Peru -Machu Picchu Inkojen valtakunta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Peru on Andien lumisia huippuja, Amazonin sademetsää ja tuhansia vuosia vanhaa inkakulttuuria. Kohokohtana Machu Picchu.

Peru tarjoaa uskomattomia Andien vuoristonäkymiä, värikästä inkakulttuuria, kauniita espanjalaisvaikutteisia kaupunkeja, laamoja ja eloisia markkinoita.

Pääkaupunki Lima on hyvä paikka aloittaa inkakulttuuriin ja historiaan tutustuminen. Täältä lennämme 3 400 metrin korkeudella olevaan inkojen entiseen pääkaupunkiin Cuzcoon. Siirrymme kolmeksi päiväksi hieman alemmas, keskellä luontoa olevaan Eco Andina hotelliin totuttelemaan Andien korkeuksiin.

Ainulaatuinen junamatka Urubambajoen laaksossa, eli Pyhässä Laaksossa virittää jo tuleviin kokemuksiin inkojen mystisessä kaupungissa. Korkealla vuoren laella lepäävä Machu Picchu on paikka, jonka haluat elämäsi aikana nähdä.

Matkamme päättyy Cuzcoon, joka huokuu vuosisatojen vanhaa historiaa ja on täynnä jännittäviä yksityiskohtia.

Kymmenen päivän matkalla koet Perun kiinnostavimmat kohteet. Sinulla on myös mahdollisuus pidentää matkaasi seikkailulla Amazonin sademetsiin tai syvänsiniselle Titicacajärvelle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Nuevo sol

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Lima
Päivä 2 Lima - kaupunkikierros - Pyhän Franciscon katedraali - kansallismuseo
Päivä 3 Lentäen Limasta Cuzcoon
Päivä 4 Junalla Machu Picchuun
Päivä 5 Retki Pisaciin - inkakaupungin rauniot - intiaanimarkkinat
Päivä 6 Inkakylät Ollantaytambo ja Chincheros-kankaan kudontaa ja käsitöitä - Cuzco
Päivä 7 Cuzco - omaa aikaa
Päivä 8 Cuzco - kaupunkikierros - Coricancha-temppeli - Sacsayhuamàn rauniot
Päivä 9 Cuzco - Lima - kotimatka tai matkan pidennetty osuus alkaa
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lima

Lennämme KLM:n lennolla Amsterdamin kautta Limaan, jonne saavumme myöhään saman päivän iltana. Ajamme suoraan hotelliimme viihtyisään Mirafloresin kaupunginosaan.

Päivä 2
Lima - kaupunkikierros - Pyhän Franciscon katedraali - kansallismuseo
San Francisco-katedraali

Lima on Perun pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Lima on rannikolla, Rimac-joen laaksossa ja sen esikaupunkialue ulottuu Andien vuoristoon saakka. Espanjalainen valloittaja Francisco Pizarro tuhosi riitaisten inkojen pääkaupungin Cuzcon ja perusti Liman vuonna 1535. Kaupungin historiallinen keskusta on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Kaupunki on täynnä historiaa - inkojen noususta ja tuhosta kertovia museoita, arkeologisia kaivauksia sekä hopea- ja kultamuseoita. Vanhan kaupungin arkkitehtuuri kielii espanjalaisten siirtomaaherrojen ajasta. Näemme Plaza de Armas -aukion katedraaliin ja presidentinlinnan. Käymme Larco -museossa, jossa on esillä hienot kulta- ja hopeakokoelmat. Kokoelmat kertovat siitä, miten rikkaita inkat olivat. Kulta oli myös inkojen tuho. Rikkaudet kiinnostivat maahan tulleita espanjalaisia siirtomaaherroja.

Päivä 3
Lentäen Limasta Cuzcoon

Lennämme Limasta Cuzcoon, inkojen pääkaupunkiin, joka sijaitsee noin 3 400 metrin korkeudessa. Totutamme elimistömme korkeanpaikan ilmanalaan ja majoitumme kilometrin alempana olevaan Urubamba-laaksoon, eli Pyhään laaksoon. Hotellimme on seuraavan kolmen päivän ajan Eco Andina tai vastaava.

Eco Andinan nettisivut: www.eco-andina.com

Sinulla on iltapäivällä aikaa totutella oloon ja eloon korkealla. Mikäli kiinnostusta ja jaksamista riittää, matkanjohtajamme voi järjestää pienen kävelykierroksen hotellin ympäristössä.

Päivä 4
Junalla Machu Picchuun
Juna Machu Picchuun

Aamulla ajamme bussilla Ollantaytamboon, josta nousemme junaan ja lähdemme ainulaatuisen kauniille junamatkalle Urubambajoen, eli Pyhän Laakson läpi. Saavumme Aguas Calientes -kylään, josta jatkamme pienemmillä busseilla päämäärämme, kohti inkojen mystistä Machu Picchua. 1400-luvulla rakennettu Machu Picchun hylätty linnoituskaupunki pysyi salaisuutena aina vuoteen 1911 saakka, kunnes amerikkalainen antropologi Hiram Bingham löysi sen vahingossa etsiessään Vilcabamban kadonnutta kaupunkia. Ei tiedetä miksi ja milloin inkat hylkäsivät keskeneräisen kaupunkinsa. Espanjalaiset siirtomaaherrat eivät koskaan löytäneet tätä salaisuutta. Machu Picchu on erittäin taidokkaasti rakennettu. Pengerviljelmiä kiertää hämmästyttävän kehittynyt kastelujärjestelmä ja alueelta löydetyt esineet kertovat inkojen monista eri palvontamenoista. Alueen luonto on ainutlaatuinen, ympärillä on Amazonin sademetsä.

Nautimme hotellilta mukaan ottamamme lounaspaketin Machu Picchulla.

Vietämme koko päivän Machu Picchulla ja palaamme hotelliin myöhään iltapäivällä.

Päivä 5
Retki Pisaciin - inkakaupungin rauniot - intiaanimarkkinat
Tänään retkeilemme inkojen Pyhässä laaksossa ja vierailemme Pisacin kylässä. Pisacilla on kahdet kasvot: joen rannan rauhaisa ja moderni siirtomaatyylinen kaupunginosa ja vuorille kiipeävä inkakylä. Käymme vilkkailla ja värikkäillä intiaanimarkkinoilla. Hyviä tuliaisvinkkejä ovat monenlaiset käsityöt. Lähdemme markkinoilta bussilla läheisille vuorille ja näemme inkojen taidokkaita kädenjälkiä – pengermiä, tunneleita ja kastelujärjestelmiä.
Päivä 6
Inkakylät Ollantaytambo ja Chincheros-kankaan kudontaa ja käsitöitä - Cuzco
Markkinat Pisacissa

Tänään vierailemme toisessa pienessä ja viehättävässä inkakylässä. Monet taloista ovat säilyneet inkojen ajoilta. Kastelujärjestelmien ja kanaaleiden perusta on 1400-luvulta. Ollantaytambo on inkojen Pyhän laakson pohjoisosissa ja on yksi parhaiten säilyneistä inkakaupungeista. Ollantaytambo oli inkojen pyhä alue ja strategisesti tärkeä kaupunki. Täällä näet millimetrin tarkkuudella rakennetun kivilinnakkeen, joka suojeli aluetta viidakon asukeilta ja myös espanjalaisilta valloittajilta. Inkat onnistuivat täällä voittamaan taistelussa espanjalaiset. Yleensä lopputulos oli päinvastainen.

Jatkamme Cuzcoon ja pysähdymme noin 30 kilometrin päässä olevassa Chincheron kylässä, joka on jännittävä sekoitus inkojen ja espanjalaisten siiromaatyylistä rakentamista. Kävelemme kivettyjä katuja, ihailemme inkamuuria ja kirkkoa, joka alkujaan oli inkatemppeli. Poikkeamme paikallisilla markkinoilla katsomassa taidokkaita käsitöitä.

Majoittaudumme hotelliimme entisessä inkapääkaupunki Cuzcossa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Andien rinteillä.

Päivä 7
Cuzco - omaa aikaa
Tänään voit nauttia Cuzcosta omaan tahtiisi. Suosittelemme käyntiä markkinoilla, siellä voi tehdä ostoksia ja nähdä värikästä paikallista elämää.
Päivä 8
Cuzco - kaupunkikierros - Coricancha-temppeli - Sacsayhuamàn rauniot
Tuomiokirkko Cuzcossa

Aamiaisen jälkeen tutustumme tarkemmin Cuzcon rakennustaiteen helmiin. Hyvin merkittävä rakennus on inkojen tärkeä Coricancha-temppeli, joka sijaitsee Santo Domingo -kirkon sisällä. Inkojen erikoinen rakennustekniikka on syy siihen, miksi rakennukset ovat  kestäneet voimakkaitakin maanjäristyksiä. Coricancha -sana on quechua-intiaanien kieltä ja tarkoittaa “kultaista pihaa”. Temppelin seinät olivat aikanaan päällystetty monikiloisilla kultaharkoilla. Valloittajat varastivat seinien kullan, mutta onneksi taidokas kivitemppeli jäi jälkipolvien ihailtavaksi.

Hieman Cuzcon ulkopuolella sijaitsee valtaisa inkalinnake - Sacsayhuamán. Kuten muutkin inkalinnakkeet, sekin on rakennettu upeasti aivan kukkulan laelle kuin palapeli. Täältä aukeaa vaikuttava näköala Cuzcoon. Sacsayhuamán oli sotilaallisesti ja seremonioiden näyttämönä tärkeä kaupunki. Mahtavasta linnakerakennelmasta on jäljellä vain viidesosa. Espanjalaisvalloittajat veivät kivet omien kirkkojen ja talojen rakennusmateriaaliksi. Suurimpia kiviä - 300 tonnisia järkäleitä espanjalaiset eivät saaneet siirrettyä. Paikka on jälleen osoitus inkojen mainioista arkkitehti- ja insinööritaidoista.

Päivä 9
Cuzco - Lima - kotimatka tai matkan pidennetty osuus alkaa

Aamulla lähdemme Cuzcon lentokentälle. Osa ryhmästämme lentää Liman ja Amsterdamin kautta Helsinkiin.

Limassa meillä on aikaa käydä lounaalla (omakustanteinen) rantamaisemissa ja rentoutua ennen pitkää kotimatkaa.

Jos olet valinnut matkan pidennyksen Amazonasiin, lennät ensin Puerto Maldonadoon, josta jatkat Amazonasiin.

Mikäli olit valinnut Titicaca-järven kohteeksesi, matkustat tänään bussilla Cuzcosta Punoon.

Matkan pidennettyyn osuuteen ei sisälly suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Lisätietoja Amazonasin ja Titicacan ohjelmasta on erillisessä osiossa: Haluatko nähdä lisää? Matkan pidennys Amazonasiin ja Titicacalle.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin myöhään illalla.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu

398€

Matkanpidennys Titicaca-järvelle 598€
Matkanpidennys Amazonille 798€

Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki-Lima-Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • lento Lima-Cuzco-Lima turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa, aamiainen
 • 4. matkapäivänä lounaspaketti
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 398€ (8 yötä)
 • ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (noin 40 €/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Lima: 2 yötä
Pyhä Laakso: 3 yötä
Cuzco: 3 yötä

Pukeutuminen

Iltaisin ja öisin lämpötila laskee, joten pakkaa mukaan lämmintä vaatetta. Ota mukaan  hyvät ja tukevat kengät, päähine, taskulamppu ja hyttyskarkotetta. Titicacajärvelle tai Amazonille matkaavien on hyvä ottaa mukaan esim. reppu, johon voi pakata tavarat muutamaksi päiväksi, jolloin matkalaukkuja ei ole mahdollista ottaa mukaan.

Korkealla vuoristossa

Yli 3500 metrin korkeudessa meren pinnasta olevilla alueilla, kuten Cuzcossa ja Titicacajärven alueella, on riski sairastua vuoristotautiin. Vuoristotauti ilmenee eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat voimakas päänsärky, pahoinvointi ja hengästyminen. Elimistön sopeutuminen ohueen ilmanalaan voi olla hyvin yksilöllistä. Koko matkan ajan on erittäin tärkeää juoda riittävästi nestettä. Pidä mahdollisuuksien mukaan koko ajan mukanasi vesipulloa. Mikäli sinulla on esim. sydänlääkitys, tarkista matkustusohjeet omalta lääkäriltäsi ennen matkan varaamista.

Hotellit

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Hotellit voivat vaihdella lähtöpäivittäin. Vahvistamme matkanne hotellit lentolippujen mukana.

Lima
Casa Andina Classic Centro
Av. Petit Thouars 5444
Miraflores
Puh:  +51 1 2139711

Pyhä Laakso - Urubamba
Eco Andina
Rumichaka S/N, Urubamba
Cuzco
Puh: +51 84 225120

Cuzco
Eco Inn
Av. El Sol 1010
Cercado – Cuzco
Puh: +51 84 581273

Lähtöselvitys ja koneen vaihto (18.11. lähdöllä)

Lähtöselvitys Helsingin lentokentällä tapahtuu terminaali 2:n lähtöselvitystiskillä. Näette KLM:n palvelevien tiskien numerot lähtevien lentojen näyttötaululta. Suosittelemme saapumaan lentokentälle noin kaksi tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Lähtöselvitys tulee olla tehtynä lentokentällä viimeistään 1 tunti ennen koneen lähtöä.

Saavuttuanne Amsterdamin kentälle katsokaa jatkolentonne lähtöportti monitoreista ja siirtykää portille ajoissa. Huomioittehan, ettei käsimatkatavaroissa saa olla nesteitä yli 100 ml yksittäispakkauksissa. Lentokentältä ostetut tax free -tuotteet on pidettävä sinetöidyssä pussissa määränpäähän saakka, kuitti selkeästi näkyvissä.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Titicacajärvelle

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta 598€
Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hinta
598€/hlö

Matkanpidennys yhdelle
696€

Hintaan sisältyy
• englanninkielinen paikallisopas
• bussikuljetus Cuzcosta–Punoon
• kuljetus Punosta Juliacaan
• lento Juliacasta–Limaan
• retket ohjelman mukaisesti 
• 2 hotelliyöpymistä kahden hengen huoneissa (yhden hengen huonelisä).
• askeettinen perheyöpyminen Taquilesaarella
• aamiainen 3. päivänä
• lounas 1. ja 2. päivänä
• illallinen 2. päivänä
Hintaan ei sisälly
• lentokenttävero Perun sisämaan lennoilla (noin 10 USD)
• suomalainen matkanjohtaja 
• juomat
• juomarahat
• muu jota ei mainita hintaan sisältyy-osiossa
Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.
Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.
Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennyksiä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

3 päivää Amazonilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 3 päivää
Hinta Alkaen 998€
Lähde seikkailulle rehevään Amazonin sademetsään, jonka luontoelämykset ovat omaa luokkaansa.

Majoitut lodgeen Tambopatan luonnonpuistossa, jonka pinta-ala on 275 000 hehtaaria. Kyse on yhdestä maailman villeimmistä ja koskemattomimmista elinympäristöistä. Alueella elää satoja puu- ja kasvilajeja, yli 600 lintulajia ja yli 100 nisäkäslajia. Biodiversiteetti on korkeimpia koko maailmassa. Ese Ejja -intiaanit ovat sademetsän alkuperäisasukkaita, jotka asuvat yhä jokivarren kylissä. Päivät Amazonilla tarjoavat mahdollisuuden veneretkiin, vaelluksiin sademetsässä ja eläinten tarkkailuun.

Huomioitavaa: Saapuessasi Puerto Maldonadoon, matkalaukkusi jää sinne säilytykseen. Tästä syystä pakkaa erilliseen reppuun tai urheilukassiin varusteet, jotka tarvitset sademetsäpäivien varalle. Tämä siitä syystä, ettei venematkalle lodgelle tarvitse ottaa liian painavia matkatavaroita. Muista ottaa mukaan taskulamppu. Voit lainata kumisaappaat (kokoon 44 saakka).

Matkanpidennyksen aikana käytössä on englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut.

Päiväohjelma

Päivä 14: Puno – Cusco.
Aamiaisen jälkeen on kuljetus Juliacan lentokentälle, josta lennät Cuscoon. Iltapäivä Cuscossa on omaa aikaa. Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 15: Cusco – Amazon. Iltaretki – kaimaanien jäljillä.
Tänä aamuna lennät Cuscosta Puerto Maldonadoon Amazoniin. Puerto Maldonadosta on 20 km:n ajomatka satamaan Tambopata-joen varrella. Seuraavana ohjelmassa on upea venematka (2,5 tuntia) läpi rehevän sademetsän Refugio Amazonas -lodgeen, joka on tukikohtasi seuraavat kolme yötä. Illallisen jälkeen on aika lähteä ensimmäiselle retkelle. Taskulamppu varusteenasi siirryt alas joenpenkalle katselemaan kaimaaneja, jotka ovat sukua alligaattoreille. Ne ovat aktiivisimpia iltaisin etsiessään ruokaa. Voit kuulla kaimaanien liikkuvan vedessä. Kaimaanien silmät hehkuvat punaisina, kun taskulampun valo osuu niihin. Yöpyminen lodgessa.

Päivä 16: Amazon. Retki Condenadojärvellä, vierailu maatilalla ja iltavaellus sademetsässä.
Päivä alkaa retkellä Condonadojärvellä, jonka eläimistö on runsas. Oppaamme meloo kanoottia, joten voimme nauttia hiljaisuudessa sademetsän kauneudesta ja päästä lähelle eläimiä. Saatat nähdä isoja ja kiehtovia hoatsin-lintuja, kaimaaneja ja ison jokisaukon, joka on uhanalainen. Järven rannasta on puolen tunnin kävelymatka 30 m korkealle näkötornille. Tornista on hulppeat näkymät yli puiden latvusten Tambopatan kansallispuistoon. Jos olet onnekas, saatat bongata joitakin sademetsän värikkäistä linnuista, kuten esim. tukaaneja ja papukaijoja. Lounas syödään lodgessa. Sitten lähdetään vierailulle maatilalle, jossa on myös etnologis-kasvitieteellinen puutarha. Tutustumme muutamiin kasveihin ja yrtteihin, joita intiaanit ovat sukupolvien ajan käyttäneet lääkkeenään. Illallisen jälkeen ohjelmassa on iltavaellus sademetsässä. Tähän kellonaikaan monet metsän nisäkkäistä ovat aktiivisia, mutta arkoja eläimiä voi silti olla vaikea nähdä. Sen sijaan näet varmasti hyönteisiä ja sammakoita, jotka ovat usein erikoisen näköisiä ja ääntelevät eksoottisesti. Yöpyminen lodgessa.

Päivä 17: Amazon. Papukaijoja, villisikoja ja parapähkinäpuumetsä.
Kansallispuistossa on useita paikkoja, joita kutsutaan englanniksi nimellä ”clay-lick”. Kyse on luonnonilmiöstä, paikasta, jossa tiettyjen suolojen pitoisuus on korkea ja jonne eläimet hakeutuvat saadakseen kyseisiä elintärkeitä suoloja. Tänään saamme tilaisuuden tarkkailla värikkäitä parakiitteja ja papukaijoja, jotka tyydyttävät suolojen tarvettaan. Kyse on yhdestä ornitologisesti hienoimmista tapahtumista koko maailmassa. Vain 20 minuutin kävelymatkan päässä lodgelta elää pieni lauma villisikoja, jotka kokoontuvat aamun päätteeksi syömään mutaa. Mahdollisuudet villisikojen näkemiseen ovat vain 15 %, mutta kävelykierros kannattaa silti. Voit aina bongailla muita eläimiä, kuten hirvieläimiä, parakiitteja ja muita lintuja. Päivän aikana ohjelmassa on vierailu parapähkinäpuumetsään, josta on vuosikausia kerätty pähkinöitä ympäristöystävälliseen tapaan. Valtavat puut ovat vaikuttavia kooltaan ja niiden hedelmät – jotka muistuttavat tykinkuulia – sisältävät ison siemenen, jonka tunnemme parapähkinänä. Illallinen ja yöpyminen lodgessa.

Päivä 18: Amazon – Lima. Kotimatka.
Aamiaisen jälkeen edessä on matka Puerto Maldonadoon, josta lennät Limaan. Lento kohti Suomea lähtee illalla.

Päivä 19: Saapuminen Helsinkiin.

 

Lodge:

Refugio Amazonas
Lodge sijaitsee 200 hehtaarin kokoisella yksityisellä suojelualueella Tambopatan kansallispuiston laidalla. Se on täydellinen tukikohta sademetsään tutustumiselle. Sisustus on intiaanityylinen ja sopii ympäristöön. Lodgessa on ravintola, jossa nautitaan kaikki ateriat. Ruoka tarjoillaan seisovasta pöydästä, ja sekä lounaaseen että illalliseen kuuluu kolme ruokalajia. Kaikilla aterioilla tarjoillaan ilmaista hedelmämehua. Vuorokauden ympäri on saatavissa ilmaiseksi vettä, kahvia ja teetä. Jos haluat käydä hieronnassa, varaa aika Eya Wasije Wellness Spasta (hieronta ei sisälly matkan hintaan).

Kaikki huoneet ovat tilavia ja sisustettu intiaanityyliin. Huoneet on koristeltu Ese Ejja -intiaaneihin kuuluvan, lähistöllä sijaitsevan ”Infierno”-yhteisön käsitöillä. Huoneissa on avoin veranta (varustettu hyttysverkoin), joten kokemus sademetsästä on niin vahva kuin mahdollista. Kaikissa huoneissa on kaksi vuodetta, hyttysverkko, riippumatto ja tallelokero. WiFi on käytössä rajoitetulla alueella.

ttp://www.perunature.com/amazon_lodge/refugio-amazonas/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa 998€/hlö

Huone yhdelle 348€

Hintaan sisältyy

• reittilento Cusco - Puerto Maldonado

• reittilento Puerto Maldonado Lima

• englanninkielinen paikallisopas

• retket ohjelman mukaan

• 3 yötä Refugio Amazonas lodgessa

• maksuton juomavesi, kahvi ja tee

Varaa

Matkan pidennys varataan perusmatkan varaamisen yhteydessä. Emme voi taata lentopaikkojen saatavuutta.

Rated 5 out of 5 by from Perussa paljon muutakin nähtävää kuin Machu Picchu Aivan jäätävän hyvin mietitty ohjelma, jonka perusteella tuli huomattua, että Perussa on paljon muitakin todella mielenkiintoisia vanhoihin kulttuureihin liittyviä paikkoja kuin vain Machu Picchu (joka toki on aivan upea!). Aamuisin liikkeelle lähdettiin yleensä aikaisin, mutta minusta se oli perusteltua, ja lopultahan kyse on siitä, kuinka monta tuntia on ehtinyt nukkua (nukkumaan ajoissa!). Vapaa-aikaa oli aivan riittävästi, en olisi kaivannut sitä yhtään enempää. Ja Elina, meidän opas, hoiti järjestelyt aivan loistavasti, ja osasi kertoa Perusta, sen historiasta, tavoista jne. todella hienosti
Date published: 2017-03-30
Rated 5 out of 5 by from Mahtava sisältö, rasittava matka Machu Picchu kuuluu niihin paikkoihin, jotka täytyy nähdä kerran elämässä (vrt. mm. Egyptin historialliset kohteet, Intian "kultainen kolmio", Angkor Wat vanha Jerusalem ym). Lima, Andit, Titicacajärvi, Cusco ym. olivat myös näkemisen ja kokemisen arvoisia. Huomioonotettavaa - joskaan ei este matkalle - oli sen rasittavuus: pitkät lennot ja odotusajat sekä korkeimmillaan 4,35 kilometrin korkeudessa ohut ilma. Näiden seikkojen ei pidä kuitenkaan pelottaa liikaa. Meidän joukon vanhin oli 74-vuotias, ja vaikeudet voitettiin vaikka kävelysauvojen avulla. Viimeiseen päivään Limassa olisi varmaan mahtunut jotakin muutakin ohjelmaa kuin harhailua Calleon rannoilla ja odottelua lentokentällä.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from Perun parhaat palat Olin tutkinut tarkkaan matkaohjelmaa, jonka perusteella tein päätöksen osallistua matkalle. Mielestäni näimme tällä matkalla Perun parhaat paikat, kohokohtana tietenkin käynti Macchu Picchulla. Oppaat olivat ystävällisiä, avuliaita ja hyvin asiansa osaavia. He ottivat selvää, jos eivät tienneet. Bussikuskien ajotaitoa voi vain ihmetellä kiemuraisilla serpentiiniteillä. Hotellit olivat siistit, mutta Liman hotelli olisi voinut järjestää paremman aamiaisen aikaisena lähtöpäivänä, kuten muissakin onnistui. Matkaohjelma sujui kuin rasvattu. Kauan haaveilemani unelma käydä Macchu Picchulla on nyt toteutunut. Jos jotain parannettavaa on, niin kirjallinen tarkka aikataulu loman alussa olisi ollut aiheellinen. Matkalaiset olivat varttunutta väkeä, eikä kaikki asiat mm. kellonajat pysy enää niin hyvin mielessä. Toinen asia olisi varoittaa ruoasta etenkin raa'asta kalasta. Aika moni poti matkalla mahatautia, kuka minkäkin tasoista.
Date published: 2015-11-05
Rated 5 out of 5 by from Huikea elämys! Matkustin ensimmäistä kertaa yksin kaukokohteeseen ja olen tyytyväinen kaikin puolin matkajärjestelyihin. Matkan ohjelma oli hyvin tiivis, mihin olin tyytyväinen. Ehdin näkemään paljon ja silti vapaata aikaakin oli riittävästi. Oppaamme oli aivan fantastinen, vielä kerran kiitoksia Elinalle! Myös paikalliset oppaat oli hyvin valittu ja tietotulvassa on ollut pureskelua vielä jälkikäteenkin. Hotellien taso oli omiin tarpeisiin nähden riittävän hyvä, ruokailupaikoissa voisi ehkä jatkossa vielä pohtia muitakin vaihtoehtoja (lähinnä matkan alussa ollut Liman ruokailu'halli' oli vähän meluisa, joskin ruoka erinomaisen hyvää). Kaiken kaikkiaan matkalla kaikki sujui ihan mukavasti ja vieläpä matkaseurakin sattui olemaan erinomaista!
Date published: 2017-03-10
Rated 3 out of 5 by from Matkalla tiivis ohjelma Perun kiertomatka inkojen hengessä. Aiheessa pysyttiin hyvin. Toki enemmän olisin halunnut kuulla nyky-yhteiskunnasta, perulaisista jne. Paikallisoppaat asiantuntevia. Seisoskelimme suurimman osan ajasta kuunnellen espanjan kielistä selostusta. Suomennos oli siitä huomattavasti lyhyempi versio. Cusco-Puno matkan kestoksi ilmoitettiin 6h. Kokonaiskesto 12h. Joten turnauskestävyyttä matka kaikkiaankin vaatii. Hienoja elämyksiä Titicaca-järvellä ja Machu Picchulla. Omatoimimatkajärjestelyt olisivat olleeet tosi työläitä.
Date published: 2017-03-12
Rated 4 out of 5 by from Perun matka Pääasiallisesti olin todella tyytyväinen matkaan. Tammikuu ajankohtana oli hyvä ajoitus, koska andit olivat vehreimmillään. 7pv oli mahdutettu todella paljon ohjelmaa, enempää ei olisi kyennyt sisäistämään siinä ajassa. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaat olivat todella asiansa osaavia. Hotellit siistejä, osa viileitä, mutta paksujen peittojen alla tarkeni hyvin. Hotellien aamupalat olivat monipuolisia. Välillä aamupäivän ohjelma oli liian tiukka ja lounas aika venyi liian myöhäiseksi. Vuoristossa sää vaihteli kovasti ja kerrospukeutumisesta oli apua. Vapaa-aikaa oli saatu mahdutettu myös hyvin ohjelmaan.
Date published: 2018-02-03
Rated 4 out of 5 by from Ensimmäinen matka Albatros Travelin mukana Olimme mieheni kanssa ensimmäisellä Albatros Travelin kaukomaa retkellä. Odotukset olivat korkeat ja samalla ristiriitaiset. Kokemus oli retken päätyttyä loistavat ja suurin syy positiiviseen tunnelmaan ja kokemukseen edesauttoi loistava retkijohtaja Elina Perussa. Hänen ammattitaito, mukaansa tempaava tapa esittää sekä nykyhetkiä että inkojen historiaa oli aivan loistava tapa. Retki oli hyvin suunniteltu ja toteutettu, näimme, kuulimme ja koimme mitä hienoinpia elämyksiä ja tarinoita. Retken koko 20 hlöä oli sopiva.? Negatiivinen asia oli yhden miesmatkustajan liiallinen alkoholinläyttö, se oli erittäin häiritsevää aika ajoon. Hotellit olivat ok ja käynti Matchu Picchussa kruunasi matkan.
Date published: 2018-01-31
Rated 4 out of 5 by from Runsas rankka reissu Palasin reissusta tänään. Matkaohjelma oli runsas ja monipuolinen, ja kaikki oleellinen tuli nähtyä, mitä runsaaseen viikkoon saa mahdutettua. Vuoristotaudin oireina päänsärky,unettomuus ja hengenahdistus vaivasivat aika lailla. Samoin jet lag. Monilla oli vatsatautia ja vaivaa mm itikanpuremista. Tämä vei voimia ja alensi fyysistäkin suorituskykyä. Jaksamisen ja viihtymisen kannalta olisikin hyvä lisätä matkaan vaikka kaksi päivää, jolloin ohjelma olisi vapaa, voisi nukkua pidempään ja itsenäisesti tutkailla vaikkapa Liman ja Cuscon nähtävyyksiä. Etäisyydet olivat pitkiä, ja maan sisäiset lennot ja bussimatkat varsin rasittavia. Kävelyreissuista pisimmät ovat rankkoja vuoristotautiselle, vaikka peruskunto olisikin hyvä. Oppaat olivat asiantuntevia ja auttavaisia ja ruoka hyvää. Hintaan sisältyi eväät Machu Picchulle, kaikki muut lounaat olivat esitiedoista poiketen maksullisia. Saaliina sain runsaasti muistoja, hienoja käsitöitä ja valokuvia. Suosittelen, mutta lähtijällä ei saa olla mainittavia perussairauksia tai tuki-ja liikuntaelinkremppoja. Silloin ei matkassa jaksa.
Date published: 2016-11-30
 • y_2021, m_10, d_20, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_91
 • loc_fi_FI, sid_PERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

PERTR05AFI