Pitkä matka Vietnamissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe sykkivä suurkaupunki Ho Chi Minh City ja vietä 17 päivää rentoa lomaa viehättävässä Hoi Anissa.

Uutuus

Tällä pitkällä Vietnamin-matkalla ohjelmassa on jännittäviä elämyksiä ja runsaasti aikaa rentoutumiseen. Matka alkaa modernista suurkaupungista Ho Chi Minh Citystä, josta teemme retken Vietnamin sodan aikaisiin Cu Chin tunneleihin sekä hedelmälliseen Mekongjoen suistoon.

Matka jatkuu kohti pohjoista keskiseen Vietnamiin, tarkemmin sanottuna viehättävään vanhaan kauppakaupunkiin Hoi Aniin, joka tunnetaan sekä mukavasta tunnelmastaan että upeista rannoistaan. Majoitumme hyvätasoiseen lomahotelliin, joten meillä on reilusti aikaa rentoutua tai tehdä retkiä alueella. Ohjelmaan merkittyjen retkien lisäksi matkanjohtaja järjestää yhteisiä aktiviteetteja ja ylimääräisiä retkiä, joille voi osallistua omien halujen mukaan.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Dong, Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn - tervetuloillallinen
Päivä 3 Ho Chi Minh City - Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros
Päivä 4 Ho Chi Minh City - kokopäiväretki Mekongjoen suistoon
Päivä 5 Lento Ho Chi Minh City - Danang - matka jatkuu bussilla Hoi Aniin
Päivä 6 Hoi An - omaa aikaa
Päivä 7 Hoi An - polkupyöräretki Kim Bongin saarelle (sis. lounaan)
Päivä 8 Hoi An - omaa aikaa
Päivä 9 Hoi An - omaa aikaa tai lisämaksullinen kokkikurssi
Päivä 10 Hoi An - omaa aikaa
Päivä 11 Hoi An - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki My Soniin (sis. lounaan)
Päivä 12 Hoi An - omaa aikaa
Päivä 13 Hoi An - omaa aikaa tai lisämaksullinen puolipäiväretki polkupyörällä ja veneellä (sis. lounaan)
Päivä 14–21 Hoi An - omaa aikaa
Päivä 22 Kotimatka - bussilla Danangiin ja lento Ho Chi Minh Cityyn - lento Ho Chi Minh City - Helsinki
Päivä 23 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Little Hoi An Central

 • ulkouima-allas
 • ravintola ja baari
 • business centre
 • kuntosali
 • polkupyöriä maksutta käytöön
 • ilmainen kujetus hotellin omalle ranta-alueelle
 • pesulapalvelu
 • ilmastointi huoneissa
 • wifi (maksuton)
 • tallelokero
 • minibaari
 • vedenkeitin

Little Hoi An Central Boutique Hotel & Spa ****

Little Hoi An Central Boutique Hotel&Spa sijaitsee noin 10 min. kävelymatkan päässä Hoi Anin viehättävästä keskustasta. Hotellissa on iso ulkouima-allas ja aurinkoterassi, jossa voi rentoutua lepotuoleilla, aurinkovarjon suojassa. Mikäli haluat uida meressä, ranta on noin 5 km päässä. Hotellilla on oma yksityinen ranta-alue, jonne on maksuton kuljetus. Rannalla on aurinkotuoleja ja varjoja. Hotellilta saa polkupyöriä maksutta lainaksi. Ravintola tarjoilee sekä vietnamilaisia että kansainvälisiä ruokalajeja.

Matkan hintaan sisältyy majoitus tilavassa, noin 40m2 suuruisessa deluxe-huoneessa, jossa on hyvä varustetaso, ilmastointi ja wifi. Kaikissa huoneissa on parveke, näkymä kaupunkiin tai uima-altaalle.

Lisämaksusta mahdollisuus varata Signature Suite, noin 56m2. Lisämaksu: 848€/hlö

Lue lisää: http://www.littlehoiancentral.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lennämme Helsingistä Vietnamiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.
Päivä 2
Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn - tervetuloillallinen

Laskeudumme Ho Chi Minh Cityyn, Etelä-Vietnamin sykkivään metropoliin. Kaupunki on kehittynyt valtavasti viime vuosina, ja katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut, upouudet autot ja kirjaimellisesti miljoonat moottoripyörät ja mopot. Modernin kaupungin keskeltä löytyy kuitenkin yhä ihastuttava Vietnam. Aika Ranskan siirtomaana näkyy kaupungissa leveinä puistokatuina ja upeina huviloina.

Ajamme suoraan keskustahotelliimme. Ehdit hieman virkistäytyä ennen kuin kävelemme paikalliseen ravintolaan tervetuloillalliselle. Jos jaksat, voit käydä katsomassa vilkasta yötoria matkalla takaisin hotelliin.

Päivä 3
Ho Chi Minh City - Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros

Kunnon yöunien jälkeen olemme valmiit seikkailuun. Aloitamme retkellä kuuluisiin Cu Chin tunneleihin, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Palattuamme Ho Chi Minh Cityyn teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme joihinkin kaupungin lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käymme mm. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Pääsemme kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessamme läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975.

Kierros jatkuu Notre Damen katedraalille, joka rakennettiin 1877–1883. Katedraalissa on kaksi 40 m korkeaa tornia, jotka näkyvät kauas. Ihailemme kirkkoa ulkopuolelta ja nautimme samalla näkymistä kuuluisalle postitalolle, joka sijaitsee kirkon lähettyvillä. Molemmat rakennukset ovat siirtomaavallan ajalta ja muistuttavat kaupungin ranskalaisesta historiasta. Tutustumme myös sotamuseoon, joka kertoo Vietnamin pitkästä itsenäisyystaistelusta. Pääpaino on ”sodassa Yhdysvaltoja vastaan”, jonka me tunnemme Vietnamin sotana (1965–1973). Museo on rankka, kuten itse aihekin, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja tärkeä, jotta voi ymmärtää Vietnamin historiaa.

Ajamme takaisin hotellille. Nyt sinulla on aikaa katsella Binh Tay -torin tarjontaa. Illalla halukkaat voivat lähteä syömään matkanjohtajan kanssa.

Päivä 4
Ho Chi Minh City - kokopäiväretki Mekongjoen suistoon

Teemme tänään retken Mekongjoen suistoon, joka on yksi maailman hedelmällisimpiä alueita. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi. Tätä ainutlaatuista aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa. Aamulla ajamme Vinh Longiin, jossa vaihdamme bussin veneeseen ja lähdemme Mekongjoelle. Nousemme maihin ja käymme hedelmätarhoissa ja näemme, kuinka paikalliset käsittelevät satoaan. Katselemme mm. kookoskaramellien, riisipopcornin ja kotitekoisen viinan valmistusta. Rohkeimmat saavat myös maistaa – kippis!

Tunnelma on idyllinen, ja vehreässä ympäristössä on mukava kulkea ja tervehtiä paikallisia sekä maistella eksoottisia hedelmiä. Syömme lounaan hedelmätarhassa paikallisen perheen luona. Sitten nousemme pienempiin veneisiin, ja soutaja kuljettaa meitä pitkin kapeita kanavia.

Iltapäivällä ohitamme kelluvat markkinat Cai Bessa. Markkinoilla myydään hedelmiä ja vihanneksia suoraan veneistä. Nousemme maihin Cai Bessa, jossa bussi odottaa. Bussi vie meidät takaisin Ho Chi Minh Cityyn.

Päivä 5
Lento Ho Chi Minh City - Danang - matka jatkuu bussilla Hoi Aniin

On aika jättää hyvästit Ho Chi Minh Citylle ja Etelä-Vietnamille. Aamiaisen jälkeen bussi vie meidät lentokentälle, josta lennämme Danangiin. Saavuttuamme Danangiin meillä on edessä lyhyt bussimatka Hoi Aniin, joka on Vietnamin viehättävin ja parhaiten säilynyt kaupunki. Kaupungin tarina on kiinnostava ja ulottuu vuosituhansien päähän.

Hoi An tunnettiin aikaisemmin vilkkaana kauppasatamana. Se on Vietnamin viehättävin ja parhaiten säilynyt kaupunki. Kaupungin tarina on kiinnostava ja ulottuu vuosituhansien päähän. 1700-luvulla tänne tuli kauppalaivoja varsinkin Hollannista, Portugalista, Kiinasta ja Japanista. Ne kuljettivat emämaihinsa silkkiä, paperia, posliinia, teetä, sokeria, pippuria, kiinalaisia lääkkeitä, norsunluuta ja lakkatöitä. Satamakaupungin strategisesti tärkeä sijainti hieman ylempänä pienehkön joen varrella koitui kuitenkin yritteliään kaupungin kohtaloksi. Kun kauppalaivat kasvoivat, vedenkorkeus joessa kävi liian matalaksi isoille aluksille. 1800-luvun puolivälissä kauppa siirtyi hieman pohjoisemmaksi, jossa sijaitseva iso merenlahti oli kuin tehty uudelle satamakaupungille. Kyse on kaupungista, jonka tunnemme nykyään nimellä Danang. Danang on Vietnamin viidenneksi suurin kaupunki, jossa elää noin miljoona asukasta.

Hoi An unohtui ja jatkoi elämäänsä pienenä kalastajakylänä, kunnes matkailijat löysivät Vietnamin 1990-luvun alussa. Monet vanhankaupungin rakennukset – kiinalaiset, ranskalaiset ja vietnamilaiset – ovat suojeltuja. Ne ovat kuin pieniä arkkitehtonisia helmiä, jotka kuin ihmeen kaupalla ovat selvinneet monista sodista ja levottomuuksista.

Hoi An pääsi vuonna 1999 Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon. Huolimatta turistivirroista kaupunki on onnistunut säilyttämään hyvin ainutlaatuisen tunnelmansa. Vanhankaupungin lisäksi koko jokisuisto on näkemisen arvoinen. Kaupungista ei tarvitse poistua kauas, kun huomaa olevansa maaseudulla, jota leimaavat riisipellot ja pienet kylät.

Saatuamme huoneet teemme matkanjohtajan kanssa kierroksen hotellissa ja Hoi Anin kapeilla kaduilla. Ylitämme Japanilaisen sillan, jonka japanilaiset rakensivat 1593 yhdistääkseen japanilaisen kaupunginosan joen toisella puolella sijainneeseen kiinalaiseen osaan. Sillasta tehtiin erittäin jykevä, sillä japanilaiset pelkäsivät maanjäristyksiä. Silta katettiin, jotta se suojaisi auringolta ja tuulelta, ja koristeltiin japanilaisin ornamentein.

Päivä 6
Hoi An - omaa aikaa
Päivä 7
Hoi An - polkupyöräretki Kim Bongin saarelle (sis. lounaan)

Polkupyörät kuljetetaan meitä varten hotellille, josta retki alkaa. Ajamme yli uuden sillan pienelle Kim Bongin saarelle. Saari on valtaosin autoton ja tunnelma on kuin maaseudulla. Näemme retkellä saaren ahkeria asukkaita, jotka työskentelevät riisipelloilla ja muiden viljelykasvien parissa, joihin kuuluvat mm. maissi, sokeriruoko, kassava ja maapähkinä. Vierailemme paikallisilla verstailla ja näemme, kuinka riisinuudeleita, ruokomattoja ja bambuveneitä valmistetaan.

Saarella on vanha telakka, jolla valmistetaan puuveneitä vanhoin menetelmin. Muutaman tunnin jälkeen palaamme Hoi Aniin, tällä kertaa veneellä läpi jokisuiston. Nautimme lounaan eräässä joen varrella sijaitsevassa ravintolassa.

Herkullisen lounaan jälkeen kävelemme vanhankaupungin läpi takaisin hotellillemme.

Päivä 8
Hoi An - omaa aikaa
Päivä 9
Hoi An - omaa aikaa tai lisämaksullinen kokkikurssi
Olemme jo ehtineet tutustua herkulliseen vietnamilaiseen ruokaan, ja tänään pääsemme kokeilemaan taitojamme keittiössä. Päivän alkajaisiksi käymme paikallisella torilla ostamassa tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja tietenkin yrttejä, jotka ovat tärkeä osa vietnamilaista ruokaa. Kassit täynnä raaka-aineita palaamme kokkikoululle, jossa sidomme essun ympärillemme ja ryhdymme valmistamaan klassisia vietnamilaisia ruokalajeja. Aamupäivän päätteeksi nautimme itse valmistamiamme ruokia – hyvää ruokahalua!
Päivä 10
Hoi An - omaa aikaa
Päivä 11
Hoi An - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki My Soniin (sis. lounaan)
Aamupäivä on varattu mielenkiintoiselle retkelle My Soniin, joka oli Champan kuninkaiden temppelialue ja joka sijaitsee kauniilla paikalla rehevässä laaksossa. My Sonia pidetään samanarvoisena muiden Aasian muinaisten korkeakulttuurien rauniokaupunkien, kuten Kambodžan Angkor Watin ja Thaimaan Ayuthayan kanssa. My Son kehittyi 500-luvulta 1200-luvulle, mitä pidetään Kaakkois-Aasian korkeakulttuurien joukossa pisimpänä kehityskautena. My Son oli Champan kuningaskunnan tärkein uskonnollinen ja aatteellinen keskus ja sillä oli läheiset suhteet Jaavalla sijainneeseen hindulaiseen Prambananin temppeliin. Useimmat My Sonin monumenteista on rakennettu dynastian kuninkaiden kunniaksi ja niitä kaikkia yhdistää Shiva, jota pidetään kuningaskunnan perustajana ja suojelijana. Ennen kuin palaamme hotelliimme Hoi Anissa, nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa.
Päivä 12
Hoi An - omaa aikaa
Päivä 13
Hoi An - omaa aikaa tai lisämaksullinen puolipäiväretki polkupyörällä ja veneellä (sis. lounaan)

Tämän päivän lisämaksullisella retkellä tutustumme Tra Quen kylään, jossa näemme, miten vietnamilaiselle keittiölle tyypillisiä vihanneksia ja yrttejä kasvatetaan. Ajamme noin viiden kilometrin päässä Hoi Anista sijaitsevaan kylään polkupyörillä. Joki ja hedelmällinen maa ovat mahdollistaneet sen, että kylän asukkaat ovat 500 vuoden aikana pystyneet kasvattamaan laadukkaita vihanneksia ja yrttejä. Hyödyntämällä seudulta löytyvää levää maanviljelijät välttyvät kemikaalien ja keinotekoisten lannoitteiden käytöltä.

Jatkamme pyöräretkeämme pitkin De Vong -joen rantoja pieneen kalastajakylään, josta lähdemme veneellä jokisuistoon. Opimme, miten paikalliset kalastajat heittävät verkkonsa, ja saamme itsekin kokeilla tätä erikoista pyyntitapaa. Jatkamme matkaa Cam Thanhin kylään, jonka ympäristössä kasvaa nipapalmuja. Palmujen lehtiä käytetään kylässä kattojen materiaalina. Tällä seudulla asukkaat pyydystävät myös rapuja, ja me saamme tilaisuuden tutustua pyyntitekniikkaan. Retken päätteeksi nautitaan lounas, jonka jälkeen pyöräillään takaisin hotelliin.

Päivä 14–21
Hoi An - omaa aikaa
Päivinä, joina ei ole lukkoon lyötyä ohjelmaa, matkanjohtajat järjestävät erilaisia aktiviteetteja halukkaille. Matkanjohtajat pitävät esitelmiä, järjestävät filmiesityksiä ja ylimääräisiä retkiä. Jos esim. haluat pelata bridgeä, matkanjohtajat auttavat pelikavereiden etsimisessä. Lyhyesti sanottuna matkanjohtajat ovat paikalla varmistamassa, että saat parhaan mahdollisen irti lomastasi. Voit nauttia muitten seurasta siinä määrin kuin itse haluat.
Päivä 22
Kotimatka - bussilla Danangiin ja lento Ho Chi Minh Cityyn - lento Ho Chi Minh City - Helsinki
Kaikki päättyy aikanaan: on aika hyvästellä Vietnam. Ajamme Danangin lentokentälle, josta lennämme Ho Chi Minh Cityyn. Siellä nousemme lentokoneeseen, joka vie meidät takaisin koti-Suomeen.
Päivä 23
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Turkish Airlinesin reittilennot Helsinki – Ho Chi Minh City – Helsinki (Istanbulin kautta) turistiluokassa
 • sisäiset reittilennot Ho Chi Minh City – Danang – Ho Chi Minh City turistiluokassa
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Ho Chi Minh Cityssä
 • 17 yötä neljän tähden (paikallinen luokitus) Little Hoi An Central-hotellissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 3,4 ja 7
 • tervetuloillallinen päivänä 2
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 828€
 • viisumi (tarvitaan, koska matkan kesto on yli 15 päivää). Lue lisää kohdasta Hyvä tietää.
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • lisämaksulliset retket
 • juomarahat paikallisoppaille, kuljettajille ja hotellin henkilökunnalle n. 30€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passi ja viisumi Vietnamiin

Suomen kansalaiset voivat oleskella Vietnamissa ilman viisumia 15 vuorokautta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahantulopäivästä lukien.

Vietnamin viranomaiset vaativat myös voimassaolevan paluulipun, josta näkyy tuleva  poistuminen maasta.

Tämän matkan kesto on 23 päivää, joten tarvitset viisumin.

Viisumi tulee hakea Vietnamin suurlähetystöstä Helsingissä tai yhteistyökumppanimme Visumservice-Viisumipalveluiden kautta. Yhteystiedot sekä lisätietoja maahantulosäännöistä ja passin voimassaolovaatimuksista saat Vietnamin Helsingin suurlähetystön omilta verkkosivuilta: http://www.vietnamembassy-finland.org

Lisätietoja tarvittaessa myynnistämme.

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu tai laukku
 • aurinkovoidetta
 • hyttyskarkotetta
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita (hotellissa Hoi Anissa on pesulapalvelut, joten voit matkan aikana pesettää matkavaatteita).
 • hattu tai lippis
 • tukevat sandaalit tai lenkkikengät
 • kevyt takki tai pusakka

Sää Keski-Vietnamissa

Rannikolla ja Hoi Anissa vuoden alkupuoli on yleensä lämmin ja kaunis. Päivän keskilämpötila on noin +25C. Sadekuurot ovat kuitenkin yleisiä.

Monsuunituulet voivat olla voimakkaita, joiden vuoksi uiminen meressä ei aina onnistu. Tällöin hotellin suuri uima-allas on varma valinta.

Vietnamin uusivuosi

Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana juhlitaan vietnamilaista uuttavuotta, Tet Nguyen Dania. Vietnamilaisille uusivuosi on kansallinen pyhäpäivä ja yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista.

Uudenvuoden juhlintaa leimaa erityislaatuinen ja odottava tunnelma. Kadut on koristeltu kauniisti tuhansin kukkasin, ja kaikkialle on ripustettu kiinalaisia lyhtyjä. Voit iloita siitä, että pääset kokemaan tämän kansanjuhlan, jota juhlitaan useita päiviä. Huomaathan, että monet kaupat pitävät ovensa kiinni juhlapäivinä. Kaikkein välttämättömimmät ostokset onnistuvat kyllä, samoin avoimia ruokapaikkoja löytyy.

Matkaohjelmaan voi tulla yksittäisiä muutoksia uudenvuodenjuhlien vuoksi. Tiedämme jo, että Mekongjoen suiston kelluvat markkinat on suljettu uutenavuotena. Lähtökohtaisesti noudatamme kuitenkin matkaohjelmaa.

Vietnamilaista uuttavuotta juhlitaan seuraavina päivinä:

4. helmikuuta – 8. helmikuuta 2019
24. tammikuuta – 28. helmikuuta 2020

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

20VNVLT01BFI0702