Oscarsborgin linnoitus ja Verdin Otello

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Verdin kuuluisa ooppera Otello avoimen kesätaivaan alla Oscarsborgin vanhassa linnoituksessa Oslovuonon rannalla.

Uutuus

On aivan erityinen elämys kokea oopperanäytös ulkoilmassa lämpimänä kesäiltana. Kalliosaarella Oslovuonossa sijaitsee Oscarsborgin linnoitus, joka toimii tulevana kesänä Verdin Otellon näyttämönä. Nautimme saarella herkullisen päivällisen ennen esitystä sekä katselemme lähemmin linnoitusta, joka on ollut merkittävässä roolissa Norjan historiassa. Juuri Oscarsborgin tykeillä upotettiin huhtikuun alussa 1940 saksalainen sotalaiva.

Matkan aikana katselemme luonnollisesti myös Oslon nähtävyyksiä ja teemme opastetun kierroksen Oslon kuuluisassa oopperatalossa. Majoitumme Oslossa keskustahotelliin, joka sijaitsee kävelyetäisyyden päässä pääostoskadusta Karl Johans gatesta ja monista nähtävyyksistä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta NOK

Päiväohjelma
Päivä 1 Päivä 1 Helsinki – Oslo. Käynti Vigelandin patsaspuistossa.
Päivä 2 Oslo. Kävelykierros Oslossa ja opastettu kierros Oslon oopperatalossa.
Päivä 3 Oslo. Oopperanäytös Oscarsborgissa (Verdin Otello).
Päivä 4 Oslo. Omaa aikaa ja kotimatka.

Hotelli

Comfort Hotel Karl Johan

Comfort Hotel Karl Johan on suhteellisen uusi hotelli (avattu 2016), joka sijaitsee Oslon tunnetulla Karl Johans gatella vain alle 500 m päässä päärautatieasemalta ja kävelyetäisyydellä merenrannasta ja oopperatalosta. Se on täydellinen tukikohta Osloon tutustumiselle. Hotellissa on 26 huonetta sekä ravintola ja baari. Asiakkaiden käytössä on ilmainen Wi-Fi. Tupakointi on kielletty kaikissa huoneissa.

Lue lisää hotellista: https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/oslo/comfort-hotel-karl-johan/om-hotellet/#om-hotellet

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä  tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
698€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Päivä 1 Helsinki – Oslo. Käynti Vigelandin patsaspuistossa.

Saavuttuamme perille Osloon lähdemme heti tutustumaan kaupunkiin. Ajamme Vigelandin patsaspuistoon, joka sijaitsee Oslon ydinkeskustan reunamilla. Puiston patsaat ovat norjalaisen kuvanveistäjän Gustav Vigelandin käsialaa.

Alueella, jonka pinta-ala on kokonaiset 32 hehtaaria, on 214 patsasta ja 13 valurautaporttia. Kaikki patsaat on luonut Gustav Vigeland, joka on suunnitellut myös koko puiston. Puisto on 850 m pitkä, ja patsaat on ryhmitelty viideksi isoksi kokonaisuudeksi: pääportti, silta, suihkulähde, monoliittitasanne ja Elämänpyörä.

Vigelandin puistosta ajamme Oslon keskustaan ja kirjoittaudumme sisään hotelliin, joka sijaitsee kävelymatkan päässä nähtävyyksistä. Oltuaan hieman muiden pohjoismaisten pääkaupunkien varjossa Oslosta on viime vuosina kehittynyt nykyaikainen metropoli. Keskustassa on useita ostoskatuja, moderneja ostoskeskuksia, uusia museoita ja laaja valikoima teattereita, konserttipaikkoja ja huvituksia.
Ilta on varattu omille seikkailuille. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja vinkkaa mm. hyvistä ruokapaikoista.

Päivä 2
Oslo. Kävelykierros Oslossa ja opastettu kierros Oslon oopperatalossa.

Aamiaisen jälkeen kävelemme pitkin Karl Johans gatea, joka päättyy kuninkaanlinnaa ympäröivään puistoon Slotsparkeniin. Jatkamme sieltä merenrantaan ja Oslon tunnusmerkille kaupungintalolle, joka seisoo meren äärellä vaikuttavine torneineen. Lähellä kaupungintaloa sijaitsee Norjan kansallismuseon uudisrakennus, jonka on tarkoitus avautua yleisölle vuonna 2022.

Päätämme kaupunkikävelymme hotellillemme. On aika käydä syömässä lounasta (omalla kustannuksella) ennen kuin tapaamme jälleen iltapäivällä ja suuntaamme Oslon oopperatalolle. Bjørvikan alue on muuttunut kovasti viime vuosina erityisesti uuden oopperatalon myötä. Oslon oopperatalo otettiin käyttöön vuonna 2008. Talon pinta-ala on 49 000 m2  ja huoneita on n. 1100. Rakennuksen hinnaksi tuli noin 600 miljoonaa euroa. Rakennuksen suunnitelleet arkkitehtitoimisto Snøhetta ja tanskalais-islantilainen Olafur Eliasson ovat saaneet runsaasti kunniaa ainutlaatuisesta suunnittelusta. Norjalaiset ovat oikeutetusti hyvin ylpeitä oopperastaan, jota valtio rahoittaa sataprosenttisesti. Kuriositeettina mainittakoon, että ajatus Oslon oopperatalosta syntyi jo vuonna 1917, kun paikallinen laivanvarustaja tarjoutui rahoittamaan hanketta. Hän teki kuitenkin pian henkilökohtaisen konkurssin, joten projekti haudattiin. Koemme oopperatalon sekä sisältä että ulkoa ja kuulemme lisää tästä upeasta projektista.

Päivä 3
Oslo. Oopperanäytös Oscarsborgissa (Verdin Otello).

Tänään on vuorossa matkan kohokohta: oopperanäytös Oscarsborgissa.

Aamupäivä on varattu omille seikkailuille Norjan pääkaupungissa, jossa on paljon koettavaa. Ehkä haluat käydä katsomassa kaupungin vanhinta osaa, joka on samalla ainoa kaupunginosa, joka on rakennettu ruutukaavan mukaan. Kvadraturenin kaupunginosan rakennutti tanskalainen kuningas Kristian IV sen jälkeen, kun tuhoisa tulipalo oli roihunnut kaupungissa vuonna 1624.

Kenties uusi Munch-museo kiehtoo enemmän. Museo, joka avasi ovensa yleisölle lokakuussa 2021, on yksi maailman suurimmista yhdelle taiteilijalle omistetuista museoista. Museossa on yli 26 000 Edvard Munchin teosta, joista 1183 maalausta. Noin 60 m korkea rakennus, jonka on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Juan Herreros, on herättänyt Norjassa laajaa ja kiihkeää keskustelua. Korkea rakennus on nimittäin vuorattu harmailla, läpinäkyvillä alumiinilevyillä. Museorakennuksen ylin osa on vinossa ja näyttää siltä, kuin se keikahtaisi alas. Museon 13 kerroksessa ja 11 salissa saa laajan kuvan Edvard Munchin elämästä ja teoksista. Pääkohteita ovat luonnollisesti Munchin kaksi tunnetuinta teosta, Huuto ja Madonna. Munchin kuvat, joita on osuvasti kuvattu ”portaaliksi moderniin elämään”, ovat syvästi hämmentäviä.

Tapaamme jälleen iltapäivällä ja ajamme Drøbakin pieneen lomakylään, joka sijaitsee Oslovuonossa puolen tunnin ajomatkan päässä Oslosta. Siellä vaihdamme bussin pienehköön alukseen, joka kuljettaa meidät vesitse lyhyen matkan Oscarsborgiin. Teemme saarella kävelykierroksen ja katselemme lähemmin linnoitusta, jolla oli iso rooli Norjan historiassa.

Huhtikuun alussa vuonna 1940 viisi saksalaista sota-alusta lähti matkaan Pohjois-Saksasta. Tarkoituksena oli nousta maihin suurimmissa norjalaiskaupungeissa 9. huhtikuuta. Ryhmään 1 kuului mm. raskaat risteilijät Blücher ja Lützow sekä muutamia pienempiä aluksia. Yön pimeydessä ne saapuivat Oslovuonoon. Operaation tavoitteena oli kaapata Norjan kuningas ja hallitus sekä vallata Oslon sotilasvarikot, jotta joukkoja ei saataisi liikkeelle ja taisteluvalmiiksi. Pitkän aikavälin tavoite oli varmistaa rautamalmitoimitukset Norjasta (ja Ruotsista) sekä hankkia satamia Pohjois-Atlantin suuntaan.

Matkalla vuonon läpi saksalaisalukset ohittivat rannikkopatteristoja ilman, että niitä ammuttiin. Samanaikaisesti ensimmäiset raportit vuonoon purjehtivista aluksista saavuttivat Norjan komentokeskuksen Oslossa.

Oli syntynyt hämmennystä siitä, minkä käskyn Oscarsborgin norjalaisen everstin Birger Eriksenin pitäisi antaa. Kun Blücher oli kantaman sisällä, Eriksen teki päätöksen: ”Joko mitali tai sotaoikeus.”

Kaksi kranaattia ammuttiin Oscarsborgin tykeistä ja pian sen jälkeen Blücher upposi vieden mukanaan 1 000 saksalaista sotilasta. Muut saksalaisalukset kääntyivät ympäri.

Eversti oli viivyttänyt hyökkääjiä sen verran, että Norjan kuningas ja hallitus saivat aikaa paeta kaupungista. Norjan kuningas Haakon VII pysyi Saksan miehitystä vastustavan vastarinnan keskipisteenä sodan loppuun saakka.

Syvennettyämme tietojamme Norjan osallistumisesta toiseen maailmansotaan siirrymme mukavampiin tunnelmiin. Istumme pöytään ja nautimme ihastuttavan illallisen saaren hotellissa ja valmistaudumme päivän kohokohtaan: Verdin Otelloon.

Otello on Giuseppe Verdin vuonna 1887 säveltämän oopperan nimi. Se perustuu Shakespearen tragedianäytelmään Othello. Se on dramaattinen tarina täynnä ihastuttavia melodioita rakkaudesta ja monet pitävät sitä Verdin parhaana oopperana.

Otello on tarina mustasukkaisuudesta, halveksituista tunteista, kostosta ja vallasta. Sydäntäsärkevä tarina kuvaa sitä, kuinka kaunis ja puhdas rakkaus hitaasti tuhoutuu.
Seuraamme Otelloa, joka on menestyvä päällikkö ja naimisissa kauniin Desdemonan kanssa. Kun Otello myöntää ylennyksen nuorelle Cassiolle uskotun luutnanttinsa Jagon sijaan, Jago tuntee itsensä ohitetuksi ja päättää kostaa.

Jago vihjailee ensin Otellolle Desdemonan uskottomuudesta ja sitten tekee siitä lopulta ”todistetun” uskottomuuden. Otellon mielessä herää yhä enemmän epäilyksiä, kun luottamus vaimoon murenee hitaasti – kiitos Jagon valheiden. Vaikka Jago teeskentelee olevansa Otellon ystävä, Otello kudotaan sisään Jagon luomaan mustasukkaisuuden verkkoon pelottavan viileällä ja laskelmoivalla tavalla. Jagon motiiveina toimivat kuitenkin aivan muut asiat kuin mitä hän ilmaisee.

Ennen niin mahtava soturi Otello romahtaa ja lopulta hän näkee enää yhden ratkaisun: hänen on surmattava vaimonsa Desdemona…

Ihastuttavan esityksen jälkeen on aika palata Osloon. Matkaamme vesitse lyhyen matkan Drøbakiin, jossa bussi odottaa viedäkseen meidät takaisin hotellille. Olemme perillä puolenyön aikoihin.

Päivä 4
Oslo. Omaa aikaa ja kotimatka.

On tullut aika lähteä kotimatkalle. Aamupäivän aikana ajamme lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Oslo – Helsinki
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Oslossa
 • Aamiaiset
 • Illallinen päivänä 3
 • Istumapaikkalippu oopperaan, kategoria B (paras kategoria)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja 
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Juomarahat (vapaaehtoiset)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Oopperaesitys

Oopperanäytöksiä järjestetään vain elokuussa, joka on lämpimin ja paras aika, mitä tulee säähän. Esitys on ulkona ja sopii siten hyvin pohjoismaiseen kesäsäähän. Kannattaa luonnollisesti pukeutua tilaisuuden mukaan, mutta on hyvä muistaa, että esitys on pitkä (n. kolme tuntia sis. väliajat) ja mukaan kannattaa varata lämmin neule/fleece tai takki.

Mukaan kannattaa ottaa myös sadetakki, sillä Oslovuonon sää on vaihteleva. Koska katselemme hieman saarta ennen esitystä, suosittelemme, että vedät jalkaan mukavat kengät. Yleisesti Oscarsborgin oopperanäytöksiin pukeudutaan rennosti.
HUOMIO! Jätä sateenvarjo kotiin, sillä se estää muilta näkyvyyden. Saarella myydään sadeviittoja ja istuinalustoja.

Oma istumapaikka kannattaa etsiä hyvissä ajoin ennen esityksen alkua.

Linnoitukseen tai linnoitusaukiolle ei saa tuoda ruokaa tai juomia. Paikan päältä voi ostaa juotavaa ja pientä purtavaa.

Vaikka sää olisi huono, esitystä ei peruta. Mikäli sääolosuhteet estävät esityksen normaalin etenemisen, järjestäjä voi siirtää sen alkua tai keskeyttää esityksen lyhyeksi aikaa, kunnes sää paranee. Orkesteri istuu katoksen alla. Mikäli esityksen peruuntumisesta ilmoitetaan ennen sen alkua, lipun hinta palautetaan. Mikäli esitys on jo alkanut ja se joudutaan keskeyttämään kokonaan, lipun hintaa tai edes osaa siitä EI palauteta.

Albatros Travel kiinnittää huomiota näihin sääntöihin. Siten Albatros Travel korvaa oopperalipun vain edellä mainittujen ehtojen mukaisesti sekä jos lakot, sairaus tai muu voi estää oopperaesityksen toteuttamisen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja