Maaginen Marokko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kulttuurimatka Casablancaan, Atlasvuoriston maisemiin ja kiehtoviin kuninkaallisiin kaupunkeihin -mukana taianomainen Marrakech.

Astu suoraan seikkailuun Tuhannen ja yhden yön hengessä! Marokon kuninkaalliset kaupungit, joissa medinoiden mosaiikkimuurit kuiskivat salaisuuksiaan. Palaa takaisin kadonneeseen aikaan käsinkudottujen mattojen ja jalokivien väreissä hehkuvien kankaiden keskellä Fésissä. Rabat on moderni marokkolainen ja yllättää tyylikkyydellään. Meknesissä odottaa menneisyyden huimat tarinat ja sulttaanin salaisuudet. Taianomainen Marrakech, joka jättää jäljen sydämeen.

Käymme Casablancassa ja Hassan II -moskeijassa, joka on yksi maailman suurimpia. Ihastelemme Ouzud-vesiputousta matkalla läpi viikunalehtojen ja berberikylien, taustalla Atlasvuoret. Mausteiden huumaavasta tuoksusta yltäkylläisiin näkymiin. Tervetuloa maagiseen Marokkoon!

Matkan kesto on kahdeksan päivää, paluulento Helsinkiin saapuu yhdeksännen päivän puolella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Marokon dirhami

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Marrakech - Casablanca
Päivä 2
Casablanca - Rabat - Fès - palatseja, moskeijoita, taidekäsitöitä ja basaaritunnelmaa
Päivä 3
Fès - seikkailu medinassa, soukeissa, taidekäsitöitä, Karaouine-moskeija, Nejjarine-lähde, Fès el-Jdidin kaupunginosa
Päivä 4
Fès - Volubilis - Meknès, Marokon Versailles - Afourer
Päivä 5
Afourer - läpi kauniiden maisemien Atlasvuoristoa katsellen - Marrakech
Päivä 6
Marrakech - Saadien haudat, Koutoubia-moskeijan minareetti, Bahia-palatsi, medina, värikäs ja vilkas Djemaa el Fnan aukio
Päivä 7
Marrakech - omaa aikaa
Päivä 8
Marrakech - Helsinki

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Marrakech - Casablanca
Laskeuduttuamme Marrakechiin ajamme Casablancaan (noin 220 km). Humphrey Bogart ja Ingrid Bergman varmistivat, että Casablancan päällä leijuu ikuisesti romantiikan pilvi. Casablanca on Marokon taloudellinen ja kulttuurinen keskus sekä monella tapaa yksi maan nykyaikaisimpia kaupunkeja. Esimerkiksi naiset kulkevat usein ilman huntua. Matkalla hotellille saamme ensimmäisen kosketuksen kaupunkiin. Saavumme hotelliimme myöhään illalla.
Päivä 2
Casablanca - Rabat - Fès - palatseja, moskeijoita, taidekäsitöitä ja basaaritunnelmaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle Casablancaan, joka on noin 150 vuodessa kasvanut parin tuhannen asukkaan kylästä lähes neljän miljoonan asukkaan kaupungiksi. Merkittävä tekijä oli se, että Casablanca oli osa Ranskan protektoraattia 1900-luvun alkupuoliskolla. Käymme vilkkaassa ja eksoottisessa basaarissa, jossa myydään kaikkea mausteista lihaan ja käsitöihin. Kävelemme läpi tunnelmallisen Habousin taidekäsityökorttelin, jossa on kapeita pasaaseja ja kauniita, valkoiseksi kalkittuja taloja. Alueen rakensivat ranskalaiset 1930-luvulla, ja inspiraation lähteenä toimivat perinteiset arabialaiset medinat. Arkkitehtonisesti alue on jännittävä sekoitus perinteistä marokkolaista ja eurooppalaista tyyliä.

Tutustumme kaupungin arvovaltaisiin rakennusprojekteihin: kuninkaalliseen palatsiin, Mohammed V  aukioon ja Hassan II -moskeijaan. 210 m korkea minareetti, joka seisoo Atlantin rannalla, on maailman korkein. Moskeijan sisällä on tilaa 25 000 rukoilijalle ja ulkopuolella vielä 8 000:lle, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista. Hassan II -moskeijan oli tarkoitus valmistua kuningas Hassan II:n 60-vuotissyntymäpäiväksi 1989, mutta rakentaminen viivästyi ja valmista tuli vasta 1993. Käymme sisällä moskeijassa ennen kuin on aika lähteä kohti pohjoista ja Rabatia.

Rabat on Marokon pääkaupunki ja yksi maan neljästä muinaisesta kuninkaallisesta kaupungista. Siellä näemme kuninkaallisen palatsin, kasbahin, Mohammad V:n mausoleumin ja Hassan-tornin. Viimeksi mainittu on 1100-luvulta peräisin oleva minareetti, joka seisoo majesteettisesti yksin keskellä maisemaa – moskeijaa, johon minareetti kuuluu, ei koskaan saatu valmiiksi. Teemme kävelyretken Rabatin viehättävässä vanhassakaupungissa, medinassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Medinassa voit seikkailla kapeilla kujilla ja tehdä hyviä ostoksia. Tarjolla on esim. puukaiverrustöitä, nahkakenkiä ja mattoja, joita Pohjois-Afrikan berberiheimot valmistavat. Iltapäivän päätteeksi matka jatkuu sisämaahan ja Fèsiin, Marokon vanhimpaan kuninkaalliseen kaupunkiin ja maan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin.

Päivä 3
Fès - seikkailu medinassa, soukeissa, taidekäsitöitä, Karaouine-moskeija, Nejjarine-lähde, Fès el-Jdidin kaupunginosa

Tänään seikkailemme Fèsissä, joka perustettiin vuonna 789, heti arabivalloittajien miehitettyä Pohjois-Afrikan ja Espanjan. Fès tunnetaan Marokon taidekäsityökeskuksena, ja kaupungin tekstiilitöiden tekijät, puunveistäjät ja keraamikot ovat kuuluisia luovista kyvyistään. Valtaosa Marokon kuuluisasta, käsinvalmistetusta keramiikasta on peräisin Fèsistä. Usein keraamikot ja muut taidekäsityöläiset käyttävät vanhoja perinteisiä menetelmiä, jotka eivät ole vuosien saatossa paljonkaan muuttuneet.

Lähdemme kävellen tutustumaan Fèsin jättimäiseen medinaan, jossa 9 000 kapeaa kujaa kiemurtelee ja risteää toistensa kanssa muodostaen kiehtovan labyrintin. Täällä on loputtomasti ärsykkeitä kaikille aisteille: valoja, värejä, tuoksuja, kauniita vanhoja taloja, solisevia suihkulähteitä, putiikkeja, soukeja ja majesteettisia moskeijoita, jotka avautuvat keskellä labyrinttia kuin rauhalliset keitaat. Keskellä medinaa piilottelee upea värien sinfonia: värjäämö, jonka isot altaat ovat täynnä väriaineita, joilla tekstiilejä ja nahkaa värjätään. Lastatut aasit ja ihmiset astelevat kärsivällisesti kapeilla kujilla, ja paikka paikoin tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt jo vuosisatoja sitten.

Seuraava kohteemme on vaikuttava ja koristeellinen Karaouine-moskeija, joka perustettiin 859 jKr. Moskeijan yhteydessä toimii Al-Karaouinen yliopisto, joka on maailman vanhin. Katsastamme myös Bou Inania  madrasan ja kuuluisan suihkulähteen Nejjarine-aukiolla. Suihkulähde on koristeltu mosaiikeista tehdyin mielikuvituksellisin geometrisin kuvioin.

Iltapäivällä ajamme Fès el-Jdidin kaupunginosaan, “Uuteen Fèsiin”, joka perustettiin toki jo 1276. Teemme kierroksen värikkäissä ja eläväisissä kortteleissa ennen kuin palaamme iltapäivän päätteeksi takaisin hotellille.

Päivä 4
Fès - Volubilis - Meknès, Marokon Versailles - Afourer

Tänään vierailemme Unescon suojelemassa ja roomalaisten perustamassa Volubilisin kaupungissa sekä näemme Moulay Idrissin pyhiinvaelluskaupungin näköalapaikalta. Jatkamme sitten Meknesiin, Marokon kolmanteen kuninkaalliseen kaupunkiin. Meknes toimi 1600-luvun lopulla pääkaupunkina ja sitä johti mahtava sulttaani Moulay Ismail, Marokon Ludvig XIV, Aurinkokuningas. Meknes tunnetaankin myös nimellä “Marokon Versailles”. Moulay Ismailin onnistui muokata pienestä provinssikaupungista spektaakkelimainen kuninkaallinen kaupunki, jossa on upeita maurilaistyylisiä rakennuksia. Näemme Meknesin tunnetuimmat nähtävyydet: kuninkaalliset tallit, vaikuttavan ja kauniin Bab Mansour -portin, joka on medinaa kiertävän 25 km pitkän kaupunginmuurin pääportti.

Matkalla Afoureriin Afourerin laaksossa reittimme kulkee läpi pienen ja viihtyisän Beni Mallalin, joka sijaitsee Atlasvuoriston juurella Beni Amirin hedelmällisellä tasangolla. Seudulla viljellään mm. appelsiineja, viikunoita ja oliiveja.

Päivä 5
Afourer - läpi kauniiden maisemien Atlasvuoristoa katsellen - Marrakech

Matkalla Marrakechiin, joka sijaitsee vehreässä keitaassa Marokon eteläosassa, ajamme läpi kauniiden maisemien. Taustalla näkyvät lumipeitteiset Atlasvuoret. Atlasvuoret ulottuvat 2 400 km:n matkalle läpi Pohjois-Afrikan. Vuorilla asuu pääasiassa berbereitä. Näemme sekä 110 m korkean Ouzoud-vesiputouksen että Bin el Ouidane -järven.

Iltapäivän vaihtuessa illaksi pääsemme perille Etelä-Marokon helmeen, tarunhohtoiseen Marrakechiin. Se toimi Almoravid-dynastian pääkaupunkina 1100-luvulla ja on Marokon toinen kuninkaallinen kaupunki. Marrakech tunnetaan myös ”punaisena kaupunkina” ja se tihkuu aitoa seikkailutunnelmaa parhaaseen Tuhannen ja yhden yön tyyliin. Se on kaupunki, jossa maagiset kokemukset ja uudet elämykset odottavat likipitäen jokaisen kadunkulman takana.

Päivä 6
Marrakech - Saadien haudat, Koutoubia-moskeijan minareetti, Bahia-palatsi, medina, värikäs ja vilkas Djemaa el Fnan aukio

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Marrakechiin ja näemme kuuluisat Saadien haudat, jotka ovat peräisin sulttaani Ahmad I al Mansurin hallintokaudelta 1500-luvulta. Hyvin koristeelliset ja kauniit haudat löytyivät vasta 1917 ja ovat siitä lähtien olleet yksi Marrakechin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Näemme myös kaupungin tunnusmerkin, Koutoubia-tornin, joka on itse asiassa Marrakechin suurimman moskeijan minareetti. Kohteisiimme kuuluu lisäksi Bahia-palatsi, joka rakennettiin 1800-luvun lopussa ja jota ympäröi tuoksuva puutarha.

Iltapäivällä lähdemme seikkailemaan Tuhannen ja yhden yön tunnelmissa medinaan ja lukuisiin soukeihin, joissa hyvältä tuoksuvat mausteet ja marokkolaiset taidekäsityöt, kuten nahkatuotteet, kupariesineet ja kauniit matot, houkuttelevat ostajia. Käsityöläiset käyttävät vanhoja menetelmiä ja heidän työskentelyään on kiehtova seurata.

Päätämme kierroksen vilkkaalle keskusaukiolle Djermaa el Fnalle, joka on kaupungin sydän. Päivisin torilla on tarjolla kaikkea tuorepuristetusta mehusta käärmeenlumoajiin. Iltaisin paikalle saapuu lukuisia ruokakojuja, tarinankertojia, taikatemppujen tekijöitä, katutaiteilijoita, tanssijoita. Nautimme tunnelmasta ennen kuin palaamme takaisin hotellille.

Päivä 7
Marrakech - omaa aikaa
Koko päivä aikaa omille seikkailuille. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja antaa vinkkejä. Ehkä haluat kiertää uudestaan paikoissa, joissa kävimme eilen, tai tehdä viimeiset ostokset. Voit vierailla esim. kiehtovassa Majorelle-puutarhassa, jonka ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle rakennutti 1920-luvulla ja jonka muotisuunnittelija Yves Saint Laurent myöhemmin osti ja lahjoitti Marrakechille. Yksistään jo erikoinen sininen väri, jolla seinät on maalattu ja jota kutsutaan majorelleksi, on näkemisen arvoinen. Valtion omistama Centre Artisanal on juuri oikea paikka, jos haluat tehdä vielä viimeiset ostokset ennen kotimatkaa.
Päivä 8
Marrakech - Helsinki
Lennämme kotiin Marrakechistä matkalaukku täynnä muistoja maagisesta Marokosta.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot  Helsinki – Marrakech (välilasku Tukholmassa) sekä Swissin/Finnairin reittilennot Marrakech – Helsinki (välilasku Genevessä) turistiluokassa
 • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • puolihoito
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 198€/ hlö
 • juomarahat (vapaaehtoiset) noin 30€/hlö
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen

Retkipäivinä kävelemme paljon. Matka ei sovi liikuntaesteiselle. Ota mukaan hyvät, tutut kävelykengät.

Yöpymiset ja välimatkoja

Yöpymiset
Casablanca: 1 yö
Fès: 2 yötä
Afourer: 1 yö
Marrakech: 3 yötä

Hotellien yhteystiedot lähetään sähköpostitse lentolippujen mukana noin viikko ennen lähtöpäivää.

Välimatkoja
Marrakech – Casablanca n. 220 km (päivä 1)
Casablanca – Rabat n. 82 km (päivä 2)
Rabat – Fès n. 170 km (päivä 2)
Fès – Afourer n. 247 km (päivä 4)
Afourer – Marrakech n. 150 km (päivä 5)

Passi

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Marokkoon, kun matka kestää alle 3 kuukautta. Mikäli, olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, otathan yhteyttä oman maasi suurlähetystöön.

 

Valuutta

Marokon valuutta on dirhami (MAD). 1€ on noin 10 MAD (kevät 2017). Dirhamia voi vaihtaa etukäteen Suomessa rahanvaihtotoimistoissa. Suosittelemme kuitenkin ottamaan mukaan jonkin verran euroja käteisenä. Vaihtokurssit ovat Marokossa hotelleissa ja pankeissa samat. Rahaa vaihdettaessa tulee aina saada kuitti.

Luottokortit yleistyvät maassa kovaa vauhtia. Suurimmissa kaupungeissa on automaatteja, joista voi nostaa käteistä. Isommat liikkeet/hotellit ja ravintolat isommissa kaupungeissa hyväksyvät luottokortit maksuvälineenä.

Rokotukset

Näiden perusrokotusten suositellaan olevan voimassa: hepatiitti A, kurkkumätä, jäykkäkouristus, tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko.

Mikäli olet epävarma oman rokotussuojasi riittävyydestä tai voimassaolosta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi.

Lisätietoja, esim. www.rokote.fi ja www.thl.fi

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 2 out of 5 by from Albatrossin matkojen pohjanoteeraus Pitkiä kävelyitä kapeissa, metrin leveissä kujissa, vähempikin olisi riittänyt.Rankka ajopäivä, 8 h bussissa taukoineen.opas osasi historian, nykyajasta jäi useita kysymyksiä auki, joihin luvattiin palata myöhemmin. Matkaseura ihan ok.Ruuan laatuun hurjasti lisää resusseja.
Date published: 2023-03-08
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen kattaus Marokosta!+++ Lähdin matkalle ainoana tavoitteenani käydä Casablankan moskeijassa. Olin varmistanut ennakkoon, että sisätiloihinkin voi tutustua. Hassan II rakennutti itselleen komean muistomerkin. Toisenlaisen kuin vanhat upeat moskeijat, joita olen nähnyt. Väritykseltään jotenkin pohjoismainen, vaaleus. Vierailuun kohteen sisälle tulee edelleen antaa mahdollisuus halukkaille. Koko muu ohjelma oli pelkkää plussaa.
Date published: 2023-03-06
Rated 2 out of 5 by from Marokossa helmi-maaliskuussa 2023 Marokon kiertomatka takana - täysiä ohjelmoituja päiviä, omaa aikaa ei juuri jäänyt. Jatkossa riittäisi yhden kaupungin basaarin perusteellinen yhteinen tutustuminen ja muihin omaa aikaa esim. Ostosten tekoon. Hotellihuoneet (Casablancan hotellia lukuunottamatta) olivat nuhjuisia, epäsiistejä, suihkut kylpyhuoneessa eivät toimineet kunnolla. Hotellien aamupalat ja buffetruokailu OK, mutta lounaat päivien aikana pettymyksiä, kalaravintola Rabatissa ala-arvoinen. Suomalainen oppaamme ja paikallinen opas olivat hyviä. Paikallinen bussikuskimme oli erinomainen
Date published: 2023-03-06
Rated 5 out of 5 by from Kiinnostava Marokko Marokon kiertomatka oli erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen. Marokosta maana sai kattavan kuvan. Hotellit olivat hyviä paitsi ensimmäisen yön hotelli, joka oli paikallisen toimijan-ei Albatrossin-toimesta vaihdettu. Hotelli sijaitsi jossain sivussa keskellä ei mitään. Matkaoppaamme Julia oli avulias, osasi kertoa erittäin paljon Marokon historiaa ja nykypäivää sekä oli aina ystävällisesti auttamassa tilanteessa kuin tilanteessa.
Date published: 2023-03-06
Rated 5 out of 5 by from Maaginen Marokko - positiivinen yllätys Maa oli paljon modernimpi, kehittyneempi kuin mitä ennakkoon osasimme odottaa.
Date published: 2022-11-20
Rated 3 out of 5 by from Maaginen Marokko oli opettavainen matka Olin Maaginen Marokko matkalla viikko sitten ja nyt olen selvinnyt vatsavaivoista. En ollut ainoa, jolla ilmeni vatsavaivoja jo matkan aikana, useilla matkan jälkipuoliskolla, jolloin alkuruoat vaihtuivat keitoista vihanneksiin. Toinen rasittava kohta oli opastuksen koordinaation puute: matkan varrella toistettiin samoja asioita ja käveltiin kaupungeissa samankaltaisiin kohteisiin. Erityisen uuvuttavaa oli koraaanikoulujen, joita myös yliopistoiksi kutsuttiin, perinpohjainen esittely ja soukkien läpijuoksu. Fes oli historiansa puolesta ja ympäristöltään ehdoton kohokohta ja myös Rabat säväytti puhtaudellaan. Marrakesh oli pettymys, vaikka siellä sallittiin myös tehdä vapaita ostoksia.
Date published: 2022-11-14
Rated 4 out of 5 by from Maaginen Marokko Palasin matkalta lauantaina. Sain valtavasti tietoa loistavilta oppailta sekä kokemuksia ja elämyksiä ja uusia tuttavuuksia. . Linja-autonkuljettaja ajoi niin varmoin ottein, ettei ainoatakaan säikäystä tullut. Jatkoa ajatellen: matkanjohtajan/oppaan ulkoasussa tulee olla jotakin, mistä hänet tunnistaa Albatrossin henkilöksi jo lentokentällä ( nyt ei ollut). Jos olisin ollut ensimmäistä kertaa matkalla, olisin ollut Marrakechin kentällä aivan hukassa. Olisi hyvä tietää etukäteen, mikä on työnjako matkanjohtajan ja paikallisoppaan välillä väärinkäsitysten välttämiseksi ja myös se referoiko matkanjohtaja paikallisoppaan englanninkielistä selostusta. Ohjelma oli tiivis ja välillä vaikutti, että matkalaisten jaksaminen oli tiukoilla, joten matkalla voisi olla vaikka yksi vapaapäiväkin. Matkalaisten toiveet, mistä haluttiin tietoa, huomioitiin hyvin.
Date published: 2022-11-14
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen Kattava sisältö
Date published: 2022-11-13
 • y_2023, m_12, d_1, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_31
 • loc_fi_FI, sid_MARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja