Kulttuurimatka Flanderiin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kulttuurimatka kauniisiin flanderilaisiin kaupunkeihin Gentiin, Bruggeen ja Antwerpeniin sekä päivä Ypresissä.

Lähde mukaan kulttuurihistoriaan keskittyvälle matkalle Flanderiin, joka on osa Belgiaa – nuorta maata, joka joutui Euroopan suurvaltojen palloteltavaksi, mutta on nykyään Euroopan vallan keskipiste. Belgia on toiminut taistelukenttänä monissa Euroopan suursodissa, minkä koemme lähietäisyydeltä, kun käymme taistelupaikoilla, juoksuhaudoissa ja ensimmäisestä maailmansodasta kertovassa museossa Ypresissä.

Flaamien pääkaupungissa koemme, kuinka Belgialla on ollut tärkeä rooli Euroopan kulttuurin ja talouden kehityksessä jo keskiajalta lähtien. Gentissä on mahdollisuus nähdä Jan van Eyckin mestarilliset alttaritaulut, Bruggessa risteillä kanavilla ja käveleskellä pitkin kapeita ja viihtyisiä kujia ja Antwerpenissä katsella historiallista, mutta nykyaikaista taide- ja kulttuurikaupunkia.

Viimeisenä päivänä ennen kotimatkaa teemme kierroksen Brysselin vanhassa ja uudessa osassa ja näemme Unescon suojeleman Grand Placen, Manneken Pis  patsaan ja EU:n vierailijakeskuksen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Bryssel - Gent - kaupunkikävely Gentissä
Päivä 2 Ypres - ensimmäisen maailmansodan taistelukentät ja juoksuhaudat sekä vierailu In Flanders Fields -museossa - paluu Gentiin
Päivä 3 Brugge - kaupunkikävely ja kanavaristeily - paluu Gentiin
Päivä 4 Antwerpen ja kaupunkikierros - yöpyminen Antwerpenissä
Päivä 5 Antwerpen – Bryssel ja kaupunkikierros - kotimatka

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Bryssel - Gent - kaupunkikävely Gentissä

Laskeudumme Brysselin lentokentälle ja jatkamme matkaa bussilla kohti länttä ja Flanderin itäistä pääkaupunkia Gentiä. Se on nykyään moderni yliopisto- ja teollisuuskaupunki, mutta sen pienessä ja hurmaavassa keskustassa on taloja, jotka ovat peräisin 1800-luvulta.

Teemme kävelykierroksen kaupungissa ja sen vanhimmassa osassa, Patersholissa, jossa perinteiset käsityöläiset asuivat. Reittimme kulkee ohi pienen linnoituksen, Gravensteenin, joka toimii nykyään museona. Näemme satamalaiturit, joilta jokiristeilyt nykyään lähtevät ja jonne kaupungin kauppatavara ja elintarvikkeet aikanaan kuljetettiin laajan kanavaverkoston läpi.

Näemme kirkot St. Niklaaskerk ja St. Jacobskerk, kaupungintalon sekä lukemattomia ravintoloita ja oluttupia ennen kuin saavumme kaupungin tuomiokirkolle, St. Baafs Kathedraalille, jossa on yleensä nähtävissä Jan van Eyckin kuuluisat alttaritaulut Het Lam Gods (Jumalan karitsa) vuodelta 1432. Tarinoita alttaritauluista on monia. Alttaritaulut olivat hajallaan ympäri Eurooppaa ja ne koottiin yhteen vasta toisen maailmansodan jälkeen, sillä osia tauluista löytyi varastoista, joita natsit olivat rakentaneet Euroopan suolakaivoksiin. Osa tauluista on parhaillaan entisöitävänä, osa on esillä kirkossa ja Gentin taidemuseossa. Pääsylippu (ei sisälly matkan hintaan) maksaa n. 12 €.

Päivällä on aikaa katsella Gentiä omatoimisesti, käydä museoissa, tehdä kanavaristeily ja nauttia mukavasta tunnelmasta sekä syödä lounasta jossakin kaupungin monista hyvistä ravintoloista.

Yöpyminen Gentissä ja illallinen hotellissa.

Päivä 2
Ypres - ensimmäisen maailmansodan taistelukentät ja juoksuhaudat sekä vierailu In Flanders Fields -museossa - paluu Gentiin

Tänään katselemme seutua, jolla käytiin ensimmäisen maailmansodan suurimpia taisteluita. Alue sijaitsee lähellä Ypresiä tai Ieperiä, joksi sitä flaamin kielellä myös kutsutaan. Itse asiassa oikeita taisteluita oli harvoin, sillä Ypresin lähiseudulla sijaitsivat juoksuhaudat – sotilaitten kodit – joihin rintamat juuttuivat sodan muuttuessa asemasodaksi. Valtavia tunnelirakennelmia kaivettiin yrityksenä tunkeutua vihollisen alueelle ja pommittaa vihollista alhaalta ja takaa päin. Tarkoituksena oli myös suojautua alinomaisilta kaasuhyökkäyksiltä, jotka tappoivat kymmeniä tuhansia. Saksalaiset pommittivat Ypresin maan tasalle, ja kaupunki on sittemmin rakennettu uudelleen täsmälleen samannäköiseksi kuin ennen sotaa. Kaupunki on kaunis, mutta lukemattomat hautausmaat kertovat omaa surullista tarinaansa. Napoleon hävisi viimeisen taistelunsa päivässä, mutta 100 vuotta myöhemmin käyty asemasota päättyi saksalaisten konkurssiin pikemminkin kuin häviöön sotatantereella. Viisi vuotta kestänyt verenvuodatus päättyi ilman todellista voittajaa.

11.11. klo 11 – hetkellä, jona ensimmäinen maailmansota virallisesti päättyi – muistetaan Britanniassa ja Kansainyhteisön maissa sodassa kaatuneita. Flanderin pellot ovat kuuluisia punaisista unikoista, jotka nykyään toimivat Britanniassa ja Kansainyhteisön maissa sekä Belgiassa rauhan symboleina ja muistuttavat kaatuneista. Flanderissa lepää yli 500 000 sodassa kaatunutta. Käymme katsomassa joitakin hautoja ja muistomerkkejä sekä saamme käsityksen siitä, millaista elämä juoksuhaudoissa oli. 

Ypresissä käymme In Flanders Fields -museossa, joka on saanut nimensä runosta, jonka kanadalainen lääkäri ja everstiluutnantti John McCrae kirjoitti menetettyään ystävänsä: ”In Flanders Fields the poppies blow – Between the crosses, row on row”. Museo hyödyntää interaktiivisuutta ja on varsin kiinnostava. 

Näemme kaupungissa vielä Mennenportin, jossa sijaitsee muistomerkki niille 55 000, joita ei koskaan löydetty. Muistomerkillä soitetaan joka ilta klo 20 hymni The Last Post.

Meillä on hiukan aikaa katsella omatoimisesti Ypresiä, jossa syömme lounaan. Yövymme jälleen Gentissä ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 3
Brugge - kaupunkikävely ja kanavaristeily - paluu Gentiin

Edessä on hieno päivä. Suuntaamme Unescon suojelemaan Bruggeen aamiaisen jälkeen. Perillä lähdemme tutustumaan kävellen yhteen Euroopan kauneimmista kaupungeista. Kuten Gent, Bruggekin selvisi vahingoittumattomana ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta, joten kaupungissa riittää historiaa roomalaisten kaudesta nykypäivään. Bruggen suuruuden aika päättyi 1500-luvun lopulla, kun Zwinjoki madaltui ja sulki tärkeän kauppareitin. Bruggen kaupunki oli 1500-luvun alussa niin rikas, että osti Michelangelon teoksen Neitsyt Maria ja lapsi Onze Lieve Vrouwekerk  kirkkoon. Se on ainoa Michelangelon veistoksista, joka sijaitsee Italian ulkopuolella. Teos on varastettu kahdesti: ensin sen veivät ranskalaiset vallankumoukselliset ja myöhemmin natsit, jotka piilottivat veistoksen Altauseen suolakaivokseen Itävaltaan.

Brugge rikastui mm. tekstiilikaupalla, sillä Bruggen sijainti mahdollisti kalliimman ja laadukkaamman villan viennin Italiasta Englantiin, jossa villa oli paljon huonompilaatuista.

Bruggessa on niin monia historiallisia rakennuksia ja kauniita paikkoja, että siitä kannattaa nauttia sekä jalkaisin että jokiveneestä käsin. Käymme katsomassa Belfortia, keskiaikaista kellotornia, joka kohoaa 83 metrin korkeuteen. Torni on nykyään Bruggen tunnusmerkki. Näemme myös Ezelpoortin eli Aasiportin vuodelta 1297, yhä toiminnassa olevan torin sekä innovatiivisen Conzettbrugin nostosillan vuodelta 2002. Ehdit hyvin syödä omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan, käydä suklaamuseossa, flaamilaisten mestareiden töitä esittelevässä Groeninge-museossa tai perinteisissä olutkuppiloissa. Yksi suosittu olutpaikka on De Halve Maan, vanhankaupungin ainoa toiminnassa oleva panimo.

Yöpyminen Gentissä ja illallinen hotellissa.

Päivä 4
Antwerpen ja kaupunkikierros - yöpyminen Antwerpenissä

Lähdemme Gentistä kohti Antwerpeniä. Antwerpenin asukasluku on hieman alle 500 000 ja se on Belgian toiseksi suurin kaupunki Brysselin jälkeen. Antwerpenillä on merkittävä rooli kansainvälisessä kaupassa, sillä kaupunki on maailman timanttikaupan keskus. Kauppa siirtyi Antwerpeniin 1500-luvulla, kun Bruggen vesireitit muuttuivat kulkukelvottomiksi liettymisen vuoksi. Siitä lähtien Antwerpen toimi tärkeänä tuonti- ja vientisatamana Belgian siirtomaille, erityisesti Afrikan suuntaan. Myöhemmin Antwerpen koki merkittävän taiteellisen kukoistuskauden sekä kuvataiteessa että muodissa. Kaupunki, joka on Rubensin kotikaupunki, on tunnettu barokkiaikaisesta arkkitehtuurista, ja taiteilijat ovat aina hakeutuneet Antwerpeniin. Mutta pahimpina aikoina Antwerpen oli myös iso, likainen ja pikkurikollisia vilisevä satamakaupunki.

Antwerpenin keskustassa on kauniita taloja 1400–1500-luvuilta, ja Grote Markt -torin ympäristössä on vilkasta. Lähdemme bussikierrokselle ja ohitamme timanttialueen, kierrämme satamakorttelit ja saavumme keskustaan, jossa käveleskelemme Grote Marktin ja tuomiokirkon ympäristössä ja katselemme upeita vanhoja taloja. Ehdit myös katsella kaupunkia hieman itseksesi ja ehkä käydä Scheldejoen rannalla sijaitsevassa MAS-museossa (Museum an der Stroom), joka esittelee Antwerpenin historiaa. Myös painomuseo Plantin-Moretus sekä Rubensin kotitalo ovat kiinnostavia kohteita, jotka sijaitsevat suhteellisen lähellä Grote Marktia.

Yövymme Antwerpenissä ja syömme illallisen ravintolassa lähellä hotellia.

Päivä 5
Antwerpen – Bryssel ja kaupunkikierros - kotimatka

Ajettuamme Antwerpenistä Brysseliin lähdemme heti kaupunkikierrokselle modernin Euroopan pääkaupunkiin. Belgia on ollut ja on yhä levoton maa, joka on joutunut viimeisten 200 vuoden aikana historian suurimpien taisteluiden näyttämöksi. Hieman Brysselin ulkopuolella sijaitsee Waterloo, jossa Napoleon hävisi kuuluisan taistelun vuonna 1815. Se loi pohjan Saksan joukkojen tehokkaalle liikekannallepanolle, joka vuosisata myöhemmin teki Flanderista suuren taistelukentän, jollaista maailmassa ei ollut koskaan nähty. Samoin Ardenneista tuli näyttämö suurimmalle panssarivaunutaistelulle, mitä koskaan oli koettu, kun Saksa laittoi kaikki joukkonsa liikkeelle viimeisenä yrityksenään lopettaa liittoutuneiden eteneminen.

Nykyään Belgia on sisäisen valtataistelun näyttämö: rikkaat ja edistykselliset flaamit ja flaaminkielinen alue Flanderi vastaan vähemmän varakas ranskankielinen Vallonia. Tämä oli nähtävissä selvästi vuoden 2010 vaalien jälkeen, kun vähemmistöhallituksen kokoaminen kesti lähes kaksi vuotta. Moderni Belgia on nuori valtio, josta tuli virallisesti kuningaskunta Leopold I:n valtakaudella vuonna 1831. Nykyinen hallitsija on kuningas Philippe.

Lentoaikataulusta riippuu, paljonko ehdimme katsella kaupunkia. Kiertoajelubussi vie mm. Laekenin kaupunginosaan, jossa kuninkaallinen palatsi sijaitsee piilossa yleisöltä suljetun puiston keskellä. Siellä sijaitsee myös japanilainen torni, joka rakennettiin Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1900. Myöhemmin rakennettu kiinalainen paviljonki sijaitsee lähellä kansallista stadionia Roi Baudoin-Stadionia (aikaisemmin nimeltään Heysel Stadion). Alueella on myös 100 m korkea, valtavan kokoinen Atomium-monumentti, joka valmistui vuoden 1958 maailmannäyttelyyn. Sitä ei koskaan purettu ja nykyään se on yksi Belgian ja Brysselin tunnusmerkeistä. Atomium esittää molekyyliä ja siinä toimii näyttelytiloja ja ravintoloita, joista ylimmäisestä on upeat näköalat.

Vanhassakaupungissa keskitymme Grand Placen ympäristöön. Grand Place on yksi kauneimmista aukioista koko Euroopassa. Aukiolla sijaitseva kaupungintalo sekä muut viehättävät talot muodostavat upean kokonaisuuden yhdessä nähtävyyksien kanssa. Tunnetuin henkilö aukiolla lienee Manneken Pis – yli 500 vuotta vanha Julian-poika, joka pissaa tauotta. Näemme myös EU-korttelin, jossa sijaitsee parlamenttirakennus, Euroopan komission päämaja Berlaymont sekä Euroopan neuvoston päämaja Justus Lipsius.

Tähän matkamme päättyy. Ajamme lentokentälle Brysselin ulkopuolelle. On kotimatkan aika.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
358€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Bryssel – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa Gentissä (3 yötä) ja Antwerpenissä (1 yö)
 • 4 aamiaista ja illallista
 • lounas päivänä 2 
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 358€
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • sisäänpääsymaksu St. Baafs Kathedraaliin 12€/hlö
 • juomarahat (n. 40€/hlö) 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan hyvät kävelykengät. Kävelemme aika paljon, joten matka ei sovellu liikuntaesteisille, sillä bussit eivät saa ajaa Brysselin, Gentin, Bruggen ja Antwerpenin vanhoissakaupungeissa. Pakkaa mukaan sateenvarjo tai sadeviitta sateen varalta.

Ajomatkat

Päivä 1: n. 70 km
Päivä 2: n. 200 km
Päivä 3: n. 100 km
Päivä 4: n. 65 km
Päivä 5: n. 75 km

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20BERTR02AFI0209