group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Seuraa inkojen jalanjälkiä läpi Perun ja Bolivian, vieraile muinaisissa inkakaupungeissa ja tutustu Etelä-Amerikan upeaan luontoon.

Uutuus

Matka läpi Perun ja Bolivian on täydellinen matka sinulle, joka haluat sukeltaa inkojen kulttuuriin, nähdä Machu Picchun ja kokea Etelä-Amerikan luonnonihmeitä, kuten jättimäisen Titicacajärven ja Boliviassa sijaitsevan maailman suurimman suola-aavikon, Uyunin.

Lähdemme liikkeelle Perun pääkaupungista Limasta, jonne espanjalaiset perustivat valtakeskuksensa valloittaessaan Perun. Matka jatkuu Cuscoon ja pyhään laaksoon, jonka arkkitehtuuriin ja kulttuuriin sekä espanjalaiset että inkat ovat jättäneet jälkensä. Pyhässä laaksossa – jota Andien vuoristo kehystää – syömme lounasta paikallisen perheen luona ja käymme Pisacin inkaraunioilla. Yksi matkan kohokohdista on Machu Picchu, jonka olemassaolo oli vuosisatojen ajan vain paikallisten intiaanien tiedossa. Titicacajärvi sijaitsee Bolivian ja Perun rajalla, ja käymmekin järvellä molempien valtioiden puolella. Perussa näemme Uros-saaret ja Boliviassa yövymme Aurinkosaarella, jossa meitä odottaa kenties maailman kaunein auringonnousu. Bolivian pääkaupungissa La Pazissa vallitsee ainutlaatuinen tunnelma, kun intiaaninaiset tyypillisine hattuineen ja muhkeine hameineen hoitavat arkisia puuhiaan. Toinen kohokohta Machu Picchun ohella on maailman suurin suola-aavikko, Uyuni, jonka loputon valkeus tekee vaikutuksen kokeneimpaankin matkailijaan.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Ei

  • Rokotukset Kyllä

  • Valuutta Nuevo Sol

Päiväohjelma 16 päivää
Päivä 1
Helsinki - Lima
Päivä 2
Lima - kaupunkikierros Liman vanhassakaupungissa, San Francisco -kirkko ja arkeologinen museo Larco
Päivä 3
Lima - Cusco - inkojen pyhä laakso - Pisacin inkarauniot - lounas paikallisen perheen luona
Päivä 4
Ollantaytambo - junamatka tarunhohtoiseen Machu Picchuun
Päivä 5
Ollantaytambo - Cusco - Maras ja Moray, intiaanien kutomo
Päivä 6
Cusco - Qenqo-temppeli, Sacsaywaman, San Pedron tori ja Coricancha-temppeli
Päivä 7
Cusco - Puno (Titicacajärvi) - matka yli Andien
Päivä 8
Puno - puolipäiväretki Titicacajärvelle ja Uros-saarille - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 9
Puno - Aurinkosaari (Bolivia) - vierailu Copacabanassa ja veneellä Titicacajärvellä sijaitsevalle Aurinkosaarelle
Päivä 10
Aurinkosaari - La Paz - Kuusaari ja lounas Copacabanassa
Päivä 11
La Paz - kaupunkikierros, tori ja köysirata - gourmetillallinen Bolivian parhaassa ravintolassa, Gustussa
Päivä 12
La Paz - Uyuni - maailman suurin suola-aavikko - lounas aavikolla
Päivä 13
Uyuni - La Paz - suola-aavikko ja Tunupa-tulivuori - iltalento La Paziin
Päivä 14
La Paz - Lima
Päivä 15
Lima - aamupäivä omaa aikaa - yhteinen lounas - kotimatka
Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Jose Antonio

  • 106 huonetta
  • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
  • Ravintola ja baari
  • Wi-fi (maksuton)

Ihastuttava Punon kaupungin laidalla sijaitseva hotelli, josta on näkymä Titicacajärvelle. Jose Antonio on Punon parhaimpia yöpymispaikkoja ja hotellissa on hyvä ravintola ja baari. Vastaanotosta saa halutessaan aina teetä, joten täällä on oivallinen mahdollisuus maistaa paikallista Muño-teetä. Hotellissa on maksuton Wi-fi.

Huoneet
Tilavissa, kodikkaissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on televisio, tallelokero, lämmitin, hiustenkuivain ja maksuton Wi-fi. Albatrosin asiakkailla on huoneet, joista on näkymä Titicacajärvelle.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://hotelesjoseantonio.com 

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Ecolodge La Estancia

  • 15 lodgea
  • Ravintola ja baari
  • Wi-fi (maksuton yleisissä tiloissa)
  • Hiustenkuivain

Ihastuttava hotelli sijaitsee loistavalla paikalla Titicacajärven Aurinkosaarella. Hotellilta on upeat näkymät ja se on rakennettu ympäristöä ajatellen.

La Estancia koostuu useasta pienestä rakennuksesta. Päärakennuksessa on vastaanotto, baari sekä ravintola, jossa tarjoillaan sekä aamiainen että illallinen. Hotelli käyttää aurinkoenergiaa lämmitykseen.

Maksuton wi-fi toimii vastaanoton ja ravintolan tiloissa.

Huoneet
Tilavissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone.

Lue lisää: http://www.ecolodge-laketiticaca.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Hotel Boutique La Casona

  • 35 huonetta
  • Vastaanotto auki ympäri vuorokauden
  • Ravintola ja baari
  • Wi-fi (maksuton hotellin alueella)
  • Keskeinen sijainti
  • Hissi

Viihtyisä hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla La Pazissa. Hotellilta on helppo lähteä tutkimaan värikästä katuelämää, markkinoita, ravintoloita ja baareja. La Casona on rakennettu alunperin 1700-luvulla. Hotellissa on ravintola sekä jazz-baari.

Huoneet
Huoneissa on joko erilliset vuoteet tai parivuode. Kaikissa huoneissa on tv, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivain.

Lue lisää: http://www.lacasonahotelboutique.com/index

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Palacio de Sal

  • 42 huonetta
  • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
  • Ravintola ja baari
  • Wi-fi (maksuton)

Hotelli sijaitsee kauniilla paikalla Uyunin suola-aavikon ulkopuolella ja yöpyminen täällä on ikimuistoinen kokemus.

Rakennusmateriaalina on käytetty enimmäkseen suolaa, ja se on yksi ensimmäisiä laatuaan maailmassa.  Palacio del Salissa on ravintola, baari, pelihuone, useita sohvaryhmiä, jossa voi rentoutua sekä pieni kauppa. Maksuton Wi-fi koko hotellin alueella.

Huoneet
Viihtyisissä huoneissa on joko kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on lämmitys (patteri), tallelokero, puhelin ja hiustenkuivain.

Lue lisää: http://www.palaciodesal.com.bo/en-gb

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lima

Lennämme Perun pääkaupunkiin, Limaan. Perille saavuttuamme ajamme hotelliimme viehättävässä Mirafloresin kaupunginosassa, joka sijaitsee Tyynenmeren rannalla.

Yöpyminen Limassa.

Päivä 2
Lima - kaupunkikierros Liman vanhassakaupungissa, San Francisco -kirkko ja arkeologinen museo Larco

Lima on Perun pääkaupunki ja perustettu 1535. Se oli pitkään manteren tärkein kaupunki ja on nykyään Perun suurin kaupunki. Limassa on monia hienoja perinteitä ja osa sen rakennuksista on peräisin siirtomaakaudelta. Nykyisin tosin uudemmat rakennukset hallitsevat katukuvaa.

Teemme kaupunkikierroksen Liman vanhassakaupungissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin kiitos hyvin säilyneiden siirtomaatyylisten rakennusten. Tutustumme lähemmin pääaukioon Plaza de Armasiin, jolla sijaitsee presidentin palatsi. Aukion ympärillä sijaitsee myös kaupungintalo ja koristeellinen tuomiokirkko, jossa säilytetään Francisco Pizarron, espanjalaisen konkistadorin ja Liman perustajan, maallisia jäänteitä. Pizarron onnistui tuhota riitaisten inkojen pääkaupunki Cusco, jonka jälkeen hän perusti Liman, ja espanjalaiset siirtomaaherrat ottivat vähitellen vallan käsiinsä. Käymme San Francisco -kirkossa ja luostarissa, jotka ovat yksi espanjalaisen barokkityylin parhaista esimerkeistä. Rakentaminen aloitettiin 1673. Luostari on tunnettu kauniista kirjastostaan, jossa on yli 25 000 vanhan kirjan kokoelma. Parhaiten tunnetaan luostarin ja kirkon katakombit, jotka arkeologit löysivät 1943, kun kirkon kellari avattiin. Arvellaan, että katakombeihin olisi haudattu yli 25 000 ihmistä, sillä se toimi hautapaikkana aina Perun itsenäistymiseen saakka 1800-luvun alussa, jolloin Liman ulkopuolelle perustettiin hautausmaa.

Käymme tänään myös arkeologisessa ja antropologisessa Larco-museossa Pueblo Libren kaupunginosassa. Museossa on esillä monia kiehtovia löytöjä sekä hieno kultakokoelma. Kokoelma antaa hyvän kuvan siitä, kuinka rikkaita inkat olivatkaan. Aarteet olivat myös syy siihen, että heidän kulttuurinsa tuhoutui, sillä kulta houkutteli espanjalaisia valloittajia Etelä-Amerikkaan: espanjalaiset etsivät ”Eldoradoa”, joka on espanjaa ja merkitsee kullattua, tarujen kultamaata.

Yöpyminen Limassa.

Päivä 3
Lima - Cusco - inkojen pyhä laakso - Pisacin inkarauniot - lounas paikallisen perheen luona

Lennämme Limasta Cuscoon ja ajamme läpi inkojen pyhän laakson, jossa jyrkät vuorenseinämät ympäröivät meidät. Laakson pohjalla virtaa Urubambajoki. Käymme kauniilla paikalla sijaitsevassa Pisacissa, josta käsin inkat hallitsivat pyhän laakson yläpäätä ja vahtivat laakson eteläistä suuaukkoa. Pisacin terassiviljelykset ovat inkavaltion vaikuttavimpia.

Seuraavaksi ajamme läpi pyhän laakson ja ihailemme lumihuippuisia vuoria. Matkan varrella pysähdymme paikallisen perheen luo. Saamme käsityksen maanviljelyksestä ja perheen arjesta. Perhe on valmistanut meille lounaan, ja pääsemme maistamaan paikallisia erikoisuuksia.

Jatkamme matkaa Ollantaytamboon, jossa hotellimme sijaitsee. Ollantaytambo oli Pisacin tavoin hallinnollinen keskus, joka sijaitsi strategisesti tärkeällä paikalla ja vartioi inkavaltion rajaa. Yövymme Ollantaytambossa. Majoituttuamme voimme tehdä rennon kävelykierroksen vanhassakaupungissa, jossa inkojen jälkeläiset ovat asuneet inkojen valtakunnan ajoista lähtien.

Yöpyminen Ollantaytambossa.

Päivä 4
Ollantaytambo - junamatka tarunhohtoiseen Machu Picchuun

Tänään teemme ainutlaatuisen kauniin junamatkan kohti pohjoista läpi inkojen pyhän laakson. Nousemme junaan Ollantaytambon asemalla. Määränpäämme on Aguas Calientesin pikkukaupunki. Matka ylemmäs vuorille jatkuu pienemmillä busseilla. Pian pääsemme kokemaan yhden ei vain Perun vaan koko Etelä-Amerikan suurista ihmeistä: tarunhohtoisen Machu Picchun inkakaupungin, joka seisoo majesteettisena vuorenharjanteen päällä.

Legendaarinen inkakaupunki sijaitsee 2 430 metrin korkeudessa Andien harjanteella Urubambalaakson yläpuolella.. Machu Picchua ympäröi rehevä trooppinen vuoristosademetsä. Alueella on usein sumua tai pilviä.

Kaupunki oli painunut unohduksiin, kunnes amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham löysi sen sattumalta 24. heinäkuuta 1911. Bingham etsi Vilcabamban inkakaupunkia, jota pidetään yhtenä inkojen viimeisistä linnakkeista taistelussa espanjalaisia valloittajia vastaan. Vilcabamba löytyi myöhemmin paljon syvemmältä viidakon keskeltä. Machu Picchuun liittyy paljon mystiikkaa. Kaupunkia ei mainita espanjalaisten lukuisissa kuvauksissa uudesta valtakunnasta eivätkä he ilmeisesti koskaan löytäneet sitä. Machu Picchun olemassaolosta tiesi vuosisatojen ajan vain pieni joukko paikallisia ketšua-intiaaneja. Machu Picchun rakentamisen arvioidaan kestäneen 30–70 vuotta. Sen rakennutti inkahallitsija Pachacutec ja se oli ilmeisesti inkojen pyhä paikka.

Päivän päätteeksi palaamme junalla takaisin Ollantaytamboon.

Yöpyminen Ollantaytambossa.

Päivä 5
Ollantaytambo - Cusco - Maras ja Moray, intiaanien kutomo

Matka Ollantaytambosta Cuscoon kestää 1,5 tuntia. Pysähdymme matkan varrella katselemaan kiinnostavia nähtävyyksiä.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Moray, joka oli inkojen ”koetila”. Inkat tutkivat ilmeisesti sitä, miten voisi luoda mikroilmastoja ja siten viljellä vuoristossa kasveja, jotka muutoin vaativat matalamman sijainnin. Paikka on varsin kauniisti muotoiltu amfiteatterin muotoon ja todistaa inkojen kehittyneestä estetiikan tajusta.

Jatkamme matkaa Marasiin, jonka alueella on jo ennen inkoja tuotettu suolaa. Suolaa saadaan syvällä sijaitsevista kuumista ja hyvin suolaisista lähteistä, jotka pulppuavat pintaan Marasin kylän luona. Alueella on noin 3000 suola-allasta, joista saadaan haihduttamalla kimaltavaa suolaa.

Pysähdymme vielä Chincherossa naisryhmän luona. Seudun kudonnaiset tunnetaan koko Perun hienoimpina. Naiset käyttävät töissään alpakan ja lampaan villaa sekä kasvivärejä. Metodit ovat pääasiallisesti samoja kuin inkoilla. Näemme kuinka villoja pestään ja värjätään ja kudotaan matoiksi.

Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 6
Cusco - Qenqo-temppeli, Sacsaywaman, San Pedron tori ja Coricancha-temppeli

Tänään tutustumme Cuscoon, joka oli inkavaltakunnan pääkaupunki ja sijaitsee keskellä Andien vuoristoa. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja sitä koristavat niin valkoisiksi kalkitut espanjalaistyyliset rakennukset, mahtipontiset kirkot kuin värikkäät talot, joissa espanjalainen kulttuuri ja intiaanikulttuuri kohtaavat. Cusco on inkojen pyhän laakson keskus, jossa näkee, kuinka taitavia rakentajia inkat olivat. Kaikkialla vuorten rinteillä on upeita rauniokomplekseja, nerokkaita kanavia ja kastelujärjestelmiä sekä pengerviljelmiä. Cusco suunniteltiin alunperin muistuttamaan muodoltaan puumaa. Kaupungin eri osia yhdistivät kivipäällysteiset tiet.

Aloitamme Cuscon ulkopuolella sijaitsevasta Quenqo-temppelistä. Se on louhittu jättimäiseen kallioon ja tunnetaan kanavista, jotka kulkevat sen läpi. Quenqo tarkoittaa labyrinttiä ketšuan kielellä. Temppelissä palvottiin Pachamamaa (maaemoa, luontoäitiä), ja temppelin alimmaiseen viileimpään osaan on muumioitu tärkeitä inkahenkilöitä ja tuotu uhrilahjoja, kuten chicaa (eräänlaista öljyä) ja eläinten verta.

Seuraava kohteemme on valtaisan kokoinen linnoitus, Sacsayhuamán. Kuten muutkin inkalinnoitukset, sekin on rakennettu upeasti aivan kukkulan laelle. Täältä aukeaa vaikuttava näköala Cuscoon. Mahtavasta rakennelmasta on jäljellä vain noin viidesosa. Espanjalaisvalloittajat purkivat nimittäin rakennuksen ja veivät kivet omien kirkkojensa ja talojensa rakennusmateriaaliksi. Isoimpia kiviä – 200-tonnisia järkäleitä – espanjalaiset eivät saaneet siirrettyä. Paikka on jälleen osoitus inkojen mainioista arkkitehti- ja insinööritaidoista. He onnistuivat rakentamaan hulppeita rakennuksia jättimäisistä kivistä, jotka lohkottiin ja yhdisteltiin kuin palapelin palat. Paikka paikoin kivet ovat niin tiiviisti kiinni toisissaan, ettei väliin mahdu edes partakoneenterää. Sacsayhuamán oli tärkeä sekä sotilaallisesti että seremonioiden näyttämönä.

Käymme seuraavaksi San Pedron markkinoilla, joilta paikalliset asukkaat ostavat hedelmiä, vihanneksia, lihaa, juustoa ja muita päivittäistavaroita. Markkinoilla riittää upeita värejä, tuoksuja ja kiehtovia ihmisiä. Täällä kannattaa maistaa mahtavia mehuja, joita monet kojut myyvät.

Siirrymme Plaza de Armasin aukiolle ja päätämme sitten kierroksemme vierailuun inkojen tärkeimmässä temppelissä, Coricanchassa, joka sijaitsee Santo Domingo -kirkon sisällä. Inkojen erikoisen rakennustekniikan ansiosta rakennukset ovat kestäneet voimakkaitakin maanjäristyksiä. Kun Santo Domingo kärsi pahoja vaurioita maanjäristyksissä vuosina 1650, 1950 ja 1986, inkojen temppeli selvisi vaurioitta. Coricancha-sana on ketšua-intiaanien kieltä ja tarkoittaa “kultaista pihaa”. Temppelin seinät oli aikanaan päällystetty monikiloisilla kultaharkoilla. Valloittajat varastivat seinien kullan, mutta onneksi taidokas kivitemppeli jäi jälkipolvien ihailtavaksi.

Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 7
Cusco - Puno (Titicacajärvi) - matka yli Andien

Reittimme kulkee niin kutsutun ”altiplanon” eli Andeilla sijaitsevan ylätasangon läpi. Näemme pieniä, autenttisia kyliä, inkojen raunioita ja peltoja, joilla laamat ja alpakat laiduntavat. Päivän ohjelmassa on mielenkiintoisia paikkoja. Pysähdymme pienessä Pukaran kylässä, jossa käymme Perun varhaisimpiin kuuluvaa Pukaran (myös Pucarán) kulttuuria esittelevässä museossa. Pukaran alueen intiaanit elivät Titicacajärven rannalla ennen inkojen saapumista seudulle. Arvellaan, että Pukara rakennettiin yli 2000 vuotta sitten. Pääsemme näkemään näyttelyssä heidän jumalpatsaitaan.

Syömme matkan varrella lounaan, ja pari tuntia ennen saapumistamme Punoon käymme Raqch’issa, joka toimi hallinnollisena keskuksena ja ruokatarvikevarastona matkalla Cuscosta Titicacajärvelle. Raqch’i sijaitsee laaksossa, joka tunnetaan pyhistä paikoistaan. Useimpia inkojen rakennelmia laaksossa ympäröi neljä kilometriä pitkä muuri. Vaikuttavin rakennus on valtava Wiracochan temppeli, joka eroaa merkittävästi muista inkojen temppeleistä, mutta on samalla hieno esimerkki klassisesta inka-arkkitehtuurista. Temppelillä oli tärkeä merkitys inkoille, sillä se oli omistettu pääjumala Wiracochalle.

Yöpyminen Punossa.

Päivä 8
Puno - puolipäiväretki Titicacajärvelle ja Uros-saarille - iltapäivä omaa aikaa

Päivän retki alkaa Punon satamasta, jossa nousemme veneeseen. Iso Titicacajärvi, jonka pinta-ala on 9 000 km2, on yksi kiertomatkamme kohokohdista. Sijainti, kauneus ja tunnelma ovat täydelliset – kirkas auringonpaiste, raikas ilma, syvänsininen vesi ja katoava horisontti.

Ajamme veneillä Uros-saarille, jotka ovat kelluvia kaislasaaria. Perun köyhimmät intiaanit elävät saarilla pienissä kaislamajoissa ja heidän ruokavalionsa koostuu ensisijaisesti kalasta, jota he itse pyytävät. Saaria on järvellä noin 87, ja elämä niillä on yksinkertaista. Teemme pienen kierroksen saarella ja meille selviää, miten saari rakennetaan ja miten sitä hoidetaan. Palaamme Punoon lounasaikaan. Iltapäivä on omaa aikaa.

Yöpyminen Punossa.

Päivä 9
Puno - Aurinkosaari (Bolivia) - vierailu Copacabanassa ja veneellä Titicacajärvellä sijaitsevalle Aurinkosaarelle

Tänään ajamme Titicacajärven eteläpuolelle ja ylitämme Bolivian rajan. Pysähdymme matkalla muutaman kerran ja nautimme maisemista. Rajamuodollisuuksien jälkeen ajamme viimeisen etapin Copacabanan kaupunkiin, jossa meillä on aikaa vierailla kaupungin ylpeydessä, Basilica de nuestra Señora de Copacabanassa. Katedraali on kaunis ja siellä on laaja kokoelma pyhäinjäännöksiä. Tärkeintä kirkossa on Bolivian suojeluspyhimykselle, Virgen de la Candelarialle, omistettu alttari. Copacabanan satamasta ajamme tunnin matkan veneellä Aurinkosaarelle, joka sijaitsee Bolivialle kuuluvalla puolella Titicacajärveä. Saari on yksi järven isoimpia ja sieltä on löydetty yli 180 inkojen aikaista rauniopaikkaa. Inkojen mukaan heidän aurinkojumalansa syntyi saarella. Vene kiinnittyy kallioiseen rantaan, ja nousemme portaita, kunnes saavutamme polun, joka vie meidät lodgelle, jossa yövymme. Kuljemme rauhalliseen tahtiin kauniissa luonnossa ja olemme perillä lodgessa noin tunnin kävelyn jälkeen. Näkymät järvelle, valo, hiljaisuus ja paikalliset pikku talot tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen.

Huomio: Aurinkosaarella yöpymistä varten tarvittavat tavarat tule pakata erilliseen urheilukassiin tai vastaavaan. Matkalaukut jätetään säilytykseen Copacabanaan. Aasit auttavat matkatavaroiden kuljetuksessa lodgelle ja sieltä takaisin, meidän tarvitsee huolehtia vain käsimatkatavaroista.

Yöpyminen Aurinkosaarella.

Päivä 10
Aurinkosaari - La Paz - Kuusaari ja lounas Copacabanassa

Aamuvirkkujen kannattaa ehdottomasti nousta ihailemaan upeaa auringonnousua. Tukevan aamiaisen jälkeen marssimme rinnettä alas (pitkin polkuja ja portaita) rantaan, jossa veneemme odottaa. Vene kuljettaa meidät seuraavaksi Kuusaarelle. Inkojen pääjumala Wiracocha loi inkojen mytologian mukaan maailmankaikkeuden, Auringon, Kuun, tähdet sekä sivilisaation. Legendan mukaan juuri Kuusaarella Wiracocha antoi Kuulle käskyn lähteä matkaan ja asettua taivaalle. Kuusaarella teemme lyhyen kävelyretken ylös Iñakuyo-temppelille, joka on peräisin inkavaltakunnan aikakaudelta. Temppelivierailun jälkeen vene kuljettaa meidät takaisin manterelle ja Copacabanaan, jossa nautimme lounaan. Ruokailun jälkeen ajamme Bolivian pääkaupunkiin, La Paziin.

Yöpyminen La Pazissa.

Päivä 11
La Paz - kaupunkikierros, tori ja köysirata - gourmetillallinen Bolivian parhaassa ravintolassa, Gustussa

Ei ole ollenkaan liioiteltua sanoa, että La Paz on kaupunki vertaansa vailla. Se on täysin erilainen kuin muut kaupungit, joissa tällä matkalla käymme. Kaupunkikuvaa ei leimaa espanjalainen siirtomaa-arkkitehtuuri eivätkä muut historialliset rakennukset. Täällä ihmiset ja heidän arkiset askareensa antavat kaupungille elämän, ja me pääsemme kurkistamaan maailmaan, joka on varsin kaukana omastamme. Myös kaupungin sijainti on hyvin erikoinen: La Paz sijaitsee kulhon muotoisessa laaksossa ja on levinnyt ympäröiville harjanteille, mistä on syntynyt kaupunginosa El Alto (suom. korkea). Kaupunkikierroksen alkajaisiksi matkaamme ylös köysiradalla, joka rakennettiin yhdistämään eri kaupunginosat ja mahdollistamaan sujuvampi – ja edullisempi – kulku töihin ja kouluihin. Käymme ensimmäisenä hautausmaalla ja suuntaamme sitten jalkaisin La Pazin kaduille, joilla intiaaninaiset – ”Chulitas” – tuovat väriä katukuvaan värikkäine hameineen ja korkeine hattuineen. Kaduilla on vilkasta, ja monet intiaaniperheet ansaitsevat elantonsa myymällä tuotteitaan jollakin kaupungin monista toreista. Jokaiselle tuoteryhmälle on oma torinsa: on kalatori, kukkatori, hedelmätori ja jopa noitatohtoritori. Käymme joillakin toreilla ja haistelemme niiden tunnelmaa. Toreilta voi myös ostaa neuleita ja muita bolivialaisia käsitöitä.

Iltapäivä on omaa aikaa. Yöpyminen La Pazissa.

Päivä 12
La Paz - Uyuni - maailman suurin suola-aavikko - lounas aavikolla

Lennämme varhaisella aamulennolla Uyuniin Lounais-Boliviassa. Täältä löytyy luonnonihme, joka saa useimpien sydämen jättämään pari lyöntiä väliin. Noin 25 000 vuotta sitten laaja alue Etelä-Amerikkaa peittyi veden alle: paikalla sijaitsi Michinjärvi, jonka vesi oli hyvin suolaista. Järvellä ei ollut laskujokea, ja ilmaston lämmetessä vuosituhansien aikana järvi kutistui ja kutistui veden haihtuessa hiljalleen. Siinä, missä aiemmin oli järvi, oli nyt aavikkoa muistuttava suola-alue, joka ulottui Boliviaan, Chileen ja Argentiinaan. Salar de Uyuni, Uyunin suola-aavikko, on pinta-alaltaan reilut 10 000 km2 ja maailman suurin. Paikka on kiehtova ja hyvin vaikuttava. Valtava, tasainen aukea alue muistuttaa tyyntä valkeaa merta ja näyttää niin omituiselta, että voi hyvin kuvitella laskeutuneensa ihan toiselle planeetalle. Käymme ensin pienessä Colchanin kylässä ja paikallisessa suolatehtaassa, jossa tuotetaan suolaa perinteisin menetelmin. Pääkadulla on monia kojuja, joista voi ostaa bolivialaisia neuleita ja muita tuotteita.

Sitten lähdemme katselemaan loputonta valkeutta, joka voi vaikuttaa lähes sokaisevalta (aurinkolasit ovat tarpeen). Syömme lounaan ulkoilmassa. Myöhemmin käymme Incahuasi-saarella, joka on sammunut vedenalainen tulivuori. Karulla kalliosaarella viihtyvät lähinnä kaktukset, jotka kasvavat jopa 10 metrin korkuisiksi. Teemme kävelylenkin saaren jyrkillä kallioilla, joille on tehty polkuja ja portaita. Jos et halua lähteä kävelylle, voit istua pienessä kahvilassa ja nauttia maisemista virkistävän juoman äärellä. Paluumatkalla pysähdymme suola-aavikolla ja nautimme kauniista auringonlaskusta.

Huomio: Uyunissa kuljemme maastoautoilla, joissa on tilaa neljälle matkustajalle. Autot ajavat peräkkäin, ja matkanjohtaja vaihtaa autoa niin usein kuin mahdollista.

Illallinen ja yöpyminen hotellissa suola-aavikon ulkopuolella.

Päivä 13
Uyuni - La Paz - suola-aavikko ja Tunupa-tulivuori - iltalento La Paziin

Lähdemme jälleen suola-aavikolle ja ajamme katsomaan ”suolasilmiä” (esp. ojos de sal), joissa Tunupa-tulivuorelta alkunsa saavan maanalaisen joen vesi nousee ylös kylminä lähteinä kuplien ja suolaa pintaan nostaen. Varaamme runsaasti aikaa kuvien ottamiselle, sillä loputtomalla valkoisella aukealla kuviin saa helposti jännittäviä optisia harhoja. Seuraavaksi käymme Tunupa-tulivuorella, jota pidetään suola-aavikon suojelijana. Nukkuva tulivuori näyttää kauniilta sinivalkoisessa horisontissa ja kohoaa 1600 metrin korkeuteen suola-aavikon pinnasta mitattuna. Tulivuoren juurella teemme kävelylenkin ja näemme Ayque-linnoituksen rauniot sekä vanhan hautausmaan, jolla lepää yhä muumioita.

Illalla lennämme La Paziin, jossa yövymme.

Päivä 14
La Paz - Lima
Koloniarkitetktur i Lima

Tänään heitämme hyvästit Bolivialle ja lennämme takaisin Peruun. Majoitumme hotelliin Mirafloresin kaupunginosassa, josta on hyvät mahdollisuudet lähteä kävelylle ja katsella ympäristöä: täällä on kauppoja, ravintoloita ja baareja vieri vieressä.

Yöpyminen Limassa.

Päivä 15
Lima - aamupäivä omaa aikaa - yhteinen lounas - kotimatka
Aamupäivällä on aikaa rentoutumiselle tai kävelykierrokselle Mirafloresissa. Lounasaikaan bussi noutaa meidät ja ajaa kivaan ravintolaan, jossa nautimme yhteisen lounaan. Sitten matka vie lentokentälle, josta kotimatka alkaa.
Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Uyunin suola-aavikko

Tammikuusta maaliskuuhun aavikkoa ympäröivillä vuorilla sataa, tämän vuoksi suolatasangolla voi olla vettä. Tämä ei vähennä elämystä -päinvastoin.  Valkean suolan päällä oleva vesi heijastaa taivaan peilin lailla ja näkymä on kaunis. Mikäli vettä on runsaasti, matkaohjelmassa mainitulle saarelle pääsy voi estyä. Mikäli vierailu saarella ei onnistu, varmistamme että koet suola-aavikon joka tapauksessa muulla tavoin.

 

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
  • KLM:n reittilennot Helsinki – Lima – Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
  • reittilennot La Paz – Lima ja La Paz – Uyuni turistiluokassa
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
  • aamiaiset
  • lounas päivinä 3, 7, 9, 10, 12, 13 ja 15
  • illalliset päivinä 9 ja 12
  • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • suomalainen matkanjohtaja
  • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
  • lisämaksu yhden hengen huoneesta 998€ (14 yötä)
  • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
  • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (noin 85 USD/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

- pieni reppu
- pehmeä urheilukassi tai vastaava (yöpyminen Aurinkosaarella, päivä 9)
- vaelluskengät tai vastaavat
- urheilusandaalit tai kevyet lenkkarit
- tuultapitävä takki ja lämmin paita/paitoja, pitkälahkeiset housut, lämpimät sukat, kaulahuivi
- kevyt sadetakki
- pipo ja käsineet (aamuisin ja iltaisin vuoristossa on viileää)
- hyttyskarkote (tarvitaan Machu Picchulla)
- korkean suojakertoimen aurinkovoide, hattu ja aurinkolasit
- huulirasvaa ja vedetöntä voidetta, esim. vaseliinia
- hengittäviä ja kevyitä kesävaatteita (Liman, Machu Picchun ja Uyunin päiviä varten)
- kamera ja kiikarit
- käsidesi
- kokoontaitettava kävely- tai vaellussauva

- mikäli suola-aavikolla on vettä (tammi-maaliskuu), hotellilta saa lainaksi kumisaappaat retken ajaksi.

Suosittelemme, että pakkaat mukaan vaatteita, joita on helppo pukea kerroksittain. Vierailemme sekä kesäisissä olosuhteissa että korkealla vuoristossa, jossa erityisesti aamut ja illat ovat viileitä.

Matkan fyysinen vaativuus ja liikkuminen korkealla

Matkaohjelma on tiivis ja liikumme paljon myös vuoristossa. Yli 2500 metrin korkeudessa meren pinnasta olevilla alueilla on riski sairastua vuoristotautiin. Vuoristotauti ilmenee eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat voimakas päänsärky, pahoinvointi ja hengästyminen. Olemme suunnitelleet matkaohjelman niin, että sinulla on riittävästi aikaa sopeutua eri korkeuksiin. Elimistön sopeutuminen ohueen ilmanalaan voi kuitenkin olla hyvin yksilöllistä. Koko matkan ajan on erittäin tärkeää juoda riittävästi nestettä. Pidä mahdollisuuksien mukaan koko ajan mukanasi vesipulloa. Mikäli sinulla on esim. sydänlääkitys, tarkista matkustusohjeet omalta lääkäriltäsi ennen matkan varaamista.

Ohjelmaan sisältyy kävelyitä/vaelluksia maastossa, jossa on korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Liikumme näissä korkeuksissa:
Lima: 0 metriä merenpinnan yläpuolella
Titicacajärvi: 3.800 mpy
Cusco: 3.400 mpy
Pyhä laakso: 2.800 mpy
Machu Picchu: 2.400 mpy
La Paz: 3600-4000 mpy
Uyuni: 3600 mpy

Yöpymiset

Lima: 3 yötä (2 menossa ja 1 paluussa)
Ollantaytambo: 2
Cusco:
Puno: 2
Titicacajärvi: 1
La Paz: 3
Uyunin suola-aavikko: 1
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen, mutta raskas Matka itsessään oli mielenkiintoinen, mutta kaikesta huolimatta sitä olisi ehkä joiltain osin tiivistää. Matka Aurinkosaarelle oli ok, mutta parin tunnin patikointi ja paluu heti seuraavana aamuna oli hieman nopea. Olisi ollut mukavaa viettää siellä vähän enemmän aikaa tai sitten käydä vain päiväretkellä. Sen jälkeen ollut Kuusaari seuraavana aamuna oli myöskin hieman turha, koska ryhmästä vain 4 henkeä jaksoi kiivetä katsomaan, mitä siellä ikinä olikaan. Matka suola-aavikolle oli myös hieno, mutta kaksi päivää aavikolla ajelua kuumassa autossa ja ulkona kylmää, oli liikaa. Yksi päivä olisi riittänyt. Hotellit olivat ok, mutta Liman hotellin sijainti ei mielestäni ole hyvä eikä mukava. Punon hotelli voisi olla myös lähempänä keskustaa. Bussimatka Cuscosta Punoon oli pitkä ja matkalla olleet pysähdyspaikat eivät minusta olleet järin kiinnostavia.
Date published: 2018-12-19
Rated 4 out of 5 by from Peru ja Bolivia Palasimme Itsenäisyyspäivänä Peru ja Bolivia uutuusmatkalta. Ohjelma oli erittäin tiivis ja päivät olivat pitkiä ja sisälsivät monia aikaisia lähtöjä ( herätys klo 4.15 ). Matkan kohokohtia olivat Machu Picchu, Titicaca-järven Uros-saaret ja Uyunin suola-aavikko ( yksi päivä aavikolla riittävä, toinen päivä ei tuonut mitään lisäarvoa). Ohjelmassa oli paljon vierailuja arkeologisilla paikoilla ja saimme runsaasti tietoa Inka-kulttuurista paikallisilta oppailta. Yöpyminen Aurinkosaarella oli extreme-suoritus, sillä jouduimme kiipeämään majapaikkaamme 3800-4000 metrin korkeudessa 1 1/2 - 3 tunnin ajan ( infopaketin mukaan tunnin kävely ). Perillä Ecolodgen lämpötila oli iltapäivällä tullessa 16 C ja aamulla herätessä 12 C. Aamusuihkun lämmin vesi riitti vain yhdelle. Aurinkosaaren yöpymisen suosittelemme vaihdettavaksi yöpymiseksi Copacabanan Rosario-hotellissa. Hotellit olivat ihan OK paitsi Liman hotelli, joka oli meluinen ja osa joutui majoittumaan minikokoisiin huoneisiin. Toivottavasti menee vaihtoon.
Date published: 2018-12-10
Rated 3 out of 5 by from Hiomista kaipaava matka Olen ollut usealla Albatros-matkalla ympäri maailmaa.Tämä hyvä runko, mutta useita kohtia ohjelmassa ja suunnittelussa kaipaa hiomista.Opas ei valitettavasti ollut tehtäviensä tasalla
Date published: 2018-12-09
Rated 2 out of 5 by from Upet kohteet, ala-arvoiset puitteet Upeat kohteet, huikeat maisemat, mutta se ei riitä, jos matka ei muuten ole hyvin suunniteltu ja oppaan palvelut ovat +-0.
Date published: 2018-12-09
Rated 3 out of 5 by from Upeat kohteet - kireä aikataulu - fyysisesti raskas Ennakko-odotukset täyttyivät kohteiden suhteen erinomaisesti. Hotelleissa huomattavaa vaihtelua esim Liman hotelli surkea sekä huoneen että palvelun suhteen. Punon hotelli oli jätettävä toiseksi yöksi, koska lakko alkaisi aamulla. Lento La Paz - Lima peruuntui, koska Peruvian Airways pantiin lentokieltoon. Tästä seurasi 7h bussimatka Juliacaan, josta lento Limaan. Päivä Limassa jäi vajaaksi. Cuscon tärkein inkatemppeli Caricancha Santo Domingo-kirkon sisällä jäi näkemättä, koska oli suljettu kiertoajelun aikana (oli auki iltapäivällä!?) Ravintola Gustu oli pettymys- yläkerrassa varastohalli, jossa kaksi pitkää pöytää. Ruoka paikallista miniannoksia koristeltu kukkien terälehdillä (neljä pääruokaa?).Uyunin suola-aavikko oli upea kokonaisuus ja erik. suolahotelli ja lounaat aavikolla. Paljon liikkumista: rankkoja portaita ja pitkiä kävelyreittejä vuorten rinteillä esim. aurinkosaari. Vaatii hyvää kuntoa korkeassa ilmanalassa. Kirkkoihin kannattaa mennä messujen aikaan, muuten ovat kiinni. Titicaca- järven kaislasaaret oli hauska nähdä- jäi vähän epäaito tunne - turismin turmelemat. Kaiken kaikkiaan upea kokonaisuus koko matka ja KLM-lennot olivat hyvät
Date published: 2018-12-07
  • y_2024, m_4, d_17, h_5
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_5
  • loc_fi_FI, sid_PERTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja