group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Albaniassa odottaa upea luonto ja hurmaavat vanhat kaupungit. Elämyksiä maustavat hyvä ruoka ja viini sekä päiväretki Montenegroon

Kaunis ja erilainen maailma odottaa aikaisemmin sulkeutuneessa maassa Balkanin niemimaalla. Albanialla on tarjottavaa jokaiselle aistille ja jokaiseen makuun. Matkaamme pääkaupungin Tiranan vilkkaasta elämästä Adrianmeren koskemattomille rannikoille ja vaikuttaviin vuoristomaisemiin. Tiranaa leimaavat hoikat minareetit, sosialistiset seinämaalaukset ja kahviloiden terassit. Vanhoissa ja kauniisti entisöidyissä linnoituskaupungeissa Beratissa, Gjirokastrassa ja Krujassa pääsemme lähelle albanialaista kulttuuria ja historiaa. Saranda ja Vlora houkuttelevat ihastuttavilla rantakaduillaan ja kalaravintoloillaan ja Apollonia sekä Dürres Rooman valtakunnan aikaisilla raunioillaan, jotka saattavat aiheuttaa kateutta jopa italialaisissa. Tällä matkalla otamme haltuun koko Albanian pohjoisesta etelään. Matkan loppupuolella saavumme Skhoderin kaupunkiin, jossa lähdemme risteilylle Balkanin niemimaan suurimmalle järvelle. Käymme myös naapurimaassa Montenegrossa.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Albanian lek

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Tirana
Päivä 2 Tirana – Elbasan – Berat – Gjirokastra. Yhteys Kiinaan, tuhansien ikkunoiden kaupunki ja matka jatkuu edelleen Gjirokastraan
Päivä 3 Gjirokastra - kaupunkikierros, Argjiron linnoitus ja Ismail Kadare -museo
Päivä 4 Gjirokastra – Saranda – Vlora. ”Sininen silmä”, Sarandan rannikkokaupunki ja vierailu perheen luona Himarassa
Päivä 5 Vlora – Apollonia – Dürres – Skhodra. Apollonian ja Dürresin Rooman valtakunnan aikaiset rauniot, käynti viinitilalla
Päivä 6 Skhodra – Virpazar – Budva – Skhodra. Retki Montenegroon, risteily Skutarijärvellä ja kaupunkikävely Budvassa
Päivä 7 Skhodra – Kruja. Kaupunkikierros Skhodrassa, Krujan linna ja etnografinen museo
Päivä 8 Kruja – Tirana – Kruja. Kaupunkikierros ja läksiäisillallinen
Päivä 9 Kruja – Tirana – Helsinki - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Tirana

Lento Helsingistä Tiranaan lähtee aamulla ja saavumme perille iltapäivällä. Nautimme kevyen lounaan ja matkalla hotelliin ajamme pienen kaupunkikierroksen.

Illalla syömme yhdessä illallisen hotellilla.

 

Päivä 2
Tirana – Elbasan – Berat – Gjirokastra. Yhteys Kiinaan, tuhansien ikkunoiden kaupunki ja matka jatkuu edelleen Gjirokastraan

Tänään matka jatkuu kohti Beratin kaupunkia, jonka historia ulottuu 2 400 vuoden päähän. Matkan varrella ohitamme Elbasanin, maan neljänneksi suurimman kaupungin, johon Kiinan tuella rakennettiin 1970-luvulla Albanian ensimmäinen teollisuuskompleksi. Nykyään suurin osa alueesta on autioitunut, ja tyhjillään olevat rakennukset muistuttavat Albanian yrityksestä löytää paikkansa kommunistisessa yhteisössä välien rikkouduttua Neuvostoliiton kanssa vuonna 1961.

Jatkamme matkaa kohti Beratia, joka sijaitsee maan keskiosissa. Beratin vanhakaupunki on Unescon suojelema. Terasseille ja kallioisiin rinteisiin rakennetut talot monine ikkunoineen kuvastavat kaupungin lempinimeä ”Tuhannen ikkunan kaupunki”.

Beratissa on viehättävä linna, joka sijaitsee kukkulan laella. Keskiajalla valtaosa kaupungin asukkaista asui linnan ympäristössä. Asukkaat olivat pääosin kristittyjä, ja linnan lähistöllä sijaitseekin noin 20 kirkkoa, joista useimmat ovat peräisin 1300-luvulta. Joissakin kirkoissa on nähtävillä Albanian tunnetuimman ikonimaalarin Onufrin töitä. Onufrille omistettu museo löytyy Pyhän Marian kirkosta. Kaupungissa on myös hienoja moskeijoita, kuten Kuningasmoskeija, joka on rakennettu 1400-luvun lopulla. Beratin etnografinen museo kuuluu maan parhaimpiin. Käymme katsastamassa sen näyttelyn ja saamme käsityksen siitä, millaista elämä kaupungissa oli sen suuruuden aikoina osmanien valtakaudella.

Osumjoki kulkee läpi Beratin, ja me käymme luonnollisesti katsomassa kaunista Gorica-siltaa, joka yhdistää toisiinsa kaupungin kaksi vanhaa osaa, Mangalemin ja Gorican. Alkuperäinen puusilta rakennettiin Ahmet Kurt Pashan valtakaudella, nykyinen silta on uudempi. Ahmet Kurt Pasha hallitsi Beratia 1700-luvun lopulla lyhytaikaisen Beratin suurvisiirikunnan aikakaudella, joka oli yksi vuonna 1912 itsenäistyneen Albanian peruskivistä.

Myöhään iltapäivällä ajamme Gjirokastraan, jossa majoitumme hotelliimme.

Päivä 3
Gjirokastra - kaupunkikierros, Argjiron linnoitus ja Ismail Kadare -museo

Gjirokastra on yli 2 500 vuotta vanha ja varsin kaunis kaupunki mukulakivikatuineen ja pienine taloineen, joissa on liuskekivikatto. Kaupunkia on kuvattu hyvin runollisesti albanialaisen kirjailijan Ismail Kadaren teoksessa Chronicles of Stone. Gjirokastra on myös Albanian diktaattorin Enver Hoxhan kotikaupunki. Hoxhan yhteys kaupunkiin aiheutti sen, että sitä pidettiin diktatuurin aikana jotakuinkin hyvin kunnossa, mutta diktatuurin romahdettua myös talot romahtivat. Linnoitus ja kaupunki ovat Unescon suojeluksessa. Unescon pussista otetaan ne 20 000 dollaria, jotka tarvitaan päivittäin kunnossapitoon – summa, jota tavallinen albanialainen ei ikinä pystyisi maksamaan. Kaupungissa on koko joukko pieniä perinteisiä käsityöyrityksiä, vanhakaupunki ja basaari.

Olemme varanneet koko päivän tälle kauniille kaupungille ja aloitamme kävelemällä ylös linnoitukselle, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Nykyään linnoituksella ei enää ole strategista merkitystä, mutta 1970-luvulle saakka se toimi poliittisten vankien rangaistuslaitoksena.

Laskeudumme alas pitkin pieniä mutkittelevia katuja ja saavumme vanhaankaupunkiin. Käymme katsastamassa pientä mielenkiintoista museota, joka on omistettu Albanian merkittävimmälle nykykirjailijalle Ismail Kadarelle. Museo toimii talossa, jossa Kadare eli lapsuutensa, ja esittelee kirjailijan elämää ja teoksia.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Päivä 4
Gjirokastra – Saranda – Vlora. ”Sininen silmä”, Sarandan rannikkokaupunki ja vierailu perheen luona Himarassa

On tullut aika jättää Gjirokastra ja suunnata kohti rannikkoa. Matkan varrella pysähdymme ihmettelemään mielenkiintoista luonnonilmiötä, ”Sinistä silmää”. Nimi viittaa kristallinkirkkaaseen veteen lähteessä, josta 25 km päässä mereen laskeva Bistricejoki saa alkunsa. Vesi lähteeseen tulee kalliossa sijaitsevasta reiästä. On yhä epäselvää, kuinka syvä lähde on. Väitetään, että sukeltajat ovat päässeet 50 metriin osumatta pohjaan.

Seuraava kohteemme on Saranda (tai Sarandë), yksi Albanian suosituista rantakohteista, jonne tulee kesäsesongin aikana runsaasti kävijöitä läheiseltä Korfulta. Kreikkalaisesta vaikutuksesta ei voi erehtyä. Teemme rennon kävelykierroksen kaupungin kauniilla rantakadulla. Sen varrella on iso joukko ravintoloita, joissa voi käydä lounaalla.

Poistumme Sarandasta lounaan jälkeen ja ajamme pitkin rannikkoa. Reitti Vloraan on varsin kaunis: ohitamme upeita vuoristosolia samalla, kun seurailemme rantaviivaa, joka kiemurtelee muutaman sadan metrin päässä alapuolellamme. Matkan varrella pysähdymme pienessä maalaiskylässä ja käymme paikallisen perheen luona. Perhe esittelee meille kotiaan. Saavumme Vloraan iltapäivän päätteeksi ja syömme hyvän illallisen yhdessä kaupungin parhaista kalaravintoloista.

Päivä 5
Vlora – Apollonia – Dürres – Skhodra. Apollonian ja Dürresin Rooman valtakunnan aikaiset rauniot, käynti viinitilalla

Tänään ajamme Apolloniaan, jossa käymme raunioilla. Apollonia on saanut nimensä Apollo-jumalan mukaan. Kaupungin perustivat tänne Korfulta ja Korintista saapuneet kreikkalaiset n. vuonna 500 eKr. Seuraavien 800 vuoden ajan kaupunki toimi kauppapaikkana, jossa myytiin mm. orjia, kunnes maanjäristys tuhosi kaupungin ja muutti ympäröivät vesistöt soiksi, joissa eli malariasääskiä.

Nautimme kaupungin upeasta sijainnista ja näemme, miltä kaupunki näyttäisi, mikäli se ei olisi tuhoutunut. Saamme myös käsityksen elämästä antiikin aikoina. Vloran pohjoispuolella ohitamme isot suola-alueet, jotka ovat olleet toiminnassa jo 1800-luvulta lähtien, ja lähestymme Dürresiä, Albanian rantakohdetta numero yksi. Nykyään se tarkoittaa runsaasti hotelleja ja matkailijoita pääosin Italiasta. Dürresistä kulkee päivittäin lautta Bariin, Brindisiin ja Anconaan. Katsastamme kaupungin Rooman valtakunnan aikaisen amfiteatterin 100-luvulta. Teatterissa oli kukoistuskautenaan tilaa yli 20 000 katsojalle.

Dürresistä jatkamme kohti pohjoista, jossa oliivipuut vaihtuvat viiniköynnöksiin. Käymme Kalmetin viinitilalla ja maistamme paikallisia rypäleitä. Albanian viinituotanto kuuluu Euroopan vanhimpiin, ja täällä viljellään muutamia rypälelajikkeita, joita ei viljellä missään muualla. Kuuluisimmat ovat Shesh ja Kalmet.

Saavumme iltapäivän päätteeksi Pohjois-Albanian suurimpaan kaupunkiin, Skhodraan. Koska Montenegron rajalle on vain 30–40 km matka, Skhodra on oiva tukikohta huomista retkeä ajatellen.

Päivä 6
Skhodra – Virpazar – Budva – Skhodra. Retki Montenegroon, risteily Skutarijärvellä ja kaupunkikävely Budvassa

Ravitsevan aamiaisen jälkeen suuntaamme Montenegron rajalle ja jatkamme sieltä pieneen Virpazarin kaupunkiin Skutarijärven rannalla. Järvi on Balkanin suurin ja sen pinta-ala on yli 450 km2. Alueesta tehtiin kansallispuisto vuonna 1983. Puistossa elää runsaasti kaloja ja lintuja ja se voi ylpeillä Euroopan ainoalla pelikaaniyhdyskunnalla.

Lähdemme järvelle risteilylle ja pääsemme lähelle lintuja ja luontoa. Risteilyn jälkeen on aikaa hieman käveleskellä Virpazarissa ennen kuin jatkamme kohti Montenegron rannikkoa.

Iltapäivällä suuntaamme Budvaan, joka on Budvan rivieran pääkaupunki Dalmatian eteläisimmässä osassa. Budva on perustettu 2 500 vuotta sitten ja on siten Adrianmeren rannikon vanhin kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee kannaksella ja sitä ympäröi venetsialaisten rakennuttama muuri. Kannaksen toisessa päässä seisoo vanha linnoitus. Teemme kävelykierroksen historiallisessa keskustassa, joka on autoton ja tutustumme aukioihin, mukulakivipäällysteisiin katuihin, kirkkoihin ja linnoituksiin.

Budvasta ajamme takaisin hotelliimme Skhodrassa.

Päivä 7
Skhodra – Kruja. Kaupunkikierros Skhodrassa, Krujan linna ja etnografinen museo

Skhodran historia ulottuu aina antiikin Illyriaan, jonka pääkaupunkina Skhodra toimi melko pitkään. Nykyään kaupunki on tärkeä talouden ja kulttuurin keskus, jossa on vilkas kauppakatu. Käymme paikallisella torilla ja tutustumme kaupungin keskustaan, jossa pienen kävelykadun varressa on kivoja kahviloita, museoita ja matkamuistomyymälöitä.

Jatkamme matkaa Krujaan, itsenäisen Albanian ensimmäiseen pääkaupunkiin. Juuri Krujassa kansallissankari Skanderbeg taisteli osmaneja vastaan, ja kaupungissa on myös kansallissankarille omistettu museo.

Museo sijaitsee osuvasti kaupungin linnassa, joka kesti turkkilaisten kolme pitkää piiritystä. Museossa on esillä historiallisia esineitä 1400-luvulla käydystä albanialaisten ja osmanien välisestä sodasta. Kierroksen päätteeksi voit kierrellä kaupungin vanhassa basaarissa omin päin. Myytävänä on mm. käsintehtyjä matkamuistoja.

Syömme illallista ja yövymme Krujassa.

Päivä 8
Kruja – Tirana – Kruja. Kaupunkikierros ja läksiäisillallinen

Tänään teemme kaupunkikierroksen Albanian pääkaupungissa.

Ajamme pitkin yhtä kaupungin pääväylistä, Deshmoret e Kombit -bulevardia, Kansallisten marttyyrien bulevardia, jonka aiempi nimi oli Mussolinin bulevardi. Bulevardin varrella sijaitsee useita yliopistoja, hallinnollisia rakennuksia ja pankkeja. Jatkamme matkaa Skanderbegin aukiolle, joka on nimetty Albanian kansallissankarin mukaan. Skanderbegin patsas seisoo kunniapaikalla keskellä aukiota. Georg Kastriota (1405 – 1468) oli osmanien palveluksessa ja sai lisänimen Skanderbeg, jossa yhdistyy nimi Iskander ja turkkilainen titteli ”bey”, joka tarkoittaa päällikköä.

Näemme kierroksen aikana myös Äiti Teresan aukion. Se on saanut nimensä tunnetun albanialaissyntyisen nunnan mukaan, joka vietti elämänsä auttaen Intian köyhiä. Jatkamme matkaa ohi Albanian kansallismuseon ja Pyramidin, joka rakennettiin alun perin diktaattori Enver Hoxhan museoksi. Nykyään se toimii kokouskeskuksena, mutta on purku-uhan alla, sillä paikalle on tarkoitus rakentaa uusi parlamenttitalo.

Tiranan keskustalle antavat leimansa monet erilaiset rakennustyylit, jotka kytkeytyvät maan historian vaiheisiin: Esimerkiksi melkoisen komeilevat rakennukset vuosilta 1939–44 kertovat ajasta, jolloin maa oli Italian miehittämä. Sodanjälkeisen kommunistisen ajan tunnistaa puolestaan monumentaalisesta neuvostotyylistä ja elementtirakentamisesta. Viime vuosina on järjestetty arkkitehtikilpailuja keskustan uudistamiseksi.

Illalla syömme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 9
Kruja – Tirana – Helsinki - kotimatka

Aikaisin aamulla ajamme lentokentälle, joka sijaitsee Tiranan ulkopuolella. On aika palata kotiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
128€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Tirana - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus (8 yötä) keskitason hotelleissa
 • 8 aamiaista, 2 kevyttä lounasta (päivinä 1 ja 5) ja 7 illallista (päivinä 1-5 ja 7-8)
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu
 • juomarahat kuljettajille, suositus yhteensä 40€/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoittuminen ja yöpymiset

Asumme hotelleissa, joissa on yleisimmät mukavuudet. Hotellit on valittu niiden sijainnin ja mukavan tunnelman perusteella. Käytämme paikallisia 3–4 tähden hotelleja, joiden palvelun taso voi olla hiukan toista kuin mihin olemme tottuneet. Luokituksesta riippumatta hotellihuoneessa on aina oma kylpyhuone/wc.

Hotellien nimet yhteystietoineen lähetetään matkadokumenttien mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Tirana 2 yötä, Gjirokastra 2, Vlora 1, Skhodra 2 ja Kruja 1.

Liikkuminen ja retket

Koska suurin osa retkistä tehdään jalkaisin, osallistujien tulee olla liikuntakykyisiä ja pystyä liikkumaan itsenäisesti ilman apua ja ryhmän mukana. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Matkatavarat

Ota mukaan pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 

Matkan aikana ja retkillä tulee paljon kävelyä, joten pakkaa mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.

Valuutta

Albanian hintataso on edullinen. Paikallinen valuutta on lek, eurot käyvät maksuvaluuttana osassa paikoista. Euroja voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan paikan päällä. Luottokorteilla voi maksaa lähinnä hotelleissa. Pankkiautomaatteja on isommissa kaupungeissa, kuten Tiranassa.

Ajomatkat

Päivä 1: n. 50 km
Päivä 2: n. 280 km
Päivä 3: n. 5 km
Päivä 4: n. 185 km
Päivä 5: n. 230 km
Päivä 6: n. 210 km
Päivä 7: n. 85 km
Päivä 8: n. 40 km

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Erittäin mielenkiintoinen maa ja ystävälliset ihmiset. Olimme Albanian kiertomatkalla pari viikkoa sitten ja kokemamme ja näkemämme ylittivät ennakko-odotuksemme. Maa oli kehittynyt kommunismin loputtua suhteellisen moderniksi "länsimaaksi", joka oli paljon mainettaan positiivisempi ja turvallinen. Toisaalta vastakohtaisuus Mersujen ja Audien tai esim. aasin vetämien rattaiden välillä kiehtoi puhumattakaan ympäri maata sijoitetut tuhannet ja tuhannet bunkkerit, jotka kertoivat maan synkästä Hoxhan aikakaudesta. Ihmiset olivat ystävällisiä ja englannin kielellä selvisi riittävän hyvin. Ruoka oli hyvää ja tarjonta monipuolista ja sää suosi 100%:sti. Kaiken kaikkiaan onnistunut matkakohteen valinta ja lisäksi matkaseurana kiva ryhmä ja ammattitaitoinen opas Taina.
Date published: 2019-11-11
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa Palasin Albaniasta väsyneenä mutta onnellisena. Maa on kaunis ja sääkin suosi meitä. Harvoin sielläkään kuulemma on ollut koko viikkoja 25 astetta lämmintä lokakuussa. Ruoka oli todella hyvää. Ehkä vähän vaihtelua olisi voinut olla, vaikka ymmärrän kyllä että he haluavat tarjota perinneruokiaan. Albania on maa täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Onhan heillä värikäs historia. Lopulta ei oikein jaksanut ottaa vastaan kaikkea tietoa, vaikka oppaat olivatkin taitavia pitämään mielenkiintoa yllä. Hotellit olivat puhtaat j kaikki toimi niissä hyvin. Suosittelen matkaa historiasta ja kauniista luonnosta kiinnostuneille.
Date published: 2019-10-24
Rated 5 out of 5 by from Albania yllätti iloisesti Lokakuun loppupuolella Albania näytti parhaat puolensa. Sää oli ihanan aurinkoinen ja lämmin. Turistikausi oli jo ohi, joten saimme rauhassa tutustua maahan ja sen nähtävyyksiin. Maisemat vaihtelivat ihanista pikkukaupungeista vuoristoihin, tasankoihin ja ranta-alueisiin. Maaseudulla paimenet vartioivat lammas-, vuohi- ja kalkkunalaumojaan. Talojen pihoilla kasvoi monenlaisia vihanneksia ja hedelmäpuita. Elämä vaikutti leppoisalta. Rantakaupungeissa matkailun myötä oli runsaasti uusia hotelleja ja ravintoloita ja palveluita oli tarjolla joka makuun. Ruoka oli hyvää. Albania on erittäin edullinen matkailumaa.
Date published: 2019-10-24
Rated 5 out of 5 by from Matkan ohjelma oli hyvin suunniteltu Sekä suomalainen opas että paikallinen opas olivat hyvin perehtyneet maahan ja maan oloihin, joten he osasivat kertoa mielenkiintoisia asioita sekä historiasta että nykyajasta. Oppaat olivat erittäin palvelualttiita, ystävällisiä ja tarpeen tullen riittävän jämäköitä. Nautin tällaisista kiertomakoista koska silloin pääsen näkemään ja kokemaan erilaisia kohteita ja saan maasta suuremman kokonaiskuvan kuin vain yhdessä paikassa ollessa.
Date published: 2019-10-06
Rated 3 out of 5 by from Alku aina hankalaa Erinomaiset oppaat ja hieno kohde. Lento välilaskun kanssa mennen tullen rasittava ja koneen vaihtoaika Frankfurtissa hyvin täpärällä. Sivuillanne edellytetään, että osallistujien pitää itsenäisesti pystyä liikkumaan ryhmän tahtiin. Nyt oli mukana liian huonokuntoisia joita odoteltiin joka lähdöllä. Bussissa istumista oli paljon joten liikkumista jalan olisi saanut olla enemmän. Montenegron kierto ja tuntikausia istumista tuntui paljon aikaa vievältä ja turhalta. Sarandan vaihtuminen yöpymispaikaksi oli hyvä asia, pääsi edes kerran pulahtamaan Välimereen. Kohteen upeimmasta majoituksesta lähteminen kentälle yöllä kello kolme oli kerrassaan murheellista. Matka ei ole yhdeksän vaan seitsemän päivää. Pienin muutoksin tästä tulee hyvä kiertomatka.
Date published: 2019-10-02
Rated 4 out of 5 by from Vanhoja kaupunkeja ja vuoristomaisemia Kahdeksan päivän pituinen matka oli sopivan mittainen. Odotusarvona oli tutustua aikaisemmin suljettuun maahan, sen kaupunkeihin, luontoon, yhteiskuntaan ja historiaan. Matkareitin valinnan ja matkanjohtajan ammattitaidon ansiosta odotukset tulivat täytettyä. Ruokakulttuuri yllätti positiivisesti, tarjotut ateriat olivat kevyempiä kuin olin odottanut.
Date published: 2019-10-02
Rated 4 out of 5 by from Ennakkokäsitykset Albaniasta uusiksi Paljon nähtävää taitavan matkanjohtajan mukana. Hieman kiire toisinaan.
Date published: 2019-10-24
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen Albania Albania tosiaan yllätti: upeita maisemia, luonnonvaroja, ystävällistä ja hienovaraista kansaa, vuoristokyliä ja rantakaupunkeja, menneen ajan rauhaa, rikasta ja raskasta historiaa ja muuttuvaa uutta ilmettä. Välillä tiivis ohjelma uuvutti ja Montenegron päivä tuntui turhalta. Sen olisi voinut vaihtaa leppoisampaan päivään Albaniassa. Oppaille ja kuskille kaikki kiitos homman hallinnasta. Hotellit olivat hyviä ja ruokakin maistui.
Date published: 2019-10-25
 • y_2021, m_4, d_10, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.14
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_13
 • loc_fi_FI, sid_ALRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21ALRTR02BFI1609