Patagonia, Tulimaa ja Etelä-Amerikka -risteily maan ääriin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Buenos Airesin tangokaupungista Chilen Valparaísoon – Etelä-Amerikan eteläisimmän kärjen, Tulimaan, kautta – 19 päivää, suomalainen matkanjohtaja.

Lähde mukanamme ”maan ääriin” ja koe Patagonian ainutlaatuinen luonto ja eläimet sekä tarunhohtoinen Tulimaa ja Chilen upea saaristo. Matka tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä suurkaupungeissa, sillä reitille osuu kokonaista kolme eteläamerikkalaista pääkaupunkia: Argentiinan Buenos Aires, jossa tango, murea pihviliha ja muheva punaviini yhdistyvät, Uruguayn Montevideo ja sen kauniit puistot, palatsit ja rannat sekä Chilen Santiago, joka sijaitsee upealla paikalla Andien vuoriston ja vehreiden viinitarhojen välissä. Matka-ajankohta osuu eteläisen pallonpuoliskon keskikesään, ja kaikkialla on vehreää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Argentiinan peso, Chilen peso

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Buenos Airesiin, Argentiinaan - kaupunkikierros ja lounas sekä lisämaksullinen tangonäytös
Päivä 3 Buenos Aires, Argentiina - kaupunkikierros -risteily alkaa
Päivä 4 Montevideo, Uruguay - lisämaksullinen kaupunkikierros
Päivä 5 Merellä
Päivä 6 Puerto Madryn, Argentiina - lisämaksullinen retki katsomaan Punta Tombon pingviiniyhdyskuntaa
Päivä 7 Atlantilla
Päivä 8 Port Stanley, Falklandinsaaret - lisämaksullinen retki maastoautoilla
Päivä 9 Kap Horn
Päivä 10 Ushuaia, Argentiina - lisämaksullinen retki Tierra del Fuegon kansallispuistoon
Päivä 11 Punta Arenas, Chile - lisämaksullinen kaupunkikierros ja retki perinteiselle ranchille, jossa lounas grillistä
Päivä 12 Magellaninsalmi
Päivä 13 Läpi Chilen saariston
Päivä 14 Puerto Chacabuco, Chile - lisämaksullinen retki Rio Simpsonin kansallispuistoon ja kaupunkikierros Coyhaiquessa
Päivä 15 Puerto Montt, Chile - lisämaksullinen retki Vicente Perez Rozalesin kansallispuistoon
Päivä 16 Merellä
Päivä 17 Valparaíso ja Santiago, Chile - kaupunkikierrokset ja majoittuminen hotelliin
Päivä 18 Santiago, Chile ja kotimatka
Päivä 19 Saapuminen Helsinkiin

Norwegian Sun

Norwegian Sun on Norwegian Cruise Lines -varustamon risteilyalus, jossa on tilaa yli 1 900 matkustajalle. Alus on uusittu vuonna 2016.

Alus teki neitsytmatkansa vuonna 2001. Aluksen hytit ovat siistejä ja tilavia. Aluksella on uima-allas, spa, kuntosali, teatteri, ravintoloita, kauppoja ja paljon muuta. Norwegian Sun on remontoitu 2016.

Lue lisää: http://www.albatros-travel.fi/matkatyypit/risteilyalukset/norwegian-sun

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Otamme kurssin kohti Etelä-Amerikkaa ja Buenos Airesia.
Päivä 2
Saapuminen Buenos Airesiin, Argentiinaan - kaupunkikierros ja lounas sekä lisämaksullinen tangonäytös

Laskeudumme Buenos Airesiin ja jatkamme suoraan kaupunkikierrokselle läpi elegantin ja historiallisen kaupungin, jota leimaavat leveät bulevardit, loisteliaat palatsit ja tyylikkäät ostoskadut. Buenos Airesin lempinimi onkin Etelä-Amerikan Pariisi.

Kaupunkikierros kestää noin kolme tuntia ja keskittyy Buenos Airesin historiaan. Vierailemme La Bocan kaupunginosassa, joka on yksi kaupungin vanhimpia. 1800-luvulla sinne asettui tuhansittain italialaisia ja espanjalaisia maahanmuuttajia, jotka etsivät onneaan Argentiinan pääkaupungista. El Caminito -katu tunnetaan värikkäistä taloistaan, ja juuri La Bocan työläiskortteleissa toimii urheiluseura Boca Juniors, jonka riveissä moni tunnettu argentiinalaisjalkapalloilija on pelannut. Maailmankuulu seurasta tuli jalkapallosankari Diego Maradonan ansiosta.

Keskustassa reittimme kulkee ohi Teatro Colónin, kaupungin kauniin oopperatalon, joka on kuuluisa lähes täydellisestä akustiikastaan. Teatro Colón sijaitsee maailman leveimmän kadun, Avenida 9 de Julion, varrella. Kadulla kulkee seitsemän kaistaa molempiin suuntiin! Vierailu Plaza de Mayon aukiolla on erityinen elämys, sillä siellä melkein tuntee historian siipien havinan. Aukion toisessa päässä seisoo presidentinpalatsi, jota ihan syystä kutsutaan Casa Rosadaksi, ”vaaleanpunaiseksi taloksi”. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui kerran viikossa myös Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

Kuljemme useiden legendaaristen kahviloiden ohi. Porteñot, kuten Buenos Airesin asukkaita kutsutaan, käyvät mielellään kahviloissa. Näemme myös Kongressipalatsin, jossa kokoontuu Argentiinan parlamentti ja jonka esikuva on Capitol Building Washington D.C:ssä. Reittimme kulkee Buenos Airesin tunnetuimpiin kuuluvan San Telmon tangokorttelin läpi. San Telmon sydämessä sijaitsee pieni Plaza Dorregon aukio ja viehättävillä kaduilla on gallerioita, ruokapaikkoja ja pieniä erikoisliikkeitä vieri vieressä.

Syömme lounaan yhdessä Buenos Airesin maailmankuuluista pihviravintoloista. Liha on todella laadukasta. Lounaan jälkeen suuntaamme hotelliimme.

Jos olet ostanut retkipaketin, tapaamme illalla uudelleen ja lähdemme katsomaan upeaa tangonäytöstä, jonka ohessa syömme illallisen. Tangossa yhdistyy nostalgia, draama, eleganssi ja sensuaalisuus ja se on peräisin Buenos Airesin maahanmuuttajapiireistä San Telmon kaupunginosasta. Tanssi syntyi 1800-luvulla, ja vaikkei sitä aluksi pidettykään sopivaisena, tuli siitä ennen pitkää koko kansan tanssi.

(Illan retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 3
Buenos Aires, Argentiina - kaupunkikierros -risteily alkaa

Aamulla tutustumme lisää Buenos Airesiin.

Vierailemme pohjoisissa kaupunginosissa. Aloitamme Palermosta – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – ja näemme upean puiston ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme matkaa Recoletan kaupunginosaan, joka on yksi Buenos Airesin muodikkaimmista asuinalueista elegantteine ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa on myös komea hautausmaa, jonne on haudattu kaupungin yläluokka, mm. Evita Peron, joka lepää perhehaudassa nimellä Duarte.

Päätämme päivän kaupunkikierroksen Puerto Maderoon, kaupungin vanhaan satamaan. Vanhat makasiinit on korjattu ja muutettu ruokapaikoiksi ja putiikeiksi. Puerto Maderossa nousemme risteilyalukseen, joka on kotimme seuraavien 15 päivän ajan. Laivassa on kaikkea, mitä risteilyalukselta voi toivoa: tasokkaat tilat, erinomainen palvelu ja herkullista ruokaa.

Laiva lähtee Buenos Airesista vasta illalla.

Päivä 4
Montevideo, Uruguay - lisämaksullinen kaupunkikierros

Olemme siirtyneet Rio de la Platan toiselle puolelle ja astumme maihin Montevideossa, joka on Uruguayn pääkaupunki ja talouselämän, kulttuurin ja politiikan keskus. Noin puolet maan 3,3 miljoonasta asukkaasta on asettunut tänne.

Montevideo on vilkas ja viihtyisä kaupunki, jossa on kauniita puistoja, palatseja ja laaja kulttuuritarjonta. Vanhakaupunki on viehättävä, ja modernissa kaupunginosassa voi ihailla kiinnostavaa nykyarkkitehtuuria, tosin Etelä-Amerikan taloudellinen taantuma on aiheuttanut sen, ettei kaikista rakennuksista ole pidetty kovin hyvää huolta. Montevideo perustettiin siirtomaakaudella Espanjan ja Portugalin valtakamppailun tuloksena. Espanjalaiset perustivat sen vastaukseksi portugalilaisten valtakeskukselle Colonialle, noin 100 km Montevideosta itään. Kahden siirtomaavallan valtakamppailu johti sittemmin Uruguayn itsenäistymiseen.

Lähdemme kävellen katsomaan kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Iltapäivällä on hieman omaa aikaa, jolloin voit tutustua Montevideoon omatoimisesti. Lähellä risteilysatamaa on vilkas alue, jolla on viihtyisiä pieniä ruokapaikkoja. Pihvit eivät täällä jää argentiinalaisten varjoon!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 5
Merellä
Nautimme rentouttavasta päivästä laivalla ja otamme kaiken irti risteilyelämästä. Aloita päivä esimerkiksi aamujumpalla kuntosalilla tai kruunaa leppoisa olo lekottelemalla pore- tai uima-altaassa. Aluksella on myös hyvä kirjasto, jossa voi lukea rauhassa vaikka teekupposen seurassa. Voit rentoutua lepotuolissa tai tehdä kierroksen kannella. Illalla ohjelmassa on herkullinen illallinen laivan pääravintolassa. Sen jälkeen voit nauttia upeasta kansainvälisestä ohjelmasta laivan teatterissa.
Päivä 6
Puerto Madryn, Argentiina - lisämaksullinen retki katsomaan Punta Tombon pingviiniyhdyskuntaa

Puerto Madryn on Chubutin provinssin portti ihastuttavaan Patagoniaan ja yksi alueen nopeimmin kasvavista kaupungeista. Puerto Madryn sijaitsee suojaisella paikalla Golfo Nuevo -lahdessa. Kauniin rantakadun Almirante Brown Boulevardin varrella sijaitsee taloja, joista on upeat näkymät yli Atlantin ja Golfo Nuevon, joka on kuin luonnon amfiteatteri. Vesialueet Madrynin ja Valdésin niemimaan ympäristössä ovat hyvin reheviä ja kaloja on runsaasti, mikä houkuttelee alueelle merinisäkkäitä ja lintuja. Mahtavin niistä on mustavalas, joka lisääntyy täällä alkukesästä.

Rannan tuntumassa sijaitsee luonnonhistoriallinen museo, jossa on vaihteleva ja informatiivinen näyttely alueen mielenkiintoisesta eläinmaailmasta.

Päivän retki suuntautuu Punta Tomboon, jossa elelee pingviiniyhdyskunta. Kyse on Etelä-Amerikan tärkeimmästä manterella sijaitsevasta pingviinien pesimispaikasta – yli puoli miljoonaa patagonianpingviiniä asuu täällä. Punta Tombossa kohtaamme lähietäisyydeltä valtavat pingviiniparvet, jotka kulkevat kuin juna pesän ja meren väliä. Pesä on yleensä haudattu syvälle hiekkaan, ja merestä pingviinit sukeltavat ruokaa poikasilleen. Valtava määrä muurahaisen tavoin ahertavia pingviinejä on vaikuttava näky ja alueella on myös koko joukko muita lintuja, kuten etelänmerimetsoja, patagonianmerimetsoja ja isomyrskyliitäjiä.

Päivän retkeen sisältyy lounas, joka on eväspaketti.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 7
Atlantilla
Siirrymme nyt hyvän matkaa etelään ja otamme kurssin kohti Falklandinsaaria. Käytä päivä rentoutumiseen, nauti Atlantin raikkaasta tuulesta ja käytä laivan palveluita, joista esitelmät, tanssiopetus ja viinimaistiaiset ovat vain muutamia esimerkkejä.
Päivä 8
Port Stanley, Falklandinsaaret - lisämaksullinen retki maastoautoilla

Falklandinsaaret tai Las Malvinas, kuten argentiinalaiset yhä niitä kutsuvat, on melko eristäytynyt saariyhdyskunta, jolla asuu englntilaisten siirtolaisten jälkeläisiä. Siitä lähtien, kun britit ottivat saaret hallintaansa 1833, argentiinalaiset ovat protestoineet. Kysymys saaren hallinnasta on yhä ratkaisematta. Vuonna 1982 Argentiina miehitti saaret, mikä aiheutti Falklandin sodan puhkeamisen. Saaren asukkaat elivät aikaisemmin valaanpyynnillä. Nykyään tärkeimmät elinkeinot ovat vuohien kasvatus ja merenkulkupalvelut.

Eteläisellä Atlantilla sijaitsevat kaukaiset saaret ovat todellinen eläintieteellinen paratiisi. Rauhoittamisen ansiosta villieläimet eivät pelkää ihmisiä. Täällä pääsee melko lähelle jättimäisiä merinorsuja, turkishylkeitä, isoja ja kauniita kuningaspingviinejä sekä valtavan kokoisia ulappalintuja.

Pääkaupunki Port Stanley on viehättävä pikkukaupunki, jossa on puutaloja, pieniä hyvin hoidettuja

puutarhoja, pubeja, oikea englantilainen katedraali ja erinomainen pikku museo. Maihin kuljetaan pienemmillä veneillä, jotka kuljettavat meidät laivalta Port Stanleyn satamaan.

Päivän retki keskittyy Falklandsaarten rikkaaseen linnustoon. Olemme yhdistäneet voimamme paikallisen lammaspaimenen kanssa. Hän vie meidät peltojensa läpi rannikolle katsomaan mm. kalliotöyhtöpingviinejä. Retken aikana saamme selville syyn, miksi Falklandsaarten eläimistö on niin monimuotoinen. Retki tehdään maastoautoilla. Elämys on takuulla monella tapaa ainutlaatuinen. Huomaathan, että retkellä kävellään, joten laita jalkaan hyvät, tukevat kengät. Muista myös sadevaatteet!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 9
Kap Horn

Drakensalmi erottaa Etelä-Amerikan Etelämantereesta. Kierrämme tarunhohtoisen Kap Hornin, joka sijaitsee Chilen hallitsemassa osassa Patagoniaa. Merenkävijöiden mielestä koko maailmassa ei ole toista yhtä mystistä paikkaa. Harmaa jyrkänne pienellä Cabo de Hornosin saarella tarvitsee tuskin kovin ihmeellistä esittelyä. Purjelaivojen aikakaudella merimiehet pelkäsivät erityisesti näitä vesiä. Eristyneisyyttä ja haavoittuvuutta ei voinut väheksyä, kun 20 metriä korkeat aallot painoivat laivaa päin kallioita niemeä kiertäessään. Sitä vastoin Sir Francis Charles Chichester ilmaisi pettymyksensä, kun hän yksinpurjehduksellaan aluksellaan Gypsy Moth yllättäen kohtasi sekä englantilaisen partioaluksen sekä matalalla lentävän lentokoneen: ”… kirosin heidät, sillä oli yksi paikka, jossa oletin saavani olla yksin ja se oli Kap Horn…”.

Drakensalmessa Etelämantereen kylmä vesi kohtaa Atlantin lämpimän veden. Merivesi on uskomattoman ravinteikasta, ja saatamme nähdä monia valaslajeja, kuten esimerkiksi miekkavalaita, etelänmustavalaita ja delfiinejä. Täällä elää monia lintulajeja, kuten jättiläisalbatrosseja, kuningasalbatrosseja, mustakulma-albatrosseja, etelännokialbatrosseja, isomyrskyliitäjiä ja myrskykeijuja. Drakensalmi oli aikaisemmin kuin portti tunnetun ja tuntemattoman välillä, ylittämätön raja, jonka kohdalla vastaan tulivat ensimmäiset jäävuoret. Voimme nauttia kannella raikkaasta tuulesta, merilinnuista ja toivottavasti myös valaista.

Paras paikka isojen merilintujen havainnoinnille on laivan perä, sillä linnut seuraavat laivaa ja hyödyntävät vaihtuvia tuulia.

Päivä 10
Ushuaia, Argentiina - lisämaksullinen retki Tierra del Fuegon kansallispuistoon

Yön aikana olemme matkanneet Atlantilta kapeaan Beaglensalmeen, joka puhkaisee tarunhohtoisen Tulimaan Etelä-Amerikan eteläisimmässä kärjessä.

Beaglensalmi on saanut nimensä Darwinin Beagle-aluksen mukaan, jolla hän teki käänteentekevän maailmanympärimatkansa. Tähän vuodenaikaan salmi on erityisen kaunis. Aurinko kimaltelee seitsemällä valtavalla jääkentällä, jotka valuvat mereen yhdessä sulavesipurojen kanssa. Kauniin jäämaiseman rikkovat upeat etelänpyökit, jotka ovat sopeutuneet eteläisen Patagonian ilmastoon. Matkalla ulos Beaglensalmesta ohitamme melkoisen läheltä muutamat kalliot, jotka toimivat merileijonien ja hylkeiden levähdyspaikkoina.

Astumme maihin Ushuaiassa, maailman eteläisimmässä kaupungissa, joka sijaitsee Beaglensalmen laidalla dramaattisena taustanaan kauniit lumipeitteiset vuorenhuiput. Tänään retkipaketissa on vuorossa retki Tierra del Fuegon (Tulimaan) kansallispuistoon, joka sijaitsee noin 11 km Ushuaiasta länteen. Kansallispuistossa on isoja etelänpyökkimetsiä, kauniita järviä ja vuoria. Puiston kokonaispinta-ala on 63 000 hehtaaria, josta noin 2 000 hehtaaria on avoinna yleisölle ja loput kokonaan rauhoitettu. Alueella elää paljon lintuja; saatamme nähdä andienkondoreita, albatrosseja ja merimetsoja. Pääsemme lähelle vaikuttavaa ja tuulista luontoa. Vedä jalkaasi tukevat kengät, sillä tänään teemme vaellusretken Rocajärvelle. Näemme lisäksi maailman eteläisimmän rautatielinjan, jonka vangit rakensivat 1900-luvun alussa. Joukko Argentiinan vaarallisimpia rikollisia ja poliittisia vankeja lähetettiin 1884–1947 vankilaan Ushuaiaan. Myös sotavangit siirrettiin tänne 1911.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 11
Punta Arenas, Chile - lisämaksullinen kaupunkikierros ja retki perinteiselle ranchille, jossa lounas grillistä

Olemme nyt Chilen vesillä ja saavumme varhain aamulla Punta Arenasiin. Päivän retki alkaa tutustumalla kaupungin nähtävyyksiin. Näemme mm. ison Plaza de Armasin aukion ja hautausmaan vaikuttavine hautakivineen. Nautimme Cerro la Cruzin näköalapaikalta avautuvista upeista näkymistä yli kaupungin ja Magellaninsalmen.

Käymme myös Maggiorino Borgatella -museossa, jonka perustivat lähetystyöntekijät ja jossa on Patagonian alkuperäiskansoihin ja heidän historiaansa sekä alueen luontoon liittyvä upea näyttely. Pääsemme lisäksi tutustumaan elämään perinteisellä patagonialaisella ranchillä (esp. estancia), kun vierailemme Estancia Peninentellä. Tilan perusti 1891 uudisasukas Alexander Morrison ja se on yhä Morrisonin jälkeläisten omistuksessa. Kauniissa päärakennuksessa tuntee siirtyvänsä menneeseen aikaan – sisustusta ei ole paljonkaan muutettu tilan perustamisen jälkeen. Ulkona saamme pienen näytteen lampaiden keritsemisestä.

Seuraavaksi istahdamme pöytään ja nautimme perinteisen lounaan, johon kuuluu grillattua lihaa lisäkkeineen. Vatsat täynnä hyvää ruokaa ja Patagonian avaruudesta vaikuttuneina palaamme takaisin alukselle.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 12
Magellaninsalmi
Tänään reittimme kulkee läpi Magellaninsalmen, joka on saanut nimensä portugalilaisen kapteeni Ferdinand Magellanin mukaan. Magellan, kuten muutamat muutkin tuon ajan merimiehet, ajatteli pääsevänsä helpommin Indonesiaan purjehtimalla länteen. Portugalin kuningas ei ollut vakuuttunut Magellanin oikoreitistä, ja niin Magellan siirtyi Espanjan puolelle. Vuonna 1519 Magellan lähti liikkeelle Sevillasta. Hän johti viidestä aluksesta ja 270 miehestä koostuvaa retkikuntaa, joka etsi länsireittiä Etelä-Amerikan manteren läpi. Magellanin idea oli paikkansa pitävä, vaikka hän olikin arvioinut maapallon koon väärin. Magellan löysi salmen Tulimaan läpi ja jatkoi matkaa tuntemattomalle Tyynellemerelle.
Päivä 13
Läpi Chilen saariston
Olemme saavuttaneet matkan kohokohdan luontokohteiden osalta. Teemme koko päivän matkaa läpi vuonojen ja kanavien Chilen Patagoniassa. Kuljemme läheltä jäätiköitä ja ikimetsiä katsellen samalla lintuja ja eläimiä. Aluetta voi verrata Alaskan Inside Passageen ja Uuteen-Seelantiin tai Norjan länsirannikkoon, tosin Patagonian rannikko on vielä paljon luoksepääsemättömämpi.
Päivä 14
Puerto Chacabuco, Chile - lisämaksullinen retki Rio Simpsonin kansallispuistoon ja kaupunkikierros Coyhaiquessa

Chilen Patagonia on upea: veistoksellisia jäävuoria, kauniita vuonoja ja taustalla ylpeänä kohoavat Andit. Puerto Chacabucon kalastajakylästä voi tehdä retken alueen pääkaupunkiin Coyhaiqueen tai kauniiseen Rio Simpsonin kansallispuistoon.

Päivän retkellä Rio Simpsonin kansallispuistoon ajamme läpi Aysénin alueen dramaattisten maisemien, joita leimaavat syvät rotkot ja kauniit laaksot kuohuvine jokineen. Käymme museossa, jossa tutustumme alueen ainutlaatuiseen kasvillisuuteen. Perillä kansallispuistossa näemme Rio Simpson -joen sekä muutamia alueen lukuisista vesiputouksista. Samalla retkellä käymme myös alueen pääkaupungissa Coyhaiquessa, joka sijaitsee dramaattisten vuorten ympäröimänä. Monille kävijöille se on portti Patagoniaan, ja niinpä kaupungissa voi kohdata kulkijoita matkalla kohti omia seikkailujaan. Coyhaiquen keskusaukiolla, Plaza de Armasilla, myydään paikallisia käsitöitä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 15
Puerto Montt, Chile - lisämaksullinen retki Vicente Perez Rozalesin kansallispuistoon
Patagoniens sødistrikt, Puerto Montt

Yksi Chilen tärkeimmistä kaupungeista on Puerto Montt, jonka perustivat saksalaiset uudisasukkaat 1800-luvun puolivälissä. Taloissa näkyy peruseurooppalainen tyyli korkeine kattorakenteineen ja kaiverruksin koristettuine parvekkeineen. Kaupunki sijaitsee Patagonian kuuluisalla järvialueella, jota täplittävät sadat isot, syvänsiniset järvet, ikivanhat metsät ja kuohuvat sulavesijoet ja vesiputoukset.

Päivän retki vie meidät Puerto Monttin satamasta läpi kauniiden laavamaisemien Vicente Perez Rosalesin kansallispuistoon. Näemme puistossa mm. vaikuttavan Petrohue-vesiputouksen taustanaan Osorno-tulivuori. Teemme myös veneretken smaragdinvihreälle Todos los Santos -järvelle. Lyhyellä veneretkellä ehtii ihailla lintuja ja napata pari kuvaa tulivuoresta.

Ajamme pitkin etelärannikkoa ja toivottavasti sääolosuhteet mahdollistavat upeiden maisemien ihailun. Pysähdymme lyhyesti Los Riscosissa katsomaan Etelä-Amerikan kuuluisia laamoja.

Palattuamme Puerto Monttiin ehdit vielä tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kannattaa vilkaista paikallisia käsitöitä, erityisesti puukaiverruksia ja tekstiilejä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Se on osa erillistä retkipakettia. Lue lisää matkaohjelman lopusta.)

Päivä 16
Merellä
Matkaamme kohti pohjoista Chilen rannikko styyrpuurin ja Tyynimeri paapuurin puolella. Mitä jos nauttisit ja hemmottelisit itseäsi nyt, kun olet kaukana arjen velvollisuuksista? Risteilyaluksen spa-osasto tarjoaa monenlaisia hoitoja, joiden jälkeen olet kuin uudesti syntynyt. Miten olisi levähieronta tai mutahoito? (Hoidot varataan ja maksetaan aluksella.) Mahdollisuudet ovat monet – ja koko päivä aikaa kokeilla niitä.
Päivä 17
Valparaíso ja Santiago, Chile - kaupunkikierrokset ja majoittuminen hotelliin

Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen heitämme hyvästit alukselle Valparaísossa, joka on yksi Chilen vanhimpia kaupunkeja. Valparaíso sijaitsee kukkuloilla merenlahden pohjukassa ja tunnetaan vanhoista köysiradoistaan, joista 15 on yhä toiminnassa. Ne kulkevat satamasta ylös vanhoihin, Unescon suojelemiin asuinkortteleihin. Täällä asui siirtomaa-aikana saksalaisia ja englantilaisia kauppiaita värikkäissä taloissaan, jotka erottuvat katukuvasta.

Kaupunkiin kannattaa tutustua lähemmin, ja siksi aloitammekin päivän kaupunkikierroksella Valparaísossa. Käymme Unescon suojelemassa historiallisessa keskustassa, jossa näemme kaunista arkkitehtuuria, parlamenttitalon ja Plaza Sotomayorin.

Sitten otamme kurssin kohti Santiagoa, Chilen pääkaupunkia, joka sijaitsee leveässä laaksossa (600 m merenpinnan yläpuolella) viinitarhojen ja lumipeitteisen Andien vuoriston välissä. Santiago on Etelä-Amerikan viidenneksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on noin viisi miljoonaa. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat keskusaukio Plaza de Armas, kaunis Pyhän Fransiskuksen kirkko ja pieni museo, joka esittelee siirtomaa-aikaista taidetta, oopperatalo (Teatro Municipal), San Christóbal -vuori sekä Santa Lucia  kukkula puistoineen, jonne alkuperäisen kaupungin perusti 1541 espanjalainen Pedro de Valdivia.

Osa kaupunkikierroksesta tehdään jalan. Sen jälkeen majoitumme hotelliimme.

Päivä 18
Santiago, Chile ja kotimatka
Tänään on aika sanoa näkemiin Etelä-Amerikalle. Bussi noutaa meidät hotellilta ja ajaa lentokentälle.
Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin
Unohtumaton matka on tullut päätökseensä.

Retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu:

 • Buenos Aires: Illallinen ja tangoshow
 • Montevideo: Kaupunkikierros kävellen (puolipäiväretki)
 • Puerto Madryn: Kokopäiväretki Punta Tombon pingviiniyhdyskuntaan, sis. eväät
 • Stanley: Puolipäiväretki Falklandsaarille maastoautoilla
 • Ushuaia: Puolipäiväretki Tierra del Fuegon kansallispuistoon
 • Punta Arenas: kaupunkikierros ja retki perinteiselle ranchille, sis. grillilounaan
 • Puerto Chacabuco: Puolipäiväretki Rio Simpsonin kansallispuistoon ja kaupunkikierros Coyhaiquessa
 • Puerto Montt: Kokopäiväretki Vicente Perez Rozalesin kansallispuistoon, sis. lounaan

Retkillä mukana Albatrosin suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Hinta: 898€/hlö

Hintatiedot

Hytti yhdelle
Sisähytti yhdelle (kategoria IE) 1698€
Ulkohytti yhdelle, pyöreä ikkuna (kategoria OF) 2498€
Ulkohytti yhdelle, oma parveke (kategoria BB) 3348€
Lisämaksulliset hytit

Jaettu kahden hengen ulkohytti, pyöreä ikkuna (kategoria OF) 398€/hlö
Jaettu kahden hengen ulkohytti, oma parveke (kategoria BB) 848€/hlö

Lue lisää hyteistä Hyvä tietää-osiossa.

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Buenos Aires/Santiago de Chile - Helsinki turistiluokassa (välilaskut)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • argentiinalainen lounas matkapäivänä 2
 • kaupunkikierrokset Buenos Aires, Valparaiso ja Santiago De Chile
 • risteily (14 yötä) hyvätasoisella M/S Norwegian Sun aluksella jaetussa kahden hengen sisähytissä (kat. IE)
 • täysihoito sekä kahvi, tee ja jäävesi risteilyn aikana
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

 

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • hytti yhdelle
 • lisämaksulliset hytit
 • lisämaksullinen retkipaketti 898€/hlö
 • ruokajuomat ja muut ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (n. 15 USD/hlö, lisämaksullisen retkipaketin ostaneille n. 60 USD/hlö)
 • juoma- ja palvelurahat risteilyllä (n. 13,50 USD/yö/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokka IE
Sisähytti kannella 7. Hytissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on hiustenkuivain, ilmastointi ja kylpyhuone/wc.

Hyttiluokka OF
Ulkohytti, jossa pyöreä ikkuna. Sijainti kannella 4. Hytissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on hiustenkuivain, ilmastointi ja kylpyhuone/wc.

Hyttiluokka BB
Ulkohytti, jossa oma parveke. Sijainti kannella 8. Hytissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on hiustenkuivain, ilmastointi ja kylpyhuone/wc.

Pakkaaminen

Norwegian Cruise Linen risteilyillä pukeutuminen on vapaamuotoista. Varsinaista pukukoodia ei ole, siistit ja rennot vaatteet riittävät. Suosittelemme kuitenkin jakkupuvun tai smokin ja pitkän mekon ottamista mukaan matkalle siltä varalta, että haluat osallistua muutamaan risteilyn aikana järjestettävään erikoistilaisuuteen. Tilaisuuksissa on pukukoodi ja ne järjestetään  aluksen salongeissa ja ravintoloissa. Ravintoloissa ei sallita farkkuja, t-paitoja tai uima-asuja klo 17.30 jälkeen.

Kevyet, hengittävät puuvillavaatteet ovat hyvä valinta kuumassa ilmastossa mutta matkalle kannattaa ottaa varalta mukaan pitkähihainen pusero tai kevyt takki, sillä sisätiloissa saattaa ilmastoinnin takia olla viileää. Pakkaa mukaan myös ulkoiluun sopivaa, lämmintä vaatetta. Retkipäiville kannattaa pakata tutut, mukavat kengät. Jos haluat käyttää aluksen kuntoilukeskusta, ota mukaan treenikengät ja –vaatteet. Pesulassa on päivittäin mahdollista pesettää vaatteita maksua vastaan. Muista uima-asu ja korkealla suojakertoimella varustettu aurinkorasva. Tropiikin aurinko polttaa herkästi.

Ota mukaan myös pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

Buenos Aires 1 yö
risteily MS/Norwegian Sun 14 yötä
Santiago de Chile 1 yö

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka maailman ääriin Matka täytti annetut lupaukset ja retket olivat hyvin organisoituja, näimme ja koimme paljon kuten Patagonian pampaa ja jäätiköitä, tulivuoria ja Chile saaristoa. Retket moniin luonnonpuistoihin olivat hienoja ja lisäksi nähtiin paikallista elämää. Matkanjohtaja omasi erinomaiset tiedot paikallisesta luonnosta ja sai hyvää tukea paikallisoppailta. Monilla retkillä myös ruokailut olivat elämys. Tutustuminen Valparaisoon kävelen oli mieleenpainuva, sen sijaan Santiagoon tutustuminen jäi pintapuoliseksi. Lisäksi Falklandin saarten retki pingviinejä katsomaan oli ainutlaatuinen. Kylmyydestä huolimatta Kap Hornin kierros kyllä lämmitti sydäntä,
Date published: 2018-02-26
Rated 4 out of 5 by from Patagonia, Patagonia Olimme matkaan muuten tyytyväisiä, mutta mennessä lento jumittui jo Amsterdamissa liian tiukan vaihdon vuoksi. Myös paluumatkan kahden välilaskun lento on turhan rasittava. Viivästyksen vuoksi jäi Buenos Airesin hotelli ja tangonäytös ja parempi kaupunkikierros näkemättä. Tilalle saimme vain vaatimattoman lentokenttähotellin heikkoine aterioineen keskellä ei mitään!
Date published: 2018-02-24
 • y_2020, m_12, d_1, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_ARCOC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ARCOC01AFI