Pitkä matka Brasiliassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Pitkä loma Etelä-Amerikan suosituimmassa kaupungissa, Rio de Janeirossa. Upeaa rantaelämää ja majoitus Barra da Tijucan kaupunginosassa sekä retkiä, joilla tutu

Uutuus

Brasilialaiset väittävät, että Jumala käytti kokonaiset kaksi kuudesta työpäivästään luodakseen Rion. Kaupunki luonnonsatamineen sijaitseekin kauniilla paikalla ympärillään vehreän kasvillisuuden peittämät kalliot, meri ja pitkät, valkohiekkaiset rannat. Rio on epäilemättä yksi maailman suosituimmista kaupungeista – aurinko, samba, kaunis ympäristö ja elämäniloiset asukkaat luovat raamit unohtumattomille elämyksille.

Loma vietetään Rion uusimmassa kaupunginosassa, Barra da Tijucassa, joka tunnetaan 18 km pitkästä hiekkarannasta, hyvistä ravintoloista, baareista ja tyylikkäistä ostoskeskuksista. Täällä asuu jalkapallotähtiä ja muita julkkiksia, ja aluetta pidetään Rion turvallisimpana. Liikenneyhteydet ovat hyvät, joten tunnissa olet Copacabanassa tai Rion keskustassa. Barra da Tijucassa majoitut hyvätasoiseen hotelliin, joka on lähellä rantaa ja kävelyetäisyyden päässä hyvistä ravintoloista, baareista ja ruokakaupoista. Hintaan sisältyy retkiä Rion tärkeimmille nähtävyyksille, Kristus-patsaalle ja Sokeritoppavuorelle. Jos haluat nähdä lisää, voit ostaa lisämaksullisia retkiä ja osallistua matkanjohtajan järjestämiin aktiviteetteihin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Brasilian real

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Rio de Janeiro
Päivä 2 Tervetulotilaisuus ja kävelykierros Barra da Tijucassa
Päivä 3–21 Kiinnostavia retkiä ja aikaa omille seikkailuille
Päivä 22 Kotimatka
Päivä 23 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotel Blue Tree Premium Design

 • 278 huonetta
 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Ravintola
 • Allasbaari
 • Hissi
 • Pieni uima-allas katolla
 • Wi-fi (maksuton)
 • Kuntosali ja spa
 • Lähin supermarket noin 500 m päässä

Moderni hotelli sijaitsee 18 kilometrin pituisen rannan päässä ja Barra da Tijucan viihtyisimmässä osassa. Hotellin ja rannan välissä on tie. Sijainti on erinomainen lähialueen tutkimista ja rannalla oleskelua ajatellen. Hotellissa on ravintola, kuntosali, katolla on pieni uima-allas, baari ja hienot näkymät merelle. Maksuton wi-fi (toimii sekä yleisissä tiloissa että huoneissa).

Huoneet
Valoisat ja tilavat huoneet, joissa on joko parivuode tai erilliset vuoteet, TV, tallelokero, minibaari, ilmastointi, hiustenkuivain ja parveke. Merinäköala lisämaksusta.

Lue lisää:
https://www.bluetree.com.br/hotel/blue-tree-premium-design-rio-de-janeiro/?idioma=us

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rio de Janeiro
Lennämme Helsingistä Rio de Janeiroon. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen tapaat matkanjohtajan, joka johdattaa ryhmän hotelliin Barra da Tijucan kaupunginosassa.
Päivä 2
Tervetulotilaisuus ja kävelykierros Barra da Tijucassa

Hyvien yöunien ja herkullisen aamiaisen jälkeen matkanjohtaja pitää tervetulotilaisuuden, jossa saat käsityksen aktiviteeteista ja mahdollisuuksista, joita alue tarjoaa.

Tervetulotilaisuuden jälkeen matkanjohtaja vie ryhmän kävelykierrokselle Barra da Tijucaan ja hotellin lähiympäristöön. Barra da Tijuca perustettiin vasta 30 vuotta sitten ja on Rion uusin kaupunginosa. Barra da Tijuca sijaitsee kaupungin länsiosassa ja tunnetaan 18 km pitkästä hiekkarannasta Atlantin äärellä. Kaupunginosan rakennuskaavan on suunnitellut Lúcio Costa, joka on tunnettu suunnittelutyöstään maan pääkaupungissa Brasiliassa. Costa on luonut houkuttelevan alueen vihreine puistoineen, tyylikkäine asuinalueineen ja hyvine ostosmahdollisuuksineen. Ravintoloita ja baareja on joka makuun, ja jos poistuu kaupunkialueelta, löytää kauniin luonnon ja järviä, jokia ja merenrannan. Barra da Tijucaa pidetään Rion turvallisimpana alueena, ja monet Brasilian julkkiksista asuvat täällä.

Päivä 3–21
Kiinnostavia retkiä ja aikaa omille seikkailuille

Nyt on aika nauttia lomasta, viehättävästä ympäristöstä ja kauniista säästä. Rion parhaat nähtävyydet kuuluvat matkan hintaan. Jos haluat lisää elämyksiä, voit osallistua ylimääräisille retkille (lisämaksusta). Ehdit hyvin tehdä omia seikkailuja, rentoutua, käydä rannalla ja kokeilla erinomaista brasilialaista ruokaa. Hotelli sijaitsee vastapäätä 18 km pitkän hiekkarannan parasta osaa.

Matkanjohtaja osallistuu ohjelmassa mainituille retkille ja järjestää lisäksi erilaisia aktiviteetteja päivinä, joina ei ole lukkoon lyötyä ohjelmaa. Matkanjohtaja pitää esitelmiä, järjestää ylimääräisiä retkiä ja jakaa mielellään neuvoja ja vinkkejä siitä, mitä Riossa voi tehdä omatoimisesti. Lyhyesti sanottuna matkanjohtaja on paikalla varmistamassa, että saat matkastasi irti parhaan mahdollisen. Saat itse valita, kuinka paljon aikaa haluat viettää muiden matkalaisten seurassa.

Matkanjohtaja ilmoittaa, minä päivinä ohjelmassa on yhteisiä retkiä ja minä päivinä saat itse päättää päivän kulusta.

Seuraavat retket sisältyvät matkan hintaan:

Puolipäiväretki Corcovado-vuorelle ja Kristus-patsaalle
Retki vie kaupungin tunnusmerkille, vihreän kasvillisuuden peittämälle Corcovado-vuorelle, jolla seisoo kuuluisa Kristus-patsas. Vuori on reilut 700 m korkea, ja huipulta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Kristus-patsaan valmisti ranskalainen kuvanveistäjä Paul Landowski. Patsasta suunniteltiin ja valmistettiin 1922–1931. Patsas painaa 635 tonnia, se on 30 m korkea ja seisoo 8 m korkealla sokkelilla. Siitä ei ole tullut vain Rion ja Brasilian symboli, vaan se luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä.

Retki tehdään matkanjohtajan kanssa ja se kestää n. 4 tuntia.

Puolipäiväretki Sokeritoppavuorelle
Teemme retken kuuluisalle Sokeritoppavuorelle. Me suuntaamme ensin Rion keskustaan ja näemme matkalla kuuluisan Maracanã- jalkapallostadionin. Näemme myös Sambadromen, paraatilavan, jolla Rion karnevaalien loppuhuipentuma järjestetään. Matkalla köysiradalle, joka vie meidät ylös Sokeritoppavuorelle, ohitamme modernin katedraalin ja teatterin.

Köysiratamatka ylös on hieno kokemus. Sokeritoppa on iso vuori, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaralahden yllä. Ylhäältä näkyy hienosti kaupunki, pitkät hiekkarannat ja vihreän kasvillisuuden peittämät vuoret vesiputouksineen ja sademetsineen. On helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista.

Retki tehdään matkanjohtajan kanssa ja se kestää n. 4 tuntia.

Lisämaksulliset retket (varataan matkavarauksen yhteydessä):

Veneretki Guanabaralahdella (puolipäiväretki)
Riolla on ainutlaatuinen sijaintipaikka Guanabaralahden äärellä. Lahti on 31 km pitkä ja 28 km leveä. Lähdemme aamulla liikkeelle Glória-satamasta. Vene vie meidät noin kahden tunnin risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalle merenlahdelle. Guanabaralahdessa on yli 130 pientä saarta, ja 13 km pitkä silta, jota käyttää iso joukko ihmisiä päivittäin, kulkee yli lahden Riosta Niteróin kaupunkiin. Reittimme kulkee pitkin rannikkoa ohi upeiden hiekkarantojen, kuuluisan Sokeritoppavuoren ja linnoitusten, joita portugalilaiset rakensivat suojelemaan aluetta merirosvoilta. Saavumme lahden toiselle puolelle Niteróihin, josta on upeat näkymät Rioon. Ennen kuin palaamme Glória-satamaan, kuljemme Niterói-sillan ali ja Ilha Fiscal -saaren ohi. Ilha Fiscalilla sijaitsee kulttuurihistoriallinen museo. Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 10.

Vierailu sambakoulussa (puolipäiväretki)
Riossa on yli 80 sambakoulua, joissa tanssii yli 100 000 tanssijaa. Käymme yhdessä suurimmista ja merkittävimmistä sambakouluista, Acadêmicos da Grande Riossa, jossa lapset ja aikuiset opettelevat sambaa. Koululla on jättikokoinen halli, jossa valmistetaan myös puvut ja vaunut karnevaalikulkuetta varten. Tanssijat ottavat meidät vastaan ja kertovat samban historiasta. Pääsemme katsomaan myös kauniita pukuja sekä kokeilemaan itse samban askelia. Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 10.

Päivä 22
Kotimatka
Tänään on aika lähteä kotimatkalle. Mikäli paluulentosi lähtee vasta illalla, voit pitää huoneen klo 17 saakka ilman lisämaksua. Hotellilta on kuljetus lentokentälle.
Päivä 23
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
698€
Yhden hengen huone, merinäköala: 998€
Lisämaksulliset huoneet
Jaettu kahden hengen huone (erilliset sängyt), merinäköala 498€/hlö
Hintaan sisältyy
 • KLM reittilennot Helsinki – Rio de Janeiro – Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän* tähden (paikallinen luokitus) Hotel Blue Tree Premium Designissa, Barra da Tijucan kaupunginosassa Rio de Janeiron länsipuolella (noin 1 tunti Rion keskustaan ja Copacabanalle), parveke
 • aamiaiset
 • 4 illallista hotellissa
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • lisämaksu huoneesta merinäköalalla
 • lisämaksulliset retket
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu tai laukku retkipäiviä varten
 • kesäisiä vaatteita
 • uima-asu
 • neule tai kevyt takki
 • käytännölliset kengät: urheilusandaalit tai lenkkarit
 • aurinkosuojavoidetta, hattu/lippis, aurinkolasit
 • käsidesi

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan USD dollareita.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

BRVLT01AFI