Madjaarien maa - Unkarin kiertomatka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan Unkariin ja tutustu tuntemattomampaan maaseutuun ja Balatonjärven maisemiin. Matkan lopuksi Budapest.

Lähde mukaan ihastuttavaan Unkariin ja tutustu tuntemattomaan maaseutuun pääkaupungin ulkopuolella. Anna upeiden luontoelämysten, kiehtovan historian ja Habsburgien palatsien hurmata. Kuvittele kaikki se hyvä ruoka ja viini, joita nautimme tunteikkaiden mustalaisviulujen säestyksellä. Yövymme matkan aikana kauniilla paikalla sijaitsevassa linnahotellissa, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Käymme Balatonjärvellä, joka on unkarilaisten oma lomaparatiisi ja päätämme kierroksen Budapestiin, loisteliaaseen ja ylpeään kaupunkiin, joka kantaa arvokkaasti muistojaan.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Unkarin forintti

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Budapestiin. Käynti Habsburgien vaikuttavassa Gödöllön linnassa. Lillafüred ja charmantti linnahotelli.
Päivä 2 Lillafüred. Szilvásváradin lipizzanhevoset, Egerin kaunis barokkikaupunki ja viininmaistelua Szépasssonyvölgyssä.
Päivä 3 Lillafüred. Tutkimme linnahotellimme ympäristöä Hámorisjönillä, käynti Istvánin tippukiviluolassa ja ajelu vanhan veturin kyydissä kapearaiteisella junaradalla.
Päivä 4 Eger – Kerekegyháza – Balatonfüred. Pohjoisesta etelään pustan kautta, perinteinen lounas ja upea ratsastusnäytös Varga Tanyassa.
Päivä 5 Balatonfüred. Tihanyn niemimaa ja sen kuuluisa luostari, josta upeat näkymät yli Balatonjärven, viininmaistelua Dörgicsessä.
Päivä 6 Balatonfüred. Hévizin lämminvetinen järvi, joka on Euroopan suurin, Keszthely ja Festeticsin linna.
Päivä 7 Balatonfüred – Budapest. Loistelias pääkaupunki ja kaupunkikierros. Illalla juhlava illallinen perinteisessä unkarilaisessa majatalossa.
Päivä 8 Budapest. Lento Helsinkiin.

Hotelli

Hotel Palota

Ihastuttava neljän tähden (paikallinen luokitus) linnahotelli pienessä Lillafüredin lomakohteessa, Bükkin kansallispuistossa ja Hámorisjön rannalla. Hotellilta on mukavat näkymät metsäisille vuorenrinteille. Linna rakennettin 1920-luvulla uusrenessanssityyliin. Tänä päivänä linna toimii hotellina, jossa on yhteensä 130 huonetta, kaksi ravintolaa ja aulabaari. Palotassa on wellness center, jossa on sisäuima-allas, sauna, jacuzzi ja suolahuone. Hierontahoitoja saatavilla lisämaksusta. Huoneet ovat eri kokoisia, mutt niissä kaikissa on nykyaikaiset mukavuudet: tv, wifi, tallelokero ja minibaari. Hissi (ei kulje kaikkiin kerroksiin).

Lue lisää: https://hotelpalota.hu

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Annabella

Tunnettu ja iso kolmen tähden hotelli, joka kuuluu hyvämaineiseen unkarilaiseen Danubius-hotelliketjuun. Hotel Annabellasta on tullut jonkinlainen Balatonfüredin maamerkki vierasvenesataman ja rantakadun ohella. Sijainti keskustassa ja ihan veden äärellä tarjoaa mahdollisuudet kävelyille järven rannalla. Hotellilla on oma yksityinen ranta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja parveke. Ravintola ja baari ja sekä sisä- että ulkoallas. Tarjolla on myös erilaisia kylpylähoitoja. Internetyhteys on ilmainen. Hotellialueella on tyypillinen unkarilainen ulkokuntoilupaikka erilaisine liikuntalaitteineen.

https://www.danubiushotels.com/hu/szallodak-balatonfured/hotel-annabella

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Ibis Styles Budapest City

Ibis Styles Budapest City on kolmen tähden (paikallinen luokitus) hotelli, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Tonavan varressa tarjoten hienot näkymät Gellértinvuorelle. Hotellilta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille kaupunkia. Raitovaunulinjalla, joka seurailee jokea, on pysäkki heti hotellin oven ulkopuolella. Kauppahalli ja Gellértin kylpylä sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellista. Hotelli on elegantti ja nykyaikainen, huoneissa on äänieristys ja ilmastointi. Varustukseen kuuluu satellitti-tv. Ilmainen Wi-Fi kaikissa tiloissa.
https://www.accorhotels.com/sv/hotel-2025-ibis-styles-budapest-city/index.shtml

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
1.098€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Budapestiin. Käynti Habsburgien vaikuttavassa Gödöllön linnassa. Lillafüred ja charmantti linnahotelli.

Budapestin lentokentältä suuntaamme Gödöllön kaupunkiin, jossa sijaitsee kuuluisa barokkipalatsi, Unkarin oma Versailles. Palatsi on peräisin 1700-luvulta ja siitä tuli keisarinna Elisabetin lempilinna 1800-luvulla. Linna oli Unkarin kruunajaislahja keisarinna Elisabetille ja keisari Frans Joosefille. Elisabet tunnetaan myös nimellä Sisi. Itävallassa kuvattiin 1950-luvulla useita Sisi-elokuvia, joissa pääosassa oli Romy Schneider. Linnaa ympäröi upea puutarha kasvi- ja palmuhuoneineen.

Jatkamme kohti Lillafüredin aluetta ja Bükkin kansallispuistoa. Siellä meitä odottaa upea linnahotelli Hámorisjön rannalla. Linna rakennettin 1920-luvulla uusrenessanssityyliin. Tänä päivänä linna toimii hotellina ja sieltä on mukavat näkymät metsäisille vuorenrinteille. Syömme ensimmäisen unkarilaisen illallisen hotellissa.

 

Päivä 2
Lillafüred. Szilvásváradin lipizzanhevoset, Egerin kaunis barokkikaupunki ja viininmaistelua Szépasssonyvölgyssä.

Levänneinä heräämme uuteen aamuun! Aamiaisen jälkeen lähdemme maaseudulle ja ajelemme pitkin pienempiä teitä. Kohteemme on Szilvásvárad, joka on pieni kaupunki ja joka tunnetaan paikkana, jossa kasvatetaan kauniita valkoisia lipizzanhevosia. Hevosia jalostettiin Habsburgien hoviaatelille sotahevosiksi ja vetämään koristeellisia vaunuja. Nykyään hevossiittolassa on noin 250 hevosta ja saamme nähdä niistä joitakin.

Matka jatkuu edelleen kohti kaunista Egerin barokkikaupunkia, joka tunnetaan linnastaan, monista historiallisista rakennuksistaan ja kansainvälistä arvostusta nauttivista punaviineistään. Tunnetuin viineistä on Egri Bikavér, Egerin häränveri. Sinä aikana, kun Unkari oli osmanien hallinnassa (lähes 100 vuotta), Egeristä tuli tärkeä rajakaupunki. Osmanit rakensivat mm. linnan, yleisen kylpylän ja minareetteja sekä muunsivat kirkkoja moskeijoiksi. Yksi minareeteista on yhä pystyssä.

Päivän päätteeksi reittimme kulkee Szépasssonyvölgyn, kauniin naisen laakson, kautta. Laaksossa on ollut jo kauan lukuisia viinitiloja. Pääsemme aistimaan unkarilaista elämäniloa rakkaudella valmistetun paikallisen viinin muodossa.

Päivä 3
Lillafüred. Tutkimme linnahotellimme ympäristöä Hámorisjönillä, käynti Istvánin tippukiviluolassa ja ajelu vanhan veturin kyydissä kapearaiteisella junaradalla.

Tänään suuntaamme Bükkin kansallispuistoon, jossa myös yövymme charmantissa linnahotellissa. Puisto perustettiin vuonna 1976 ja se on Unkarin suurin. Puistoa hallitsee mitä kaunein lehtimetsä, jossa kasvaa sekä tammia että pyökkejä. Puistossa viihtyvät ilvekset sekä villisiat, taannoin muualle siirtynyt susi on palannut ja onpa puistossa nähty muutamia yksittäisiä karhujakin, Slovakian rajan yli tulleita.

Keskellä metsää sijaitsee ihastuttavan kaunis Hámorijärvi, jonka pintaan metsän peittämät vuoret heijastuvat. Pysähdymme ja kävelemme muutamia satoja metrejä metsässä käydäksemme Istvanin kuuluisassa ja vaikuttavassa tippukiviluolassa. Luola löytyi 1913, kun eräs koira putosi syvään kaivantoon. Kun koiraa pelastettiin, löytyi myös luola. Luola avattiin yleisölle 1931.

Kansallispuiston luonto on vehreää, siellä on pieniä vesistöalueita ja vesiputouksia. Teemme noin 20 min. junamatkan vanhalla rautatiepätkällä ja vanhalla lokomotiivilla.
Iltapäivällä palaamme hotellille ja illalla on vuorossa yhteinen illallinen hotellilla.

Päivä 4
Eger – Kerekegyháza – Balatonfüred. Pohjoisesta etelään pustan kautta, perinteinen lounas ja upea ratsastusnäytös Varga Tanyassa.

Nyt on aika hyvästellä Lillafüred ja suunnata kohti pustaa – Unkarin aroa – ja uusia seikkailuja! Vuonna 896 Unkarin tasangon ottivat hallintaansa madjaarit, jotka saapuivat ratsuillaan idästä Uralin, Volgan ja Etelä-Venäjän arojen kautta. He olivat niin taitavia ratsastajia, että heidän epäiltiin syntyneen hevosen selkään. Yhä tänä päivänä unkarilaiset ovat uskomattoman taitavia ratsastajia, minkä tulemme kokemaan päivän aikana eräällä hevostilalla Kerekegyházan lähistöllä. Nautimme vauhdikkaasta ja harvinaislaatuisesta hevosnäytöksestä sekä syömme perinteisen ja runsaan lounaan, jonka huuhtelemme alas viinillä. Alkuruoaksi tarjoillaan paprikantuoksuista unkarilaista gulassia, joka saa makunystyt riemuitsemaan.

Matka jatkuu kohti määränpäätämme, joka on Balatonjärven rannalla sijaitseva rustiikkisen mukava pieni Balatonfüred. Balatonjärvi on Keski-Euroopan suurin järvi ja unkarilaisten oma kesälomaparatiisi. Varakkaat unkarilaiset alkoivat rakennuttaa vaikuttavia ja muodikkaita kesähuviloita Balatonfürediin jo 1700-luvun puolivälissä. Kaupungin vanhassa keskustassa on yhä monta taloa tuolta ajalta. Majoitumme Hotel Marinaan järven rannalle. Puiden reunustama rantakatu on kuin tehty aterian jälkeistä iltakävelyä varten.

Päivä 5
Balatonfüred. Tihanyn niemimaa ja sen kuuluisa luostari, josta upeat näkymät yli Balatonjärven, viininmaistelua Dörgicsessä.

Tänään käymme kohti Balatonjärveä kurottuvalla Tihanyn niemimaalla, joka on ehkä alueen kauneimpia osia. Pieni suloinen kaupunki, jolla on sama nimi kuin niemimaalla, on ”Unkarin meren” helmi ja houkuttelee unkarilaisia käsitöitä myyvillä pikku putiikeilla. Käymme täällä myös tunnetussa luostarikirkossa, joka on alunperin 1000-luvulta, mutta joka rakennettiin barokkityyliin 1700-luvulla. Kirkon luona sijaitsevalta näköalapaikalta näkee selkeällä säällä lähes koko Balatonjärven.

Seuraava pysähdyspaikkamme on Balatonudvarin hautausmaa, joka tunnetaan erikoisista valkoisesta marmorista valmistetuista sydämenmuotoisista hautakivistä, jotka ovat peräisin 1800-luvulta. Ensimmäinen niistä asetettiin hyvin traagisesti onnettomuudessa kuolleen nuoren vastarakastuneen parin haudalle. Siitä lähtien monet halusivat samanlaisen hautakiven. Seuraava kohteemme on pieni kylä suoraan järven yläpuolella. Käymme paikallisen viinitarhurin luona. Hänen valmistusprosessinsa on sekoitus perinteitä ja modernia tyyliä. Unkarilla on pitkät perinteet viininviljelyssä, ja nyt saamme siitä käsityksen. Lopuksi maistelemme viinejä yli 250 vuotta vanhassa viinikellarissa.

Päivä 6
Balatonfüred. Hévizin lämminvetinen järvi, joka on Euroopan suurin, Keszthely ja Festeticsin linna.

Unkarin kuumat lähteet ja veden terveyttä edistävä vaikutus löydettiin useita tuhansia vuosia sitten. Kylpylöitä on vuosien varrella kehitetty ja niistä on tullut tärkeitä sosiaalisia instituutioita. Tänään ajamme Héviziin, alueen tunnetuimpaan kylpyläkohteeseen. Hévizissa sijaitsee Euroopan suurin ”luonnon lämmittämä” järvi, jonka vesi pysyy aina 26–32 asteessa. Tämän mahdollistavat maanalaiset lähteet ja niiden geotermisen lämmön kuumentama vesi, joka pitää noin viiden hehtaarin kokoisen järven uintilämpöisenä vuoden ympäri. Muista pakata uimavarusteet mukaan! Runsaasti mineraaleja sisältävän veden väitetään parantavan kaikenlaisia terveysvaivoja. Pulahdus lumpeiden ja vesihöyryn joukkoon on tavallisuudesta poikkeava elämys sekä keholle että sielulle.

Nautittuamme lämpimästä kylvystä suuntaamme lähellä sijaitsevaan Keszthelyn kaupunkiin. Keszthely sijaitsee Balatonjärven rannalla ja tunnetaan kauniista Festeticsin barokkilinnasta, jonka rakennutti suurtilallinen ja kreivi Kristóf Festetics 1700-luvulla. Linnan puutarha on näkemisen arvoinen, ja Keszthelyssa on myös mukava kävelykatu erinomaisine ostosmahdollisuuksineen. Illalla hotellissa tarjoillaan jälleen maukas illallinen.

Päivä 7
Balatonfüred – Budapest. Loistelias pääkaupunki ja kaupunkikierros. Illalla juhlava illallinen perinteisessä unkarilaisessa majatalossa.

Nyt on aika heittää hyvästit Balatonjärvelle ja palata takaisin loisteliaaseen pääkaupunkiin Budapestiin, jonka läpi virtaa mahtava Tonava. Teemme kattavan kaupunkikierroksen. Tonavan länsipuolella sijaitsee vanha Buda ja sen maalaukselliset kadut ja keskiaikaiset talot. Täällä sijaitsee myös Matiaksen kirkko, joka oli Unkarin kuninkaiden kruunajaiskirkko. Reunimmaisena seisoo Kalastajalinnake, jolta on upeat näkymät yli joen ja kaupungin. Ihastuttavat näkymät on myös Gellértinvuorelta. Mahtavampi Pest sijaitsee Tonavan itärannalla. Sitä halkovat leveät bulevardit, joita reunustavat kauniit rakennukset 1800-luvun loppupuolelta. Tällä puolella sijaitsee Kaupunginpuisto, Sankarien aukio ja parlamenttitalo. Majoitumme keskustahotelliin lähelle Tonavaa. Illalla suuntaamme Budafokin kaupunginosaan nauttimaan yhdessä juhlavan jäähyväisaterian perinteisessä unkarilaisessa majatalossa. Ruokailun ohessa saamme nähdä vauhdikkaan tanssiesityksen ja värikkäitä kansallispukuja ja kuunnella mukaansatempaavaa musiikkia.

Päivä 8
Budapest. Lento Helsinkiin.

Tyytyväisinä ja iloisina, mutta ehkä hieman haikeina heräämme viimeiseen päiväämme Unkarissa. Aamiaissali odottaa meitä viimeiselle aamiaiselle. Jos ennen paluulentoa on aikaa, suosittelemme piipahtamaan omatoimisesti tunnetussa kauppahallissa, joka sijaitsee vain 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Kauppahallista on tullut yksi Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä. Vaikuttava jugendtyylinen halli on peräisin vuodelta 1897 ja sen on suunnitellut Samu Pecz. Vaikuttava on myös hallissa myytävän ruoan ja herkkujen määrä: vihanneksia, lihaa, makkaroita, mausteita, hunajaa, hedelmiä, viiniä ja leivonnaisia. Alakerrassa on kalaosasto ja myymälä, jossa on tarjolla valtava valikoima säilykkeitä. Meillä on hotellilta bussikuljetus lentokentälle. Näkemiin Budapest!

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Budapest – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • 1 lounas ja 7 illallista
 • kaksi viininmaistelua
 • kuljetukset, sisäänpääsyt ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Käytännön tietoa

Retkille kannattaa valita hyvät kävelykengät. Pakkaa aamulla uima-asu kassiin tai reppuun, kun käymme Hévizin lämminvetisellä järvellä. Et takuulla halua jättää tätä ainutlaatuista pulahdusmahdollisuutta käyttämättä!

Yöpymiset

Lillafüred: 3 yötä
Balatonfüred: 3 yötä 
Budapest: 1 yö

Mimiosallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Unkari pähkinänkuoressa Syyskuinen Unkari esittäytyi upeasti tällä viikon kiertomatkalla! Vaikuttavimpia kohteita olivat käyntl lipizzanhevosten laitumella, Varga Tanyan upea hevosnäytös vankkuriajeluineen, tippukiviluolaan tutustuminen, vierailut pikkukaupungeissa, kirkkaiden vuoristopurojen ja forellien ihastelu - ynnä paljon, paljon muuta! Opas, Gábor, ansaitsee erityiskiitokset tietämyksensä, täydellisen suomen kielensä ja persoonansa vuoksi! Koska meitä helli helle, Budapestin olisi voinut vaihtaa vielä yhdeksi rentouttavaksi päiväksi Balatonilla - niin ihana paikka on sekin!
Date published: 2019-09-20
Rated 5 out of 5 by from Unkarinmatka 10-17.92019 Matka oli erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen; pustalta vuorille ja Balatonjärvelle. Näimme palatseja ja niiden kauniita puistoja, kirkkoja, hevostiloja, viinitiloja maistajaisineen, tippukiviluolan ja tervehdyimme terminaalivesialtaassa Hevizissä. Mahtava matkaoppaamme Gabor hallitsi täydellisen suomenkielen, jolla kertoi asiantuntevasti Unkarin historiasta ja nykypäivästä. Ohjelmaan kuuluvien opastusten lisäksi hän vei meidät vapaaehtoisesti kaupunkikävelylle Budapestin kauppahalliin. Onnistuneen viikon kruunasi kesäisen helteinen sää.
Date published: 2019-09-30
Rated 3 out of 5 by from Liian täyteen pakattu ja liian vähän omaa aikaa Matkan tärkeimmät kohdekaupungit (Eger, Balatonfüred ja Budapest) olivat hyviä valintoja. Omaa aikaa olisi ollut syytä varata enemmän Balatonille ja Budapestiin. Kaikkia matkapäiviä ei olisi tarvinnut tupata täyteen, sillä osa tutustumiskohteista ei ollut vaivan väärtejä (esim. vesimylly). Kehittämällä matkasta saa kyllä paremmankin.
Date published: 2019-09-18
Rated 4 out of 5 by from Unkari tutummaksi maaksi Kotiuduin eilen aurinkoisesta Unkarista, joka näytti viikon ajan kauniit ystävälliset kasvonsa meidän 30 hengen reippaalle ryhmälle. Opas oli loistava paikallinen Gabor ,jonka hyvä suomenkielen hallinta yllätti positiivisesti ja tietysti opastaidot olivat erinomaisia oman ammattitaitonsa sekä kotikielellään asioiden tulkkaamisen ansiosta. Viikossa voi siis kokea paljon ja opia jopa uutta tästä kauniista maasta joka ei ole vain Budapest, jonne useimmat olivat jo entuudestaan tutustuneet. Käynnit hevostiloilla ,viinikellareissa, Balatonjärvellä, tippukiviluolassa ja pienemmillä idyllisillä paikkakunnillakin antoivat monipuolisemman kuvan Unkarista ja sen ystävällisestä sukulaiskansasta. Vaikka sukulaiskansa onkin niin kieli ei vielä viikossa vääntynyt onnistuneesti toivottamaan edes hyvää päivää ... se tarvitsisi pidemmän rupeaman.
Date published: 2019-09-18
Rated 4 out of 5 by from Matkakohteet olivat mielenkiintoisia Opas oli aivan loistava. Tietoa kohteista sai runsaasti ja monipuolisesti. Ruokailut ja tauot sopivin välein. Hotellit olivat kohtalaisia varsinkin Budapestin hotelli oli hyvä. Yhdessä hotellissa oli amme jonka reuna oli korkea. Vanhojen ja kankeiden ihmisten on vaikea päästä sinne ja tapaturma altis. Poistakaa listoilta tälläiset huoneet. Aikaiset herätykset tahtoo olla negatiivisia, mutta ne nähtävästi kuuluvat kiertomatkoihin. Hyvä reissu.
Date published: 2019-09-20
Rated 5 out of 5 by from Unkarin matka 10.9.-17.9.2019 Palasin juuri helteisestä Unkarista. Monipuolinen ohjelma sisälsi mm tippukiviluolan, Lipizzan hevosia, Balatonin seudun ja paljon muuta. Erinomainen ja ystävällinen opas, Gabor, kertoi menneestä ja nykyajasta, luonnosta ja kulttuurista selvällä suomella ja mielenkiintoisesti. Ruoka ja juoma olivat hyviä, liiankin. Kiitokset myös mukaville kanssamatkustajille. Közsönöm!
Date published: 2019-09-21
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava Unkari Viikon kiertomatka Unkarissa oli mahtava tietopaketti maasta ja sen nähtävyyksistä. Matkalla selvisi, että Unkari on paljon muutakin kuin Budapest. Oli upea tutustua Egerin kaupunkiin ja Gödöllönissä olevaan Habsburgien linnaan. Myös hurja ratsastusnäytös oli näkemisen arvoinen. Mielenkiintoinen matka!
Date published: 2019-10-06
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen opas ja monipuoleinen ohjelma Olimme viikolla 10.-17.9. Madjaarien maa - Unkarin kiertomatka Aikataulut pitivät, opas teki työtä aamusta iltaan täydellä "sydämellä" ja hyvällä suomenkielellä. Paljon näkemistä, kokemista ja loistosää suosi.
Date published: 2019-09-18
 • y_2020, m_1, d_28, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.4
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_12
 • loc_fi_FI, sid_HURTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20HURTR04BFI0505