Mahtavat Kalliovuoret ja kaunis Vancouver

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kalliovuorten kansallispuistojen mykistäviä maisemia ja yksi maailman viihtyisimmistä suurkaupungeista, Vancouver!

Kanadan matka luonnonystävälle! Näet kaksi mahtavaa kansallispuistoa: Banffin ja Jasperin. Matkan aikana ajamme Iceland Parkwayn vuoristoreittiä, nousemme gondolihissillä Sulphur Mountain-vuoren huipulle ja voimme ihailla smaragdinvihreää Lake Louisea. UNESCO:n suojeleman Jasperin kansallispuiston kuohuvia putouksia, syviä kanjoneita, vehreitä laaksoja ja vaikuttavia jäätiköitä. Sekä Mount Robson, "The Rockies´n" korkein huippu. Ehdimme myös nauttia suuren jäätikköjärven, Maligne Laken näkymistä.

Yövymme pienissä viehättävissä vuoristokaupungeissa. Mukana on suosittu talviurheilukeskus Whistler, joka houkuttelee ulkoilemaan hienoissa maisemissa myös kesäisin.

Matka päättyy Vancouveriin, jonka sijainti on yksi kauneimmista Tyynenmeren ja vuorten syleilyssä. Kaupungissa yhdistyvät suurkaupungin mahdollisuudet ja luonto mitä upeimmalla tavalla. Kaupungin ravintolavalikoima ja ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Kanadan dollarit

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Calgary (matkalla kaksi välilaskua)
Päivä 2
Banffin kansallispuisto - Sulphur Mountain -vuori
Päivä 3
Banff - Lake Louise - Icefields Parkway - Columbia Icefield ja Ice Explorer-jäätikköajelu (lisämaksullinen) - Jasper
Päivä 4
Jasperin kansallispuisto - Malignen kanjoni - risteily Malignejärvellä (lisämaksullinen)
Päivä 5
Jasper - Mount Robson - Kamloops
Päivä 6
Kamloops - Whistler
Päivä 7
Whistler - Vancouver -kaupunkikierros
Päivä 8
Vancouver - omaa aikaa - mahdollisuus lähteä mukaan valasretkelle (lisämaksullinen)
Päivä 9
Kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
3.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Calgary (matkalla kaksi välilaskua)
Karhu Banffin kansallispuistossa

Saavuttuamme Calgaryyn ajamme bussilla noin 120 km läpi Kananaskisin alueen ja tulemme Banffin kaupunkiin, joka sijaitsee samannimisessä kansallispuistossa. Yövymme Banffissa.

Päivä 2
Banffin kansallispuisto - Sulphur Mountain -vuori

Banffin kansallispuisto on Kanadan ensimmäinen kansallipuisto, ja se on tänä päivänä suosittu talvi- ja kesäurheilukeskus Kalliovuorilla. Puiston pinta-ala on 6 621 km², ja siellä on laaja verkosto vaellusreittejä, joita meilläkin on tilaisuus käyttää. Teemme tänään kokopäiväretken puistossa. Päivän kohokohtia ovat Banffin kaupunki, Bow’n vesiputous ja Tunnel Mountain Drive-maisemareitti. Aamupäivän päätteeksi nousemme gondolihissillä Sulphur Mountain-vuoren huipulle, josta on upeat näkymät yli Kalliovuorten lumipeitteisten huippujen, vihreiden laaksojen ja sinisten järvien. Iltapäivällä ajamme kiemurtelevia teitä läpi Bow’n laakson kauniille Johnstonin kanjonille. Jatkamme matkaa ja ylitämme Great Divide-vaellusreitin, kunnes eteemme avautuu Kalliovuorten ehkä unohtumattomin näky: Lake Louise. Järvi on smaragdinvihreä ja sitä ympäröivät vihreät metsät, lumihuippuiset vuoret ja hieman kauempana Victorian jäätikkö.

Ihailtuamme kylliksi kauniita maisemia ajamme takaisin Banffiin.

Päivä 3
Banff - Lake Louise - Icefields Parkway - Columbia Icefield ja Ice Explorer-jäätikköajelu (lisämaksullinen) - Jasper

Ajamme kohti pohjoista ja pitkin maalauksellista Icefields Parkwaytä. Se on yksi Kanadan kauneimpia vuoristoteitä. Nimi viittaa Kalliovuorille leimallisiin valtaviin jäätikköalueisiin. Pysähdymme matkan varrella ihailemaan henkeäsalpaavia maisemia, kuten Columbia Icefieldiä, joka on yksi suurimmista jääkentistä Napapiirin eteläpuolella. Täällä on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle Ice Explorer -jäätikköajoneuvoilla. Ice Explorerit on suunniteltu erityisesti jäätiköitä varten. Paikoin jää on yhtä paksua kuin Eiffelin torni on korkea. Jos et halua retkelle, voit rentoutua sillä aikaa kahvilassa. Matkalla Jasperiin näemme vaikuttavat Athabascan ja Sunwaptan vesiputoukset, joiden vesi on peräisin Columbian ja Athabascan jäätiköiltä.

Ajelu Ice Explorerilla ei sisälly matkan hintaan, retken voi varata etukäteen matkan varauslomakkeella tai myynnistämme (52€/hlö).

Päivä 4
Jasperin kansallispuisto - Malignen kanjoni - risteily Malignejärvellä (lisämaksullinen)
Jasperin kansallispuisto

Ajamme tutustumaan Jasperin kaupunkia ympäröivään luontoon. Jasperin kansallispuisto, jonka pinta-ala on 10 878 km², perustettiin 1907 ja on sittemmin päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Tämä osa Kalliovuoria on erityisen kaunis leveine laaksoineen, karuine vuorenhuippuineen, jäätikköineen, metsineen, jokineen, järvineen ja vesiputouksineen. Eläimistöön kuuluu monia Pohjois-Amerikalle tyypillisiä nisäkkäitä, kuten hirviä, metsäpeuroja ja kauriita, vuorikauriita ja lumivuohia, preeriasusia ja puumia.

Ohitamme matkalla kauniita järviä, kuten Patricia-, Medicine- ja Pyramidjärvet sekä Malignen kanjonin, jonka Malignejoki on aikojen kuluessa kaivertanut kallioon. Kanjoni on paikoin jopa 50 m syvä ja vain pari metriä leveä. Pysähdymme Malignejärvellä, joka on Kalliovuorten suurin jäätikköjärvi.

Voit halutessasi lähteä mukaan lisämaksulliselle järviristeilylle tai tehdä kävelylenkin järven rannalla ja nauttia luonnosta maankamaralta käsin. Iltapäivän päätteeksi ajamme takaisin Jasperiin, johon voit tutustua omin päin. Pikku kaupunki perustettiin alunperin turkiskauppa-asemaksi. Asukkaita kaupungissa on noin 4 000.

Risteily Malignejärvellä ei sisälly matkan hintaan, retken voi varata etukäteen matkan varauslomakkeella tai myynnistämme (58€/hlö).

Päivä 5
Jasper - Mount Robson - Kamloops
Jasper

Jätämme hyvästit Jasperille sekä Albertan provinssille ja lähdemme kohti Brittiläistä Kolumbiaa. Matkalla näemme Mount Robsonin, joka ulottuu 3 954 metrin korkeuteen ja on siten Kalliovuorten korkein huippu. Ajamme kohti lounasta pitkin Yellowhead Highwaytä läpi Clearwaterin, Blue Riverin ja Valemouthin, joista kaikista kehittyi tärkeä kauppapaikka 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, kun uudisraivaajat tulivat sankoin joukoin vuorille.

Iltapäivällä saavumme Kamloopsiin, jossa majoitumme hotelliimme. Kamloopsissa kohtaavat Thompsonjoen pohjois- ja etelähaarat.

Päivä 6
Kamloops - Whistler

Matkamme jatkuu kohti länttä ja Cache Creekiä, joka on yksi monista kultakuumeen aikana kasvaneista kaupungeista. Jatkamme matkaa Duffy Lake Roadia pitkin läpi karujen Coast Mountains-vuorten kalliomaisemien. Määränpäämme on Whistler, joka tunnetaan parhaiten huippusuosittuna talviurheilukeskuksena, mutta myös kesällä kaupunki vetää puoleensa: vaeltamaan, maastopyöräilemään, koskenlaskuun tai pelaamaan golfia.

Majoituttuamme hotelliimme loppupäivä on vapaata aikaa. Kaupungissa on mainiot mahdollisuudet niin ostoksille kuin hyvälle ateriallekin.

Päivä 7
Whistler - Vancouver -kaupunkikierros
Vancouver

Viimeinen etappi matkalla Vancouveriin kulkee pitkin Howe Soundin vuonoa. Matkalla näemme vesiputoukset Shannon Falls ja Stawamus Chief, joista viimeksi mainittu on maailman toiseksi suurin graniittimonoliitti ja ulottuu 700 metrin korkeuteen. Stawamus Chief on suosittu kiipeilykohde.

Vancouver sijaitsee yhdellä Amerikan mantereen kauneimmista paikoista Tyynenmeren ja vuorten välissä. Kuten San Franciscokin, Vancouverin on maasto on kumpuilevaa. Kaupungin eri puolilta on hienot näkymät merelle, pieniin merenlahtiin ja eri osiin kaupunginosiin. Vancouverissa yhdistyy suurkaupunki ja luonto mitä upeimmalla tavalla.

Kaupunkikierroksella näemme mm. Stanley Parkin, joka kattaa lähes puolet keskustasta ja on Pohjois-Amerikan suurin kaupunkipuisto. Stanley Parkissa odottaa lähes 10 km:n mittainen rantaviiva, pari uimarantaa, leikkipaikkoja, oravia ja pesukarhuja sekä valtava Vancouver Aquarium. Puiston laidalla sijaitsevat English Bayn ranta ja West Endin kaupunginosa kauniine viktoriaanisine taloineen.

Näemme Pohjois-Amerikan toiseksi suurimman Chinatownin – kaupungin ison kiinalaisväestön värikkään kokoontumispaikan – sekä Gastownin, jossa on mukulakivikatuja, kaasulamppuja, viihtyisiä ruokapaikkoja ja kello, joka lyödessään päästää ulos höyryä neljästä savupiipusta.

Menemme hotelliimme, ja loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 8
Vancouver - omaa aikaa - mahdollisuus lähteä mukaan valasretkelle (lisämaksullinen)
Gastown, Vancouver

Tänään sinulla on mahdollisuus osallistua valassafarille. Halutessasi voit jäädä Vancouveriin ja tutustua monipuoliseen kaupunkiin omatoimisesti.

Jos merenelävät kiinnostavat, käy Vancouver Aquariumissa, jossa on esitteillä 8 000 Tyynenmeren asukasta, mm. mustekaloja, merisaukkoja, arktisia valaita ja värikkäitä nilviäisiä.

Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet: ostoskeskuksia, design-liikkeitä, second hand- ja vintageputiikkeja, toreja ja ulkoiluvarusteliikkeitä. Varsinainen mekka shoppailijalle!

Valassafari ei sisälly matkan hintaan, retki varataan ja maksetaan paikan päällä.

Päivä 9
Kotimatka
Lennämme Helsinkiin.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.598€
Yhden hengen huoneen lisämaksu

898€ (2021)

1088€ (2022)

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Calgary/Vancouver - Helsinki turistiluokassa (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa 
 • Aamiaiset
 • Kuljetukset ja retket ohjeman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • ETA-matkustuslupa haetaan netissä ja se on elektronisesti linkitetty passiisi. Lupa on voimassa viisi vuotta tai kunnes passi menee vanhaksi. Lupa maksaa 7 CAD, eli noin 5 €. Tulosta lupa ja ota se mukaan matkalle.Lisätietoa ja hakulomake: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp
 • Ohjelmassa mainitut lisämaksulliset retket: jäätikköajelu Ice Explorerilla 52€/hlö ja risteily Malignejärvellä 58€/hlö
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomaraha paikalliselle kuljettajalle, 40-50 CAD/hlö (noin 35€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Banff 2 yötä, Jasper 2, Kamloops 1, Whistler 1 ja Vancouver 2 yötä.

Käytämme matkan aikana keskitason hotelleja. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen lentolippujen mukana.

Välimatkoja

Calgary - Banffin kaupunki noin 130 km
Banff - Jasper noin 290 km
Banff - Lake Louise noin 57 km
Jasper - Kamloops noin 300 km
Kamloops - Whistler noin 300 km
Whistler - Vanouver noin 115 km

Kanada on suuri maa ja välimatkat ovat usein pitkiä. Pidemmillä ajomatkoilla pidämme sopivasti taukoja matkan varrella.

Matkalle mukaan

Kansallispuistoissa on korkeuseroja ja sää sekä lämpötila voi vaihdella nopeastikin. Pakkaa mukaan vaatekertoja, joita on helppo lisätä ja vähentää tarpeen mukaan. Ja joissa on mukava liikkua. Ota mukaan sateen- ja tuulenpitävä takki sekä esim. lämmin pusero ja pitkät housut. Teemme kävelyretkiä kansallispuistoissa, joten ota mukaan tukevat kengät. Pieni reppu päiväretkiä varten on hyvä olla mukana.

Kiva tietää

Kirjavinkki: Alice Munron tuotanto
TV-sarja: Villi Pohjola (1990-1995)

ETA-matkustuslupa Kanadaan

Suomalaiset tarvitsevat ennakkoon verkosta haettavan matkustusluvan, Electronic Travel Authorization (ETA), matkustaessaan Kanadaan.

ETA-matkustuslupa haetaan netissä ja se on elektronisesti linkitetty passiisi. Lupa on voimassa viisi vuotta tai kunnes passi menee vanhaksi. Lupa maksaa 7 CAD, eli noin 5 €. Tulosta lupa ja ota se mukaan matkalle.

Lisää tietoa ja hakulomake:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp

Sivut ovat englanninkieliset. Netissä on tarjolla palveluja, jotka ilmoittavat hakevansa luvan puolestasi. Nämä välitystoimistot voivat ottaa huomattavankin välityspalkkion. Suosittelemme käyttämään Kanadan viranomaisten virallista sivustoa (linkki edellä).

Kanadaan matkustettaessa riittää, että passi on voimassa matkan ajan.

Aamiainen

.

Pohjois-amerikkalainen aamiaiskulttuuri poikkeaa pohjoismaalaisesta. Aamiainen on suurimmassa osassa keskitason hotelleja Kanadassa ja USA:ssa ns. ”mannermainen aamiainen” (continental breakfast). Aamiainen sisältää tavallisesti kahvia/teetä, mehua, paahtoleipää, marmeladia ja voita. Käytössä on monin paikoin edelleen kertakäyttöisiä aterimia ja lautasia. Monet ottavat aamiaista mukaansa, ”to go”-tyyliin.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Upeat Kalliovuoret! Hyvin suunniteltu ja toteutettu reitti, majoituskohteet loistavia paitsi joissain aamiasissa toivomisen varaa, esim. liian pienessä tilassa liian paljon ihmisiä. Loistava opas, Paula: esimerkiksi bussimatkojen aikana annettu Kanada-tietous oli loistavaa, ei liian paljon ja se oli oikea-aikaista. Kaiken kaikkiaan matka oli 10+ ja papukaijamerkki. Vaikka matkaohjeissa oli maininta säävaihteluista, mutta voisi vielä painokkaammin tuoda esiin todella suuret lämpötilavaihtelut. On syytä varautua piolla, hanskoilla ja kevyillä toppavaatteilla. Eräs michiganilainen ystävämme oli ollut Kalliovuorilla heinäkuussa ja lumisade oli yllättänyt heidätkin.
Date published: 2018-10-02
Rated 4 out of 5 by from Kaunis Kanada Matka kokonaisuutena oli kohtalaisen hyvä. Alkumatkan säälle emme tietenkään voineet mitään. Lisämaksullisista retkista ei seisoskelu jäätikön reunalla ajoneuvojen dieselinkatkussa mitenkaan vastannut kuvausta jäätiköllä ajelusta. Myöskin bussinkuljettajalle kerätty puolipakollinen maksu 5 KAD/hlö/pv tuntui tosi oudolta. Maksu pitäisi olla sisällytettynä matkan hintaan. Näin toimii eräs toinen matkatoimisto jonka matkoja olemme tehneet useampia. Olisimme toivoneet myös edes yhtä järjestettyä yhteistä illallista (omakustanteista tietenkin) matkalaisten kesken. Opas Paula oli erittäin ammattitaitoinen, selkeäsanainen, avulias ja ystävällinen.
Date published: 2018-09-24
Rated 4 out of 5 by from Huikeat vuoret ja vesiputoukset Matkajärjestelyt hyvin hoidetut, napakka matkanjohtaja, joka varmisti asioiden sujuvuuden. Hotellit siistejä ja niiden sijainti hyvä. Oletin, että matkalla käveltäisiin enemmän, nyt matkanteko oli enimmäkseen istumista. Ihan jokaista vesiputousta ei tarvitsisi käydä kuvaamassa, vaan matkalla olisi voinut olla iltaisin hieman enemmän omaa aikaa, jonka olisi voinut käyttää yöpymispaikkakuntiin tutustumiseen ja liikuntaan. Matkan mainoksen mukaan Vancouverissa yöpymisiä olisi ollut 3, mutta todellisuudessa Vancouverissa yövyttiin vain kaksi yötä… Kokonaisuutena matka oli hyvin järjestetty ja onnistunut, maisemat mieleenpainuvan upeita ja Vancouver näkemisen arvoinen kaupunki.
Date published: 2016-07-17
Rated 5 out of 5 by from Matkan nimi Mahtavat Kalliovuoret ja kaunis Vancouver on todella osuva! Kalliovuoret, Banffin ja Jasperin kansallispuisto olivat todella näkemisen arvoisia, timanttina Maligne-järvi ja risteily Spirit Islandin luo. Vancouver oli odotettuakin kauniimpi suurkaupunki. Matkaseura oli kaikin puolin hyvä ja tällaiselle matkalle oikealla tavalla orientoitunutta, yhtään känkkäränkkää, kaljaveikkoa eikä tupakkataukojen vaatijaa ei ollut mukana. Opas oli asiantunteva, mukava ja sanavalmis. Vancouverin vapaapäivä antoi vielä mahdollisuuden sukulaisvierailulle. Ainut mieleen jäänyt negatiivinen asia oli turhan pitkä odotus viimeisessä lennon vaihdossa menomatkalla Edmontonissa.
Date published: 2016-10-08
Rated 5 out of 5 by from Luonnon ihmeitä Kaikki lukemani kehut ja etukäteisarviot pitivät paikkansa. Itse erityisesti pidin matkan monipuolisista luontokohteista, jotka myös sopivasti tauottivat pitkiä bussimatkoja. Eläimiäkin nähtiin paljon. Niille, jotka miettivät kannattaako lähteä lisäretkille, vastaan, että "ehdottomasti". Jäätiköllä kävely oli uusi kokemus ja Lake Maligne Spirit Islandin kera oli maaginen. Säät tosi aina vaikuttavat fiilikseen. Niiden suhteen meillä oli ilmiömäinen tuuri. Jäätikköä lukuun ottamatta matkalla pärjäsi hyvin lenkkareilla. Matkanjohtajalla oli kiva henkilökohtainen ote ihmisiin ja asioihin. Faktaa tuli sopivasti. Ei tullut missään vaiheessa informaatioähkyinen olo. Ainoa paikka, jonka itse olisin halunnut lisää matkaan, on Vancouver Island. Se toki pidentäisi matkaa 1-2 päivää.
Date published: 2019-06-20
Rated 4 out of 5 by from Kanadan kaunis ja puhdas luonto tarjosi paljon nähtävää Matkajärjestelyt oli hoidettu hyvin, ammattitaitoinen matkanjohtaja, joka huolehti riittävät tauot,ruokailut ja varmisti muuttuneissakin tilanteissa matkan etenemisen. Hotellit olivat siistejä ja sijainniltaan lähellä palveluja. Vesiputouksia oli useita, toki erilaisia ja mahtavia katsottavia, ehken vähän liikaakin! Matkan esite vastasi hyvin toteutunutta matkaa, kun siihen saatiin ekstrana käydä riippusilloilla. Kokonaisuutena hyvä ja onnistunut matka, kun ilmoijen haltijakin oli meidän puolella. Kansallispuistot tarjosivat mieleenpainuvan upeat maisemat ja karhujen liikkuminen ajoväylien läheisyydessä toi oman jännityksen linja-automatkoille.
Date published: 2018-07-09
Rated 4 out of 5 by from Kalliovuoret ja Vancouver Yleisesti ottaen olimme tyytyväisiä. Matka vastasi annettua informaatiota. Maligne-järven risteily valitettavasti peruttiin. Tilalle löydetty järven (nimi taisi olla Anette-järvi) kierros oli lyhyydestään huolimatta yksi parhaita kokemuksia. Varsinaisissa kohteissa (putoukset ym.) oli väkeä vähän liikaakin, mutta järvikierroksella näin ei ollut.
Date published: 2017-07-06
Rated 4 out of 5 by from Upeat maisemat Olin matkalla toukokuussa 2016. Matka oli hyvin suunniteltu, matkanjohtaja ja kuljettaja erinomaisia. Ohjelmaa oli todella runsaasti. Matkatoimiston olisi hyvä kertoa etukäteen, että lentoyhtiö (Islandicair) ei tarjoa ruokaa edes pidemmällä lennolla ja ostettavakin valikoima oli surkea. Hotellien tasoa voisi hieman parantaa, kaikissa oli kokolattiamatot ja esim. Vancouverissa hotellilla oli hyvä sijainti, mutta kylpyhuoneen lavuaarin (teipillä paikatun levyn taa piilotetut) vesijohdot vuotivat huoneen puolella kokolattiamaton märäksi. Huonoin asia matkalla oli bussin kuljettajan takainen etuseinä, joka peitti näkyvyyden eteenpäin. Ja mahtavat maisemat olivat yksi matkan tärkein anti. Bussi muuten oli ok.
Date published: 2016-06-04
 • y_2022, m_11, d_26, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_53
 • loc_fi_FI, sid_CARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja