Malta – ritarien saari

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Malta tarjoaa taivaansinisen Välimeren ympäröimiä upeita rantoja, mutta myös joitakin maailman vaikuttavimmista kulttuurihistoriallisista kohteista.

Uusi hotelli

Malta on aikojen kuluessa kiehtonut mm. Odysseusta, Paavalia, arabeja ja ristiretkeläisiä. Matkamme tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tähän kauniiseen saareen.

Harvat tietävät, että Maltalla on raunioita, jotka ovat vanhempia kuin pyramidit. Lisäksi saarella on monia upeita katedraaleja, vilkkaita kalastajakyliä, jättimäisiä esihistoriallisia kalliotemppeleitä, isoja linnoituksia ristiretkien ajoilta, vedenalaisia luolia värikkäine kalalajeineen, toisen maailmansodan aikaisia laivahylkyjä, vedenalaisia tunneleita ja Unescon suojelema pääkaupunki Valletta, vain muutamia mainitaksemme.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Malta
Päivä 2 Kaupunkikierros Unescon suojelemassa Vallettassa, Pyhän Johanneksen katedraali - lautta Cospicuaan ja kaupunkikierros historiallisessa Vittoriosan kaupungissa
Päivä 3 Vierailu Hagar Qimin megaliittitemppelissä, Sinisessä luolassa ja Marsaxlokkin kalastajakylässä
Päivä 4 Mostan rotundakirkko, Pyhän paavalin luola, keskiaikainen Mdina, paikallisia käsitöitä ja San Antonin puutarha
Päivä 5 Omaa aikaa
Päivä 6 Kokopäiväretki Gozon saarelle - Victorian linnoitus - Dwejran Taivaansininen ikkuna ja Xlendinlahti
Päivä 7 Omaa aikaa ja puolipäiväretki iltapäivällä Safin kylään - käynti hunajatilalla, tuotteiden maistelua
Päivä 8 Lento Helsinkiin

Hotelli

db San Antonio Hotel & Spa

Neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli, joka on rakennettu maurilaiseen tyyliin. Hotellissa on yli 500 huonetta ja sviittiä, hyvä valikoima ravintoloita, baareja, kuntosali ja spa sekä hammam, sauna, höyryhuone ja jacuzzi. Sekä sisä- että ulkouima-allas Allasalueelta on näkymät St. Paul´s Baylle. Kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin katolla oleva uima-allas ja baari ovat avoinna.

Hotelli sijaitsee Qawran kylän keskustassa st. Paul´s Bayssä kävelyetäisyydellä rannalta, ravintoloista, casinolta, akvaario, julkisten liikkennevälineiden pysäkit ja ostosmahdollisuudet. 

Huoneet

Hintaan sisältyy majoitus standard-huoneessa (Inland View). Kaikissa huoneissa on wc, kylpy/suihku, parveke, ilmastointi, tv, hiustenkuivain, minijääkaappi, kahvin/teenkeitin. Wi-fi ja tallelokero. Hintaan sisältyy puolihoito, johon kuuluu aamiaisen ja illallisen lisäksi paikallinen viini, vesi, kivennäisvesi ja kahvi aterioiden yhteydessä. Ateriat nautitaan Gueliz pääravintolassa.

Hotellin kotisivut: www.dbhotelsresorts.com/dbsanantonio

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Malta

Maltan saarivaltio koostuu kolmesta asutetusta saaresta, Maltasta, Gozosta ja Cominosta. Viimeksi mainitulla asuu kuitenkin vain kourallinen ihmisiä. Vaikka Malta on moderni eurooppalainen valtio, sen on onnistunut säilyttää romanttinen ajattomuus, joka ei pohjaudu pelkästään ritaritarinoihin. Maaseudulla italialainen arkkitehtuuri sekoittuu englantilaisiin punaisiin postilaatikoihin ja puhelinkoppeihin. Maltan kaunis pääkaupunki Valletta on peräisin 1500-luvulta. Kaupunkiin on viime vuosina noussut Renzo Pianon suunnittelemia rakennuksia, kuten parlamenttitalo ja konserttiareena, joka on rakennettu entisen oopperatalon raunioiden päälle. Erityisesti Gozon saarella voi maaseudulla yhä törmätä hevosvankkureihin, ja mahtavien roomalaiskatolisten kirkkojen tornit kohoavat pienten maalaiskylien ylle. Romanttisen ajattomuuden tunnelmaa voimistaa kultainen valo, jossa saarivaltio kylpee vuoden ympäri. Kultainen valo heijastuu Välimerestä, joka ei ole milloinkaan kaukana, ja sulautuu alueelle tyypillisiin keltaisiin kalkkikivitaloihin. Monet kansat, jotka ovat aikojen kuluessa hallinneet Maltaa johtuen saaren strategisesti tärkeästä sijainnista, ovat luonnollisesti jättäneet jälkensä saarelle. Maltalaiset itse ovat lämminhenkisiä, helposti lähestyttäviä ja huumorintajuisia. Johtuen maan menneisyydestä Britannian siirtomaana maltalaisiin on iskostunut brittiläinen kohteliaisuus ja kuiva huumori, jotka yhdistyvät etelämaalaisten tulisuuteen. Puhuttu kieli kuulostaa arabialta, mutta on sekoitus italiaa, ranskaa ja englantia. Ruoassa on sisilialaisen ja Lähi-idän keittiön piirteitä, jotka yhdistyvät miellyttävällä tavalla paikallisiin raaka-aineisiin, kuten kaniiniin ja hunajaan. Historia on saarivaltiossa kaikkialla läsnä. Se näkyy jopa pienissä kalastusveneissä, joiden keulaan on maalattu silmät, kuten tekivät muinaiset foinikialaiset esi-isät tuhansia vuosia sitten. Maalatut silmät suojelivat ”pahalta silmältä” eli kiroukselta.

Laskeuduttuamme Maltan pääsaarelle ajamme hotellille ja asetumme huoneisiimme. Illallisen syömme hotellissa, kuten kaikkina seuraavina päivinä.

Päivä 2
Kaupunkikierros Unescon suojelemassa Vallettassa, Pyhän Johanneksen katedraali - lautta Cospicuaan ja kaupunkikierros historiallisessa Vittoriosan kaupungissa

Tänään ajamme Maltan pääkaupunkiin Vallettaan. Kaupungin rakensi Johanniittain ritarikunta linnoituksekseen Maltan piirityksen jälkeen vuonna 1565. Nykyään kaupungissa kokoontuu maan hallitus, ja siellä sijaitsevat monet maan tärkeimmistä museoista ja muistomerkeistä. Unesco on nimennyt Vallettan maailman kulttuuriperintökohteeksi. Vallettassa on helppo kulkea ja siellä törmää vähän väliä viehättäviin kujiin ja aukioihin sekä kauppoihin, jotka näyttävät samalta kuin Britanniassa 1930-luvulla. Lähdemme nyt tutustumaan kaupunkiin kävellen. Aloitamme vierailemalla Johannes Kastajalle omistetussa Pyhän Johanneksen katedraalissa, jonka suunnitteli Girolamo Cassar ja jota rakennettiin 1573–1578 johanniittojen luostarikirkoksi. Kirkko on sisältä vaikuttava barokin ajan taiteen ja arkkitehtuurin esimerkki: jokainen seinä ja tolppa on runsaasti koristeltu, Maltan risti ja vaakuna näkyvät missä tahansa päin kirkkoa seisookin. Lattia on kuin pitkä ja värikäs marmorinen räsymatto; lähemmin tarkasteltuna kyse on marmorisista hautakivistä, joista jokainen kertoo tarinan ritarin elämästä. Holvit on maalannut Mattia Preti, ja ne kuvaavat Johannes Kastajan elämää. Näemme myös Caravaggion kuuluisan maalauksen Johannes Kastajan mestaus. Kyse on maailmankuulusta mestariteoksesta, joka tuntuu melkein imaisevan katsojan sisään maalaukseen. Maltalaiset ovat katolilaisia, ja kirkkovierailuilla tulee muistaa olla kunnioittavasti pukeutunut. Sortsit, lyhyet hameet ja hihattomat paidat ovat kiellettyjä.

Vierailemme seuraavaksi Suurmestarin palatsissa, joka rakennettiin alunperin 1500-luvulla ja joka toimi ensin Johanniittain ritarikunnan suurmestarin päämajana, sittemmin englantilaisen kuvernöörin residenssinä Maltan siirtomaakaudella. Nykyisin rakennuksessa kokoontuu parlamentti ja se toimii myös presidentin virka-asuntona. Sisäänkäynti palatsin oikealla puolella johtaa Prinssi Alfredin pihalle, jolla kaksi kivistä leijonaa pitää vahtia. Vasemmanpuoleinen sisäänkäynti vie Neptunuksen pihalle. Nimensä se on saanut meren jumalaa kuvaavan pronssipatsaan mukaan. Vallettan-kierroksen päätteeksi nautimme maisemista, jotka aukeavat Upper Barrakka Gardensin upeasta puutarhasta: valtava ja vilkas satama, kaunis Vittoriosa sekä Senglea sataman lounaiskulmassa.

Isosta luonnonsatamasta Grand Harbourista otamme lautan Cospicuaan ja Vittoriosaan. Satamaristeily on paras tapa saada yleiskuva Maltasta. Mereltä käsin näemme Vallettan vaikuttavat linnoitukset, ohitamme lukuisia pieniä kalastusaluksia, joita kutsutaan nimellä luzzu ja joiden keulaan on maalattu ilmeikkäät silmät, näemme hienoja rantoja ja lukemattomia kirkkojen kupoleita sekä paljon muuta.

Teemme kävelyretken Vittoriosassa, yhdessä kolmesta historiallisesta kaupungista (Vittoriosa, Cospicua ja Senglea). Voi tuntua hämmentävältä kuulla paikallisten puhuvan noista kolmesta kaupungista, sillä latinalaisen nimen lisäksi niillä on maltalainen nimi: Birgu, Bormla ja Isla. Saapuessaan Maltalle johanniitat astuivat ensimmäisenä maihin Vittoriosan (Birgun) kalastajakylässä vuonna 1530. Sieltä he muuttivat uuteen kaupunkiinsa Vallettaan. Ritarit korjasivat ja laajensivat Vittoriosan ikivanhaa linnoitusta ja täällä he myös pitivät pintansa Maltan piirityksessä 1565 osmanien yrittäessä valloittaa saaren. Toisen maailmansodan aikana 1941 ja 1942 kolmea kaupunkia pommitettiin lähes päivittäin, mikä johti valtaviin tuhoihin. Nykyään kolme kaupunkia muodostaa tiiviin yhteisön, jonka tärkein elinkeino on laivanrakennus.

Vittoriosa on pieni ja varsin viehättävä kaupunki, joka on vain 800 m pitkä ja 400 m leveä. Jotta nimiepäselvyydet eivät jäisi ainoaksi hämmennyksen lähteeksi, kaupungin katukyltit on kirjoitettu maltan kielellä, mutta kartat ovat englanninkielisiä.

Päivä 3
Vierailu Hagar Qimin megaliittitemppelissä, Sinisessä luolassa ja Marsaxlokkin kalastajakylässä

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti uusia elämyksiä. Aloitamme vierailemalla Hagar Qimin megaliittitemppelissä, yhdessä Maltan parhaiten säilyneistä ja tunnelmallisimmista esihistoriallisista temppeleistä. Temppelin arvellaan olevan peräisin ajalta noin 3600–3000 eKr. Se on maailman vanhin kivirakennelma, vanhempi kuin Egyptin pyramidit. Hagar Qimin sisäänkäynti on entisöity. Temppelin katto oli puuta, mutta se on tuhoutunut jo kauan sitten.

Temppelivierailun jälkeen ajamme pieneen Wied iz-Zurrieqin kalastajakylään, jossa sijaitsee Sininen luola, vaikuttava, luonnon muovaama kallioholvi. Täältä voi nähdä pienen asumattoman Filflan saaren kauempana merellä. Jos sää sallii, luoliin voi ajaa veneellä (lisämaksusta) ja katsella niitä lähempää. Luolissa voi auringonnoususta pitkälle päivään nauttia vaikuttavasta näystä, kun auringonvalo lävistää veden ja synnyttää luolan vedenalaisen kasvillisuuden kanssa upeita fosforoivia hehkuvan sinisiä sävyjä.

Maihin palattuamme ajamme Marsaxlokkin kalastajakylään. Vanha kalastajakylä on onnistunut säilyttämään perinteisen maltalaisen tunnelman. Vanhat, matalat talot reunustavat satamaa ja pienten kalastusalusten, luzzujen, laivasto keinahtelee aalloilla. Sataman päivittäisillä markkinoilla myydään lähinnä matkamuistoja, mutta sekin on elämys. Tänne Marsaxlokkiin osmanien laivasto saapui Maltan piirityksen aikana 1565. Täällä nousi maihin myös Napoleon Ranskan vallatessa Maltan 1798. Rauhallinen satama on toiminut sittemmin monien kansainvälisten tapahtumien näyttämönä. Yksi esimerkki on Mihail Gorbatšovin ja George Bush vanhemman tapaaminen vuonna 1989.

Päivä 4
Mostan rotundakirkko, Pyhän paavalin luola, keskiaikainen Mdina, paikallisia käsitöitä ja San Antonin puutarha

Aloitamme uuden päivä vierailemalla Mostassa ja sen vaikuttavassa pyörösalillisessa kupolikirkossa. Tämä rakennustaidon mestarinäyte on rakennettu neoklassiseen tyyliin ja esikuvana on ollut Rooman Pantheon. Seuraavana ohjelmassa on Rabatissa sijaitseva Pyhän Paavalin luola, jossa Paavalin kerrotaan oleilleen Maltalla. Paavit Johannes Paavali II ja Benedictus XVI ovat käyneet rukoilemassa ja kunnioittamassa apostolin muistoa luolassa, jossa on apostolin patsas.

Käymme Mdinassa, jossa teemme kävelykierroksen hiljaisilla kaduilla. Kaupunki sijaitsee tasangolla 213 metrin korkeudessa ja sen linnakkeista on upeat näkymät yli lähes koko saaren. Foinikialaiset perustivat Mdinan vuonna 1000 eKr. Kaupungin nimi oli tuolloin Malet, turvapaikka. Roomalaiset kutsuivat kaupunkia nimellä Melita, ja arabien saapuessa 800-luvulla kaupunki sai nykyisen nimensä Mdina. Nimi merkitsee linnoitettua kaupunkia, ja Mdinaan rakennettiinkin vallihauta ja paksu muuri. Keskiajalla kaupunki tunnettiin ”ylväänä kaupunkina” ja ”hiljaisena kaupunkina”, sillä se oli maan pääkaupunki ja Maltan aristokraattien suosima asuinpaikka. Mdinassa sijaitsi myös maan yliopistolaitoksen päämaja sekä hallinto-oikeus. Kun Johanniittain ritarikunta saapui Maltalle, he rakensivat Vallettan sekä sataman, ja Mdina menetti asemansa. Mdinassa on vaikuttava Pyhälle Paavalille omistettu katedraali. Pyhä Paavali haaksirikkoutui Maltalle vuonna 60 jKr. Maltalaisen tradition mukaan juuri Paavali käännytti maltalaiset kristinuskoon.

Ta’ Qali Crafts Villagessa  tutustumme maltalaisiin käsitöihin. Sen jälkeen vierailemme vielä San Antonin puutarhassa. Puutarha on avoinna yleisölle, mutta puutarhan muurien takana sijaitsevaan palatsiin emme pääse: se on Maltan presidentin virka-asunto.

Päivä 5
Omaa aikaa
Päivä on varattu omille seikkailuille – ja mahdollisuuksia riittää. Voit vierailla vaikka Maltan kolmannella saarella, Cominolla, joka tunnetaan parhaiten Sinisestä laguunista. Voit lähteä myös satamaristeilylle tai tutustua paremmin Vallettaan. Tai vain nauttia elämästä.
Päivä 6
Kokopäiväretki Gozon saarelle - Victorian linnoitus - Dwejran Taivaansininen ikkuna ja Xlendinlahti

Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Maltan pohjoisosaa määränpäänämme Cirkewwa. Nousemme lauttaan, joka vie meidät rauhalliselle ja vehreälle naapurisaarelle Gozolle. Vaikka saari muodostaa vain kolmanneksen Maltan valtion pinta-alasta, saarella on noin 30 000 asukasta. Pääelinkeinot ovat maanviljelys ja kalastus, ja arki kulkee hitaammalla tempolla kuin Maltan saarella. Lauttamatka kestää puoli tuntia ja matkalla ohitamme vielä Gozoakin pienemmän Cominon saaren sekä Sinisen laguunin, joka on todellakin nimensä veroinen kristallinkirkkaine vesineen. Sukelluksen ystäville saarivaltio on varsinainen paratiisi, sillä täältä löytyy joukko maailman hienoimpia sukelluskohteita. Saavuttuamme Gozolle ja Mgarrin satamaan lähdemme saman tien tutustumaan Gozon pääkaupunkiin Victoriaan, jota kutsutaan hämmentävästi myös nimellä Rabat. Kaupunki nimettiin uudelleen Victoriaksi vuonna 1897 Englannin kuningatar Victorian 60-vuotisen valtakauden kunniaksi. Tutustumme kaupunkiin kävellen ja käymme katsomassa linnoitusta, josta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Linnoitusta rakennettiin 1687–1711 ja se rakentui maanjäristyksessä vuonna 1693 tuhoutuneen kirkon raunioille. Linnoituksen suunnitteli Lorenzo Gafa, jonka kädenjälkeä edustaa myös Mdinan Pyhän Paavalin katedraali. Rahapulasta johtuen kupoli ei tullut koskaan valmiiksi, mutta sen malli on näytillä sisätiloissa maalauksen muodossa.

Linnoitukselta ajamme Dwejraan saaren länsirannikolle, jossa näemme Gozon upeimmat rannikkomaisemat: kaksi valtavaa maanalaista kalkkikiviluolaa on romahtanut ja on syntynyt kaksi pyöreää holvikaarta. 

Jatkamme matkaa Xlendin viehättävään kalastajakylään. Täällä voi syödä hyvän lounaan jossakin monista ravintoloista ja kahviloista, jotka sijaitsevat veden äärellä. Lounaan jälkeen on aika heittää hyvästit Gozolle, sillä palaamme takaisin Maltan saarelle. Lyhyen lautta- ja bussimatkan jälkeen saavumme hotellillemme.

Päivä 7
Omaa aikaa ja puolipäiväretki iltapäivällä Safin kylään - käynti hunajatilalla, tuotteiden maistelua

Aamupäivä on omaa aikaa ja iltapäivällä käymme yhdessä Safin kylässä paikallisella hunajatilalla. Malta tunnetaan erinomaisesta hunajasta, jota usein maustetaan saarelta, ja pieniltä lähisaarilta saatavilla yrteillä, kuten villitimjamilla, sitrushedelmillä ja johanneksenleipäpuun hedelmillä. Maltalla elää oma endeeminen mehiläislajike, joka on hieman pienempi, tummempi väriltään ja on ilman muille Välimeren lajeille tyypillistä kultaista raidoitusta. Tämä mehiläislajike on hyvin vastustuskykyinen ja kipakka.

Kokeilemme erilaisia maustettuja hunajia ja saamme myös maistiaiset tyypillisistä maltalaisista Mqaret-taatelileivonnaisista. Niiden valmistuksessa käytetään luonnollisesti myös hunajaa.

Eikä iltapäivän maistelut ole vielä tässä, tutustumme"gbejnan",  saarelaisten suuresti rakastaman pienen pyöreän vuohenjuuston valmistukseen. Juustoa käytetään usein litteän "ftita" -leivän parina.

Päivä 8
Lento Helsinkiin
Tänään lennämme koti-Suomeen.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
248€
Hintaan sisältyy
 • 7.3. lähdöllä Lufthansan reittilennot Helsinki - Valletta - Helsinki (menossa Frankfurtin ja paluussa Münchenin kautta)
 • 1.4. lähdöllä Norwegianin reittilennot Helsinki - Valletta - Helsinki (Kööpenhaminan kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen standard-huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) db  San Antonio Hotel&Spa:ssa (7 yötä)
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa, sis. ruokajuomat: paikallinen viini, vesi tai kivennäisvesi)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu
 • juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Käytämämme hotellit sijaitsevat Bugibban ja St. Paul´s Bayn alueella. Alue ei kenties ole Maltan kiinnostavimpia, mutta olemme valinneet sen käytännön syistä. Hotellien hinnat ovat maltillisempia, joten pystymme pitämään matkan hinnan kohtuullisena. Hotellit ovat riittävän suuria, jotta ne pystyvät vastaanottamaan ryhmiä. Lisäksi täältä on helppo lähteä retkille eri puolille saarta, välimatkat ovat lyhyitä.

Hotellien Wifi-yhteys saattaa toimia vaihtelevasti. 15.6.2017 lähtien kaikissa Euroopan maissa, myös Maltalla, voi surffailla netissä kotimaan roaming-maksun hinnalla. Lisätietoa saat omalta operaattoriltasi.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetta ja hyvät kävelykengät.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 2 out of 5 by from Maltan matkan arviointi Juuri matkalta palanneena. Matka oli hyvä, mutta kun on tottunut parilla teidän edellisellä matkalla, että ohjelmaa on aamuaikaisesta iltaan saakka niin tämä oli siinä mielessä "tylsä" matka. Retket olivat yhtä päivää lukuun ottamatta vain osapäiväretkiä joten joutilasta aikaa jäi aivan liian paljon ja kun ei siellä kamalasti ole tekemistä oma-aloitteisille jutuillekaan. ´(Menimme kyllä rantoihin bussilla tutustumaan sekä suurimpaan kirkkonähtävyyteen, museoihin, akvaarioon yms. mitä sieltä löytyi), mutta varsinkaan kun ei jaksa/eikä nyt tarennutkaan köllötellä altaan laidalla aika kävi jo viimeisinä päivinä pitkäksi/tylsäksi.
Date published: 2017-02-15
Rated 3 out of 5 by from Maltan matka Qawra Palace hotelli sijaitsi "keskellä ei mitään". Sisääntuloaula oli hieno, huoneet vanhanaikaisia lukuun ottamatta rempattua kylpyhuonetta. Parvekkeet järkyttävät, ei mitään yksityisyyttä. Ravintolan aamiainen ja illallinen tuiki tavallista. Ei mitään gurmeeta. Ruokasali veti 500 henkilöä, meteli korvia huumaava, vastenmielinen ruokapaikka. Vaatekomeron liukuovet eivät toimineet, suurentava peili oli puoliksi irti tuestaan, WC-istuimen kansi oli irrallaan. Samaa kertoi eräs pariskunta meidän ryhmästä. Meillä sentään vaihdettiin lakanat kerran, heillä ei kertaakaan. Hotellin neljä tähteä liikaa. Toivomuksena viikon aikataulut PAPERILLA heti ekana päivänä (retkille lähtöajat ja paluuajat) sekä päivän sääennuste joko aulaan tai telkkarissa olevalla hotellin omalla kanavalla.
Date published: 2016-11-29
Rated 4 out of 5 by from Kevät Maltalla Olimme huhtikuussa Maltalla 8 pv. Alkulomasta sää varsin viileä, mutta loppua kohden sää lämpeni. Matkajärjestelyt sujuivat hyvin. Sopii erinomaisesti historiasta kiinnostuneille. Samoin niille jotka pitävät valmiista suunnitellusta ohjelmasta. Ohjelma oli monipuolinen ja hyvin suunniteltu. Omaa vapaa-aikaa jätetty sopivasti. Aikataulut pitivät paikkansa hyvin. Hotelli sijaitsi vähän "mielenkiinnottomalla" alueella. Ei välttämättä mikään lapsiperheiden suosikkikohde pelkästään jo liikkumisen vuoksi, eikä hiekkarantoja kaipaaville. Suomalaisille sopiva hotelli. Ystävällinen henkilökunta. Matkanjohtaja Sari erittäin hyvin paneutunut kohteeseen ja hyvin luotsasi ryhmää.
Date published: 2017-04-27
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtiin, paljon opittiin Maltan historiasta ja nykypäivästä Paikallinen opas oli erittäin hyvä, häneltä sai vastauksen kaikkiin kysymyksiin. Myös suomalainen opas, Pirjo, oli hyvä. Hotelli oli kelpo vaikka olikin sokkeloinen. Pidin sijainnista rannan läheisyydessä. Ruokailutila oli tylsä ja meluinen. Joka kerta samanlainen seisova pöytä. Toki esim. pastat vaihtelivat spagetista lasagneen mutta maku ei vaihdellut. Viikossa ehti kyllästyä. Jälkiruokapöytä tosin oli erinomainen! Kahvilassa ei ollut moittimista. Retket olivat mielenkiintoisia, mutta vapaa-aika eli omaa aikaa oli ihan liian vähän. Esim. Marsaxlokkissa meillä oli aikaa tunti, mutta se meni lounaaseen, vaikka yritti olla nopea. Sama asia oli Gozon Victoriassa, vapaata jäi vain puoli tuntia.
Date published: 2016-11-30
Rated 4 out of 5 by from Maltalla joulukuussa Olin Maltalla joulukuun alkupäivinä,jolloin oli myös joku sateinen päivä, mutta emme olleet matkustaneetkaan pelkästään auringon takia. Matkanjohtaja oli koko ajan avulias, asiansa osaava ja positiivinen. Paikallinen opas myös hyvä. Koska välimatkat Maltalla ovat lyhyet jotkut retkipäivistä olivat turhankin lyhyet. Mielestäni esim.Mdinan retkeen olisi voinut sisällyttää tutustumisen myös Mostan kaupunkiin ja sen upeaan kirkkoon(kävimme siellä bussilla"vapaa-aikana"). Samoin pienen matkan takana oli turistikeskus Sliema, jossa vanha ja uusi kohtaavat. Lentoaikataulut vähän ikäviä; aikainen menolento ja myöhäinen paluu. Koneen vaihto aikamonen rasitus ja lisäsi matka-ajan kestoa.
Date published: 2016-12-13
Rated 4 out of 5 by from Talvisateiden aikaan Maltalla Varasimme joulukuun ryhmämatkan sillä riskillä, ettei mahdollisesti paljon aurinkoa näy. Olimme käyneet pääsaarella 10 vuotta aiemmin. Nyt kiehtoi Cozon saarella käynti sekä mahdollisuus parina, opastetuista retkistä vapaana päivänä omatoimiseikkailla pääsaarella. Sää oli alkuviikolla sateinen, mutta loppulomaan mahtui pari hienoa, aurinkoista päivää, joista toisen vietimme opastetulla retkellä Cozolla ja toisen patikoiden Victoria Linen maisemissa. Hotelli oli rauhallinen. Ruokaa riitti (puolihoito). Ryhmä myös toimiva: mm. kaikki pitivät lähtöaikatauluista kiinni. Opas huolehtiva, sosiaalinen ja avulias. Lähtöpäivään olisi ehkä kaivannut jotain pientä veneretkeä majapaikka-Valletta tms. Kolmen neljän tunnin odottelu ilman hotellihuonetta voi tuntua pitkältä, jos ostoksetkin on jo hoidettu lyhyiden retkein päivinä tai retkikohteissa. En tiedä, onko mahdollista järjestää ohjelmaa ko. ajaksi, kun opas esim. kertoi kirjoittaneensa työnantajalleen matkaraporttia odotteluaikana.
Date published: 2016-12-19
Rated 4 out of 5 by from Virkistävä matka Nähtävää ja koettavaa oli sopivasti viikon matkalle. Hotelli ja sen tarjoilut olivat hyviä, varsinkin makea puoli. Valletta ja sen kirkot ja muut rakennukset olivat mahtavia. Opas Pirjo oli miellyttävä, tunsi Maltan ja piti meidät ajan tasalla. Autonkuljettaja oli erinomainen. Ainoa moite on hotellin sängyt, joissa ei ollut petauspatjaa ja peiton reuna oli rikki,vanut pursuivat ulos. Lennot olisivat saaneet olla ilman välilaskuja tällaiselle lentopelkoiselle!
Date published: 2016-12-16
Rated 3 out of 5 by from Yllättävän paljon nähtävää Matkalla oli enemmän nähtävää kuin oletin. Malta on pieni saari ja etäisyydet ovat lyhyet, silti viikkoon riitti hyvin retkeiltävää. Historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille paikka on helmi. Hotelli olisi voinut olla lähempänä Vallettaa, jotta vapaa-ajalla olisi ehtinyt käydä niissä pääkaupungin kohteissa, jotka eivät kuulunut yhteiseen retkiohjelmaan. Koska hotelli oli todella syrjässä, vain muutamien matkamuistomyymälöiden ja yhden supermarketin kävelyalueella, olisi retkiohjelma voinut kattaa suuremman osan matka-ajasta. Yllättävän hyvin suurehko joukko pysyi koossa ja liikkuminen sujui jouheasti.
Date published: 2017-10-12
 • y_2019, m_2, d_21, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_132
 • loc_fi_FI, sid_MTRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19MTRTR02AFI0703