Luontoa, lumoa ja lepoa: Penang – Koh Adang – Langkawi

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan kolmelle kauniille saarelle Malesiaan ja Thaimaahan – Unescon suojelema George Town ja paratiisisaaret Koh Adang ja Langkawi.

Uutuus

Mikään ei symboloi paremmin vapautta kuin ranta ja lämmin hiekka varpaiden välissä! Tällä saarikierroksella kuljemme mukavasti trooppisten saarten eksoottisessa luonnossa. Aloitamme Penangin saarelta Malesiasta. Siellä koemme George Townin, Malesian kulinaarisen pääkaupungin, jossa siirtomaatyyliset rakennukset seisovat rinta rinnan temppeleiden, pagodien ja moskeijoiden kanssa. Teemme veneretken sademetsässä Penangin kansallispuistossa ja tähyilemme kotkia ja merikilpikonnia. 

Seuraavaksi matkaamme lautalla Tarutaon kansallispuistoon Thaimaan puolelle. Majoitumme neljäksi yöksi Koh Adangin paratiisisaaren ainoaan lomahotelliin. Saaren ympäristössä on upeat snorklausvedet värikkäine koralleineen ja trooppisine kaloineen. Lopuksi palaamme Langkawille, jossa asumme yhdessä saaren parhaista lomahotelleista. Huojuvat palmut reunustavat hiekkarantoja, kun taas saaren keskiosa koostuu sademetsästä, jossa vesiputoukset kuohuvat. Nousemme pariin pieneen veneeseen, jotka vievät meidät ihastelemaan kaunista luontoa korkeiden kallioiden ympäröiminä. Tutustumme myös saaren isoon mangrovemetsään sekä Kilim Geoforest Parkiin. 

Kuljemme mukavasti saarelta toiselle longtail-veneillä, katamaraaneilla ja yhteysveneillä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta MYR, USD, THB

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Penangille, Malesiaan.
Päivä 3 Penang. Veneretki Penangin kansallispuistossa.
Päivä 4 George Town, Penang. Omaa aikaa tai kaupunkikierros George Townissa (lisämaksullinen).
Päivä 5 George Town, Penang. Omaa aikaa.
Päivä 6 Penang – Koh Adang (Thaimaa).
Päivä 7–9 Koh Adang.
Päivä 10 Koh Adang – Langkawi.
Päivä 11 Langkawi – omaa aikaa. (Lisämaksullinen retki mangrovemetsään.)
Päivä 12 Langkawi – omaa aikaa.
Päivä 13 Langkawi ja kotimatka.
Päivä 14 Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Adang Island Resort

Adang Island Resort sijaitsee Koh Adangin saarella Andamaninmeren rannalla. Koh Adang on osa Tarutaon kansallispuistoa. Saarelle on noin 15 min venematka Koh Lipen saarelta. Itse Koh Adang on suurelta osin koskematonta viidakkoa, mutta saaren eteläkärjessä, valkohiekkaisen paratiisirannan äärellä, sijaitsee Adang Island Resort.

Lomahotellissa on kaikkiaan 45 huonetta. Saarella ei ole hotellin asiakkaiden ja henkilökunnan lisäksi muita ihmisiä. Asumme bungaloweissa uima-altaan takaisella alueella. Bungalowit eivät ole ylellisiä, mutta ne ovat tilavia, siistejä ja puhtaita ja niissä on sekä ilmastointi, lämmintä vettä, kahvin-/teenkeittovälineet että Wi-Fi. Jokaisessa bungalowissa on oma pieni terassi.

Uima-allas sijaitsee rannan tuntumassa ja sen vieressä hotellin ja saaren ainoa ravintola. Siellä tarjoillaan kaikki ateriat. Päivän aikana voi nauttia myös raikkaita mehuja tai värikkäitä drinkkejä baarista.

Noin 500 m leveältä rannalta näkee Koh Lipelle. Hotellista voi lainata snorklausvälineitä sekä kajakkeja (maksutonta).

Itse saarella ei ole paljonkaan tekemistä rauhallisesta ja kauniista ympäristöstä nauttimisen lisäksi. Hotellilta lähtee pari luontopolkua: yksi vie pienehkölle vesiputoukselle ja toinen näköalapaikalle. Mikäli vierailu naapurisaarella Koh Lipellä kiinnostaa, hotellista on venekuljetus kolme kertaa päivässä. Koh Lipellä on paljon kahviloita, baareja, putiikkeja ja paikallisia ravintoloita.

Lue lisää hotellista heidän kotisivustoltaan: https://adangresorts.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa Langkawilla on rakennettu perinteiseen malesialaiseen tyyliin. Hotelli sijaitsee rehevässä vehreässä ympäristössä kauniin hiekkarannan, Cenang Beachin, äärellä. Lomahotellissa on kaksi isoa kutsuvaa uima-allasta ja ihastuttava spa-osasto. Lentokentälle on matkaa vain alle 10 min. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellista on ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Hotellissa on useita ravintoloita, mm. suosittu Cba, joka sijaitsee rannalla. Hotelli soveltuu sekä rentoutumista kaipaavalle että aktiivisemmasta tekemisestä pitävälle. Hotellissa on nimittäin mm. kuntosali, squash- ja tenniskenttä sekä polkupyörävuokraus.

Huoneet sijaitsevat malesialaistyylisissä kaksikerroksisissa taloissa. Kaikissa huoneissa on tilava terassi tai parveke. Huoneet on sisustettu kauniisti ja niissä on kaikki nykyaikaiset hyvätasoiseen hotelliin kuuluvat mukavuudet: ilmastointi, tv, minibaari, kahvin-/teenkeittovälineet, hiustenkuivain ja tallelokero. Hotellialueella on lisäksi ilmainen Wi-Fi.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
2.298€
Helsinki
2.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lähdemme Helsingistä kohti Kaakkois-Aasiaa.

Päivä 2
Saapuminen Penangille, Malesiaan.

Laskeudumme Penangin saarelle. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen ajamme saaren pääkaupunkiin George Towniin, joka oli brittien ensimmäinen siirtokunta Malesiassa. George Town perustettiin 1786 Englannin Itä-Intian kauppakomppanian kauppa-asemaksi, nykyään enemmistö kaupungin asukkaista on kiinalaisia. Saari on yhä Malesian taloudellinen voimakeskus. Kehityksestä huolimatta George Townissa on säilynyt vanhaa englantilaista ja kiinalaista arkkitehtuuria. Majoitumme viehättävään hotelliin keskelle George Townia. Hotellista on lyhyt matka kaupungin vanhaan osaan. Levähdettyämme jonkin aikaa hotellissa kokoonnumme ja lähdemme yhdessä tervetuloillalliselle paikalliseen ravintolaan.

Päivä 3
Penang. Veneretki Penangin kansallispuistossa.

Lähdemme retkelle saaren koillisrannikolle, jossa ensimmäinen pysähdyspaikkamme on kalastajakylä Teluk Bahang. Teemme kävelyretken kylässä ja katselemme kalatoria ja pieniä kalastusaluksia, jotka ovat jo varhain aamulla käyneet merellä ja tuoneet päivän saaliin rantaan. Nousemme seuraavaksi itse veneisiin ja suuntaamme parille lähistöllä sijaitsevalle rannalle. Koskematon sademetsä ulottuu alas vesirajaan saakka, kalliomuodostelmia on kaiken kokoisia ja muotoisia, ja välillä näemme isoja kotkia, jotka tähyilevät kallioilta tai liitelevät yllämme etsien saalista. Nousemme maihin rannalla, jolla toimii pienehkö kilpikonnien suojelukeskus, Penang Turtle Sanctuary, jossa tutkitaan merikilpikonnia. Kun yksi isoista merikilpikonnista tulee saarelle munimaan, työntekijät keräävät munat koriin ja hautaavat ne sitten turvalliseen paikkaan. Näin suojellaan muuten hyvin paljaita ja suojattomia munia nälkäisiltä linnuilta ja varaaneilta. Usein näemme vasta munasta kuoriutuneita kilpikonnia, jotka elävät pienessä altaassa, kunnes ne ovat riittävän vahvoja pärjätäkseen yksin. Sitten ne vapautetaan luontoon.

Rannalla ei saa ottaa aurinkoa tai uida, sillä ympäristön täytyy olla täydellisen rauhallinen, jotta kilpikonnat voivat tulla munimaan. Ei kuitenkaan hätää, pääset kyllä uimaan: seuraava kohteemme on Monkey Beach, kaunis hiekkaranta, jolla voimme nauttia lämpimästä merivedestä. Rannalla on pieni kahvila, josta voi ostaa juotavaa.

Seuraavaksi otamme kurssin takaisin Teluk Bahangiin, jossa vaihdamme kulkuneuvoa veneestä bussiin. Bussi vie meidät George Towniin. Teemme matkan varrella kaksi lyhyttä pysähdystä: Ensin käymme pienessä batiikkitehtaassa, jossa tutustumme hieman tähän perinteiseen taidemuotoon. Myöhemmin pysähdymme pienen hedelmäkojun luona ja katselemme ja ehkä maistelemmekin sesongin hedelmiä.

HUOMIO! Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelmaa, mikäli sää- ja tuuliolosuhteet estävät retken toteuttamisen. Jos retki ei toteudu, se siirretään myöhemmäksi tai korvataan toisella retkellä.

Päivä 4
George Town, Penang. Omaa aikaa tai kaupunkikierros George Townissa (lisämaksullinen).

Voit viettää koko päivän nauttien upeasta George Townista tai altaalla lekotellen. Iltapäivällä voit lähteä mukaan kaupunkikävelylle (lisämaksullinen). Ajamme hotellilta bussilla Fort Cornwallisin linnakkeelle, jonka rakennutti Englannin Itä-Intian kauppakomppania 1700-luvun lopussa. Fort Cornwallis on Malesian jäljellä olevista linnakkeista suurin eikä sitä ole koskaan käytetty taistelutilanteessa.

Linnakkeelta kävelemme vanhaankaupunkiin ja katselemme katuelämää ja monia historiallisia rakennuksia. George Town kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin kiitos lukuisien hurmaavien siirtomaatyylisten rakennusten, jotka seisovat rinta rinnan temppeleiden, pagodien ja moskeijoiden kanssa. Käymme mm. Khoo Kongsissa, vaikuttavassa kiinalaisessa klaanitalossa. Khoo Kongsia pidetään yhtenä upeimmista laatuaan koko Malesiassa. Se on myös yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Pieniä toreja on ympäri kaupunkia ja ne ovat suosittuja isoista kauppakeskuksista huolimatta. George Townia kutsutaan myös Malesian kulinaariseksi pääkaupungiksi, sillä kaupungin ruokatarjonta on laaja ja monipuolinen, ja ruokaa voi nauttia niin kalliissa ravintoloissa kuin katukeittiöissäkin. 

Kaupunkikävely varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retki toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään viisi.

Päivä 5
George Town, Penang. Omaa aikaa.
Päivä 6
Penang – Koh Adang (Thaimaa).

Lähdemme aamulla Penangilta kohti Koh Adangia. Ensin matkaamme katamaraanilla Langkawille. Matka kestää n. kolme tuntia. Katamaraanissa istutaan matkan aikana sisällä eikä aluksella ole monia mukavuuksia, joten hyvä kirja tai tablettitietokone kannattaa varata reppuun. Lisäksi reppuun on hyvä varata lämmin neule tai fleece, sillä ilmastointi paahtaa yleensä täysillä. Aluksella on vessat ja sieltä voi ostaa juotavaa yms. vaikkakin valikoima on rajallinen. Nousemme maihin Langkawin pääkaupungissa Kuahissa, josta ajamme lyhyen matkan Telanga Marinaan saaren länsirannalle. Sieltä lähtee lautta, joka kuljettaa meidät Thaimaahan. Ennen kuin nousemme lauttaan, syömme lounaan sataman ravintolassa. Täysin vatsoin asetumme paikoillemme lauttaan, joka vie meidät Thaimaan puolella sijaitsevalle Koh Lipelle. Matka kestää n. 1,5 tuntia. Perillä Koh Lipellä edessä ovat rajamuodollisuudet, joihin voi Thaimaassa mennä aikaa. Täällä pienellä saarella maan eteläisimmässä osassa tehokkuus ei aina ole ykkösasia. Käytämme odotteluajan maisemista nauttimiseen. Rannalla on myös pieni kahvila, josta voi ostaa kylmää juotavaa tai kupposen kahvia. Kun muodollisuudet on hoidettu, meillä on edessä enää alle puolen tunnin venematka longtail-veneessä, joka kuljettaa meidät Koh Lipen ympäri määränpäähämme Koh Adangille.

Päivään sisältyy paljon matkustamista, mutta kun istumme veneessä viimeisellä etapilla kohti Koh Adangia, päivän rasitukset unohtuvat nopeasti: seuraavat neljä yötä vietämme ihastuttavalla saarella!

Sekä Koh Lipe että Koh Adang kuuluvat Tarutaon kansallispuistoon, joka koostuu 51 saaresta, jotka on jaettu kahteen saariryhmään: Tarutaoon ja Adang-Rawiin. Koh Lipe ja Koh Adang kuuluvat Adang-Rawiin ja sijaitsevat alle kilometrin päässä toisistaan.

Koh Adang on kaikkea sitä, mitä kuvittelemme eksoottisen trooppisen saaren olevan. Käytännössä se on kansallispuiston toiseksi suurin saari: 6 km pitkä ja 5 km leveä, valtaosin koskematonta viidakkoa. Saarella on vain yksi lomahotelli: Koh Adang Island Resort saaren etelärannalla. Se on meidän majapaikkamme – koko saari on siis meidän (ja lomahotellin muiden asiakkaiden)!

Päivä 7–9
Koh Adang.

Seuraavina päivinä saat itse päättää, miten aikasi käytät. Saaren suurin vetonaula on luonnollisesti ranta ja meri, joten puitteet ovat hyvät. Vesialueet soveltuvat erinomaisesti snorklaukseen, sillä veden lämpötila on lähempänä 30 astetta kuin 20 astetta ja meressä on paljon koralleja ja värikkäitä trooppisia kaloja. Parhaisiin snorklauspaikkoihin pääsee joko melomalla lomahotellin kajakilla tai osallistumalla veneretkelle, joka suuntautuu lähistöllä sijaitseville saarille.

Lomahotellilta lähtee myös pari luontopolkua, joista yksi vie pienehkölle vesiputoukselle ja toinen ylempänä saarella sijaitsevalle näköalapaikalle. Sieltä on hienot näkymät merelle ja Koh Lipelle. Matkanjohtaja järjestää kävelyretket molempiin kohteisiin, mikäli halukkaita löytyy.

Lomahotellilta kulkee kolme kertaa päivässä venekuljetus Koh Adangin ja Koh Lipen välillä. Koh Lipe on pikkuruinen saari verrattuna Koh Adangiin, jolla me asumme. Koh Lipe tunnetaan sen liidunvalkoisista rannoista ja turkoosista vedestä, mutta siitä on tullut oman suosionsa uhri, sillä monet veneet pysähtyvät saarella eivätkä jätä paljonkaan tilaa heille, jotka haluavat nauttia rantaelämästä. Autottomalla saarella on kaksi isompaa rantaa, joita yhdistää n. 600 m pitkä ”pääkatu” nimeltään Walking Street. Sen varrella on useita kahviloita, baareja, paikallisia ravintoloita ja pieniä putiikkeja.

Päivä 10
Koh Adang – Langkawi.

On tullut aika poistua omalta pieneltä saareltamme. Aamiaisen jälkeen kävelemme rantaan ja palaamme veneellä Koh Lipelle. Lähdemme Thaimaasta, joten meidän on hoidettava rajamuodollisuudet ennen kuin voimme palata lautalla Langkawille Malesian puolelle. Perillä Langkawilla ajamme bussilla lyhyen matkan hotellille. Loppupäivä sekä pari seuraavaa päivää on varattu rentoutumiselle altaalla tai rannalla.

Majoitumme yhteen saaren parhaista hotelleista, hurmaavaan Meritus Pelagiin. Se sijaitsee suositun ja kauniin Pantai Cenangin rannan äärellä. Hotellista on lyhyt kävelymatka rannan pääkadulle, jonka varrella on putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.

Päivä 11
Langkawi – omaa aikaa. (Lisämaksullinen retki mangrovemetsään.)

Monet pitävät Langkawia yhtenä Malesian kauneimmista saarista. Täällä saaren länsirannikolla, missä asumme, on huojuvien palmujen reunustamia upeita hiekkarantoja, kun taas saaren keskiosissa kasvaa pääasiassa sademetsää ja siellä täällä näkee kuohuvia vesiputouksia. 

Saaren koillisrannikolla sijaitsee laaja mangrovealue, joka on näkemisen arvoinen. Aamiaisen jälkeen suuntaamme mangrovealueelle ja Kilim Geoforest Parkiin. Vietämme valtaosan päivästä parin pienen veneen kyydissä. Veneet kuljettavat meitä luonnonkauniissa ympäristössä läpi mangroven, jota korkeat kalliot reunustavat. Matkan varrella vierailemme paikallisten luona, jotka elävät ja työskentelevät pienillä kelluvilla kalafarmeilla. Täällä viljellään kalaa, jota myydään paikallisilla toreilla. Käymme myös yli 400 vuotta vanhassa lepakkoluolassa, jossa tuhannet lepakot lepäävät valoisan ajan. Hyvällä tuurilla saatamme nähdä retkellä saukkoja, mutta todella hyvät mahdollisuudet meillä on nähdä Langkawin kuuluisia sääksiä.

Mikäli sää sallii, etsimme sopivan rannan, jolla syömme pikniklounaan. Lounaan jälkeen on aikaa käydä pulahtamassa meressä, ennen kuin lähdemme kotimatkalle.
(Muista ottaa mukaan kamera, pyyhe, aurinkorasvaa, sandaalit ja uima-asu.)

Retki varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. 

Päivä 12
Langkawi – omaa aikaa.

Päivän voi viettää nauttien hotellin ympäristöstä tai vaihtoehtoisesti voi lähteä katselemaan Langkawin saarta. Yksi mahdollisuus on suunnata vajaat 20 km pohjoiseen, jonne on pystytetty köysirata. Se vie 15 minuutissa ylös 700 m korkeuteen. Ylhäältä on upeat näkymät yli Langkawin saaren sekä muille saarille. Ylhäällä on myös 125 m pitkä Skybridge, joka yhdistää kaksi vuorenhuippua. Silta ei ehkä sovi korkeanpaikan kammosta kärsiville, sillä pudotus sillalta on noin 100 m. Matkanjohtaja auttaa mielellään järjestelyissä.

Päivä 13
Langkawi ja kotimatka.

Meillä on aamupäivä aikaa nauttia auringosta ja lämmöstä, kunnes on aika lähteä Langkawin lentokentälle.

Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Penang/Langkawi – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Lauttamatkat Penang - Langkawi - Koh Lipe - Langkawi sekä venematkat Koh Lipe - Koh Adang - Koh Lipe
 • Majoitus 11 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • Sisäänpääsy Tarutaon kansallispuistoon
 • Aamiaiset päivinä 3-13
 • Lounas päivänä 3
 • Tervetuloillallinen päivänä 2
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

* Lennämme Malesiaan ja kotiin Dohan, Qatarin kautta. Paluulennolla, joka lähtee Langkawilta, on lyhyt välilasku Penangilla, jolloin otetaan lisää matkustajia kyytiin. Välilaskun arvioitu kesto on noin 1,5 tuntia.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksulliset retket: kaupunkikävely George Townissa 30€/hlö ja Mangroveretki Langkawilla 58€/hlö
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 25€/hlö (suositus)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

George Town, Penang, Malesia 4 yötä: Bayview Hotel George Town, Penang.
Koh Adang, Thaimaa  4: Koh Adang Island Resort
Langkawi, Malesia 3: Meritus Pelangi Beach.

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • kevyt pusakka
 • hyvät lenkkikengät ja/tai urheilusandaalit
 • uima-asu
 • taskulamppu
 • hyttyskarkote
 • aurinkosuojavoide (korkea suojakerroin)
 • hattu tai lippalakki
 • aurinkolasit
 • kosteuspyyhkeitä
 • käsidesi

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja