Kuuba - Havanna, Trinidad ja Varadero

individual-tour
Yksilöllinen matka

Tämä matka tarjoaa Kuuban parhaita paloja: viehättävän Havannan, historiallisen Trinidadin ja Varaderon valkeat rannat.

Havannan vanhakaupunki on yksi maailman kauneimmista. Kaduilla on elämää ja siirtomaa-aikaisia rakennuksia kaikissa väreissä. Lähde seikkailemaan kaupungille, käy katsomassa Hemingwayn kotia tai suuntaa uuteen Havannaan ja käy Vallankumousaukiolla, jolla Fidel Castro piti maratonpuheitaan. Saat hyvän johdatuksen Havannaan matkan hintaan sisältyvällä kaupunkikierroksella, joka tehdään englantia puhuvan paikallisoppaan johdolla. Sen jälkeen voitkin lähteä tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti. Trinidad on kuin elävä museo, jossa on rakennuksia Espanjan siirtomaakaudelta, kapeita mukulakivikatuja ja hevosvaunuja. Majapaikkasi – yksityinen aamiaismajoitus – sijaitsee historiallisessa keskustassa, joten voit tutustua nähtävyyksiin kävellen. Matkan päätteeksi pääset nauttimaan Varaderon rannoista. Asut all inclusive -hotellissa vierasvenesataman kupeessa ja vain 60 m päässä hiekkarannasta.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme tarkemmin, mitä lisämausteita hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Peso (CUC), euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Havanna
Päivä 2 Havanna - tervetulotilaisuus ja kaupunkikierros
Päivä 3–4 Havanna - omaa aikaa
Päivä 5 Havanna - Varadero
Päivä 6–7 Trinidad - omaa aikaa
Päivä 8 Trinidad – Varadero
Päivä 9–10 Varadero - rantaelämää ja rentoutumista – omaan tahtiin
Päivä 11 Kuljetus lentokentälle ja kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Havanna
Havanna

Lennät Havannaan. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen tapaat tuloaulassa kuljettajan, joka vie sinut hotelliin. Lentokenttäkuljetuksessa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia.

Hotellisi sijaitsee Vedadon kaupunginosassa, lähellä kuuluisaa rantakatua El Malecónia. Hotellista on vain n. 5 min ajomatka kaupungin vanhaan osaan.

Yöpyminen Havannassa.

Päivä 2
Havanna - tervetulotilaisuus ja kaupunkikierros
Velkommen til Havanna

Aamulla tapaat paikallisen edustajamme hotellilla. Hän kertoo englanniksi, mitä Havannassa ja Varaderossa voi tehdä. Voit varata hänen kauttaan myös retkiä.

Tapaamisen jälkeen vuorossa on kaupunkikierros Havannassa (englantia puhuvan paikallisoppaan johdolla). Saat retkellä hyvän yleiskuvan kaupungista. Kaupunkikierros kestää n. 3 tuntia.

Havannasta tuli Kuuban pääkaupunki vuonna 1556 ja melko pian sen jälkeen lähes pakollinen pysähdyspaikka espanjalaisille laivoille, jotka olivat matkalla Latinalaiseen Amerikkaan tai sieltä pois. Havanna oli tuolloin ja on yhä Kuuban kulttuurielämän ja politiikan keskus. Havanna on kiehtova elämys. Kaupungissa on selvästi näkyvissä espanjalaisten vaikutus ja taannoin kovin tiivis yhteys USA:han sekä entiseen Neuvostoliittoon.

Vanhakaupunki kutsuu kuljeskelemaan pitkin mukulakivikatuja, joita kehystävät värikkäät siirtomaa-aikaiset rakennukset. Kaikkialla voi nähdä 1950-luvulta peräisin olevia amerikanrautoja – missään muualla ei voi kokea samanlaista katunäkymää. Vanhan Havannan laitamilla seisoo vaikuttava rakennus, El Capitolio, joka on lähes täydellinen kopio Capitolin kukkulasta Washington DC:ssä Yhdysvalloissa. Kaupungin uudessa osassa sijaitsee Vallankumousaukio, jolla Fidel Castro piti kuuluisia maratonpuheitaan – pisimmät kestivät jopa kahdeksan tuntia! Aukio on Havannan poliittinen keskus: täällä ovat tärkeimmät ministeriöt ja kommunistisen puolueen päämaja. Kävelyetäisyydellä sijaitsee Havannan iso hautausmaa, Cemetario de Colón, jolla on monia kauniita hautamuistomerkkejä.

Yöpyminen Havannassa.

Päivä 3–4
Havanna - omaa aikaa
Gå på opdagelse i Havanna

Päivät on varattu omille seikkailuille. Ehdit mainiosti tutustua lähemmin Havannaan. Jos olet kiinnostunut Ernest Hemingwaystä, käy katsomassa hänen kotiaan, Finca Vigiaa, joka sijaitsee hieman Havannan ulkopuolella. Koska talo halutaan säilyttää mahdollisimman koskemattomana, et pääse taloon sisään, mutta pääset kurkistelemaan ikkunoista mm. isoja täytettyjä eläinten päitä, jotka Hemingway toi mukanaan metsästysmatkoiltaan Afrikasta.

Yöpyminen Havannassa.

Päivä 5
Havanna - Varadero
Varadero

Tänään matkaat Havannasta Trinidadiin. Kuljettaja hakee hotellilta ja vie aamiaismajoituspaikkaan Trinidadissa. Ajomatka kestää noin 4,5 tuntia, matkalla pidetään yksi tauko.

Trinidad on yksi Kuuban suurimpia kaupunkeja. Trinidadin perinteistä siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria pidetään ei vain Kuuban, vaan koko Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneenä. Talojen punaiset tiilikatot muodostavat hienon vastakohdan vehreille, kukkien täyttämille pihoille. Ikkunaluukkujen takaa löytyy huoneistoja täynnä hienoja rottinki- ja mahonkihuonekaluja, upeita tapetteja ja vanhoja öljymaalauksia. Kaiverrusten peittämät pylväät kannattelevat kovapuisia parvekkeita, ja pihoihin kuljetaan koristeellisten rautaporttien kautta. Trinidad  on kuin elävä ulkoilmamuseo.

Trinidadissa majoitut yksityiseen aamiaismajoitukseen kaupungin historialliseen keskustaan. Koska majoituspaikat sijaitsevat kapeiden mukulakivikatujen varsilla, varaudu kantamaan itse matkatavarasi perille muutaman sadan metrin matkan.

Päivä 6–7
Trinidad - omaa aikaa
Tid til afslapning på stranden i Varadero

Kaksi päivää aikaa omille seikkailuille Trinidadissa. Kaupungin keskustaan on kätevintä tutustua jalkaisin. Trinidad näyttää samalta kuin vuonna 1514, jolloin espanjalainen Diego Velázquez perusti sen. Toki jotkin rakennukset ovat hieman ränsistyneitä, mutta arkkitehtuuri on yhä ihastuttavaa. Upeat kartanot, joita sokeriparonit rakennuttivat sokeribuumin aikana 1800-luvulla, ovat hienoja esimerkkejä espanjalaisesta barokkityylistä, jota näkyy myös muualla Latinalaisessa Amerikassa. Monet asunnoista on muutettu museoiksi tai gallerioiksi. Huomaat kävellessäsi, kuinka kadut viettävät kohti keskustaa, mikä on nerokas tapa kerätä sadevettä.

Yöpyminen Trinidadissa.

Päivä 8
Trinidad – Varadero

Tänään siirryt Varaderoon. Aamulla kuljettaja hakee sinut ja kuljettaa hotelliisi Varaderossa. Ajomatka kestää n. 4,5 tuntia, matkalla pidetään yksi tauko. Huoneet Varaderon hotellissa ovat yleensä valmiit klo 16 mennessä. Mikäli kirjaudut sisään aikaisemmin, voit odotella hotellin baarissa tai ravintolassa.

Yöpyminen Varaderossa.

Päivä 9–10
Varadero - rantaelämää ja rentoutumista – omaan tahtiin

Päivät on varattu lomailuun omaan tahtiin. Varadero on Kuuban isoin lomakohde, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Kokonaiset 20 km valkohiekkaista rantaa kurottuu pitkälle Meksikonlahdelle. Hotelli on yksi Varaderon uusimpia ja sijaitsee vierasvenesataman kupeessa. Upealle hiekkarannalle on matkaa vain 60 m. Jos haluat lähteä Varaderon keskustaan, paikallisbussi pysähtyy hotellin edustalla useita kertoja päivässä. Voit hypätä kyytiin ja poistua bussista millä pysäkillä tahansa – samalla lipulla koko päivän.

Alueella voi tehdä myös retkiä. Tarjolla on esim. katamaraaniretki autiolle rannalle tai retki Varaderon lähistöllä sijaitsevaan isompaan kaupunkiin.

Yöpyminen Varaderossa.

Päivä 11
Kuljetus lentokentälle ja kotimatka
Tänään ohjelmassa on kuljetus Havannan lentokentälle ja kotimatka alkaa
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
598€
Yhden hengen huone

598€

Huoneluokan korotus Varaderossa, "The Level"-huonetyyppi

118€

Yhden hengen huone, huoneluokan korotus Varaderossa, "The Level"

148€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Havanna - Helsinki turistiluokassa (välilaskut menossa ja paluussa)
 • englanninkielinen paikallisopas
 • 4 yötä Havannassa Habana Libre hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 6 yötä Varaderossa Melia Marina Varadero hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset hotellissa Havannassa
 • all Inclusive hotellissa Varaderossa (päivän 5 lounaasta päivän 11 aamiaiseen)
 • kaupunkikierros Havannassa päivänä 2 (kesto noin 3 tuntia)
 • lentokenttäkuljetus Havannan lentokentältä hotelliin (päivä 1)*
 • kuljetus Havannasta Varaderoon (päivä 5)*
 • kuljetus Varaderosta lentokentälle (päivä 11)*
 • eurooppalaiset verot ja viranomaismaksut

* lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä myös kansainvälisiä matkustajia

1.10. lähtöpäivän matka on kestoltaan 12 päivää (10 yötä). 23.6. matka 13 päivää.

 

Hintaan ei sisälly
 • retket (kaupunkikierros Havannassa päivänä 2 sis. hintaan)
 • Kuuban turistiviisumi
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • huone yhdelle 598€

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yksilölliset matkat

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Lentopaikat, kuljetukset ja majoitus ovat aina etukäteen vahvistetut.

Turistikortti Kuubaan

Kuubaan matkustettaessa tarvitaan turistikortti, joka tulee hankkia ennen matkaa Suomesta. Katso lisätietoja: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/karibia/kuuba/viisumi

Vakuutus

Kuubaan matkustettaessa maan viranomaiset vaativat, että jokaisella maahan tulevalla ulkomaisella henkilöllä tulee olla voimassaoleva matkavakuutus. Vakuutuksen tulee kattaa lääkekulut sekä lääkäri-, sairaala-ja mahdolliset kotiinkuljetuskulut. Tarkistathan omasta vakuutusyhtiöstäsi vakuutusten kattavuuden ennen matkan alkua. Suosittelemme peruutusturvan lisäämistä vakuutukseen sekä matkatavaravakuutusta.

Valuutta ja luottokortit

Suosittelemme ottamaan mukaan mieluummin euroja kuin US -dollareita käteisenä, koska dollarin vaihtopalkkio on usein korkeampi kuin euron. Luottokortit eivät käy maksuvälineenä vielä kaikkialla. VISA on hyväksytyin luottokortti Kuubassa. Master Card ei ole yleisesti käytössä.

Matkalle mukaan

 • pieni reppu tai laukku retkipäiviä varten
 • uima-asu
 • villatakki tai kevyt pusakka
 • hyvät, tutut kengät
 • aurinkosuojavoidetta, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkotetta
 • taskulamppu (sähkökatkokset mahdollisia)
 • käsidesi
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18CUIRT02BFI0710