Oopperamatka Veronaan - Aida & Carmen

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Hurmaannu Pohjois-Italian maisemista ja oopperan klassikoista. Unohtumattomat illat Italian kesäisen taivaan alla ainutlaatuisessa Arena di Veronassa.

Arena di Verona on koonnut oopperanystäviä yhteen jo 100 vuoden ajan. Vuosi 2023 on oopperajuhlien  juhlavuosi! Matkalla nautimme oopperasta, Arenan vanhan amfiteatterin tunnelmasta ja Pohjois-Italian antimista.

Aloitamme matkan tutustumalla viihtyisään Bergamon kaupunkiin. Romeon ja Julian kaupunki odottaa meitä, joten matkamme jatkuu rakastavaisten ja oopperan Veronaan. Majoitumme kaupungin ulkopuolelle. Täältä käsin teemme päiväretket ja menemme Veronan keskustaan sekä Arena di Veronaan, jossa pääset kahtena iltana nauttimaan ainutlaatuisista oopperaelämyksistä iltataivaan alla.

Sinulla on mahdollisuus tutustua toisena matkapäivänä viehättävän kaupungin hyvin säilyneisiin palatseihin, luostareihin, kujiin ja kutsuviin toreihin itsenäisesti.

Tai voit valita aamupäivän teemaksi Pohjois-Italian makunautinnot ja lähteä mukaan lisämaksulliselle viinitilaretkelle täyteläisen ja samettisen Amarone-viinin kotimaisemiin. Palaamme retkeltä hyvissä ajoin, joten sinulla on halutessasi aikaa tutustua Veronaan myöhemmin iltapäivällä.

Vierailemme matkan aikana keskiaikaisessa Borghetton maalaiskylässä ja Gardajärven kauniissa Sirmionessa. 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Helsinki - Milano - Bergamo - Verona
Päivä 2
Mahdollisuus vierailla Amarone-viinitilalla lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera Aida
Päivä 3
Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Carmen
Päivä 4
Comojärvi - kotimatka

Hotelli

DB Hotel Verona

Hotelli sijaitsee noin 20 min. ajomatkan päässä Veronan keskustasta ja Arena di Veronasta. Kaikissa huoneissa on puhelin, tv, tallelokero, ilmastointi, hiustenkuivain sekä wifi.

DB Hotel Verona
Via Aeroporto, 20/C
37066 Sommacampagna (VR)
Puh: +39 045 8582012
Sposti: info@dbhotelverona.it

Lue lisää: www.dbhotelverona.it/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.048€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Milano - Bergamo - Verona

Lennämme Helsingistä Milanoon. Jatkamme matkaa Bergamon kauniiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Lombardian alueella. Kaupungin historia ulottuu Rooman aikoihin ja se on kuulunut sekä Milanolle että Venetsialle.

Vanha kaupunki, Bergamo Alta, sijaitsee korkealla, ja sitä ympäröi 1500-luvun jälkipuoliskolla rakennettu muuri. Reippaimmat voivat kiivetä portaat ylös tai voit ostaa lipun köysirataan, joka kuljettaa sinut mukavasti perille saakka. Lippu ostetaan paikan päällä (hinta n.1,30€/hlö).

Bergamo Altassa voit elää hetken kuin italialaiset: suunnatkaamme baariin nauttimaan aperitiivit. Kokeile vaikkapa Aperol Spritziä, tyypillistä italialaista kesäjuomaa, joka sopii täydellisesti lämpimiin päiviin.

Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Veronaa. Hotellimme sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Koska monet ovat heränneet tänään varhain, syömme illallisen hotellin ravintolassa. Ruoka ei kenties kohoa gourmet-kokemusten huippukastiin, mutta täyttää varmasti paikkansa tässä kohtaa pitkää päivää.

Päivä 2
Mahdollisuus vierailla Amarone-viinitilalla lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera Aida

Verona sijaitsee yhdellä Italian tunnetuimmista viinialueista. Nimet, kuten Valpolicella, Bardolino, Soave eikä vähäisimpänä Amarone, ovat kaikki Veronan ympäristöstä. Tänään on mahdollisuus lähteä mukaan viinitilaretkelle Amaronen kotikylään, Negrariin. Tutustumme hieman lähemmin voimakkaaseen ja pehmeään Amaroneen ja sen valmistukseen. Tila valmistaa viiniä myös muista rypäleistä, kuten Ripassoa, jota kutsutaan Amaronen pikkusiskoksi. Tilakierroksen päätteeksi maistelemme hieman tilan viinejä ja palan painikkeeksi saamme pientä naposteltavaa. (Retki on lisämaksullinen).

Retken päätteeksi palaamme Veronaan ja katselemme kaupunkia hieman lähemmin. Viehättävässä kaupungissa riittää mukavia kahviloita ja putiikkeja sekä monenlaisia kulttuuritapahtumia. Tarina Romeosta ja Juliasta nosti Veronan kirjallisuuden maailmankartalle. Täältä löytyy kuuluisa parveke, joka on toiminut maailman tunnetuimman rakkaustarinan näyttämönä.

Iltapäivällä ajamme takaisin hotelliin, jossa on aikaa rentoutua hetki ennen illan oopperaesitystä. 

Ajamme hotellilta keskustaan, ja matkanjohtaja kertoo illan oopperasta. Tänään nautimme päivälliseksi rennosti pizzaa lähellä Arena di Veronaa. Pizzaa on monenlaista, mutta aitoa italialaista pizzaa ei voi verrata siihen, mihin olemme kotimaassa tottuneet. Italiassa pizza valmistetaan juuritaikinasta, joka saa levätä 48 tuntia. Pizzapohja on ohut eikä täytteitä ole liikaa.

Päivällisen jälkeen kävelemme Arena di Veronaan ja etsimme istumapaikkamme. Katsomoon voi ottaa mukaan oman vesipullon ja paikan päältä voi ostaa pientä syötävää.

Amfiteatteri rakennettiin 30 jKr. Siellä järjestettiin tuonaikaisia sirkusesityksiä “I ludii” – kansan viihdyttämiseksi. “Leipää ja sirkushuveja”, kuten sanonta kuuluu.
Teatteri on yllättävän koskematon. Alunperin teatteri oli rakennettu valkeasta ja vaaleanpunaisesta kalkkikivestä, mutta vuoden 1117 maanjäristyksen jälkeen – joka tuhosi myös teatterin uloimman kehän – sitä käytettiin rakennusmateriaalina muissa paikoissa. Onneksi renessanssin kiinnostus antiikkia kohtaan pelasti teatterin. Voimme kiittää renessanssia siitä, että Veronassa on yhä tänä päivänä näin kaunis amfiteatteri.

Huolimatta puuttuvasta katosta ja uloimmasta muurista teatterin akustiikka on fantastinen lähes jokaiselta istumapaikalta.Tänä päivänä arkkitehdit ja äänisuunnittelijat käyttävät valtavasti aikaa akustiikan luomiseen uusiin oopperataloihin. Täällä Veronassa roomalaiset ovat luoneet upean akustiikan, joka antaa meille mahdollisuuden kuunnella oopperaa avoimen taivaan alla ilman mikrofoneja ja vahvistimia.

Istumme teatterin ikivanhoilla kivipenkeillä melko korkealla. Täältä on parhaat näköalat yli näyttämön ja tummalle taivaalle. Musiikin kannalta paikat eivät ehkä ole parhaat, mutta tunnelma on! Istuintyynyjä voi vuokrata tai ostaa – ikiaikaiset kivipenkit voivat nimittäin pidemmän päälle tuntua hieman epämukavilta. Ennen esityksen alkua yleisö sytyttää pienet kynttilät luoden näin elävän valomeren pimeyden laskeutuessa ympärille.

Giuseppe Verdin Aida on vuosia ollut Veronan oopperan tavaramerkki, eikä ihme. Aida oli ensimmäinen ooppera, joka esitettiin Arena di Veronassa vuonna 1913. Aidaa on myös esitetty täällä useiten. Jo vuoteen 2006 mennessä Aidaa oli esitetty Veronassa peräti 500 kertaa.

Oopperan tapahtumat sijoittuvat ensimmäisten faaraoiden aikaiseen Egyptiin. Aida on tarina egyptiläisen henkivartioston päällikön Radamesin ja kauniin orjan Aidan rakkaudesta. Aida on todellisuudessa nuubialainen prinsessa. Rakkaus johtaa molempien kuolemaan. Aida on kiehtova tarina, josta juoni ja musiikki tekevät hienon elämyksen. 

Arena di Veronan akustiikka on erinomainen ja kuuluvuus kaikille istumapaikoille on hyvä. Mikäli kuitenkin haluat istua lähempänä lavaa hiukan mukavimmilla penkeillä ja varmistaa paremman kuuluvuuden, voit ostaa etukäteen lisämaksusta paikat joko lehteripaikoilta tai permannolta.  Paikat lehteriltä (gallery) ovat kategorian B:n numeroituja paikkoja ja kategoria C :n paikat ovat permannon, Poltronan paikat.

Lisämaksulliset istumapaikat tulee tilata etukäteen, matkan varaamisen yhteydessä (viimeistään 75 päivää ennen lähtöpäivää).

Esityksen jälkeen meillä on bussikuljetus takaisin hotelliin.

Päivä 3
Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Carmen
Sirmione, Gardajärvi

Tänään teemme retken kauniille Gardajärvelle. Ensin käymme pienessä ja viehättävässä Borghettossa, joka sijaitsee Minciojoen varrella. Borghetto on vanha maalaiskylä, joka elää myllyineen täydellisessä harmoniassa joen kanssa. Kaunis linna kertoo paikan strategisesti tärkeästä sijainnista Veronan ja Mantovan välillä. Ehdit hyvin nauttia kupposen kahvia ennen kuin jatkamme matkaa kohti Gardajärveä. Järvelle päästyämme vierailemme Sirmionessa, joka sijaitsee järvelle kurottuvalla kapealla niemellä. Syömme Sirmionessa lounaan, jonka jälkeen on aikaa tehdä pieni kävelykierros. Voit myös lähteä veneretkelle niemen ympäri (ei sisälly matkan hintaan) tai ehkä haluat pulahtaa virkistävään järviveteen. Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin.

Illan tullen ajamme jälleen Veronan keskustaan. Tänään ruokailu hoidetaan omatoimisesti – vaihtoehtoja riittää! Päivällisen jälkeen tapaamme teatterilla ja asetumme nauttimaan vielä yhdestä oopperasta Arena di Veronan maagisessa ympäristössä.

George Bizet´n Carmen kertoo kauniista ja viettelevästä Carmenista, joka lumoaa kaikki tapaamansa miehet. Ooppera on kohtalokas tarina naisesta, joka laittaa vapautensa kaiken muun edelle. Kaikki miehet, jotka rakastuvat Carmeniin, saavat maksaa siitä kalliisti, kunnes lopulta Carmen itse joutuu maksajaksi. Carmen on kertomus intohimosta, rakkaudesta, pakomielteistä ja mustasukkaisuudesta. Syvemmälle katsottaessa maailman suosituimmasta oopperasta avautuu lisää kerroksia: Ehkä Carmenin levottomuutta lietsoo perustavaa laatua oleva tarve kuulua johonkin – ja jollekin. 

Bizet punoi sävellykseensä sevillalaisen poljennon, mutta myös oman kulttuurinsa ranskalaisen hienostuneisuuden ja kepeyden.

Esityksen jälkeen kokoonnumme ja kävelemme bussille, joka vie meidät hotellille.

Päivä 4
Comojärvi - kotimatka

Lennämme takaisin Helsinkiin illalla, joten ehdimme vielä tutustua kauniiseen Comojärveen.

Lähdemme hotellilta aamupäivällä ja otamme kurssin kohti Comojärveä. Järvi on Italian kolmanneksi suurin; pinta-ala on 145,9 km². Se on myös yksi Euroopan syvimpiä järviä: syvin kohta ulottuu 410 metrin syvyyteen. Nimen järvi on saanut Comon kaupungilta, joka sijaitsee järven rannalla. Comojärven kauneus huikaisee. Viime vuosina hyvin toimeen tulevat matkailijat ja rikkaat italialaiset ovat asettuneet järven rannoille, mistä todistavat monet upeat talot, palatsit ja huvilat. George Clooney on ostanut kolme taloa järven rannalta, ja kun Madonna lähtee ostosmatkalle Milanoon, hän lainaa muotisuunnittelija Versacen huvilaa Comojärvellä.

Nautimme upeista maisemista ja lounaan jälkeen lähdemme kohti Milanoa ja lentokenttää.

 

Istumapaikat oopperaesityksissä

Matkan perushintaan sisältyy numeroimattomat A-kategorian istumapaikat. Lisämaksusta voit varata istumapaikan kategoriasta B (Puccini) tai kategoriasta C (Poltrona). Hinnat voivat vaihdella esityksittäin. Hinnat näet kohdasta: Lisämaksulliset istumapaikat oopperassa.

Suosittelemme, että valitset istumapaikkakategorian jo matkan varaamisen yhteydessä. Lisämaksullinen istumapaikka on hyvä varata 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää, kuitenkin viimeistään 45 päivää ennen.

 

 

Voit halutessasi varata etukäteen lisämaksulliset istumapaikat

Retki viinitilalle Negrariin

Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.

Hinta: 24€/hlö

(Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.048€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
135€
Lisämaksulliset istuinpaikat oopperassa

Istuinpaikka B-kategoriassa, Puccini-sektori: 75€/hlö/esitys ja C-kategoriassa, Poltrone: 125€/hlö/esitys.

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki turistiluokassa 
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
 • Kuljetukset, retket sekä sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • Kaksi oopperalippua (numeroimattomat paikat, kategoria A)
 • Aamiaiset, lounas ja kaksi illallista (ei sis. ruokajuomia)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Lisämaksullinen retki viinitilalle Negrariin 24€/hlö
 • Numeroidut paikat oopperassa B-kategoria: 75€/per esitys/hlö (varataan etkäteen)
 • Numeroidut paikat oopperassa C-kategoria: 125€/per esitys/hlö (varataan etukäteen)
 • Lippu Bergamon köysirataan 1,30€/suunta/hlö
 • Juomarahat kuljettajalle yhteensä noin 7€/henkilö (suositus)
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Oopperaesitykset ja amfiteatteri

Amfiteatteri ei ole katettu, joten esitykset ovat avoimen taivaan alla. Oopperajuhlien aikaan sää Veronassa on yleensä kesäinen ja lämmin. Emme kuitenkaan voi taata sateetonta säätä, joten kannattaa varautua vaihtelevaankin säähän ja ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Oopperaesitykset ovat pitkiä ja amfiteatterin kivipenkit ovat kovat. Ota mukaan pieni istuinpehmuste tai viltti. Myös paikan päältä on mahdollista hankkia vilttejä. Oopperakiikarit ovat oiva apuväline nähdä yksityiskohtia esityksestä.

Teatterin alueella on korkeita portaita ja Veronassa on runsaasti mukulakivikatuja. Bussin pysäköintialueelta on noin 600 metrin kävelymatka amfiteatterille, joten laita jalkaan mukavat kengät.

Suurin osa katsojista pukeutuu oopperaan rennosti, ollaanhan ulkoilmassa. Pukeutumistyylejä on kuitenkin useita, istuinkategoriasta riippuen, varsinkin C-luokan paikoilla istuvat katsojat voivat pukeutua hieman juhlallisemmin.

Fondazione de Arena (http://www.arena.it/en-US/HOMEen.html) vastaa oopperajuhlien järjestelyistä ja Albatros Travel toimii järjestäjän sääntöjen ja lippuehtojen mukaisesti. Esitykset pyritään aina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esityksen alkua voidaan siirtää maks. 2,5 tuntia alkuperäisestä ajasta. Mikäli tämän jälkeen esitys peruutetaan, järjestäjä Fonadazione de Arena palauttaa lippurahat. Esitys voi peruuntua esim. sään, lakon tai esiintyjän sairastapauksen vuoksi.

Jos esitys aloitetaan, eikä sitä esim. huonon sään tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi kyetä viemään loppuun, lippurahoja ei palauteta.

Säilytä varmuuden vuoksi oopperalipun kanta.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Matka onnistui erinomaisesti ! Yhteenvetona osaltani on helppo todeta, että matkani meni kaikilta osin todella erinomaisesti. Matkan puitteet ja sisältö sujuivat hienosti. Ennen matkaa sain kaiken tarvittavan tiedon. Hyviä vinkkejä myöhemmin samalle matkalle aikoville minulla ei ole lisättävänä. Matkan aikana opastuksessa ja bussikuljetuksessa tarpeemme osattiin ottaa huomioon kiitettävällä ja sympaattisella tavalla. Elokuun puolenvälin tosi kuumasta säästä huolimatta ilmastointi toimi erittäin hyvin sekä hotellissa että busseissa. Oopperaesitysten aikana päivän kuumuus oli jo ohitettu. Oopperat Aida ja Tosca soveltuvat hienosti isolla antiikin ajan areenalla esitettäviksi.
Date published: 2017-08-26
Rated 5 out of 5 by from Elämyksellinen kulttuurimatka Oopperamatka Veronaan oli ohjelmaltaan tiivis, mutta erinomaisen monipuolinen ja hyvin järjestetty. Kahden oopperan lisäksi matka sisälsi antoisia retkiä Borghettoon, Garda-järvelle ja Comolle. Loistava matkanjohtajamme esitteli suvereenisti sekä oopperat että italialaisen ruokakulttuurin – ja osasi vastata kaikenlaisiin kysymyksiimme muistakin italialaiseen elämänmenoon liittyvistä asioista. Järjestelyt toimivat moitteettomasti, mistä kiitos osaksi kuului sivistyneelle ja täsmälliselle ryhmällemme. Matkanjohtajan täydellisestä kielitaidosta oli verratonta hyötyä, ja myös hänen suomenkielen ilmaisuaan oli ilo kuunnella.
Date published: 2016-07-12
Rated 5 out of 5 by from Ikimuistoinen matka Veronan Areena on vaikuttava paikka nauttia mahtavista oopperoista. Sään suhteen kannattaa varautua kaatosateesta upeaan tähtitaivaaseen ja juhla-asut voi jättää kotiin. Suosittelemme lippuja kategoriasta B. Kaikki retket kiinnostavia ja upeita kokemuksia. Matkan ohjelma on runsas ja päivät pitkiä, mutta ikimuistoisia. Tuntuu kuin olisi ollut pidemmälläkin matkalla. Ainulaatuinen opas Joonas teki matkasta täydellisen. Hän on selkeäsanainen ja hänen tietonsa Italian paikoista, ruoasta, kulttuurista ja jopa politiikasta ovat ylivertaiset. Niin värikkäitä ja kiinnostavia teosesittelyitä katsomistamme oopperoista emme ole koskaan aiemmin kuulleet kuin Joonas meille tarjoili.
Date published: 2016-08-29
Rated 4 out of 5 by from Hieno elämys Osallistuin matkalle Placido Domingon gaalakonsertin takia, mutta mukana tuli tiivis paketti muutakin ohjelmaa. Neljä päivää oli niin täynnä nähtävää ja koettavaa, että jälkeenpäin olin väsynyt mutta onnellinen. Yöunet jäivät vähälle, koska konsertti ja ooppera alkoivat myöhään ja jatkuivat toisen vuorokauden puolelle. Nähtävyyksiä ja koettavaa oli monipuolisesti. Enempää ei neljään päivään mahdu. Erikoiskiitos gluteenittoman ruokavalioni huomioimisesta joka paikassa. Hotellin aamiaisjärjestelyt aiheuttivat pitkät jonot, jotka olisi voitu välttää paremmalla suunnittelulla. Matkanjohtaja ja kuljettaja olivat sympaattisia ja osaavia.
Date published: 2017-07-31
Rated 5 out of 5 by from Upea matka! Tulin oopperamatkalta pari päivää sitten. Upea matka. Esitykset hienoja ja oheisohjelma myös. Ohjelma oli tiivis mutta lepotaukoja oli riittävästi ja järjestelyt toimivat erinomaisesti. Oppaan asian- ja paikallistuntemus olivat omaa luokkaansa. Tietoa tuli sekä esityksistä että retkikohteista riittävästi ja mukavalla tavalla esitettynä. Paperinmausta ei ollut tietoakaan. Myös hotelli oli asiallinen ja siisti. Ympäristössä oli palveluja jos niitä tarvitsi, mm. iso ostoskeskus ja apteekki. Vinkki, kannattaa harkita hintakategoriaa oopperan esityspaikalla. Kiviportailla 3-4 tunnin istuminen, istuinpehmusteellakin, saattaa olla tukalaa.
Date published: 2018-08-23
Rated 5 out of 5 by from Loistojuttu oopperan ystäville Matka oli tiivis ja hyvin järjestetty. Ohjelmaa oli oopperoiden lisäksi mukavasti muutakin. Päivät oli rakennettu hyviksi kokonaisuuksiksi niin että väliin jäi sopivasti nk. omaa aikaa ja myös levähdysaikaa ennen oopperailtoja. Opas oli erityisen osaava, huolehtivainen ja hänellä oli erinomaiset tiedot sekä historiasta että Italian nykyhetkestä. Bussimatkojen aikana saimme kuulla monipuolisesti sekä edessä olevasta maisemasta että seudun kulttuurista kuin myös maan tavoista ja käytännöistä. Kokkonaiskuva matkasta jäi eheäksi kulttuurimatkaksi ja kaikin puolin nautittavaksi. Mieluisaa oli myös kuulla oopperoitten selkeät esittelyt aamuisin ennen illan oopperaesitystä.
Date published: 2016-08-17
Rated 4 out of 5 by from Elämyksiä Areenalla Tultiin eilen oopperamatkalta Veronasta. Ohjelmassa oli Placido Domingo -gala sekä Madame Butterfly. Placido Domingo -gala oli upea, koska pidän kovasti espanjalaisesta musiikista ja tällä tavoin hän palasi ikään kuin juurilleen. Madame Butterfly oli myös hyvä, joskin tuntemattomampi. Järjestelyt toimivat paitsi hotellin aamiaiset, jossa oltiin kuin kahden kerroksen väessä...vaikkakin olimme maksavia hotellin asiakkaita. Matkanjohtaja Joonas osasi hommansa - kaikki pelasi ajallaan. Ja se sää....hottia!! Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen, vaikkakin aikataulu olikin tiukka, mutta retket kannattivat. Bella Italia!
Date published: 2017-07-24
Rated 5 out of 5 by from Matkan sisältö .. Matka oli mielenkiintoinen ja antoisa.. MUTTA liian tiukka aikataulu oli todella rasittavan stressaava ja vaikutti suuresti nautinnollisiin elämyksiin. Veronaan tutustuminenkin jäi kovin pintapuoliseksi.Olisi ollu kiva istahtaa välillä kahville kiireettömästi.Suurin osa matkalaisista kuitenkin oli iäkkäitä. Matkan kesto tulisi olla 1-2 pvää pidempi mutta sisällön sama. Retket olivat hyvät mutta Liika Kiire jäi harmittamaan. Oppaamme JOONAS oli mahtava tiedoillaan ja taidoillaan. Hän oli verbaalisesti lahjakas ja sujuvasanainen.Sai väsähtäneeseenkin matkalaiseen puhtia ja intoa.SUURET KIITOKSET HÄNELLE siitä,että matka onnistui.
Date published: 2021-08-25
 • y_2023, m_2, d_1, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_14, tr_333
 • loc_fi_FI, sid_ITROP09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja