Praha - Figaron häät ja kamarikonsertti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaksi toisiaan täydentävää musiikkielämystä ja kultainen kaupunki!

Tutustumme Prahaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme kaupungin myös jokiristeilyllä Vltavajoella. Kävelyretkemme suuntautuu hurmaavaan Mala Stranaan, jossa ovat Prahan vanhimmat korttelit. Prahan lukuisista silloista Kaarlensilta on kenties tunnetuin. Ylitämme tämän yli 500 metriä pitkän goottilaistyylisen sillan, jonka ensimmäisen kiven  Kaarle IV on tarinan mukaan muurannut.

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi pääsemme nauttimaan kahdesta musiikkielämyksestä. Yhdessä Euroopan kauneimmista teattereista näemme oopperan Figaron häät, jonka lisäksi koemme historiallisessa Klementinum-barokkikappelissa kepeän kamarikonsertin.

Tervetuloillallisen nautimme ravintolassa sekä lounaan paikallisessa pubissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomenkielinen paikallisopas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Prahaan - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen
Päivä 2 Kävelykierros linnan alueella, lounas - kamarikonsertti
Päivä 3 Veneretki Vltavajoella - ooppera Figaron häät
Päivä 4 Kotimatka

Hotelli

Hotel Adler

Adler on mukava keskitason hotelli, keskeisellä sijainnilla. Prahan tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä ja Kansallisaukio on 200 metrin päässä hotellista, aukiolla on sekä metro- että raitiovaunupysäkit. Hotellissa on 68 huonetta ja huoneet sijaitsevat kerroksissa 1-4. Ylimmän kerroksen huoneissa on vinokatto ja kattoikkuna. 

Adler on klassiseen tyyliin sisustettu ja kaikissa huoneissa on kokolattiamatto, lämmitys, tv, hiustenkuivain, minibaari ja wifi. Maksuton tallelokero (kirjekuorisäilytys hotellin tallelokerossa) vastaanotossa. Erilliset vuoteet tai parivuode. Suihku ja wc. Huoneissa on pienet vaatesäilytystilat (avoin vaatekaappi). 

Bussi pääsee noin 800 m hotellista. Matkatavarat viedään erillisellä kuljetuksella lentokentältä hotellille ja kotimatkan alkaessa lentokentälle.

Lähtöpäivänä huoneiden luovutus on klo 11. Matkatavarat voi jättää säilytykseen hotellille, mikäli kotiin palataan iltalennolla.

Lue lisää: http://www.hoteladler.cz/en 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Adler
V Jirchářích 13, Praha 1
Prague 110 00, Czech Republic

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
748€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Prahaan - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen

Saavuttuamme Prahaan lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävellen. Useimmat kaupungin vanhimmista rakennuksista sijaitsevat keskustassa. Aloitamme Václavské náměstí -aukiosta, jonka 750 metriä pitkän bulevardin varrella on lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Aukio toimii usein kansallisten juhlien ja muiden suurten kokoontumisten näyttämönä.

Jatkamme matkaa vanhankaupungin Staroměstské náměstí -aukiolle, jonka historia alkaa 1300-luvulta. Aukiota ympäröivät kauniit, pastellinväriset rakennukset. Näemme aukiolla sijaitsevan Týn-kirkon, johon Tycho Brahe haudattiin vuonna 1601, Josefovin eli juutalaiskorttelin ja Tasavallan aukiolla sijaitsevan Ruutiportin, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1475. Kierroksen jälkeen meillä on aikaa omakustanteiselle lounaalle.
Hotelli Adler sijaitsee kaupungin sydämessä. Useimmat maamerkit ovat kävelyetäisyyden päässä. Hotellin lähellä on metroasema ja useita raitiovaunupysäkkejä, joten pääsemme helposti tutustumaan kaupunkiin myös julkisin kulkuvälinein.

Illalla syömme kolmen ruokalajin illallisen tunnelmallisessa ravintolassa, joka sijaitsee Vltavajoen rannalla. Kokoonnumme hotellilla ja kävelemme yhdessä ravintolaan.

Päivä 2
Kävelykierros linnan alueella, lounas - kamarikonsertti

Aloitamme päivän raitiovaunuajelulla mahtavalle Prahan linnalle, jonka historia alkaa jo 800-luvun lopulla. Linna on Prahan tärkein nähtävyys ja se on yli tuhannen vuoden ajan ollut tärkeä symboli kaupungin asukkaille. Nykyisin se toimii mm. presidentinlinnana. Valtavassa linnassa on satoja huoneita, historiallisia palatseja, kirkkoja, luostareita ja kappeleita, joten nähtävää riittää. Linnan Vallipuutarha tuli tunnetuksi siitä, että kaksi katolisen keisarin käskynhaltijaa heitettiin ikkunasta ulos vuonna 1618. Tapahtuma toimi lähtölaukauksena kolmikymmenvuotiselle sodalle.

Aloitamme kierroksemme pääsisäänkäynniltä, josta on upeat maisemat Prahan kaupunkiin. Jatkamme syvemmälle linnan syövereihin ja näemme mm. Pyhän Vituksen tuomiokirkon, jonka rakentamisen Kaarle IV aloitti vuonna 1344. Tuomiokirkko toimii nykyisin sekä Prahan arkkipiispan kotina että tšekkiläisten kruununjalokivien säilytyspaikkana. Kirkon rakennutti keisari Kaarle IV ja itse rakennustyöt aloitettiin vuonna 1344. Holvikaarien läpi kulkiessamme kuulemme lisää kirkon historiasta.

Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaa kävellen alas kukkulalta Mala Stranaan (kaupungin pienellepuolelle).Pysähdymme paikallisessa pubissa ja nautimme paikallisen lounaan. Prahassa on useita pubeja ja tšekkiläinen maailmankuulu olut on tärkeä osa paikallisten kulttuuria. Panimoita, niin suuria kuin pieniä, on noin 110 ja erilaisia oluita lähes 500. Lounaan jälkeen ylitämme Prahan tunnetuimman sillan, Kaarlensillan, joka yhdistää joen itäpuolella sijaitsevan vanhankaupungin ja länsipuolen Prahan linnan.

Kamarikonsertti (kesto n. 1 tunti) esitetään kauniissa Klementinum-rakennuksessa. Kamarikonsertissa on suuriin konsertteihin verrattuna intiimimpi tunnelma, sillä orkesteri on pienempi.
Illan konsertissa soittaa kamariorkesteri, joka on osa Dvořákin sinfoniaorkesteria. Kuulemme mm. Mozartin, Smetanan, Dvořákin ja Vivaldin sävellyksiä.

Säveltäjät Bedřich Smetana (1824-1884) ja Antonín Dvořák (1841-1904) ovat sukupolvensa johtavia kansallisen musiikien edustajia Tšekissä ja Smetanaa pidetään tšekkiläisen musiikin isänä. Hänet tunnetaan parhaiten teoksistaan "Isänmaani" ja "Myyty morsian". Dvořák sai inspiraationsa rakkaudestaan Beethoveniin, Mozartiin ja Schubertiin. Hän on tunnettu mm. sävellyksestään "Slaavilaisten tanssi".
Konsertissa soitetaan myös italialaisen säveltäjä ja viulunsoittaja Antonio Vivaldin (1678–1741) musiikkia. Vivaldi oli ahkera säveltäjä, joka vaikutti suuresti musiikin kehitykseen 1700-luvun alussa. Hänen tunnetuin teoksensa on "Neljä vuodenaikaa".

Päivä 3
Veneretki Vltavajoella - ooppera Figaron häät

Tapaamme ennalta sovitussa paikassa Prahan keskustassa puolilta päivän ja siirrymme joen rannalle, jossa nousemme veneen kyytiin. Kaupungin läpi kiemurteleva Vltava on Tšekin pisin joki. Veneestä käsin pääsemme ihastelemaan kaunista Prahaa toisesta näkökulmasta. Matkanjohtajamme kertoo parin tunnin pituisella retkellä tarkemmin kaupungin nähtävyyksistä. Syömme retken aikana buffetlounaan ja kauniilla säällä voimme nauttia maisemista ulkokannella.
Retken jälkeen meillä on omaa aikaa tutustua Prahaan. Lähde tutustumaan kaupungin lukuisiin kauppoihin, kirkkoihin ja museoihin.

Nautimme illan opperaesityksestä perinteikkäässä Kansallisteatterissa, joka avattiin vuonna 1881. Teatteri on kansallismonumentti, joka symboloi vahvasti maan kulttuurielämän syntyä ja on yhä tänäkin päivänä tärkeä ooppera- teatteri- ja balettiesitysten näyttämö.

Illan ooppera esitetään Säätyteatterissa, joka on rakennettu 1700-luvun lopulla. Teatteri on Prahan vanhin ja yksi Euroopan kauneimmista teatterirakennuksista. Mozart esitti Säätyteatterissa oopperansa Figaron häät vuonna 1786. Esitys otettiin hyvin vastaan ja Mozartilta tilattiin uusi ooppera. Hän sävelsi teoksen Don Giovanni, jonka kantaesitys oli Prahan Säätyteatterissa vuonna 1787.

Mozart sävelsi koomisen oopperan Figaron häät vuonna 1786 ja sen tapahtumat ovat jatkumo Gioacchino Rossinin (1792–1868) Sevillan parturi -oopperalle. Tapahtumat kertovat kamaripalvelija Figaron ja hänen tulevan vaimonsa kamarineito Susannan häistä. Hääpäivän lähestyessä kreivi Almaviva aloittaa Susannan liehittelyn. Yhdessä Figaron ja kreivitär Almavivan kanssa Susanna punoo juonen, jonka tarkoituksena on paljastaa kreivi Almavivan petturuus ja antaa hänelle opetus. Dramaattisilla juonenkäänteillä maustettu ooppera on yleisön rakastama ja se on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista.

Illallinen on omakustanteinen. Oopperan jälkeen suuntaamme hotelliimme, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä teatterilta.

Päivä 4
Kotimatka
Sinulla on vielä omaa aikaa ennen kuin suuntamme kohti lentokenttää. Lennämme Helsinkiin.

Lisämaksulliset istumapaikat oopperaan ja kamarikonserttiin

Matkan hintaan sisältyy A -kategorian istumapaikat.

Lisämaksulliset paikat ovat sekä oopperassa että kamarikonsertissa permannolla (Klementumissa lähempänä orkesteria). Hinnat näet alempana, kohdasta Hintatiedot.

Suosittelemme, että varaat lisämaksulliset paikat mahdollisimman varhain, matkan varaamisen yhteydessä. Paikkoja on saatavilla rajoitetusti.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 748€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Lisämaksulliset istumapaikat

Figaro -ooppera:
• Kategoria B: 45€/hlö

Kamarikonsertti:
• Kategoria B: 14€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Praha – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Adlerissa
 • istumapaikkaliput oopperaan ja kamarikonserttiin (kategoria A)
 • aamiaiset
 • kaksi lounasta ja yksi illallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomenkielinen paikallisopas
 • verot ja viranomaismaksut

Ennakkomaksu tälle matkalle on 300€/henkilö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 148€
 • lisämaksulliset istumapaikat oopperaan ja kamarikonserttiin: ooppera (kat. B) 45€ ja kamarikonsertti (kat. B) 14€. (Suosittelemme varaamaan lisämaksulliset paikat mahdollisimman varhain, matkan varaamisen yhteydessä. Paikkoja on rajoitetusti).
 • sisäänpääsymaksut linnaan
 • muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkalla on mukana suomalainen paikallisopas. Hän on mukana lentokenttäkuljetuksissa, retkillä, oopperassa ja kamarikonsertissa sekä auttaa ja avustaa koko matkan ajan.

Liikkuminen

Matkalla liikutaan paljon jalan, joten ota mukaan hyvät ja mukavat kävelykengät. Retkipäivinä kävelyä voi kertyä 6-8 km/päivä ja vanhankaupungin kadut ovat usein mukulakivisiä ja kapeita. Kaupungissa on myös korkeuseroja.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Aikaisin aamulla ja iltaisin voi olla viileää, ja sadekuurot ovat yleisiä joten pakkaa mukaan myös lämmintä sekä tuulenpitävä takki.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kaunis Praha Palasin 11/10 kolme yötä ja neljä päivää kestäneeltä Prahan kulttuurimatkalta. Matkapaketti oli melko hyvin suunniteltu. Kulttuuritarjontaa oli tarpeeksi ja nähtävyydet oppaan selostamina olivat kiinnostavaa kuultavaa ja hyvää tietoa Prahan historiasta ja nykyisyydestä.Kiitettävästi liikuntaa kaupunkikävelyn myötä ja osallistumine voimien mukaan. Jokiristeily oli hieman pettymys. Aluksella oli kaksi isoa ryhmää ja tilat olivat sangen ahtaat. Ruokailu seisovastapöydästä oli pitkäkestoisen jonottamisen vuoksi rasittavaa ja ruoan laatu ei kovin hyvä. Muut matkaan kuuluvat ateriat ja tarjoilu kiitettäviä. Hotelli siisti ja sijainti hyvä.
Date published: 2018-10-13
Rated 3 out of 5 by from Prahan kevät Palasimme juuri matkalta. Matka oli onnistunut, kun sääkin suosi meitä. Hotellin sijainti oli erinomainen ja samoin aamiainen. Huone sen sijaan oli hyvin pieni, esim, ei yhtään tuolia. Säätyteatteri, jossa Don Giovanni esitettiin, oli komea, mutta meidän paikoiltamme lavalle ei näkynyt lainkaan. Tai no, kovasti kurottelemalla näki puoli lavaa. Opas osasi asiansa ja neuvoi meitä hyvin myös, kun lähdimme jokiristeilyn sijasta omalle retkelle Kutna Horaan. Ensimmäisen illan illallinen oli hienossa paikalla ja ruokakin oli hyvää. Knöödeleihin ehti muuten matkan aikana jo vähän kyllästyä, mutta onneksi Prahassa on valtava vaikoima ruokapaikkoja jokaiseen makuun.
Date published: 2019-04-02
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen opas Matkaan innostuin kohteen lisäksi mainostetulla oopperalla ja konsertilla. Ooppera menetteli, koska juoni on mikä on, teatteri oli kuitenkin hienompi kuin esitys. Konsertti Klementinumissa oli suuri pettymys, B-luokan esitys turisteille. Opas oli erinomainen, kaikki järjestyi jopa katastrofaalinen lähtö kotimatkalle. Opas pysyi rauhallisena ja toimintakykyisenä. Kaikille jaettu aikataulutuspaperi oli hieno, ei tarvinnut muistella koska lähdetään ja milloin, kaiken voi tarkistaa paperista!!!! Ryhmä oli yhdelle oppaalle liian iso (39) koska paljon käveltiin ja suuri osa oppaan kertomasta jäi kuulematta, kannattaisiko hankkia oppaalle mikrofoni ja osallistujille kuulokkeet, näistä minulla on hyviä kokemuksia. Hotelli ja aamiainen olivat hyvät.
Date published: 2018-10-12
Rated 3 out of 5 by from Vain yksi pettymys Matkan pääkohta ei täyttynyt. Ooppera oli matkalle lähdön syy. Paikat oopperaasa hyvin huonot. Paikoilta ei nähnyt lavalle. Ooppera on minullekokonaisvaltainen kokemus, elämykseen kuuluvat lavasteet, puvustus, tanssi ja esiintyminen, musiikin ja laulun lisäksi. Olisi olut hyvä tietää, että varatuilta paikoilta ei näe lavalle. Silloin olisi voinut miettiä matkalle lähtöä uudestaan. Muuten matka todella mukava. Saimme kattavan näkemyksen Prahasta, kiitos siitä todella hyvälle oppaallemme. Majoitus, ruoka, konsertti ja retket hyvin järjestetyjä.
Date published: 2019-04-04
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen ja monipuolinen matkaohjelma! Olin 29.3. - 1.4.2019 Prahan matkalla ja olen todella tyytyväinen matkan ohjelmaan. Saimme monipuolisen katsauksen tähän kaupunkiin; kävelimme paljon ihanassa kevätsäässä. Oppaalla on erinomaiset tiedot ja taidot ja hän on erittäin hyvä ihmisten ohjaaja. Vinkkinä suositan, että kannattaa katsoa etukäteen oopperan istuinpaikat. Ettei joudu istumaan liian sivussa, josta ei ole juuri näkymää lavalle. Koska matkalla kävellään todella paljon, jalkojen ja jalkineittein tulee olla kunnossa.
Date published: 2019-04-03
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoiset kulttuuripäivät 4 päivää Prahassa Fidelio + konsertti oli todella hyvin järjestetty. Oppaamme Lara todella hyvä. Hänen tietämyksensä kulttuurista ja Prahan/Tsekin historiasta oli mahtava. Kävelyretket olivat antoisia ja lisäsivät halua perehtyä lisää asioihin. Kamarikonsertti oli hyvä, mutta Fidelio oli minulle henkilökohtaisesti lievä pettymys (tähän ei Albatros kuitenkaan ole syypää). Oppaamme suomenkielen taito oli todella todella loistava. Vaikeatkin asiat tuli selvitettyä hyvällä ja selkeällä suomen kielellä. Tsekkiläisenä tietenkin hänen paikallistuntemuksensa oli ainutlaatuinen.
Date published: 2018-10-30
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut oopperamatka Olin ensimmäistä kertaa Prahassa. Odotuksiini kuului hyvä oopperailta ja konsertti-ilta. Toivoin myös saavani jonkinlaisen yleiskäsityksen vanhasta Prahasta myöhemmin toteutettavaa pitempää matkaa varten. Odotukset täyttyivät erinomaisesti.Päiväohjelma oli selkeä. Opas varsin ammattitaitoinen ja innostava. Päiviin sisältyi runsaasti kävelyä (sinänsä hyvä asia), mutta ehkä sitä olisi voinut etukäteen korostaa enemmän. Ryhmästä voin sanoa, että tämä oli elämäni ensimmäinen seuramatka, missä joka kerta jokainen matkaaja oli täsmällisesti oikeaan aikaan paikalla!
Date published: 2018-10-05
Rated 5 out of 5 by from Ikimuistoinen,ihana matka! Olin Tosca-ooppera-kamarikonsertti-matkalla lokakuun puolessa välissä ja matka oli todella mahtava. Sää suosi neljän päivän matkallamme, Prahassa oli kesä. Retket olivat hyvin valittuja, näimme ja koimme paljon. Runsaan kävelyn voi ottaa kuntoilun kannalta, minua ja miestäni ei se ainakaan rasittanut. Oppaamme Zita oli upea, hänellä oli todella laaja tietämys Prahan historiasta, rakennuksista, nykypäivästä ja kaikesta, mikä liittyi Tsekin maahan, kulttuuriin ja ihmisiin. Hän oli rauhallinen, eikä hermostunut, vaikka joillakin matkalla olevilla oli vaikeita pulmia, huolehti heistä sekä samalla koko ryhmän hyvinvoinnista täysipainoisesti. Zita, huippunainen, iso kiitos hänelle! Kamarikonsertti oli loistava ja ooppera taidokas sekä elämyksellinen, vaikka itse pidänkin enemmän perinteisestä oopperasta. Tämä oli toinen Albatrossin matkamme ja olemme erittäin tyytyväisiä teidän tapaanne järjestää matkoja! KIITOS!
Date published: 2019-10-17
 • y_2021, m_1, d_14, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_68
 • loc_fi_FI, sid_CZROP01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21CZROP01JFI0305