Pohjois-Atlantin vihreät saaret

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Albatrosin omalla Ocean Atlantic-tutkimusaluksella Skotlannista Pohjois-Atlantin yli Islantiin. Reitillä kolme uljasta saariryhmää.

Albatros Expeditions

Matkan varrella on hyvät mahdollisuudet nähdä valaita ja muuttomatkalla olevia lintuja. Matka alkaa Skotlannin itärannikolta Aberdeenin satamakaupungista, jossa nousemme Ocean Atlanticin kyytiin. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Kirkwall, Orkneyn saariryhmän viihtyisä pääkaupunki. Matka jatkuu Färsaarille, jossa nousemme maihin Tórshavnissa. Heimaeyn saarella kuulemme dramaattisista päivistä vuonna 1973, jolloin pieni yhteisö oli tuhoutumisen partaalla voimakkaan tulivuorenpurkauksen vuoksi.

Risteily päättyy Islantiin, josta lennämme Keflavikin lentokentältä Suomeen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Albatros Aktiivi, Polar cruise

 • Matkanjohtaja Kansainvälinen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Aberdeen - nousu Ocean Atlanticin kyytiin Aberdeenissä
Päivä 2 Orkneysaaret ja historiallinen Kirkwall - lisämaksullinen retki Skara Braen kivikautiseen kylään ja viskitislaamoon
Päivä 3 Färsaaret ja Tórshavn. Syviä vuonoja ja jyrkkiä vuoria - lisämaksullinen retki Kirkjubøuriin
Päivä 4 Merimatka kohti Islantia, merilintujen ja valaiden havainnointia
Päivä 5 Vestmannasaaret Surtsey ja Heimaey
Päivä 6 Saapuminen Reykjavikiin ja kotimatka

Ocean Atlantic

Ocean Atlantic on rakennettu Puolassa 1985 ja on täydellinen tutkimusalus Antarktiksen ja Arktiksen vesille ja vaativiinkin olosuhteisiin. Jääluokka 1B mahdollistaa jopa 50 cm paksun jään murtamisen, ja tehokkaat koneet ja vakaimet tekevät Ocean Atlanticistä yhden vahvimmista napaseudulla toimivista aluksista. Alus on kunnostettu 2016–2017. Pituutta aluksella on 140 m ja leveyttä 21 m. Tilaa on runsaasti, luentosaleja on useita. Lisäksi laivassa on baari ja näköalatasanne. Aluksella on täyshoito ja ravintola tarjoaa kansainvälistä ruokaa. Aluksella on tilaa 198 matkustajalle. Kaikki hytit ovat ulkohyttejä, joissa on oma kylpyhuone/wc. (Aluksella on lisäksi joitakin sisähyttejä, joissa myös on oma kylpyhuone/wc). Kaikki maihinnousut tapahtuvat aluksen 20 kumiveneellä.

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Aberdeen - nousu Ocean Atlanticin kyytiin Aberdeenissä

Matkamme alkaa Aberdeenistä Koillis-Skotlannista, jossa MV Ocean Atlantic odottaa laiturissa Deejoen varrella. Lähtöselvityksen jälkeen pääsemme asettumaan hytteihimme. Pakollisen turvaohjeiden läpikäymisen jälkeen lähdemme liikkeelle ja suuntaamme Deejoen suulta kohti Pohjanmerta.

Päivä 2
Orkneysaaret ja historiallinen Kirkwall - lisämaksullinen retki Skara Braen kivikautiseen kylään ja viskitislaamoon

Yön aikana olemme matkanneet Pohjanmerelle pitkin Skotlannin itärannikkoa ja saapuneet Orkneysaarille, joiden eteläisimmät saaret sijaitsevat vain vajaan 10 merimailin päässä Skotlannin rannikosta. Olemme saapuneet pääsaarelle (Mainland), jolla saariryhmän pääkaupunki Kirkwall sijaitsee. Orkney on muinaisnorjaa ja merkitsee ”hylkeiden saarta”. Kuten muillakin Pohjois-Atlantin saarilla, Orkneylla on rikas viikinkihistoria. Saaren historia ulottuu kuitenkin sitäkin kauemmas aina yhteen Euroopan vanhimmista kulttuureista. Skara Brae, Pohjois-Euroopan Pompeiji, oli piilossa lähes 5 000 vuotta, kunnes voimakas myrsky paljasti muinaisen asuinpaikan. Skara Braen 10 yksihuoneista asuntoa olivat täysin kalustettuja ja jätehuolto toimi – ja kaikki on rakennettu kivestä. Paikka on Unescon maailmanperintökohde, kuten muutamat muutkin Orkneysaarten esihistoriallisista kulttuuriaarteista.

Saavuttuamme Kirkwalliin voit lähteä bussilla lyhyelle vierailulle Skara Braen muinaiselle asuinpaikalle. Palattuamme Kirkwalliin käymme eräässä alueen monista tunnetuista viskitislaamoista. Teemme kattavan kierroksen tislaamossa ja saamme myös maistiaisia.

(Retki Orneysaarilla on osa retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää kohdasta ”Hintatiedot”.)

Matkustajille, jotka haluavat jäädä Kirkwalliin, on tarjolla lyhyt kaupunkikierros (kävellen), jonka puitteissa on mm. mahdollista käydä vaikuttavassa Pyhän Magnuksen katedraalissa sekä Bishop’s Palacen ja Earl’s Palacen maalauksellisilla raunioilla.

Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti pohjoista määränpäänämme Tórshavn Färsaarilla.

Päivä 3
Färsaaret ja Tórshavn. Syviä vuonoja ja jyrkkiä vuoria - lisämaksullinen retki Kirkjubøuriin

Saavumme lounaan jälkeen Tórshavniin, yhteen maailman pienimmistä pääkaupungeista. Täältä hallitaan 18 pienen saaren muodostamaa valtakuntaa nimeltä Färsaaret. Tórshavn on keskittynyt Tinganesin ympärille, jossa kokoontui ensimmäinen viikinkien parlamentti noin vuonna 900. Kaupungista on tulossa vilkas ja moderni putiikkeineen ja kahviloineen – ja on siellä kolmet liikennevalotkin.

Maihinnousun jälkeen voit lähteä retkipakettiin sisältyvälle bussiretkelle, jonka aikana tutustumme hieman historiaan. Ajamme ulos pääkaupungista ja vuorten yli etelään. Koska Färsaarten ilmasto on ”vakaan epävakaa”, on varsin todennäköistä, että ajamme matkalla pilvien ja sumun läpi. Mutta kun odottaa hetken, sää usein kirkastuu jälleen. Saavumme Kirkjubøyriin, Färsaarten tärkeimpään historialliseen paikkaan.

Kirkjubøur oli keskiajalla Färsaarten hiippakunnan ja uskonnollisen elämän sekä kulttuurin keskus. Käymme vaikuttavan Pyhän Magnuksen katedraalin raunioilla. Kirkko ei ilmeisesti koskaan valmistunut. Toinen vierailupaikkamme on Pyhän Olavin kirkko, ainoa jäljellä oleva keskiaikainen kirkko Färsaarilla. Palattuamme ”Havniin”, kuten Tórshavnia usein kutsutaan, voit tehdä rennon kävelykierroksen sataman kupeessa sijaitsevan vanhan linnoituksen läpi.

Mikäli haluat jäädä Tórshavniin, siellä järjestetään lyhyt kävelykierros, jonka jälkeen on omaa aikaa katsella kaupunkia.

(Retki Kirkjubøuriin on osa retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää kohdasta ”Hintatiedot”.)

Päivä 4
Merimatka kohti Islantia, merilintujen ja valaiden havainnointia

Kuuntele kokeneiden tutkimusmatkaoppaiden esitelmää, katsele arktisesta luonnosta kertovaa elokuvaa – tai mene ulos kannelle ihailemaan muuttolintuja, jotka leijuvat elegantisti lähellä alusta.

Päivä 5
Vestmannasaaret Surtsey ja Heimaey

Tammikuussa 1973 Vestmannasaaret oli etusivun uutinen kaikkialla maailmassa, sillä tulivuorenpurkaus teki tuhojaan Heimaeyn saarella. Kaikki 5 000 asukasta evakuoitiin, mutta valtaosa on palannut, ja saaren asukasluku on tänä päivänä noin 4 000. Vestmannasaaret sijaitsevat vain 14 km päässä Islannin lounaisrannikosta ja koostuvat 15 vihreästä saaresta ja kivisistä luodoista.

Kun saaria lähestyy mereltä, voi hyvällä säällä nähdä jo kaukaa saarten jyrkän profiilin. Saaret kohoavat merestä ja muistuttavat safiireja hopeasormuksessa, kuten eräs islantilaisrunoilija niitä kuvasi. Saarten linnusto on ainutlaatuinen. Kallioilla viihtyvät sekä lunnit, ulappakeijut että meren kuningattaret, suulat.

Aamulla nousemme maihin Heimaeyn saarelle. Heimaey on saariryhmän ainoa asuttu saari. Näemme mm. taloja, jotka on vastikään kaivettu esiin vuoden 1973 tulivuorenpurkauksen jäljiltä. Päivän päätteeksi ohitamme läheltä yhden maailman uusimman saaren. Surtseyn saari kohosi merestä 1963 ja pääsi 2008 Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Saarelle pääsevät vain tutkijat.

Päivä 6
Saapuminen Reykjavikiin ja kotimatka

Yön aikana kapteeni on ohjannut aluksen kohti Reykjavíkiä, jonne saavumme aamulla. Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä Ocean Atlantic ja sen miehistö. Suuntaamme satamasta lentokentälle. Kotimatka Helsinkiin alkaa.

Retkipaketti

Olemme koonneet retkipaketin, joka koostuu retkistä paikkoihin, jotka ovat seudulle tyypillisiä. Paketti ostetaan ennen matkaa. Retkipakettiin sisältyy seuraavat retket:

 • Orkney-saaret: bussilla Kirkwallista Skara Braeen ja käynti viskitislaamossa.
 • Färsaaret: bussilla Tórshavnista kauniiseen Kirkjubøuriin, käynti Pyhän Magnuksen katedraalissa ja Pyhän Olavin kirkossa.

Hinta: 198€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Hytti yhdelle, kategoria G: 748€
 • Hytti yhdelle, kategoria D: 998€
Lisämaksut hyttiluokan korotuksesta
 • Jaettu kahden hengen hytti, kategoria C: 198€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti, kategoria B: 1298€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti, kategoria A: 1598€/hlö
 • Jaettu kahden hengen Premium Suite: 1798€/hlö
Hintaan sisältyy
 • KLM reittilennot Helsinki – Aberdeen (Amsterdamin kautta) ja Finnairin reittilennot Keflavik- Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen ulkohytissä (pyöreä ikkuna), kat.D (5 yötä)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • täysihoito risteilyllä
 • kahvi ja tee aluksella
 • kansainvälinen tutkimusalustiimi 
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu hytistä yhdelle 
 • lisämaksulliset hytit
 • lisämaksulliset retket
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat risteilyaluksen henkilökunnalle ja paikallisoppaille (suositus n. 14 USD/hlö/päivä)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Sää Pohjois-Atlantilla

Matka-ajankohta on loppukevät, jolloin lämpötila Skotlannissa ja Islannissa on yleensä +15c asteen tuntumassa. Samanaikaisesti sää voi olla hyvin vaihteleva. Yhtenä hetkenä voi olla kirkas auringonpaiste ja tyyntä, kun taas kohta aallokko voi olla voimakas ja ilmassa sadetta.

Tutkimusristeilykonsepti

Albatros Travel on kehittänyt risteilymuodon, joka sopii erityisesti napaseutujen olosuhteisiin. Jää yhdistettynä rajalliseen infrastruktuuriin ja luoksepääsemättömään erämaahan vaatii matkalta enemmän tutkimusmatkamaista luonnetta. Kyse on luontomatkasta, jolla on rajallisempi määrä osallistujia ja omia erityispiirteitä: kaikki voivat yhtä aikaa nousta maihin, vierailla tutkimusasemilla, osallistua retkille ja valassafarille sekä kuunnella esitelmiä.

Matka ei ole kohtuuttoman vaativa eikä siihen kuulu pakollisia ponnistuksia eikä osallistujiin kohdistu erityisvaatimuksia. Edellytyksenä on toki se, että matkustaja on pystyy liikkumaan itsenäisesti sekä haluaa kokea luonnon sen omilla ehdoilla. Huomaathan, että matka eroaa tavanomaisista lomamatkoista siinä, ettei meillä ole samanlaisia mahdollisuuksia suunnitella matkan yksityiskohtia etukäteen. Monia elementtejä on vaikea ennustaa, ja lopullinen reitti päätetään tuuli-, sää-, jää- ja virtausolosuhteiden pohjalta. Reittikuvausta tulee lukea ihannetilanteen kuvauksena, joka tuskin täysin toteutuu vaikka alueella vallitsisi korkeapaine ja aurinkoinen sää useiden viikkojen ajan.

Tutkimusmatkan johtaja päättää yhdessä kapteenin kanssa reitistä ja päiväohjelmasta matkan aikana pyrkien siihen, että saamme matkasta parhaan mahdollisen irti kulloisissakin olosuhteissa. Jos esimerkiksi kohtaamme yhtäkkiä valasparven, päiväohjelma voi muuttua siinä paikassa.

Tärkeä osa matkaa on risteily ja maihinnousut aluksen mukana kulkevien zodiac-tyyppisten kumiveneiden avulla. Kumiveneet kuljettavat meidät karuille rannikoille, pitkin jäätiköiden reunamia ja katsomaan valaita. Alus on varustettu laskettavin portain (tikkaat), joita pitkin laskeudutaan kumiveneisiin. Kumiveneissä on tehokas moottori. Alus menee niin lähelle mannerta kuin on järkevää ja turvallista, sitten laskeudumme kumiveneisiin noustaksemme maihin tai katsellaksemme valaita, hylkeitä, jäävuoria tai lintuluotoja lähempää, eläimiä häiritsemättä. Siirtyminen kumiveneeseen ja takaisin alukseen on suhteellisen helppoa kaikille itsenäisesti liikkuville, mutta voi olla ongelmallista liikuntarajoitteisille. Voi olla myös kylmää ja märkää. Osallistujat voivat myös jäädä alukselle, jolla on pieni kirjasto. Matkat ovat tutkimusmatkoja, mikä tarkoittaa, ettemme voi ennustaa matkan jokaista yksityiskohtaa ja ohjelmaan voi tulla esim. säästä ja tuulista aiheutuvia muutoksia.

Kuka voi osallistua?

Tälle risteilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua mäkisessä maastossa. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Alus ei valitettavasti sovellu henkilöille, jotka eivät kykene liikkumaan ilman apua. Kyse on turvallisuudesta: varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään veneestä toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua. Alukselle ei saa tuoda pyörätuoleja eikä kävelytukia/rollaattoreita. Turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä esteettöminä.

Terveydentilaa koskevat erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Passi ja passitiedot Albatros Travelille

Lentomatkoja koskevien tiukentuneiden turvallisuusmääräysten vuoksi lentoyhtiö vaatii matkustajilta passitiedot. Myös varustamo vaatii kaikkien matkustajien passitiedot (passin numero ja voimassaoloaika, syntymäaika ja -paikka). Pyydämme tästä syystä lähettämään meille kopion passin kuvasivuaukeamasta mahdollisimman pian sen jälkeen, kun matkavaraus on tehty. Laivan lähtöselvityksessä passi luovutetaan lähtöselvitysvirkailijalle. Passi palautetaan risteilyn päättyessä.

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Tämä sääntö koskee kaikkia matkojamme riippumatta siitä, että yksittäiset maat saattavat vaatia lyhyempiä voimassoloaikoja. Haluamme välttyä tilanteilta, joihin matkustaja voi joutua, jos jonkin valtion passimääräykset muuttuvat matkan tilaamisajankohdan ja kotiinpaluun välillä.

Mitä kieltä aluksella puhutaan?

Matkustajat ja Albatrosin matkanjohtajat ovat tällä matkalla Skandinaviasta ja sen ulkopuolelta. Tästä syystä esim. kuulutukset ovat aluksella englanniksi. 

Pakkausvinkkejä

Laivamatka keväisellä Pohjois-Atlantilla vaatii pukeutumiselta melko suurta vaihtelua. Skotlannissa lämpötila voi hyvinkin nousta +15c asteeseen ja Islannissa ehkä +10c asteeseen – vaikka aurinko paistaisi vuorokauden ympäri. Tarvitset lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita sekä päähineen ja käsineet.

Pakkaa mukaan vaatteita, joita voi yhdistellä ja kerrostaa, esim. alimmaiseksi pitkähihainen villa-aluspaita, välikerrokseksi college- tai merinovillapaita ja uloimmaksi veden- ja tuulenpitävä takki. Tiiviit retkeily-/ulkoiluhousut suojaavat alaruumista. Pitkät alushousut ja kevyet sadehousut ovat hyvät kumiveneeseen.

Tukevat, mukavat ja liukumattomat kävelykengät sopivat hyvin alukselle ja kävelyyn kaupungeissa. Ocean Atlanticilla on valikoima kumisaappaita, joita voi lainata. Ne ovat hyvät, kun nousee maihin kumiveneestä. Alus on tällä matkalla vain Albatros Expeditionsin käytössä, joten aluksella ei tarvitse noudattaa erityisempiä pukeutumissääntöjä. Käytännölliset matkavaatteet ovat siis ainoat, mitä tarvitset, myös juhlavampina iltoina.

Kiikari ja kamera kannattaa ottaa mukaan.

Merisairaus

Saatamme joutua aallokkoon, vaikka matkaammekin suhteellisen lähellä rannikkoa. Matkapahoinvointilaastari voi auttaa. Tablettimuotoinen matkapahoinvointilääke on toinen vaihtoehto. Huomaathan, että matkapahoinvointilääke voi vaikuttaa unettavasti. Mikäli sinulla on yliherkkyyttä, otathan yhteyttä lääkäriisi ennen kuin hankit lääkkeet.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20GBCSC03AFI2805