Kuuba - Karibian sielu

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Kuuban viehättävien kaupunkien tunnelma ja tutustu kauniiseen saareen. Kiertomatkan päätteeksi rentouttava rantaloma.

Näet Kuuban kiinnostavimmat nähtävyydet. Matka alkaa Havannasta, jossa käymme ajelulla vanhoilla amerikanraudoilla, teemme kävelyretken vanhassakaupungissa ja näemme, kuinka kuuluisia kuubalaisia sikareja rullataan. Matkaamme Hemingwayn jalanjäljissä ja näemme Havannassa Hemingwayn vanhan talon, jossa tuntuu että aika on pysähtynyt paikoilleen. Unescon suojelemassa Trinidadissa palaamme ajassa taaksepäin ja Cienfuegosissa näemme uuden maailman vanhimman teatterin. Varaderon valkeat hiekkarannat ovat matkan viimeinen etappi, jossa saat nauttia hemmottelusta tasokkaassa hotellissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Peso (CUC)

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Havanna
Päivä 2 Havanna - tupakkatehdas - kaupunkikävely vanhassakaupungissa - ajelu vanhoilla amerikanraudoilla
Päivä 3 Havanna - Hemingwayn Kuuba ja kuubalaisia tanssirytmejä
Päivä 4 Havanna - omaa aikaa
Päivä 5 Havanna - kaupunkikierros Cienfuegosissa - Trinidad
Päivä 6 Trinidad - kaupunkikävely - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 7 Trinidad - Santa Clara - Varadero
Päivä 8–9 Varadero - rantaelämää ja rentoutumista
Päivä 10 Varadero - kotimatka
Päivä 11 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotel Sevilla

 • 178 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 2 ravintolaa
 • 2 baaria
 • Hissi
 • Ulkouima-allas
 • Pieni kuntosali

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Sevilla on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä kansallista taidemuseota ja kuuluisaa Prado-katua, joka vie satamapromenadi El Malecónille. Kävelyetäisyydellä on Hemingwayn kantabaarit ja kävelykatu Calle Obispon. Hotelli on alunperin rakennettu vuonna 1908 ja kauniissa rakennuksessa on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Sevillassa on kaksi ravintolaa ja baaria, uima-allasalue ja pieni kuntosali. Wifi lisämaksusta.

Huoneet ovat tilavia ja kaikissa huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, tv, ilmastointi, silitysrauta ja -lauta, tallelokero ja hiustenkuivain.

Bed & breakfast Kuubassa

Majoitumme matkan aikana yksityismajoituksissa.

Nämä majoitukset ovat yksityisten kuubalaisten omistamia, jotka ovat saaneet luvan harjoittaa yritystoimintaa alalla, joka on edelleen hyvinkin tiukasti valtion hallinnassa. Joissain tälläisistä majoituspaikoista on useampia huoneita, joissain ainoastaan yksi huone.

Ne yksityismajoitukset, joita käytämme sijaitsevat keskeisillä paikoilla, ja niissä on useampia huoneita. Tavallisimmin bussi ei pääse aivan majoituspaikan eteen, koska kadut/kujat ovat kapeita. Varaudu siis siihen, että kannat omat matkatavarasi bussilta majapaikkaan (muutama sata metriä). Aamiainen tarjoillaan majoituspaikassa ja sen sisältö voi vaihdella paikasta riippuen. Useimmiten aamiainen sisältää kahvia, teetä, hedelmiä, leipää ja kananmunia.

Osassa paikoista omistajaperhe asuu samassa talossa, osassa he asuvat toisaalla.

Huoneet
Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustettuja ja varustettuja, mutta siistejä. Niissä on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kattotuuletin tai pieni ilmastointilaite. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku/kylpy. Yksityismajoituksessa ei ole samanlaisia palveluita kuin hotellissa, joten on hyvä idea ottaa mukaan esim. oma mieluinen saippua ja shampoo. Kylpyhuoneissa on isot pyyhkeet, mutta pieni oma käsipyyhe on käytännöllinen lisämukavuus.

Iberostar Laguna Azul

 • 814 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 6 ravintolaa
 • 2 snackbaaria
 • 8 baaria
 • Hissi
 • 4 ulkouima-allasta
 • Wi-fi (maksuton)
 • Kuntosali
 • Spa (lisämaksusta)

Tämä viihtyisä neljän tähden (paikallinen luokitus) rantahotelli sijaitsee mainiolla paikalla Varaderon trooppisella hiekkarannalla. Hotellissa on kuusi ravintolaa, 2 snackbaaria ja 8 baaria. Hotellista on suora käynti valkoiselle hiekkarannalle, ja mikäli pidät enemmän uima-altaasta, voit valita neljästä erilaisesta hotellin trooppisessa puutarhassa. Hotellissa on myös kuntosali, tenniskenttä ja spa (lisämaksusta). Maksuton wi-fi koko hotellin alueella.

Huoneet
Tilavissa huoneissa (42 m2) on joko kaksi erillistä yhden hengen vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on tv, ilmastointi, mahdollisuus kahvin/teen keittämiseen, minibaari, silitysrauta ja -lauta, hiustenkuivain ja wifi. Huoneissa on joko parveke tai terassi. 

Lue lisää:
https://www.iberostar.com/en/hotels/varadero/iberostar-laguna-azul/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.) 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.498€
Helsinki
2.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Havanna

Lennämme Havannaan, jonka espanjalaiset perustivat 1515. Kaupunkia on siirretty kahdesti ennen nykyistä paikkaansa Kuuban pohjoisrannikolla. Vuonna 1556 Havannasta tuli Kuuban pääkaupunki ja lähes pakollinen pysähdyspaikka eurooppalaisille, jotka olivat matkalla Latinalaiseen Amerikkaan tai sieltä pois. Vilkas laivaliikenne sai kaupan kukoistamaan, ja lyhyessä ajassa Havannasta tuli Kuuban suurin ja merkittävin kaupunki. Havannan kaunis kaupunki on tunnettu viehättävästä, historiallisesta keskustastaan. Hotellimme sijaitsee vanhankaupungin sydämessä, joten täältä on helppo lähteä tutkimaan nähtävyyksiä, museoita, baareja ja ravintoloita.

Päivä 2
Havanna - tupakkatehdas - kaupunkikävely vanhassakaupungissa - ajelu vanhoilla amerikanraudoilla

Aloitamme päivän vierailemalla yhdessä kaupungin tupakkatehtaista, jossa näemme, miten kuuluisia havannalaisia sikareja rullataan.Kävelemme alkuperäiseen Havannaan, joka pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi 1982. Kaupunki on saanut lisäksi ansaitusti tittelin Heritage of Mankind, sillä Havannan vanhakaupunki on yksi Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneistä kaupunkialueista, jolla sijaitsee monia historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja monumentteja 1500–1800-luvuilta. Kun kulkee pitkin kapeita mukulakivikatuja, ohi massiivisten puuovien ja valurautakoristeisten parvekkeiden, on helppo tuntea siirtyvänsä ajassa taaksepäin. Kävelemme pitkin Calle Obispoa, joka näyttää täsmälleen samalta kuin joitakin vuosisatoja aikaisemmin: mukulakivikatuja ja koristeellisia parvekkeita. Määränpäämme on Plaza de Armas, jossa näemme vaikuttavan Palacio de los Capitanes Generalesin. Palatsi valmistui 1791 ja toimi aina vuoteen 1898 siirtomaan kuvernöörin residenssinä.

Näemme myös kaksi muuta Havannan merkittävää aukiota, Plaza Viejan ja Plaza San Franciscon, joilta molemmilta löytyy erinomaisia esimerkkejä Espanjan siirtomaavallan aikaisesta arkkitehtuurista. Jatkamme matkaa Katedraaliaukiolle (Plaza de la Catedral) ja näemme mahtavan rakennuksen, jonka jesuiitat panivat alulle 1748 ja josta aikanaan tuli Havannan katedraali. Tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbuksen maallisia jäänteitä säilytettiin pitkälle 1800-luvulle asti nimenomaan tässä katedraalissa, kunnes espanjalaiset veivät ne mukanaan siirtomaaherruuden päätyttyä. Aukion laidalla sijaitsee myös useita vanhoja palatseja. Pitkä matka ei ole myöskään kuuluisaan La Bodeguita del Medio -baariin, jossa Ernest Hemingwayllä oli tapana nauttia mojitoja tuon ajan merkittävien taiteilijoiden, kirjailijoiden ja poliitikkojen kanssa. Lounaan jälkeen nousemme vanhoihin amerikanrautoihin. Nämä autot on tuotu Kuubaan ennen vuoden 1959 vallankumousta. Siirrymme Havannan uudelle puolelle ja teemme sen tyylillä!

Päivä 3
Havanna - Hemingwayn Kuuba ja kuubalaisia tanssirytmejä

Aloitamme päivän Hemingwayn jalanjäljissä. Vierailemme La Vigíassa, Hemingwayn kodissa, jossa hän asui yli 20 vuotta. Talo näyttää kutakuinkin samalta kuin Hemingwayn asuessa siellä. Talo halutaan säilyttää mahdollisimman koskemattomana, mistä syystä emme pääse rakennukseen sisään. Kurkistelemme sen sijaan sisään ikkunoista ja teemme kierroksen pihassa, jossa seisoo myös Hemingwayn vene, Pilar. On helppo ymmärtää, miksi Hemingway rakasti paikkaa: ympäristö on kovin idyllinen trooppisine kukkineen ja varjostavine puineen. Lukuisat valkoiseksi maalatut puutarhatuolit ja kaunis, mutta rapistunut uima-allas kertovat seurallisuudesta ja elämästä nauttimisesta. Macho-kirjailijaksi Hemingwayllä oli yllättäen mainio sisustusmaku

Iltapäivällä vierailemme Habana Compás -tanssikoulussa, joka tunnetaan omaperäisestä tanssityylistään. Se on sekoitus espanjalaista tanssia ja afrokuubalaisia rytmejä. Taitavat tanssijat ovat maailmankuuluja ja ovat esiintyneet Euroopassa useita kertoja.

Yövymme Havannassa.

 

Päivä 4
Havanna - omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Vanhakaupunki tarjoaa mielenkiintoisia kävelyreittejä, viihtyisiä kahviloita ja Hemingwayn suosikkibaareja. Vieraile esimerkiksi kauniissa vanhassa apteekissa Obispon kävelykadulla tai kansallisessa taidemuseossa ”Museo Nacional de Bellas Artesissa”, joka sijaitsee vain muutaman minuutin päässä hotellilta. Tai käy Vallankumousmuseossa, ja näe kuvia Fidel Castron ajoilta.

Matkanjohtaja auttaa mielellään suunnittelemaan päivän ohjelmaa.

 

Päivä 5
Havanna - kaupunkikierros Cienfuegosissa - Trinidad

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti itää ja Cienfuegosia, jossa teemme kaupunkikierroksen. Cienfuegosia, jossa on 150 000 asukasta, pidetään yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista, kiitos vaikuttavan arkkitehtuurin ja sijainnin Karibianmeren rannalla. Kaupungissa toimii yksi Kuuban vilkkaimmista satamista. Cienfuegos on rikastunut tuottamalla lannoitteita ja jauhoa sekä jalostamalla öljyä. Lisäksi perinteisemmät kalastus sekä sokeri-, hedelmä- ja tupakkakauppa ovat tärkeitä tulonlähteitä. Cienfuegos on Kuuban varakkaimpia kaupunkeja. Kaupunkikierroksemme vie meidät läpi Cienfuegosin vanhankaupungin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sekä ohi kauniin Tomas Terry -teatterin, jota koristavat tyylikkäät parvekkeet. Teatteri on rakennettu vuonna 1895.

Seuraava kohteemme on Trinidad, yksi Kuuban suurimmista kaupungeista. Trinidadin perinteistä siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria pidetään ei vain Kuuban, vaan koko Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneenä. Talojen punaiset tiilikatot muodostavat hienon vastakohdan vehreille, kukkien täyttämille pihoille. Ikkunaluukkujen takaa löytyy valtavia huoneistoja täynnä hienoja rottinki- ja mahonkihuonekaluja, upeita tapetteja ja vanhoja öljymaalauksia. Kaiverrusten peittämät pylväät kannattelevat kovapuisia parvekkeita, ja pihoihin kuljetaan koristeellisten rautaporttien kautta. Trinidad  on kuin elävä ulkoilmamuseo.

Trinidadissa yövymme yksityisessä aamiaismajoituksessa kaupungin keskustassa.

Päivä 6
Trinidad - kaupunkikävely - iltapäivä omaa aikaa

Trinidadia ympäröivään laaksoon perustettiin 1800-luvulla yli 50 sokerimyllyä, mikä teki Trinidadista yhden Kuuban rikkaimmista kaupungeista. Myllyjen rauniot seisovat vehreässä laaksossa, jota kasvillisuuden peittämät vuoret ympäröivät. Trinidad ja Valle de los Ingenios, Sokerimyllylaakso, kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Teemme kaupunkikävelyn Trinidadissa, joka näyttää lähes samalta kuin vuonna 1514, jolloin espanjalainen Diego Velázquez perusti sen. Toki jotkin rakennukset ovat hieman ränsistyneitä, mutta arkkitehtuuri on yhä ihastuttavaa. Upeat kartanot, joita sokeriparonit rakennuttivat 1800-luvun sokeribuumin aikana, ovat hienoja esimerkkejä espanjalaisesta barokkityylistä, jota näkee myös muualla Latinalaisessa Amerikassa. Monet asunnoista on muutettu museoiksi tai gallerioiksi. Huomaat kävellessäsi, kuinka kadut viettävät kohti keskustaa, mikä on nerokas tapa kerätä sadevettä. Iltapäivä on omaa aikaa.

Päivä 7
Trinidad - Santa Clara - Varadero

Hyvästelemme Trinidadin ja ajamme kohti rantakohdettamme, Varaderoa. Matkalla pysähdymme Santa Clarassa, joka oli yksi tärkeimmistä vallankumouskaupungeista. Näemme Santa Clarassa Che Guevaran mausoleumin ja museon. Che Guevaran maalliset jäänteet – yhdessä 16 muun kanssa – siirrettiin 1997 salaisesta joukkohaudasta Boliviasta ikuiseen lepoon mausoleumiin. Nautimme lounaan Santa Clarassa, ennen kuin jatkamme matkaamme Varaderoon.

Iltapäivän päätteeksi saavumme Varaderoon ja majoitumme all inclusive -lomahotelliimme.

Päivä 8–9
Varadero - rantaelämää ja rentoutumista

Varadero on Kuuban suosituinta lomaseutua, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Kokonaiset 20 km valkoista hiekkarantaa ulottuu pitkälle Meksikonlahdelle. Täydellinen paikka rentoutumiseen kiertomatkan jälkeen.

Varaderon matkaosuus (päivät 8-10) on ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Englantia puhuva paikallisopas on mukana lentokenttäkuljetuksissa.

Päivä 10
Varadero - kotimatka

Ajamme Varaderosta Havannaan ja kotimatka alkaa. Lentokenttäkuljetuksessa on mukana englanninkielinen paikallisopas.

Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Havanna – Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelleissa Havannassa ja Varaderossa sekä kaksi yötä yksityismajoituksessa (bed and breakfast) Trinidadissa
 • aamiaiset ja lounaat (päivät 2-6, ei lounasta pv 4) kiertomatkan aikana sekä Varaderon hotellissa all inclusive (kaikki ateriat ja paikalliset juomat sisältyvät hintaan).
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan (lentokenttäkuljetuksessa Varaderosta Havannaan mukana on englanninkielinen paikallisopas)
 • suomalainen matkanjohtaja (Varaderon matkaosuus, päivät 8-10 on omatoiminen)
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 398€
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ateriat kiertomatkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille yhteensä noin 30€
 • suomalaisen matkanjohtajan palveluja päivinä 8-10
 • Kuuban turistikortti 40€/hlö, katso lisätietoja kohdasta Hyvä tietää/viisumi)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Havanna 4 yötä, Trinidad 2  ja Varadero 3.

Matkavakuutus

Kuubaan matkustettaessa maan viranomaiset vaativat, että jokaisella maahan tulevalla ulkomaisella henkilöllä tulee olla voimassaoleva matkavakuutus. Vakuutuksen tulee kattaa lääkekulut sekä lääkäri-, sairaala-ja mahdolliset kotiinkuljetuskulut. Tarkistathan omasta vakuutusyhtiöstäsi vakuutusten kattavuuden ennen matkan alkua. Suosittelemme peruutusturvan lisäämistä vakuutukseen sekä matkatavaravakuutusta.

Turistikortti

Kuubaan matkustettaessa tarvitaan turistikortti, joka tulee hankkia hyvissä ajoin ennen matkaa. Hoidamme turistikortin hankinnan puolestasi. Katso lisätietoja ja ohjeet:
http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/karibia/kuuba/viisumi

 

Valuutta ja luottokortit

Suosittelemme ottamaan mukaan mieluummin euroja kuin US -dollareita käteisenä, koska dollarin vaihtopalkkio on usein korkeampi kuin euron. Luottokortit eivät käy maksuvälineenä vielä kaikkialla. VISA on hyväksytyin luottokortti Kuubassa, Master Card ei ole yleisesti käytössä.

Sähkövirta ja pistorasiat

Sähkövirta on 110V/220V. Pistokkeet ovat amerikkalaismalliset, eli litteät. Ota matkalle mukaan adapteri.

Ota matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • uima-asu
 • villatakki tai kevyt pusakka
 • hyvät, tutut kengät
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkotetta
 • taskulamppu (mahdollisia sähkökatkoksia varten)
 • käsidesi
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 1 out of 5 by from Pettymysten matka Olimme Kuuban kiertomatkalla. Valitsimme opastetun kiertomatkan jotta matka olisi ollut helpompi ja olisimme saaneet siitä paljon irti. Odotimme matkalta paljon. Matka oli todellinen floppi. Matkaopas ei ollut tehtäviensä tasolla ja matka jäi anniltaan kurjaksi. Osa ryhmästä ei esim löytänyt syötävää tai juotavaa ekana iltana ja saivat ruokailtuaan iltapäivällä koneessa seuraavan kerran ruokaa hotellin aamiaisella. Opas oli myös aina 8-15 minuuttia myöhässä jokaisesta sovitusta tapaamisesta. Selostukset ja opastukset olivat kömpelöitä jos niitä nyt ollenkaan oli. Matkasta jäi todella paha mieli enkä aio enää Albatrossin matkoille uskaltautua. En voi suositella.
Date published: 2017-10-23
Rated 4 out of 5 by from Aito Kuuba Kuubaa kierrettiin pienellä mukavalla porukalla. Havannassa koettiin kierrolla paljon ja itsekseen kävimme Capitoliossa, jota vähintään suosittelemme kaikille vapaapäivän ohjelmaan. Sää oli lokakuulla mukava - vain pari sadekuuroa nähtiin, muuten poutaa ja lämpöä. Trinidadin yksityismajoitus oli positiivinen kokemus ja porukalla järjestettiin matka Karibian rannalle uimaan. Varadero oli tyypillinen rantalomakohde. Kasvissyöjille Kuuba ei ainakaan ollut paratiisi, mutta ruoka oli ihan kohtuullista ja sitä oli aina saatavilla. Kannatta käydä vielä kokemassa aito Kuuba - ennen kuin kaikki kenties muuttuu.
Date published: 2018-10-15
Rated 4 out of 5 by from Kokonaisuutena onnistunut matka,kotimajoitus hieno uutuus. Matkalla monipuolinen ohjelma ja kokonaisuus. Erityisesti viehätti koti majoitus perheessä hieno juttu. Havannassa olisimme halunneet viettää yhden lisä vuorokauden Varaderossa olisi riittänyt lyhyempikin aika. Matkaan kuluneet ruokailut tasokkaita ja ravintolat mielenkiintoisia (oma pitkä kokin ura). Omana ohjelmana oli varattu Cabaree Tropicana Havnnassa, voisiko olla lisätrajontana? Suihkujen veden paine paikoittain pieni ongelma samon WC laitteidn toiminta. Aikataulut toimivat tulo ja lähtöselvitykset lentokentällä joustavat. Varderossa tosi hulppeat rannat. Hyvä fiilis vielä näin matkan jälkeenkin päällimmäisenä. Matkaseura tosi mahtava ryhmä viihdyimme yhdessä.
Date published: 2019-03-20
Rated 5 out of 5 by from Hieno ja monipuolinen kiertomatka Mukavasti ajoitettu ja monipuolinen kiertomatka Kuubaan. Täytti kaikki odotukset ja myös ylitti ne esimerkiksi ruokailujen osalta. Matkaohjelma oli mukavasti laadittu. Selkeitä ja hyvin järjestetty tutustumisia, jotka pohjustettiin hyvin bussissa. samalla omaa aikaa vapaaseen tutustumiseen. Majoitukset laadukkaat hotelleissa tai kokemusrikkaat kotimajoituksessa. Hyvä opaspalvelu ja erinomaisesti valitut ruokapaikat yhteisillä aterioilla. Paikan vaihtoihin liittyvät pitkähkön istumisen ja vaihdollinen lento negatiivisina. Kokemus, joka kannattaa kokea.
Date published: 2018-02-21
Rated 5 out of 5 by from Odotukset ylittyivät Kuuban kiertomatkalla Olimme 11 päivän Kuuban kiertomatkalla: Havanna, Trinidad, Varadero. Matka todella ylitti odotukset. Matkanjohtajan järjestelyt ja opastus oli todella hyvä. Saimme nähdä ja kokea erilaista Kuubaa. Matkan aikana annettu infopaketti Kuubasta, sen historiasta, ihmisten elämäntavoista, taloudesta, poliittisista mullistuksista, eläimistä ja kasveista oli kiinnostavaa kuultavaa. Olemme todella tyytyväisiä.
Date published: 2018-02-21
Rated 2 out of 5 by from En lähtisi uudestaan Onnistuneita ja mukavia kokemuksia olivat yhteiset ruokailut, lennot ja majoitukset. Paikat olivat miellyttäviä ja ruoka hyvää. Valitettavasti se ei auttanut kokonaiskokemukseen siitä, että reissusta ei ollut mahdollista saada irti sitä odotettua tietoa, kokemusta tai riemua ellei sitä itse vaivalla selvittänyt.
Date published: 2017-10-23
Rated 4 out of 5 by from Kuuban kokeminen oli kaiken vaivan väärti Olin matkalla helmikuun alussa 10 päivää. Nostalgiset kuvat kauniista Havanasta ja vanhoista autoista muuttuivat jännittäviksi elämyksiksi. Mikään tauti ei iskenyt - lääkkeitä oli kyllä varattu mukaan ystävien suosituksesta. Saimme kokea Kuubaa monipuolisesti: maalmanperintökohteita ja tavallisempaa, köyhempää elämää maaseudulla.
Date published: 2020-02-18
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka Kuuba ei todellakaan vaikuta olevan herkuttelijoiden kohtauspaikka, mutta matkatoimiston järjestämät lounaat olivat aivan tasokkaita. Matka syvensi Kuuba-tietoutta, matka oli monipuolinen ja suomalainen oppaamme oikein hyvä.
Date published: 2018-02-20
 • y_2020, m_9, d_24, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_45
 • loc_fi_FI, sid_CURTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21CURTR12EFI0102