Linnaloma Unkarissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan Unkariin, tutustu tuntemattomaan maaseutuun ja yövy tunnelmallisessa linnahotellissa.

Unkari tarjoaa hyvää ruokaa ja viiniä, joita siivittää mustalaisviulun ilon ja surun täyteinen ääni. Viinitiloilla maistelemme Tokajin maailmankuuluja viinejä sekä Egri Bikavéria, häränverta. Majoitumme kauniin luonnon keskellä sijaitsevaan linnahotelliin, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Tunnettu linnahotelli on peräisin 1920-luvulta ja sen on suunnitellut Kálmán Lux. Linnan tyyli edustaa uusrenessanssia. Linna sijaitsee kansallispuistossa Hármorijärven rannalla. Hemmottelua kaipaaville hotellista löytyy poreallas, turkkilainen sauna, suolahuone ja sisäuima-allas.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Unkarin forintti

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Budapestiin. Kaupunkikierros Budapestissa, matka jatkuu Lillafürediin ja hurmaavaan linnahotelliimme.
Päivä 2 Szilvásváradin lipizzanhevoset, linnastaan tunnettu kaunis barokkikaupunki Eger, viinimaistiaiset Szépasszonyvölgyssä.
Päivä 3 Tutustumme Hámorijärven rannalla sijaitsevan linnahotellimme ympäristöön, Istvánin tippukiviluola ja ajelu vanhan veturin vetämällä junalla kapearaiteisella rau
Päivä 4 Lounas satumaisessa kansallispuistossa sijaitsevassa hyvässä kalaravintolassa, joka tunnetaan tuoreista forelleista.
Päivä 5 Matka kulkee kauniiden maisemien läpi tunnettuun Tokajin pikkukaupunkiin. Käymme perinteisessä Rákóczin viinikellarissa ja maistelemme heidän tunnettuja viinejä
Päivä 6 Bussimatka Budapestiin ja lento Helsinkiin.

Hotelli

Hotel Palota

Upea ja tunnelmallinen neljän tähden (paikallinen luokitus) linnahotelli vehreässä ympäristössä Lillafüredin pienellä kylpyläpaikkakunnalla. Hotelli sijaitsee keskellä Bükkin kansallispuistoa Hámorijärven rannalla, josta on upeat näkymät metsäisille vuorille. Linna rakennettiin 1920-luvulla uusrenessanssityyliin, mutta toimii nyt hotellina, jossa on aulabaari ja kaksi ravintolaa. Hotellissa on myös kylpyläosasto, johon kuuluu sisäuima-allas, sauna, höyrysauna, poreallas ja suolahuone. Lisämaksusta tarjolla on hierontaa ja hoitoja. Hotellissa on 130 huonetta, joiden koko vaihtelee. Kaikissa on nykyaikaiset mukavuudet, kuten tv, Wi-Fi, tallelokero ja minibaari. Hotellissa on myös hissi, mutta sillä ei pääse kaikkiin kerroksiin.
 
Lue lisää: https://hotelpalota.hu

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Budapestiin. Kaupunkikierros Budapestissa, matka jatkuu Lillafürediin ja hurmaavaan linnahotelliimme.

Budapestin lentokentältä suuntaamme kaupungin keskustaan. Aloitamme matkan kaupunkikierroksella. Tonavan länsipuolella sijaitsee vanhempi osa Buda Linnavuorineen, kuvauksellisine katuineen ja keskiaikaisine taloineen. Budassa sijaitsee myös Matiaksen kirkko, jossa kruunattiin Unkarin kuninkaat. Kukkulan laidalla seisoo Kalastajalinnake, jolta on upeat näkymät joelle ja kaupunkiin. Myös Géllertinvuorelta on hienot näkymät. Modernimpi Pest sijaitsee Tonavan itäpuolella. Pestissä on leveitä bulevardeja ja kauniita rakennuksia 1800-luvun loppupuolelta. Tällä puolella Tonavaa näemme Kaupunginpuiston, Sankarien aukion ja Parlamenttitalon. Matka jatkuu ihastuttavaan neljän tähden linnahotelliin, joka sijaitsee vehreässä ympäristössä Lillafüredin pienellä kylpyläpaikkakunnalla Bükkin kansallispuiston keskellä. Hámorijärven rannalta on hienot näkymät metsäisille vuorille. Linna rakennettiin 1920-luvulla ja se edustaa uusrenessanssityyliä. Nykyään linnassa toimii neljän tähden hotelli, jossa on aulabaari ja kaksi ravintolaa. Syömme hotellissa ensimmäisen unkarilaisen illallisen.

Päivä 2
Szilvásváradin lipizzanhevoset, linnastaan tunnettu kaunis barokkikaupunki Eger, viinimaistiaiset Szépasszonyvölgyssä.

Tukevan aamiaisen jälkeen suuntaamme maaseudulle. Määränpäämme on Szilvásvárad, joka on pieni, lipizzanhevosista tunnettu kylä. Hevosia kasvatettiin Habsburgien aatelissuvulle sotilaskäyttöön sekä vetämään koristeellisia vaunuja, kun aateliset tarvitsivat kyytiä jonnekin. Tällä hetkellä hevoskasvattamossa on noin 250 hevosta, joista osan pääsemme näkemään. Matka jatkuu kauniiseen Egerin barokkikaupunkiin. Se tunnetaan linnastaan, monista historiallisista rakennuksistaan ja kansainvälistä arvostusta nauttivista punaviineistään. Tunnetuin niistä on Egri Bikavér, ”Egerin häränveri”. Sinä aikana, kun Unkari oli osa osmanien valtakuntaa – lähes 100 vuotta – Egeristä tuli tärkeä rajakaupunki. Osmanit uudistivat linnaa, muuttivat kirkkoja moskeijoiksi ja rakensivat kylpylöitä ja minareetteja. Yksi minareetti on yhä pystyssä ja se muistuttaa ajasta osmanien vallan alla. Päivän päätteeksi käymme vielä Szépasszonyvölgyssä, ”kauniin naisen laaksossa”. Siellä on lukemattomia viinitiloja. Pääsemme nauttimaan ison annoksen unkarilaista elämäniloa rakkaudella valmistetun paikallisen viinin muodossa.

Päivä 3
Tutustumme Hámorijärven rannalla sijaitsevan linnahotellimme ympäristöön, Istvánin tippukiviluola ja ajelu vanhan veturin vetämällä junalla kapearaiteisella rau

Tänään tutustumme Bükkin kansallispuistoon, jossa ihastuttava linnahotellimme sijaitsee. Kansallispuisto perustettiin 1976 ja se on Unkarin suurin. Sitä hallitsee kaunein lehtimetsä, mitä kuvitella saattaa: puut ovat valtaosin tammia ja pyökkejä. Metsässä elää sekä ilveksiä että villisikoja, sudet ovat palanneet seudulle, ja onpa metsässä nähty myös yksittäisiä karhuja, jotka ovat tulleet rajan yli Slovakian puolelta. Keskellä metsää sijaitsee kaunis Hámorijärvi, jonka pintaan metsän peittämät vuoret heijastuvat. Kävelemme muutamia satoja metrejä metsässä käydäksemme Istvanin kuuluisassa ja vaikuttavassa tippukiviluolassa, joka löydettiin vuonna 1913, kun eräs koira putosi alas syvään kuoppaan. Koiraa pelastettaessa luola löytyi. Luolaan tehtiin vähitellen helpompikulkuinen aukko, ja luola avattiin yleisölle 1931. Alueella on rehevän vehmasta, on kirkasvetisiä puroja ja pieniä vesiputouksia. Luonnon värien yhdistelmä on lumoava. Teemme täällä 20 min junamatkan pienellä historiallisella rautatiellä. Vanhanaikainen veturi vetää junan pieneen Miskolcin kaupunkiin. Miskolcissa on aikaa katsella kaupunkia ja ehkä tehdä ostoksia omatoimisesti. Iltapäivällä palaamme jälleen hotelliin. Illalla syömme illallisen hotellissa.

Päivä 4
Lounas satumaisessa kansallispuistossa sijaitsevassa hyvässä kalaravintolassa, joka tunnetaan tuoreista forelleista.

Tänään emme matkaa kauas, vain lähellä sijaitsevaan ravintolaan. Ravintola on peräisin 1930-luvulta ja sijaitsee keskellä samaa kansallispuistoa, jossa asumme. Puisto on täynnä puroja, joiden puhdas ja kristallinkirkas vesi on peräisin seudun monista lähteistä. Kalat, kuten forelli ja taimen, viihtyvät puroissa. Puistossa on myös muutamia forelliviljelmiä, joista yhtä käymme katsomassa. Lounaaksi nautimme vasta pyydettyä kirjolohta, jota maustavat ravintolan omasta puutarhasta poimitut yrtit. Palaamme lounaan jälkeen Lillafürediin ja linnahotelliimme, joka on itsessään nähtävyys. Toinen hotellin ravintoloista on saanut nimensä kuningas Matiaksen mukaan, ja ravintolan lasimaalaukset esittävät historiallisia unkarilaisia linnoja. Hotellin ympäristössä on isoja puistoalueita, joilla kasvaa harvinaisia kasveja. Hotellin alapuolella, Szinva- ja Garadnajokien välissä, on ”riippuva puutarha”. Alueella on myös vesiputous, joka on tiettyinä vuodenaikoina varsin vaikuttava. Tekojärvi rakennettiin 1800-luvun lopulla, kun jokia padottiin, jotta rautateollisuuden masuuneja varten saatiin vettä. Järvi on 1,5 km pitkä, ja kesällä järvellä voi soudella tai meloa vuokraveneellä tai -kanootilla.

Päivä 5
Matka kulkee kauniiden maisemien läpi tunnettuun Tokajin pikkukaupunkiin. Käymme perinteisessä Rákóczin viinikellarissa ja maistelemme heidän tunnettuja viinejä

Unkarissa lähellä Slovakian rajaa sijaitsee kaupunki nimeltä Tokaj. Sinne on linnahotellistamme matkaa n. 75 km. Kaupunkia ympäröi Tokajvuori, joka on entinen tulivuori ja jonka laava ja hiekkainen savimaa luovat täydelliset edellytykset makeiden valkoviinien tuotannolle. Tänään käymme Tokajissa ja tutustumme Unkarin viinihistoriaan viinialueella, joka on ollut vuodesta 2002 Unescon maailmanperintökohde. Alueen läpi virtaa Bodrogjoki, Tiszan sivujoki. Charmikas ja rauhallinen Tokaj on nykyään kuin elämännautintojen keskus. Käymme tunnetussa keskiaikaisessa Rákóczin viinikellarissa ja maistelemme tilan valkoviinejä. Tokaj tunnetaan parhaiten jalohomeen makeuttamista viineistään, joita alettiin valmistaa jo 1500-luvun loppupuolella. Tokajien makeus ilmoitetaan perinteisesti puttonyos-asteikolla. Puttony on kori, johon mahtuu noin 25 kg viinirypäleitä. Mitä useampia korillisia jalohomeisia rypäleitä viiniin on käytetty, sitä makeampi viini. Nykyään puttonyos-luku kertoo myös jäännössokerin määrän valmiissa viinissä. Meillä on lisäksi aikaa tutustua tähän viihtyisään kaupunkiin omatoimisesti.

Päivä 6
Bussimatka Budapestiin ja lento Helsinkiin.

Heräämme viimeiseen aamuun Unkarissa tällä kertaa. Aamiaissalissa nautimme vielä aamiaisen. Palaamme takaisin pääkaupunkiin Budapestiin ja sen lentokentälle. On kotimatkan aika.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
248€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Budapest – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus (5 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa linnahotelli Palotassa, Lillafüredissä (paikallinen luokitus neljä tähteä)
 • 5 aamiaista
 • 5 illallista
 • 2 viinimaistelua
 • Kuljetukset ja retket sekä sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Matkalle mukaan

Retkille kannattaa varata hyvät kengät, joilla on mukava kävellä luonnossa ja Istvanin tippukiviluolassa.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21HURTR05AFI1909