Mumbai ja Goa - Intia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe megakaupunki Mumbain vastakohtaisuudet yhdistettynä viiden päivän rentouttavaan rantalomaan ihastuttavassa lomahotellissa Etelä-Goassa.

Uutuus

Vilkas Crawford Market, kuuluisat dhabbawalla-lounaslähetit, Bollywood, Mahatma Gandhi -museo ja Elephanta Islandin luolatemppelit – koemme värikkään Mumbain kaikki sävyt.

Kiireisestä suurkaupungista lennämme rauhallisempaan ympäristöön, nimittäin Goaan Intian trooppiselle länsirannikolle. Kauniit hiekkarannat, huojuvat palmurivistöt ja Intian valtameri ovat täydellinen vastakappale Mumbain kiihkeälle kaupunkielämälle. Goa tarjoaa värikkäitä sareja, tuoksuvia toreja ja kauniita kirkkoja Portugalin siirtomaavallan ajalta. Tukikohtanamme toimii viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Raj Bagan rannalla, ihastuttavalla ja koskemattomalla rannikkokaistaleella. Lomahotellissa on mahdollisuus joogata päivittäin. Tarjolla on myös muita aktiviteetteja.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Intian rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Mumbaihin. Gateway of India, risteily ja käynti Elephanta Islandin luolatemppeleissä
Päivä 3 Mumbai - kaupunkikierros: Dhobi Ghat, dabbawallat, Prince of Wales -museo, Mahatma Gandhi museo ja Malabar Hill
Päivä 4 Mumbai - Mumbai aamunkoitteessa ja Crawford Market - lisämaksullinen Bollywood-kierros
Päivä 5 Mumbai – Goa - lento Goaan, bussilla rantahotelliin, rentoutumista
Päivä 6–9 Rantaelämää Goassa - omaa aikaa
Päivä 10 Goa - lento Mumbaihin ja edelleen Helsinkiin
Päivä 11 Mumbai – Helsinki

Hotelli

The LaLiT Golf & Spa Resort

LaLit Golf & Spa Resort sijaitsee Etelä-Goassa Raj Bagan rannalla, ihastuttavalla ja koskemattomalla rantakaistaleella. Täällä on hyvä nauttia muutamasta rentouttavasta päivästä ja hemmottelusta.

Viiden tähden LaLit Golf & Spa Resortia ympäröi Sahyadrin vuoristo. Hotelli sijaitsee lähellä Talponejokea. Hotellista on vain muutaman minuutin kävelymatka valkeahiekkaiselle rannalle ja kristallinkirkkaaseen Arabianmereen. Hotelli on rakennettu barokkia ja portugalilaista tyyliä yhdistellen ja sitä ympäröi kaunis ja hyvin hoidettu puutarha. Hotellin altaalta on näkymät merelle. Hotellialueella on kokonaiset viisi ravintolaa, jotka tarjoilevat laajan valikoiman kulinaarisia elämyksiä. Hotellissa on luonnollisesti myös spa, jossa tehdään 5 000 vuotta vanhan ayurvedaperinteen mukaisia hoitoja. Hotellissa on päivittäin tarjolla aamujoogaa. Lisäksi hotellissa on squashkenttä ja pieni golfkenttä. Näistä palveluista peritään lisämaksu.

Hotellissa on yhteensä 263 huonetta ja kaksi kerrosta. Majoitumme Garden View -sviitteihin, joista on näkymät hotellin viehättävään puutarhaan. Kaikissa huoneissa on joko terassi tai parveke, oma kylpyhuone/wc, ilmastointi, tv, hiustenkuivain ja minibaari. Huoneessa voi keittää kahvia tai teetä. Asiakkaiden käytössä on myös Wi-Fi sekä tallelokero.
 
Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.thelalit.com/the-lalit-goa/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Otamme kurssin kohti Intiaa, Maharashtran osavaltiota ja Mumbain megakaupunkia.

Päivä 2
Saapuminen Mumbaihin. Gateway of India, risteily ja käynti Elephanta Islandin luolatemppeleissä

Satamakaupunki Mumbai, vuoteen 1996 Bombay, on Intian tärkein liike-elämän keskus. Se on myös maan miljoonakaupungeista voimakkaimmin teollistunut ja tiheimmin asuttu. Britit yhdistivät 1800-luvulla alkuperäiset pikku saaret yhdeksi isoksi Bombay Islandiksi, jonka kaakkoispuolella sijaitsee satama ja linnoitus. Kaupunki jakautui brittien kauppakortteleihin etelässä, hallinnolliseen alueeseen linnoituksen ympärillä saaren keskellä ja intialaiseen basaarialueeseen pohjoisessa. Mumbaissa on yhä merkkejä siirtomaakauden jakautumisesta, ja heikko kunnossapito yhdessä valtavan väestönkasvun kanssa on syventänyt eri alueitten eroja. Modernit korkeat kerrostalot ja vanhemmat rakennukset taistelevat tilasta samalla kun hökkelit yrittävät mahtua johonkin koloon. Mumbaissa on luultavasti eniten slummien asukkaita koko maailmassa. Samanaikaisesti se on Intian tv- ja elokuvateollisuuden keskus ja antanut nimen Bollywood-ilmiölle (Bombay + Hollywood = Bollywood). Bollywoodissa tehdään tyypillisiä intialaisia musikaalien inspiroimia elokuvia täynnä paatosta ja rakkautta – sitä laatua, johon intialaiset eivät koskaan kyllästy.

Aloitamme ajamalla Gateway of Indialle, minkä jälkeen lähdemme risteilylle Mumbain satama-alueelle.
Lauttamatka Elephanta Islandille kestää noin tunnin. Saarella tutustumme luolatemppeleiden labyrinttiin. Temppelit kuuluvat Intian vaikuttavimpiin ja ovat yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Päivä 3
Mumbai - kaupunkikierros: Dhobi Ghat, dabbawallat, Prince of Wales -museo, Mahatma Gandhi museo ja Malabar Hill

Aloitamme päivän kaupunkikierroksen käymällä hieman erikoisessa paikassa, nimittäin katsomassa Dhobi Ghatia, ulkoilmapesulaa, jossa paikalliset ”dhobi wallat”, pyykkärit, pesevät, mätkivät, kuivattavat ja silittävät kaupungin vaatteet. Nerokas järjestelmä takaa, että kaikki saavat omat vaatteensa takaisin. Käytyämme katsomassa Dhobi Ghatia ymmärrämme, miksi joka ainoa intialainen näyttää aina kulkevan puhtaissa ja silitetyissä vaatteissa. Lähellä sijaitsevalla juna-asemalla näemme kuuluisat ”dabbawallat”. ”Dabbawalla” on henkilö, jonka tehtävänä on tuoda lämmin lounas työssä käyville ihmisille. Hän hakee ruoan asiakkaan omasta kodista ja tuo sen työpaikalle ja palaa jälleen iltapäivällä hakemaan astiat pois. Joka päivä useita miljoonia lounaita toimitetaan Mumbaissa tähän tapaan. Kyse on yli 100 vuotta vanhasta järjestelmästä, joka perustuu mm. värikoodeihin, sillä valtaosalla ”dabbawalloista” on heikko lukutaito. Seuraavat kohteemme ovat Intian kuuluisimpiin kuuluvat museot Prince of Wales -museo sekä Mahatma Gandhi -museo. Intian valtion isä onnistui filosofiallaan voittamaan vastustajansa ilman väkivaltaa. Hän on inspiroinut muitakin merkkihenkilöitä, kuten Martin Luther Kingiä ja Nelson Mandelaa.

Mumbailla on paikallinen vastine myös Beverly Hillsille. Mumbaissa se on nimeltään Malabar Hill, jossa nuoret, kauniit ja rikkaat sekoittuvat katukuvassa kerjäläisiin, liikemiehiin, pörssimeklareihin, prostituoituihin, katukauppiaisiin ja moniin muihin. Täällä Malabar Hillin alueella näemme mm. kuuluisan Banganga-vesialtaan, jonka veden väitetään olevan parantavaa. Allas sijaitsee kauniiden hindutemppelien ympäröimänä. Käymme Ramalle omistetussa hindutemppelissä sekä jainalaisten temppelissä, jota pidetään Mumbain kauneimpana.

Päivä 4
Mumbai - Mumbai aamunkoitteessa ja Crawford Market - lisämaksullinen Bollywood-kierros

On kiehtovaa nähdä, kun Mumbai herää. Päivän seikkailut alkavat näin ollen varhain. Aloitamme kaupungin isolta sanomalehtien jakelupisteeltä, jonka luona sadat sanomalehtien myyjät istuvat kadulla ja lajittelevat monella paikallisella kielellä ilmestyviä lehtiä. Käymme myös ruokatorilla, jolla vihannesten, mausteiden ja kalan tuoksut herättävät aistimme. Jatkamme Sassoonin isoon satamaan, jossa käsitellään ja myydään iso osa kaupungin kaloista. Isolla kukkatorilla näemme tuhansia kauniita ja värikkäitä kukkia, joiden ihastuttava tuoksu leviää ympäristöön. Tänne paikalliset tulevat ostamaan kukkia koteihin ja temppeleihin, joissa kukkia käytetään koristeena ja uhrilahjana. Päätämme aamun kaupunkikierroksen isolle vihannestorille, joka levittäytyy noin kilometrin alueelle erään sillan luona Mumbain keskustassa. Alle kolmessa tunnissa kolmesta viiteen tonnia mm. pinaattia, korianteria, fenkolia, basilikaa, minttua ja chiliä on tuotu torille ja myös myyty. Mumbain kaaoksesta ja monimuotoisuudesta huolimatta kaupunkikierros antaa kuvan siitä, miten kaikki tässä kaupungissa on lopulta osa korkeampaa ykseyttä.

Palaamme hotellille ja syömme aamiaisen. Hieman myöhemmin nousemme tyypillisiin intialaisiin autoriksoihin, kolmipyöräisiin skootteritakseihin, ja ajamme Mumbain suurimmalle kauppahallille, Crawford Marketille. Kauppahalli sijaitsee valtavassa rakennuksessa vuodelta 1869. Vuonna 1882 se oli Intian ensimmäinen rakennus, johon asennettiin sähköt. Hallissa toimii valtava joukko myyjiä ja kauppiaita, ja me heittäydymme virran mukaan. Ehkä löydät täältä jonkin mukavan matkamuiston – muistathan tinkiä reippaasti!

Kiinnostuneet voivat tänään tutustua lähemmin maailmankuuluun Bollywood-ilmiöön. Kyse on lisämaksullisesta retkestä, joka tilataan ennen matkaa. Pääsemme sisälle Bollywoodiin ja saamme olla mukana seuraamassa oikeita kuvauksia! Vaikka emme ymmärrä sanaakaan hindiä, kehonkielestä emme erehdy. Bollywood-oppaamme johdattaa meidät Intian elokuvateollisuuden tarinaan mykkäfilmeistä nykypäivään. Näemme lisäksi muutamien rikkaiden ja kuuluisien näyttelijöiden asuntoja, jotka sijaitsevat Bollywoodin alueella.

Päivä 5
Mumbai – Goa - lento Goaan, bussilla rantahotelliin, rentoutumista

Lähdemme Mumbaista ja lennämme Goaan. Lentomatka kestää vajaat puolitoista tuntia. Heti saavuttuamme Goan lentokentälle bussi vie meidät hotellille. Ajomatkaa on noin pari tuntia. LaLit Golf & Spa Resort sijaitsee Etelä-Goassa Raj Bagan rannalla, ihastuttavalla ja koskemattomalla rantakaistaleella. Siellä on hyvä nauttia muutamasta rentouttavasta päivästä ja hemmottelusta. Viiden tähden (paikallinen luokitus) LaLit Golf & Spa Resortia ympäröi Sahyadrin vuoristo. Hotelli sijaitsee lähellä Talponejokea. Hotellista on vain muutaman minuutin kävelymatka valkeahiekkaiselle rannalle ja kristallinkirkkaaseen Arabianmereen.

Hotelli on rakennettu barokkia ja portugalilaista tyyliä yhdistellen ja sitä ympäröi kaunis ja hyvin hoidettu puutarha. Uima-altaalta on näkymät merelle. Hotellialueella on kokonaiset viisi ravintolaa, jotka tarjoilevat laajan valikoiman kulinaarisia elämyksiä. Spassa tehdään 5 000 vuotta vanhan ayurvedaperinteen mukaisia hoitoja. Hotellissa on päivittäin tarjolla aamujoogaa. Lisäksi asiakkaiden käytössä on squashkenttä ja pieni golfkenttä. Näistä palveluista peritään lisämaksu.

Majoitumme Garden View  sviitteihin, joista on näkymät hotellin viehättävään puutarhaan. Kaikissa huoneissa on joko terassi tai parveke, oma kylpyhuone/wc, ilmastointi, tv, hiustenkuivain ja minibaari. Huoneessa voi keittää kahvia tai teetä. Asiakkaiden käytössä on myös Wi-Fi sekä tallelokero.

Huomaathan, että Goassa matkanjohtajan palvelut eivät ole käytettävissä.

Päivä 6–9
Rantaelämää Goassa - omaa aikaa

Mikäli pelkkä lekottelu ihastuttavassa hotellissa ja rannalla ei tyydytä, voit lähteä seikkailuille omatoimisesti. Hieman hotellin ulkopuolella on taksitolppa, josta voi ottaa taksin ja lähteä katsomaan nähtävyyksiä tai tutustua lähirantoihin. Esim. Palolem Beach sijaitsee noin 10 min ajomatkan tai puolen tunnin kävelymatkan päässä hotellista. Palolem Beachillä on monia pieniä kauppoja ja ravintoloita. Toinen näkemisen arvoinen ranta on Covalum Beach noin puolen tunnin ajomatkan päässä hotellista.

Päivä 10
Goa - lento Mumbaihin ja edelleen Helsinkiin

Iltapäivällä aloitamme kotimatkan. Ajamme lentokentälle ja lennämme Mumbaihin. Sieltä matka jatkuu lentäen Helsinkiin.

Päivä 11
Mumbai – Helsinki

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki – Mumbai – Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Mumbaissa
 • majoitus jaetussa kahden hengen Garden View -sviitissä viiden tähden rantahotellissa Goassa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2-4
 • illallinen päivinä 2-4
 • suomalainen matkanjohtaja (päivinä 2-5)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan 
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • lisämaksullinen Bollywood-kierros 138€/hlö. Retki tulee varata viim. kuukausi ennen matkaa. 
 • Intian viisumi. Katso lisää: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • spa, aamujooga ja golf The Lalit Spa & Resortissa Goassa
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 25 USD/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Pakkaa mukaan

 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • urheilusandaalit tai lenkkarit
 • hattu tai huivi
 • aurinkosuojavoidetta
 • käsidesiä

 

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 

Vierailut verstaissa ja käsityöpajoissa

Olemme sisällyttäneet ohjelmaan yksittäisiä vierailuja yrityksissä ja osuuskunnissa, jotka tuottavat Intialle tyypillisiä tuotteita: tekstiilejä, marmoriesineitä ja koruja. Näissä paikoissa on mahdollisuus tehdä myös ostoksia.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Passi ja viisumi

Tarvitset matkalle Intiaan viisumin, joka on hankittava hyvissä ajoin ennen matkaa. Katso tarkemmat ohjeet täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

Albatros Travel tarvitsee passin kuvasivusta kopion matkaa varten. Voitte lähettää kopion sähköpostitse osoitteeseen info@albatros-travel.fi tai postitse osoitteeseen:

Albatros Travel/Team Finland
Tøndergade 16
DK-1752 Kööpenhamina

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

INRTR40AFI