Piemonte ja Cinque Terre –Italia!

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kulttuuria, viiniä ja ainutlaatuiset maisemat kauniissa Piemontessa ja Cinque Terressä.

Kolmet viininmaistiaiset kolmella pohjoisitalialaisella viinialueella! Aloitamme Barolosta ja Albasta, joissa käymme maalaiskylissä ja viinitiloilla, jotka tuottavat joitakin Italian parhaista punaviineistä. Käymme Torinossa, joka on Pohjois-Italian unohdettu helmi sekä idyllisessä Astin kaupungissa, jossa maistelemme kuohuviinejä. Sarzanan ja Lericin laadukkaat viinit ja hyvä seura kuuluvat ohjelmaan. Muita vierailukohteitamme ovat Genova sekä Pisa ja Lucca Toscanassa. Matka päättyy Cinque Terreen, jota ansaitusti pidetään yhtenä Italian kauneimmista rantakaistaleista. Pääsemme kokemaan hengästyttävät maisemat mereltä ja junasta käsin, sekä patikalla upeissa maisemissa.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Milano - Bra
Päivä 2 Kierros Barolon viinialueella, maistiaisia matkan varrella
Päivä 3 Viininmaistelua Astissa ja kaupunkikierros Torinossa
Päivä 4 Bra - Genova - veneretki Santa Margheritasta Portofinoon - La Spezia Cinque Terressä
Päivä 5 Vierailu paikallisella viinitilalla Sarzanan ja Lericin kaupungeissa
Päivä 6 Päivä Pisassa ja Luccassa
Päivä 7 Cinque Terre - kävelyretki - juna- ja laivamatka
Päivä 8 La Spezia - Milano - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Milano - Bra
Laskeudumme Malpensan lentokentälle lähellä Milanoa ja ajamme sieltä bussilla hotelliimme pienessä Bran kaupungissa, joka sijaitsee Albasta länteen, lähellä Barolon viinikaupunkia. Majoitumme ja syömme yhdessä mukavan illallisen hotellin ravintolassa.
Päivä 2
Kierros Barolon viinialueella, maistiaisia matkan varrella
Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme viinin maailmaan. Alban lounaispuolella sijaitsee Barolon alue, joka on Piemonten kuuluisin viinialue ja tunnettu siitä, että se tuottaa Nebbiolo-rypäleestä Italian upeimmat viinit. Verrattuna Toscanan pehmeästi kumpuileviin maisemiin Barolon rinteet ovat jyrkemmät ja dramaattisemmat. Kukkuloiden päällä on pieniä idyllisiä maalaiskyliä, joita rinteissä kasvavat viinitarhat ympäröivät. Nebbiolo-rypälettä on ollut hankala saada kasvamaan tämän pienen, sumuisen luoteisitalialaisen alueen ulkopuolella. Rypälelajiketta on kuitenkin kasvatettu ja arvostettu jo 1300-luvulta lähtien. Nebbiolo on haastava rypäle, joka muistuttaa monella tapaa Pinot noiria ja vaatii aivan erityiset olosuhteet kypsyäkseen oikealla tavalla: Nebbiolo istutetaan aina pelloille, jotka antavat etelään tai lounaaseen, jotta köynnökset saisivat mahdollisimman paljon auringonvaloa. Tuloksena on viini, jonka voi joskus tunnistaa pelkästä väristä: se näyttää lasin reunoilla tiilenpunaiselta. Tyypillisintä Nebbiolo-rypäleestä valmistetulle viinille on kuitenkin intensiivinen ja monitasoinen aromi, jossa on ruusua, savea ja tervaa. Baroloa tuotetaan 11 kunnassa, joista vierailemme kuudessa reitillemme osuvassa. Pysähdymme matkan varrella maistelemaan viiniä ennen kuin palaamme hotelliimme Brassa.
Päivä 3
Viininmaistelua Astissa ja kaupunkikierros Torinossa

Tänään aloitamme vierailulla Astin viehättävässä kaupungissa. Astin alue on sekä viininviljelyn että tryffelijahdin keskus, mikä antaa luonnollisesti leimansa kaupungille. Kapeine katuineen ja viehättävine putiikkeineen Asti on mukava tuttavuus myös heille, jotka haluavat kokea pohjoisitalialaista kaupunkielämää. Kaupungintalo on valkoinen palatsi, jonka edustalla sijaitsee viihtyisä aukio. Astissa on paljon paikkoja, joihin istahtaa kahvikupposen tai antipasti-lautasen äärelle. Astissa tuotetaan useita erilaisia viinejä, mm. makeaa kuohuviiniä Astia, jonka laatu on parantunut sen jälkeen, kun se sai DOCG-luokituksen vuonna 1994. Barbera d’Asti on puolestaan punaviini, jota valmistetaan suositusta Barbera-rypäleestä. Katseltuamme hieman kaupunkia saamme luvan maistella joitakin alueen viinejä ennen kuin jatkamme matkaa Piemonten pääkaupunkiin Torinoon.

Torino on Pohjois-Italian usein väheksytty helmi. Kaupunki sijaitsee tasangolla Alppien juurella. Torinon tuomiokirkossa säilytetään Jeesuksen käärinliinaa, ja kaupunki tunnetaan myös jalkapallojoukkueista Juventus ja Torino. Torino on toiminut Italian autoteollisuuden keskuksena vuosikaudet, ja täällä sijaitsee Fiatin pääkonttori. Mole Antonelliana, 167 m korkea torni, kohoaa kaupungin ylle ja on kuvattu kahden sentin kolikkoon. Via Po on yksi Torinon pääkaduista. Vuonna 1869 kadun molemmin puolin rakennettiin kaarikäytävät, jotka toimivat nykyään kauppakujina: pieniä, viehättäviä putiikkeja ja kahviloita koko matka ylös kaupungin pääaukiolle, Piazza Castellolle. Täällä sijaitsee kuninkaallinen palatsi Palazzo Reale. Nurkan takana on Johannes Kastajan katedraali, kaupungin ainoa renessanssirakennus, jossa käärinliinaa säilytetään. Teemme opastetun kierroksen kaupungissa ennen kuin palaamme Brahan ja syömme illallisen.

Päivä 4
Bra - Genova - veneretki Santa Margheritasta Portofinoon - La Spezia Cinque Terressä

Keskityttyämme muutaman päivän ajan ruokaan ja viiniin on aika katsella hieman kaunista Ligurian rannikkoa. Syömme aamiaisen hotellissa ja ajamme sitten Riviera di Fiorille. Olemme nyt siinä osassa Italiaa, jota kutsutaan Liguriaksi ja joka tunnetaan kauniista rannoista ja herkullisista kalaruoista. Pesto – pastakastike, joka sisältää basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulia, oliiviöljyä ja parmesaania – on peräisin Liguriasta.

Katselemme hieman provinssin pääkaupunkia Genovaa, joka on Kristoffer Kolumbuksen synnyinkaupunki. Täällä sijaitsee Italian suurin satama. Vanhakaupunki on sekoitus keskiaikaa ja barokkia – kapeita kujia katkovat pienet aukiot, ja iso osa kaupunginmuurista on yhä pystyssä. Kaupungin pääaukio on nimeltään Piazza da Ferrari, jonka keskellä seisoo valtavan kokoinen suihkulähde. Aukion laidalla sijaitsee mm. Genovan oopperatalo sekä dogen palatsi (Palazzo Ducale), jossa kaupunkivaltion hallitsija, doge, asui noin vuodesta 1250 aina 1700-luvun lopulle saakka, jolloin Napoleon valloitti kaupungin.

Matkalla etelään pysähdymme tekemään pienen veneretken Santa Margheritasta Portofinoon. Santa Margherita on idyllinen pieni rannikkokaupunki, jonka katuja reunustavat appelsiinipuut ja jonka juuret ulottuvat 600-luvulle. Teemme kierroksen kaupungissa ja jatkamme Portofinoon, joka sijaitsee uloimpana Genovanlahden kannaksella. Kuvauksellisen kaupungin pastelliväriset talot on rakennettu luonnonsataman ympärille. Veneretken jälkeen matka jatkuu kohti La Speziaa, jossa yövymme hotellissa ja syömme illallisen.

Majoitumme seuraaviksi neljäksi yöksi Park Hotel Santa Caterinaan, joka sijaitsee Sarzanassa, La Spezian alueella.

Päivä 5
Vierailu paikallisella viinitilalla Sarzanan ja Lericin kaupungeissa

Päivän alkajaisiksi vierailemme eräällä alueen viinitiloista – maistiaiset kuuluvat luonnollisesti ohjelmaan. Palaamme Sarzanaan ja katselemme kaupunkia, jossa on vaikuttava linnoitus sekä kaunis valkoisella marmorilla verhottu katedraali 1300-luvulta.

Iltapäivällä käyme Lericissä. Lericin edustalla sijaitsevaa merenlahtea kutsutaan Runoilijoiden lahdeksi, sillä englantilainen runoilija Percy Bysshe Shelley asui ja kuoli täällä. Hänen vaimonsa Mary Shelley kirjoitti teoksen Frankensteinin hirviö. Myös runoilija lordi Byron kuului samoihin piireihin. Palaamme Sarzanaan ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 6
Päivä Pisassa ja Luccassa

Tänään teemme retken Toscanaan ja käymme Pisan ja Luccan kaupungeissa. Heti kun jätämme Cinque Terren kallioisen rannikon taakse, edessämme avautuu upeita, pitkiä hiekkarantoja. Täällä on useita rantakaupunkeja, joissa on elämää lähinnä kesäisin. Aloitamme Pisasta, joka on keskikokoinen maaseutukaupunki ja kuuluisa kaltevasta tornistaan. Kyse on Pisan tuomiokirkon kellotornista. San Giovannin kastekirkko seisoo samalla aukiolla, Campo dei Miracolilla, joka on kaunis vihreä keidas keskellä kaupunkia. Rakennustyyli on omalaatuinen ja osoittaa, kuinka inspiroitunut hallitseva kansanosa oli Pisan suuruuden aikana kaupankäynnistä ja eritoten pohjoisafrikkalaisesta ja maurilaisesta tyylistä, jollaista näkee Etelä-Espanjassa. Torni rakennettiin pehmeälle ja epävakaalle alustalle ja on alkanut hitaasti kallistua. Laajojen vahvistustoimenpiteiden ansiosta torni on nyt vakaa, mutta kaltevuus on silmin havaittava ja näky vaikuttava. Tuomio- ja kastekirkossa kannattaa myös käydä.

Pisasta ajamme Luccaan San Giuliano Termen kautta. Kyse on yhdestä alueen lukuisista terveyttä edistävistä kuumista lähteistä. Lucca on vähälle huomiolle jäänyt kohde, jonka vanhakaupunki suojavallien sisällä on suurelta osin autoton. Ehdottomasti näkemisen arvoinen on ovaalinmuotoinen aukio Piazza dell’ Anfiteatro, jonka nimi kertoo, että kaupungin keskustassa on ollut iso teatteri. Neljä pääporttia vie aukiolle, jolle keltaiseksi maalatut talot muodostavat taustan. Luccassa on lisäksi iso liuta kahviloita ja ravintoloita, kiinnostavia kauppoja ja pari näkemisen arvoista kirkkoa. Muutama tunti kuluu siis hujauksessa.

Ajamme takaisin Sarzanaan ja syömme illallisen.

Päivä 7
Cinque Terre - kävelyretki - juna- ja laivamatka
Tänään tutustumme muutamiin viidestä paikkakunnasta, jotka muodostavat Cinque Terren alueen. Unescon suojelema alue on yksi Italian kauneimmista: pienet keskiaikaiset talot tasapainottelevat oliivilehtojen ympäröimillä jyrkillä rinteillä, intiimit rannat piiloutuvat rantakallioiden mutkiin ja ikivanhat vaelluspolut kiemurtelevat läpi upeiden maisemien. Ajamme bussilla kaunista reittiä Manaroloon. Sieltä kävelemme puolen tunnin matkan juna-asemalle. Kyliä yhdistää rautatie. Nousemme junaan ja matkaamme Vernazzaan, jossa pysähdymme. Jatkamme sitten junalla Vernazzasta Monterossoon, jossa pidämme kunnon tauon ennen paluumatkaa, joka tehdään meritse. Pysähdymme laivamatkan aikana vielä Portoveneressä, joten näemme Cinque Terren myös mereltä käsin. Syömme illallisen hotellissa.
Päivä 8
La Spezia - Milano - Helsinki
Ajamme aamiaisen jälkeen Malpensan lentokentälle Milanoon, josta lennämme takaisin Suomeen.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki (Münchenin kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen)
 • 3 viininmaistelua
 • matkaohjelma, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 218€ (7 yötä)
 • juomarahat kuljettajille n. 30€/hlö
 • ruokajuomat matkan aikana
 • muut ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Bra (3 yötä):
Best Western Dei Cavalieri (tai vastaava)
www.hotelcavalieri.net 

Sarzana (4 yötä):
Park Hotel Santa Caterina (tai vastaava)
www.santacaterinaparkhotel.it

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanien kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Vahvistamme hotellien nimet ja yhteystiedot lentolippujen mukana viimeistään noin viikko ennen lähtöpäivää.

Päivittäiset välimatkat (noin)

1. 210 km

2. 70 km

3. 160 km

4. 270 km

5. 50 km

6. 145 km

7. 40 km

8. 275 km

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Retkipäivien aikana kävelemme paljon, joten ota mukaan hyvät, tutut kävelykengät tai lenkkarit.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Fantastinen Italia! Olin kokonaisuutena hyvin tyytyväinen matkaan. Sisältö oli upea. Opas asiantunteva ja asiansa osaava kaikin puolin. Paras mahdollinen. Olen ollut kerran aikaisemminkin Albatrossin Italian matkalla ja edelleen samat miinukset: ruoka ala-arvoista italialaiseksi ja hiukan liikaa retkiä. Ihminen tarvitsee myös sulatteluaikaa kokemalleen. Pidin itse päiväkirjaa ja illalla en tahtonut muistaa, missä kaikkialla olimme olleet, kun oli käyty niin monissa paikoissa. Jos yhden pikku kohteen jättää pois ja satsaa sillä ruokaan, luulisin, että kaikki ovat tyytyväisiä. Italiaan kun tullaan, tullaan myös nauttimaan hyvästä ruuasta.
Date published: 2017-06-28
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen kierros upeassa Italiassa Piemonten ja Cinque Terren kierros oli upea. Olemme käyneet Italiassa usein ja miettineet jo maakohteen vaihtoa. Mutta, jälleen kerran upeat maisemat, ihanat pikkukaupungit, ruoka ja ilmapiiri lumosivat! Sää oli vaihteleva, ja kovan tuulen vuoksi pienet laivamatkat jäivät tekemättä. Yövyimme kahdessa hotellissa. Matkan puolihoitoon kuului illallinen, joka tosin oli vaatimaton. Kolmen viinitilan käynnit ja maistiaiset olivat kivoja ja omaa lounasta varten oli kiitettävän paljon aikaa retkien pikkukaupungeissa. Osaavan oppaan matkassa näimme ja koimme paljon. Pisan torni on pystyssä edelleen. Italia säilyy suosikkimaanamme.
Date published: 2017-05-09
Rated 5 out of 5 by from Antoisa ja monipuolinen matka Olimme viikon matkalla toukokuun lopussa. Sää todellakin suosi meitä. Aurinkoa ja lämpöä riittti melkein liikaakin ajankohtaan nähden tavanomaista enemmän. Hotelli Cavalieri Bra'ssa oli erinomainen, uusi ja huoneet tilavia. Santa Caterina Park hotelli Sarzanassa oli hieman vaatimattomampi, huoneet pieniä. Aamiaiset kummassakin hotellissa hyviä, mutta illalliset melko mauttomia. Retket ja tutustumiset viinitiloihin olivat erittäin hyvin järjestettyjä. Myös muut retket olivat erinomaisia ja niiden aikana jäi runsaasti vapaata aikaa lounaisiin ja ostoksiin. Parasta matkan aikana oli erinomainen opastus. Kiitos Merjalle!
Date published: 2017-06-01
Rated 2 out of 5 by from Pettynyt Palasimme 5 päivää sitten. Paljon nähtiin kaunista Italiaa. Liiankin paljon. Matkaohjelma oli täyteen ahdettu, mentiin nopealla aikataululla paikasta toiseen. Kuuma ja kostea ilma lisäsi päivien rankkuutta. Italiassa odottaa hyvää ruokaa, mutta molempien hotellien ruoka oli iso pettymys! Varsinainen riman alitus oli nettisivujen tieto, että matkan hinta ei sisällä 30€:n juomarahaa bussikuskille. Matkan hinta-laatusuhde ei ollut kohdallaan!
Date published: 2017-07-01
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää! Hieno matka, paljon nähtävää ja koettavaa. Matkan pituus oli sopiva, enempää tällaisia päiviä ei olisi jaksanut, ohjelmaa oli aamusta iltaan. Aikaa eri kohteissa oli sopivasti, riippuu tietenkin mielenkiinnon kohteista, yhdessä kohteessa olisin ollut kauemminkin, toisessa taas vähemmän aikaa! Cinque Terre oli matkani huippukokemus, jota odotin eniten ja matka onnistui hienosti. Oli mukavaa kun juna- ja laivamatkat oli järjestetty ja sait vaan nauttia näkemästäsi. Ensimmäinen hotelli sijaitsi Cherascossa keskellä ei mitään, mikä oli tylsää. Sarzanan hotelli oli mukavammassa paikassa. Ruokatarjoilut hotellissa menettelivät jotenkuten, mutta eivät olleet lähelläkään ihania lounasruokakokemuksia!
Date published: 2017-10-25
Rated 3 out of 5 by from Pieniä pettymyksiä hienossa maassa Kohdemaa oli upea ja nähtiin paljon. Pettymystä aiheutti hotellien sijainti kaukana kaikesta, hotelli-illallisten vaatimattomuus ja kiireen tuntu. Ennalta ilmoitettu gluteeniton ruoka oli huomioitu, mutta toteutus oli heikkolaatuista. Esim. jälkiruokana maljallinen vedessä uivia kokonaisia hedelmiä + pyyheliina! Lisäksi gluteeniton ruoka tuotiin pöytään aina eri aikaan kuin normaali annokset. Suorat päivälennot mennen tullen lisäisivät huomattavasti loman mukavuutta ja niistä olisimme valmiit maksamaan.
Date published: 2017-10-24
Rated 5 out of 5 by from Paras matkani mkitä olemme tehneet. Olemme tehneet tätä ennen 16 matkaa Italiaan ja tämä siis näistä paras. Nyt Italia on koluttu kokonaisuudessaan, mutta mieli sinne vain vetää. Pisan ja Luccan sekä Cinque Terren näkeminen oli mahtavaa. Myös viininystävänä oli miellyttävää käydä viinitiloilla maistiaisineen. Mutta toinen loistava asia oli: oppaamme Maarit oli mitä parhain kaikissa suhteissa, Asiantuntevuus tulee heti näkyviin ja asiat rullasivat hienosti. Aikaisemmilla kahdella Albatros- matkoilla oli sama todettavissa: Joonas oli myös loistava ja ohjelmat, niin kuin tämäkin Piemonte-matka, ovat aina olleet monipuoliset ja antoisat. Ei muuta kuin hyvää jatkoa ja KIITOKSET teille. Markku ja Liisa Pietilä
Date published: 2018-09-29
Rated 3 out of 5 by from Pistäytymispaikkoja ähkyynkin asti... Kokonaisuutena hyvä ohjelma, kiinnostavaa näkemistä ja kohteita runsaasti. Aivan erityiset kiitokset loistavalle oppaallemme! Matkan nautittavuutta kokonaisuutena heikensi pitkäksi ja raskaaksi venyvä välilaskullinen LH:n lento - Finnair lentäisi Milanoon suoraan joka päivä. Toinen heikkous oli mielestämme käynti- tai pysähdyspaikkojen liiallinenkin määrä: oikeastaan missään ei jäänyt aikaa esim. yhteenkään museoon tutustumiseen vaan tuli läpijuoksuja. Torino aika turha kohde, Genova ja Milano paljon kiinnostavampia. Ensimmäinen hotelli (Cherasco) oli sijainniltaan ja illallisiltaan "yllättävä", toisessa (Lerici) nämä asiat kohdallaan mutta huoneiden tason vaihtelu kovin suurta.
Date published: 2017-10-12
 • y_2019, m_2, d_21, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_129
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ITRTR13AFI