Maaginen Marokko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Mielenkiintoinen kulttuurimatka Casablancaan, Atlasvuoristoon ja muinaisiin kuninkaallisiin kaupunkeihin.

Lähde mukaan Albatros Travelin matkalle Marokkoon, jossa käymme vilkkaissa basaareissa, nautimme minttuteetä, haistelemme mausteiden tuoksua ja kuljemme labyrinttimaisissa medinoissa, vanhoissa arabikortteleissa, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Nautimme värikkäästä katuelämästä, ainutlaatuisesta espanjalais-maurilaisesta arkkitehtuurista ja kauniista luonnosta.

Matkan keskiössä on Marokon neljä entistä kuninkaallista kaupunkia: Fès, Marrakech, Meknes ja Rabat, maan nykyinen pääkaupunki. Täällä sulttaanit ja kuninkaat ovat hallinneet vuosisatojen ajan, rakentaneet ja jättäneet oman jälkensä kaupunkeihin. Kuljemme heidän jalanjäljissään ja katselemme palatseja, moskeijoita ja monia muita vaikuttavia kohteita.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta MAD, EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki – Marrakech. Saapuminen Marokkoon ja tervetuloillallinen.
Päivä 2
Marrakech – Casablanca. Kaupunkikierros Casablancassa ja Rick’s Café.
Päivä 3
Casablanca – Meknes. Marokon pääkaupungin Rabatin kautta entiseen kuninkaalliseen kaupunkiin Meknesiin.
Päivä 4
Meknes – Fès. Kaupunkikierros Meknesissä, Unescon suojelema kaupunki Volubilis ja Moulay Idriss.
Päivä 5
Fès. Seikkailuja Fèsissä, Fès el-Jdidin kaupunginosa.
Päivä 6
Fès – Marrakech. Atlasvuoristoa katsellen matkaamme läpi kauniiden maisemien.
Päivä 7
Marrakech. Kaupunkikierros: mm. Saadien haudat, Koutoubia-moskeijan minareetti ja Bahia-palatsi.
Päivä 8
Marrakech. Kotimatka ja saapuminen Helsinkiin.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Marrakech. Saapuminen Marokkoon ja tervetuloillallinen.

Lennämme Helsingistä Marrakechiin. Bussi kuljettaa meidät lyhyen matkan hotellille, johon majoitumme. Mikäli aikataulu sallii, virkeät osallistujat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa lyhyelle kävelylle Marrakechiin ennen yhteistä illallista hotellissa.

Päivä 2
Marrakech – Casablanca. Kaupunkikierros Casablancassa ja Rick’s Café.

Hyvien yöunien jälkeen jätämme Marrakechin ja suuntaamme merenrannalla sijaitsevaan Casablancaan. Casablanca on Marokon taloudellinen ja kulttuurinen keskus sekä monella tapaa yksi maan nykyaikaisimpia kaupunkeja. Humphrey Bogart ja Ingrid Bergman varmistivat, että Casablancan päällä leijuu ikuisesti romantiikan pilvi.

Syömme lounaan heti saavuttuamme Casablancaan. Sen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle Casablancaan, joka on 150 vuodessa kasvanut parin tuhannen asukkaan kylästä lähes neljän miljoonan asukkaan kaupungiksi. Merkittävä tekijä oli se, että Casablanca oli osa Ranskan protektoraattia 1900-luvun alkupuoliskolla. Aloitamme kaupungin arvovaltaisista rakennusprojekteista: Mohammed V  aukiosta ja Hassan II -moskeijasta. 210 m korkea minareetti, joka seisoo Atlantin rannalla, on maailman korkein. Moskeijan sisällä on tilaa 25 000 rukoilijalle ja ulkopuolella vielä 80 000:lle, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista. Hassan II -moskeijan oli tarkoitus valmistua kuningas Hassan II:n 60-vuotissyntymäpäiväksi 1989, mutta rakentaminen viivästyi ja valmista tuli vasta 1993. Vaikka moskeijan arkkitehdit ovat hakeneet inspiraatiota mm. Jerusalemin muinaisesta Kalliomoskeijasta, rakennuksessa on moderneja piirteitä. Minareetin huipulta loistaa iltaisin lasersäde Mekan suuntaan, ja moskeijassa on lattialämmitys sekä automaattiovet. Erikoistilanteissa katto voidaan siirtää sivuun, ja kävijät voivat rukoilla paljaan taivaan alla. Rakennus on lisäksi suunniteltu kestämään maanjäristyksiä.

Käymme myös vilkkaassa ja eksoottisessa basaarissa sekä tunnelmallisessa Habousin taidekäsityökorttelissa, jossa on kapeita pasaaseja ja kauniita, valkoiseksi kalkittuja taloja. Alueen rakensivat ranskalaiset 1930-luvulla, ja inspiraation lähteenä toimivat perinteiset arabialaiset medinat. Arkkitehtonisesti alue on jännittävä sekoitus perinteistä marokkolaista ja eurooppalaista tyyliä.

Ennen kuin suuntaamme hotellille, käymme katsomassa Rick’s Caféta. Kahvila on Casablanca-elokuvan keskipiste, ja sisustus on sama kuin elokuvassa. Juomme kahvilassa kahvit, ehkä taustalla soi As time goes by… Ajamme hotellille ja majoitumme. Syömme illallisen hotellissa.
(Marrakech – Casablanca n. 245 km)

Päivä 3
Casablanca – Meknes. Marokon pääkaupungin Rabatin kautta entiseen kuninkaalliseen kaupunkiin Meknesiin.

Casablancasta jatkamme matkaa kohti pohjoista ja Rabatia, Marokon poliittista pääkaupunkia ja yhtä maan neljästä muinaisesta kuninkaallisesta kaupungista. Siellä näemme kuninkaallisen palatsin, kasbahin, Mohammad V:n mausoleumin ja Hassan-tornin. Viimeksi mainittu on 1100-luvulta peräisin oleva minareetti, joka seisoo majesteettisesti yksin keskellä maisemaa – moskeijaa, johon minareetti kuuluu, ei koskaan saatu valmiiksi.

Teemme myös kävelyretken Rabatin viehättävässä vanhassakaupungissa, medinassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Medinassa voit seikkailla kapeilla kujilla ja tehdä hyviä ostoksia. Tarjolla on esim. puukaiverrustöitä, nahkakenkiä ja mattoja, joita Pohjois-Afrikan berberiheimot valmistavat.

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa ja jatkamme sitten kohti Meknesiä, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi. Meknes on yksi Marokon kuninkaallisista kaupungeista. Meknes toimi 1600-luvun lopulla pääkaupunkina ja sitä johti mahtava sulttaani Moulay Ismail, Marokon Ludvig XIV, Aurinkokuningas. Meknes tunnetaankin myös nimellä “Marokon Versailles”. Moulay Ismailin onnistui muokata pienestä provinssikaupungista spektaakkelimainen kuninkaallinen kaupunki, jossa on upeita maurilaistyylisiä rakennuksia.

Katselemme Meknesiä lähemmin hyvän illallisen ja yöunien jälkeen.
(Casablanca – Rabat – Meknes n. 250 km)

Päivä 4
Meknes – Fès. Kaupunkikierros Meknesissä, Unescon suojelema kaupunki Volubilis ja Moulay Idriss.

Vietämme aamupäivän katsellen Meknesin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Näemme kuninkaalliset tallit ja vaikuttavan ja kauniin Bab Mansour -portin, joka on medinaa kiertävän 25 km pitkän kaupunginmuurin pääportti.

Syömme lounaan kaupungilla ja ajamme sitten Unescon suojelemaan ja roomalaisten perustamaan Volubilisin kaupunkiin. Se on yksi Pohjois-Afrikan parhaiten säilyneitä roomalaisten rakentamia kaupunkeja. Katselemme mm. hyvin säilyneitä mosaiikkeja, Rooman keisari Caracallan pystyttämää riemukaarta sekä 100-luvulta peräisin olevan basilikan raunioita.

Volubilisista ajamme kohti Fèsiä. Matkan varrella pysähdymme näköalapaikalla, josta näemme Moulay Idrissin pyhiinvaelluskaupungin. Sen valkoisiksi kalkitut talot seisovat kukkulan laella. Kaupunki on tärkeä marokkolaisille, sillä täältä käsin profeetta Muhammedin lapsenlapsi Moulay Idris levitti islaminuskoa Marokkoon.

Saavumme perille Fèsiin iltapäivän lopulla. Fès on Marokon kuninkaallisista kaupungeista vanhin ja maan kolmanneksi suurin kaupunki. Majoitumme tänne kahdeksi seuraavaksi yöksi. Illallinen sisältyy matkan hintaan.
(Meknes – Volubilis – Fès n. 100 km)

Päivä 5
Fès. Seikkailuja Fèsissä, Fès el-Jdidin kaupunginosa.

Tänään seikkailemme Fèsissä, joka perustettiin vuonna 789, heti arabivalloittajien miehitettyä Pohjois-Afrikan ja Espanjan. Fès tunnetaan Marokon taidekäsityökeskuksena, ja kaupungin tekstiilitöiden tekijät, puunveistäjät ja keraamikot ovat kuuluisia luovista kyvyistään. Valtaosa Marokon kuuluisasta, käsinvalmistetusta keramiikasta on peräisin Fèsistä. Usein keraamikot ja muut taidekäsityöläiset käyttävät vanhoja perinteisiä menetelmiä, jotka eivät ole vuosien saatossa paljonkaan muuttuneet.

Lähdemme kävellen tutustumaan Fèsin jättimäiseen medinaan, jossa 9 000 kapeaa kujaa kiemurtelee ja risteää toistensa kanssa muodostaen kiehtovan labyrintin. Täällä on loputtomasti ärsykkeitä kaikille aisteille: valoja, värejä, tuoksuja, kauniita vanhoja taloja, solisevia suihkulähteitä, putiikkeja, soukeja ja majesteettisia moskeijoita, jotka avautuvat keskellä labyrinttia kuin rauhalliset keitaat. Keskellä medinaa piilottelee upea värien sinfonia: värjäämö, jonka isot altaat ovat täynnä väriaineita, joilla tekstiilejä ja nahkaa värjätään. Lastatut aasit ja ihmiset astelevat kärsivällisesti kapeilla kujilla, ja paikka paikoin tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt jo vuosisatoja sitten. Seuraava kohteemme on vaikuttava ja koristeellinen Karaouine-moskeija, joka perustettiin 859 jKr. Moskeijan yhteydessä toimii Al-Karaouinen yliopisto, joka on maailman vanhin. Katsastamme myös Bou Inania -madrasan, joka on rakennettu 1300-luvun puolivälissä ja toimii hyvänä esimerkkinä tuon ajan arkkitehtuurista. Rakennus on toiminut sekä moskeijana että oppilaitoksena ja sillä on ollut tärkeä merkitys sille, että Fèsistä on kehittynyt Marokon tiedollinen keskus. Näemme myös kuuluisan suihkulähteen Nejjarine-aukiolla. Suihkulähde on koristeltu mosaiikeista tehdyin mielikuvituksellisin geometrisin kuvioin.

Iltapäivällä ajamme Fès el-Jdidin kaupunginosaan, “Uuteen Fèsiin”, joka perustettiin toki jo 1276. Teemme kierroksen värikkäissä ja eläväisissä kortteleissa ennen kuin palaamme iltapäivän päätteeksi takaisin hotellille.

Päivä 6
Fès – Marrakech. Atlasvuoristoa katsellen matkaamme läpi kauniiden maisemien.

Tänään edessä on kiertomatkan pisin etappi. Otamme kurssin kohti Marrakechia. Päivä tarjoilee Marokon kauneimpia maisemia, kun taustalla kohoavat usein lumipeitteiset Atlasvuoret. Vuorilla asuu pääasiassa berbereitä, jotka ensin arabit ja myöhemmin ranskalaiset ahdistivat näille seuduille. Berberit ovat pitkälti onnistuneet säilyttämään kielensä ja kulttuurinsa vuoriston hankalakulkuisimmissa kolkissa.

Pysähdymme matkan varrella. Ensimmäinen pysähdyspaikka on kaunis Ifran, joka sijaitsee 1 650 metrin korkeudessa. Täällä ilmasto on miellyttävän leuto ja näkymät vuorille ovat hienot. Seuraava pysähdyspaikkamme on Beni Mellal, joka on yksi Marokon nopeimmin kasvavista kaupungeista. Kaupunki sijaitsee vehreällä seudulla ja on suosittu tukikohta vuorille suuntautuvilla vaellusretkillä.

Syömme lounasta kaupungissa, sitten jatkamme viimeisen etapin kohti Etelä-Marokon helmeä, tarunhohtoista Marrakechiä. Se toimi Almoravid-dynastian pääkaupunkina 1100-luvulla ja on Marokon toinen kuninkaallinen kaupunki. Marrakech tunnetaan myös ”punaisena kaupunkina” ja se tihkuu aitoa seikkailutunnelmaa parhaaseen Tuhannen ja yhden yön tyyliin. Se on kaupunki, jossa maagiset kokemukset ja uudet elämykset odottavat liki jokaisen kadunkulman takana.
Majoitumme kahdeksi viimeiseksi yöksi Marrakechiin. Illallinen sisältyy matkan hintaan.
(Fès – Marrakech n. 500 km)

Päivä 7
Marrakech. Kaupunkikierros: mm. Saadien haudat, Koutoubia-moskeijan minareetti ja Bahia-palatsi.

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Marrakechiin ja näemme kuuluisat Saadien haudat, jotka ovat peräisin sulttaani Ahmad I al Mansurin hallintokaudelta 1500-luvulta. Hyvin koristeelliset ja kauniit haudat löytyivät vasta 1917 ja ovat siitä lähtien olleet yksi Marrakechin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Näemme myös kaupungin tunnusmerkin, Koutoubia-tornin, joka on itse asiassa Marrakechin suurimman moskeijan minareetti. Kohteisiimme kuuluu lisäksi Bahia-palatsi, joka rakennettiin 1800-luvun lopussa ja jota ympäröi tuoksuva puutarha.

Iltapäivällä lähdemme seikkailemaan Tuhannen ja yhden yön tunnelmissa medinaan ja lukuisiin soukeihin, joissa hyvältä tuoksuvat mausteet ja marokkolaiset taidekäsityöt, kuten nahkatuotteet, kupariesineet ja kauniit matot, houkuttelevat ostajia. Käsityöläiset käyttävät vanhoja menetelmiä ja heidän työskentelyään on kiehtova seurata.

Päätämme kierroksen vilkkaalle keskusaukiolle Djermaa el Fnalle, joka on kaupungin sydän. Päivisin torilla on tarjolla kaikkea tuorepuristetusta mehusta käärmeenlumoajiin. Iltaisin paikalle saapuu tarinankertojia, taikatemppujen tekijöitä, katutaiteilijoita, tanssijoita ja ruokakojuja. Nautimme torin erityisestä tunnelmasta ennen kuin palaamme takaisin hotellille.

Päivä 8
Marrakech. Kotimatka ja saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulusta riippuu, kuinka paljon meillä on aikaa katsella kaupunkia omaan tahtiin ja tehdä viimeiset ostokset. Matkanjohtaja neuvoo mielellään, minne kannattaa suunnata. Kun on tullut aika hyvästellä Marrakech ja Marokko, bussi vie meidät lentokentälle. On tullut aika palata koti-Suomeen, jonne saavumme keskiyön jälkeen.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Marrakech – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiainen päivinä 2-8
 • Lounas päivinä 2-7
 • Illallinen päivinä 1-7
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä 50 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Marrakech  3 yötä ( 1 matkan alussa ja 2 lopussa), Casablanca 1 , Meknes  1 ja Fès 2.

Hotellit

Hotellit ovat nykyaikaisia, hyvää keskitasoa (3–4 tähteä). Osa hotelleista ei tarjoile alkoholia.

Liikkuminen matkan aikana

Koska iso osa retkistä tehdään jalkaisin, oletamme, että osallistujat pystyvät liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä tai toisen henkilön apua. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Välimatkat

Päivä 2.  noin 245 km
3. 250 km
4. 100 km
6. 500 km

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hieno matka mukavassa seurassa Tulimme kotiin juuri ja vielä ei oikein olla sulateltu kaikkia kokemuksia,mutta jälleen yksi hyvä matka Albatrossilla. Paljon koettiin ja nautittiin Marokon ihmeistä. Ruoka maistuvaa mutta odotettua miedompaa. Hedelmät maukkaita. Aamuinen viileä sää muuttui nopeasti lämpimäksi auringon paistaessa. Tähän aikaan vuodesta uimaaltaiden vesi todella kylmää. Pitkä odotus lentojen välissä Amsterdamissa harmitti aluksi mutta koneen myöhästyttyä Marokon päässsä niin aika meni hyvin. Hyvä tietää osiossa voisi kertoa ruokailusta lentokoneissa. Esim Norwegianissa sai ostaa kevyttä syötävää ja KLM tarjosi ruokaa Amsterdam- Helsinki välillä
Date published: 2019-02-28
Rated 3 out of 5 by from PALJON NÄHTÄVÄÄ, KOETTAVAA - -KIIRE VAIVASI MATKAA Opas oli hyvin valmistautunut ja etsi tarvittaessa lisätietoa. Hän tarjosi peruspaketin yteiskunnasta, sen nykyisistä muutoksista ym. Retkikohteen valtaosaltaan mielenkiintoisia. Välimatkat olivat välillä ylipitkät. Perillä illalliseksi, vuoteeseen ja aamulla ylös. Omaa aikaa ei juuri jäänyt. Näkemästään ei eihtinyt nauttia tai sulattaa päivän antia. Kasvissyöjien lounas oli päivittäin melkein sama.Sairastuminen oli tietysti valitettavaa.
Date published: 2017-11-22
Rated 4 out of 5 by from Pikkubussilla matkustaminen marokossa Mukavan porukan mukana matkustaminen oli antoisaa. Opas erittäin tietoinen marokon historiasta ja nykytilasta. Hieman enemmän olisimme kaivanneet kävellen liikumista eikä bussissa istumista. Marrakesh oli matkan paras ja värikkäin paikka.
Date published: 2015-11-22
Rated 5 out of 5 by from Mieleenpainuva kokemus ja monipuolinen kuva Marokosta Matkalla saimme monipuolisen mielikuvan Marokon keskeisistä kohteista ja nähtävyyksistä Oppaamme tunsi Marokon erityispiirteitä monipuolisest ja kertoi meille selkeästi eri kohteiden erityispiirteistä.
Date published: 2018-03-20
Rated 4 out of 5 by from Värien loistoa Marokossa Olimme matkalla viikon. Kauniit lumihuiput ja värikkäät maisemat olivat upaa katseltavaa ja koettavaa. Ystävällisiä ihmisiä kaikkialla ja ruoka oli aina tuoretta ja maistuvaa.
Date published: 2018-02-26
Rated 4 out of 5 by from Yleisvaikutelma Olin tällä matkalla vajaa viikko sitten. Maisemat olivat mahtavat. Kaupungit olivat erilaisia omalla tavallaan rosoista.
Date published: 2019-03-01
Rated 4 out of 5 by from Eksoottinen ja moderni talvinen Marokko Odotimme pääsyä eksoottiseen ja aurinkoiseen Marokkoon. Pääsimme eksoottiseen ja moderniin , kovin talviseen maahan.
Date published: 2018-02-27
Rated 4 out of 5 by from A week of vibrant and memorable tour! Rich cultural, historical and culinary experience. So much to see and to explore.
Date published: 2015-11-30
 • y_2022, m_9, d_22, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_21
 • loc_fi_FI, sid_MARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja