Peru -Machu Picchu Inkojen valtakunta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Andien lumiset huiput ja tuhansia vuosia vanha inkakulttuuri. Matkan unohtumattomia kohokohtia ovat Machu Picchu, Cusco ja Titicacajärvi.

Amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham kiersi 1911 Andien vuoristossa ja etsi merkkejä inkojen muinaisista kaupungeista. Hän löysi Machu Picchun ja nosti esikolumbiaanisen korkeakulttuurin maailman tietoisuuteen.

Perussa matkailijaa odottavat uskomattomat vuoristonäkymät, värikäs intiaanikulttuuri, kauniit espanjalaisvaikutteiset kaupungit, laamat ja eloisat markkinat.

Pääkaupunki Lima on hyvä paikka aloittaa inkakulttuuriin ja historiaan tutustuminen. Käymme kaupungin ainutlaatuisessa vanhassakaupungissa ja arkeologisessa Larco-museossa. Matka jatkuu inkojen Pyhään laaksoon, jossa koemme Machu Picchun sekä Pisacin kaupungin ja sen intiaanimarkkinat. Cuscossa näemme Unescon suojeleman vanhankaupungin ja vierailemme Coricancha-temppelissä sekä jättimäisessä Sacsayhuamánin linnoituksessa. Kierros jatkuu kauniille Titicacajärvelle ja sen erikoisille kelluville kaislasaarille.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Nuevo sol

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Lima
Päivä 2 Lima - kaupunkikierros - San Francisco-kirkko - arkeologinen Larco-museo Pueblo Libressä
Päivä 3 Lento Lima - Cusco - Ollantaytambo
Päivä 4 Ollantaytambo - junalla Machu Picchuun
Päivä 5 Ollantaytambo - Pisacin inkakaupunki - Cusco - kaupunkikierros - kierros historiallisessa keskustassa - ilta omaa aikaa
Päivä 6 Cusco - Coricancha-temppeli ja Sacsayhuamànin rauniot - omaa aikaa
Päivä 7 Cusco - Punoon ja Titicacajärven rannalle
Päivä 8 Titicacajärvi - Uros-kaislasaaret ja lounas intiaaniperheen luona Taquilesaarella
Päivä 9 Lento Limaan - kotimatka alkaa
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkkejä hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina lentolippujen mukana.

Jose Antonio

 • 106 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola ja baari
 • Wi-fi (maksuton)

Ihastuttava Punon kaupungin laidalla sijaitseva hotelli, josta on näkymä Titicacajärvelle. Jose Antonio on Punon parhaimpia yöpymispaikkoja ja hotellissa on hyvä ravintola ja baari. Vastaanotosta saa halutessaan aina teetä, joten täällä on oivallinen mahdollisuus maistaa paikallista Muño-teetä. Hotellissa on maksuton Wi-fi.

Huoneet
Tilavissa, kodikkaissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on televisio, tallelokero, lämmitin, hiustenkuivain ja maksuton Wi-fi. Albatrosin asiakkailla on huoneet, joista on näkymä Titicacajärvelle.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://hotelesjoseantonio.com 

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Casa Andina Miraflores Centro

 • 58 huonetta
 • Keskustassa (Mirafloresin kaupunginosa)
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Ravintola
 • Hissi
 • Wi-fi (maksuton)

Hotellilla on keskeinen sijainti Mirafloresin kaupunginosassa Limassa. Lähistöllä on ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Hotellissa on aamiaisravintola ja maksuton wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

Huoneet
Valoisissa huoneissa on joko parisänky tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikissa huoneissa on wc, suihku tai kylpy, ilmastointi, tallelokero, ta, maksuton wi-fi.

Hotellin kotisivut: https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Sol Natura

 • 26 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Ravintola
 • Wi-fi (maksuton)

Pieni charmantti hotelli, joka sijaitsee Ollantaytambon keskustassa - noin 200 m kaupungin pääaukiolta, jonka laitamilla on ravintoloita ja kahviloita. Hotellilta on näkymät Veronica-vuoristoon. Rautatieasema, jolta nousemme Machu Picchulle vievään junaan, on muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellilta.

Aamiaisravintola ja maksuton wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

Huoneet
Viihtyisät huoneet, joissa on leveä parivuode, wc, suihku tai kylpy, tv, tallelokero ja hiustenkuivain.

Hotellin kotisivut: http://hotelollantaytambo.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Casa Andina Koricancha

 • 54 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Ravintola
 • Wi-fi (maksuton)

Viehättävä hotelli Cuscon vanhassa keskustassa, kävelyetäisyydellä Plaza Mayorilta ja kuuluisalta Coricanchan inkatemppeliltä. Aamiaisravintola ja maksuton wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa. 

Huoneet
Huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikissa huoneissa on wc, suihku tai kylpy, tv, tallelokero, wi-fi (maksuton) ja hiustenkuivain. Huonepalvelu saatavilla.

Hotellin kotisivut: https://www.casa-andina.com/en/destinations/cusco/standard-cuzco-koricancha/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.398€
Helsinki
3.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lima
Lennämme Perun pääkaupunkiin Limaan. Ajamme suoraan hotelliimme, joka sijaitsee viihtyisässä Mirafloresin kaupunginosassa.
Päivä 2
Lima - kaupunkikierros - San Francisco-kirkko - arkeologinen Larco-museo Pueblo Libressä

Lima on Perun pääkaupunki ja perustettu vuonna 1535. Se oli pitkään mantereen tärkein kaupunki ja on tänä päivänä Perun suurin kaupunki. Limassa on monia hienoja perinteitä ja osa sen rakennuksista on peräisin siirtomaakaudelta. Nykyisin tosin uudemmat rakennukset hallitsevat katukuvaa.

Teemme kaupunkikierroksen Liman vanhassakaupungissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, kiitos hyvin säilyneiden siirtomaatyylisten rakennusten. Tutustumme lähemmin pääaukioon Plaza de Armasiin, jolla sijaitsee presidentin palatsi. Aukion ympärillä sijaitsee kaupungintalo ja koristeellinen tuomiokirkko, jossa säilytetään Francisco Pizarron, espanjalaisen konkistadorin, maallisia jäänteitä. Pizarron onnistui tuhota riitaisten inkojen pääkaupunki Cuzco, jonka jälkeen hän perusti Liman, ja espanjalaiset siirtomaaherrat ottivat vähitellen vallan käsiinsä.

Tutustumme San Franciscon kirkkoon ja luostariin, joiden rakennustyöt aloitettiin 1546. Kirkko ja luostari ovat erinomaisia espanjalaisen barokkityylin esimerkkejä ja kauniin kirjaston 25 000 kirjan kokoelma on maailmankuulu. Kaikkein tunnetuimpia ovat kuitenkin kirkon ja luostarin alta löytyneet katakombit, jotka kaivettiin arkeologien toimesta esiin 1943 kellaritilojen avaamisen yhteydessä. Yli 25 000 ihmisen sanotaan menettäneen henkensä katakombeissa 1800-luvulla ennen Perun itsenäistymistä.

Käymme kierroksellamme myös arkeologisessa museossa Pueblo Libressä, jossa saamme hyvän alustuksen intiaanikulttuureihin, jotka asuttivat Perun aluetta ennen inkoja. Näemme hienoa keramiikkaa ja kultakoruja sekä muutamia inkojen kulta-aarteita. Kulta oli myös osasyy kulttuurin tuhoutumiseen. Se houkutteli espanjalaisia Etelä- Amerikkaan ja johti kolonialismiin.

Päivä 3
Lento Lima - Cusco - Ollantaytambo

Lennämme Limasta Cuscoon, inkojen pääkaupunkiin, joka sijaitsee noin 3 400 metrin korkeudessa. Seuraavat päivät totutamme elimistöämme ohueen ilmanalaan ja majoitumme noin 2 900 metrin korkeudessa sijaitsevaan Urubamba-laaksoon eli inkojen Pyhään laaksoon. Matkalla voimme nauttia upeista näköaloista ja näemme vuoristoalueita, joissa intiaanit viljelevät papuja ja maissia ja saapuessamme Pyhään laaksoon näemme Urumbambajoen, reheviä vuoristoalueita ja lumisia vuorenhuippuja. Saavumme Ollantaytamboon iltapäivällä. Kaupunki toimi aikoinaan hallinnollisena keskuksena.

Saavuttuamme Ollantaytamboon tutustumme vanhaan kaupunkiin.

Päivä 4
Ollantaytambo - junalla Machu Picchuun
Juna Machu Picchuun

Tänään teemme ainutlaatuisen kauniin junamatkan kohti pohjoista läpi inkojen Pyhän laakson. Bussi vie meidät Ollantaytamboon, jossa nousemme junaan. Määränpäämme on Aguas Calientesin pikkukaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Machu Picchu Village. Matka jatkuu ylemmäs vuorille pienemmillä busseilla. Pian pääsemme kokemaan yhden ei vain Perun, vaan koko Etelä-Amerikan suurista ihmeistä: tarunhohtoisen Machu Picchun inkakaupungin, joka seisoo majesteettisena vuoriharjanteen päällä.

Legendaarinen inkakaupunki sijaitsee 2 430 metrin korkeudessa Andien harjanteella Urubambalaakson yläpuolella. Alhaalla laaksossa virtaa Urubambajoki. Machu Picchua ympäröi rehevä trooppinen vuoristosademetsä. Alueella on usein sumua tai pilviä.

Kaupunki oli painunut unohduksiin, kunnes amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham löysi sen sattumalta 24. heinäkuuta 1911. Bingham etsi Vilcabamban inkakaupunkia, jota pidetään yhtenä inkojen viimeisistä linnakkeista taistelussa espanjalaisia valloittajia vastaan. Vilcabamba löytyi myöhemmin paljon syvemmältä viidakon keskeltä.

Machu Picchuun liittyy paljon mystiikkaa. Kaupunkia ei mainita espanjalaisten lukuisissa kuvauksissa uudesta valtakunnasta eivätkä he ilmeisesti koskaan löytäneet sitä. Machu Picchun olemassaolosta tiesi vuosisatojen ajan vain pieni joukko paikallisia quechua-intiaaneja. Machu Picchun rakentamisen arvioidaan kestäneen 30–70 vuotta. Sen rakennutti inkahallitsija Pachacutec ja se oli ilmeisesti inkojen pyhä paikka.

Opastettu kierros Machu Picchussa kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen sinulla on omaa aikaa (olemme yhteensä vähintään kolme tuntia Machu Picchussa) Palaamme illaksi junalla Ollaytaytamboon.

Päivä 5
Ollantaytambo - Pisacin inkakaupunki - Cusco - kaupunkikierros - kierros historiallisessa keskustassa - ilta omaa aikaa

Aloitamme päivän vierailulla Pisacin inkakaupunkiin. Täältä on  kauniit näkymät Andien maisemiin. Pisacilla on kahdet kasvot: joen rannan rauhaisa ja moderni siirtomaatyylinen kaupunginosa ja vuorille kiipeävä inkakylä, jota pengermät, rauniot, tunnelit ja kastelujärjestelmät ympäröivät.

Jatkamme matkaa bussilla Cuscoon, entiseen inkavaltakunnan pääkaupunkiin, joka sijaitsee keskellä Andien vuoristoa. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja sitä koristavat niin valkoisiksi kalkitut espanjalaistyyliset rakennukset, mahtipontiset kirkot kuin värikkäät talot, joissa espanjalainen kulttuuri ja intiaanikulttuuri kohtaavat.

Cusco on inkojen Pyhän laakson keskus, jossa näkee, kuinka taitavia rakentajia inkat olivat. Kaikkialla vuorten rinteillä on upeita rauniokomplekseja, nerokkaita kanavia ja kastelujärjestelmiä sekä pengerviljelmiä. Cusco suunniteltiin alunperin muistuttamaan muodoltaan puumaa. Kaupungin eri osia yhdistivät kivipäällysteiset tiet.

Tutustumme Cuscon rakennustaiteen helmiin, kuten Plaza de Armasin aukioon ja tuomiokirkkoon, jossa on esillä monia arvokkaita taideteoksia siirtomaakaudelta. Rakentaminen aloitettiin 1559, mutta kirkko valmistui vasta noin sata vuotta myöhemmin.

Loppupäivä on omaa aikaa. Cusco on Perun mielenkiintoisimpia kaupunkeja ja mukava paikka tutustua omaan tahtiin. Kaupungissa on paljon kahviloita, putiikkeja ja ravintoloita, ja kaikki sijaitsevat lähellä keskusaukiota, jonka lähistöllä on myös hotellimme.

Päivä 6
Cusco - Coricancha-temppeli ja Sacsayhuamànin rauniot - omaa aikaa

Tänään käymme inkoille tärkeässä Coricancha-temppelissä, joka sijaitsee Santo Domingo -kirkon sisällä. Inkojen erikoisen rakennustekniikan ansiosta rakennukset ovat kestäneet voimakkaitakin maanjäristyksiä. Kun Santo Domingo kärsi pahoja vaurioita maanjäristyksissä vuosina 1650, 1950 ja 1986, inkojen temppeli selvisi vaurioitta. Coricancha -sana on quechua-intiaanien kieltä ja tarkoittaa “kultaista pihaa”. Temppelin seinät olivat aikanaan päällystetty monikiloisilla kultaharkoilla. Valloittajat varastivat seinien kullan, mutta onneksi taidokas kivitemppeli jäi jälkipolvien ihailtavaksi.

Hieman Cuscon ulkopuolella sijaitsee valtaisa inkalinnoitus, Sacsayhuamán. Kuten muutkin inkalinnoitukset, sekin on rakennettu upeasti aivan kukkulan laelle. Täältä aukeaa vaikuttava näköala Cuscoon. Mahtavasta rakennelmasta on jäljellä vain noin viidesosa. Espanjalaisvalloittajat veivät kivet omien kirkkojensa ja talojensa rakennusmateriaaliksi.

Suurimpia kiviä – 300 tonnisia järkäleitä – espanjalaiset eivät saaneet siirrettyä. Paikka on jälleen osoitus inkojen mainioista arkkitehti- ja insinööritaidoista. He onnistuivat rakentamaan hulppeita rakennuksia jättimäisistä kivistä, jotka lohkottiin ja yhdisteltiin kuin palapelin palat. Paikka paikoin kivet ovat niin tiiviisti kiinni toisissaan, ettei väliin mahdu edes partakoneenterää. Sacsayhuamán oli tärkeä sekä sotilaallisesti että seremonioiden näyttämönä. Paikalla järjestetään juhannuksen aikaan talvipäivän seisausta juhlistava Inti Raymi, eräänlainen teatteriesitys, joka kuvaa inkojen värikkäitä ja loisteliaita seremonioita.

Iltapäivä on omaa aikaa Cuscossa.

Päivä 7
Cusco - Punoon ja Titicacajärven rannalle

Tänään matkaamme ”altiplanolla”, eli ylätasangolla, joka on Andien leveimmällä kohdalla. Maisemat ovat antoisat. Näemme pieniä maalaiskyliä, inkaraunioita ja todennäköisesti runsaasti laamoja ja alpakoita. Päivän ajomatka on pitkä, mutta pidämme sopivasti taukoja.

Pysähdymme mm. Raqch´issa, joka oli inkojen ensisijainen risteysasema tiellä Cuscosta ja joka kehittyi sitä mukaa, kun Inka-imperiumi kasvoi. Raqchi sijaitsee laaksossa, joka tunnetaan pyhistä paikoistaan. Suurinta osaa laakson inkarakennuksista ympäröi 4 km:n pituinen muuri. Näyttävin rakennuksista on Wirachocha-temppeli, joka on valtava kaksikerroksinen rakennus, jonka pituus on peräti 92 metriä. Keskusmuuri kohoaa noin 20 metrin korkeuteen ja jokaisella seinustalla on 11 pylvästä. Temppeli on hieno esimerkki inka-arkkitehtuurista ja oli tärkeä paikka tärkeimmäin inkajumalan, Wirachochan palvomiselle.

Syömme lounasta matkan varrellaja noin pari tuntia ennen Punoon saapumistamme pysähdymme Pukarassa. Paikalla oli asutusta jo ennen inkakulttuurin kukoistusta ja täältä on tehty merkittäviä arkeologisia löytöjä. Käymme pienessä paikallisessa museossa.

Alkuillasta saavumme Punon pienehköön kaupunkiin, jossa perinteinen intiaanikulttuuri on hallitsevassa asemassa. Kaislaveneet kulkevat järvellä, suuret alpakka- ja laamalaumat laiduntavat missä vain voivat. Eläimistä saatavasta villasta valmistuvat koko Etelä-Amerikan hienoimmat neuleet, jotka lämmittävät ylängön viileydessä.

Päivä 8
Titicacajärvi - Uros-kaislasaaret ja lounas intiaaniperheen luona Taquilesaarella

Titicacajärvi on Etelä-Amerikan toiseksi suurin (9 000 km2) ja tunnettu erityisesti sijainnistaan korkealla Andeilla ja uskonnollisesta merkityksestään inkojen kulttuurissa.

Päivän retki alkaa Punon satamasta. Vähän Enontekiön kuntaa pienempi Titicacajärvi on toimii luonnollisena yhdysväylänä Cuzcon ja Bolivian pääkaupungin La Pazin välillä. Järven kauneus ja tunnelma on häkellyttävä – kirkas auringonvalo, puhdas ilma, syvänsininen vesi ja katoava horisontti.

Ajamme veneillä Uros-saarille, jotka ovat kelluvia kaislasaaria. Saaria on järvellä yhteensä 42 kappaletta ja elämä saarilla on hyvin yksinkertaista.  Köyhimmät intiaanit elävät saarilla pienissä kaislamajoissa (huomaathan, että saarilla voi hieman keikuttaa). Asukkaiden elämä pyörii kaislan, kalastuksen ja matkailijoiden ympärillä.

Veneilemme Taquilesaarelle, jolla on 2200 asukasta, heitä kutsutaan nimellä ”taquileños” ja heidän kielensä on nimeltään quechua. Asukkaat ovat saaneet kansainvälistä huomiota hienoista kangas- ja vaatekäsitöistään. Asukkaat kutovat myös käsineitä ja päähineitä, tämä nimenomainen taito siirtyy isältä pojalle. Paikallinen yhteisö toimii periaatteen: ”Älä varasta, älä valehtele, äläkä laiskottele”- pohjalta. Jotta näissä vaatimattomissa olosuhteissa pärjätään, naapuriapu ja yhteisöllisyys on tarpeen. Nautimme mukavasta lounaasta paikallisen perheen luona, jonka jälkeen teemme rauhallisella tempolla pienen kävelyretken saarella.

Iltapäivän päätteeksi veneilemme takaisin Punoon.

Päivä 9
Lento Limaan - kotimatka alkaa

Ajamme Juliacaan, josta lennämme Limaan. Vaihdamme koneeseen, joka vie meidät takaisin Eurooppaan.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
548€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki-Lima-Helsinki turistiluokassa
 • reittilennot Lima-Cusco/Juliaca-Lima turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2,7 ja 8
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€ (8 yötä)
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (noin 50 USD/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Majoitukset ovat keskitason hotelleissa. Punossa, Titicacajärvellä majoitustaso on vaatimattomampi.

Lima: 2 yötä
Ollaytaytambo, Pyhä laakso:
 2 yötä
Cusco:
 2 yötä
Puno:
 2 yötä

Minimiosallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pukeutuminen

Iltaisin ja öisin sekä korkealla vuoristossa liikuttaessa lämpötila laskee, joten pakkaa mukaan lämmintä vaatetusta. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Hotelleissa lattiat voivat olla viileät, joten ota mukaan lämpimät sukat.

Ota mukaan myös:
- hyvät ja tukevat kengät
- reppu
- päähine
- taskulamppu
- hyttyskarkotetta
-  kevyt sadetakki
- aurinkovoide
- aurinkolasit
- kesävaatteita
- kiikarit

Korkealla vuoristossa

Matkaohjelma on tiivis ja liikumme paljon. Machu Picchulla on portaita kivuttavana. Yli 2500 metrin korkeudessa meren pinnasta olevilla alueilla, kuten Cuscossa ja Titicacajärven alueella, on riski sairastua vuoristotautiin. Vuoristotauti ilmenee eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat voimakas päänsärky, pahoinvointi ja hengästyminen. Elimistön sopeutuminen ohueen ilmanalaan voi olla hyvin yksilöllistä. Koko matkan ajan on erittäin tärkeää juoda riittävästi nestettä. Pidä mahdollisuuksien mukaan koko ajan mukanasi vesipulloa. Mikäli sinulla on esim. sydänlääkitys, tarkista matkustusohjeet omalta lääkäriltäsi ennen matkan varaamista.

Matkalla käymme seuraavissa paikoissa liki tai yli 2500 m korkeudessa:
Pyhä laakso 2900 m
Machu Picchu 2400 m
Cusco 3400 m
Titicaca-järvi 3800 m

Ajomatkat

Päivä 1: Liman lentokenttä - hotelli noin 1 tunti
Päivä 3: Cusco - Ollantaytambo noin 3 tuntia
Päivä 4: Ollantaytambo - Machu Picchu, junassa noin 1,5 h/suunta ja n. 30 min/suunta ylös/alas Macchu Picchulle
Päivä 5: Ollantaytambo - Cusco noin 2 tuntia
Päivä 7: Cusco - Puno noin 6 tuntia
Päivä 8: Puno - kokopäiväretki Titicacajärvelle, liikkuminen tapahtuu veneellä

Päivinä joita ei mainita erikseen, ajamme vain vähän ja liikkuminen tapahtuu pääosin kävellen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

3 päivää Amazonilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 3 päivää
Hinta Alkaen 1.398€
Lähde seikkailulle rehevään Amazonin sademetsään, jonka luontoelämykset ovat omaa luokkaansa.

Majoitut lodgeen Tambopatan luonnonpuistossa, jonka pinta-ala on 275 000 hehtaaria. Kyse on yhdestä maailman villeimmistä ja koskemattomimmista elinympäristöistä. Alueella elää satoja puu- ja kasvilajeja, yli 600 lintulajia ja yli 100 nisäkäslajia. Biodiversiteetti on korkeimpia koko maailmassa. Ese Ejja -intiaanit ovat sademetsän alkuperäisasukkaita, jotka asuvat yhä jokivarren kylissä. Päivät Amazonilla tarjoavat mahdollisuuden veneretkiin, vaelluksiin sademetsässä ja eläinten tarkkailuun.

Huomioitavaa: Saapuessasi Puerto Maldonadoon, matkalaukkusi jää sinne säilytykseen. Tästä syystä saat urheilukassin lainaksi paikan päällä, johon voit pakata sademetsäpäivinä tarvitsemasi tavarat. Tämä siitä syystä, ettei venematkalle lodgelle tarvitse ottaa liian painavia matkatavaroita. Muista ottaa mukaan taskulamppu. Voit lainata kumisaappaat (kokoon 44 saakka).

Matkanpidennyksen aikana käytössä on englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut.

Päiväohjelma
Päivä 9 (kiertomatkan viimeinen päivä): Puno – Cusco
Aamiaisen jälkeen on kuljetus Juliacan lentokentälle, josta lennät Cuscoon. (Huom. lennolla voi olla välilasku). Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 10: Cusco – Amazon. Vaellusretki näköalatornille
Tänään lennät Cuscosta Puerto Maldonadoon Amazoniin. Puerto Maldonadosta on 20 km:n ajomatka satamaan Tambopata-joen varrella. Seuraavana ohjelmassa on upea venematka (n. 45 min) läpi rehevän sademetsän Posada Amazonas-lodgeen, joka on tukikohtasi seuraavat kolme yötä. Ennen illallista voit lähteä kevyelle, noin puolen tunnin vaellusretkelle näköalatornille. Tornista on näkymät yli puiden latvusten sademetsään. Jos olet onnekas, saatat bongata joitakin sademetsän värikkäistä linnuista, kuten esim. tukaaneja ja papukaijoja. Yöpyminen lodgessa.

Päivä 11: Amazon. Retki Tres Chimbadas-järvellä, vierailu maatilalla ja iltavaellus sademetsässä
Päivä alkaa retkellä Tres Chimbadas-ärvellä, jonka eläimistö on runsas. Oppaamme meloo kanoottia, joten voimme nauttia hiljaisuudessa sademetsän kauneudesta ja päästä lähelle eläimiä. Saatat nähdä isoja ja kiehtovia hoatsin-lintuja, kaimaaneja ja ison jokisaukon, joka on uhanalainen. Lounas syödään lodgessa. Sitten lähdetään vierailulle maatilalle, jossa on myös etnologis-kasvitieteellinen puutarha. Tutustumme muutamiin kasveihin ja yrtteihin, joita intiaanit ovat sukupolvien ajan käyttäneet lääkkeenään. Illallisen jälkeen ohjelmassa on iltavaellus sademetsässä. Tähän kellonaikaan monet metsän nisäkkäistä ovat aktiivisia, mutta arkoja eläimiä voi silti olla vaikea nähdä. Sen sijaan näet varmasti hyönteisiä ja sammakoita, jotka ovat usein erikoisen näköisiä ja ääntelevät eksoottisesti. Yöpyminen lodgessa.

Päivä 12: Amazon. Papukaijoja, vaellusretki sademetsässä ja käynti farmilla
Kansallispuistossa on useita paikkoja, joita kutsutaan englanniksi nimellä ”clay-lick”. Kyse on luonnonilmiöstä, paikasta, jossa tiettyjen suolojen pitoisuus on korkea ja jonne eläimet hakeutuvat saadakseen kyseisiä elintärkeitä suoloja. Tänään saamme tilaisuuden tarkkailla värikkäitä parakiitteja ja papukaijoja, jotka tyydyttävät suolojen tarvettaan. Kyse on yhdestä ornitologisesti hienoimmista tapahtumista koko maailmassa.

Ennen lounasta lähdet parin tunnin vaellukselle sademetsään. Näet vaelluksen aikana eläimiä, kasveja ja muun muassa valtavan kapokkipuun, joka toimii alustana monelle muulle kasville. Palaat lodgelle ja nautit lounaan.

Lounaan jälkeen nouset veneeseen ja matkaat paikalliselle farmille ja näet mitä kasveja he viljelevät.Erityisesti Yuca eli maniokki-juuri on tärkeä paikallisille ja on mielenkiintoista nähdä kuinka he viljelevät näitä eksoottisia kasveja. Illallinen ja yöpyminen lodgessa.

Päivä 13: Amazon – Lima – kotimatka
Aamiaisen jälkeen edessä on matka Puerto Maldonadoon, josta lennät Limaan. Lento kohti Suomea lähtee illalla.

Päivä 14: Saapuminen Helsinkiin

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Posada Amazonas
Lodge sijaitsee sademetsässä suurella suojelualueella aivan Tambopatan kansallispuiston laidalla. Se on täydellinen tukikohta sademetsään tutustumiselle. Sisustus on intiaanityylinen ja sopii ympäristöön. Lodgessa on ravintola, jossa nautitaan kaikki ateriat (täysihoito). Ruoka tarjoillaan seisovasta pöydästä, ja sekä lounaaseen että illalliseen kuuluu kolme ruokalajia. Kaikilla aterioilla tarjoillaan ilmaista hedelmämehua. Vuorokauden ympäri on saatavissa ilmaiseksi vettä, kahvia ja teetä. Jos haluat käydä hieronnassa, varaa aika Kuaii Wellness Spasta (hieronta ei sisälly matkan hintaan).

Kaikki huoneet ovat tilavia ja sisustettu intiaanityyliin. Huoneet on koristeltu Ese Ejja -intiaaneihin kuuluvan, lähistöllä sijaitsevan ”Infierno”-yhteisön käsitöillä. Huoneissa on avoin veranta (varustettu hyttysverkoin), joten kokemus sademetsästä on niin vahva kuin mahdollista. Kaikissa huoneissa on kaksi vuodetta, hyttysverkko, riippumatto ja tallelokero. WiFi on käytössä rajoitetulla alueella.

Hinta
1298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
1696€/hlö yhden hengen huoneesta

Huomioithan, että osassa matkoista yövymme Refugio Amazonasissa, joka on Posada Amazonasin sisarhotelli. Hotellit ovat samantasoisia ja retkien sisältö on yhteneväinen. Erona on, että venematka Refugio Amazonasiin on noin kaksi tuntia pidempi.

 

Hintaan sisältyy
 • lento Juliaca - Cusco
 • lento Cusco - Puerto Maldonado
 • lento Puerto Maldonado - Lima
 • englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • kaikki ohjelmassa mainitut retket
 • 1 yö hotellissa Cuscossa, sis. aamiaisen
 • 3 yötä Posada Amazonas -lodgessa, sis. täysihoito
 • lodgessa ilmainen hedelmämehu aterialla
 • lodgessa ilmainen vesi (vesiautomaatista), kahvi ja tee

Huomiothan, että lennoilla voi olla välilasku/koneenvaihto.

Hintaan ei sisälly
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • muut ruoat ja juomat (myös pullovesi)
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Perussa paljon muutakin nähtävää kuin Machu Picchu Aivan jäätävän hyvin mietitty ohjelma, jonka perusteella tuli huomattua, että Perussa on paljon muitakin todella mielenkiintoisia vanhoihin kulttuureihin liittyviä paikkoja kuin vain Machu Picchu (joka toki on aivan upea!). Aamuisin liikkeelle lähdettiin yleensä aikaisin, mutta minusta se oli perusteltua, ja lopultahan kyse on siitä, kuinka monta tuntia on ehtinyt nukkua (nukkumaan ajoissa!). Vapaa-aikaa oli aivan riittävästi, en olisi kaivannut sitä yhtään enempää. Ja Elina, meidän opas, hoiti järjestelyt aivan loistavasti, ja osasi kertoa Perusta, sen historiasta, tavoista jne. todella hienosti
Date published: 2017-03-30
Rated 5 out of 5 by from Mahtava sisältö, rasittava matka Machu Picchu kuuluu niihin paikkoihin, jotka täytyy nähdä kerran elämässä (vrt. mm. Egyptin historialliset kohteet, Intian "kultainen kolmio", Angkor Wat vanha Jerusalem ym). Lima, Andit, Titicacajärvi, Cusco ym. olivat myös näkemisen ja kokemisen arvoisia. Huomioonotettavaa - joskaan ei este matkalle - oli sen rasittavuus: pitkät lennot ja odotusajat sekä korkeimmillaan 4,35 kilometrin korkeudessa ohut ilma. Näiden seikkojen ei pidä kuitenkaan pelottaa liikaa. Meidän joukon vanhin oli 74-vuotias, ja vaikeudet voitettiin vaikka kävelysauvojen avulla. Viimeiseen päivään Limassa olisi varmaan mahtunut jotakin muutakin ohjelmaa kuin harhailua Calleon rannoilla ja odottelua lentokentällä.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from Perun parhaat palat Olin tutkinut tarkkaan matkaohjelmaa, jonka perusteella tein päätöksen osallistua matkalle. Mielestäni näimme tällä matkalla Perun parhaat paikat, kohokohtana tietenkin käynti Macchu Picchulla. Oppaat olivat ystävällisiä, avuliaita ja hyvin asiansa osaavia. He ottivat selvää, jos eivät tienneet. Bussikuskien ajotaitoa voi vain ihmetellä kiemuraisilla serpentiiniteillä. Hotellit olivat siistit, mutta Liman hotelli olisi voinut järjestää paremman aamiaisen aikaisena lähtöpäivänä, kuten muissakin onnistui. Matkaohjelma sujui kuin rasvattu. Kauan haaveilemani unelma käydä Macchu Picchulla on nyt toteutunut. Jos jotain parannettavaa on, niin kirjallinen tarkka aikataulu loman alussa olisi ollut aiheellinen. Matkalaiset olivat varttunutta väkeä, eikä kaikki asiat mm. kellonajat pysy enää niin hyvin mielessä. Toinen asia olisi varoittaa ruoasta etenkin raa'asta kalasta. Aika moni poti matkalla mahatautia, kuka minkäkin tasoista.
Date published: 2015-11-05
Rated 5 out of 5 by from Huikea elämys! Matkustin ensimmäistä kertaa yksin kaukokohteeseen ja olen tyytyväinen kaikin puolin matkajärjestelyihin. Matkan ohjelma oli hyvin tiivis, mihin olin tyytyväinen. Ehdin näkemään paljon ja silti vapaata aikaakin oli riittävästi. Oppaamme oli aivan fantastinen, vielä kerran kiitoksia Elinalle! Myös paikalliset oppaat oli hyvin valittu ja tietotulvassa on ollut pureskelua vielä jälkikäteenkin. Hotellien taso oli omiin tarpeisiin nähden riittävän hyvä, ruokailupaikoissa voisi ehkä jatkossa vielä pohtia muitakin vaihtoehtoja (lähinnä matkan alussa ollut Liman ruokailu'halli' oli vähän meluisa, joskin ruoka erinomaisen hyvää). Kaiken kaikkiaan matkalla kaikki sujui ihan mukavasti ja vieläpä matkaseurakin sattui olemaan erinomaista!
Date published: 2017-03-10
Rated 3 out of 5 by from Matkalla tiivis ohjelma Perun kiertomatka inkojen hengessä. Aiheessa pysyttiin hyvin. Toki enemmän olisin halunnut kuulla nyky-yhteiskunnasta, perulaisista jne. Paikallisoppaat asiantuntevia. Seisoskelimme suurimman osan ajasta kuunnellen espanjan kielistä selostusta. Suomennos oli siitä huomattavasti lyhyempi versio. Cusco-Puno matkan kestoksi ilmoitettiin 6h. Kokonaiskesto 12h. Joten turnauskestävyyttä matka kaikkiaankin vaatii. Hienoja elämyksiä Titicaca-järvellä ja Machu Picchulla. Omatoimimatkajärjestelyt olisivat olleeet tosi työläitä.
Date published: 2017-03-12
Rated 4 out of 5 by from Perun matka Pääasiallisesti olin todella tyytyväinen matkaan. Tammikuu ajankohtana oli hyvä ajoitus, koska andit olivat vehreimmillään. 7pv oli mahdutettu todella paljon ohjelmaa, enempää ei olisi kyennyt sisäistämään siinä ajassa. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaat olivat todella asiansa osaavia. Hotellit siistejä, osa viileitä, mutta paksujen peittojen alla tarkeni hyvin. Hotellien aamupalat olivat monipuolisia. Välillä aamupäivän ohjelma oli liian tiukka ja lounas aika venyi liian myöhäiseksi. Vuoristossa sää vaihteli kovasti ja kerrospukeutumisesta oli apua. Vapaa-aikaa oli saatu mahdutettu myös hyvin ohjelmaan.
Date published: 2018-02-03
Rated 4 out of 5 by from Ensimmäinen matka Albatros Travelin mukana Olimme mieheni kanssa ensimmäisellä Albatros Travelin kaukomaa retkellä. Odotukset olivat korkeat ja samalla ristiriitaiset. Kokemus oli retken päätyttyä loistavat ja suurin syy positiiviseen tunnelmaan ja kokemukseen edesauttoi loistava retkijohtaja Elina Perussa. Hänen ammattitaito, mukaansa tempaava tapa esittää sekä nykyhetkiä että inkojen historiaa oli aivan loistava tapa. Retki oli hyvin suunniteltu ja toteutettu, näimme, kuulimme ja koimme mitä hienoinpia elämyksiä ja tarinoita. Retken koko 20 hlöä oli sopiva.? Negatiivinen asia oli yhden miesmatkustajan liiallinen alkoholinläyttö, se oli erittäin häiritsevää aika ajoon. Hotellit olivat ok ja käynti Matchu Picchussa kruunasi matkan.
Date published: 2018-01-31
Rated 4 out of 5 by from Runsas rankka reissu Palasin reissusta tänään. Matkaohjelma oli runsas ja monipuolinen, ja kaikki oleellinen tuli nähtyä, mitä runsaaseen viikkoon saa mahdutettua. Vuoristotaudin oireina päänsärky,unettomuus ja hengenahdistus vaivasivat aika lailla. Samoin jet lag. Monilla oli vatsatautia ja vaivaa mm itikanpuremista. Tämä vei voimia ja alensi fyysistäkin suorituskykyä. Jaksamisen ja viihtymisen kannalta olisikin hyvä lisätä matkaan vaikka kaksi päivää, jolloin ohjelma olisi vapaa, voisi nukkua pidempään ja itsenäisesti tutkailla vaikkapa Liman ja Cuscon nähtävyyksiä. Etäisyydet olivat pitkiä, ja maan sisäiset lennot ja bussimatkat varsin rasittavia. Kävelyreissuista pisimmät ovat rankkoja vuoristotautiselle, vaikka peruskunto olisikin hyvä. Oppaat olivat asiantuntevia ja auttavaisia ja ruoka hyvää. Hintaan sisältyi eväät Machu Picchulle, kaikki muut lounaat olivat esitiedoista poiketen maksullisia. Saaliina sain runsaasti muistoja, hienoja käsitöitä ja valokuvia. Suosittelen, mutta lähtijällä ei saa olla mainittavia perussairauksia tai tuki-ja liikuntaelinkremppoja. Silloin ei matkassa jaksa.
Date published: 2016-11-30
 • y_2021, m_1, d_17, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_91
 • loc_fi_FI, sid_PERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21PERTR05DFI0410