Paratiisisaaret – risteily Seychelleillä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matkaa saarelta toiselle M/Y Pegasos-jahdilla ylellisessä luonnon paratiisissa.

Seychelleillä toteutuu unelma pakenemisesta hektistä elämää korallisaarille palmujen katveeseen, rauhallisiin laguuneihin, valkohiekkaisille paratiisirannoille ja kirkasvetiseen turkoosinsiniseen trooppiseen mereen, jossa on mahtava snorklata.

Seychellien kuvankauniilla saarilla ja atolleilla on helppo toteuttaa unohtumattomia lomaelämyksiä luonnon ehdoilla. Reitillemme osuu joukko asumattomia saaria, jotka ovat suurelta osin saavuttamattomia, mutta joilla elää harvinaisia lintuja, kilpikonnia ja kotoperäisiä kasveja. Asutuilla saarilla niiden asukkaat haluavat vaalia saariparatiisiaan. Hotellit eivät saa olla korkeampia kuin palmut tai seistä vieri vieressä parhailla rannoilla. Suurimmat alueet on suojeltu ja kaavoitettu luonnonsuojelualueiksi, joilla kävijät voivat liikkua vapaasti sopusoinnussa luonnon kanssa sen omilla ehdoilla. 

Risteilemme M/Y Pegasos-jahdilla, jossa on tilaa vain 44 matkustajalle. Alus ainoastaan Albatrosin pohjoismaalaisten asiakkaiden käytössä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta USD

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Seychellien pääkaupunkiin Victoriaan, joka sijaitsee Mahén saarella. Jahdin nokka kohti St. Annea.
Päivä 3
St. Anne – asumaton saari Curieuse. Lisämaksullinen saarikävely.
Päivä 4
Curieuse – Cousin. Lisämaksullinen saarikävely BirdLife Internationalin lintujen suojelualueelle – Praslinin saari ja maailmankuulu Anse Lazion ranta.
Päivä 5
Praslin – Aride ja lisämaksullinen saarikävely – St. Pierren atolli – Baie St. Anne, Praslin.
Päivä 6
Baie St. Anne, Praslin – Felicite tai Grand Soeur – La Digue. Lisämaksullinen retki Unescon suojelemalle Vallée de Main luonnonsuojelualueelle.
Päivä 7
La Digue - Moyenne Island. Lisämaksullinen saarikierros, sis. käynnin Anse de Source d’ Argentin rannalla.
Päivä 8
Moyennen saari ja BBQ-lounas jahdilla – Mahé, Captain’s dinner.
Päivä 9
Mahé. Omaa aikaa, läksiäisillallinen ja kotimatka.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

M/Y Pegasus

Pegasos on katamaraanityyppinen moottorijahti, jossa on tilaa vain 44 matkustajalle. Yövymme viihtyisissä, kauniisti sisustetuissa hyteissä – kaikki ulkohyttejä – joissa on ikkuna ja oma kylpyhuone. Aluksella voimme nauttia elämästä ja ihailla maisemia jahdin ravintolassa, loungessa ja isolla aurinkokannella.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.298€
Helsinki
4.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä kohti Seychellejä, matkan varrella on koneenvaihto.

Päivä 2
Saapuminen Seychellien pääkaupunkiin Victoriaan, joka sijaitsee Mahén saarella. Jahdin nokka kohti St. Annea.

Laskeudumme aamulla pääkaupunkiin Victoriaan, joka sijaitsee Mahén, Seychellien suurimman saaren ja talouden keskuksen, koillisosassa. Saari on 27 km pitkä, 8 km leveä ja sen pinta-ala on vain 153 km2.

Mahé on myös Seychellien matkailun keskus: siellä sijaitsee kansainvälinen lentokenttä sekä 85 % saarivaltion hotelleista. Hotellit ovat levittäytyneet satoja kilometrejä pitkälle rannikolle, jolta löytyy kokonaiset 68 upeaa hiekkarantaa.

Asukkaat vaalivat hellästi saariparatiisiaan. Hotellit eivät saa olla korkeampia kuin palmut tai seistä vieri vieressä parhailla rannoilla – lyhyesti sanottuna täällä ei olla kiinnostuneita laajamittaisesta massaturismista. Tästä syystä suurimmat alueet on suojeltu ja kaavoitettu luonnonsuojelualueiksi, joilla kävijät voivat liikkua vapaasti sopusoinnussa luonnon kanssa sen omilla ehdoilla.

Perille saavuttuamme ajamme hotellille, jossa vietämme aamupäivän: voit ostaa aamiaisen ja/tai lounaan sekä käyttää hotellin mukavuuksia. Iltapäivällä siirrymme alukselle. M/Y Pegasos on katamaraanityyppinen moottorijahti, jossa on tilaa vain 44 matkustajalle. Majoitumme viihtyisiin, kauniisti sisustettuihin hytteihin – kaikki ulkohyttejä – joissa on ikkuna ja oma kylpyhuone. Aluksella on ravintola, lounge sekä iso aurinkokansi. Nautimme aluksella luonnollisesti täysihoidosta.

Pakollisten pelastautumisharjoitusten jälkeen lähdemme iltapäivän kuluessa merelle. Asetumme ankkuriin lyhyen merimatkan päässä Victoriasta sijaitsevan St. Annen saaren luo. St. Anne on Seychellien tunnetuimman merensuojelualueen, Sainte Anne Marine National Parkin, pääsaari. Suojelualue muodostuu yhteensä kuudesta saaresta ja perustettiin vuonna 1973. Alueella elää monia koskemattomia ja alkuperäisiä koralleja sekä yli 150 kala- ja äyriäislajia. Elämä meressä saarten ympärillä kertoo suuresta lajimäärästä, joka kehittyy, kun riutta saa olla rauhassa. Snorklatessa saa käsityksen Seychellien kiehtovasta vedenalaisesta maailmasta.

Seychellit on kuin iso vihreä kansallispuisto, josta ei ole vaikea löytää kauniita paikkoja. Sisempi saariryhmä, jonka ympäri risteilemme, koostuu kauniista graniittisaarista, joilla kohoaa matalia vihreitä vuoria. Ne muodostavat ihastuttavan ja ainutlaatuisen taustan sinisille laguuneille. Graniittivuoret ovat lohkareita, jotka jäivät valtamereen, kun Intia irtosi Afrikan mantereesta ja siirtyi nykyiselle paikalleen. Tästä syystä Seychellit eroaa muista Intian valtameren saarista, jotka ovat syntyneet tuliperäisen toiminnan kautta sekä koralleista. Pysähdymme aina välillä merenlahteen, jossa voi käydä uimassa, snorklata, nousta maihin ja ottaa aurinkoa rannalla tai käydä kävelyllä. Meillä on reilusti aikaa, joten ehdimme nauttia!

Perillä St. Annen luona jäämme ankkuriin paikkaan, jossa taivaansininen vesi kohtaa trooppisen kasvillisuuden. Illalla syömme tervetuloillallisen aluksella.

Päivä 3
St. Anne – asumaton saari Curieuse. Lisämaksullinen saarikävely.

Varhain aamulla otamme kurssin kohti asumatonta Curieusen saarta. Matka kestää noin 2,5 tuntia. Saaren alkuperäinen nimi oli Île Rouge, punainen saari, mikä johtuu saaren maaperän punaisesta väristä. Myöhemmin saari sai uuden nimen Curieuse erään ranskalaisen fregatin mukaan.

Curieuse sijaitsee Praslinin saaren pohjoispuolella. Se on kokonaan rauhoitettua luonnonsuojelualuetta. Saarta käytettiin aikaisemmin spitaalisten eristyspaikkana, mutta entinen eristyskeskus on nyt muutettu museoksi ja vierailukeskukseksi. Aloitamme päiväohjelmamme sieltä.

Curieuse ja lähellä sijaitseva Praslin ovat ainoita paikkoja maailmassa, joissa elää luonnonvaraisina harvinaisia ja erikoisia seychellienpalmuja. Palmun valtava pähkinä muistuttaa kahta yhteen kasvanutta kookospähkinää, mikä on saanut monet Intian valtameren alueen kansat yhdistämään pähkinän hedelmällisyyteen. Ymmärrät kyllä, kun näet pähkinän omin silmin! Saarella kasvaa monia kotoperäisiä kasveja ja kahdeksan mangrovepuulajia. Se on myös liemikilpikonnien ja aldabranjättiläiskilpikonnien pesimäpaikka.

Päivän Albatros-retki on mielenkiintoinen saarikävely paikallisen luonto-oppaan johdolla. Hän vie meidät mangrovemetsän kautta entisen eristyssiirtokunnan raunioille sekä katsomaan saaren vanhaa lääkärin asuinpaikkaa. Toivottavasti kohtaamme myös saarella eläviä kilpikonnia. Kierroksen jälkeen nautimme BBQ-lounaan jahdilla ja nautimme muutenkin rantaelämästä.

Jäämme yöksi ankkuriin Curieusen saaren luo.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voit lukea lisää ohjelman jälkeen.)

Jos et ole varannut retkipakettia, ensimmäinen mahdollisuus rantautumiseen on lounasaikaan, jolloin voit syödä (omakustanteinen) lounaan rannalla.

Päivä 4
Curieuse – Cousin. Lisämaksullinen saarikävely BirdLife Internationalin lintujen suojelualueelle – Praslinin saari ja maailmankuulu Anse Lazion ranta.

Aloitamme aamun noin tunnin merimatkalla Cousinin saarelle. Tällä pienellä, vain 27 hehtaarin kokoisella saarella on erikoinen tarina: sen osti 1968 kansainvälinen ornitologinen yhdistys BirdLife International, jonka aikomuksena oli suojella ja pelastaa harvinaisen seychellienkerttusen viimeiset yksilöt.

Saari oli istutettu täyteen kookospalmuja, jotka on sittemmin poistettu ja joiden tilalla kasvaa Seychelleille luontaista kasvillisuutta. Nyt pieni keltaruskea lintu näyttää toipuneen, ja seychellienkerttuspopulaatio on kolmin- tai nelinkertaistunut. Sen jälkeen, kun saari hankittiin yhdistykselle, luonnonsuojeluprojekti on kehittynyt edelleen. Saarelle on tuotu neljä muuta Seychelleillä elävää kotoperäistä lintulajia, jotka tekevät yhdessä merilintujen, matelijoiden ja kasvien kanssa Cousinista yhden saarivaltion hienoimmista suojelualueista. Saari pidetään puhtaana kaikista haitallisista vieraslajeista – kasveista ja eläimistä – ja tästä syystä se on yksi harvoista paikoista, joissa ei elä kissoja, rottia tai hiiriä. Saarella pesii nykyään vuosittain lähemmäs sata merikilpikonnaa. Toisin kuin monessa muussa paikassa, täällä merikilpikonnat tulevat munimaan rannalle kirkkaassa päivänvalossa.

Päivän Albatros-retki on saarikävely BirdLife Internationalin lintujensuojelualueelle. Se on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä saaren kuuluisia ja harvinaisia lintuja. Palaamme sieltä takaisin jahdille ja otamme kurssin kohti naapurisaarta Praslinia, jolla vietämme loppupäivän Anse Laziolla, Praslinin parhaalla ja koko Seychellien kuuluisimmalla rannalla. Valkoista hiekkaa, upean sinistä vettä ja pehmeästi huojuvia palmuja – paratiisiranta parhaimmillaan!

Jäämme yöksi ankkuriin Anse Lazion luo.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voit lukea lisää ohjelman jälkeen.)

Jos et ole varannut retkipakettia, rantautuminen Cousinille ei ole mahdollinen.

Päivä 5
Praslin – Aride ja lisämaksullinen saarikävely – St. Pierren atolli – Baie St. Anne, Praslin.

Nostamme ankkurin ja suuntaamme pohjoiseen kohti pientä asumatonta Aridea, joka on Seychellien pohjoisin saari. Aride on noin 1,5 km pitkä ja 0,5 km leveä. Saari on kuin Seychellien Galápagos. Täällä elää Intian valtameren alueen suurin merilintuyhdyskunta, tihein matelijapopulaatio maailmassa (ei vaarallisia), lähes kaikki Seychellien kotoperäiset lajit sekä tietysti merikilpikonnia. Saarella pesii vuosittain 1,25 miljoonaa merilintua. Saari on suojeltu.

Ariden matalilla kallioilla kasvaa tiuhaa viidakkomaista kasvillisuutta. Iso osa pienestä saaresta on lähes läpipääsemätöntä. Monet harvinaiset linnut näyttävät hakeutuvan tänne, sillä täällä kasvaa koko joukko kotoperäisiä puita, kasveja ja lintuja. Vesi on puhdasta ja taivaansinistä, ja monet kalat liikkuvat värikkäissä koralleissa. Vaikka luontoa hallitaankin jonkin verran, saari on saanut kehittyä jotakuinkin koskemattomana: kasvit ja eläimet ovat kehittyneet rinnakkain ja ne kertovat toistensa tarinaa. Evoluution periaatteet eivät näy Seychelleillä yhtä selkeästi kuin Galápagoksella, mutta hyvän oppaan avulla pystymme näkemään yhteydet. Päivän Albatros-retki Aridella on saarikävely paikallisen luonto-oppaan johdolla.

Puolenpäivän aikaan suuntaamme kohti pientä St. Pierren atollia, jonka jyrkät kallioseinämät, huojuvat palmut ja kasuariinat luovat täydelliset puitteet mukavalle iltapäivälle rannalla. Iltapäivän päätteeksi siirrymme kohti Praslinia, Seychellien toiseksi suurinta saarta, joka on reilut 12 km pitkä ja noin 4,5 km leveä. Viime vuosina matkailu on kehittynyt voimakkaasti Praslinilla.

Praslinin keskiosa muodostuu vuoristosta, joka näyttää mahtavammalta kuin sen vaatimaton korkeus (340 m) osoittaa. Praslinin tärkein nähtävyys on Unescon suojelema luonnonsuojelualue Vallée de Mai, joka sijaitsee Takamaka- ja Fond Azore -vuorten välissä. Tämä upea ja rehevä alue on ollut viime vuosiin saakka täysin koskematon miljoonien vuosien ajan. Tästä todistaa iso joukko kotoperäisiä kasveja, puita, lintuja ja sammakkoeläimiä. Alueella kasvaa myös kuuluisia seychellienpalmuja. Praslinia ympäröi pitkä koralliriutta, joka vaimentaa Intian valtameren aaltoja ja jonka ansiosta saaren lukemattomissa idyllisissä pienissä poukamissa vesi on kirkasta ja melko tyyntä.

Jäämme yöksi ankkuriin Baie St. Annen luo.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voit lukea lisää ohjelman jälkeen.)

Jos et ole varannut retkipakettia, Aridelle rantautuminen ei ole mahdollista.

Päivä 6
Baie St. Anne, Praslin – Felicite tai Grand Soeur – La Digue. Lisämaksullinen retki Unescon suojelemalle Vallée de Main luonnonsuojelualueelle.
Hvem vil ikke gerne dyppe tæerne her?

Vietämme aamupäivän Praslinilla. Tänään on mahdollista lähteä bussikierrokselle Vallée de Maihin. Matkan varrella nautimme maisemista, jotka avautuvat saaren harjanteelta ja kauniilta rannikolta. Ohitamme kuvauksellisia kalastajakyliä ja tiheäkasvuisia metsiä.

Perillä Vallée de Maissa lähdemme pienelle kävelylle neitseelliseen metsään, jossa näemme mm. jättimäisiä palmuja sekä erikoisia seychellienpalmuja. Mikäli meillä on onnea, saatamme nähdä myös kotoperäisen pikkumustakaijan (Coracopsis nigra), joka on yksi maailman harvinaisimmista linnuista.

Vallée de Maissa vierailun jälkeen siirrymme iltapäivän viettoon joko Feliciten tai Grand Soeurin saarelle, riippuen tuuliolosuhteista. Siellä voimme rentoutua ja uida tai snorklata. Sitten jatkamme matkaa La Diguelle, jonne jäämme ankkuriin yön ajaksi.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voit lukea lisää ohjelman jälkeen).

Jos et ole varannut retkipakettia, rantautuminen La Diguelle on mahdollista, mutta ilman matkanjohtajan, paikallisoppaan palveluja ja kuljetusta.

Päivä 7
La Digue - Moyenne Island. Lisämaksullinen saarikierros, sis. käynnin Anse de Source d’ Argentin rannalla.

La Diguella patsasmaiset kalliomuodostelmat heijastavat auringonvaloa vaihtelevissa sävyissä riippuen auringon korkeudesta. Tällaiset ovat kulissit La Diguella auringonnousun aikaan. Pieni rehevä paratiisi uhkuu luonnon kauneutta, josta kenenkään ei pitäisi jäädä paitsi. Kaikki huokuu rauhaa. Härkien vetämät vaunut kuljettavat kookossadon palmulehdon läpi pienelle laiturille, ja matkailijat ajavat vuokrapyörillään satumaisille rannoille, joita ympäröivät graniittikalliot ja palmut. Ulompi koralliriutta suojelee rantoja mereltä käsin, rannan ja riutan välissä on lisäksi valtavia vaaleanpunaisia kivimuodostelmia.

La Diguen 2 000 asukasta vaikuttavat siltä kuin muun maailman kehitys ei olisi koskettanut heitä lainkaan lukuun ottamatta kuutta ajoneuvoa, joilla on lupa liikkua saarella. On kuin oleskelisi ihan toisessa maailmassa, ja useimmat saavat monta päivää kulumaan pyöräilemällä ja kävelemällä yksinäisille, rauhallisille rannoille, pieniin kyliin, jotka elävät omaa häiriötöntä elämäänsä, tai viidakkomaisille vuorille, joilla voi yrittää bongata harvinaisia lintuja.

Päivän Albatros-retki on kierros Unionin plantaasin läpi, minkä jälkeen voit vapaasti kävellä pitkin veistoksellista Anse de Source d’Argentin rantaa ja pulahtaa uimaan. Sanotaan, että Anse de Source d’Argentin ranta on maailman valokuvatuin – tänään pääset itse näkemään miksi!

Jos haluat saada paremman käsityksen siitä, mitä odottaa, voit googlata saaren nimen. Ruudulle rävähtää massoittain kuvia. Tämä pätee toki kaikkiin saariin.

Iltapäivän päätteeksi matkaamme Moyennen saarelle, jonne jäämme ankkuriin yön ajaksi.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voit lukea lisää ohjelman jälkeen.)

Jos et ole varannut retkipakettia, rantautuminen La Diguelle on mahdollista, mutta ilman matkanjohtajan, paikallisoppaan palveluja ja kuljetusta.

Päivä 8
Moyennen saari ja BBQ-lounas jahdilla – Mahé, Captain’s dinner.

Tänään voi vapaasti valita, haluaako aamupäivällä lähteä seikkailemaan Moyennen saarelle vai viettää rantaelämää. Aluksen henkilökunta kattaa BBQ-lounaan jahdilla. Päivä on siis varattu rentoilulle ja nautinnoille!

Iltapäivän lopulla suuntaamme Mahélle. Matka kestää noin tunnin. Viimeistä iltaa juhlistamme Kapteenin illallisen (Captain’s dinner) merkeissä.

Vietämme yön lnter Islandin laiturissa hieman Victorian pohjoispuolella.

Päivä 9
Mahé. Omaa aikaa, läksiäisillallinen ja kotimatka.

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit miehistölle ja nousemme maihin. Suuntaamme hotelliin, joka on tukikohtamme viimeiset tunnit ennen lähtöä lentokentälle. Aivan kuten matkapäivänä 2, hotellin palvelut ovat käytettävissämme. Voit syödä lounaan hotellissa tai suunnata katselemaan lähialuetta. Syömme vielä yhteisen läksiäisillallisen, sitten bussi vie meidät lentokentälle, jossa lento kotia kohti odottaa.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Retkipaketti

Ainoastaan Albatros Travelin asiakkaille, retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja.

Retkipakettiin sisältyy:

 • Puolipäiväretki Curieuse, saarivaellus
 • Puolipäiväretki Cousin, saarivaellus
 • Puolipäiväretki Aride, saarivaellus
 • Puolipäiväretki Praslin-saarelle ja Vallée de Main luonnonsuojelualueelle
 • Puolipäiväretki La Digue-saarella, sis. Anse de Source d’Argent-rannan

Retipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hinta 248€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hytistä yhdelle

(kat. A): 2.398€

Lisämaksulliset hyttityypit kahdelle

Hyttikategoria. B (Main-kansi): 148€
Hyttikategoria. A (Main- tai Upper-kansi): 298€
Hyttikategoria Premium (Main-kansi): 438€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Seychellit – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen ulkohytissä (kat.C, Sun-kansi) M/S Pegasos-aluksella
 • Täysihoito risteilyllä
 • Kahvi, tee ja vesi risteilyllä
 • Läksiäisillallinen päivänä 9
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Satamamaksut 380€/hlö
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Hytti yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttityypit
 • PLF-maahantulokaavake 10€/hlö 
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (yhteensä noin 8€/hlö. Retkipaketin ostaneille yhteensä noin 15€/hlö )
 • Juomarahat aluksella (noin 15€/hlö per päivä)
 • Maahantulokaavake Seychelleille. Normaali käsittelykulu on 10€. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/seychellit/viisumi
 • Retkipaketti (5 retkeä), tilataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkustaminen Seychelleillä

Seychelleillä ei elä vaarallisia käärmeitä, hämähäkkejä tai hyönteisiä, joita pitäisi varoa. Myöskään malarian tai keltakuumeen kaltaisia sairauksia ei ole.

Sää on miellyttävä vuoden ympäri, sillä kevyt tuuli mereltä vie pahimman terän trooppiselta helteeltä. Eniten sataa (tilastollisesti) joulu- ja tammikuussa, mutta voimakkaisiin trooppisiin sadekuuroihin (harvoin pitkäkestoisia) kannattaa varautua mihin vuodenaikaan tahansa.

Matkatavarat

Pakkaa mukaan:

 • Reppu tai kassi (suosittelemme vedenpitävää reppua)
 • Kevyitä kesävaatteita
 • Urheilusandaalit tai pitäväpohjaiset lenkkarit
 • Uimatossut
 • Aurinkosuojavoidetta (korkealla suojakertoimella)
 • Uima-asu
 • Aurinkolasit
 • Hattu tai huivi
 • Kevyt tuulenpitävä takki (merimatkoja varten)
 • Käsidesiä
 • Hyttyskarkotetta

Aluksella on käytettävissä:

Pyyhkeet, adapterit hytissä, täytettävät juomapullot ja snorklausvälineet

 

 

Pegasoksen hytit

Hyttiluokka Premium
Iso Deluxe-ulkohytti pääkannella (main deck), n. 19 m2, ikkuna.

Hyttiluokka A
Deluxe-ulkohytti pääkannella (main deck) tai ylemmällä kannella (upper deck), n. 16 m2, ikkuna.

Hyttiluokka B
Deluxe-ulkohytti pääkannella (main deck), n. 15 m2, ikkuna.

Hyttiluokka C
Deluxe-ulkohytti aurinkokannella (sun deck), n. 12 m2, ikkuna.

Zodiac

Rantaudumme eri saarille ja rannoille zodiac-tyyppisillä kumiveneillä. Veneisiin siirtyminen jahdilta on helppoa, mikäli sinulla ei ole liikunnallisia esteitä. Varaudu "wet landings" rantautumisiin, joka tarkoittaa sitä että seisomme osittain vedessä, kun nousemme kumiveneestä. Voit myös halutessasi jäädä jahdille. Käytämme zodiac-veneitä, myös kun menemme snorklaamaan.

 

Lisää Seychelleistä

Lue lisää Seychelleistä täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/seychellit

Viisumi-kohdasta näet lisätietoa ennen matkaa täytettävästä PLF-kaavakkeesta sekä muista matkustussäännöistä Seychelleille.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys Seychelleillä

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 0 päivää
Hinta -
Voit pidentää matkaasi Seychelleillä ja Coral Strand hotellissa, Mahen saarella ja Beau Vallonin rannalla.

Seychellit tunnetaan kauniista rannoistaan, joiden hiekka on vitivalkoista ja rantojen taustalla kohoavat rehevien kasvien peittämät kalliot. Kaupunkien ja kylien kaduilla kuulee englannin, ranskan ja kreolin kielten sekoitusta. Ravintoloiden ruokalistalla on usein tuoretta kalaa, mereneläviä ja tuoreita trooppisia hedelmiä.
Voit viettää lisälomapäiviä Mahélla, joka on Seychellien suurin saari. Suurin osa saaren asukkaista asuu pienessä Victorian pääkaupungissa, joka on ainoastaan noin 5 km päässä hotellista. Kaupungin kävelee päästä päähän muutamassa minuutissa, mutta voit viipyä kaupungissa hieman pidempään ja kierrellä markkinoilla ja vierailla värikkäässä hindutemppelissä ja katolisessa katedraalissa. Muualla saarella maisemat ovat vehreitä ja suuret kilpikonnat voivat liikkua vapaasti ympäri saarta.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Coral Strand Hotel

Coral Strand on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee suositulla alueella Mahén saaren luoteisosassa. Lomahotelli sijaitsee suoraan tunnetulla Beau Vallonin rannalla, joka jatkuu useita kilometrejä.

Coral Strand Hotelissa on kaikkea, mikä tekee lomastasi ikimuistoisen: uima-allas ja allasbaari, näköalatasanne, josta voi ihailla huikeaa tähtitaivasta sekä liuta aktiviteetteja sekä viihdetarjontaa.

Lue lisää hotellista: https://www.coralstrand.com

 

Matkan pidennyksen hinta
Ota yhteyttä Albatrosin asiakaspalveluun ja kerro meille, kuinka monta yötä haluaisit varata lisää normaalin matkaohjelman päätteeksi. Asiakaspalvelumme selvittää saatavuuden ja hinnan.

Yhden hengen huoneen lisämaksu
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka tarkistaa hinnan sinulle.

Hintaan sisältyy
 • toivotun määrän Coral Strand hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa (yhden hengen huone on lisämaksullinen)
 • lentokenttäkuljetukset hotelliin ja lentokentälle
 • aamiaiset
 • lisämaksun lentolipun muutoksesta
Varaa

Ota yhteyttä Albatrosin asiakaspalveluun ja kerro meille, kuinka monta yötä haluaisit varata lisää normaalin matkaohjelman päätteeksi. Asiakaspalvelumme selvittää saatavuuden ja hinnan.

Vastaavia matkoja