Maalauksellinen Montenegro

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Balkanin korkeimmilta vuorilta Adrianmeren hehkeimmälle rannikolle.

Tällä matkalla pääset lähelle montenegrolaista kansankulttuuria sekä Balkanin kauneinta luontoa.

Aloitamme maan suurimmasta kansallispuistosta, jossa on yli 50 yli 2 km korkeaa vuorta. Teemme kevyen vaellusretken kauniissa luonnossa ja nautimme näkymistä, jotka avautuvat pienestä ja viihtyisästä hotellistamme, joka sijaitsee aivan liki kansallispuistoaluetta.

Tutustumme kahteen suurimpaan kaupunkiin, Niksiciin ja Podgoricaan, joissa näyttäytyy moderni Montenegro. Saamme tietoa maan kunniakkaasta historiasta vieraillessamme kuuluisassa Ostrogin luostarissa sekä kuninkaallisessa Cetinjessa.

Matka päättyy Adrianmeren upealle rannikolle, jossa meillä on mahdollisuus kokea kauniit vanhat kaupungit Budva, Kotor ja Herceg Novi sekä hidastaa tahtia ohjelmantäyteisten päivien jälkeen. Syömme  hyvissä ravintoloissa sekä maistelemme matkan varrella myös montenegrolaista viiniä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Dubrovnik - Trebjine - Zabljak - plataanipuiden kaupunki Trebjine ja saapuminen Durmitorin kansallispuistoon
Päivä 2 Durmitorin kansallispuisto - Taran silta ja luontoelämyksiä Montenegron vuorilla
Päivä 3 Durmitorin kansallispuisto - Podgorica - Niksic, Ostrogin luostari ja saapuminen Podgoricaan
Päivä 4 Podgorica - kaupunkikierros, Niagaran vesiputous ja viinitilavierailu
Päivä 5 Podgorica - Cetinje - Budva - kuninkaallinen Cetinje, ja saapuminen Budvan rannikolle
Päivä 6 Budva - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Herceg Noviin ja Kotoriin - Kotorinlahti ja kaupunkikävelyt
Päivä 7 Budva - omaa aikaa
Päivä 8 Budva - Dubrovnik - lento Dubrovnik - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Dubrovnik - Trebjine - Zabljak - plataanipuiden kaupunki Trebjine ja saapuminen Durmitorin kansallispuistoon

Laskeudumme Dubrovnikiin aamupäivällä ja otamme saman tien suunnan kohti Bosnian ja Hertsegovinan rajaa ja alueen suurinta kaupunkia Trebjinea. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Trebisnjicajoen varrella. Joki virtaa 1500-luvulta peräisin olevan Arslanagic-sillan alta. Trebjinen noin 32 000 asukasta voi ylpeillä asuvansa yhdessä Bosnian ja Hertsegovinan kauneimmista kaupungeista – auringon ja plataanipuiden kaupungissa. Teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja syömme lounaan ennen kuin jatkamme matkaa Montenegroon.

Ylitämme rajan Montenegroon pienessä Dolovin rajakaupungissa. Iltapäivän päätteeksi matkamme jatkuu Zabljakin kaupunkiin, joka toimii tukikohtanamme seuraavien päivien retkillämme Durmitorin kansallispuistossa. Majoitumme pieneen, viehättävään hotelliin ja syömme sitten hyvin ansaitun illallisen.

Päivä 2
Durmitorin kansallispuisto - Taran silta ja luontoelämyksiä Montenegron vuorilla

Durmitor on Montenegron suurin kansallispuisto, jonka pinta-ala on yli 160 km2 ja jossa on lähes 50 yli 2000 m korkeaa vuorenhuippua. Korkein huippu on Bobotov Kuk, joka ulottuu 2523 metriin. Luonto on ankara, ainutlaatuinen ja vaihteleva lukemattomine jokineen, jäätikköineen ja järvineen. Puistoa halkovat myös Euroopan syvimmät, Draga-, Susica-, Komarnica- ja Tarajokien hiomat rotkot.

Aloitamme retkellä rotkoista syvimpään, Taraan, ja katselemme lähemmin vaikuttavaa siltaa, joka on rakennettu 1937–1940 ja joka kulkee lähes 140 m syvän rotkon yli. Valmistuessaan 365 m pitkä silta oli Euroopan isoin holvisilta ja on yhä yksi mahtavimmista maailmansotien välisen aikakauden rakennuksista.

Jatkamme matkaa kohti itse kansallispuistoa, jossa voi tehdä kevyen vaellusretken jollakin puiston monista kauniista reiteistä tai vain nauttia upeasta luonnosta Zabljakissa ja sen ympäristössä. Kaupunki sijaitsee 1456 m korkeudessa ja on Balkanin korkeimmalla sijaitseva kaupunki. Vuorten ympäröimä kaupunki vetää matkailijoita puoleensa vuoden ympäri. Talvella sinne tulevat talviurheilun harrastajat ja muina vuodenaikoina luonnonystävät, jotka nauttivat raikkaasta vuoristoilmasta.

(Päivän ohjelma riippuu säästä, joka voi olla vaihteleva tässä osassa maata. Mikäli sää sattuu olemaan niin huono, ettei vaellusretkeä voi suositella, järjestetään iltapäivälle vaihtoehtoinen retki.)

Päivä 3
Durmitorin kansallispuisto - Podgorica - Niksic, Ostrogin luostari ja saapuminen Podgoricaan

Aamiaisen jälkeen lähdemme kauniista Durmitorista kohti Montenegron toiseksi suurinta kaupunkia Niksicia. Niksicissa sijaitsee maan suurin panimo, Nikšićko, sekä monia oppilaitoksia, mikä antaa kaupungille nuorekkaan vaikutelman. Katselemme myös kaupungin viehättävää keskustaa.

Jatkamme puolen päivän tietämillä matkaa kohti yhtä Montenegron tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kyse on Ostrogin luostarista, joka on louhittu vuorenrinteeseen ja josta on upeat näkymät yli Bjelopavlicin tasangon. Luostari on vetänyt vuosisatojen aikana tuhansittain kiinnostuneita puoleensa. Ylös luostarille ei pääse bussilla, joten vaihdamme pienempiin kulkuneuvoihin viimeisten kilometrien ajaksi.

Uskovaiset sekä uteliaat matkailijat ovat läpi vuosien vaeltaneet Ostrogin luostariin. Toisen maailmansodan aikana paikalliset četnikit hakivat luostarista suojaa. Jugoslavialaiset partisaanit onnistuivat houkuttelemaan četnikit ulos luostarista lupaamalle näille, etteivät nämä jäisi vangeiksi. Heidät kuitenkin surmattiin. Vuosittain surmattuja četnikkejä kunnioitetaan lokakuun 18. päivä luostarissa järjestettävässä seremoniassa.

Iltapäivän päätteeksi ajamme Montenegron hallintopääkaupunkiin Podgoricaan ja majoitumme hotelliin. Entinen Titograd oli vuoteen 1993 Montenegron pääkaupunki. Podgorican asukasluku on noin 200 000 ja se on maan suurin kaupunki. Podgoricassa on kauniita puistoja, leveitä bulevardeja ja iso liuta viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on vallinnut 1990-luvulta lähtien todellinen rakennusbuumi, jonka seurauksena kaupunkiin on noussut monia uusia julkisia rakennuksia sekä liikerakennuksia.

Päivä 4
Podgorica - kaupunkikierros, Niagaran vesiputous ja viinitilavierailu

Päivän kaupunkikierros alkaa käynnillä kaupungin uudessa tunnusmerkissä, Ylösnousemuksen katedraalissa, joka valmistui 2003. Serbian ortodoksiselle kirkolle kuuluva katedraali on rakennettu nykyaikaiseen tyyliin, joka eroaa huomattavasti muista uudehkoista kirkkorakennuksista. Erityisesti kauniiden freskojen poliittiset aiheet herättivät suurta huomiota kirkon valmistuttua. Erityisesti freskon, jossa Tito, Engels ja Marx palavat yhdessä helvetissä, valtaosa väestöstä koki provosoivana.

Vanhassakaupungissa sijaitsee kaupungin entinen tunnusmerkki, Sahat Kula. Kellotorni on rakennettu osmanien valtakaudella 1667. Torni selvisi kuin ihmeen kaupalla toisen maailmansodan pommituksista ja on yksi harvoista osmanien rakennelmista, joita on vielä jäljellä pääkaupungissa. Ihan lähellä sijaitsee Starodoganjskan moskeija, joka myös on osmanien kaudelta vaikkei alkuperäisestä olekaan enää paljon jäljellä.

Suuntaamme nyt ulos kaupungista ja pysähdymme paikallisella Niagaran vesiputouksella, joka on toki vaikuttava, muttei ihan yhtä henkeäsalpaava kuin amerikkalainen kaimansa. Kesäisin paikka on paikallisväestön keskuudessa suosittu retkikohde. He osaavat arvostaa Moracajoen viileää vettä, kun lämpötila aurinkoisessa pääkaupungissa muuttuu tukahduttavan korkeaksi.

Podgorican ulkopuolelta alkaa Montenegron viinialue. Tuhansittain viiniköynnöksiä niin kauas kuin silmä kantaa. Montenegrossa viininvalmistuksella on pitkät perinteet, ja viini onkin yksi maan tärkeimmistä vientituotteista. Täällä viljellään paikallista Vranac-rypälettä. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme paikallista viiniä.

Iltapäivän päätteeksi palaamme Podgoricaan, jossa on mahdollisuus tutustua omatoimisesti vaikka johonkin monista viihtyisistä kahviloista ja ravintoloista Rimski Trgin ympäristössä.

Päivä 5
Podgorica - Cetinje - Budva - kuninkaallinen Cetinje, ja saapuminen Budvan rannikolle

Heitämme hyvästit Podgoricalle ja suuntaamme yhteen Montenegron kauneimmista ja historiallisesti merkityksellisimmistä kaupungeista. Cetinje, joka sijaitsee Lovcenvuoren juurella, perustettiin 1400-luvun lopussa ja on toiminut maan pääkaupunkina vuodesta 1878 lähtien. Montenegron kuningasperhe on jättänyt jälkensä kaupunkiin ja sen moniin kauniisiin rakennuksiin. Käymme kuningas Nikolan palatsissa, joka on muutettu museoksi. Kuningas Nikola I johti maata 1860–1918 ja on yksi maan uudemman historian tärkeimmistä henkilöistä. Pieni museo kertoo Montenegron myrskyisästä historiasta. Museon yhteydessä on myös viihtyisä puutarha vuodelta 1870.

Jatkamme matkaa läpi vuorten kohti rannikkoa. Matkan varrella pysähdymme pienessä Njegusin kylässä, joka on erikoistunut ilmakuivatun kinkun valmistamiseen. Hidasta kypsymisprosessia on hiottu vuosisatojen ajan, ja me pääsemme tietysti maistamaan tätä herkkua.

Iltapäivällä saavumme Budvaan, joka on Budvan Rivieran pääkaupunki Dalmatian eteläisimmässä osassa. Budva perustettiin 2500 vuotta sitten ja on Adrianmeren rannikon vanhin kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee kannaksella ja sitä ympäröi venetsialaisten rakentama kaupunginmuuri. Kannaksen päässä seisoo kaupungin vanha linnake. Teemme kävelykierroksen autottomassa historiallisessa keskustassa ja tutustumme aukioihin, mukulakivikatuihin, kirkkoihin ja linnakkeeseen.

Päivä 6
Budva - omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Herceg Noviin ja Kotoriin - Kotorinlahti ja kaupunkikävelyt

Tänään sinulla on mahdollisuus rentoutua Budvassa, ellt halua lähteä lisämksulliselle kokopäiväretkelle. Seuraavassa kuvaus retkipäivästä:

Aamiaisen jälkeen lähdemme Kotorinlahdelle, Euroopan eteläisimpään vuonoverkostoon ja Herceg Noviin. Perillä otamme rennosti, aikaa on varattu omille seikkailuille. Jatkamme matkaa pitkin kaunista rannikkoa Pysähdymme matkan varrella nauttimaan upeasta luonnosta. Yksi pysähdyspaikoistamme on Perast, josta on kauniit näkymät Gospan kirkolle. Kirkko on rakennettu pienelle saarelle keskelle vuonoa. 

Ajamme Kotoriin, vanhaan satamakaupunkiin Adrianmeren rannalla. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Kotorin lahdessa kalkkikivivuorten ympäröimänä. Kotorin vanhakaupunki, kaupungin puolustuslinnoitukset ja Kotorinlahden pohjukka pääsivät Unescon maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1979. Kun seisoo keskellä kaupunkia, ei ole vaikea ymmärtää miksi. Vanhakaupunki on peräisin 1400–1500-luvulta ja on ainutlaatuinen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkisuunnittelusta. Mukulakivi- ja marmoripäällysteiset kadut muodostavat labyrintin, siellä täällä on kauniita aukioita. Yhdellä aukioista sijaitsee kaupungin tunnusmerkki, Pyhän Trifonin katedraali 1100-luvun lopulta. Kaupungissa on monia pienempiä kirkkoja, viihtyisiä kahviloita ja hyviä ravintoloita. Kierroksellamme Kotorissa syvennymme kaupungin historiaan ja katselemme lähemmin keskiaikaisia rakennuksia.

 Palaamme Budvaan iltapäivän päätteeksi.

(Retki Herceg Noviin ja Kotoriin ei sisälly matkan hintaan, se varataan ja maksetaan erikseen.)

Päivä 7
Budva - omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit esim. käydä lähistöllä sijaitsevassa Sveti Stefanissa. Koko saari on yksityisen yrityksen omistuksessa, ja kauniit vanhat talot on muutettu isoksi hotellikompleksiksi, jossa julkkikset viihtyvät. Budvassa voi tehdä viimeiset ostokset, vilkaista Ricardova Glavaa, kaupungin rantaa, jonne pääsee vain kahden pienen portin kautta, tai nauttia kupposen kahvia kävelykadulla ja katsella Budvan huvivenesataman vilinää.

Kokoonnumme yhteiselle illalliselle hotelliin.

Päivä 8
Budva - Dubrovnik - lento Dubrovnik - Helsinki
Aikaisin aamulla ajamme Dubrovnikin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Kokopäiväretki Kotorinlahdelle, Kotoriin ja Herceg Noviin (matkapäivä 6)

Kotorinlahdella on ollut asutusta jo antiikin ajoista lähtien, ja seudulla onkin useita hyvin säilyneitä ja kuvauksellisia keskiaikaisia kaupunkeja. Suurimmat kaupungit ovat Kotor ja Herceg Novi, joissa käymme tällä retkellä. Kotorinlahti on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunkikävelyillä näissä kahdessa kaupungissa syvennymme alueen historiaan ja katselemme lähemmin kaupunkien monia keskiaikaisia rakennuksia.

Hinta: 48€/hlö
(Retki tulee varata viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Dubrovnik - Helsinki turistiluokassa
 • 30.9. lähdöllä Norwegianin reittilennot Helsinki - Dubrovnik - Helsinki turistluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 3-4 tähden hotelleissa
 • aamiaiset
 • kevyt lounas päivänä 4
 • illallinen päivinä 1-3 ja 5-7
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 148€
 • 25.5. lähdöllä lisämaksu yhden hengen huoneesta 198€
 • lisämaksullinen retki Kotoriin ja Herceg Noviin 48€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, suositus yhteensä noin 30€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Durmitorin kansallispuisto 2 yötä

Podgorica 2

Budva 3

Liikkuminen

Suurin osa retkistä on kävelyretkiä ja matkan aikana on myös mahdollisuus tehdä vaellusretki vaihtelevassa maastossa, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Vaellusretki Durmitorin kansallispuistossa

Alueella on useita vaellusreittejä. Kehotamme noudattamaan matkanjohtajan ja paikallisten ohjeita. Hyvät, tukevat kengät ja lämpimät vaatteet ovat välttämättömiä, sillä polut ovat epätasaisia ja sää hyvin vaihteleva.

Sää

Huolimatta maan pienestä koosta lämpötila vaihtelee paikkakuntien välillä syksyisin rajusti. Keskilämpötila päivällä Durmitorin kansallispuistossa on noin +14–18C, mutta rannikolla ja Podgoricassa lämpötilat ovat tasaisempia, noin +20-22C.

Yöt voivat olla viileitä ja erityisesti vuorilla lämpötila voi vaihdella reippaasti. Tästä syystä vaellusretken toteutumiselle kansallispuistossa ei voi antaa takuita. Mikäli sää ei ole suosiollinen, järjestämme tilalle muuta ohjelmaa.

Ota mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Vierailut ortodoksikirkoissa

Ortodoksikirkoissa on tapana, että naiset peittävät hiuksensa huivilla. Kannattaa siis pakata huivi mukaan. Miehet puolestaan paljastavat päänsä kirkossa.

Matkatavarat

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi retkiä tai sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Välimatkat

Päivä 1: n. 170 km
Päivä 2: n. 50 km
Päivä 3: n. 140 km
Päivä 4: n. 40 km
Päivä 5: n. 70 km
Päivä 6: n. 110 km
Päivä 8: n. 75 km

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolisesti Montenegroa Lähdin tälle matkalle aika ad hoc ja kiva "ekstra" heti alussa oli pikatutustuminen Bosnia& Hertzegovinan Trebjinen kaupunkiin/kylään (ylimääräinen maa ja leima passissa :)). Sää helli vkon 42 matkustajia, Suomen syksystä oli kiva pistäytyä Etelä-Euroopan lämpöön. Noin puolet reissusta meni vuoristossa (hyvä varautua lämpötilavaihteluihin: illalla ja aamulla viileää) ja toinen puoli Adrianmeren rannalla vanhoja kaupunkeja ihastellen. Kaikki toimi ja vuoristosuuden sekä pääkaupungin majoitukset olivat erittäin positiivinen yllätys/kokemus. Ensimmäinen matkapäivä oli pitkä: suoraan koneesta Kroatian ja Bosnia&Hertzegovinan kautta Montenegroon ja reitillä runsaasti nähtävää. Käsimatkatavaroihin kannattaa varata vaihtovaatteita ym. tarpeellista, koska matkatavaroihin pääsi kunnolla käsiksi vasta hotellista iltamyöhäisellä.
Date published: 2018-10-26
Rated 4 out of 5 by from Upea ja monipuolinen matka! Olimme tällä matkalla lokakuussa 2018 ja kokonaisuutena matka oli erittäin onnistunut. Meitä miellytti se, että saimme tutustua kolmeen eri kaupunkiin (Zabljak, Podgorica ja Budva), joissa yövyimme sekä lisäksi opastettujen retkien ja pysähdysten kohdalla moniin muihinkin kyliin ja kohteisiin. Näimme Montenegroa pohjoisesta etelään. Ainoa miinus oli se, että ensimmäisenä päivänä oli liikaa ohjelmaa eli se pikkuristeily Piva-järvellä olisi saanut jäädä pois tai tehtäväksi jonain toisena päivänä. (Ja kun se tehtäisiin esim. seuraavana päivänä, niin se voisi olla vähän pidempi kierros kuin vain lyhyt edestakainen venereissu.) Tuo risteily teki nyt sen, että olimme hotellilla sangen myöhään ja menimme suoraan illalliselle. Varmasti jokainen olisi mieluummin ensin käynyt huoneessaan rauhassa "puuteroimassa" ennen illallista.
Date published: 2018-10-26
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen historia, uskomattoman upeat maisemat Matka antoi hyvän kokonaiskuvan Montenegrosta, maantieteellisestä sijainnista ja maisemista. Vaikka Niksicissä ja Podgoricassa ei ollut paljon nähtävää, ne täydensivät kuitenkin yleiskuvaa. Opas kertoi monipuolisesti alueen historiasta ja neuvoi myös hyvän Montenegron museoita esittelevän kirjan. Se täydensi loistavasti matkan antia. Sää valitettavasti rajoitti osin matkan ohjelmaa ja antia, mutta sillehän ei kukaan mitään mahda. Kaiken kaikkiaan avartava matka, uusi "aluevaltaus".
Date published: 2019-05-21
Rated 4 out of 5 by from Matka antoi mitä lupasi. Muuttaisin ainoastaan ensinmäisen päivän ohjelmaa. Zabljakin kaupungissa olisi voinut olla enemmän aikaa, nyt ehti vain lounastaa. Pivajärvi ja pikkuristeily sillä ei tehnyt vaikutusta. Mielummin olisin katsonut maisemia matkalla Durmitoriin, nyt serpentiinitie pilkkopimeässä aiheutti vain pahoinvointia. Kokonaisuutena matka hieno, näki ja koki paljon.
Date published: 2018-11-01
Rated 4 out of 5 by from Kokonaisuus oli erinomainen Olimme tällä matkalla 2 viikkoa sitten. Järjestelyt toimivat hyvin, mutta ensimmäinen päivä oli turhan pitkä. Tekojärven vierailun voisi jättää pois. Samoin paikallisopas olisi voinut kertoa, että 'niagara' on kuivunut. Itse arvostan tutustumista paikallisiin oloihin eikä pelkästään erikoisuuksiin.
Date published: 2018-10-29
Rated 4 out of 5 by from Tällä matkalla oppi todella paljon Kiersimme kattavasti Montenegroa. Pelkkä rannikolle jääminen olisi antanut epätäydellisen kuvan maasta. Olisimme ehkä toivoneet enemmän patikointimahdollisuuksia vuoriston luonnossa. Veneretki oli aivan turha. Ensimmäinen päivä oli liian pitkä.
Date published: 2018-10-24
Rated 4 out of 5 by from Montenegron kierros täynnä ohjelmaa Keventäisin ensimmäistä päivää jättämällä pois käynnin Pivajärvellä. Sen sijaan Hotelli Polar Starin ympäristössä olisi ollut mukava ulkoilla. Luultavasti laakeasta maastosta löytyy tai ainakin pitäisi löytyä polkuja.
Date published: 2018-10-23
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava Montenegro Olin ensimmäisellä Maalauksellinen Montenegro -matkalla lokakuussa 2018. Matka oli monin tavoin onnistunut. Upeat maisemat, aurinkoinen ilma, paljon nähtävää, asiantunteva opastus. Odotin ehkä enemmän ruualta. Matkaan kuului joka päivä ateria, ja hotellien tarjoamat illalliset eivät olleet aina laadukkaita. Siitä huolimatta voi suositella Montenegroa ja tätä matkaa.
Date published: 2018-11-11
 • y_2020, m_4, d_2, h_12
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_19
 • loc_fi_FI, sid_HRRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20HRRTR06AFI2505