Kuuba – Castron Karibia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Kuuban viehättävien kaupunkien tunnelma ja tutustu kauniiseen saareen.

Näet Kuuban kiinnostavimmat nähtävyydet. Matka alkaa Havannasta, jossa käymme ajelulla vanhoilla amerikanraudoilla, teemme kävelyretken vanhassakaupungissa ja näemme, kuinka kuuluisia kuubalaisia sikareja rullataan. Unescon suojelemassa Trinidadissa palaamme ajassa taaksepäin ja Cienfuegosissa näemme uuden maailman vanhimman teatterin. Viñalesin kauniissa laaksossa pääsemme nauttimaan luonnosta ja vierailemme tupakkafarmilla ja kurkkaamme Hemingwayn Kuubaan.

Matkan lopuksi maailmankuulu Tropicana-show, joka vie meidät aikamatkalle Kuuban historiaan.

 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Peso (CUC)

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Nizza - Havanna
Päivä 2 Havanna - tupakkatehdas - kaupunkikävely vanhassakaupungissa - ajelu vanhoilla amerikanraudoilla
Päivä 3 Havanna - kokopäiväretki Viñalesin laaksoon - kaunista luontoa ja vierailu tupakkafarmilla
Päivä 4 Havanna - kaupunkikierros Cienfuegosissa - Trinidad
Päivä 5 Trinidad - kaupunkikävely ja salsaa - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 6 Trinidad - vallankumouskaupunki Santa Clara - Havanna
Päivä 7 Havanna - Hemingwayn Kuuba ja Habana Compás -tanssikoulu
Päivä 8 Havanna - omaa aikaa - kuuluisa Tropicana-show
Päivä 9 Havanna - kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Nizzaan

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.698€
Helsinki
Lähtölentokenttä: Nizza
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Nizza - Havanna
Lennämme Havannaan, jonka espanjalaiset perustivat 1515. Kaupunkia on siirretty kahdesti ennen nykyistä paikkaansa Kuuban pohjoisrannikolla. Vuonna 1556 Havannasta tuli Kuuban pääkaupunki ja lähes pakollinen pysähdyspaikka eurooppalaisille, jotka olivat matkalla Latinalaiseen Amerikkaan tai sieltä pois. Vilkas laivaliikenne sai kaupan kukoistamaan, ja lyhyessä ajassa Havannasta tuli Kuuban suurin ja merkittävin kaupunki. Koska Havanna on Kuuban pääkaupunki, siellä sijaitsevat tärkeimmät hallintoelimet. Kaupungin teollisuudella on valtava merkitys maan taloudelle, ja Havannan sataman kautta kulkee yli puolet maan tuonnista ja viennistä.
Päivä 2
Havanna - tupakkatehdas - kaupunkikävely vanhassakaupungissa - ajelu vanhoilla amerikanraudoilla

Aloitamme päivän vierailemalla yhdessä kaupungin tupakkatehtaista, jossa näemme, miten kuuluisia havannalaisia sikareja rullataan.Kävelemme alkuperäiseen Havannaan, joka pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi 1982. Kaupunki on saanut lisäksi ansaitusti tittelin Heritage of Mankind, sillä Havannan vanhakaupunki on yksi Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneistä kaupunkialueista, jolla sijaitsee monia historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja monumentteja 1500–1800-luvuilta. Kun kulkee pitkin kapeita mukulakivikatuja, ohi massiivisten puuovien ja valurautakoristeisten parvekkeiden, on helppo tuntea siirtyvänsä ajassa taaksepäin. Kävelemme pitkin Calle Obispoa, joka näyttää täsmälleen samalta kuin joitakin vuosisatoja aikaisemmin: mukulakivikatuja ja koristeellisia parvekkeita. Määränpäämme on Plaza de Armas, jossa näemme vaikuttavan Palacio de los Capitanes Generalesin. Palatsi valmistui 1791 ja toimi aina vuoteen 1898 siirtomaan kuvernöörin residenssinä.

Katsastamme myös kaksi muuta Havannan merkittävää aukiota, Plaza Viejan ja Plaza San Franciscon, joilta molemmilta löytyy erinomaisia esimerkkejä Espanjan siirtomaavallan aikaisesta arkkitehtuurista. Jatkamme matkaa Katedraaliaukiolle (Plaza de la Catedral) ja näemme mahtavan rakennuksen, jonka jesuiitat panivat alulle 1748 ja josta aikanaan tuli Havannan katedraali. Tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbuksen maallisia jäänteitä säilytettiin pitkälle 1800-luvulle asti nimenomaan tässä katedraalissa, kunnes espanjalaiset veivät ne mukanaan siirtomaaherruuden päätyttyä. Aukion laidalla sijaitsee myös useita vanhoja palatseja. Pitkä matka ei ole myöskään kuuluisaan La Bodeguita del Medio -baariin, jossa Ernest Hemingwayllä oli tapana nauttia mojitoja tuon ajan merkittävien taiteilijoiden, kirjailijoiden ja poliitikkojen kanssa. Lounaan jälkeen nousemme vanhoihin amerikanrautoihin. Nämä autot on tuotu Kuubaan ennen vuoden 1959 vallankumousta. Siirrymme Havannan uudelle puolelle ja teemme sen tyylillä!

Päivä 3
Havanna - kokopäiväretki Viñalesin laaksoon - kaunista luontoa ja vierailu tupakkafarmilla

Päivän teemana on luonto. Ajamme kohti länttä ja Viñalesia. Jonkin ajan kuluttua ympärillemme levittäytyvät rehevät maisemat, joita alueelle tyypilliset tupakkaviljelykset punaisine multineen hallitsevat. Näemme pieniä, yksinkertaisia tupakkakuivaamoja, joissa tupakanlehdet roikkuvat kuivumassa kolmen kuukauden ajan, kunnes ne lähetetään tupakkatehtaalle edelleen jalostettaviksi. Viñalesin laakso on nimetty Unescon maailmanperintöalueeksi ja kattaa 132 km2:n suuruisen alueen. Massiiviset, useita miljoonia vuosia vanhat kalkkikivimuodostelmat ympäröivät laaksoa. Monissa kallioissa on luolia, joissa Kuuban alkuperäisasukkaat piilottelivat espanjalaisilta valloittajilta. Vierailemme paikallisella tupakkafarmilla. Jatkamme matkaa Viñalesin kaupunkiin ja syömme lounaan. Tutustumme alueeseen ennen kuin palaamme takaisin Havannaan, jossa yövymme.

Päivä 4
Havanna - kaupunkikierros Cienfuegosissa - Trinidad

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti itää ja Cienfuegosia, jossa teemme kaupunkikierroksen. Cienfuegosia, jossa on 150 000 asukasta, pidetään yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista, kiitos vaikuttavan arkkitehtuurin ja sijainnin Karibianmeren rannalla. Kaupungissa toimii yksi Kuuban vilkkaimmista satamista. Cienfuegos on rikastunut tuottamalla lannoitteita ja jauhoa sekä jalostamalla öljyä. Lisäksi perinteisemmät kalastus sekä sokeri-, hedelmä- ja tupakkakauppa ovat tärkeitä tulonlähteitä. Cienfuegos on Kuuban varakkaimpia kaupunkeja. Kaupunkikierroksemme vie meidät läpi Cienfuegosin vanhankaupungin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sekä ohi kauniin Tomas Terry -teatterin, jota koristavat tyylikkäät parvekkeet. Teatteri on rakennettu vuonna 1895.

Seuraava kohteemme on Trinidad, yksi Kuuban suurimmista kaupungeista. Trinidadin perinteistä siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria pidetään ei vain Kuuban, vaan koko Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneenä. Talojen punaiset tiilikatot muodostavat hienon vastakohdan vehreille, kukkien täyttämille pihoille. Ikkunaluukkujen takaa löytyy valtavia huoneistoja täynnä hienoja rottinki- ja mahonkihuonekaluja, upeita tapetteja ja vanhoja öljymaalauksia. Kaiverrusten peittämät pylväät kannattelevat kovapuisia parvekkeita, ja pihoihin kuljetaan koristeellisten rautaporttien kautta. Trinidad on kuin elävä ulkoilmamuseo.

Yövymme hotellissa rannalla Trinidadin ulkopuolella.

Päivä 5
Trinidad - kaupunkikävely ja salsaa - iltapäivä omaa aikaa

Trinidadia ympäröivään laaksoon perustettiin 1800-luvulla yli 50 sokerimyllyä, mikä teki Trinidadista yhden Kuuban rikkaimmista kaupungeista. Myllyjen rauniot seisovat vehreässä laaksossa, jota kasvillisuuden peittämät vuoret ympäröivät. Trinidad ja Valle de los Ingenios, Sokerimyllylaakso, kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Teemme kaupunkikävelyn Trinidadissa, joka näyttää lähes samalta kuin vuonna 1514, jolloin espanjalainen Diego Velázquez perusti sen. Toki jotkin rakennukset ovat hieman ränsistyneitä, mutta arkkitehtuuri on yhä ihastuttavaa. Upeat kartanot, joita sokeriparonit rakennuttivat 1800-luvun sokeribuumin aikana, ovat hienoja esimerkkejä espanjalaisesta barokkityylistä, jota näkee myös muualla Latinalaisessa Amerikassa. Monet asunnoista on muutettu museoiksi tai gallerioiksi.  Huomaat kävellessäsi, kuinka kadut viettävät kohti keskustaa, mikä on nerokas tapa kerätä sadevettä. Lounaan jälkeen vierailemme paikallisessa salsakoulussa, jossa tutustumme kuubalaisen salsan saloihin.

Loppuiltapäivä on omaa aikaa.

Yövymme Trinidadin ulkopuolella.

Päivä 6
Trinidad - vallankumouskaupunki Santa Clara - Havanna

Hyvästelemme Trinidadin ja ajamme kohti Havannaa. Matkalla pysähdymme Santa Clarassa, joka oli yksi tärkeimmistä vallankumouskaupungeista. Näemme Santa Clarassa Che Guevaran mausoleumin ja museon. Che Guevaran maalliset jäänteet – yhdessä 16 muun vallankumoussankarin kanssa – siirrettiin 1997 salaisesta joukkohaudasta Boliviasta ikuiseen lepoon mausoleumiin. Fidel Castro sytytti ikuisen tulen, joka palaa muistomerkillä.

Käymme paikassa, jossa Guevaran joukot syöksivät raiteilta junan, joka oli täynnä hallituksen joukkoja. Sissit nujersivat joukot ja anastivat niiden aseet. Tapahtumaa pidetään pääsyynä hallituksen häviölle ja vallankumouksen onnistumiselle. Iltapäivän päätteeksi saavumme Havannaan, jossa yövymme.

Päivä 7
Havanna - Hemingwayn Kuuba ja Habana Compás -tanssikoulu

Vietämme päivän Hemingwayn jalanjäljissä. Vierailemme La Vigíassa, Hemingwayn kodissa, jossa hän asui yli 20 vuotta. Hemingwayn muutettua pois talo lahjoitettiin Kuuban valtiolle ja näyttää kutakuinkin samalta kuin Hemingwayn asuessa siellä. Talo halutaan säilyttää mahdollisimman koskemattomana, mistä syystä emme pääse rakennukseen sisään. Kurkistelemme sen sijaan sisään ikkunoista ja teemme kierroksen pihassa, jossa seisoo myös Hemingwayn vene, Pilar. On helppo ymmärtää, miksi Hemingway rakasti paikkaa: ympäristö on kovin idyllinen trooppisine kukkineen ja varjostavine puineen. Lukuisat valkoiseksi maalatut puutarhatuolit ja kaunis, mutta rapistunut uima-allas kertovat seurallisuudesta ja elämästä nauttimisesta. Macho-kirjailijaksi Hemingwayllä oli yllättäen erehtymätön sisustusmaku.

Lounaan jälkeen vierailemme Habana Compás -tanssikoulussa, joka tunnetaan omaperäisestä tanssityylistään. Se on sekoitus espanjalaista tanssia ja afrokuubalaisia rytmejä. Taitavat tanssijat ovat maailmankuuluja ja ovat esiintyneet Euroopassa useita kertoja.

Yövymme Havannassa.

Päivä 8
Havanna - omaa aikaa - kuuluisa Tropicana-show

Päivä on varattu omille seikkailuille. Vanhakaupunki tarjoaa mielenkiintoisia kävelyreittejä, viihtyisiä kahviloita ja Hemingwayn suosikkibaareja. Matkanjohtaja auttaa mielellään suunnittelemaan päivän ohjelmaa.

Illalla näemme maailmankuulun Tropicana-shown, joka sai alkunsa vuonna 1939. Show on upea sekoitus tanssia, laulua ja näytelmää ja vie meidät aikamatkalle Kuuban historiaan.

Huomioithan pukeutumisen (miesten on käytettävä pitkiä housuja).

Yövymme Havannassa.

Päivä 9
Havanna - kotimatka

Aamupäivän ehdit vielä viettää omaan tahtiin kunnes ajamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Päivä 10
Saapuminen Nizzaan

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
498€
Hintaan sisältyy
 • menossa KLM:n reittilennot Nizza – Amsterdam – Havanna turistiluokassa (välilasku ja koneen vaihto Amsterdamissa)
 • paluussa Air Francen reittilennot Havanna - Pariisi - Nizza (välilasku ja koneen vaihto Pariisissa, Charles de Gaullen kentällä)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden hotellissa (paikallinen luokitus) Havannassa sekä kolmen tähden hotellissa Trinidadissa
 • aamiaiset ja lounaat (ei lounasta päivinä 8 ja 9) sekä Trinidadin hotellissa all inclusive (kaikki ateriat ja paikalliset juomat sisältyvät hintaan)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ateriat kiertomatkan aikana
 • Kuuban turistikortti (hankittava etukäteen, lisämaksullinen (40€/hlö sis. turistikortin hankinnan ja postituksen), katso lisätietoja kohdassa Hyvä tietää)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Havanna 5 yötä, Trinidad 2 yötä.

Matkavakuutus

Kuubaan matkustettaessa maan viranomaiset vaativat, että jokaisella maahan tulevalla ulkomaisella henkilöllä tulee olla voimassaoleva matkavakuutus. Vakuutuksen tulee kattaa lääkekulut sekä lääkäri-, sairaala-ja mahdolliset kotiinkuljetuskulut. Tarkistathan omasta vakuutusyhtiöstäsi vakuutusten kattavuuden ennen matkan alkua. Suosittelemme peruutusturvan lisäämistä vakuutukseen sekä matkatavaravakuutusta.

Turistikortti

Albatros Travel hoitaa puolestanne Kuubaan vaadittavan lisämaksullisen turistikortin. Pyydämme laittamaan passin kuvasivusta (koko aukeama) kopion sähkopostin liitetiedostona viimeistään 90 päivää ennen lähtöpäivää osoitteeseen visum@albatros.dk tai postitse osoitteeseen:
Albatros Travel / att. Visumafdelingen
Tøndergade 16
DK- 1752 København V
Denmark

Pyydämme mainitsemaan seuraavat tiedot:
Ryhmän nimi: Rivieran suomalaiset
Matka ja lähtöpäivä: Kuuba - Castron Karibia 10.3.2019
Varausnumeronne laskusta/matkavahvistuksesta
Nimenne ja osoitteenne, mihin toimitamme turistikortin

Turistikortti on lisämaksullinen ja hinta on 40€/hlö (sis. turistikortin hankinnan ja postituksen).

 

Valuutta ja luottokortit

Suosittelemme ottamaan mukaan mieluummin euroja kuin US -dollareita käteisenä, koska dollarin vaihtopalkkio on usein korkeampi kuin euron. Luottokortit eivät käy maksuvälineenä vielä kaikkialla. VISA on hyväksytyin luottokortti Kuubassa, Master Card ei ole yleisesti käytössä.

Sähkövirta ja pistorasiat

Sähkövirta on 110V/220V. Pistokkeet ovat amerikkalaismalliset, eli litteät. Ota matkalle mukaan adapteri.

Ota matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • uima-asu
 • villatakki tai kevyt pusakka
 • hyvät, tutut kengät
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkotetta
 • taskulamppu (mahdollisia sähkökatkoksia varten)
 • käsidesi
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 1 out of 5 by from Pettymysten matka Olimme Kuuban kiertomatkalla. Valitsimme opastetun kiertomatkan jotta matka olisi ollut helpompi ja olisimme saaneet siitä paljon irti. Odotimme matkalta paljon. Matka oli todellinen floppi. Matkaopas ei ollut tehtäviensä tasolla ja matka jäi anniltaan kurjaksi. Osa ryhmästä ei esim löytänyt syötävää tai juotavaa ekana iltana ja saivat ruokailtuaan iltapäivällä koneessa seuraavan kerran ruokaa hotellin aamiaisella. Opas oli myös aina 8-15 minuuttia myöhässä jokaisesta sovitusta tapaamisesta. Selostukset ja opastukset olivat kömpelöitä jos niitä nyt ollenkaan oli. Matkasta jäi todella paha mieli enkä aio enää Albatrossin matkoille uskaltautua. En voi suositella.
Date published: 2017-10-23
Rated 4 out of 5 by from Aito Kuuba Kuubaa kierrettiin pienellä mukavalla porukalla. Havannassa koettiin kierrolla paljon ja itsekseen kävimme Capitoliossa, jota vähintään suosittelemme kaikille vapaapäivän ohjelmaan. Sää oli lokakuulla mukava - vain pari sadekuuroa nähtiin, muuten poutaa ja lämpöä. Trinidadin yksityismajoitus oli positiivinen kokemus ja porukalla järjestettiin matka Karibian rannalle uimaan. Varadero oli tyypillinen rantalomakohde. Kasvissyöjille Kuuba ei ainakaan ollut paratiisi, mutta ruoka oli ihan kohtuullista ja sitä oli aina saatavilla. Kannatta käydä vielä kokemassa aito Kuuba - ennen kuin kaikki kenties muuttuu.
Date published: 2018-10-15
Rated 5 out of 5 by from Hieno ja monipuolinen kiertomatka Mukavasti ajoitettu ja monipuolinen kiertomatka Kuubaan. Täytti kaikki odotukset ja myös ylitti ne esimerkiksi ruokailujen osalta. Matkaohjelma oli mukavasti laadittu. Selkeitä ja hyvin järjestetty tutustumisia, jotka pohjustettiin hyvin bussissa. samalla omaa aikaa vapaaseen tutustumiseen. Majoitukset laadukkaat hotelleissa tai kokemusrikkaat kotimajoituksessa. Hyvä opaspalvelu ja erinomaisesti valitut ruokapaikat yhteisillä aterioilla. Paikan vaihtoihin liittyvät pitkähkön istumisen ja vaihdollinen lento negatiivisina. Kokemus, joka kannattaa kokea.
Date published: 2018-02-21
Rated 2 out of 5 by from En lähtisi uudestaan Onnistuneita ja mukavia kokemuksia olivat yhteiset ruokailut, lennot ja majoitukset. Paikat olivat miellyttäviä ja ruoka hyvää. Valitettavasti se ei auttanut kokonaiskokemukseen siitä, että reissusta ei ollut mahdollista saada irti sitä odotettua tietoa, kokemusta tai riemua ellei sitä itse vaivalla selvittänyt.
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Odotukset ylittyivät Kuuban kiertomatkalla Olimme 11 päivän Kuuban kiertomatkalla: Havanna, Trinidad, Varadero. Matka todella ylitti odotukset. Matkanjohtajan järjestelyt ja opastus oli todella hyvä. Saimme nähdä ja kokea erilaista Kuubaa. Matkan aikana annettu infopaketti Kuubasta, sen historiasta, ihmisten elämäntavoista, taloudesta, poliittisista mullistuksista, eläimistä ja kasveista oli kiinnostavaa kuultavaa. Olemme todella tyytyväisiä.
Date published: 2018-02-21
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka Kuuba ei todellakaan vaikuta olevan herkuttelijoiden kohtauspaikka, mutta matkatoimiston järjestämät lounaat olivat aivan tasokkaita. Matka syvensi Kuuba-tietoutta, matka oli monipuolinen ja suomalainen oppaamme oikein hyvä.
Date published: 2018-02-20
Rated 3 out of 5 by from Sisältö Matkaohjelma monipuolinen, mutta pintapuolinen. Suomalaisen matkanjohtajan tiedot kohteesta hyvät, paikallisten erinomaiset. Matkanjohtajan ote ryhmän johtamiseen voisi olla parempi.
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa! Kohta viikko matkalta paluusta. Oli tosi mielenkiintoinen kohde. Mukavan rento ja iloinen meininki. Hyväntuuliset ihmiset ja musiikkia melkein joka kadun kulmassa.
Date published: 2017-10-24
 • y_2019, m_2, d_21, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_26
 • loc_fi_FI, sid_CURTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

19CURTR12DFI1003