatta henkilökuntaa ja rangereita – ja leijonia, kirahveja, virtahepoja ja muita eläimiä, jotka kulkevat toisinaan läpi alueen – leiri on lähes kokonaan meidän käytössämme. Eläimet kulkevat yleensä yöaikaan, joten aseistettu ranger saattaa jokaisen aina nukkumaan. Voit rentoutua, sillä rangerit ovat paikalla vuorokauden ympäri.

Waterbergillä tarkoitetaan laajaa aluetta, johon kuuluvat Sand River-vuoret, Hoekberg-, Swaershoek- ja Mopel-vuoristot. Kyse on yhdestä maapallon vanhimmista vuoristoalueista. Luonto on näillä seuduilla dramaattinen. Eteläpuoliset rinteet ovat jyrkkiä ja paljaita ja siellä täällä näkyy omalaatuisia kalliomuodostelmia. Pohjoispuoliset rinteet muuttuvat loivemmin pensaikoksi ja savanniksi. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”. Kun on kerran nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin maisemaa hallitsevan kivimonoliitin, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Saavuttuamme perille leiriin voimme rentoutua virkistävän juoman äärellä. Tutustut muihin matkalaisiin sekä rangereihin, jotka vastaavat tulevien päivien ohjelmasta.

Päivä 3
Safariajelu ja johdatus rangereiden päivätyöhön

Ensimmäinen usemmasta aamuistamme leirissä alkaa kupillisella kahvia tai teetä ja parilla keksillä. Sitten lähdemme tutustumaan lähiseutuun, joka on kotimme seuraavat 12 päivää. Tällä matkalla teemme useita safariretkiä, ja tarjolla on runsaammin aktiviteetteja kuin tavanomaisella safarimatkalla.

Niin kutsuttu aamusafari alkaa yleensä auringonnousun aikoihin. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorenrinteen upean väriseksi. Kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun eläinten yöllinen saalistus, ja villi meno luonnossa on tauonnut.

Kokemusten perusteella, jo ennen kuin ensimmäinen safariretkemme on ohi, olemme saattaneet nähdä koko joukon Afrikan tunnetuimpia eläimiä: esim. leijonan, sarvikuonon, gnuuantiloopin, isokudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen.

Kun palaamme takaisin safarilta, meitä odottaa hyvin ansaittu aamiaisbuffet.

Iltapäiväsafari alkaa päivän päättyessä, kun aurinko on alhaalla ja lämpimät värit valtaavat maiseman. Pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään. On vaikuttava kokemus, kun näkee eteläistä pallonpuoliskoa valaisevien tähtiparvien yhtäkkiä syttyvän ja pimenevässä illassa kuuluu eksoottisia ääniä. Afrikan punaisen maan ja savannin tuoksut jopa tulvivat nenään.

Ilta- ja yösafari on täysin erilainen kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi täysin eri maailmassa. Kun ajovalojen valkoiset keilat pyyhkivät pensaikkoa, sadat isot ja pienet silmät välähtävät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Jokin rapisee ja tuhisee lähettyvillä – onko se lauma ruohoa pureskelevia gnuuantilooppeja vai ovatko nälkäiset leijonat lähteneet yölliselle metsästysretkelleen?

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta tuulenpitävä takki, lämmin välikerros ja päähine on tarpeen.

Päivä 4–14
Safareita ja tutustumista rangerkoulutukseen

Nyt pääsevät safariretket ja luonto-opastuskurssit kunnolla käyntiin. Joka päivä järjestetään luentoja, joilla käydään läpi tietty teema, vastataan kysymyksiin ja tutkitaan silmiemme edessä avautuvaa luontoa.

Safariretket vaihtelevat päivästä toiseen; Entabenissa riittää vaihtoehtoja. Kokeilemme aikaista aamusafaria ja iltapäiväsafaria maastoauton kyydissä sekä vaellussafaria, jolla seuraamme eläinten jälkiä. Ohjelmassa on myös safariajelu Entabeni-vuoren juurelle kostealle alangolle sekä ylängölle, jossa koemme aivan erilaista luontoa ja eläimistöä. Syömme illallisen yhdessä leirissä päivän aktiviteettien jälkeen. 

Ryhmämme jaetaan pienempiin ryhmiin safareilla, jottei meitä ole liian monta osallistujaa yhdessä, ja jotta emme häiritse eläimiä turhaan. Huomaathan myös, että retkien järjestys voi vaihtua riippuen eläinten liikkeistä ja säästä – jälleen osa aidon safarin viehätystä.

Ensimmäisenä päivän käymme läpi hyvän ranger-opastuksen perussäännöt sekä eettiset säännöt, joihin opastus pohjautuu. Opimme mm. kuinka luodaan hyvä luontoelämys ottamalla huomioon asiakkaiden kiinnostuksen kohteet. Punnitsemme niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat asiakkaiden viihtyvyyteen, sekä opettelemme lähestymään eläimiä harkitusti.

Opimme myös tuntemaan savannin eläimiä. Aloitamme ympäristötieteellä: ravintoketjut, kilpailu ja symbioosi, josta jäkälä on hyvä esimerkki. Jäkälää esiintyy eri muotoisena ja värisenä Entabenin kauniilta kalliomuodostelmilla. Tämä on yksi todiste erityislaatuisesta ja epätavallisesta yhteispelistä, jota luonnossa pelataan. Jäkälä on nimittäin symbioottinen eliöryhmä, joka koostuu sekä sienestä että mikroskooppisista viherlevistä tai syanobakteereista.

Kuulemme miksi esim. hyönteiset ovat erittäin tärkeä osa Afrikan eläimistöä, ja miten tunnistaa joitakin tavallisimpia hyönteisiä. Tunnistamme myös joitakin potentiaalisesti myrkyllisiä hämähäkkejä sekä sen, onko skorpioni vaarallinen vai ei. Myrkyllisiä eivät ole vain hämähäkit ja skorpionit, ja siksi opettelemme myös tunnistamaan tavallisimmat käärmeet. Saamme johdatuksen kolmeen erilaiseen käärmemyrkkyyn ja niiden aiheuttamiin oireisiin.

Mitkä eläimet ovat märehtijöitä ja kuinka niiden ruoansulatuselimistö toimii? Nisäkkäisiin tutustuessamme emme ainoastaan erottele niitä koiraisiin ja naaraisiin, vaan opimme ymmärtämään niiden elämää laajemmin, kuten esim. käyttäytymisrituaaleja, sosiaalisia tapoja ja niiden suosimia elinympäristöjä. Pääsemme lähelle eläimiä ja niiden elämää. Hieno juttu opiskelussa ja erityisesti Entabenissa oleskelussa on, että voimme ensin tutustua asioihin “luokkahuoneessa” ja sitten nähdä, miten eläimet käyttäytyvät luonnossa, vain muutaman metrin päässä avoimesta maastoautosta.

Tutustumme lyhyesti myös safariajoneuvoihin ja pääsemme itse kokeilemaan, miten eläimiä lähestytään häiritsemättä niitä. Koko koulutuksen ajan painopiste on turvallisuudessa.

Sammakoita harvoin havaitsee isoista maastoautoista, mutta iltaisin, kun istumme ja katselemme tähtien koristamaa Afrikan taivasta, voi kuulla tuhansien sammakoiden ääntelevän. Opimme, kuinka erottaa sammakkolajeja toisistaan niiden äänen perusteella.

Kun pimeys laskeutuu, voi perehtyä myös astronomiaan. Mukavan harrastuksen ohella se on tärkeä taito, kun oleskelee savannilla. Saamme tietää, miten kauniiden tähtikuvioiden avulla voi suunnistaa pimeässä.

Entabeni sijaitsee Waterbergin alueella, joka tunnetaan valtavista punertavista kalliomuodostelmista. Ne muodostavat kauniin harjanteen seudulle. Kuinka kalliot ovat muodostuneet, se selviää, kun opiskelemme geologiaa. Tutustumme myös alueen kivilajeihin ja mineraaleihin sekä niiden merkitykseen eläin- ja kasvimaailmalle. Oppaan on tärkeä tuntea myös hieman alueen kasvillisuutta, joten opettelemme tunnistamaan yleisimpiä puita ja hieman vaikeammin tunnistettavien puulajien tuntomerkkejä.

Luentojen ohessa tunnistamme yhdessä savannin eläinten jälkiä. Jäljet eivät ole vain jalanjälkiä, vaan myös karvat, raapimajäljet ja ulosteet auttavat paljastamaan eläinten liikkeitä. Jälkien tarkkailu on kuin aamulehden lukemista – niistä näkee, mitä edellisenä yönä on tapahtunut. Pystymme kuitenkin lukemaan vain rivien välistä, sillä hyvä mielikuvitus on välttämätön voidaksemme arvata, mitä eläin on jälkien jättämisen hetkellä tehnyt. Jälki on nimittäin harvoin selvä ja helppolukuinen, ja usein joutuu seuraamaan jälkiä täydentääkseen kuvaa ja tarkentaakseen arviotaan. Eteläafrikkalaiset oppaat ovat erittäin taitavia lukemaan eläimiä jälkien perusteella. Saamme näytteen heidän taidoistaan. Jälki ei paljasta vain eläintä, vaan myös sen suunnan ja vauhdin, ajankohdan ja usein sukupuolen.

Tässä joitakin esimerkkejä matkan aikana järjestettävistä retkistä (retkien toteutuminen riippuu sääolosuhteista):

Indicator Damin luonnonsuojelualue
Tällä retkellä rentoudutaan ja pidetään hauskaa. Ajamme Indicator Damin luonnonsuojelualueelle, joka sijaitsee lähistöllä. Siellä voimme uida, kalastaa (riippuen alueen veden määrästä) ja syödä braaissa – eteläafrikkalaisessa grillissä – valmistettua ruokaa.

Vaellusretki Yellow Wood -kanjoniin
Kokopäiväretki Yellow Wood -kanjoniin, joka kulkee läpi Entabenin massiivin. Kanjonissa on vesiputouksia ja puiden peittämiä kallioseinämiä, joilla kokonaiset paviaaniperheet usein kiipeilevät taidokkaasti. Myös alueella elävät norsut ja seeprat vaikuttavat vuorikiipeilijöiltä, sillä ei ole harvinaista nähdä niitä jyrkillä seinämillä. Kanjonin yläpuolella saattaa nähdä majesteettisten kotkien liitelevän.

Vaellusretkellä nousemme 900 metristä 1 500 metriin ja ajamme läpi villieläinkäytävän. Matkalla nautimme mukaan ottamastamme lounaasta ja uimme vesiputouksessa – toki säästä riippuen. 

Yöpyminen paljaan taivaan alla
Hyvin erityinen ja harvinainen elämys odottaa, kun ajamme kauemmas leiristä ja yövymme nuotion äärellä paljaan yötaivaan alla. (Yöpyminen toteutuu, mikäli olosuhteet sen sallivat.)

Päivä 15
Ranger Camp - Johannesburg - lento Helsinkiin

On aika jättää leirielämä taa ja siirtyä jälleen sivistyksen pariin. Jätämme hyvästit Ranger Campille ja rangereille. Kotiin viemme mahtavia muistoja ja joukon uusia taitoja.

Tänään lähdemme Entabenin alueelta ja suuntaamme Zebra Nature Reserve-lodgeen, jossa syömme lounaan ja vierailemme Zebran omassa matelijakeskuksessa.

Täällä näemme ja koemme sekä paikallisia että eksoottisia matelijoita. Tunnelmallinen lodge sijaitsee kauniilla paikalla avoimella maaseudulla, jossa seeprat, hevoset ja antiloopit vaeltavat vapaasti.

Ajamme Johannesburgiin ja kotimatka alkaa.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Tutustu ranger-oppaisiin

Tästä voit lukea rangereistä, jotka toimivat kouluttajina safarimatkallamme.

JP Meyer
JP aloitti uransa rangerinä vuonna 1995 pienellä villieläinten suojelualueella, jossa hänen rakkautensa luontoa ja savannia kohtaan syttyi. Toimittuaan muutamia vuosia luonto-oppaana hän muutti Pilanesbergiin, jossa hän järjesti kuumailmapallolentoja.
JP on kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä ja voi helposti viettää useita tunteja tarkkaillen isoja ja pieniä eläimiä. Astronomia on hänen toinen harrastuksen kohde.  Hän jakaa mielellään tietojaan ja kokemuksiaan eläimistä sekä yötaivaan tähtikuvioista.
JP on toiminut kouluttajana Entabeni Nature Guide Training Schoolissa kuuluisan rangerin ja kirjailijan Lee Gutteridgen kanssa. Koulun sulkeuduttua hän on toiminut safaripäällikkönä Entabenin suojelualueella, jossa yksi hänen tehtävistään on varmistaa, että kaikki 32 rangeriä kouluttautuvat ja kehittävät edelleen opastustaitojaan.
JP on pätevöitynyt The Field Guides Association of South African (FGASA) korkeimmalle tasolle ja hänellä on laajat jälkientunnistamistaidot.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
898€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Honeyguide Ranger Campissa
 • Paikalliset oppaat ja rangerit kohteessa (opastus ja palvelut ovat tällä erikoismatkalla ainoastaan englanniksi).
 • Safarit, luennot ja retket ohjelman mukaan
 • Sisäänpääsy- ja puistomaksut
 • Täysihoito leirillä, ei sis. juomia (matkapäivinä 2 lounas ei sisälly hintaan)
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Majoitus yhdelle Honeyguide Ranger Campillä 
 • Juomat sekä mahdolliset muut ateriat matkan aikana
 • Juomarahat yhteensä n. 80€/hlö (suositus)
 • Tällä erikoismatkalla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu
 • vaelluskengät (tai pitäväpohjaiset, nilkkaa tukevat ja vettä hylkivät jalkineet)
 • urheilusandaalit
 • tuulen- ja vedenpitävä takki
 • asusteita, joissa on mukava olla ja liikkua (myös lämmintä vaatetusta)
 • päähine ja käsineet
 • aurinkosuojavoidetta
 • hyttyskarkotetta
 • käsidesiä
 • kiikarit

Passivaatimukset ja matkatavarat

• Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten.
• Passin on oltava koneellisesti luettava.

Lue lisää Etelä-Afrikan maahantulosäännöistä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka/viisumi

Matkatavarat

Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä  vaatimukset on otettu käyttöön Johannesburgin lentokentällä, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Waterberg

Entabeni Reserve on yksityisomistuksessa oleva 22 000 hehtaarin suuruinen luonnonalue, joka on suuren Waterbergin vuoriston ympäröimä, Limpopon provinssissa ja Pretorian pohjoispuolella. Entabeni on osa suurta Waterbergin suojelualuetta. Alueen ensimmäiset asukkaat alkoivat kutsua paikkaa Waterberg (”vesivuori”) nimellä; sen lukuisten järvien, suoalueen, vesiputousten ja jokien vuoksi. Kaikki nämä vesielementit ovat kontrastina ympäröivälle kuivalle savannille. Entabenin linnusto on rikas ja eläimistö monipuolinen, täällä asuvat mm. gnut, seeprat, kirahvit, norsut, virtahevot, sarvikuonot ja kissaeläimet.

Uskomattoman kaunis vuoristomaisema koostuu muinaisista, punaisista hiekkakivimuodostelmista, jotka ovat olleet vanhimpien esi-isiemme koti. Waterberg on luokiteltu Unescon biosfäärialueeksi monien harvinaisten kasvien ja eläinten ansiosta. Yli 650 000 hehtaarin kokoisella alueella ei ole yleistä suojelusuunnitelmaa, ja siksi suuria nisäkkäitä suojelee käytännössä ympäristö.

Vuonna 2001 Waterberg sai UNESCON biosfäärialueen statuksen. Tälläisillä alueilla on asutusta ja harjoitetaan taloudellista toimintaa, minkä tavoitteena on tasapainoinen suhde ihmisen ja luonnon välillä. Tämä tehdään kunnioittaen paikallisten asukkaiden luonnonvarojen järkevää käyttöä.

Malaria

Entabeni ei kuulu malaria-alueisiin, joten malarian estolääkitys ei ole tarpeellinen.

Liikkuminen

Matka sopii aktiiviselle matkustajalle. Ohjelma vaatii hyvää peruskuntoa. Matka ei sovellu alle 16-vuotiaille tai liikuntaesteisille.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rentoa ja aktiivista lomaa Sun City Resortissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 698€
Matkan pidennys, 4 yötä

Mukavia aktiviteetteja ja rentoutumista Sun City Resort lomakeitaassa!

Safarimatkan päätteeksi ajamme koko perheen lomakeitaaseen, Sun City Resortiin. Täällä voit rentoutua altaalla, viettää päivän Valley of Waves vesipuistossa, pelata kierroksen golfia tai tehdä kävelyretkiä kauniissa luonnossa. Saatavilla on myös kauneushoitoja. Ja myös lisää safareita halukkaille.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Cabanas Sun City Resort

Cabanas Sun City Resort on lapsiystävällinen hotelli. Hotellissa on yhteensä 120 standardihuonetta. 24 standardihuoneesta on näkymät järvelle. Yhteensä 201 perhehuonetta ja 2 esteetöntä huonetta. 32 perhehuoneesta on näkymä järvelle.

Perhehuoneessa on parisänky sekä sohvasänky. Huone sopii kahdelle aikuiselle ja kahdelle pienehkölle lapselle. Huoneet ovat melko pieniä, mutta nykyaikaisia ja käytännöllisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on suihku.
Cabanasista pääsee lähes kaikkialle kävellen, mutta alueella kulkee myös ilmainen sukkulalinja. 

Hinta:
Hinta alkaen 698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Hinta alkaen 1198€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:

498€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää: https://www.suninternational.com/sun-city/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)


Sun City Resort – The Palace

The Palace on tasokas 5-tähden (paikallinen luokitus) hotelli, jossa on afrikkalaista eleganssia.

The Palacen sisäänkäynti on näyttävä taidokkaasti maalatulla katollaan, mosaiikkiteoksillaan ja pehmustetuilla huonekaluillaan. Kaikki hotellin ylelliset huoneet sijaitsevat vehreässä puutarhassa, ja niissä on käsintehdyt huonekalut. Hotellissa on kaksi ulkouima-allasta ja yksityinen kävelytie Valley of Waves-vesipuistoon.

Hinta:
Hinta alkaen  1298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Hinta alkaen 2298€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:
698€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää:  https://www.suninternational.com/palace/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Hintaan sisältyy
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Johannesburgissa
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Sun City Resortissa 
 • Aamiaiset
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 848€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta 2024
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

Hinta 2025
848€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta 2024
898€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan
1.498€/hlö yhden hengen huoneesta, The Cullinan

Hinta 2025
998/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan
1.548€/hlö yhden hengen huoneesta, The Cullinan

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta 2024
1.098€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Explorers Village at Victoria Falls 
1.298€/hlö yhden hengen huoneessa, The Explorers Village at Victoria Falls 

Hinta 2025
1.098€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Explorers Village at Victoria Falls 
1.348€/hlö yhden hengen huoneessa, The Explorers Village at Victoria Falls 

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

.(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta 2024 ja 2025
1.698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel
2.598€/hlö yhden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe) - Johannesburg turistiluokassa
 • Kuljetus lentokentältä hotelliin ja hotellilta lentokentälle
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • Kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.698€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024
1.598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel
2.148€/hlö yhden hengen huoneessa, Casuarina Hotel

Hinta 2025
1.698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel
2.248€/hlö yhden hengen huoneessa, Casuarina Hotel

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024
1.748€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa
2.446€/hlö yhden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa

Hinta 2025
2.298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa
2.998€/hlö yhden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Rated 5 out of 5 by from Huippukokemus! Ylitti odotukseni! Sain täyden vastineen ja enemmänkin matkan hintaan nähden. Majoitus ja ruoka oli korkeatasoista, oletin telttamajoituksen olevan askeettisempi, mutta kaikki mukavuudet löytyivät. Lämmintä vaatetta olisi pitänyt ottaa enemmän mukaan, koska illat ja yöt oikeasti viileitä avojeepissä. Kiikarit osoittautuivat tärkeäksi, niitä ei kannata unohtaa matkasta. Rangerimme oli todellinen asiantuntija, tunsi alueen ja eläimet kuin omat taskunsa. Pääsimme todella lähelle eläimiä ja opin todella paljon niiden käytöksestä. Paljon myös tarkastelimme kasveja, lintuja, hyönteisiä eli muutakin kuin vain Big 5 eläinten bongausta. Ainoa negatiivinen asia mitä tulee mieleen oli se että ohjelmalehtinen lupaili retkeä vesiputoukselle, jollaista ei ollut ainakaan tällä kertaa. Muutoin saimme kyllä enemmän kokemuksia mitä ohjelmassa oli kerrottu, iso kiitos siitä loistavan Rangerimme asiantuntevuuden sekä tilanteisiin heittäytymisen. Mahtava kokemus, josta jää pitkäksi aikaa muisteltavaa!
Date published: 2023-04-18
Rated 5 out of 5 by from Luontoelämykset keskiössä Koska lähdin nimenomaan näkemään eläimiä ja luontoa, oli matka juuri minua varten. Kannattaa kuitenkin miettiä onko sisältö varmasti itselleen sopiva, sillä monet haluavat nähdä ja tehdä muutakin. Majoitus ja ruokailu sekä rangerit ja koko henkilökunta olivat loistavia. Suosittelen lämpimästi matkaa kaikille, joita kiinnostaa nimenomaan safarielämä, mutta pitää muistaa, että kyseessä on yksityisalue, ei mikään Krugerin kansallispuisto. Ranger taitoja opin lisää, mutta enemmänkin olisin jaksanut ottaa oppia vastaan.
Date published: 2022-09-16
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtiin ja koettiin. rangerit hyviä ja ammattitaitoisia, henkilökunta ystävällistä. Leiristä ei saanut ostaa savukkeita ja kortteja/postimerkkejä, vaikka matkatoimisto niin kertoi.
Date published: 2016-09-24
 • y_2024, m_7, d_22, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR19, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja