Perheloma, safareita ja Honeyguide Villa

individual-tour
Yksilöllinen matka

Ensiluokkainen matka Etelä-Afrikkaan: safareita ja majoitus yksityisessä huvilassa.

Uutuus

Albatros Travel on suunnitellut matkan kaikille, jotka arvostavat mukavuutta ja haluavat asua yhdessä paikassa koko loman ajan. Ihastuttava yksityinen huvila, joka on varustettu kaikilla nykyaikaisilla mukavuuksilla – unohtamatta uima-allasta ja bomaa – sijaitsee Entabenin villieläinten suojelualueen vieressä. Entabeni on yksi Etelä-Afrikan harvoista suojelualueista, joilla voi nähdä kuuluisat ”The Big Five” eli norsun, sarvikuonon, puhvelin, leijonan ja leopardin sekä lukuisia muita eläinlajeja. Ohjelmassa on safareita avoimissa maastoautoissa yhdellä Etelä-Afrikan parhaista safarialueista, jolla ei toistaiseksi ole malariavaaraa. Safarien lisäksi tutustutte Sowetoon, joka on jättänyt menneisyyden taakseen ja jota leimaa nyt luovuus ja pyrkimys eteenpäin.

Honeyguide Villa koostuu neljästä yksiköstä, joihin kuuluu sviitti, päärakennus jossa keittiö, olohuone, vierashuone, kylpyhuone sekä makuuhuone. Lisäksi käytössä on ”pool house”, jossa on sviitti. Asukkaiden käytössä on myös oma hovimestari. Matka on täydellinen perheelle tai ystäväporukalle, joka haluaa viettää rentouttavan loman täynnä elämyksiä.

Voit pidentää matkaa oleskelulla Kapkaupungissa tai Victorian putouksilla tai rantalomalla Mauritiuksella.

Huom. vähintään 6 osallistujaa perheessä/seurueessa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa, kuljetus Honeyguide Villaan Entabenin villieläinreservaattiin
Päivä 3 Entabenin suojelualue - aamusafari tasangolla & iltapäiväsafari
Päivä 4 Entabenin suojelualue - vaellussafari & iltapäiväsafari ylängöllä
Päivä 5 Entabenin suojelualue - piknik ja safari
Päivä 6 Villieläinprojekti
Päivä 7 Entabenin suojelualue - safari
Päivä 8 Entabenin suojelualue - vaellussafari, iltapäiväsafari ja braai
Päivä 9 Honeyguide Villa - Johannesburg - vierailu Sowetossa ja kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Villa

Honeyguide Villa sijaitsee Legend Golf Resortissa, parin minuutin päässä Entabenin suojelualueesta. Honeyguide Villan sijainti on upea, ja siihen kuuluu oma uima-allas, boma ja näkymät isolle lammelle, jonne pääsee yksityistä kävelysiltaa pitkin. Honeyguide Villa koostuu neljästä yksiköstä, joihin kuuluu sviitti, päärakennus jossa keittiö, olohuone, vierashuone, kylpyhuone sekä makuuhuone. Lisäksi käytössä on ”pool house”, jossa on sviitti. Asukkaiden käytössä on myös oma hovimestari.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
Täynnä
2.198€
Helsinki
2.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lähtö Helsingistä iltapäivällä, saapuminen Johannesburgiin seuraavana aamuna.

Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa, kuljetus Honeyguide Villaan Entabenin villieläinreservaattiin

Perillä Johannesburgissa nousette bussiin, joka vie teidät Pretoriaan. Teette pienen kaupunkikierroksen Etelä-Afrikan pääkaupungissa. Pysähdytte katsomaan mm. Union Buildingsiä, jossa maan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus seisoo mäen harjalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. 285 m pitkä rakennus valmistui 1913. Rakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta väestöryhmää, englantilaisia ja buureja. Musta kansanosa unohdettiin rakennuksen symboliikasta kokonaan. Lounas (ei sisälly matkan hintaan) syödään joko ennen vierailua Union Buildingsissä tai sen jälkeen. Sitten on edessä noin kolmen tunnin ajomatka läpi avaran eteläafrikkalaisen maiseman.

Ajatte Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista Gautengista kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia Limpopoa. Reitti kulkee läpi valtavien vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltojen sekä pienten paikkakuntien, jotka muistuttavat Villin lännen kaupunkeja. Johannesburgin ja Pretorian miljoonakaupunkien jälkeen on mielenkiintoista nähdä, miltä pienemmät kaupungit modernissa Etelä-Afrikassa näyttävät. Kauempana pohjoisessa kaunis ja punertavana hohtava Waterberg-vuoristo ilmestyy taustalle. Täällä Entabenin suojelualueen vieressä sijaitsee Honeyguide Villa, jonne saavutte iltapäivän päätteeksi. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”. Kun on kerran nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän. Kun vuori sukeltaa näkyviin horisontissa, on hauska kuvitella, kuinka pian teette safarin sen huipulle. Teette luonnollisesti safarin myös alangolla, jossa sekä luonto että lämpötila ovat erilaiset kuin ylängöllä. Suuresta korkeuserosta johtuen reservaatin alangolla sijaitsevassa osassa on yleensä noin kolme astetta lämpimämpää.
 
Honeyguide Villa sijaitsee Legend Golf Resortissa, parin minuutin päässä Entabenin suojelualueelta. Honeyguide Villan sijainti on upea, ja siihen kuuluu oma uima-allas, boma ja näkymät isolle lammelle, jonne pääsee yksityistä kävelysiltaa pitkin.

Tulevalla viikolla pääsette nauttimaan safareista avoimissa maastoajoneuvoissa, piknikeistä ulkoilmassa, retkestä Doorndraai Damiin ja upeista ruokaelämyksistä.

Joka päivä on mahdollista osallistua ylimääräisille retkille (lisämaksusta), esim. eri pituisille helikopterilennoille, jotka suuntautuvat Waterbergin hienoihin rotkoihin ja laaksoihin. Voit myös pelata kierroksen golfia lähellä sijaitsevalla Legend Signature -golfkentällä, johon kuuluu todella uskomaton 19. reikä. Alueella on myös  kauneushoitola, joka tarjoaa erityyppisiä hoitoja. Lisäksi golfradan klubitalossa on pizzeria ja ravintola. Voit lähteä myös ylimääräiselle safarille, jos et usko, että ohjelmassa olevat safarit riittävät. Kaikki ylimääräiset retket tilataan ja maksetaan paikan päällä.
 
Tulevien päivien teemana on aito afrikkalainen safari. Osallistujat jaetaan pienempiin ryhmiin safariretkillä, jottei villieläimiä turhaan häirittäisi. Alla kuvattujen aktiviteettien järjestys voi vaihtua. Sää ja eläinten liikkeet vaikuttavat tällaisen matkan ohjelmaan. Matkan hintaan kuuluvat aktiviteetit toteutetaan parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan.

Päivä 3
Entabenin suojelualue - aamusafari tasangolla & iltapäiväsafari

Oleskelun aikana tarjolla on safareita jokaiselle päivälle. Retket vaihtelevat päivittäin, ja mahdollisuudet Entabenissa ovat moninaiset. Teette varhaisen aamusafarin sekä iltapäiväsafarin maastoautolla sekä vaellussafarin – leppoisan, jännittävän kävelyretken savannilla. Safarit suuntautuvat Entabenin kivimonoliitin juurelta kostealle alangolle sekä ylängölle, jossa luonto ja eläimet ovat erilaisia kuin alempana. Syötte lisäksi herkullisen illallisen Afrikan taivaan alla seurananne mm. gnut, kudut ja impalat.

Tänään lähdette varhaiselle aamusafarille, joka alkaa auringon noustessa noin klo 6 ja kestää noin klo 9–10 saakka riippuen siitä, mitä kohtaatte matkalla. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorenrinteen upean väriseksi. Kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi. Impalat, seeprat ja antiloopit laiduntavat savannilla ilman pelkoa petoeläimistä, jotka lepäävät päivän kuumimpaan aikaan. Eläimet ovat vuosien varrella tottuneet autoihin ja matkailijoihin, mistä syystä norsut, kirahvit ja erilaiset antiloopit laiduntavat usein melko lähellä maastoautoja. Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, ja voi tuntua pelottavalta istua muutaman metrin päässä jättimäisestä norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, ilman turvallista aitaa välissä. Pedot eivät kuitenkaan yhdistä ajoneuvoa matkustajiin – siis saaliiseen. Suojelualueella on monia metsäalueita ja vaikeakulkuisia vuoria, joten eläimillä on runsaasti piilopaikkoja. Safarit tapahtuvat aina eläinten ehdoilla.  Kun palaatte Honeyguide Villaan, teitä odottaa runsas aamiaispöytä.

Emme luonnollisesti voi antaa takuuta sille, mitä nähdään, milloin tai missä. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta tuulenpitävä takki, fleece, päähine ja hanskat voi silti olla tarpeen. Kun aurinko porottaa korkealta taivaalta, tilanne on aivan toinen.

Safarin jälkeen voi rentoutua altaalla tai osallistua ylimääräisille retkille tai aktiviteetteihin (eivät sisälly matkan hintaan).

Iltapäivällä ohjelmassa on toinen safari.

Päivä 4
Entabenin suojelualue - vaellussafari & iltapäiväsafari ylängöllä

Päivä alkaa jännittävällä vaihtoehdolla autosafarille. Entabeni tarjoaa nimittäin kävelysafareita, jotka antavat tilaisuuden tutustua alueeseen jalkaisin kokeneen trackerin (jälkiasiantuntijan) ja/tai aseistetun rangerin kanssa. Pääsette myös katsomaan lähempää pienempiä luonnon edustajia, kuten ainutlaatuista linnustoa vesialueiden ympäristössä sekä hyönteisiä, kasveja ja puita. Vaellussafareilla voi olla myös tietty teema. Se riippuu yleensä säästä ja siitä, mikä rangereiden mielestä on erityisen kiinnostavaa juuri sinä ajankohtana, kun olette Entabenissa.

Iltapäivä on varattu safarille. Ajatte ylös vuoren huipulle ja katselette, mitä ylängöllä on tarjottavanaan. Tie ylös kulkee läpi melko jyrkän ja kapean Yellowwoodin rotkon, joka halkaisee vuoren. Rotkossa on vesiputouksia ja puiden peittämät seinämät, joilla saattaa nähdä kokonaisia paviaaniperheitä kiipeilemässä taidokkaasti. Myös seudulla elävät norsut ja seeprat vaikuttavat syntyneen kiipeilykengät jalassa – tai ainakaan ei ole harvinaista nähdä niiden tasapainoilevan jyrkillä rinteillä. Jos olette onnekkaita, saatatte nähdä rotkon yläpuolella majesteettisen ja harvinaisen sääksen kiertelevän saaliin toivossa.

Nousette maastoautoilla 900 metristä 1 500 metrin korkeuteen ja kuljette matkan varrella läpi villieläinportin, jonka jälkeen olette turvassa leijonilta. Ylhäällä tasangolla maisema muistuttaa Serengetiä. Täällä ylhäällä viihtyvät mm. norsut, sarvikuonot, gnut, kirahvit, puhvelit, strutsit, seeprat sekä koko joukko antilooppeja, kuten kirjoantiloopit, impalat, puna-antiloopit, hirviantiloopit, kudut ja vesiantiloopit. Myös elegantti, mustaselkäinen sakaali kuuluu alueen eläimistöön.

Iltapäiväsafari alkaa noin klo 16. Usein se jatkuu hämärän tuloon saakka, jolloin pysähdytte nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään yösafaria varten. On sykähdyttävä tunne, kun eteläinen pallonpuolisko sytyttää yhtäkkiä tähtitaivaansa, yön tuhannet eksoottiset äänet täyttävät korvat, ja Afrikan punaisen maan tuoksu leijuu nenään. Iltasafari on toista maata kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi ihan eri maailmassa. Kun ajovalot pyyhkivät pensaikkoa, sadat isot ja pienet silmät syttyvät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä.

Päivä 5
Entabenin suojelualue - piknik ja safari

Aamiaisen jälkeen on aika lähteä tutustumaan ylänköalueeseen. Saatte mukaan lounaseväät, jotka nautitte matkan varrella. Retken keskiössä eivät ole niinkään eläimet, vaan tutustuminen niihin paikkoihin suojelualueella, joissa ei yleensä käydä. Paikat riippuvat säästä, mutta päivästä tulee takuulla jännittävä. Paluu majapaikkaan myöhään iltapäivällä.

Päivä 6
Villieläinprojekti

Tänään retki suuntautuu suojelualueen ulkopuolelle. Käytte tutustumassa erääseen villieläinprojektiin, joka keskittyy loukkaantuneisiin ja orvoksi jääneisiineläimiin. Täällä eläimiä ruokitaan ja niistä pidetään muutenkin huolta, kunnes ne ovat valmiit palaamaan takaisin luontoon. Retken päätteeksi syömme lounaaksi grillattuja herkkuja.

 

Päivä 7
Entabenin suojelualue - safari

Tänään ohjelmassa on safari, ja suuntaatte sinne, missä eläimet sillä hetkellä oleilevat.

Päivä 8
Entabenin suojelualue - vaellussafari, iltapäiväsafari ja braai

Aloitatte päivän kävelysafarilla. Aamiaisen jälkeen on aikaa rentoutumiselle majapaikassa. Iltapäivän safarin jälkeen nautitte boma braai -illallisen luonnossa. Braai on eteläafrikkalainen versio ulkogrillistä. Runsas ateria odottaa teitä afrikkalaisessa luonnossa toivottavasti tähtikirkkaan taivaan alla.

Päivä 9
Honeyguide Villa - Johannesburg - vierailu Sowetossa ja kotimatka

Tänään jätätte hyvästit Honeyguide Villalle ja suuntaatte kohti Johannesburgia, josta lennätte kotiin. Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia arkipuheessa kutsutaan, asuu yli kuusi miljoonaa ihmistä. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia: keskustan liikekortteleissa seisoo pilvenpiirtäjiä, ja vähitellen kaupunkikuva muuttuu matalammaksi esikaupungiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus. Vierailette kuuluisassa ja pahamaineisessa Sowetossa. Jätettyään taakseen pitkän ja synkän historian Soweto on nykyään paradoksien täyttämä. Soweto oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellanne Sowetossa tutustutte sen historiaan ja nykypäivään. Tämän päivän Soweto on taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni, joka hehkuu luovuutta ja pyrkii eteenpäin. Ajatte Johannesburgin lentokentälle vasta illalla. Voit myös pidentää lomaasi – tutustu vaihtoehtoihin alempana.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • majoitus jaetussa kuuden hengen huoneistossa Honeyguide Lodgessa
 • 7 aamiaista
 • 2 lounasta
 • 7 illallista
 • picniclounas
 • 7 safaria maastoautolla
 • 2 vaellussafaria (huom. Ikäraja 16 vuotta)
 • englanninkielinen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Huom. vähintään 6 matkustajaa perheessä/seurueessa.

Hintaan ei sisälly
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomararahat rangereille ja leirin henkilökunnalle, yhteensä noin 50€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

Waterberg

Waterbergin vuoriketju on saanut nimensä seutua leimaavien lukuisien jokien, purojen ja vesistöjen mukaan. Waterberg on yhteisnimitys isolle alueelle, johon kuuluu Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek ja Mope Range ja jotka ovat maapallon vanhimpia vuoristoalueita. Luonto seudulla on dramaattista ja hyvin kaunista. Varhaiset asukkaat nimesivät alueen ”vesivuoreksi” alueelle leimallisten järvien, soiden, vesiputousten ja jokien takia. Ympärillä on nimittäin kuivaa savannia. Eteläpuolta leimaavat jyrkät, karut rinteet ja erikoiset kalliomuodostelmat, pohjoispuoli laskeutuu asteittain pensaikkoon ja muuttuu aukeaksi savanniksi. Keskellä kesää (joulu–helmikuussa), kun tummat ukkospilvet kasaantuvat taivaalle ylängön ylle ja pudottavat alas voimakkaita iltapäiväkuuroja, monet pienet ja isot purot täyttyvät ja saavat punaiset hiekkakivikalliot loistamaan auringossa, kunnes valtaosa vedestä päätyy Lompopojokeen. Vuonna 2001 noin 15 000 km2:n kokoinen Waterberg Biosphere Reserve sai kansainvälisen aseman osana Unescon globaalia biosfääriverkostoa. Alue on tyypillistä savannia, jonka keskellä sijaitsee kostea ylänkö, joka mahdollistaa monet eri biotoopit ja ainutlaatuisen lajikirjon. Waterberg ei ole yhtenäinen suojelualue, vaan koostuu useasta yksityisestä reservaatista, joista Entabeni on suurin ja monipuolisin. Kauneimmat hiekkakivimonoliitit, rotkot ja vesiputoukset sijaitsevat Entabenissa. Entabeni on kuuluisa epätavallisen monista antilooppilajeista. Lähes kaikki eteläafrikkalaiset lajit ovat edustettuina. Lisäksi alueen kasvillisuus on ainutlaatuinen: ikivanhoja käpypalmuja, proteoita ja harvinaisia lehtensä pudottavia puita. Alueella ei ole malariavaaraa, joten malarianestolääkitystä ei tarvita.

Ilmasto

Etelä-Afrikan talvi sijoittuu kesä–elokuulle, jolloin yöt ovat usein kylmiä. Näin voi olla myös toukokuussa ja syyskuussa. Sitä vastoin ajanjakso lokakuusta maaliskuuhun on yleensä suhteellisen lämmin, myös yöaikaan. Lämpö ei kuitenkaan tunnu painostavalta. Tyypillisenä talvipäivänä lämpötila voi nousta yli 20 asteen, mutta yöt tuovat usein mukanaan hallan. Muu aika vuodesta on usein melko leuto, ja pohjoisessa lämpötila voi kohota yli 30 asteen. Sadekuuroja tulee ympäri vuoden: eniten pohjoisessa lämpiminä kuukausina ja vähiten etelässä kylminä kuukausina. Yleisesti sää Etelä-Afrikassa on leuto ja miellyttävä vuoden ympäri. Äärimmäiset sääolosuhteet ovat harvinaisia, mutta niitäkin on koettu (erityisesti viime vuosina).

Osallistujamäärä

Honeyguide Villan voi varata vähintään kuudelle hengelle.

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Jokaisessa yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
4 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 500€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen -
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Vastaavia matkoja

21ZAIRT01AFI1203