Leipzig – Turandot ja Tosca

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Oopperamatka Leipzigiin kahden Puccinin rakastetuimman teoksen – Toscan ja Turandot’n – seurassa.

Uutuus

Rentouttava ja elämyksekäs matka Leipzigiin, jossa teemana on Puccini ja kaksi italialaisen mestarin tunnetuinta teosta, Turandot ja Tosca. Vietä muutama päivä Leipzigissa, jossa monet tunnetut muusikot ovat opiskelleet, asuneet ja saaneet vaikutteita. Heistä mainittakoon Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Felix Mendelssohn Bartholdy sekä Clara ja Robert Schumann unohtamatta Hanns Eisleria, Edvard Griegiä, Albert Lortzingia, Gustav Mahleria ja Richard Wagneria.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Kiertomatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Leipzig
Päivä 2 Kaupunkikierros - ooppera Turandot
Päivä 3 Bach ja Thomaskirche - ooppera Tosca
Päivä 4 Kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Leipzig

Leipzig on musiikkikaupunki, jossa monet merkittävät muusikot ovat opiskelleet, asuneet ja esiintyneet. Leipzig on kuuluisa hienoista oopperanäytännöistään, joissa soittaa kaupungin ylpeys, Gewandhaus Orchester. Kaudella 2017–2018 orkesteri vietti 275-vuotisen taipaleensa kunniaksi juhlavuotta. Orkesteri esiintyy ympäri maailmaa ja sitä pidetään Berliinin ja Wienin filharmonisten orkestereiden tasoisena. Kaupungissa järjestetään lisäksi kesäkuussa 2019 Bach-juhlat.

Matka on luonnollisesti omistettu Giacomo Puccinille ja hänen teoksilleen Turandot ja Tosca, mutta Leipzigia ei voi ajatella ilman Wagneria, Griegiä, Mendelssohnia, Bachia ja Mahleria.

Leipzig on Saksin osavaltion pääkaupunki, jonka historia on pitkä ja kunniakas. Kaupunki kuihtui hieman Itä-Saksan aikoina, mutta on noussut uuteen kukoistukseen. Leipzig on taloudellisesti merkittävä kaupunki, jonka asukasluku on noin 600 000. Aikaisemmin Leipzig oli tärkeä kauppakaupunki, joka veti puoleensa kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä.

Saksojen yhdistymisen jälkeen monet huonoimpaan kuntoon joutuneista rakennuksista purettiin ja keskusta rakennettiin uudelleen. Kaupunkiin rakennettiin myös raitiotie- ja metroverkosto, joka on Saksan laajimpia.

Saavumme Leipzigiin myöhään alkuillasta ja ajamme suoraan hotellille.

Syömme illallisen hotellissa.

Päivä 2
Kaupunkikierros - ooppera Turandot

Teemme kävelykierroksen Leipzigin keskustassa ja näemme paikkoja, joissa kuuluisat muusikot ovat toimineet ja/tai asuneet. Richard Wagner syntyi Leipzigissa, Johann Sebastian Bach toimi Thomaskirchen kanttorina – sinne hänet on myös haudattu – ja säveltäjä Felix Mendelssohn työskenteli ja kuoli Leipzigissa. Edvard Grieg opiskeli Leipzigissa ja sekä Mahler että Schumann oleskelivat kaupungissa. Vuodesta 1840 Leipzigin ooppera on kuulunut Euroopan johtaviin oopperataloihin, ja sen orkesteri Gewandhaus Orchester on yksi arvostetuimpia.

Iltapäivällä tutustumme Pucciniin ja illan oopperaan Turandot’hon. Turandot jäi Puccinilta kesken, sillä hän kuoli 1924. Franco Alfano viimeisteli teoksen ja se sai ensi-iltansa Milanon La Scalassa vuonna 1926.

Tarina on sijoitettu Kiinaan ja on rakkausdraama kiinalaisen prinsessan ja persialaisen prinssin välillä. Oopperassa on kauniita aarioita, joista tunnetuimman, kolmannen näytöksen Nessun Dorman, teki kuolemattomaksi Luciano Pavarotti.

Esitys alkaa klo 19. Yhdellä tauoista nautitaan pientä syötävää sekä lasi viiniä (sis. hintaan). Esityksen jälkeen palaamme hotellille kävellen.

Päivä 3
Bach ja Thomaskirche - ooppera Tosca

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kaupungille ja käymme Bach-museossa sekä Thomaskirchessä. Johann Sebastian Bach, jota pidetään barokin merkittävimpänä säveltäjänä, tuli vuonna 1723 Leipzigiin opettamaan Thomasschuleen ja Thomaskirchen urkuriksi. Urkujen soiton lisäksi hän sai vastuulleen Thomaner-kuoron, joka on vuonna 1212 perustettu poikakuoro. Nykyään kuoro on maailmankuulu ja esiintyy merimiespaidoissa (”Kieler Blusen”). Bach oli varsin tuottelias, mutta tarvitsi työpaikan elättääkseen perheensä: Bach sai ensimmäisen vaimonsa – joka oli myös hänen serkkunsa – kanssa seitsemän lasta ja toisen vaimon kanssa vielä 13. Hänen musikaalinen tuotantonsa olisi saattanut olla paljon laajempi, mutta toki hän jätti jälkeensä laajan ja unohtumattoman sävellyskokoelman. Käymme Bach-museossa, joka sijaitsee kirkon kupeessa. Museo antaa hyvän kuvan musikaalisesta perheestä ja säveltäjämestarista.

Myös tänään pysähdymme iltapäivällä tutustumaan illan oopperaan. Tosca on kolminäytöksinen draama, jonka tapahtumapaikka on Rooma Napoleonin valtakaudella 1800-luvun alussa. Innoituksensa oopperaan Puccini sai Sarah Bernhardtin tähdittämästä näytelmästä La Tosca. Esityksessä on politiikkaa, rakkautta ja mustasukkaisuutta. Toscan ja Cavaradossin rakkaus voi päättyä vain huonosti.

Esitys alkaa klo 18.00 joten joko myöhäisen lounaan tai aikaisen illallisen jälkeen tapaamme oopperatalolla hyvissä ajoin. Yhdellä tauoista nautitaan pientä syötävää sekä lasi viiniä (sis. hintaan). Esityksen jälkeen palaamme hotellille kävellen.

Päivä 4
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen sinulla on omaa aikaa ennen kotimatkaa. Osa haluaa kenties shoppailla, toiset katsella kaupunkia ja nähtävyyksiä. Kaupungissa on myös näkemisen arvoisia museoita, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellilta: Stasi-museo (vapaa pääsy), Grassi-museo laajoine soitinkokoelmineen, pienehkö Richard Wagner -museo, Mendelssohnin talo, iso taidemuseo sekä hieno eläintarha. Muistathan kuitenkin tarkistaa museoiden ja nähtävyyksien aukioloajat maanantaisin.

Voit myös kulkea ”musikaalista” reittiä ja katsastaa paikkoja, joissa tunnetut muusikot ovat oleskelleet.

Lähdemme kohti lentokenttää iltapäivällä.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki –  Leipzig – Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Westin Leipzig -hotellissa
 • istumapaikat oopperaan (kategoria 2)
 • aamiaiset
 • yksi illallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 148€/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 40€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ooppera

Matkan hintaan sisältyy liput kategoriasta 2, jotka ovat riveillä 5–7 (voi olla myös parvella). Kaikilta paikoilta on hyvät näkymät. Kävelemme oopperatalolle hyvissä ajoin hotellilta. Halutessasi voit tulla suoraan oopperatalolle ja tavata ryhmän siellä.

Hintaan sisältyy lasi viiniä ja pientä syötävää yhdellä väliajalla molemmissa esityksissä.

 

Hotelli

Majoitumme Westin Leipzig -hoteliin, joka on uudehko ja keskustassa sijaitseva neljän tähden hotelli. Kaikkialle voi kävellä, ja museot ja ostospaikat sijaitsevat melkein heti oven ulkopuolella. Kävelymatka oopperatalolle on noin 13 min (1 km), kävelemme myös takaisin hotellille.

The Westin Hotel Leipzig
Gerberstrasse 15
04105 Leipzig
Germany
Puh: +49 341 988-0
info@westin-leipzig.com
Hotellin kotisivut:
https://www.westin-leipzig.de/en/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni laukku tai reppu, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Pukeutuminen

Maaliskuusssa kevät voi jo olla aluillaan, mutta voi myös olla kylmää, kuten Suomessakin. Pakkaa mukaan hyvät, mukavat jalkineet.
Oopperassa ei ole pukukoodia, mutta saksalaiset pukeutuvat usein siististi. Suosittelemme pukeutumaan rennon tyylikkäästi.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

19DEROP01AFI1503