Pyreneiden parhaat –Andorra, Katalonia ja Aragonia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Teemme täyden kierroksen Pyreneillä ja käymme Barcelonassa, Baskimaan Bilbaossa, Riojassa ja Zaragozassa. Ranskan puolella Carcassonnessa ja Lourdesissa.

Kulttuurimatka Pyreneiden alueen muinaisiin valtakuntiin Ranskan ja Espanjan rajamaastossa kuljettaa meidät syvälle Etelä-Euroopan historiaan. Roomalaisten nousu ja tuho, kalifaatin aika, islamin ja katolisen kirkon taistelu ja modernin valtion synty. Käymme entisissä valtakunnissa Kataloniassa, Aragoniassa ja Baskimaassa, Andorrassa ja eteläranskalaisissa kaupunkivaltioissa Carcassonnessa sekä pyhiinvaeltajien Lourdesissa. Näillä entisillä itsenäisillä valtioilla oli oma kielensä ja kulttuurinsa, ja ne ovat alusta asti kieltäytyneet näkemästä itseään vain osana suurempaa valtiota. Elämyksekäs matka, jonka ohjelmassa on koko joukko Euroopan hienoimpia nähtävyyksiä!
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Barcelona - Girona
Päivä 2 Girona - Figueres ja Dali-museo - Andorra
Päivä 3 Andorra - Carcassonne - Lourdes
Päivä 4 Lourdes - Pau - Biarritz - Hondaribbia
Päivä 5 Hondaribbia - San Sebastian - Zarauz - Bilbao
Päivä 6 Bilbao
Päivä 7 Bilbao - Longrono - Zaragoza
Päivä 8 Zaragoza - Lleida - Cardona - Barcelona
Päivä 9 Barcelona ja Sagrada Familia -kirkko
Päivä 10 Kotimatka Barcelona - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.548€
Helsinki
Täynnä
1.598€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Barcelona - Girona

Saavuttuamme Barcelonaan suuntaamme kohti pohjoista, Barcelonan keskustan ja esikaupunkialueiden läpi. Ajamme vanhaa roomalaista reittiä, joka yhdisti Rooman ja Cadizin kaupungit. Kohteenamme on Gironan kaupunki, joka on Barcelonan jälkeen Katalonian tärkein kaupunki. Suurta katedraalia ympäröivä pittoreski alue on vaikuttava näky. Gironan vauraus ja hyvinvointi näkyy kaupungin kauniissa rakennuksissa.

Syömme yhdessä illallisen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 2
Girona - Figueres ja Dali-museo - Andorra

Matka jatkuu Figueresiin, jossa syömme lounasta ja vierailemme kaupungin suurimmassa vetonaulassa, Teatre-Museu Dalissa. Museota voi pitää maailmankuulun surrealistin Salvador Dalin yhtenä valtavana teoksena. Dali syntyi Figueresissa 1904 ja asui pääosan elämästään Figueresissa ja Gironassa ja niiden lähistöllä. Ei jää epäselväksi, että museon ovesta käydessään astuu Dalin surrealistiseen maailmaan.

Figueresista ajamme kohti länttä Pyreneiden vuoristoon, jossa määränpäämme on lilliputtivaltio Andorra. Andorra sijaitsee Espanjan ja Ranskan rajalla. Reitti ylös vuoristoon on kaunis. Saavumme perille myöhään iltapäivällä. Yövymme pääkaupungissa Andorra La Vellassa. Illallinen hotellissa.

Päivä 3
Andorra - Carcassonne - Lourdes

Andorra on talvisin hiihtourheilijoiden suosiossa ja kesällä oiva tukikohta retkeilijöille. Maa on ollut itsenäinen valtio vuodesta 1993. Sitä ennen se oli osa Espanjaa ja Ranskaa. Andorra on tunnettu valtiona, jossa ei makseta veroja lukuun ottamatta joitakin tuontimaksuja. Tästä syystä monet varakkaat ovat siirtäneet kirjansa Euroopan edullisimpaan maahan. Maata on syytetty rahanpesusta, eikä se kuulu Euroopan yhteisöön.

Jatkamme aikaisin aamulla matkaa lilliputtivaltiosta kohti Ranskaa, jossa seuraava kohteemme on keskiaikainen Carcassonne. 1200-luvulta peräisin oleva linnoituskaupunki on entisöity vastikään ja antaa esimerkillisen kuvan keskiaikaisen kaupungin linnoituksista kaksoismuureineen (rakennettu n. 500–1300). Monet kaupungit olivat tuohon aikaan lähes mahdottomia valloittaa ja kehittyivät paikallisiksi ”suurvalloiksi”, mikä ärsytti valtion keskushallintoa suuresti. Keskiaikaisen kaupungin ympärille, Audejoen vasemmalle rannalle, on syntynyt moderni kaupunginosa. Vanha keskiaikainen keskusta sijaitsee harjulla joen oikealla rannalla.

Iltapäivän päätteeksi otamme kurssin kohti länttä ja ajamme Pyreneiden vuoristo vasemmalla puolellamme seuraavaan yöpymispaikkaamme, Lourdesin pyhiinvaelluskaupunkiin. Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 4
Lourdes - Pau - Biarritz - Hondaribbia

Siitä lähtien, kun Neitsyt Maria näyttäytyi nuorelle Bernadette Soubirousille 1858, Lourdes on vetänyt puoleensa joukoittain pyhiinvaeltajia, jotka etsivät pelastusta sekä parannusta vaivoihinsa. Kaupungissa käy 6 miljoonaa pyhiinvaeltajaa vuosittain, joka päivä 20 000 juo ja kylpee ihmeitä tekevässä vedessä. Näemme luolan, jossa Neitsyt Maria näyttäytyi, sekä kirkon, joka on nimetty Pyhän Bernadetten mukaan. Käymme katsomassa myös Ruusukko-basilikaa, kryptaa sekä parantavaa lähdettä. Teemme kierroksen rauhalliseen tahtiin ja aistimme pyhän paikan tunnelmia.

Lourdesista jatkamme yhteen Pyreneiden alueen kauniista kaupungeista, Pauhun. Kaupunki on isohko provinssikaupunki, jonka asukasluku on noin 85 000. Paun keskusta on varattu kävelijöille, ja siellä on useita viheralueita. On aika syödä lounasta ja katsella hieman kaupunkia, josta Ruotsin kuninkaallinen perhe on kotoisin. Ruotsin kuningas Kaarle XII, jolla ei ollut omia lapsia, adoptoi Jean-Baptiste Bernadotten. Kaduilla näkyykin Ruotsin lippuja.

Matkamme jatkuu kohti Biskajanlahtea ja ranskalaista rantakohdetta Biarritzia. Biarritzista tuli tunnettu lomakohde, kun Napoleon vietti siellä lomansa 14 vuoden ajan. Rannat ovat upeita, vaikka aallokko voikin olla vaarallisen voimakas.

Pidettyämme kahvitauon ja tehtyämme kävelykierroksen Biarritzin vanhassakaupungissa ylitämme rajan ja ajamme Hondarribiaan Espanjan puolelle. Syömme illallisen ja yövymme Hondarribiassa.

Päivä 5
Hondaribbia - San Sebastian - Zarauz - Bilbao

Seurailemme muinaista pyhiinvaellusreittiä Ranskasta yli Pyreneiden, kunnes käännymme kohti etelää ja Zaragozaa. Ensin katselemme kuitenkin hiukan Baskimaata. Hiljainen aamu alkaa lyhyellä ajomatkalla San Sebastianiin, joka tunnetaan ehkä parhaiten syksyisin järjestettävistä elokuvajuhlistaan ja upeista rannoistaan. Surffausaallot lyövät dramaattisina rantaan eivätkä anna rannalla lekottelijoille tilaisuutta nauttia rauhallisesta pulahduksesta veteen. San Sebastianissa on 250 000 asukasta ja ennätysmäärä Michelin-tähtiravintoloita asukasta kohti. Ravintoloilla on yhteensä 16 tähteä, jotka jakautuvat kolmelle kolmen tähden, yhdelle kahden tähden ja viidelle yhden tähden ravintolalle. Kaupunki on tunnettu rantakohteena 1800-luvun alusta lähtien eikä vähiten siksi, että kuninkaallinen perhe viihtyi siellä. San Sebastianissa aistii yhä vaurauden ja asukkaiden ylpeyden kaupungistaan. Perillä San Sebastianissa nousemme köysiradalla ylös Monte Igueldolle, josta on upeat näkymät yli rannikon ja kaupungin. Kaupungin tunnusmerkki on Monte Urgull, joka jakaa kaupungin ja rannan kahdeksi kauniiksi lahdeksi. Köysirata on peräisin vuodelta 1912 ja on yksi Espanjan vanhimpia. Ehdit myös tutustua San Sebastianiin omatoimisesti. Voit mm. nousta Monte Urgullille 120 metrin korkeuteen. Myöhemmin päivällä kokoonnumme ja tutustumme yhdessä vanhaankaupunkiin sekä muihin nähtävyyksiin. Lounas on omavalintainen ja -kustanteinen – nyt kannattaa kokeilla kaupungin kuuluisia pintxoja.

Seuraavaksi ajamme rantatietä pitkin kohti länttä ja näemme upeita hiekkarantoja, teräviä kallioita ja salakavalan meren Biskajanlahdella. Määränpäämme on Zarauz. Vielä nykyäänkin – huolimatta nykyteknologiasta – Biskajanlahti on pelättyä merialuetta. Rajut myrskyt, yhtäkkiä vaihtuva tuulensuunta ja kuohuva meri saavat kokeneimmankin merimiehen tarttumaan rukousnauhaan. Zarauz on pienehkö kaupunki, jonka vanhin alue on keskiaikaakin vanhempi. Kaupunki on nykyään suosittu lomakohde, jonka hiekkaranta on hieno ja leveä. Aallokko on täällä hieman maltillisempi, minkä vuoksi kaupungissa järjestetään surffauksen maailmanmestaruuskilpailuja. Tehtyämme kierroksen rannalla ja kaupungissa jatkamme rantatietä Bilbaoon, jossa on aikaa tutustua omatoimisesti mielenkiintoiseen baskilaiseen ruokaan ja lukemattomiin tapasbaareihin. Yövymme Bilbaon lähistöllä.

Päivä 6
Bilbao

Koko päivä on varattu Bilbaolle, jossa voimme tehdä kaupunkikierroksen kävellen. Entinen teollisuuskaupunki on nykyään moderni ja puoleensavetävä kaupunki, jossa vanha ja uusi yhdistyy kauniisti. Bilbaon uusin tunnusmerkki on kuuluisa Guggenheim-museo Rio Nervion -joen rannalla, jota kutsutaan myös Rio de Bilbaoksi. Toinen arkkitehtoninen helmi on lentokenttä, Aeropuerto de Sondica. Viehättävä vanhakaupunki sijaitsee uuden kaupunginosan itäpuolella ja tunnetaan 1400-luvulta peräisin olevista seitsemästä kapeasta kadusta ja Plaza Nuevasta, jolla sijaitsee koko joukko pintxoja – Baskimaan tapaksia – tarjoilevia ravintoloita.

Syömme lounasta parissa pintxo-paikassa ja huuhdomme herkut alas paikallisella Txakoli-valkoviinillä, joka sopii erinomaisesti tämän tyyppiselle ruoalle. Pintxot ovat pieniä herkkupaloja, jotka tarjoillaan yleensä leivän tai paahtoleivän päällä ja kiinnitetään hammastikulla – pintxo tarkoittaa piikkiä – ja jotka ovat ilo sekä silmälle että vatsalle. Pintxoja kannattaa ehdottomasti maistella muutaman kerran loman aikana!

Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua maailmankuuluun Guggenheim-museoon, jonka on suunnitellut Frank Gehry. Museo itsessään on jo taideteos ulkokuoren titaanilevyineen, jotka vaihtavat väriä valon ja vuorokaudenajan mukaan. Rakennuksen edustalla istuu Jeff Koonsin teos Puppy, jättimäinen koira, joka on luotu elävistä kukista. Sisällä museossa voi tutustua modernin taiteen ja nykytaiteen kokoelmiin, joihin kuuluu mm. Richard Serran teos Serpiente: jättimäisistä teräslevyistä koostuva teos viittaa suuriin terästehtaisiin ja laivatelakoihin, jotka olivat ennen Bilbaon elinehto ja tukipilari. Museo kuuluu modernin maailman suurimpiin ja kiinnostavimpiin arkkitehtonisiin taideteoksiin, ja monet vierailijat pitävät rakennuksen arkkitehtuuria merkityksellisempänä kuin sen sisältöä.

Yöpyminen Bilbaon lähellä. Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 7
Bilbao - Longrono - Zaragoza

Heitämme hyvästit Bilbaolle ja ajamme läpi Sierra Tolonon vuoriston Riojaan. Tämä eteläisempi ja melko pieni alue tunnetaan viininviljelystä. Ylitämme Ebrojoen ja saavumme pääkaupunkiin Logronoon. Logronon pyhiinvaelluskaupunki sijaitsee 600 km:n päässä Santiagosta, mutta on jo pitkään ollut osa pyhiinvaellusreittiä, joka kuljetaan perinteisesti jalan. Jatkamme Riojan viinialueelle ja vierailemme perinteisessä viinibaarissa Logronon ulkopuolella. Näemme, miten viiniä tuotetaan, käymme viinikellareissa ja maistelemme tuotteita. Sitten ajamme keskustaan, jossa on aikaa syödä lounasta ennen kuin lähdemme taas liikkeelle ja ajamme Zaragozaan.

Zaragoza on Aragonian itsehallintoalueen pääkaupunki ja ainoa suurkaupunki, Espanjan viidenneksi suurin kaupunki. Yritteliäs kaupunki sijaitsee Ebrojoen ympäristössä ja sen lähialue on viehättävä pohjoisen vuoristoineen ja jokialueen hedelmällisine viljelyalueineen. Zaragozan juuret ulottuvat kauas historiaan kiitos strategisesti tärkeän sijainnin joen äärellä – joki merkitsi sekä vesivaroja että vesiväyliä. Ensimmäiset iberialaiset asettuivat alueelle, jonka hallitsija on sittemmin vaihtunut useita kertoja: roomalaiset, Pohjois-Afrikan maurit, visigootit ja espanjalaiset. Kaupunki kantaa yhä merkkejä islamilaisesta, juutalaisesta, roomalaisesta ja kristillisestä menneisyydestään.

Teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa, jossa vaikutuksen tekee erityisesti valtava Basílica de Nuestra Señora del Pilar – Pyhän Pilarin kirkko – joka sijaitsee Plaza del Pilarilla yhdessä San Salvadorin katedraalin kanssa. Nuestra Señora del Pilar eli Neitsyt Maria ilmestyi vuonna 40 apostoli Jaakobille ja kehotti rakentamaan pyhäkön. Sanotaan, että Pilar jätti jälkeensä marmoripylvään ensimmäiseksi peruskiveksi. Nykyään kirkko on pyhiinvaelluskohde, jossa voi rukoilla pienen Neitsyt Marian patsaan luona.

Toinen vaikuttava rakennus on Palacio de la Aljaferia, joka rakennettiin alunperin maurilaisille hallitsijoille. Espanjalaiset rakensivat palatsin uudelleen vallattuaan takaisin Iberian niemimaan. Palatsissa asuivat Aragonian kuninkaat. Myöhemmin palatsia laajennettiin nykyiseen kokoonsa. Osa palatsista on alueparlamentin käytössä.

Aragonia oli aikaisemmin vaikuttavan kokoinen kuningaskunta, johon kuuluivat myös Valencia ja Katalonia. Kun Aragonian kuningas Ferdinand II meni naimisiin Kastilian kruununperillisen Isabellan kanssa vuonna 1459, syntyi niin vahva katolinen liittouma, että sen onnistui tuhota viimeinen islamilainen kalifaatti vuonna 1492. Samana vuonna Isabella lähetti Kolumbuksen Amerikkaan.

Yövymme Zaragozassa. Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 8
Zaragoza - Lleida - Cardona - Barcelona

Lähdemme tänään kohti Lleidaa, jälleen yhtä merkittävää kaupunkia, jolla on pitkä historia. Lleida oli kuuluisan Ilerdan taistelun keskus (Ilerda on kaupungin latinankielinen nimi). Ilerdan taistelussa Pompeiusin joukot yrittivät lyödä taitavan strategin Caesarin Rooman sisällissodassa. Caesar voitti taistelun sekä nousi Rooman valtakunnan johtajaksi, kunnes Brutus teki siitä lopun. Käytämme hieman aikaa kaupungin katseluun ja jatkamme sitten Cardonaan, jolla on ihan oma tarinansa. Cardona sijaitsee vuorenrinteessä valtavan suolalouhoksen lähistöllä. Täällä on kirjaimellisesti kokonainen suolavuori, Muntanya de Sal. Koska suolaa saattoi entisinä aikoina vaihtaa kullaksi, kaupunki ja sen asukkaat olivat kaikkien valloittajien unelma. Kaupunki sijaitsee suolavuoren viereisellä kukkulalla, ja korkeimmalla paikalla seisoo 1700-luvulta peräisin oleva linnoitus. Suolaa louhittiin vuoresta vielä vuoteen 1990, jolloin tuotanto päättyi korkeiden tuotantokulujen ja muualla paljon halvemmalla tuotetun suolan takia. Käymme suolakaivoksessa, katselemme vanhoja työvälineitä ja ihailemme valon leikkiä kaivoksen suolamuodostelmissa. Cardonan suolakaivos on yksi Euroopan kiinnostavimmista.

Cardonasta palaamme nyt Barcelonaan. Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 9
Barcelona ja Sagrada Familia -kirkko

Päivän kaupunkikierros alkaa keskeiseltä Plaza Catalunya -aukiolta, jossa kohtaavat jotkin kaupungin tärkeimmistä kaduista, mm. La Rambla. La Rambla on kaupungin tunnetuin puistokatu, jolla riittää koko 1,2 kilometrin pituudelta elämää, katutaiteilijoita, matkailijoita ja puita. Ei voi väittää käyneensä Barcelonassa, jos ei ole viettänyt muutamaa hetkeä La Ramblalla. Kuljemme pienen matkaa pitkin La Ramblaa, mutta käännymme sitten vasemmalle kohti Barcelonan roomalaisaikaa. Näemme pätkän vanhaa tietä, joka vei alunperin roomalaisten kaupunkiin Barcinoon. Hautakivet reunustavat tietä roomalaisen perinteen mukaan. Ylitämme jälleen La Ramblan matkalla isoon kauppahalliin, La Boqueriaan, jossa värit, tuoksut ja moniääninen kauppiaiden kuoro antavat aisteille tekemistä. Täältä löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä kaikista ruokapyramidin osista – ilmakuivatusta kinkusta, tuoreista vihanneksista ja mausteista vastapyydettyyn kalaan, juustoihin ja monenlaisiin espanjalaisiin erikoisuuksiin.

Kauppahallilta kävelemme Plaza Pille vanhaankaupunkiin, jossa sijaitsee kaunis goottilaistyylinen Santa Maria Del Pin kirkko. Kirkon isot ja värikkäät ruusuikkunat ovat erityisen kauniit. Kirkkoa kuvaillaan englantilaisen kirjailijan ja toimittajan George Orwellin teoksessa Katalonia, Katalonia (englanninkiel. alkuteos Homage to Catalonia, 1938), joka on Orwellin henkilökohtainen kertomus Espanjan sisällissodasta.

Jatkamme kulkua pitkin vanhankaupungin katuja takaisin La Ramblalle. Määränpäämme on 60 m korkea Kolumbuksen muistomerkki. Sitten on Gaudín yhä keskeneräisen, monumentaalisen Sagrada Familia  katedraalin vuoro. Kirkosta on tullut Barcelonan symboli. Rakentaminen aloitettiin 1880-luvulla, arvioitu valmistumisvuosi on 2020. Rakennustöihin on osallistunut melkoinen liuta rakennusmestareita, jotka yksi toisensa jälkeen ovat siirtyneet eläkkeelle saatuaan oman osuutensa valmiiksi. Teemme opastetun kierroksen kirkossa ja sen ulkopuolella.

Yhteinen läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 10
Kotimatka Barcelona - Helsinki
Lähdemme varhain aamulla (saamme aamiaispaketit mukaan hotellista) lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Barcelona – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset (aamiaispaketti, päivä 10)
 • neljä illallista (päivinä 1, 2, 4 ja 9)
 • lounas päivänä 6
 • kolmen viinin maistelu Bodega Ontañonissa
 • sisäänpääsymaksut Sagrada Familiaan, Dali-museoon ja Cardonan suolakaivokseen sekä köysiratamatka Mount Igueldoon
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 348€
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • sisäänpääsymaksu Carcasonne-linnoitukseen 9€/hlö (vapaaehtoinen)
 • sisäänpääsymaksu Guggenheim-museoon Bilbaossa, n.18€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, noin 30-35€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen ja välimatkat

Tämä on odysseia Pyreneiden vanhoihin espanjalaisiin ja ranskalaisiin valtakuntiin, reitillämme on lähes kaikki historialliset ja kulttuurilliset kohokohdat, mitä kuvitella saattaa. Matkaohjelma on runsas, ja reitti on myös pitkä. Osaan ajomatkoista kuluu enemmän aikaa kuin kilometrimäärä antaa ymmärtää. Voi olla, että joissain pysähdyspaikoistamme sinulle tulee tunne, että olisit halunnut viettää siellä enemmänkin aikaa. Koska matka on varsinainen runsaudensarvi, on ollut välttämätöntä tehdä valintoja ohjelmaa suunniteltaessa. Osassa paikoista vietämme pidemmän aikaa ja osassa aikataulu sallii vain lyhyen vierailun. Näin olemme kuitenkin saaneet mukaan mahdollisimman monta paikkaa, joissa kannattaa näille seuduille tullessaan käydä.

Teemme kävelyretkiä useammassa kohteessa, koska vanhoissa kaupungeissa liikkuminen on usein helpompaa jalan kuin bussilla. Keskimäärin kävelyä kertyy 4-6 km per retkipäivä.

Välimatkat
Päivä 1:
n. 115 km
Päivä 2: n. 238 km
Päivä 3:
n. 475 km
Päivä 4: n. 209 km
Päivä 5: n. 124 km
Päivä 7:
n. 315 km
Päivä 8: n. 387 km

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Pakkaa mukaan rentoja vaatteita, joissa on helppo liikkua.

Keväällä ja syksyllä aamut ja illat ovat viileämpiä, joten ota mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Hyvät kävelykengät tai lenkkarit ovat tärkeät matkavarusteet.

Yöpymiset

Girona: 1 yö
Andorra La Vella: 1 yö
Lourdes: 1 yö
Hondaribbia: 
1 yö
Bilbaon alue: 2 yötä
Zaragoza: 1 yö
Barcelona: 2 yötä

 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 3 out of 5 by from Paljon nähtävää, mutta kaupunkikohteissa liian vähän aikaa Olin tällä matkalla n. viikko sitten. Matkankohteet olivat mielenkiintoiset ja hyvät, mutta matkan anti kärsi vahvasti liian pitkistä ajomatkoista. Matkapäivänä, jona ajettiin Bilbaoon pysähdyttiin aivan turhan pitkäksi ajaksi kylä-kaupunkipahaseen, jossa asui kuuluisa espanjalainen TV-kokki(= ei ole nähtävyys).Andorraan saavuttiin myöhään illalla ja lähdettiin varhain aamulla; kaupunkiin ei tutustuttu lainkaan !! San Sebastianin ja Bilbaon hotellit sijaisivat liian kaukana kaupungeista. Viimeisen /lähtöpäivän "aamiais-laatikko" oli sisällöltään täysin epätarkoituksel- linen. Matka oli ensimmäinen tällä reitillä, mikä on huomioitava arvostelussa; ke- hitettävää riittää.
Date published: 2017-10-09
Rated 3 out of 5 by from Kohteiden valintaa ja esittelyä kehitettävä Selvä puolihoito olisi parempi vaikka hinta nousisikin. Kohteista Carcassonne turha, tilalle jotain muuta ajomatkoja lyhentäen. Andorraan paremmin aikaa. Upeaan vuoristoon vähintään valokuvauspysähdyksiä eikä vaan läpiajoa. Aluksi jaettava kaikille kohtuullinen kartta ajoreitti merkattuna tai bussissa pari karttaa kiertämässä. Kohteiden kartat jakoon etukäteen jo bussissa eikä ryhmän kävelytystä infotoimistoon. Matkanjohtajan esiteltävä kohteet ja päänähtävyydet tarkemmin jo ennen kohteeseen tuloa. Myös Bilbaon hotelli keskustaan. Matkanjohtajan otettava etukäteen selvää mitä esim. Lourdes'issa tapahtuu: tuloiltana löytyi sattumalta mielenkiintoinen iso tilaisuus kirkkojen edustalla, toisena aamuna tärkeä luolakäynti ei onnistunutkaan messun takia.
Date published: 2017-10-07
Rated 4 out of 5 by from Hengästyttävää matkantekoa Matka oli antoisa, paljon saimme nähdä kauniita maisemia, historiallisia kaupunkeja sekä kuulla osaavan matkanjohtajan selostuksia historioista. Vauhti oli aikamoisen tiukka. Kilometrejä tietysti on mutta jotakin mielestäni voisi karsia ohjelmasta pois joitakin aikaa vieviä käyntejä että ns. omaa aikaa tulisi jonkin verran enemmän. Esim. suolakaivos, viininmaistelu joita useammat ovat jo nähneet matkoillaan. Kysytte suosittelenko tuotetta ystäville niin kerrottava että varauksella koska ohjelma on rankka. Erikseen kerättävät tipsit (kuori) olisi parempi poistaa kokonaan käytännöstä. Sisällyttäkää ne matkan hintaan ja jaatte tipsejä kenelle haluatte. Hotellisiivoojille annattava raha on asia erikseen.
Date published: 2018-05-31
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen kiertomatka Matkalla näimme hienoja vuoristomaisemia ja kiinnostavia kaupunkeja sekä historiallisia kohteita. Muutama hotelli oli kaupungeista ja palveluista ikävän kaukana (Hondaribbia, Bilbao ja Zaragoza). Hondaribbiassa illallisruoka oli heikkotasoista ja nämä kaukana sijainneet hotellit olivat muutenkin huonompia kuin muut. Matkaa pitäisi vähän tiivistää, että jäisi iltaisin enemmän vapaa-aikaa. Tultiin myöhään illalla hotelliin, olisi pitänyt jaksaa lähteä vielä syömään ja aamulla sitten aikaisin ylös. Eli aika rankkaa matkantekoa! Barcelonassa ohjelma takkusi ja piti odotella paikallisopasta. Vasta klo 17 jälkeen päästiin Sagrada Familiaan ja silloin oli jo matkan väsymys tuntuva. Barcelonassa olisi kiinnostanut Gaudin puisto näköalakukkulan sijaan.
Date published: 2018-06-06
Rated 4 out of 5 by from Näkemisen arvoinen Rankka mutta antoisa Pyreneitten kiertomatka on takana. Pari huonosti nukuttua yötä huonotasoisissa hotelleissa on unohtunut. Vaihteleva taso lounaissa/päivällisissä aiheutti välillä riemukkaitakin hetkiä. Samoin sekoilut navigoimisessa. Välillä pukkasi hikeä, kun kiipesimme ylös linnoitukseen, mikä sitten olikin sinä päivänä suljettu tai kun kiersimne Sagrada Familiaa, kun menoaikamme sinne olikin väärä. Mutta hyvä porukka ja hurtti huumori auttoi pienissä vastoinkäymisissä. Ja opas oli aina iloinen yritti parhaansa.
Date published: 2018-05-11
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava matka ja paljon nähtävää. 10 päivän matka oli sopivan pituinen. Tosin jatkuvat aikaiset lähdöt alkoivat loppumatkalla uuvuttamaan. Onneksi oppaallamme Sariannalla oli bussimatkoilla paljon kerrottavaa jokaisesta maasta ja valloittavia kokemuksia eri maiden tavoista. Näin pitkät ajomatkatkaan eivät tuntuneet niin pitkiltä.
Date published: 2018-05-14
Rated 4 out of 5 by from Pilottiporukannpalautetta Hieno reitti ja kohteet ! Pitkäkestoinen matka uuvutti, koska vaihdoimme melkein joka yö hotellia ja useasti saavuimme hotelleihin myöhään illalla. Andorran käynti oli liian hätäinen, sillä emme ehtineet tehdä ollenkaan verovapaita ostoksia
Date published: 2017-10-12
Rated 3 out of 5 by from Raskas matka, liikaa täyteohjelmaa Osallistuimme tälle matkalle 21-30.5.2018. Matkareitti oli mielenkiintoinen. Tutustumiskohteista mielenkiintoisimmat olivat Figueresin Dali-museo, osallistuminen kynttiläkulkueeseen Lourdesissa, Bilbao, ja tietysti Barcelona Sagrada Familia kirkkoineen. Mutta myös joutavia kohteita oli, esim Biarriz, Bodega Longronossa ja Lleida. Ne lähinnä viivästivät hotelliin saapumista, joka yleensä tapahtui turhan myöhään. Ryhmämme oli liian iso (36). Hotellien taso vaihteli muutamasta hyvästä aivan heikkoon (Hondaribbia). Monet hotellit vaativat bussikuljetusta kaupunkiin, mikä vähensi omatoimisuutta. Koska useimmat tällaiselle matkalle lähtijöistä ovat kokeneita matkailijoita, matkanjärjestäjän ei pitäisi tinkiä hotellivalinnoissa rahan säästämiseksi.
Date published: 2018-06-01
 • y_2018, m_8, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_43
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

18ESRTR04CFI0309