Maisemia ja makuja – Madridista Lissaboniin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Espanjan sydämestä Dourojoen kauniiden laaksojen kautta raikkaaseen Portugaliin.

Matka alkaa Madridista, Espanjan sydämestä, kaupungeista kenties yhdestä espanjalaisimmasta. Salamancan kultaisen kaupungin historia on täynnä sotia, ja kaupungissa tuntuu kuin kuin kiertäisi elävässä museossa. Ajamme läpi Portugalin tuntemattoman ylängön kohti Dourojokea, ja sen kauniita laaksoja. Luonto täällä on dramaattista, ja mehukkaat viinirypäleet kasvavat vaarallisen jyrkillä rinteillä.

Viehättävässä Porton satamakaupungissa meitä odottavat tyylikkäät vanhat kahvilat ja baarit, portviini ja tunteikas fadomusiikki. Kaupungissa on monia merkkejä vuosisatoja kestäneestä vaurauden ajasta. Matkamme päättyy hurmaavaan Lissaboniin, joka on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Madridiin - yhteinen illallinen hotellissa
Päivä 2 Madrid – Avila – Salamanca - kaupunkikierros Madridissa, matka jatkuu kohti vähemmän tunnettua Salamancaa
Päivä 3 Salamanca - nautimme kultaisesta kaupungista
Päivä 4 Salamanca – Guarda – Peso da Régua – Vila Real. Tutkimusmatka rajaseudulla ja Dourojoen ympäristössä. Viinimaistiaiset
Päivä 5 Vila Real – Amarante – Porto. Vinho Verden viinialueen kautta portviinin kotikaupunkiin
Päivä 6 Porto - värikäs historia ja monipuolinen kulttuuritarjonta
Päivä 7 Porto – Coimbra – Lissabon. Kohti Lissabonia entisen pääkaupungin kautta
Päivä 8 Kaupunkikierros Lissabonissa - lento Lissabon – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Madridiin - yhteinen illallinen hotellissa

Laskeudumme Madridin kansainväliselle lentokentälle ja bussi vie meidät hotellille, joka sijaitsee kaupungin laitamilla. Madrid sijaitsee keskellä maata lähes 700 metrin korkeudessa kaukana merestä. Vuonna 1561 kuninkaallinen virka-asunto siirrettiin Toledosta Madridiin ja vuonna 1606 Madridista tuli virallisesti Espanjan pääkaupunki ja imperiumin keskus. Madridin asukasluku on 3,2 miljoonaa – koko suurkaupunkialueella elää noin 6 miljoonaa ihmistä – ja se on yksi EU:n alueen väekkäimmistä kaupungeista. Espanjalainen tunnelma on nopeasti aistittavissa. Madrid on ylpeä, itsetietoinen ja elämää poreileva. Pian saavumme hotellillemme ja voimme levätä hetken ja sitten syömme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 2
Madrid – Avila – Salamanca - kaupunkikierros Madridissa, matka jatkuu kohti vähemmän tunnettua Salamancaa

Päivä alkaa tuhdilla kaupunkikierroksella Espanjan pääkaupungissa, joka houkuttelee mahtipontisilla rakennuksilla, komeilla muistomerkeillä, leveillä puistokaduilla, kauniilla aukioilla ja suurilla suihkulähteillä. Yksi kaupungin keskuksista on vilkas Puerta del Sol. Lähistöllä sijaitsee Plaza Mayorin aukio, joka toimi aikoinaan härkätaisteluareenana ja teloituspaikkana. Iso majesteettinen Palacio Real ja Gran Via pääkatu, jonka varrella on sekä kaikkien isojen muotiketjujen liikkeitä että pienempiä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. 
Loistelias Madrid on oman matkansa arvoinen, mutta lounaan jälkeen meidän matkamme jatkuu. Pysähdymme Ávilan kaupungissa, jossa pyhimys Ávilan Teresa syntyi 1500-luvulla. Kaupunki sijaitsee 1 128 metrin korkeudessa Adajajoen rannalla. Adaja on yksi portugalilaisen Douron sivujoista. Koko kaupunki on kuin historiallinen muistomerkki ja kuuluu Espanjan kansallisaarteisiin. Ávila on myös Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin merkittävin muistomerkki on täydellinen keskiaikainen kaupunginmuuri, jolla on pituutta yli 2,5 km ja jossa on yhdeksän porttia. Ávilassa on myös ennätysmäärä kirkkoja – sekä romaanisia että goottilaisia – suhteessa asukasmäärään, ja kaupungin katedraali 1100-luvulta tekee vaikutuksen. Enää ei ole pitkä matka Salamancaan, jossa majoitumme keskustaan, keskitason hotelliin kahdeksi yöksi.

Päivä 3
Salamanca - nautimme kultaisesta kaupungista

Salamancan perustivat keltit noin 2 400 vuotta sitten. Läpi sen historian kaupunkia ovat hallinneet vaihtuvat imperiumit, kuten esim. roomalaiset. Kuten on muunkin Espanjan laita, myös Salamancan historiaa leimaavat sodat. Espanjan sisällissota vaikutti kaupunkiin mitä suurimmassa määrin, sillä Franco siirsi sodan aikana hallituksensa Salamancaan. Salamancan yliopisto on Iberian niemimaan vanhin ja sitä pidetään nykyään yhtenä Euroopan johtavista korkeakouluista. Yliopistossa syntyi 1500-luvulla nk. Salamancan koulukunta, joka sai keskeisen aseman oikeusfilosofiassa. Sanotaan, että se olisi kehittänyt myös taloustieteen ja kansansuvereniteettiperiaatteen, jotka molemmat ovat merkittäviä elementtejä modernissa yhteiskunnassa. Salamanca vaikuttaa kosmopoliittiselta, oppineelta ja nuorekkaalta, oletettavasti johtuen sen perinteikkäästä yliopistosta. Opastetulla kaupunkikierroksella näemme mm. kuuluisan simpukkatalon, Casa de las Conchasin, sekä erikoisen kaksoiskatedraalin. 
Iltapäivä on varattu omille seikkailuille Salamancassa, joka on viehättävä ja elegantti kaupunki, ehkä yksi Euroopan mahtavimmista renessanssikaupungeista. Salamanca on saanut lempinimen “la ciudad dorada”, kultainen kaupunki. Nimi viittaa maagiseen kultaiseen valoon, joka syntyy, kun auringonsäteet tai iltavalaistus heijastuu kullansävyisestä hiekkakivestä, josta monet kaupungin rakennuksista ja muistomerkeistä on tehty. 
Mikäli olet ostanut illallispaketin, illan ohjelmassa on yhteinen ravintolaillallinen.

Päivä 4
Salamanca – Guarda – Peso da Régua – Vila Real. Tutkimusmatka rajaseudulla ja Dourojoen ympäristössä. Viinimaistiaiset

Tänään ajamme kohti länttä ja Portugalin rajaa pitkin teitä, jotka kulkevat kaukana tavanomaisilta kulkureiteiltä. Ensimmäinen kohteemme Portugalin puolella on pieni Guarda, joka seisoo Portugalin mantereella sijaitsevista kaupungeista korkeimmalla paikalla (1 056 m). Sijainti Espanjan rajan lähistöllä on vaikuttanut siihen, että Guardasta tuli tarkasti linnoitettu kaupunki, ihan kuten nimikin jo kertoo.

Kaupunginmuurin rakennutti 1100-luvulla kuningas Sancho I. Muurista on yhä isoja osia jäljellä. Guardan tunnetuin nähtävyys on hyvin erikoinen katedraali 1500-luvulta. Sen hieman pelottava, lähes aavemainen ulkonäkö on sekoitus kirkkorakennusta ja linnoitusta. Jatkamme matkaa läpi ihastuttavien seutujen ja ohitamme mm. Viseun kaupungin. Saavumme Dourojoelle ja pysähdymme Peso da Réguassa, joka on alueen viininviljelyn keskus. Maisemat täällä ovat dramaattiset ja rypäleet kasvavat vaarallisen jyrkillä rinteillä. Aikaisemmin varsin hurjana virrannut Douro on nykyään rauhoittunut, kiitos 1900-luvun puolivälissä rakennettujen patojen. Viinien kuljetuksessa nopein reitti kulkee nykyään maanteitse, ja jokea pitkin liikennöivät sen sijaan tyylikkäät risteilyalukset. Douron jokilaaksossa on lukuisia viinitiloja (portugaliksi “quinta”), ja käymme niistä yhdellä maistelemassa alueen suosittuja viinejä. Viinimaana Portugal on viime vuosien aikana siirtynyt monella tapaa nykyaikaan menettämättä kuitenkaan ainutkertaista ja persoonallista viinityyliään. Douron tunnetut punaviinit ovat usein hyvin täyteläisiä, mutta tiiviitä ja selkeän hedelmäisiä, voimakkaita ja vahvoja.

Meillä on enää suhteellisen lyhyt ajomatka hotelliimme Vila Realissa. Se sijaitsee kumpuilevassa maastossa Corgojoen rannalla. Corgo on Douron sivu-uoma. Mukava neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli sijaitsee keskustassa. Syömme ensimmäisen portugalilaisen illallisen yhdessä.

Päivä 5
Vila Real – Amarante – Porto. Vinho Verden viinialueen kautta portviinin kotikaupunkiin

Tänään suuntaamme länteen kohti Atlantin rannikkoa läpi rehellisen kauniiden maisemien: dramaattisia vuorenrinteitä, vehreitä viinitarhoja ja kaupunkeja täynnä kulttuuria ja historiaa. Reittimme kulkee läpi viinialueen, joka tunnetaan nimellä Vinho verde – vihreä viini. Vinho verde -viini on yleensä valkoviiniä, mutta voi olla myös punaista. “Vihreä” merkitsee pikemminkin sitä, että viini on nuorta, erotuksena kypsytetystä “vinho madurosta”. Matkan varrella pysähdymme rauhallisessa pienessä Amaranten kaupungissa, joka sijaitsee Serra do Marao -vuorten toisella puolella, Támegajoen varrella. Kaupungin tunnusmerkki on Sao Goncalon silta, joka vie samannimiseen luostariin. Paikalla on ollut silta jo antiikin Rooman ajoista lähtien, nykyinen silta ja luostari ovat peräisin 1700-luvun lopulta. Matka jatkuu kohti rannikkoa ja Porton satamakaupunkia. Perillä Portossa vierailemme iltapäivällä eräässä nk. portviinitalossa ja maistelemme heidän tuotteitaan. Portviini on useimmiten punaista ja aina makeaa väkevää viiniä, joka tulee Douron laaksosta. Nimensä se on kuitenkin saanut Porton kaupungin mukaan. Vaikka viljelykset sijaitsevatkin Douron viinialueella, valtaosa kypsytyksestä tapahtuu rannikolla Porton ja Vila Nova de Gaian portviinitaloissa. Douron viinitarhat ovat vanhoja, ja portviinin alkuperä on suojeltu jo vuodesta 1756. Douro onkin maailman kolmanneksi vanhin “suojeltu” viinialue Chiantin (1716) ja Tokajin (1730) jälkeen. Maistiaisten jälkeen ajamme hotelliimme Porton laitamilla, lähellä merta ja metroasemaa.

Päivä 6
Porto - värikäs historia ja monipuolinen kulttuuritarjonta

Vietämme päivän upeassa Portossa, Portugalin toiseksi suurimmassa kaupungissa. Porto on kaupunki, jonka historia on värikäs ja joka toimi Euroopan kulttuuripääkaupunkina muutama vuosi sitten. Porton keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja siellä on lukuisia todisteita muistuttamassa Porton kukoistuskaudesta keskiajan jälkipuoliskolla. Aloitamme kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme sekä kauniita keskiaikaisia että muodikkaita uudempia rakennuksia sekä vanhan keskustan. Ylitämme Gustave Eiffelin suunnitteleman mahtavan rautasillan ja jatkamme korkealla kukkulalla sijaitsevalle katedraalille, josta näkyy joki sekä hienoja rakennuksia, kuten esim. Clérigos-kirkko. Päätämme kierroksen risteilyyn Dourojoella, joka laskee mereen Portossa. Douro on Iberian niemimaan kolmanneksi pisin joki (879 km) Tajon ja Ebron jälkeen.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Yli 100 vuotta vanha rautatieasema São Bento on paljon enemmän kuin kaupungin liikenteen solmukohta. Odotushallia koristaa 20 000 sinistä kaakelilaattaa, jotka kuvaavat Douron jokilaakson viininviljelyä. Ribeiran kaupunginosa sijaitsee jokivarressa, kuten nimikin antaa ymmärtää (ribeira = joki), ja on käymisen arvoinen. Ribeiran aukion ympärillä on värikkäitä rakennuksia, joissa toimii gallerioita, lahjatavaraliikkeitä, viihtyisiä baareja ja kahviloita. Illalla illallispaketin ostaneet lähtevät yhdessä ravintolaan syömään juhlavan portugalilaisen illallisen. Illallista maustaa perinteinen fadoesitys. Portugalilainen kansanmusiikkityyli fado on eräänlaista surumielistä laulua, joka on saanut vaikutteita portugalilaisista merimieslauluista. Sille on leimallista kaihoisat melodiat ja sanoitukset, jotka käsittelevät usein merta tai köyhien elämää. Fado yhdistetään usein portugalin sanaan “saudade”, jolle ei ole yhtä täsmällistä suomennosta, mutta jota voi kuvata koti-ikäväksi ja nostalgiseksi surun, tuskan, onnen ja rakkauden sekaiseksi odotukseksi. Sana “fado” tulee latinan kohtaloa merkitsevästä sanasta.

Päivä 7
Porto – Coimbra – Lissabon. Kohti Lissabonia entisen pääkaupungin kautta

Ajamme aamulla kohti etelää ja pääkaupunkia Lissabonia läpi kauniiden ja vaihtelevien maisemien. Matkan varrella pysähdymme perinteikkäässä Coimbrassa, joka oli Portugalin pääkaupunki 800 vuotta sitten. Teemme kävelyretken upealla paikalla sijaitsevan kaupungin vanhassa osassa. Coimbra on nykyään merkittävä opiskelijakaupunki, jossa on arvostettu yliopisto – yksi Euroopan vanhimmista. Kaupunki sijaitsee kukkulalla, jolta on hienot näkymät yli Mondegojokilaakson. Portugalilaisten mukaan Coimbra on avain maan juuriin: mm. kuusi maan kuninkaista syntyi täällä. 

Portugali oli 1400–1500-luvuilla yksi maailman taloudellisista, poliittisista ja kulttuurisista suurvalloista, jolla oli siirtomaita Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa ja jonka löytöretkeilijät Vasco da Gaman ja Magalhãesin tuntee koko maailma. Jouduttuaan sotaan ensin Espanjan kanssa 1600-luvulla, ja sekä Espanjan että Ranskan kanssa 1800-luvulla, Portugali menetti sekä siirtomaansa että vaikutusvaltansa. Sen viimeiset siirtomaat itsenäistyivät 1970-luvulla lukuun ottamatta Macaota, joka luovutettiin Kiinalle vasta 1999. Koska Portugalilla oli siirtomaita ympäri maailmaa, portugalin kieli levisi laajalle ja on yhä maailman seitsemänneksi puhutuin kieli. Esim. jättimäisessä Brasiliassa se on pääkieli, ja vain pieni osa maailman portugalinkielisistä asuu Portugalissa. Saavumme pian pääkaupunkiin Lissaboniin ja majoitumme viihtyisään keskitason hotelliin kaupungin laidalle. Ne, jotka ovat ostaneet illallispaketin, lähtevät vielä yhdessä illalliselle.

Päivä 8
Kaupunkikierros Lissabonissa - lento Lissabon – Helsinki

Viimeisenä aamuna heräämme Lissabonissa. Lähdemme kaupunkikierrokselle tähän hurmaavan kaupunkiin. Kuten Madrid, myös Lissabon on kaupunki, joka on varmasti oman matkansa arvoinen. Lissabon on kasvanut jokilaakson ympärille ja tarjoilee korkeuserojen ansiosta hienoja näkymiä. Kaupunki on yksi Euroopan vanhimpia, ja täällä vanha ja uusi muodostaa täydellisen yhdistelmän. Alfaman kaupunginosassa vanhat kujat mutkittelevat ja muodostavat vastakohdan Parque de Naçõesin moderneille rakennuksille. Kaupunkikierroksella näemme mm. Belémin tornin, Löytöretkien monumentin ja Praca do Comercion. Kierroksen jälkeen 
lähdemme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Illallispaketti ja fadoesitys Portossa

Kolme yhteistä ravintolaillallista – yksi Espanjassa Salamancassa, yksi Portossa ja yksi Lissabonissa. Kolmen ruokalajin illallinen (tilattu etukäteen) viihtyisissä ja kaupungille tyypillisissä ravintoloissa. Portossa illalliseen yhdistyy taidokas ja suosittu fadoesitys. Juomat eivät sisälly hintaan, vaan ne tilataan ja maksetaan erikseen. Illallispaketti tilataan matkavarauksen yhteydessä ja toteutuu, kun varaajia on vähintään 15. Matkanjohtaja on mukana illallisilla. Illallispaketista ei voi ostaa erillisiä osia.

Hinta: 118€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
278€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Madrid/Lissabon Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (7 yötä)
 • aamiaiset
 • 2 illallista
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 278€
 • lisämaksullinen illallispaketti ja fadoesitys Portossa 118€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Matka on kiertomatka, jonka aikana yövymme viidessä eri hotellissa. Hotellit ovat hyviä kolmen tai neljän tähden hotelleja (paikalliset luokitukset), jotka sijaitsevat keskustassa tai hyvien liikenneyhteyksien päässä keskustasta.

Hotel Santos Praga, Madrid, ****
https://www.hotelmadridpraga.com/

Hotel Silken Rona Dalba, Salamanca, ***
https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-rona-dalba-salamanca/

Hotel Miracorgo, Vila Real, ****
https://www.hotelmiracorgo.com/

Hotel Porto Mar, Porto, ***
https://www.hotelportomarmatosinhos.com/en/

Hotel Roma, Lissabon ***+
https://www.hotelroma.pt/en/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanien kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Ajomatkat

Päivä 2: noin 220 km
Päivä 4: 320 km
Päivä 5: 100 km
Päivä 7: 320 km

Yöpymiset

Madrid: 1 yö
Salamanca: 2 yötä
Vila Real: 1 yö
Porto: 2 yötä
Lissabon: 1 yö

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Maisemallisesti vaihteleva ja monipuolinen kiertomatka Matkakohteet olivat hyvät - erityisesti Avila, Salamanca, Vila Real ja Porto jäivät myönteisesti mieleen. Coimbrassa olisi voitu olla pidempään ja jättää sinänsä mielenkiintoinen Fatima käymättä. Onneksi tunsin Madridin varsin hyvin entuudestaan, joten heikko kaupunkikiertoajelu ei tuottanut pettymyksiä: näin kuitenkin onneksi uusia paikkoja. Aikaiset aamulähdöt mahdollistivat monipuolisen ohjelman. Kahden matkajohtajan mukanaolo helpotti käytännön järjestelyjä. Tunnelma matkalaisten keskuudessa oli hyvä: tällaiselle bussimatkalle eivät valittajat lähde.
Date published: 2019-10-07
Rated 4 out of 5 by from Laaja määrä kohteita Viikko sitten matkalla vaimon kanssa. Tiesimme näkevämme monia meille uusia kohteita ja todella mielenkiintoisia paikkoja löytyikin. Siinä mielessä mainio matka, mutta pienenä varjopuolena oli ettei kovinkaan paljon tietenkään ehtinyt eri paikkoihin syventymään. Mitään kohdetta ei olisi kylläkään halunnut jättää pois. Opas oli osaava ja mukava. Pystyi myös kehittämään luovia ratkaisuja eri tilanteisiin ja ongelmiin, mitä aina voi tulla eteen. Bussimatkat olivat aika pitkiä ja busseille ei osaa antaa aivan täysiä pisteitä. Keskiosassa näkyvyyttä osittain peittivät bussifirman logot, joten sille alueelle ei juurikaan ollut halukkaita ja ilmastoinnissakin oli pientä ongelmaa. Kokonaisuus oli kuitenkin hyvä ja täytti odotukset.
Date published: 2019-10-08
Rated 4 out of 5 by from Upea ja hyvin suunniteltu matkakokonaisuus Matka ylitti odotukset. Kaikki kohteet kiinnostavia ja vanhat kaupungit upeita erikoisesti Avila, Salamanca ja Coimbra. Porto oli sijainniltaan ja hengeltään erikoisen mieleenpainuva ja hotelli vanhassa satamakorttelissa lähellä kalaravintoloita oli hyvä valinta, vaikka huoneet eritasoisia. Itselläni ahdas koppi ja wc-käynti vaati akrobatiaa. Salamancan ja Lissabonin hotellit olivat hyvät muut vähän alakanttiin. Lisämaksulliset illalliset olivat tyydyttäviä, mutta Fado-esitys oli pettymys. Hehtaarihalli, johon oli ahdettu eri kansallisuuksia. Alussa show ja lopussa letkajenkka, kuin suoraan Costan risteilyltä. Muutama epäaito fadolaulu ei tunteesta tietoakaan vrt Lissabonin aidot esitykset. Suurin osa ohjelmaa portugalilaista kansanmusiikkia ja -tansseja (hyviä). Lissabonissa Curascaria-illallinen. Illallisiin kuuluivat ilmaiset viinit. Matkanjohtaja Erkki G oli loistava. Jokaisesta kohteesta innostava, mukaansatempaava ja asiantunteva esitys. Espanjan ja Portugalin historiaa jaksoi jopa kuunnella. Madridin ja Lissabonin osuutta häiritsi kauhea kiire. Lufthansan lennot olivat hyvät viinitarjoiluineen
Date published: 2019-09-25
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut kiertoretki Iberiaan. Hieno matka läpi Espanjan ja Portugalin 2000 vuotta vanhan kulttuurin erinomaisen oppaan ohjauksessa. Kiitos myös mukavalle matkaseuralle.
Date published: 2019-09-26
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen matka Matka oli hyvä. Opas Juha oli erinomainen, osasi ja halusi ratkaista ongelmat heti ja hyvin. Matkan kohteista hän kertoi värikkäästi ja riittävästi, arvosana 10+. Bussien kanssa oli ongelmia ja laatu niissä melko huono. Samoin muutamat hotellihuoneet aika ala-arvoisia. Mutta silti matkasta jäi hyvä mieli ja teemme niitä vielä lisää. Kiitoksia
Date published: 2019-10-07
Rated 4 out of 5 by from Portugalin suosio yllätti Portugalista on tullut huippusuosittu matkailukohde. Niin Portossa, Coimbrassa kuin Lissabonissakin oli valtavasti turisteja. Täytyy vain toivoa etteivät nämä kaupungit menetä identiteettiään tässä hurjassa ryntäyksessä. Muutos on hurja verrattuna kolme vuotta sitten tekemäämme matkaan.
Date published: 2019-09-26
Rated 3 out of 5 by from Loistava matkanjohtaja Matkan idea oli hyvä, mutta se kärsi monista "lastentaudeista". Madridin hotelli oli muuten ok, mutta iltaruokailu oli aivan liian raskas ja aamiaista emme ehtineet saada lainkaan, kun tarjottavat olivat lopussa ja kahvikone rikki. Minun aamiaiseni sisälsi yhden jogurtin ja yhden banaanin, joka saatiin rukoilluksi tarjoilijalta. Porto oli ystävättäreni ja minun pääkohde. Hotelli sijaitsi todella kaukana keskustasta tylsässä ympäristössä, josta emme löytäneet yhtään kivaa ruokapaikkaa. Olimme toivoneet erilliset vuoteet, mutta vuode oli peitettä myöten yhteinen. Ainoa muu huone erillisillä sängyillä oli oppaalle varattu. Vaihdoimme huoneita päittäin. Hän sai leveän sängyn ja me kaksi erillistä pitkänomaisesta kapeasta huoneen kopperosta. Siellä ei tehnyt mieli oleskella yhtäkään, saati kahta vuorokautta. Ensimmäinen bussi oli toimiva ja kuski osaava. Kuski vaihtui Portossa, ja hän onnistui peruuttamaan kaupungin keskustassa bussin antiikkiseen pylväsvalaisimeen. Siitä seurasi kaikenlaista, mutta matkanjohtaja oli nopea reagoimaan yllätyksiin. Niinpä ehdimme taksilla täpärästi hotelliin vaihtamaan vaatteet Fadoiltaa varten. Portosta Lissaboniin meillä oli edelleen sama kuski mutta toinen bussi. Siinä oli kuulemma vikaa vaihdelaatikossa, mikä aiheutti kovan, ulvovan äänen joka kerran, kun kuski painoi jarrua. Jälleen matkanjohtaja pelasti tilanteen tarjoamalla meille pikku ravintolassa yhtiön laskuun ylimääräisen - ja maittavan - lounaan. Aikataulu oli niin kireä, että emme olisi ehtineet saada ruokajuomaa ellei matkanjohtaja olisi ruvennut tarjoilijaksi. Hän hoiteli tottunein ottein meille viinit yms. juomat ja ravintolan puolesta niiden laskutuksenkin! Lissabonin bussissakin oli jotain häikkää, mutta päästiin sentään lentokentälle ajoissa. Muutoin matka sitten sujuikin ihan mallikkaasti!!
Date published: 2019-10-13
Rated 3 out of 5 by from Hyvä idea mutta pientä säätöä Bussissa istumista ja siihen liittyvää säätöä oli enemmän kuin kuvittelin. Osittain se johtui vanhojen kaupunkien rakenteesta ja liikenneruuhkista mutta vielä enemmän siitä, että useat hotellit sijaitsivat aika kaukana keskustasta. Joidenkin hotellien tasossa oli parantamisen varaa.
Date published: 2019-11-04
 • y_2021, m_5, d_12, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR16, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21ESRTR16BFI2110