Merellinen seikkailu Tanskasta Portugaliin – Vasco da Gama

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteillen pitkin Euroopan länsirannikkoa Kööpenhaminasta Lissaboniin!

Uutuus

Vasco da Gama -aluksella on tilaa vain n. 1 000 matkustajalle, mikä tarkoittaa, että aluksella pääsee sekä Kanaalisaariin kuuluvalle Guernseylle että Ranskalle kuuluvalle idylliselle Honfleurille, joilla molemmilla tehtävä retki sisältyy matkan hintaan. Aluksella voi rentoutua ja nauttia mukavuuksista, maissa puolestaan on tarjolla hienoja kulttuurielämyksiä.

Mikäli kaipaat lisää elämyksiä, voit ostaa Albatrosin retkipaketin. Retkipaketin retket vievät pyhiinvaelluskohteena tunnettuun Santiago de Compostelaan, maistelemaan portviiniä Porton viihtyisään vanhaan kaupunginosaan Cais da Ribeiraan ja syömään hollantilaista juustoa. Matka päättyy mielenkiintoiseen kaupunkikierrokseen ja mukavaan läksiäisillalliseen Lissabonissa. Elämysten välissä vietämme vapaapäivän merellä sulatellen jo nähtyä. Matkalla on mukana Albatros Travelin suomalainen matkanjohtaja.

Erikoishintaan, ainoastaan Albatrosilla!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta GBP, EUR

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Kööpenhamina. Lähtöselvitys Vasco da Gama -alukselle Kööpenhaminassa.
Päivä 2
Merimatkalla kohti Hollantia. Aikaa tutustua laivaan.
Päivä 3
Rotterdam, Hollanti. Lisämaksullinen kaupunkikierros Rotterdamin futuristisessa keskustassa ja juustomaistiaiset perinteisellä juustotilalla.
Päivä 4
Honfleur, Ranska. Kaupunkikävely ja käynti impressionistien teoksia esittelevässä Eugène Boudin museossa.
Päivä 5
St. Peter Port, Guernsey. Kaupunkikävely St. Peter Portissa, jossa näemme mm. Victor Hugon talon. Omaa aikaa.
Päivä 6
Merimatkalla kohti Espanjaa.
Päivä 7
La Coruña, Espanja. Lisämaksullinen kokopäiväretki Santiago de Compostelaan.
Päivä 8
Porto (Leixoes), Portugali. Lisämaksullinen kaupunkikierros Cais da Ribeirassa, sis. lounaan ja portviinimaistiaiset.
Päivä 9
Lissabon, Portugali. Kaupunkikierros Lissabonissa, majoittuminen hotelliin ja läksiäisillallinen
Päivä 10
Lissabon ja kotimatka.

Vasco da Gama

Vasco da Gamalla pääset seilaamaan suurten löytöretkeilijöiden vanavedessä. Laiva ei ole täysin suotta saanut nimeään heistä suurimman mukaan. Aluksella on tilaa vain 1 000 matkustajalle, minkä ansiosta laivalla on mukavan rento tunnelma. Lue lisää laivasta ja muuta käytännön tietoa osoitteesta: https://www.albatros-travel.fi/matkatyypit/risteilyalukset/ms-vasco-da-gama

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Kööpenhamina. Lähtöselvitys Vasco da Gama -alukselle Kööpenhaminassa.

Laskeuduttuamme Kööpenhaminaan bussi noutaa meidät lentokentältä ja vie satamaan, jossa risteilyalus jo odottaa. Pian liikkeelle lähdettyämme näemme Kronborgin renessanssilinnan paapuurin puolella. Linna tunnetaan myös nimellä ”Elsinore” ja Shakespearen Hamletin tapahtumapaikkana. Linna sijaitsee Juutinrauman kapeimmassa kohdassa. 
Tutustumme alukseen ja nautimme illalla ensimmäisen monista herkullisista illallisistamme.

Päivä 2
Merimatkalla kohti Hollantia. Aikaa tutustua laivaan.

Päivä merellä on oiva tapa aloittaa risteily. Voit viettää päivän omaan tahtiisi: rentoutua altaalla, treenata kierroksen kuntosalilla ja osallistua moniin aluksen tarjoamiin aktiviteetteihin.

Illalla pääset jälleen nauttimaan hyvästä ruoasta, minkä jälkeen voit käydä katsomassa jonkin esityksen tai nauttia yömyssyn elävän musiikin säestyksellä. Myöhemmin, kun maissakäynnit alkavat, ei ehkä ole enää yhtä paljon aikaa nauttia laivan palveluista, joten kannattaa käyttää tilaisuus nyt hyväksi.

Päivä 3
Rotterdam, Hollanti. Lisämaksullinen kaupunkikierros Rotterdamin futuristisessa keskustassa ja juustomaistiaiset perinteisellä juustotilalla.

Yön aikana olemme siirtyneet kohti etelää. Aamiaisen jälkeen saavumme Rotterdamiin. Laaja suistoalue Rotterdamin ympäristössä syntyy, kun monta jokea yhtyy ennen kuin ne laskevat Pohjanmereen. Aluetta kutsutaan usein vain Reinin suistoksi, sillä Rein on joista isoin. Alueella on paljon saaria, järviä ja tietysti vesiväyliä. Vesiväylät tekevät Rotterdamista dynaamisen ja kansainvälisen kaupungin, jossa sijaitsee maailman neljänneksi suurin satama, joka on varmasti yksi maailman vilkkaimmista. Satamassa ja sen säiliöaluksissa, konttialuksissa ja tyypillisissä pitkänmallisissa jokirahtialuksissa on koko ajan jotakin meneillään, kuten tulemme näkemään.

Päivän Albatros-retki keskittyy nykyaikaiseen Rotterdamiin. Näemme tietysti myös Maasjoen ylittävän Erasmus-sillan ja saamme käsityksen Rotterdamin merellisestä miljööstä.

Ajamme maaseudulle perinteiselle juustotilalle, joka on peräisin 1800-luvun lopulta. Vanhat perinteet elävät edelleen tilalla. Tila sijaitsee seudulla, joka oli ennen merenpohjaa, mutta josta vesimassat pidetään poissa patojen avulla. Pääsemme tilalla maistamaan paikallista juustoa. Juusto valmistetaan tilan omien lehmien maidosta ja maustetaan esim. tryffelillä, valkosipulilla, ruohosipulilla tai inkiväärillä. Hollannissa on valmistettu juustoa 400-luvulta lähtien. Keskiajalla syntyi viralliset markkinat meijerituotteille, jolloin laatua ja painoa alettiin tarkkailla.

(Päivän retki Rotterdamiin ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voi lukea lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 4
Honfleur, Ranska. Kaupunkikävely ja käynti impressionistien teoksia esittelevässä Eugène Boudin museossa.

Aloitamme kaupunkikävelymme suuntaamalla Eugène Boudin -museoon. Eugène Boudiniä pidetään impressionistien edelläkävijänä. Merikapteenin poikana hänen taulujensa aiheet olivat usein merellisiä. Boudin oli ensimmäinen taiteilija, joka teki luonnosta ateljeensa ja siirtyi maalaamaan ulkoilmaan. Satamanäkymät ja Normandian rannat ovat teosten pääasiallisia aiheita, ja niitä katselemme museossa tänään lähemmin. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että juuri Eugène Boudin tutustutti Claude Monet’n ulkoilmassa maalaamiseen.

Jatkamme kierrosta läpi maalauksellisen Honfleurin, jonne Monet ja Boudin palasivat vuosien ajan maalaamaan vangitakseen upean valon impressionistisiin teoksiinsa. Reittimme kulkee myös Sainte Catherinen kirkon ohi. Jos se on auki, pistäydymme sisällä. Kirkko on Ranskan suurin puukirkko. Jos sinussa asuu veneenrakentaja, arkkitehtuuri voi vaikuttaa tutulta. Nimittäin kun kirkkoa ryhdyttiin rakentamaan 1400-luvun lopussa, kaupungin laivanrakentajat käyttivät rakennustekniikkaa, jonka tunsivat. Se näkyy kirkon muotoilussa.

Päivä 5
St. Peter Port, Guernsey. Kaupunkikävely St. Peter Portissa, jossa näemme mm. Victor Hugon talon. Omaa aikaa.

Olemme yhä lähellä Normandian rannikkoa. Vietämme päivän Kanaalisaariin kuuluvalla Guernseylla.

Englannin kuningas menetti Normandian vuonna 1204, ja Jersey, Guernsey ja Alderney (ja muut pienemmät saaret) olivat ainoa, mitä Englannille jäi. Muun muassa saarten myrskyisästä ja kirjavasta historiasta johtuen niillä on erityisasema monella saralla. Ne eivät kuulu Yhdistyneeseen kuningaskuntaan eivätkä ole koskaan kuuluneet Euroopan unioniin. Huolimatta maantieteellisistä samankaltaisuuksista saarten kielet ja kulttuurit eroavat suuresti toisistaan ja niitä yhdistää oikeastaan vain vaatimaton poliittinen ja hallinnollinen yhteys.

Asetumme ankkuriin suurimman saaren, Guernseyn, edustalle lounasaikaan. Siirrymme risteilyalukselta ns. yhteysveneillä saaren suurimpaan kaupunkiin, St. Peter Portiin.

Nykyään täällä vallitsee rauha, mutta aikojen kuluessa saari on kuulunut sekä Ranskalle että Englannille ja on sitä kautta kokenut muuttuvia aikoja. Toisen maailmansodan aikana saari joutui Saksan miehittämäksi. Vielä nykyäänkin saarella on jälkiä saksalaisten puolustusrakennelmista. Saari on sekoitus ihastuttavaa luontoa ja modernia elämäntyyliä. Tämä on houkutellut puoleensa matkailijoita joka puolilta maailmaa. Täällä voi lähteä kunnon vaellukselle kallioisia polkuja pitkin, tutustua vähemmän karuun luontoon saaren keskiosissa tai rentoutua yhdellä Guernseyn kauniista rannoista. Saarella on paljon tarjottavaa!

Pääkaupungin St. Peter Portin satama on vilkas. Kirjava arkkitehtuuri kertoo monista hallitsijoista. Täältä lähtee lauttoja pienemmille naapurisaarille.

Päivän retki on kävelyretki Town Church -kirkolta ympäri kukkulalla sijaitsevaa St. Peter Portin kaupunkia. Kuulemme Sir John Brockista, joka syntyi Guernseyn saarella ja päätyi 1800-luvulla yhdeksi Kanadan merkittävimmistä sotilassankareista. Nousemme 152 porrasta ylös paikkaan, jossa pidettiin noitarovioita 1500- ja 1600-luvuilla.

Saavumme seuraavaksi Hautevilleen, jossa sijaitsee Victor Hugon talo. Ranskalainen kirjailija, jonka teoksiin kuuluu mm. Les Miserables (suom. Kurjat), vietti Guernseyllä 15 vuotta maanpaossa (1855–1870). Hänen väitetään saaneen saarelta paljon inspiraatiota. Mignon Plateaulta on hienot näkymät yli kaupungin. Matkalla alas Hautevillesta näemme kauniisti kunnostetun viktoriaanisen kaupan, jossa pääsee matkaamaan ajassa taaksepäin. Pieni kävelyretkemme kestää reilun tunnin, sen jälkeen on aikaa omille seikkailuille.

Kiinnostuneet voivat käydä Castle Cornetin linnoituksessa. Siellä on kokonaiset viisi museota, näköalapaikkoja ja ihastuttava puutarha, josta ammutaan vanhalla kanuunalla joka päivä klo 12.

Päivä 6
Merimatkalla kohti Espanjaa.

Tänään nautimme aluksen monista palveluista. Jos haluat liikettä kehollesi, alukselta löytyy mm. juoksumattoja ja kuntosali. Mikäli kaipaat hemmottelua, tarjolla on monenlaisia spa- ja wellnesshoitoja (hoidot varataan ja maksetaan aluksella). Päätä ilta keinahtelemalla elävän musiikin tahtiin tai nauttimalla showsta aluksen isossa teatterisalissa. Koko päivän ajan sinulla on luonnollisesti mahdollisuus piipahtaa suomalaisen matkanjohtajamme juttusilla. Hän kertoo mielellään aktiviteeteista, joihin voimme osallistua myös yhdessä.

Reittimme kulkee yli Biskajanlahden, joka on espanjaksi Golfo de Vizcaya ja ranskaksi Golfe de Gascogne. Leveä lahti Pohjois-Atlantilla Länsi-Euroopan rannikolla muodostaa karkeasti kolmion, jonka pinta-ala on 223 000 km2. Lahti rajautuu Ranskan länsirannikkoon ja Espanjan pohjoisrannikkoon.

Päivä 7
La Coruña, Espanja. Lisämaksullinen kokopäiväretki Santiago de Compostelaan.

Aamulla saavumme Espanjan luoteiskulmaan Galician itsehallintoalueelle. Nousemme maihin La Coruñassa, Atlantin rannalla sijaitsevassa kaupungissa, jossa vallitsee leuto ilmasto. Strategisesti tärkeä sijainti on tehnyt La Coruñasta hyvin merkittävän kauppakaupungin.

Julius Caesar saapui kaupunkiin vuonna 62 eKr. Roomalaisten monivuotinen läsnäolo vaikutti olennaisesti kaupungin tulevaisuuteen. Lukemattomat sodat mm. englantilaisia vastaan jättivät jälkensä La Coruñaan. Huolimatta värikkäästä historiasta montakaan historiallista rakennusta ei ole jäljellä. Se ei kuitenkaan estä meitä kulkemasta pitkin kapeita katuja ja nauttimasta näkymästä, jossa kaupunki kohtaa valtameren.

Tänään voit lähteä Albatros-retkelle Santiago de Compostelaan, jonne tuhannet pyhiinvaeltajat saapuvat vuosittain kaikkialta Euroopasta. Perinne on jatkunut keskiajalta lähtien. Nykyään Santiago de Compostela kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Käymme Plaza do Obradoiron aukiolla ja katselemme upeaa tuomiokirkkoa ja sen kaunista barokkityylistä julkisivua. Tuomiokirkko on rakennettu paikalle, josta tarinan mukaan löytyi apostoli Jaakobin hauta. Alkuperäinen kirkko 800-luvulta oli huomattavasti pienempi kuin nykyinen, 1000-luvun loppupuolelta peräisin oleva valtava rakennus, johon on lisätty torneja, portaita ja kupoleita. Perinteisesti pyhiinvaellus päättyy kirkossa sijaitsevan Pyhän Jaakobin patsaan koskettamiseen.

Parin tunnin kaupunkikävelyn jälkeen on aikaa omille seikkailuille Santiago de Compostelan kaduilla. Ehdit myös syödä omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan.

Kierros tehdään pääasiassa jalkaisin, siksi suosittelemme hyviä kävelykenkiä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voi lukea lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 8
Porto (Leixoes), Portugali. Lisämaksullinen kaupunkikierros Cais da Ribeirassa, sis. lounaan ja portviinimaistiaiset.

Porto, Portugalin toiseksi suurin kaupunki ja nimen antaja koko maalle, sijaitsee strategisesti tärkeällä paikalla Duerojoen rannalla. Täältä rahdattiin vuosittain tuhansia litroja portviiniä maailmalle, mikä loi vaurautta ja kasvua.

Duerojoen varrella on useita perinteisiä viinitiloja. Ne sijaitsevat Vila Nova de Gaian alueella vastapäätä vanhaa Ribeiran kaupunginosaa, jossa voi ihailla värikkäitä ja hurmaavia rivitaloja, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Jokirantoja yhdistää monta siltaa, joista Ponte de D. Luís I on tunnetuin. Tarkkasilmäinen kävijä huomaa sillan suunnittelijan saaneen vaikutteita Gustave Eiffeliltä.

Päivän Albatros-retki alkaa Unescon suojelemasta värikkäästä vanhasta Cais da Ribeirasta, jossa ihastelemme kapeita keskiaikaisia kujia ja värikkäitä taloja, kuljemme kohti rantaa ja päätämme kierroksen vanhalle tuomiokirkolle Penaventosa-kukkulan laelle. Tietysti myös maistelemme portviiniä erään perinteisen viinitalon viinituvassa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voi lukea lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 9
Lissabon, Portugali. Kaupunkikierros Lissabonissa, majoittuminen hotelliin ja läksiäisillallinen

Lissabon sijaitsee Tajojoen suulla ja on Rooman tapaan rakennettu seitsemälle kukkulalle. Merenkulkijat tekivät Lissabonin tunnetuksi 400 vuotta sitten, ja kaupungista tuli maailmanlaajuisen kaupan keskus: Lissabonin kautta kulki mm. mausteita, silkkiä ja kultaa. Lissabon kasvoi ja siitä tuli yksi maailman vauraimmista kaupungeista. Sen asukasluku kaksinkertaistui ennätysvauhdilla. Kesken aamuhartauden 1.11.1755 kaupunkiin osui voimakas maanjäristys. Paljoa ei jäänyt jäljelle, lähinnä vain arabialainen kaupunginosa Alfama. Lissabon on kaunis kaupunki kaakelein koristettuine julkisivuineen, jyrkkine katuineen ja vanhoine raitiovaunuineen. Isokokoiset, erikoiset ulkohissit kuljettavat ihmisiä helposti kaupunginosasta toiseen. Kuuluisin hisseistä on Elevador de Santa Justa, jonka suunnittelussa on otettu vaikutteita Gustave Eiffelilta. Se kuljettaa ihmisiä alakaupungista Bairro Altoon eli yläkaupunkiin. Hissistä voi katsella maisemia Rossio-aukiolle ja Baixan kaupunginosaan.

Bairro Altolla on ihan omanlainen charminsa. Se on sekoitus rikkautta ja köyhyyttä, uutta ja vanhaa. Siellä on mukava kuljeskella pitkin kapeita katuja, katsella vanhojen talojen yksityiskohtia, pistäytyä pienissä putiikeissa tai ihastella kissoja, joka nauttivat auringosta valurautaparvekkeilla. Lähellä Bairro Altoa sijaitsee maalauksellinen Rossio-aukio, jota kauniit 1800-luvulta peräisin olevat rakennukset ja pienet, viihtyisät kahvilat ympäröivät. Aukiolla on suihkulähde ja katuelämä on vilkasta. Lähistöllä on Rossion asema hevosenkengän muotoisine sisäänkäynteineen. Asema on rakennettu vuonna 1890 ja sen kaunis julkisivu on emanuelintyylinen.
 
Yhdellä kaupungin seitsemästä kukkulasta sijaitsee Sao Jorgen linnoitus. Se on rakennettu 1100-luvulla. Sen muurien sisällä sijaitsee maalauksellinen Santa Cruzin kaupunginosa, jonka pienet talot ovat kuin liimautuneita toisiinsa. Sao Jorgesta kaupungin näkee parhaiten, varsinkin Alfaman kaupunginosan, joka sijaitsee linnoituksen alapuolella. Juuri Alfama on Lissabonin kaunein ja kiehtovin kaupunginosa. Siellä sijaitsee keskiaikainen Lissabon, jyrkkien katujen, portaiden ja mukulakivipäällysteisten kujien labyrintti. Kauniit kaakelit koristavat talojen seiniä, on kukkia ja pyykkiä kuivumassa kujien yllä. Aika tuntuu pysähtyneen.

Muutamat Lissabonin suurimmista ja kauneimmista rakennuksista sijaitsevat Belémissä kaupungin laidalla. Belémin tornin juurelta suuret löytöretkeilijät lähtivät matkoilleen 1400- ja 1500-luvuilla. Torni on hieno esimerkki emanuelintyylistä pitsimäisine ornamentteineen, parvekkeineen ja pienine vahtitorneineen. Se rakennettiin aikanaan jokisuulle, paikalle, josta Vasco da Gama lähti yhdelle monista matkoistaan. Vieläkin hienompi on jättikokoinen luostarikompleksi Jeronimos. Se on ehdottomasti yksi Portugalin kauneimmista  rakennuksista – ainutlaatuinen emanuelintyylinen monumentti. Sen rakentamiseen käytettiin rikkauksia, jotka Vasco da Gama toi matkaltaan, jolla löysi meritien Intiaan vuonna 1498. Sekä Santa Marian kirkko että itse luostari ovat täynnä pieniä patsaita ja kivipitsejä, suihkulähteitä, kaiverrettuja pylväitä ja holvikaaria.

Teemme kaupunkikierroksen ja katselemme lähemmin joitakin Lissabonin monista nähtävyyksistä. Ajamme hotellille paikalliseen lounasaikaan. Voit etsiä lounaspaikan, rentoutua huoneessa tai lähteä omatoimisesti katselemaan Lissabonia. Illalla kokoonnumme ja nautimme yhdessä mukavan läksiäisillallisen.

Päivä 10
Lissabon ja kotimatka.

Retkipaketti

Olemme koonneet vain Albatros Travelin asiakkaille retkipaketin. Retket vetää meidän suomalainen matkanjohtajamme. Paketti tulee varata viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retkipaketin sisältö:

Puolipäiväretki Rotterdamissa, Hollannissa: Kaupunkikierros Rotterdamissa ja juustomaistiaiset juustotilalla
Kokopäiväretki La Coruñasta, Espanjasta: Santiago de Compostela
Kokopäiväretki Portossa, Portugalissa: Kaupunkikierros Cais da Ribeirassa, lounas ja portviinimaistiaiset

Hinta: 338€/henkilö

Hintatiedot

Hytti yhdelle

Lisämaksu, sisähytti (kat. G1) 198€

Lisämaksulliset hyttityypit

Kahden hengen hytit

 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, pieni pyöreä ikkuna/rajoitettu näkymä (kat. G2), lisämaksu 238€/hlö
 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, ikkuna (kat.G3), lisämaksu 428€/hlö
 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, parveke (kat. G4), lisämaksu 1058€/hlö
 • Jaettu kahden hengen sviitti, parveke (kat. G5), lisämaksu 2018€/hlö

Hytti yhdelle/yhden hengen huone Lissabonissa

 • Kahden hengen hytti yhdelle, pieni pyöreä ikkuna/rajoitettu näkymä (kat. G2), lisämaksu 478€
 • Kahden hengen ulkohytti yhdelle, parveke (kat. G4), lisämaksu 1418€
 • Kahden hengen sviitti yhdelle, parveke (kat.G5), lisämaksu 2528€
Lapsihinta

Kaksi alle 16-vuotiasta lasta pääsee mukaan (kahden maksavan aikuisen seurassa kategorian G3 ulkohytissä) hintaan 998 €/lapsi. (Turvallisuussyistä lasten alaikäraja risteilylle on 2 v.)

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kööpenhamina/Lissabon – Helsinki
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä Vasco da Gama-risteilyaluksella
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa Lissabonissa
 • Täysihoito risteilyllä (ei sis. juomia)
 • Läksiäisillallinen Lissabonissa
 • Kaupunkikävely ja museokäynti Honfleurissa
 • Kaupunkikierros St. Peter Portissa
 • Kaupunkikierros Lissabonissa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksullinen retkipaketti
 • Lisämaksulliset hyttityypit
 • Hytti/huone yhdelle
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat risteilyaluksella, yhteensä noin 13€/hlö/yö (noin 17€/hlö/yö sviitti-kategorian hytissä)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokkia on useita: siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone/wc, kohtuullisesti kaappitilaa ja istumapaikkoja sekä joko erilliset vuoteet tai parivuode. Lisäksi hyttivarustukseen kuuluu jääkaappi ja hiustenkuivain.

Vahvistettu sisähytti, luokka G1
Hyttiluokka G1, sijainti kannella 4 tai ylempänä. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytin pinta-ala n. 16 m2.

Vahvistettu ulkohytti, jossa pyöreä ikkuna/rajallinen näköala, luokka G2
Hyttiluokka G2, sijainti kannella 4 tai ylempänä. Ulkohytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on pyöreä ikkuna ja rajallinen näköala. Hytin pinta-ala n. 16 m2.

Vahvistettu ulkohytti, jossa ikkuna, luokka G3
Hyttiluokka G3, sijainti kannella 4 tai ylempänä.  Ulkohytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on iso ikkuna. Ainoa hyttityyppi, jossa on tilaa lapselle. Hytin pinta-ala n. 16 m2.

Vahvistettu ulkohytti, jossa parveke, luokka G4
Hyttiluokka G4, sijainti kannella 9.  Ulkohytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on oma parveke ja lattiasta kattoon ulottuva ikkuna. Hytin pinta-ala n. 20 m2.

Vahvistettu sviitti, jossa parveke, luokka G5
Hyttiluokka G5, sijainti kannella 10.  Iso ulkohytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytissä on oma parveke ja iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna. Hytin pinta-ala n. 34 m2.

Juomat aluksella

Lounaaseen sisältyy jäävesi buffetravintolan automaatista. Muut juomat eivät sisälly matkan hintaan, ellei kohdassa ”Hintaan sisältyy” toisin mainita. Muut juomat aluksella ovat näin ollen maksullisia. Pullo viiniä maksaa n. 30€ tai enemmän, olut (pullosta tai hanasta) maksaa n. 5–6€ ja vahvat alkoholijuomat noin 7–10/drinkki. Limsa ja kivennäisvesi maksaa n. 3–5€/pullo. Juomien hintaan lisätään automaattisesti 15 %:n suuruinen palvelumaksu. Palvelumaksu jaetaan tarjoilijoiden ja baarityöntekijöiden kesken.

Tarjolla on juomapaketteja, joihin kuuluu viiniä ja olutta aterioiden yhteydessä, sekä paketteja, joihin kuuluu suurin osa baarien, ravintoloiden ja diskojen juomista. Juomapaketti tilataan aluksella. Se kannattaa ostaa heti risteilyn alussa, jotta saa rahalle vastinetta.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Sää

Euroopan taivaan alla matkustavien kannattaa pitää sääennusteita silmällä ja pakata sen mukaisesti. Aivan kuten Suomessa, ei ole harvinaista, että myös kesällä sataa.

Matkatavarat

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, viranomainen pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Minimiosallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Aikataulu risteilyn päiväohjelmassa

Varustamo pidättää itsellään oikeuden muuttaa risteilyn päiväohjelmassa mainittua aikataulua sekä satamavierailuja. Yleensä muutokset satamavierailuissa ovat harvinaisia, mutta yksittäisiä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla. Pienehköjen muutosten syynä on tyypillisesti sää, vedenpinnan taso ja liikenne.

Albatros Travelin matkanjohtajan palvelut tällä risteilyllä

Tätä risteilymatkaa johtaa yksi tai useampi suomalainen matkanjohtaja, joka tapaa ryhmän joko lähtöselvityksessä laivaterminaalissa tai aluksella ensimmäisen päivän aikana. Tämä selviää matkadokumenteista.
Risteilymatkalla matkanjohtajan rooli on erilainen kuin tavanomaisella kiertomatkalla, jolloin ryhmä viettää pääosan ajasta yhdessä. Risteilyllä on mahdollisuus sekä nauttia seurasta että viettää omaa aikaa laivalla ja maissa.

Matkanjohtaja on apunasi käytännön asioiden järjestämisessä, oli sitten kyse lennoista, lentokenttäkuljetuksesta, lähtöselvityksestä, tulkkauksesta, vinkeistä liittyen laivamatkaan ja satamavierailuihin. Lisäksi matkanjohtaja vastaa erilaisista aktiviteeteista, joihin halukkaat voivat osallistua. Tämä voi tarkoittaa tietopitoisia esitelmiä, yhteisiä illallisia tai aluksen palveluiden kokeilemista. Yhteisten kierrosten ja aktiviteettien lisäksi oppaalla on päivittäin tapaamisaika, jolloin voit kysyä neuvoa tai vain jutustella.

Laivamatkalla ryhmä hajaantuu muiden matkustajien joukkoon eikä matkanjohtaja voi olla koko ajan ja kaikkialla. Siksi voi olla hyvä idea kääntyä välillä myös laivan vastaanoton puoleen, sillä he neuvovat mielellään ja vastaavat laivan kaikkien matkustajien kysymyksiin.
Toisin sanoen opas on asiakkaiden henkilökohtainen yhteyshenkilö risteilyllä, jos apua tarvitaan. Hän varmistaa, että matkasi on mahdollisimman mukava ja että tulet kotiin matkalaukku täynnä hyviä kokemuksia. Albatros Travelin matkanjohtaja on luonnollisesti mukana maissa tehtävillä retkillä.

Käsi sydämellä

informaatio

Risteilyllä hytit ovat ns. vahvistettuja hyttejä. Se tarkoittaa, että sinulle on varattu hytti siitä hyttiluokasta, jonka olet valinnut, mutta hytin numero ja sijainti selviää vasta lähtöselvityksessä.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from mielenkiintoinen matka Olin matkalla 10 pv. Laivalla oli mielyttävä henkilöstö. Yksi meripäivä tuli tuulisen kelin takia lisää. Opas Julia oli osaava, selkeä sanainen ja kertoi myös mieleenpainuvia tarinoita. Hytin jouduin vaihtamaan kovassa kelissä kuuluvan toistuvan metallisen kolahduksen takia. Alkuperäinen hytti oli keulassa ja uusi hytii oli laivan sivulla, missä kolahduksia ei kuulunut. Samalla tuli hyttiin parannus isommalla ikkunalla. Jäinkin miettimään miksi näitä hyttejä oli vapaana. Alunperin matkaa tilatessani sanottiin, että näitä hyttejä ei ollut tarjolla. 11 kerroksen Lido ruokapaikassa ruoka oli tarjolla puffet tyyliin mutta annosteltuna. Kaikki tarjottava oli vain saksalaisin kyltein. Muualla ravintoloissa sai kyllä myös englanninkielisen menun jos pyysi. Myös kuulutukset olivat informatiivisempiä saksaksi kuin englanniksi. Joskus murteisesta englannista oli vaikea saada selkoa. Erilaisia spa hoitoja oli laivalla. Niistäkin hinnasto oli saksaksi. Englanninkielisen sain pyytämällä ja oli viimeinen kappale.
Date published: 2022-11-10
Rated 5 out of 5 by from Mukava matkanjohtaja hoiti hommann kotiin Matkanjohtaja johdatti laumansa hienovaraisesti kohteesta A kohteeseen B jne. Hänen tietämyksensä oli todella kadehdittavaa.
Date published: 2022-11-15
Rated 4 out of 5 by from Monta maata yhdellä matkalla Hieman ennen matkan alkua saimme pyynnön Varustamon vaatimalle Covid Antigen testille, joka sai olla max 48 tuntia vanha testi. Oli haasteellista hakeutua lähtöä edeltävänä päivänä testiin, joka vielä aiheutti lisäkustannuksia matkaan! Huonon sään vuoksi emme päässeet Guernseyn saarelle ollenkaan, mikä olisi ollut yksi mielenkiintoisista paikoista nähdä, vertailulle viereiseen Jerseyn saareen, jossa olin kauan sitten. Saksan kieli näkyi laivalla varsinkin ruokalistoissa sekä eri ruokien lapuissa, joissa kerrottiin ruoka-annoksista. Toki laivalla puhuttiin englantia ilman ongelmia, mutta kaiken kaikkiaan laiva oli saksalaisvoittoinen. Jatkoa varten tulisi ruokalistat ja ruokien nimet saada myös englanniksi. Juomaveden maksullisuus jätti ison miinuksen vaikka rahallisesti se ei ole paljon. Meillä tuli juomavedestä vitsi koko matkan suhteen, lämpimästi suosittelen sen jatkossa kuuluvan matkan hintaan. Oppaamme matkan aikana oli erittäin hyvä ja tiesi kattavasti eri paikoista sekä niiden historiasta. Laivalla oleviin hieronta-, uinti- ja saunamahdollisuuksiin olin tyytyväinen ja käytin niitä mahdollisuuksien mukaan. Olisi mukavaa, jos matkan yllä olevien haasteiden/puutteiden vuoksi voisin saada Albatrosilta kompensaatiota, seuraavaa mahdollista matkaa silmällä pitäen.
Date published: 2022-11-10
 • y_2022, m_12, d_5, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_3
 • loc_fi_FI, sid_DKCOC14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja