Peking, Xi´an ja Shanghai

individual-tour
Yksilöllinen matka

Pekingin vaikuttavat muistomerkit, Xi’anin terrakottasotilaat ja moderni Shanghai.

Koe Kiinan tärkeimmät nähtävyydet. Pekingissä näet mm. Kiinan muurin, Kielletyn kaupungin ja silkkitehtaan. Xi’anissa Kiinan historiaa 2000 vuoden ajalta, joukossa tuhannet terrakottasoturit, jotka vartioivat Kiinan ensimmäisen keisarin hautaa. Moderniin Kiinaan tutustut sykkivässä Shanghaissa, jossa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Pääset lähelle kiinalaista kulttuuria, kun katselet taiji-harjoitusta, syöt paikallisissa ravintoloissa ja matkustat yöjunalla Xi’aniin.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Kunkin matkan kohdalla kerrotaan, mitä hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yuan

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsingistä Pekingiin
Päivä 2 Saapuminen Pekingiin - taivaan temppeli (kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin)
Päivä 3 Peking - Taivaallisen rauhan aukio - Kielletty kaupunki - Hiilikukkula - vierailu silkkitehtaalla ja Pekingin ooppera (retkipaketti)
Päivä 4 Peking - Kiinan muuri - cloisonné- ja teetehdas - Rumputorni ja hutongit (retkipaketti) - yöjunalla Xi’aniin
Päivä 5 Saapuminen Xi’aniin - Ison villihanhen pagodi - kaupunginmuuri ja vanhakaupunki
Päivä 6 Xi’an - taiji - terrakotta-armeija - terrakottatehdas ja Tang-teatteri
Päivä 7 Lento Xi’an – Shanghai - Jin Mao -rakennus ja satamaristeily (retkipaketti)
Päivä 8 Shanghai - Yuyuan-basaari - Shanghain kaupunginmuseo - Nanjing Lu - helmitehdas ja akrobatiashow (retkipaketti)
Päivä 9 Shanghai - omaa aikaa ja läksiäisillallinen (retkipaketti)
Päivä 10 Shanghai – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä Pekingiin
Lennät Helsingistä Pekingiin (matkalla koneen vaihto ja välilasku).
Päivä 2
Saapuminen Pekingiin - taivaan temppeli (kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin)

Peking merkitsee ”pohjoista pääkaupunkia”, ja yli 500 vuoden ajan kaupunki on toiminut mahtavan kokoisen Kiinan poliittisena valtakeskuksena. Jo 1400-luvulla kaupunki oli valtava, ympärillään 24 km pituinen kaupunginmuuri ja vallihautoja. Muurien sisällä oli keisarillinen kaupunki, jonka ytimessä sijaitsi Kielletty kaupunki. Saavuttuasi Pekingiin tapaat tuloaulassa englanninkielisen oppaan, joka johdattaa sinut Qianmen Jianguo Hoteliin. Mikäli huoneet eivät ole vielä valmiit, matkatavarat voi jättää retken ajaksi säilytykseen hotelliin. Kaupunkiin tutustuminen alkaa Taivaan temppelistä. Se on vanhan Pekingin lukuisista temppeleistä ja pyhäköistä parhaiten säilynyt. Sinikattoinen pyöreä temppeli seisoo marmorikorokkeella täydellisessä harmoniassa. Se on ainutlaatuinen esimerkki perinteisestä kiinalaisesta arkkitehtuurista. Temppelissä on esi-isien kuvia, suitsukeastioita ja soittimia, joita käytettiin, kun keisari saapui temppeliin rukoilemaan runsasta satoa. Mielenkiintoisen vierailun jälkeen on vuorossa ensimmäinen kiinalainen illallinen paikallisessa ravintolassa.

Retkipaketin ostaneille kuuluu hintaan päivän aikana lounas tai voileipä (riippuu saapumisajankohdasta Pekingiin) sekä illallinen.

Päivä 3
Peking - Taivaallisen rauhan aukio - Kielletty kaupunki - Hiilikukkula - vierailu silkkitehtaalla ja Pekingin ooppera (retkipaketti)

Päivä kuljetaan keisarin jalanjäljissä. Kierros alkaa Pekingin keskustasta Taivaallisen rauhan aukiolta, jossa näemme kuinka keisarivallan vanhoja symboleita on hyödynnetty modernissa kommunismissa. Aukiolla ja sen ympärillä sijaitsevat rakennukset, sekä vanhat että uudet, huokuvat yksiselitteistä viestiään rajattomasta vallasta. Jos jono ei ole liian pitkä, voit käydä tervehtimässä Kiinan kommunistisen kansantasavallan isää, Mao Zedongia, joka lepää lasisessa arkussa mausoleumissa aukion keskellä. Et ole yksin, sillä väkeä virtaa kaikkialta Kiinasta tervehtimään ”Suurta ruorimiestä”, joka johti kommunistit voittoon Kiinan sisällissodassa ja perusti Kiinan kansantasavallan 1949. Taivaallisen rauhan aukiolla sijaitsee myös Suuri kansanpalatsi, Kiinan parlamentti. Kiinalaisilta kului vain 10 kuukautta valtavan rakennuksen pystyttämiseen – se peittää suuremman alan kuin kaikki Kielletyn kaupungin rakennukset yhteensä. Valtavaan parlamenttisaliin mahtuu 10 000 ihmistä – yhdellä kertaa.

Taivaallisen rauhan aukiolta kierros jatkuu jättimäiselle keisarilliselle palatsialueelle, Kiellettyyn kaupunkiin. Palatsin syvänpunainen muuri oli joskus kaupungin korkein, sillä yksikään rakennus ei saanut olla korkeampi kuin keisarillinen palatsi. Nyt palatsi seisoo korkeiden hotellien ja rahalaitosten varjossa. Paksun muurin takana Kiinan keisari eli eunukkien, jalkavaimojen ja palvelijoiden ympäröimänä. Henkivartijoiden suojelema palatsi muistutti pientä kaupunkia. Vaikka Kiellettyä kaupunkia vahtivat nykyään vain lipuntarkastajat, sinne ei vieläkään ole helppo päästä: vierailijoita riittää kaikkialta Kiinasta, ja ruuhka on kova. Kielletystä kaupungista hieman pohjoiseen sijaitsee täyttömaasta rakennettu Hiilikukkula. Sen huipulta on hienot näkymät yli koko Kielletyn kaupungin. Retken aikana käyt myös silkkitehtaassa.

Illalla on tilaisuus päästä katsomaan ja etenkin kuulemaan Pekingin oopperaa. Sitä ei pidä sekoittaa tavanomaiseen oopperaan. Pekingin ooppera on nimittäin aivan erityinen sekoitus laulua, tanssia, mimiikkaa, puhetta ja akrobatiaa. Vanha kiinalainen merkki zaju – ”monimuotoinen teatteri” – on melko hyvä kuvaus tälle teatterimuodolle. Nykyään nimi kiinaksi on jingju – ”pääkaupunkilaisteatteri”. Pekingin ooppera kehittyi keisarillisessa hovissa 1700- ja 1800-luvuilla. Kulttuurivallankumouksen aikana näyttelijät joutuivat vainon kohteeksi. Vasta nyt taidemuoto on noussut uuteen suosioon. Uudet tähdet elävät tosin yhä pikkuruisissa asuinnoissa. Päästäkseen näyttelijäksi Kiinassa on tehtävä paljon töitä, mutta näyttelijän työllä ei rikastu.

Ateriat: aamiainen. Retkipaketin ostaneille: lounas ja illallinen.

Päivä 4
Peking - Kiinan muuri - cloisonné- ja teetehdas - Rumputorni ja hutongit (retkipaketti) - yöjunalla Xi’aniin

Aikaisin aamulla starttaa retki Kiinan muurille. Suuntana on pohjoinen. Kiinan muurin näkeminen on monen unelma, joka toteutuu tänään. Kiinan ensimmäinen keisari, Qin Shi Huangdi, yhdisti muurin jo olemassa olevat osat Kiinan muuriksi yli 2 000 vuotta sitten. Muurin ulkonäkö on luonnollisesti muuttunut vuosisatojen varrella. Alunperin se oli vain maapenkka, mutta muutettiin vahvaksi muuriksi, jossa oli ampuma-aukkoja ja vahtitorneja. Muuri syntyi alunperin suojaamaan Kiinaa pohjoisen villejä paimentolaisheimoja vastaan, mutta lopulta sillä ei kuitenkaan koskaan ollut erityisempää puolustuksellista roolia. Muulla tavoin se kyllä oli käyttökelpoinen. Savumerkkien avulla saattoi lähettää nopeasti viestejä vahtitornista toiseen. Paikat, joissa tärkeät karavaanireitit ristesivät muurin kanssa, toimivat tarkastuspisteinä. Väitetään, että Kiinan muuri on ainoa rakennelma, jonka voi nähdä Kuusta. Ehdit hyvin kiivetä muutamaan vahtitorniin ja tuntea historian siipien havinan ennen paluuta Pekingiin.

Paluumatkalla käyt tutustumassa cloisonné- ja teetehtaaseen. Seuraava kohde on Rumputorni, josta on hyvät näkymät yli hutongien kattojen. Torni on rakennettu 1420, ja rumpujen lyönnit auttoivat kaupungin asukkaita pysymään perillä ajankulusta. Tornissa on maailman suurin rumpu, jonka halkaisija on 285 cm ja joka painaa 625 kg. Se valmistettiin rumpukilpailua varten vuonna 1996. Seuraavana ohjelmassa on kävelyretki pitkin kapeita, kiemuraisia katuja nähdäksesi hutongit, jotka ovat perinteisiä asuinkortteleita ajalta, jolloin muut rakennukset eivät saaneet olla korkeampia kuin keisarillisen palatsin muurit. Sekä täällä että puistoissa pääsee lähelle kiinalaisten arkea. Vasta illalla odottaa kuljetus Pekingin rautatieasemalle, josta seuraava suuri elämys alkaa. Matkaat nimittäin yöjunalla seuraavaan kohteeseen, joka on muinainen keisarillinen kaupunki Xi’an. Matkustat makuuvaunussa ykkösluokassa. Takaamme, että kokemus on kiinnostava ja mieleenpainuva.

Ateriat: aamiainen. Retkipaketin ostaneille: lounas ja illallinen.

Päivä 5
Saapuminen Xi’aniin - Ison villihanhen pagodi - kaupunginmuuri ja vanhakaupunki

Jo melko aikaisin aamulla junan särisevistä kaiuttimista alkaa kuulua uutisia, tarinoita ja musiikkia. Se jatkuu, kunnes saavumme Shaanxi-provinssissa sijaitsevaan Xi’aniin. Kiinalaisen kulttuurin väitetään saaneen alkunsa täältä. Kiinan ensimmäisen keisarin, Qin Shi Huangdin, valtakaudella (221–201 eKr.) alue oli ensimmäistä kertaa valtavan keisarikunnan keskipisteenä. Kukoistavan Tang-dynastian aikana (618–907) Xi’anista tuli uudestaan pääkaupunki, tuolloin yksi maailman suurimmista. Kaupungin historia ulottuu yli 2000 vuoden päähän, joten se on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä.

 Perillä Xi’anissa tulohallissa on vastassa englantia puhuva opas, joka johdattaa Ramada Bell Tower -hotelliin. Mikäli huoneet eivät ole vielä valmiit, matkatavarat voi jättää säilytykseen hotellille retken ajaksi. Ensin on aamiaisen aika, sitten lähdet katsomaan Ison villihanhen pagodia, joka valmistui 652 ja jossa säilytettiin laajaa kokoelmaa buddhalaisia kirjoituksia. Pitkin jyrkkiä portaita kiipeät ylös pagodin huipulle, josta on hienot näkymät yli Xi’anin eteläisten esikaupunkien. Kaukaisuudessa saatat erottaa Xi’anin vanhan kaupunginmuurin, joka on Kiinan vanhin ja parhaiten säilynyt. Sen pääset näkemään itse, kun käyt katsomassa eteläistä kaupunginporttia ja kävelet pitkin muuria. Seuraava kohde on vanha islamilainen kaupunginosa.

 Illalla sukellat villiin kiinalaiseen ravintolaelämään. Kiinassa ei syödä elääkseen, vaan eletään syödäkseen. Nyt onkin mahtava tilaisuus kokeilla paikallisia ruokalajeja.

Ateriat: aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6
Xi’an - taiji - terrakotta-armeija - terrakottatehdas ja Tang-teatteri

Lähdet melko aikaisin retkelle lähipuistoon. Retken teema on aamuvoimistelu: pääset sekä katselemaan kiehtovaa taiji-harjoitusta että myös osallistumaan siihen. Seuraavaksi käyt katsomassa kuuluisaa terrakotta-armeijaa. Sensaatiomainen löytö tehtiin 1974, kun eräs maanviljelijä oli kaivamassa kaivoa mailleen. Hänen lapionsa osui savipäähän, ja yhtäkkiä ihmisen kokoisia savisotilaita alkoi ilmestyä maan alta. Sittemmin arkeologit ovat löytäneet tuhansia savihahmoja – ja kaivaukset jatkuvat edelleen. Hahmot muodostavat kokonaisen armeijan: jalkaväkeä, jousiampujia, upseereja ja kenraaleja. Armeija, joka luotiin ja haudattiin johdattamaan Kiinan ensimmäinen keisari Qin Shi Huangdi turvallisesti kuoleman valtakuntaan. Kierroksen viimeinen kohde on terrakottatehdas. Illalla pääset nauttimaan herkullisen hot pot -illallisen, jonka päälle tarjotaan vielä annos kulttuuria paikallisessa teatterissa: taitavat muusikot ja sulavaliikkeiset tanssijat vievät eteenpäin Tang-teatterin perinnettä.

Ateriat: aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 7
Lento Xi’an – Shanghai - Jin Mao -rakennus ja satamaristeily (retkipaketti)

Aikaisin aamulla on kuljetus Xi’anin lentokentälle, josta lennät Shanghaihin. Shanghai on Kiinan suurin ja tiheimmin asuttu kaupunki: asukasluku yltää lähes 20 miljoonaan. Vuoteen 1949 kaupunkia hallitsivat länsivallat ja Japani. Sitten vallan ottivat haltuunsa kiinalaiset kommunistit, ja useimmat ulkomaalaiset, kuten myös varakkaat kiinalaiset, poistuivat kaupungista. Tämän päivän Shanghai on Kiinan kehittynein kaupunki, jossa sijaitsevat maan suurimmat tavaratalot ja nykyaikaisin teollisuus. Uusi finanssi- ja liike-elämän keskus on kasvanut 20 vuodessa miljoonakaupungiksi, joka pyrkii Hongkongin kilpailijaksi. Saavuttuasi Shanghaihin tapaat englantia puhuvan paikallisoppaan tuloaulassa. Hän johdattaa sinut Kingtown Hongkou Hoteliin. Mikäli huoneet eivät ole hotelliin saapuessanne vielä valmiit, matkatavarat voi jättää säilytykseen hotellille retken ajaksi.

Ensimmäinen retkikohde on Pudongin kaupunginosa, josta tuli muutamia vuosia sitten taloudellinen erityisalue. Monet pilvenpiirtäjät todistavat alueen taloudellisesta merkityksestä. Nouset 412 m korkean Jin Mao  rakennuksen 88. kerrokseen. Rakennus on yksi maailman korkeimpia. Näet omin silmin, että sana metropoli on täydellinen sana kuvaamaan Shanghaita. Ensimmäisen Shanghain-päivän päätteeksi käyt vielä satamakierroksella yhdessä maailman vilkkaimmista satamista. Shanghai sijaitsee strategisesti tärkeällä paikalla Jangtsejoen suulla Itä-Kiinan meren rannalla. Sijaintinsa ansiosta Shanghaista on kehittynyt yksi maailman tärkeimmistä satamakaupungeista.

Ateriat: aamiainen. Retkipaketin ostaneille: lounas ja illallinen.

Päivä 8
Shanghai - Yuyuan-basaari - Shanghain kaupunginmuseo - Nanjing Lu - helmitehdas ja akrobatiashow (retkipaketti)

Hotelliaamiaisen jälkeen vierailet Yuyuan-basaarissa. Sieltä voi ostaa kiinalaisia tuotteita taiteesta matkamuistoihin ja eksoottisiin ruokiin. Basaarin takana sijaitsee vanha kiinalainen kortteli sokkeloisine kujineen. Valitettavasti alue puretaan lähivuosina maan tasalle, joten nyt on viimeinen tilaisuus nähdä tämä katoava pala Shanghain historiaa. Lounaan jälkeen ohjelmassa on Shanghain kaupunginmuseo, jonka kokoelma pronssi- ja posliiniesineitä, kalligrafiaa, maalauksia, tekstiilejä ja veistoksia on vaikuttava. Museota pidetään Kiinan parhaana. Museo sijaitsee Shanghain tärkeimmän ostoskadun, Nanjing Lun varrella, johon myös pääset tutustumaan. Nanjing Lulta voi ostaa kaikenlaista kiinnostavaa, mitä Shanghailla on tarjottavanaan.

Käyt vielä helmitehtaassa, ja illalla vuorossa on maailmanluokan akrobatiaesitys. Kaupungin akrobaattiryhmä on maailmankuulu. Ehkä illan ohjelmassa on joitakin ryhmän klassisista numeroista.

Ateriat: aamiainen. Retkipaketin ostaneille: lounas ja illallinen.

Päivä 9
Shanghai - omaa aikaa ja läksiäisillallinen (retkipaketti)

Päivä on varattu omille seikkailuille Kiinan suurimmassa kaupungissa. Käy vaikka jollakin monista kiinalaisista toreista. Niiltä voi ostaa vaatteita, kenkiä, kelloja ja paljon muuta. Muistathan tinkiä hinnasta! Kiinalaiset ovat erittäin ahkeria ja yritteliäitä kauppiaita. Illalla on vuorossa läksiäisillallinen.

Ateriat: aamiainen. Retkipaketin ostaneille: läksiäisillallinen

Päivä 10
Shanghai – Helsinki

On aika hyvästellä suurkaupunki. Ajat viimeistä kertaa läpi Shanghain katujen kohti lentokenttää, josta kotimatka alkaa. Lennät SASn reittilennoilla Kööpenhaminan kautta Helsinkiin.

Retkipaketti Peking

 • englanninkielinen opas
 • Taivaan temppeli
 • Kansallisteatteri ("Muna")
 • Taivaallisen rauhan aukio
 • Kielletty kaupunki
 • Hiilikukkula
 • Olympiastadion
 • Cloisonné-tehdas
 • Ming-haudat
 • Kiinan muuri
 • Pekingin ankaa, illallinen
 • Hutongkorttelit
 • kuljetukset retkillä
 • lounas päivinä 2, 3, 4 ja 5
 • illallinen päivinä 2, 3 ja 4

  Hinta: 128€/hlö

Lapset (2-11v.) 98€/hlö

Retkipaketti Shanghai

 • englanninkielinen opas
 • Yuyuan-basaari
 • Pudong-kortteli og Jin Mao-rakennus
 • silkkikutomo
 • risteily Huangpu-joella
 • retki Zhujiajiaon kanavakaupunkiin ja kiinalaiseen puutarhaan
 • akrobaattishow
 • kuljetukset retkillä
 • lounas päivinä 6 ja 7
 • illalliset päivinä 5, 6, 7 ja 8

  Hinta: 128€/hlö

Lapset (2-11v.) 98€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Peking/Shanghai - Helsinki (välilaskut menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • yöjuna Pekingistä Xi´aniin jaetussa 4 hengen coupé-vaunussa ("soft sleeper," korkein matkustusluokka)
 • lentokenttäkuljetukset *
 • aamiaiset (lukuun ottamatta päivää 9)
 • illallliset päivinä 1, 2, 5, 7  ja 9
 • lasillinen vettä (pullotettua) tai olutta illallisilla
 • verot ja viranomaismaksut

* lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • retkipaketit: Peking 128€ ja Shanghai 128€ (lapset 2-11 v., Peking 98€ ja Shanghai 98€)
 • yhden hengen huone 298€
 • henkilökohtainen viisumi Kiinaan, katso lisätietoja:www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kiina/viisumi
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (suositus, yhteensä noin 45 USD)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
Hinta lapselle (2-11 v.)
1498€ (lisävuoteella)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Jokaisessa yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Majoitus

Hotellit ovat nämä tai vastaavat:

Qianmen Jianguo Hotel, Peking

Ramada Bell Tower, Xi´an

Kingtown Hongkou Hotel, Shanghai

Viisumi

Kiinan viisumi

Viisumi on hankittava etukäteen Suomesta, katso lisätietoja: www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kiina/viisumi

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

19CNIRT01AFI2205