Madrid, Toledo ja Segovia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Madrid ja Unescon suojelemat Toledo ja Segovia.

Uutuus
Oli sitten kyse iloisesta jälleennäkemisestä tai ensimmäisestä matkasta Madridiin, kyse on aina elämyksestä. Tällä matkalla ohjelmassa on tutustumista Madridin vanhaankaupunkiin sekä uudempaan keskustaan, omaa aikaa ostoksia ja museokäyntejä varten sekä kolme Unescon suojelemaa kaupunkia: Toledo, Segovia ja Ávila.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Madrid
Päivä 2 Madrid - Toledo
Päivä 3 Segovia ja Ávila
Päivä 4 Madrid - omaa aikaa
Päivä 5 Madrid - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Madrid
Lennämme Madridiin. Perillä menemme bussilla hotelliimme, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä Madridin keskustasta ja on oiva tukikohta alueeseen tutustumiselle.
 
”Madridista taivaaseen”, sanovat paikalliset. Madrid sijaitsee nimittäin 655 metrin korkeudessa ja on yksi Euroopan korkeimmalla sijaitsevista pääkaupungeista. Aloitamme lyhyellä kiertoajelulla vaikuttavassa pääkaupungissa.

Madrid on kaupunki, jolla on monet kasvot: kauniita vanhoja palatseja, art nouveau -tyylistä sekä modernia arkkitehtuuria mukavalla tavalla yhdisteltynä. Näemme lisäksi kauniin rautatieaseman, kasvitieteellisen puutarhan ja tietysti kuuluisan Bernabéu-stadionin.
 
Ehdit hyvin katsella lähemmin lähikortteleita sekä tutustua iltapäivän aikana kävellen keskustaan, sillä hotellista ei ole pitkä matka kaikkein kiinnostavimpiin kohteisiin.
 
Syömme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.
Päivä 2
Madrid - Toledo
Aamiaisen jälkeen ajamme kohti lounasta ja Toledoa. Kaupunki toimi Kastilian kuningaskunnan pääkaupunkina vuoteen 1561, jolloin kuningas Filip II siirsi pääkaupungin Madridiin. Toledon väitetään olevan kaikista kaupungeista espanjalaisin. Syy on helppo ymmärtää. Kaupunki sijaitsee maalauksellisella paikalla Tajojoen laakson jyrkillä rinteillä. Kaupungin yläpuolella komeilee katedraali, joka on Espanjan arkkipiispanistuin.
 
Toledossa on jälkiä kaikista Espanjan kulttuurin ja historian pääsuuntauksista. Historian aistii kaikkialla: erityyliset rakennukset, talojen julkisivut vaakunoineen ja koristeluineen, maurilaiset kaarikäytävät, mudéjar-tyyliset tornit, goottilainen tyyli, renessanssi, barokki, uusklassismi. Toledo on Unescon suojeltujen kaupunkien listalla, ja aloitamme tutustumisen siihen vaikuttavasta katedraalista, joka on rakennettu 600-luvulta peräisin olleen kirkon paikalle. Katedraalissa on hieno kokoelma taidehistorian merkittävimpien taiteilijoiden teoksia: Goyan, Rafaelin ja Tizianin. Goya asui Toledossa 1500-luvulla, ja kaupungin monet taideaarteet sisältävät luonnollisesti hänen upeita teoksiaan. Katedraalin jälkeen näemme Santa María La Blanca -synagogan ja päätämme kierroksen Santo Tomé -kirkkoon, jossa näemme El Grecon mestariteoksen Kreivi Orgazin hautajaiset. El Greco on Toledon sankari. Hän syntyi Kreetalla – siitä nimi El Greco, Kreikkalainen. Hän asettui Toledoon 1570-luvulla, ja monia hänen teoksiaan pidettiin tuloksena inkvisitiosta ja Espanjan suvaitsemattomuudesta kaikkea sellaista kohtaan, mikä ei noudattanut kirkon tiukkoja oppeja.

Ehdit tutustua hieman myös mielenkiintoiseen keskiaikaiseen ja juutalaiseen kortteliin. Toledossa on kiva kuljeskella, ja vanhan muurin suojassa on varjoisaa. Aivan liian harvat löytävät tiensä Toledoon, mutta kuten kirjailija Cossio kirjoitti: ”Jos ehdit olla Espanjassa vain päivän, vietä se Toledossa.”
 
Lounaan jälkeen palaamme Madridiin.

Madridissa teemme kävelykierroksen vanhassa Madridissa, jota kutsutaan nimellä ”Madrid de los Austrias”, itävaltalaisten Madrid, Habsburgien dynastian mukaan.

Tuolta ajalta on peräisin liuta luostareita, kirkkoja ja palatseja. Kävelykierroksemme kuljettaa meidät ohi tunnelmallisen Plaza de la Villan ja kauniin Plaza Mayorin, jota koristavat monet parvekkeet ja tornit, ullakkoikkunat ja jyrkät katot. Aukio, joka on kuin teatterilavalta, on toiminut näyttämönä verisille tapahtumille, kuten härkätaisteluille, teloituksille ja jopa oikeussalina inkvisition aikana. Näemme ulkopuolelta myös ison kuninkaallisen palatsin sekä kauniin katedraalin. Voit tehdä ostoksia, nauttia lasillisen sangriaa Plaza Mayorilla tai kupposen kahvia Plaza del Orientella.
 
Illallinen on omatoimisesti. Keskustassa on valtava määrä ravintoloita ja tapasbaareja – sopiva löytyy takuulla jokaiseen makuun ja jokaisen kukkarolle. Voimme suositella esim. ”maailman vanhinta ravintolaa” Sobrino de Botinia, joka on toiminut vuodesta 1725 osoitteessa C/Cuchilleros 17. Tarjolla on paikallisia ruokalajeja. Paikan erikoisuus on kokonaisena paistettu juottoporsas.
Päivä 3
Segovia ja Ávila
Nousemme aikaisin ja suuntaamme Segoviaan. Useimmat Segovian kuuluisista rakennuksista sijaitsevat vanhassakaupungissa, joka seisoo maalauksellisesti korkean kallionkielekkeen päällä. Alhaalta laaksosta katsottuna kaupunki näyttää lähes maagiselta. Upea Alcázarin linna sijaitsee aivan kallionkielekkeen reunalla. Dramaattiselta paikalta on täydelliset näkymät yli kumpuilevan maaston ja Eresma- ja Clamoresjokien, jotka yhtyvät kallion juurella.

Keskiajalla valloittamattomaksi rakennettu linna oli kuninkaallisten suosima asuinpaikka Kastiliassa. Kaikki kruununperijät laajensivat Alcázaria 1500-luvulle saakka, ja siitä tuli yhä tarumaisemman näköinen. Viimeistään silloin, kun linnaan lisättiin tummat tornit, se muuttui aidoksi satulinnaksi. Kukaan tuskin yllättyy kuullessaan, että Alcázar oli Walt Disneylle suuri inspiraation lähde hänen piirtäessään 1940-luvulla maailmankuulua Tuhkimon linnaa.

Kuljemme pitkin kiemuraista Calle de Cervantesin kävelykatua, joka alkaa akveduktin juurelta. Puolessa matkassa ohitamme San Martin -kirkon, joka kaari-ikkunoineen ja yksinkertaisine koristeluineen on tyypillinen esimerkki romaanisesta rakennustyylistä 1100-luvulta. Viihtyisällä mukulakivipäällysteisellä Plaza Mayorin aukiolla kallionkielekkeen päällä voi ihastella pastellivärisiä taloja, joita koristavat pienet parvekkeet.
 
Koko vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Täällä on myös kaunis ja iso katedraali, joka torneineen, suippokaarineen ja korkeine holveineen on upea esimerkki espanjalaisesta gotiikasta. 105 m pitkän ja 33 m leveän kirkon rakentaminen alkoi 1525 ja sitä pidetään Euroopan viimeisenä goottilaistyylisenä katedraalina. Se vihittiin virallisesti vasta vuonna 1768. Korkealla kallionkielekkeellä sijaitsevalla katedraalilla on Euroopan kaikkien Herran huoneiden paras sijainti.
 
Vuonna 2007 espanjalainen sanomalehti El Mundo kyseli lukijoiltaan, mitkä ovat Espanjan seitsemän maailman ihmettä. Listalle pääsi tietysti Segovian kaunis roomalaisten rakennuttama akvedukti. Se on upea insinööritaidonnäyte, joka on vuosituhansien ajan kuljettanut vettä kaupunkiin Fríojoesta. Kokonaisuudessaan 813 m pitkää ja 28 m korkeaa akveduktia voi parhaiten ihailla Plaza de Azoguejolla, lähellä vanhankaupungin sisäänkäyntiä. Lähes 2000 vuotta vanhaa ja hyvin säilynyttä akveduktia kannattelee 128 pilaria. Rakennusaineena käytetyt 20 400 graniittikiveä on ladottu täysin ilman sementtiä, laastia tai vastaavaa. Painovoima ja täydellinen painon jakautuminen merkitsevät sitä, että ”irtonaiset” graniittikivet nojaavat ja tiivistyvät toisiaan vasten, joten koko rakennelma pysyy paikoillaan. Roomalaiset olivat mestareita vesijohtojen rakentamisessa, ja rakennelma onkin selviytynyt lähes 2000 vuodesta huolimatta vaihtelevasta tuulesta ja säästä, mikä kertoo roomalaisten arkkitehtien taitavuudesta. Roomalaiset perustivat tärkeimmän sotilastukikohtansa Segobrigaan ja varmistaakseen vedensaannin he rakensivat tämän akveduktin, joka kulki läpi vuorten ja alankojen ja yli jokien ja rotkojen. Nykyään komea akvedukti on kuin muistutus Rooman imperiumin suuruuden ajoista Espanjassa. Tarinan mukaan akveduktin rakensikin paholainen yhdessä yössä. Paikallinen tyttö oli niin kyllästynyt hakemaan vettä alhaalta laaksosta, että hän tarjosi paholaiselle sielunsa, jos tämä voisi vapauttaa tytön raskaasta toimituksesta.
 
Lounaan jälkeen ajamme Segoviasta Ávilaan, toiseen Unescon suojelemaan kaupunkiin, joka sijaitsee ylhäällä Adajajoen yläpuolella. Kaupunki tekee vaikutuksen n. 2,5 km pitkällä kaupunginmuurillaan, joka seisoo lähes yhtä koskemattomana ja täydellisenä kuin keskiajalla, jolloin se rakennettiin. Muuri on suojellut kirkkoja, joita kaupungissa on lukuisia. Ávilassa on myös upeita palatseja. Teemme kävelykierroksen kaupungissa ja katselemme sen historiallista ja vaikuttavaa keskustaa.
 
Iltapäivän päätteeksi palaamme Madridiin. Illallinen omatoimisesti.
Päivä 4
Madrid - omaa aikaa
Päivä on varattu omille seikkailuille! Käy joissakin Madridin ihanista putiikeista ja nauti churroista eli espanjalaisista ”munkeista” lämpimän kaakaon kanssa Chocolatería San Ginésissä, joka on yksi madridilaisten perinteisistä kokoontumispaikoista.

Kiinnostuneet voivat käydä museossa. Pradossa on yksi maailman hienoimpia taidekokoelmia. Museon kokoelmiin kuuluu teoksia espanjalaisilta (Goya ja El Greco) sekä italialaisilta (Botticelli ja Caravaggio), hollantilaisilta (Ruben ja van Dyck) sekä saksalaisilta (Dürer ja Grien) mestareilta. Myös Reina Sofia- sekä Thyssen-Borbemisza-museot ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Kuninkaanlinna, vanhakaupunki ja museot sijaitsevat kaikki kävelyetäisyyden (600–2000 m) päässä hotellilta.
 
Syömme yhteisen jäähyväisillallisen paikallisessa ravintolassa.
Päivä 5
Madrid - kotimatka
Ehdit vielä tehdä viime hetken ostokset ja katsella kaupunkia, ennen kuin suuntaamme lentokentälle. On kotimatkan aika!

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • lähtöpäivästä riippuen joko KLM:n tai Lufthansan reittilennot Helsinki - Madrid - Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa (4 yötä)
 • aamiaiset
 • illalliset päivinä 1 ja 4
 • retket, sisäänpääsyt ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 248€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (noin 35€/hlö)
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotelli

Majoitumme siistiin kolmen tähden keskustahotelliin, joka sijaitsee kävelyetäisyyden päässä Puerta del Solista, kuninkaanlinnasta ja Pradon, Reina Sofian ja Thyssen-Bornemiszan muodostamasta museokolmiosta.

Hotel Ganivet (hotelli on tämä tai vastaava):
https://www.hotelganivet.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).
 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ajomatkat

Päivä 1: noin 20 km
Päivä 2: 150 km
Päivä 3: 350 km
Päivä 5: 20 km
 

Paikallisoppaat

Joissakin paikoissa ryhmän mukana täytyy olla paikallisopas. Suomalainen matkanjohtajamme tekee yhteistyötä paikallisoppaiden kanssa ja tulkkaa olennaisen oppaan selostuksesta sekä lisää omia havaintojaan. Tämä toimii yleensä loistavasti, ja oppaat täydentävät toistensa tietoja.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Ilmasto

Keväällä ja syksyllä sää voi olla viileä aamuisin ja iltaisin. Myös sadekuuroja voi tulla. Pakkaa mukaan neule ja kevyt takki. Ravintolaillallisia ym. varten siistit vaatteet riittävät, sillä espanjalaiset eivät ole kovin muodollisia. Varaa mukaan hyvät kengät kävelyretkiä varten.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus; ohjelma, opastukset Tulin juuri matkalta. Erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. Paljon nähtävää, mahdollisuus omaan ohjelmaan omalla ajalla. Hyvät opastukset. Opas järjesti innostuneesti museo- ja puistovierailn vapaapäivälle. Hyvä! Saapumispäivän illallinen; olisi hyvä olla aiemmin, nyt 20.30. Samoin tulopäivän kaupunkikierros bussilla, ei kävellen, huoneita odottaessa.
Date published: 2019-05-21
Rated 5 out of 5 by from Kompakti paketti Espanjan historiallisiin kaupunkeihin Viiden päivän matka antoi tiiviin paketin Espanjan historiallisiin kaupunkeihin, ml pikasilmäyksen Madridiin. Pääkaupunki jää vähemmälle, mutta näin lyhyeen aikaan ei toki enempää voi mahduttaa. Tuttuun (Albatros) tapaan matkanjohtaja ja paikallisopas olivat hyviä ja vierailukohteista saimme hyvät taustatiedot.
Date published: 2019-05-22
Rated 3 out of 5 by from Madrid ja ympäristö Matkaryhmä (n 35 hlöä ) aika iso, mutta innokas opas ja hyvä paikallisopas saivat asiat kuitenkin hoidettua. Tärkeimmät kohteet tuli läpikäytyä, vaikka aikaa oli rajoitetusti. Suurin puute ilo ehdottamasti hotellin sijainti rautatieaseman lähellä. Puerta del Solille ja Kuninkaanlinnaan osin ylämäkeä lähes 3.0 kilometriä !
Date published: 2019-05-23
Rated 3 out of 5 by from Nopea Madrid Liian aikainen aamulento kohteeseen ja myös liian myöhäinen paluu. Suorat lennot olisivat olleet kivempiä vaikkakin maksaisivat enemmän. Eri kohteissa kiirehdittiin liian nopeasti paikasta toiseen. Hotelli olisi voinut olla keskeisemmällä paikalla, pitkä kävelymatka keskustaan.
Date published: 2019-05-22
Rated 4 out of 5 by from Ripaus manner-Espanjaa ja sen historiaa tutuksi 5 päivän reissuksi tiivis ja monipuolinen. Tietävät oppaat, sekä matkanjohtaja että paikallisopas. Yli 30 hengen ryhmiin en ole tottunut, enkä siihen, että mielenkiintoisissa pikkukaupungeissa ei voinut jäädä yhtä kuvaa ottamaan jäämättä 100-150 m jälkeen ryhmästä.
Date published: 2019-05-22
Rated 4 out of 5 by from Matkalla mahtava sisältö Olimme 5 päivää espanjassa: Madridissa ja 3:ssa pienessä kaupungissa Madridin ympärillä. Matka oli hyvin suunniteltu. Paikallinen opas ei ollut paras mahdollinen, oli myöhässä heti ensim. päivän aamuna. Olisi voinut kertoa paljon ennemmän mm. näistä kaupungeista.
Date published: 2019-05-21
Rated 5 out of 5 by from Mainio matka Madridiin! Olimme matkalla viime viikolla ja nautimme matkasta erittäin paljon. Madridissa ja retkikohteissa kaikki sujui loistavasti. Erityiskiitokset matkanjohtajalle! Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla ja oli hintaan nähden hyvätasoinen.
Date published: 2019-06-20
Rated 4 out of 5 by from Madrid toukokuussa Runsas ja mielenkiintoinen ohjelma lyhyelle matkalle. Matkaan kuuluvat ravintolaillalliset olivat hyviä. Tuloillallinen voisi olla mieluummin seuraavana päivänä. Hotelli oli hyvä, mutta kaukana metroasemalta.
Date published: 2019-05-26
 • y_2019, m_8, d_20, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_13
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ESRTR13AFI