Luksusristeily Grönlannissa ja pala Islantia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Näe Diskonlahti, Knud Rasmussenin synnyinkaupunki, Uummannaq sekä Islannin dramaattista luontoa.

Grönlanti kannattaa kokea mereltä käsin, siten pääsee lähelle jäätiköitä, valaita sekä eristyksissä olevia taajamia. Neljän tähden Ocean Diamond seurailee vanhoja grönlantilaisia rannikkoreittejä ja aluksella on kokenut tutkimusalustiimi. Albatros Travel on yksi harvoista alueella toimivista matkanjärjestäjistä.

Näemme mm. jäävuorten pääkaupungin Ilulissatin, Unescon suojeleman Isfjord-vuonon, Disko-saaren kauniit basalttitunturit sekä Eqip Sermian ympäristön upeat maisemat Diskonlahdella. Pääsemme tutustumaan lisäksi Islannin ainutlaatuiseen luontoon ja tuhatvuotiseen historiaan.

Elämykset odottavat kaukana pohjoisessa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Albatros Aktiivi, Polar cruise

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Tanskan kruunu, Islannin kruunu

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Keflavik, Islanti - Sininen laguuni
Päivä 2 Kultainen kolmio: Gullfossin vesiputous, Geysirin kuumat lähteet ja Þingvellirin kansallispuisto - lento Kangerlussuaqiin, Grönlantiin. Risteily alkaa.
Päivä 3 Sisimiut - kaupunkikävely ja mahdollisuus vaellusretkeen
Päivä 4 Qeqertarsuaq Diskon saarella - kahvittelua ja mahdollisuus vaellusretkeen
Päivä 5 Uummannaq - kaupunkikävely kaupungissa, joka sijaitsee yhdessä Grönlannin kauneimmista paikoista
Päivä 6 Eqip Sermian jäätikkö ja iltavaellus Sermermiutiin jäävuorten pääkaupungissa Ilulissatissa
Päivä 7 Ilulissat - vaellusretki ja lisämaksullinen risteily tai helikopterilento Unescon suojelemaan Isfjordiin
Päivä 8 Risteily kohti Kangerlussuaqia
Päivä 9 Kangerlussuaq - retki mannerjäätikölle ja lento Islantiin
Päivä 10 Lento Keflavik - Helsinki

Ocean Diamond

Ocean Diamond on verraton neljän tähden tutkimusalus. Laivassa on yli 70 hengen miehistö, minkä ansiosta palvelutaso on korkea. Alus on kunnostettu 2004 ja 2015 ylimmän kannen 10 hyttiä uudistettiin perusteellisesti.

Neljän tähden tutkimusalus Ocean Diamondin hytit on sisustettu viihtyisästi ja yhteiset tilat ovat väljät. Aluksessa on tilaa 230 matkustajalle.

Aluksella on kaksi ravintolaa: isompi ja pienempi, jota käytetään erityistilaisuuksissa. Laivan keittiössä valmistetaan herkullisia aterioita niin aamupalalle, lounaalle kuin päivällisellekin. Ruoat ovat kansainvälisiä, mutta niiden lisäksi tarjolla on paikallisia erikoisuuksia tuoreista raaka-aineista aina kun mahdollista. Aluksella on lisäksi lääkärin vastaanotto, kuntosali sekä pesula.

Laivan loungessa tutkimusmatkan vetäjät kertovat päivän ohjelmasta ja järjestävät kuvaesityksiä.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Keflavik, Islanti - Sininen laguuni
Matkaamme Grönlantiin Islannin kautta. Lähdemme Helsingistä ja noin 3,5 tunnin lentomatkan jälkeen laskeudumme Keflavikin lentokentälle. Jo lentokentällä saamme ensi kosketuksen karuun islantilaiseen laavamaisemaan. Alue on yksi geotermisesti aktiivisimpia Islannissa, mistä pääsemme nauttimaan pysähtyessämme kuuluisassa Sinisessä laguunissa. Pulahdus turkoosinsiniseen 37–39-asteiseen veteen tuntuu taivaalliselta. Veden väri tulee erilaisista mineraaleista ja sinivihreästä levästä, jolla on tervehdyttävä vaikutus mm. psoriasikseen. Muista varata mukaan uima-asu ja pyyhe.
Päivä 2
Kultainen kolmio: Gullfossin vesiputous, Geysirin kuumat lähteet ja Þingvellirin kansallispuisto - lento Kangerlussuaqiin, Grönlantiin. Risteily alkaa.

Tänään pääsemme ihastelemaan ainutlaatuisen kaunista ja dramaattista islantilaista luontoa lyhyellä Kultaisen kolmion kierroksella. Aloitamme Þingvellirin kansallispuistosta, joka antoi puitteet maailman vanhimmalle parlamentille vuodelta 930. Kansallispuistoon kuuluu laakson lisäksi Þingvallavatnjärvi, molemmat ovat Unescon suojelemia.

Seuraavaksi ajamme Gullfossin vesiputoukselle, joka on ehkä Islannin suosituin nähtävyys. Kaunis vesiputous koostuu kahdesta putouksesta, joiden korkeus on 11 ja 21 m.

Pienen matkan päässä Gullfossista sijaitsee Geysir, joka on antanut nimen maailman muille geysireille. Geysir alkoi purskautella vettä ensimmäisen kerran 1300-luvulla, ja vesipatsas saattoi kohota jopa 60 m korkeuteen. 2000-luvulla lähteen aktiivisuus on vähentynyt ja se saattaa pysyä hiljaa vuosien ajan. Lähistöllä sijaitsee Strokkur-niminen geysir, joka purskauttaa vesimassansa yli 20 metriin noin joka 8. minuutti. Nautimme päivän aikana kevyen lounaan.

Ajamme Keflavikin lentokentälle ja lennämme Kangerlussuaqiin Grönlantiin. Sen jälkeen ajamme noin 12 kilometrin päässä lentokentältä sijaitsevaan pieneen satamaan, jossa aluksemme Ocean Diamond odottaa. Zodiac-tyyppiset kumiveneet kuljettavat meidät pienissä ryhmissä alukselle, joka on ankkurissa vuonossa noin kilometrin päässä, riippuen siitä, onko nousu- vai laskuveden aika. Satamassa saamme kevyet pelastusliivit, ja miehistö auttaa kumiveneeseen siirtymisessä. Alukseen nousu tapahtuu aluksen kyljessä sijaitsevia portaita pitkin.

Alukselle päästyämme majoitumme hytteihimme ja käymme läpi turvatoimet. Nauttiessamme illallista kauniissa salongissa alus lähtee liikkeelle ja ottaa kurssin läpi noin 160 km pitkän vuonon.

Päivä 3
Sisimiut - kaupunkikävely ja mahdollisuus vaellusretkeen

Aamupäivän aikana saavumme Sisimiutiin. Aamiaisen jälkeen saamme käsityksen modernista Grönlannista. Sisimiut on Grönlannin pohjoisin kaupunki, jonka satama pysyy auki myös talvella. Tästä syystä se on myös eteläisin kaupunki, jossa saa pitää rekikoiria. Sisimiut (5 400 asukasta)  on Grönlannin toiseksi suurin kaupunki pääkaupungin Nuukin jälkeen.

Sisimiutin alueella on asuttu noin 4 500 vuotta. Saqqaqin, Dorsetin ja Thulen kulttuurien kansat tulivat tänne alunperin Kanadasta ja käyttivät ravinnokseen pääasiassa kalaa, lintuja ja nisäkkäitä, kuten valaita, hylkeitä ja poroja. Ensimmäiset eurooppalaiset valaanpyytäjät saapuivat Sisimiutiin 1600-luvulla. He kohtasivat alueen asukkaita vain harvoin. Vasta kun norjalainen lähetyssaarnaaja Hans Egede saapui Grönlantiin 1721, syntyi kiinteämpi yhteys inuitien ja eurooppalaisten välille.

Vuonna 1765 perustettiin siirtokunta, joka nimettiin kreivi Johan Ludvig Holsteinin mukaan Holsteinsborgiksi. Sisimiutin vanhassa kaupunginosassa on taloja siirtokunnan ensimmäisten vuosisatojen ajalta. Kaupungin vanhin talo on vuodelta 1756, ja merkittävin rakennus on sininen kirkko vuodelta 1775.

Nykyään Sisimiut on tärkeä opiskelu- ja teollisuuskaupunki. Kaupungissa sijaitsee mm. kalatehdas, joka on Grönlannin suurin ja yksi maailman nykyaikaisimpia. Teemme mielenkiintoisen kaupunkikävelyn, joka keskittyy lähinnä vanhaan kaupunginosaan, jossa sijaitsee museo ja kaunis kirkko. Käymme myös viihtyisässä keskustassa, jossa toimii koko joukko moderneja yrityksiä.

Lounaan jälkeen voi lähteä vaellusretkelle Telen saarelle (n. 4,5 km).

Iltapäivällä merimatka jatkuu kohti pohjoista. Illan kuluessa ohitamme Sisimiut Isortuat- ja Nordre Strømfjord -vuonot, Attun ja Ikerasaarsukin taajamat sekä pienen Kangaatsiaqin.

Valoisassa yössä ohitamme Aasiaatin ja saavumme Diskonlahden eteläosaan ennen kuin otamme kurssin kohti kuuluisaa Diskon saarta ja sen kilometrin korkuisia basalttituntureita. Olemme kaukana napapiirin pohjoispuolella, joten yöt ovat valoisia (ainakin elokuun loppuun saakka). Aamuvirkut voivat nauttia näkymistä jäävuorille.

Päivä 4
Qeqertarsuaq Diskon saarella - kahvittelua ja mahdollisuus vaellusretkeen

Aamulla näemme ensimmäiset jäävuoret, jotka näkyvät valkoisina jättiläisinä horisontissa Davisinsalmessa matkalla etelää kohti. Diskon saaren kilometrin korkuisten basalttitunturien sylissä on suojainen luonnonsatama, jolla on tanskankielinen nimi Godhavn, grönlanniksi Queqertarsuaq, joka merkitsee “isoa saarta”.

Qeqertarsuaq oli vuoteen 1950 tärkein kaupunki Nuukista pohjoiseen, sillä alueella eli valtava määrä valaita. Jo 1700-luvulta asti valaanpyynti on tuonut rahaa Diskon saarelle, joka on nykyään vaipumassa unohduksiin johtuen hiipuvista työmahdollisuuksista ja puutteellisista yhteyksistä manterelle. Kävelemme läpi kaupungin erikoiselle kahdeksankulmaiselle kirkolle, jota kansan suussa kutsutaan Jumalan mustepulloksi.

Qeqertarsuaqissa meidät on kutsuttu perinteiselle grönlantilaiselle “kaffemikille” eli päiväkahville. Pääsemme nauttimaan tunnetusta grönlantilaisesta vieraanvaraisuudesta! Kahvittelun jälkeen voi osallistua vaellusretkelle Kuanneqiin (n. 11 km).

Iltapäivän päätteeksi risteilyaluksemme ottaa kurssin kohti pohjoista. Illalla suuntaamme Disko-saarelta länteen, ohitamme Hare-saaren ja aikaisin aamulla kierrämme Nuussuaqin kärjen matalat kalliot. Olemme nyt Uummannaqin lahdessa ja ohitamme jäätiköitä, jotka ovat toinen toistaan dramaattisempia ja erikoisempia.

Päivä 5
Uummannaq - kaupunkikävely kaupungissa, joka sijaitsee yhdessä Grönlannin kauneimmista paikoista

Aamulla olemme kulkeneet 590 km napapiirin pohjoispuolelle, leveyspiirille 70° N. Olemme nyt yhdellä Grönlannin kauneimmista ja aurinkoisimmista seuduista. Olemme saapuneet Uummannaqiin. Saapuminen meriteitse on yksinkertaisesti upea. Näkymistä kannattaa nauttia kannelta käsin, riippumatta siitä, mitä kello on.

Kaupunki sijaitsee 12 km²:n kokoisella saarella, ja näkymiä hallitsee 1 175 m korkea tunturi, jonka mukaan kaupunki on saanut nimensä. Kaupungista on hienot näkymät itään, Nuussuaqin niemimaan lumipeitteisille huipuille etelässä ja vuonolle, jossa isot jäävuoret lipuvat majesteettisina ohi. Kokonaista viisi aktiivista jäätikköä vuonon pohjukassa pitää huolen siitä, että jäätä riittää ihailtavaksi.

Uummannaq perustettiin ensin siirtokunnaksi Nuussuaqin niemimaalle vuonna 1758, mutta jo 1763 kaupunki siirrettiin saarelle, jossa valassaaliit olivat paremmat. Teemme kävelykierroksen kaupungin jyrkillä kaduilla ja näemme mm. vanhan turvemökin, joka oli käytössä vielä muutama vuosikymmen sitten.

Täältä Uummannaqin alueelta Nuussuaqin niemimaalta läheltä Qilakitsoqia (“missä taivas on matalalla”) löytyivät kuuluisat Qilakitsoq-muumiot. Kuusi naista ja kaksi lasta oli haudattu kuivaan ja viileään kallioluolaan 600–700 vuotta sitten. Muumioita säilytetään nykyään kansallismuseossa Nuukissa.

Vietämme aamupäivän kaupungissa, jota kutsutaan Grönlannin Rivieraksi – ja hyvästä syystä: täällä vallitsee vakaa arktinen ilmasto, auringonpaisteisia tunteja on 2 000 ja sadetta saadaan vain 100 mm vuodessa.

Vasta iltapäivällä kokoonnumme satamaan ja jatkamme matkaa kohti etelää. Mikäli tuuli ei ole liian voimakas, kapteeni ohjaa aluksen pieneen Niaqornatin taajamaan Nuussuaqin pohjoispuolella. Täällä asuu vain 40–50 asukasta, jotka elävät metsästämällä poroja ja muita eläimiä. Mikäli pääsemme maihin, saamme hyvän käsityksen siitä, millaiset elinolosuhteet ovat yhdessä Grönlannin pienimmistä taajamista.

Päivä 6
Eqip Sermian jäätikkö ja iltavaellus Sermermiutiin jäävuorten pääkaupungissa Ilulissatissa

Aamupäivällä olemme saavuttaneet yhden matkan kohokohdista, valtavan Eqip Sermian jäätikön, joka sijaitsee Diskonlahden koilliskulmassa. Tästä jäätiköstä noin 50 merimailia Ilulissatista pohjoiseen on tullut pieni kuuluisuus, ja monet alukset tuovat tänne matkailijoita päivittäin. Myös tutkimusmatkailijoilla oli täällä kauan sitten tukikohta, mm. ranskalaisella etnologilla ja naparetkeilijällä Paul-Émile Victorilla, joka rakensi tänne talvehtimistalon, jota hän käytti matkoillaan 1948–1953.

Ajamme niin lähelle jään reunaa kuin mahdollista. Pidämme toki etäisyyttä putoaviin jääkimpaleisiin ja aaltoihin, joita syntyy, kun jäätiköstä irtoaa jäälohkareita.

Iltapäivällä otamme kurssin kohti Ilulissatia, jonne saavumme iltasella. Joskus käy niin, että Ataa-vuono, joka johtaa Eqip Sermian jäätikölle, on niin täynnä jäätä, ettei siellä ole mahdollista kulkea laivalla. Siinä tapauksessa päivän ohjelma muuttuu ja käymme esim. tutustumassa johonkin kylään Diskonlahdella – ehkä Qullissatin hylättyyn hiilikaivoskylään tai Saqqaqin taajamaan.

Saavumme Ilulissatiin alkuillasta. Ilulissat merkitsee grönlanniksi “jäävuoria”, ja siksi kaupungin lempinimi on “Jäävuorten pääkaupunki”. Diskonlahdessa hieman Ilulissatin edustalla kelluu nimittäin jättimäisiä jäävuoria. Ne tulevat Isfjord-vuonosta, jonne on Ilulissatista reilun puolen tunnin kävelymatka. Jäävuoret saavat alkunsa vuonon pohjukassa sijaitsevasta Sermeq Kujalleq -jäätiköstä, joka on 10 km leveä ja 1 000 m paksu. Kyse on jäätiköstä, joka on tuotteliain Antarktiksen ulkopuolella.

Kun useimmat muut mannerjäätiköt etenevät noin metrin/päivä, Ilulissatin vauhti on 25 m/päivä. Tämä merkitsee sitä, että Ilulissat synnyttää yli 10 % kaikista Grönlannin jäävuorista. Tästä syystä Isfjord-vuonosta on tullut Unescon maailman luonnonperintökohde.

250 vuodessa Ilulissat on kasvanut jatkuvasti ja on nyt Grönlannin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on 4 500. Se on varsin vilkas ja viihtyisä kaupunki, jossa on Grönlannin olosuhteisiin nähden laaja kulttuuritarjonta. Naparetkeilijä Knud Rasmussen syntyi Ilulissatissa kuten myös hänen hyvä ystävänsä, etevä koiravaljakon ohjastaja Jørgen Brønlund, joka osallistui tanskalaisten tutkimusmatkalle ja kuoli matkalla.

Teemme iltakävelyn kaupungilla ja päätämme kierroksemme kahden kilometrin kävelyyn Sermermiutiin, jossa voimme nauttia hiljaisuudesta ja kauniista näkymistä Isfjord-vuonolle.

Jos vastoin suunnitelmia emme sataman jäätilanteen takia pääse Ilulissatiin, vierailemme sen sijaan Qasigiannguitin ja Aasiaatin kylissä Ilulissatin eteläpuolella.

Päivä 7
Ilulissat - vaellusretki ja lisämaksullinen risteily tai helikopterilento Unescon suojelemaan Isfjordiin

Tänään pääset tutustumaan Ilulissatiin omatoimisesti. Tarjoamme myös mahdollisuuden vaellusretkeen pitkin Isfjord-vuonon rantoja. Käymme retkellä uudelleen Sermermiutissa, mutta teemme pidemmän kävelyn vuonolla nähdäksemme upean luonnon päivänvalossa (n. 10,5 km).

Voit myös lähteä mielenkiintoiselle veneretkelle Isfjord-vuonolle (kesto n. 2,5 tuntia), jonka aikana pääset kokemaan upeat jäämaisemat lähietäisyydeltä. Retki on takuulla ainutlaatuisen hieno kokemus ja unohtumaton luontoelämys. Muista pukeutua lämpimästi!

Tarjolla on lisäksi mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle helikopterilennolle Unescon suojelemalle Isfjord-vuonolle ja 7 km leveälle Kangia-jäätikölle, joka synnyttää jäävuoria Isfjordiin. Lennämme yli Isfjord-vuonon ja laskeudumme 30 minuutiksi tunturin reunalle katselemaan jättimäistä jäätikköä. Lentoaika n. 50 min.

(Retket Isfjordiin eivät sisälly matkan hintaan, vaan ostetaan erikseen. Lue lisää ohjelman perästä.)

Iltapäivän lopulla otamme suunnan kohti Diskonlahtea ja etelää. Sanomme nyt hyvästit jäävuorille, jotka ovat seuranneet meitä viime päivät ja toivomme näkevämme sen sijaan ryhävalaita, jotka elelevät Aasiaatin edustalla. Ryhävalaat järjestävät usein upean esityksen: voimme nähdä sekä selkäevän että pyrstön, ja toisinaan ne innostuvat hyppäämään kokonaan ylös vedestä.

Päivä 8
Risteily kohti Kangerlussuaqia
Olemme yön aikana jättäneet Diskonlahden taaksemme. Käytämme viimeisen risteilypäivän Grönlannin länsirannikon maisemien ihailuun ja toivomme näkevämme valaita tai muita merinisäkkäitä matkallamme kohti Søndre Strømfjord  vuonon suuta.
Päivä 9
Kangerlussuaq - retki mannerjäätikölle ja lento Islantiin

Yön aikana olemme risteilleet läpi 160 km pitkän Søndre Strømfjord -vuonon. Aamulla olemme perillä risteilyn päätepisteessä, Kangerlussuaqissa.

Kangerlussuaqissa sijaitsee isompi Grönlannin kahdesta siviililiikenteelle avoimesta kansainvälisestä lentokentästä. Kaupungissa on noin 500 pysyvää asukasta, joista useimmilla on jokin kytkös lentokenttään. Kangerlussuaqissa on erinomainen supermarketti, posti, hotelli, ravintola (hotellin yhteydessä), Polar Lodge, joka toimii Albatros Travelin Grönlannin-toimistona sekä matkamuistomyymälä, vain 100 m päässä lentokenttärakennuksesta.

Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit miehistölle ja ajamme kumiveneillä maihin. Ennen kuin matka jatkuu Islantiin, lähdemme kiinnostavalle retkelle Grönlannin mahtavalle mannerjäätikölle. Retki kestää n. 4 tuntia.

Retken jälkeen lennämme Islantiin. Nautimme illallisen.

Päivä 10
Lento Keflavik - Helsinki
Lennämme Helsinkiin.

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen hytistä
 • Hyttikategoria P: 1888€/hlö
 • Hyttikategoria D: 3498€/hlö

Hytti yhdelle mahdollinen vain P- ja D-kategoriassa. Erikoistilauksesta, ota yhteyttä myyntiimme.

Lisämaksut hyttiluokan korotuksesta

Jaettu kahden hengen hytti:

 • Hyttikategoria O: 398€/hlö
 • Hyttikategoria D: 1198€/hlö
 • Hyttikategoria B, väliovi viereiseen hyttiin (connecting door): 1198€/hlö
 • Sviitti, kategoria A: 2198€/hlö

Hyttikuvaukset Hyvä tietää-osiossa.

Lapsialennus (2-11 v.)

Kahden hengen lisämaksullisissa hyttikategorioissa B ja T (kolmen hengen hytti) mahdollisuus majoittaa yksi lapsi samaan vuoteeseen aikuisen kanssa. Alennus 50% hyttiluokan hinnasta.

Erikoistilauksesta, ota yhteyttä myyntiimme.

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Reykjavik – Helsinki turistiluokassa
 • tilauslennot Reykjavik – Kangerlussuaq – Reykjavik turistiluokassa
 • risteily 4 tähden M/S Ocean Diamond tutkimusaluksella 7 yötä jaetussa kahden hengen ikkunallisessa ulkohytissä (kat. P), suihku ja wc. Täysihoito aluksella (aamiainen, lounas ja illallinen) sekä vapaa kahvi, tee ja vesitarjoilu risteilyn aikana.
 • kuljetukset ja retket Grönlannissa ja Islannissa ohjelman mukaan
 • yksi kevyt lounas (menomatkalla) ja yksi illallinen (paluumatkalla) Reykjavikissa
 • suomalainen matkanjohtaja
 • pohjoismaalainen tutkimusalustiimi
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • kahden hengen hytti yhdelle (kat. P) sekä yhden hengen huone hotellissa (9 yötä) 1888€/hlö
 • kahden hengen hytti yhdelle (kat. D) sekä yhden hengen huone hotellissa (9 yötä) 3498€/hlö
 • lisämaksulliset hytit
 • lisämaksulliset retket
 • ruokajuomat matkan aikana
 • muut mahdolliset ruokailut ja juomat
 • palvelu- ja juomarahat M/S Ocean Diamond henkilökunnalle n. 13 USD/hlö/pvä

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hyttikategoriat

Hyttikategoria P (perushintainen hyttiluokka)
Ulkohytti, (19m2), 2 pyöreää ikkunaa, kannella 3, parivuode, suihku ja wc.

Hyttikategoria O
Ulkohytti (17-19m2), ikkuna, josta rajoitettu näkymä, hytti kannella 5 tai 6, parivuode tai erilliset vuoteet, kylpy ja wc.

Hyttikategoria D
Ulkohytti, (17-19m2), isompi ikkuna, kannella 4, 5 tai 6. Parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpy ja wc.

Hyttikategoria B
Ulkohytti, (17-19 m2), ikkuna, kannella 4, parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpy ja wc. Väliovi viereiseen hyttiin (connecting door).

Sviitti, kategoria A
(30m2), kalustettu parveke, jonne lasiovet, parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, sohva, kylpy ja wc.

Pakkaa mukaan

Matkalle kannattaa ottaa mukaan pieni reppu tai laukku maissakäyntiä ja retkiä varten. Pyyhkeitä ei tarvitse ottaa kotoa mukaan. Pakkaa mukaan myös kiikarit – ilman kiikaria paljon voi jäädä näkemättä. Ja ehdottomasti kamera!

Ota mukaan tuulenpitävä takki ja esim. lämmin fleece-pusero, lämpimiä sukkia, pitkälahkeiset housut, pipo/hattu, aurinkovoide ja käsineet. Hyvät, tukevat kengät ovat tärkeä varuste.

Kuka voi osallistua?

Matka ei ole fyysisesti erityisen rasittava, mutta matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti, ilman apuvälineitä. Kyse on turvallisuudesta: varustamo edellyttää, että kaikkien matkustajien tulee pystyä siirtymään veneestä toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua. Matkustajan tulee pystyä liikkumaan ilman apua myös luonnossa, epätasaisessa maastossa.

Menemme maihin myös erikoisvalmisteisilla zodiac-kumiveneillä. Kumiveneeseen siirtyminen vaatii normaalia liikuntakykyä.

Alle 18v. vuotias voi matkustaa täysi-ikäisen mukana.

Terveyteen liittyvät erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta tilanteesta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Passi

Grönlanti kuuluu Tanskaan, ota kuitenkin mukaan passi. Henkilökortti ei ole riittävä, koska varustamo vaatii kaikkien matkustajien passitiedot (passin numero, voimassaolon päättymispäivä, syntymäaika ja -paikka). Laivan lähtöselvityksessä passi luovutetaan virkailijalle. Passin saa takaisin risteilyn päättyessä.

Matkanjohtaja

Matkalla on suomalainen matkanjohtaja, mikäli ryhmän koko on yli 20 henkilöä.
Muutoin matkalla skandinaavinen tutkimusalus- ja opastiimi.
Matkustaminen Grönlannissa

Mitä erityistä on risteilymatkassa arktisille alueille?

Risteily arktisilla alueilla poikkeaa tavanomaisesta lomamatkasta tai risteilystä, sillä matkan kulkua ei voi lyödä lukkoon yksityiskohtaisesti. Monet asiat ovat ennustamattomissa, ja siksi reittikuvausta ja matkaohjelmaa on luettava ihannetilanteen kuvauksena. Tuuli- ja jääolosuhteet sekä virtaukset voivat aiheuttaa muutoksia ohjelmaan. Matkailu Koillis-Grönlannissa on erittäin vähäistä. Suunnitellulla reitillä ei ole matkailupalveluita, ja vain harvat laivat liikkuvat samoilla vesillä. Tutkimusmatkan johtaja päättää yhdessä kapteenin kanssa reitistä ja päiväohjelmasta matkan aikana pyrkien siihen, että saamme matkasta parhaan mahdollisen irti kulloisissakin olosuhteissa.

Pääosa maihinnousuista tapahtuu Zodiac-tyyppisillä kumiveneillä. Laiva ajaa niin lähelle jäätiköitä, lintuvuoria ja nähtävyyksiä kuin mahdollista. Sitten nousemme veneisiin päästäksemme maihin tai ajamme lähemmäs katsomaan valaita, hylkeitä, jäävuoria tai lintuja. Riippuu risteilystä, kuinka kauan aikaa maissa vietetään. Vaikuttavia tekijöitä ovat sää sekä aikataulu ja etäisyydet. Eteen voi tulla päiviä, joina ei päästä maihin lainkaan. Niitä voi seurata päiviä, joiden aikana käymme maissa useita kertoja.

 

Tärkeitä ohjeita koskien maihinnousua ja retkiä

Maissa liikkuessa on tärkeää osoittaa kunnioitusta alueen ainutlaatuista luontoa kohtaan. Älä jätä luontoon muuta kuin omat jalanjälkesi, älä ota mukaan muuta kuin muistot. Pysyttele lähellä omaa ryhmää. Tämä on erityisen tärkeää arktisilla alueilla, joilla jääkarhun kohtaaminen ei ole mitenkään ennen kuulumatonta. Jääkarhu on ihmisen kannalta vaarallisin petoeläin. Kesäisin hylkeiden pyynti on hankalaa, ja tästä syystä jääkarhut saattavat olla erittäin nälkäisiä. Jääkarhu voi vaania kukkulan tai metsästysmajan takana tai pienessä notkelmassa. On tärkeää noudattaa matkanjohtajan ja tutkimustiimin ohjeita.

Jako ryhmiin

Osanottajat jaetaan usein pienempiin ryhmiin. Syynä tähän käytäntöön on se, että rauhoitetuille alueille saa päästää vain tietyn määrän ihmisiä samanaikaisesti. Toinen syy on turvallisuus: meidän on otettava huomioon mahdolliset jääkarhut.

Laivamatkalla Grönlannissa tarvitaan monenlaisia vaatteita. Noustessamme maihin Pohjois-Grönlannissa meitä odottaa noin 5–7 asteen lämpötila. Merellä puolestaan tarvitaan lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita, päähinettä ja käsineitä. Pakkaa mukaan vaatteita, joita on helppo pukea kerroksittain, esimerkiksi pitkähihainen villa-aluspaita alimmaiseksi, college- tai fleecepaita välikerrokseksi ja veden- ja tuulenpitävä kuoritakki uloimmaksi. Alaosaan tiiviskankaiset vapaa-ajanhousut ja päälle veden- ja tuulenpitävät housut. Luonnossa vaelteluun ja maihinnousuun suosittelemme vedenpitäviä vaelluskenkiä, sillä veneisiin voi tulla vettä. Matkanjohtajamme pitävät huolta siitä, että kaikki pääsevät kuivin jaloin maihin, joten kumisaappaat voitte jättää kotiin. Tällä matkalla laiva on ainoastaan Albatros Travelin käytössä. Emme tästä syystä noudata mitään erityistä pukeutumiskoodia laivalla. Käytännölliset matkavaatteet riittävät hyvin, myös juhlallisempina iltoina.

Sää on osa matkaa

Arktisilla alueilla matkaan tulee sään tai olosuhteiden takia niin usein muutoksia, että kannattaa ajatella sään olevan osa matkaelämystä. Korvauksia ei makseta myöhästymisistä tai muutoksista elleivät ne kestä yli 24 tuntia. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka maailman laidalle Mielenkiintoinen matka. Paljon luontoa ja paikalliselämää. Hieno reissu! Mutta jos Albatross haluaisi tämän matkan kansainväliseksi, niin pääkieli laivalla tulisi olla englanti. Nyt oltiin aika pitkälti tanskalaisten velipuolen asemassa... Vastuullinen tanskalainen matkanjohtaja voisi jäädä jo eläkkeelle ja antaa tilaa nuoremmille päteville ja osaaville matkanjohtajille ja oppaille, jotka olivat tosi mukavia ja tekivät hyvää työtä. Tiedotus olisi voinut olla parempaa ja ajankohtaisempaa, ennen kaikkea muutosten suhteen (esim. piti saapua alkuillasta satamaan, mutta klo 21 ilmoitettiin, että saapuminen vasta aamulla)
Date published: 2018-08-21
Rated 5 out of 5 by from Elämyksiä Grönlannissa ! Osallistuimme (2 hlö:ä) 1.8.-10.8.2018 järjestettyyn risteilyyn. Ensinnäkin parhaimmat kiitokset suomalaisryhmämme matkanjohtajalle. Koko kansainvälinen retkitiimi (oppaat ja laivahenkilökunta) oli asiantuntevaa ja auttavaista/huolehtivaa, joten meillä matkustajilla oli loistava mahdollisuus nauttia kaikesta tarjolla olevasta: niin elämyksistä retkikohteissa kuin palvelusta laivalla. Matkan suurinta antia olivat mykistävät Grönlannin maisemat vuonoineen, vuorineen ja jäävuorineen sekä vierailut pienissä kylissä, joissa asui vain muutama kymmen inuiittia. Näimme Grönlantia aidoimmillaan.
Date published: 2018-08-13
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Olin tällä matkalla pari päivää sitten. Enimmäkseen asiat oli hoidettu hyvin. Minua kuitenkin kiusasi tiedoituskäytäntö. Kaikki joutuivat kuuntelemaan pitkiä monologeja tanskan kielellä. Olisi voitu hoitaa hyvin pienryhmissä omalla kielellä. Harmitti, kun tieto kulki virheellisenäkin välillä esim helikopterilennosta. Kysyin molemmilta suomea puhuvilta oppailta kokoontumispaikasta. Sain tiedon, että kokoonnutaan laiturilla maissa. Kuitenkin meitä kaipailtiin laivan infossa, jossa toiset odottivat meitä turhaan, kun me olimme jo laiturilla. Muuten järjestelyt olivat hyvät.
Date published: 2018-08-12
Rated 4 out of 5 by from Arktisia elämyksiä Matka oli mielenkiintoinen ja elämyksellinen. Laivan henkilökunta oli todella ystävällistä ja palvelualtista. Hytti edullisimmassa luokassa oli iloinen yllätys: suuri, siisti ja viihtyisäksi rempattu. Ärsyttävää oli aikataulujen venyminen tanskan kielisten luentojen suhteen, jolloin pienemmät kieliryhmät (enlanti, suomi, ruotsi)joutuivat usein odottelemaan pitkään. Ruoka oli hyvää, tarjolla olisi voinut olla enemmän edullisempia viinejä.
Date published: 2018-08-11
Rated 4 out of 5 by from Syventävä kokemus Laivalla 7 yötä on ihan sopiva pituus ja mukavan pieni alus. Hyvin suunniteltu ohjelma kattoi laajasti tietoa sekä risteilyistä että itse kohteesta. Matka täytti odotuksemme. Ruoka oli erinomaista ja sitä riitti runsaasti. Otimme korotuksen hyttiluokkaan ja se kannatti. Hytti oli erinomaisen tilava ja säilytystilaakin oli runsaasti. Suurin vastoinkäyminen oli laivaan saapuminen ensimmäisellä kerralla. Sää oli tuulinen ja vettä vihmoi, lento oli 2 tuntia myöhässä ja ilta hämärtyi. Kumiveneeseen meno tässä tilanteessa oli epämiellyttävää. Kuljettaja oli varomaton ja kasteli meidät aallokossa melko pahasti. Koska matkalaukkujen tulo oli myöhemmin jouduimme kuivattelemaan läpimärkiä vaatteistamme tukan kuivaajalla. Henkilökunta ei tarjonnut apua, vaikka tilanne näkyi vaeltaessamme märissä vaatteissamme. Toisinaan tuntui, että Tanskan kielinen informaatio oli paljon kattavampaa. Aikataulullisesti hyvin aikaiset keräykset ovat myös epämiellyttäviä. Meillä oli ongelma maksaa luottokortilla, vaikka maksualueeksi oli määritetty koko Eurooppa sisältäen Grönlannin. Laivayhtiön maksut kulkivatkin Amerikan kautta. Kaiken kaikkiaan hieno kokemus, täytynee uusia toisissakin kohteissa.
Date published: 2018-08-11
Rated 4 out of 5 by from Grönlannin loistoristeily oli huikea kokemus Vastasi ja jopa ylitti odotukset
Date published: 2018-08-13
 • y_2019, m_8, d_23, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_GLCSC04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

GLCSC04GFI