Normandia ja Bretagne

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Normandiassa meri kohtaa pehmeän ja idyllisen maaseudun. Bretagnessa maisema on vaihtelevaa, karua ja villiä.

Lisälähtö tulossa

Normandiaa ja Bretagnea on jo ammoisista ajoista lähtien on muovannut meren ja maan välinen vastakohtaisuus.

Côte de Granit Rose yksi Euroopan kauneimmista rannikkoreiteistä, impressionistien Honfleur ja merirosvojen Saint-Malo. Normandiassa calvados lämmittää ja kermainen camembert sulaa suussa. Maihinnousurannikko vie historian muistoihin ja Giverny Monet´n maailmaan. Bretagnessa maisema on vuoroveden korkeusero on Euroopan suurin ja kelttien perintö elää vahvana. Matkan päätteeksi käymme Pariisissa, rakkauden kaupungissa.

Vuosi 2019 on Normandian maihinnousun 75. juhlavuosi.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Pariisiin - Monet’n puutarha Givernyssä matkalla Caeniin Normandiaan
Päivä 2 Normandia - omistamme päivän Bayeux’lle sekä maihinnousun muistomerkille ja ”D-daylle”, josta maihinnousu alkoi
Päivä 3 Normandia - nautimme elämästä calvadosin, omenasiiderin ja normandialaisten juustojen muodossa sekä käymme idyllisessä Honfleurissa
Päivä 4 Caen – Saint-Malo – Dinan – Saint-Brieuc
Päivä 5 Bretagne - Bretagnelainen linna ja sen ihana puutarha, Paimpolin osterikaupunki ja roosa graniittirannikko
Päivä 6 Saint-Brieuc – Pariisi - läpi Ranskan kauniin maaseudun kohti pääkaupunkia -kaupunkikierros Pariisissa
Päivä 7 Pariisi - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Pariisiin - Monet’n puutarha Givernyssä matkalla Caeniin Normandiaan

Lentokentältä ajamme länteen päin kohti Normandiaa läpi Pohjois-Ranskan maisemien. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Monet’n puutarha Givernyssä. Sieltä impressionistitaiteilija Claude Monet löysi oman paratiisinsa. Monien hänen tunnetuimpien teostensa aiheet löytyivät hänen omasta puutarhastaan. Nautimme kukkaloistosta ja mausteyrttien ja laventelin tuoksusta tässä keitaassa. Katselemme japanilaiselta sillalta näkymiä tarumaiselle lummelammelle. Matkalla rannikolle ohitamme Normandian pääkaupungin Rouenin, jossa Jeanne D’Arc poltettiin roviolla 1400-luvulla. Pian olemme perillä Caenissa, joka on tämän päivän määränpäämme. Caenin kaupunki sijaitsee Ornejoen rannalla. Kaupungissa on tunnettu yliopisto, useita kauniita kirkkoja ja ostoksille houkutteleva keskusta. Caen on täydellinen tukikohta retkillemme tällä viehättävällä seudulla. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan hotelliimme, jossa yövymme seuraavat kolme yötä.

Päivä 2
Normandia - omistamme päivän Bayeux’lle sekä maihinnousun muistomerkille ja ”D-daylle”, josta maihinnousu alkoi

Matkaamme läpi kumpuilevan normandialaisen maiseman keskiaikaiseen Bayeux’hön. Kaupunki tunnetaan kuuluisasta seinävaatteesta, joka on 70 m pitkä ja joka kertoo 72 eloisan kuvan avulla normandialaisen Vilhelm Valloittajan Englannin valloituksesta sekä Hastingsin taistelusta vuonna 1066. Loppupäivä on omistettu eräälle toiselle maahan tunkeutumiselle, nyt päinvastaiseen suuntaan. Käymme Omaha Beachillä, jolla käytiin merkittäviä taisteluita maihinnousupäivänä 6.6.1944. Amerikkalainen hautausmaa, jonne on haudattu noin 9 000 kaatunutta, on liikuttavan kaunis näky. Käymme myös Arromanchesissa, jossa näkyy yhä siirrettäviä keinosatamia, jotka olivat edellytys maihinnousun onnistumiselle. Emme ohita myöskään Pointe du Hocia, jyrkkää kalliota, jota pitkin amerikkalaiset eliittijoukot nousivat köysitikkaiden avulla – kyse on kaikkein haastavimmasta maihinnousupaikasta. 

Illallinen paikallisessa ravintolassa (kuuluu lisämaksulliseen illallispakettiin).

Päivä 3
Normandia - nautimme elämästä calvadosin, omenasiiderin ja normandialaisten juustojen muodossa sekä käymme idyllisessä Honfleurissa

Päivä kaikille aisteille. Ensin käymme juustolassa osallistuaksemme juuston valmistukseen ja maistellaksemme maailmankuuluja normandialaisia juustoja. Camembert, ranskalainen valkokuorinen valkohomejuusto on niistä ehkä kaikkein tunnetuin. Aito camembert valmistetaan käsin Normandian rehevillä niityillä laiduntavien lehmien maidosta. Tarjolla on myös kotitekoista siideriä. Seuraava pysähdyspaikka on maalauksellinen kalastajakylä Honfleur, joka sijaitsee Seinejoen suun eteläpuolella. Monet pitävät Honfleuria impressionismin kehtona. Täällä Eugène Boudin maalasi 1800-luvun loppupuoliskolla ensimmäiset työnsä, joiden aiheena oli Honfleur. Sataman viehättävissä rakennuksissa on monia ravintoloita, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Lounas kannattaa syödä täällä! 
Iltapäivällä käymme Pays d’Augessa kuuluisassa calvadostislaamossa, joka toimii perinteisellä normandialaisella maatilalla. Pääsemme maistamaan alkemistisen prosessin tuloksia eli meripihkankeltaista omenaviinaa, joka kilpailee konjakin kanssa tislattujen juomien ykköspaikasta.

Päivä 4
Caen – Saint-Malo – Dinan – Saint-Brieuc

Aamiaisen jälkeen lähdemme Caenista kohti etelää ja Bretagnea. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on muurin ympäröimä Saint-Malo, jonka historiaan kuuluvat merirosvot. Muurien sisällä on vanhakaupunki jykevine, graniitista rakennettuine taloineen, jotka on suunniteltu kestämään myrskytuulta. Aikaisemmin Saint-Malo oli tärkeä satamakaupunki, jossa käytiin kauppaa kaikella mahdollisella mausteista orjiin. Nykyään kaupunki on persoonallinen matkailukohde, jossa on lukemattomia mereneläviä tarjoavia ravintoloita. Matka jatkuu lähellä sijaitsevaan Dinaniin, joka kuului muinoin Bretagnen herttuakuntaan. Kaupunki on kuin elävä museo, jossa perinteiset käsityöt ja putiikkien näyteikkunat houkuttelevat ostoksille. Illemmalla saavumme Saint-Brieuc’hön, Englannin kanaalin rannalla sijaitsevaan viehättävään ja aitoon bretagnelaiseen pikkukaupunkiin. Majoitumme mukavaan keskustassa sijaitsevaan hotelliin, jossa yövymme seuraavat kaksi yötä. Nurkan takaa löytyy todellinen Ranska kahviloineen ja kreppipaikkoineen, lihakauppoineen ja vihannesmyyjineen.

Päivä 5
Bretagne - Bretagnelainen linna ja sen ihana puutarha, Paimpolin osterikaupunki ja roosa graniittirannikko

Tänään suuntamme on Côte de Granit Rose, roosa graniittirannikko, joka yksi Euroopan kauneimmista rannikkoreiteistä. Roosat graniittikalliot, turkoosi vesi ja hienot hiekkarannat seuraavat toisiaan reitillämme, joka kulkee Trébeurdenista Trégasteliin ja Perros Guireciin. Seuraava pysähdyspaikkamme on Paimpolin pikkukaupunki, joka on Côtes-d’Armorin keskus. Paimpolissa on oma latinalainen korttelinsa, joka johtaa alas entiseen kalasatamaan ja pieneen uudempaan venesatamaan. Osterit ja simpukat ovat kaupungin ylpeys. Kaupunki on syntynyt merellisestä menneisyydestä, mistä kaikki ravintolat ja osteribaarit ovat todisteita. Ostereiden suolainen maku on mieto ja herkullinen, mutta osterit herättävät tunteita. Osterin syöminen on kuin meren suudelma, mutta kaikki eivät jaa rakkautta ostereihin. Seuraava kohteemme on vaikuttava bretagnelainen linna Château de la Roche Jagu 1400-luvulta. Se sijaitsee korkealla Trieuxjoen yläpuolella ja sieltä on hieno näköala. Nautimme näkymistä ja kävelemme linnan ihastuttavassa puutarhassa, joka on saanut kulttuuriministerin myöntämän Jardin Remarquable -palkinnon erityislaatuisuudestaan. 
Illallinen paikallisessa ravintolassa (kuuluu lisämaksulliseen illallispakettiin).

Päivä 6
Saint-Brieuc – Pariisi - läpi Ranskan kauniin maaseudun kohti pääkaupunkia -kaupunkikierros Pariisissa

Nyt on aika lähteä Bretagnesta kohti pääkaupunkia Pariisia. Matkalla ohitamme Bretagnen pääkaupungin Rennesin, jossa on jälkiä muinaisesta Rooman valtakunnasta, sekä Les Mansin, joka tunnetaan ralliradoistaan (Circuit Bugatti du Mans ja Circuit de la Sarthe). Ne sijaitsevat vierekkäin viiden kilometrin päässä keskustasta. Jatkamme matkaa läpi kumpuilevan ranskalaisen maiseman ja ohitamme Chartresin kaupungin, joka on kuuluisa katedraalistaan. Sitä pidetään goottilaisen arkkitehtuurin mestariteoksena. Pian saavumme Pariisiin ja lähdemme saman tien lyhyelle kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme joitakin kaupungin lukemattomista nähtävyyksistä. Vaikka Pariisissa olisi käynyt jo monta kertaa, ikinä ei kyllästy tähän kaupunkiin ja sen leveisiin bulevardeihin, kapeisiin kujiin, pikku putiikkeihin ja kahviloihin. 

Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme mukavaan kolmen tähden hotelliin Pariisin reunamilla, lähellä metroasemaa. Illalla voit lähteä matkanjohtajan kanssa metrolla Montmartrelle sekä ravintolaan, mikäli olet ostanut illallispaketin.

Päivä 7
Pariisi - kotimatka

Heräämme viimeiseen aamuumme Ranskassa – tällä kertaa. Viimeinen ranskalainen aamiainen odottaa. Jos ennen lennon lähtöä on aikaa, suosittelemme omatoimista vierailua Père-Lachaisen kuuluisalla hautausmaalla, vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Siitä on tullut yksi Pariisin suosituimpia nähtävyyksiä. Hautausmaa on nimetty Ludvig XIV:n rippi-isän, jesuiittapappi François d’Aix de la Chaisen mukaan. Kirkkomaalle on haudattu monia kuuluisia henkilöitä, kuten esim. Oscar Wilde, Edith Piaf, Marcel Proust ja Maria Callas. Bussi noutaa meidät hotellilta ja vie lentokentälle. Au revoir Paris!

Illallispaketti

Kolme yhteistä illallista, yksi Normandiassa, yksi Bretagnessa ja yksi Montmartressa, Pariisissa. ja yksi Bourgognessa. Sisältäen kolmen ruokalajin ranskalaisen illallisen, kiinteän menun. (Ruokajuomat eivät sisälly pakettiin). Pariisissa matkustamme ravintolaan metrolla. Illallispaketti varataan etukäteen, ennen matkaa. Illalliset toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä. Suomalainen matkanjohtaja on mukana illallisella.

Hinta: 148€/hlö

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
378€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (6 yötä)
 • aamiaiset
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • sisäänpääsyt Monet´n puutarhaan ja Bayeux-seinävaatemuseoon
 • juusto- ja calvados-maistiaiset
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 378€
 • illallispaketti 148€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Hotellit

Aparthotel Adagio Caen Centre, Caen (paikallinen luokitus neljä tähteä)
Hyvän palvelun hotelli Caenin keskustassa Ornejoen varrella, kävelymatkan päässä kaikesta olennaisesta. Yleiset tilat on sisustettu nykyaikaisesti iloisin värein ja trendikkäin huonekaluin. Hotellissa on 120 savutonta huonetta ja ne ovat raikkaita ja hyvin varusteltuja. Huoneissa on ilmainen langaton internetyhteys, ilmastointi sekä taulu-tv ja jääkaappi. 

Hotellin kotisivut: https://wwwbeta.adagio-city.com/gb/aparthotel-caen.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Ibis Styles, Saint-Brieuc
Modernisti sisutettu kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee oivallisella paikalla Saint-Brieuc’n historiallisessa keskustassa, lähellä ostospaikkoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. Kaikkiin huoneisiin pääsee hissillä. Huoneissa on äänieristys, ilmastointi, taulu-tv (satelliittikanavia) ja ilmainen langaton internetyhteys. Hotelli on ystävällinen ja hyvin hoidettu perhehotelli, jossa on 42 huonetta. 

Hotellin kotisivut: https://www.accorhotels.com/gb/hotel-7475-ibis-styles-saint-brieuc-gare-centre/index.shtml#origin=ibis
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Comfort Hotel Davout Nation, Pariisi
Mukava ja hyvin hoidettu hotelli Pariisin laitamilla, mutta kuitenkin Boulevard Périphériquen sisäpuolella ja vain 300 m päässä metroasemalta ja kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kuuluisasta Père-Lachaisen hautausmaasta, jonne on haudattu useita kuuluisuuksia, kuten esim. Oscar Wilde ja Edith Piaf. Hotellihuoneet ovat yksinkertaisia, mutta persoonallisesti sisustettuja, ja varustukseen kuuluu ilmastointi, äänieristys, taulu-tv (satelliittikanavia) ja ilmainen langaton internetyhteys. Kaikkiin huoneisiin pääsee hissillä.

Hotellin kotisivut: https://www.comfort-davout.com/en/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yöpymiset

Caen: 3 yötä
Saint-Brieuc: 2 yötä
Pariisi: 1 yö

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

19FRRTR07AFI1909