Komea ja luonteikas New England –USA

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Komeassa ja kauniissa Uudessa Englannissa sinua odottaa mm. Boston, Harvard, Cape Cod, Martha´s Vineyard ja Kennedyjen Hyannis!

Tyylikäs ja rento Boston, Harvardin hillitty charmi ja menestyksen pitkät perinteet. Mainen kuvankauniit rannat, rantakalliot ja majakat. White Mountains –vuoriston vaikuttava maisemareitti, vaahterasiirapin kotiosavaltio Vermont, elokuvalliset Cape Cod ja Martha’s Vineyard. Bar Harbor ympäristöineen on tallentunut John Irvingin romaaneihin ja Hyannis tunnetaan Kennedyjen lomapaikkana. USA:n koilliskulman osavaltiot Massachusetts, Maine, New Hampshire, Connecticut, Rhode Island ja Vermont tarjoavat tällä matkalla parastaan!
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Boston, Massachusetts
Päivä 2 Boston - kaupunkikierros sekä Harvard
Päivä 3 Boston - Portland, Maine - USA:n vanhin satamakaupunki Gloucester, kuvankaunis rantareitti ja Kennebunkportin idyllinen rannikkokaupunki
Päivä 4 Portland - Belfast, Maine - Portland Head Light –majakka - lounas Uuden Englannin tyyliin Boothbay Harborissa - rannikon helmi Camden
Päivä 5 Belfast - Bangor, Maine - 1900-luvun suosittu lomakaupunki Bar Harbor, risteily rannikkoa seuraillen ja Acadian kansallispuisto
Päivä 6 Bangor - Lincoln, New Hampshire. Kancamagus Highway, White Mountains
Päivä 7 Lincoln - Montpelier, Vermont - Stockbridge, Massachusetts - vaahterasiirappifarmi - Middleburyn viehkeä maalaiskylä ja maisemareitti
Päivä 8 Stockbridge - Newport, Rhode Island - Cape Cod - läpi Connecticutin Vanderbiltien The Breakers –kartanolle - Newport Cliff Walk ja Kennedyjen lomapaikka Hyannis
Päivä 9 Cape Cod - Martha’s Vineyard - Cape Cod - saarikierros Martha’s Vineyardilla, mm. majakka ja Aquinnahin rantakalliot sekä Edgartownin uuskreikkalaiset talot
Päivä 10 Cape Cod - Plymouth - Boston ja kotimatka alkaa
Päivä 11 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkkejä hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina lentolippujen mukana.

Sheraton Framingham

 • Uima-allas
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wi-fi

Hotelli sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Bostonin keskustasta. Hotellissa on ravintola, kuntosali, sekä sisä- että ulkouima-allas sekä maksuton shuttle-bussi läheiseen ostoskeskukseen, jonka lähellä sijaitsee useita ravintoloita.

Lue lisää: www.sheratonframingham.com  
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Best Western Merry Manor Inn, Portland

 • Uima-allas
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wifi

Hotellissa on kaksi lämmitettyä uima-allasta (sisä- ja ulkouima-allas) sekä kuntosali. Kaikissa huoneissa maksuton wifi ja mahdollisuus valmistaa kahvia/teetä.

Lue lisää: www.merrymanorinn.com
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Fireside Inn & Suites, Belfast

 • Jääkaappi
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wi-fi

Tämä hotelli sijaitsee n. 10 minuutin kävelymatkan päässä rannalta ja hotellilta on parin kilometrin matka Belfastin keskustaan. Nauti lomasta hotellin uima-altaalla tai käy pulahtamassa mereen. Kaikissa huoneissa on maksuton wi-fi.

Lue lisää: www.belfastmainehotel.com 
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Best Western White House Inn, Bangor

 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wi-fi
 • Jääkaappi

Tämä hotelli sijaitsee Bangorin kaupungin ulkopuolella ja hotellissa on uima-allas, poreamme sekä kuntosali. Kaikissa huoneissa on maksuton wi-fi.

Lue lisää: http://whitehouseinnbangor.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Woodwards Resort, Lincoln

 • Uima-allas
 • Jääkaappi
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wi-fi

Hotelli sijaitsee kauniilla paikalla luonnon keskellä, kansallispuistossa. Hotellissa on 125 huonetta ja sekä sisä- että ulkouima-allas, ravintola ja kaikissa huoneissa on maksuton wi-fi. Hotellilta on vain muutaman minuutin kävelymatka Georgina Falls-vesiputouksille.

Lue lisää: www.woodwardsresort.com 
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

The Red Lion Inn, Stockbridge

 • Uima-allas
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Maksuton wi-fi

Tämä historiallinen ja viihtyisä hotelli sijaitsee Stockbridgen kaupungin pääkadulla. Suosittu hotelli on vastaanottanut vieraita jo yli 200 vuoden ajan.

Hotellissa on ravintola sekä viihtyisä pieni baari sekä ulkouima-allas. Kaikissa huoneissa on maksuton wi-fi.

Lue lisää: www.redlioninn.com
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Heritage House Hotel

 • Maksuton wi-fi
 • Kaapeli-tv
 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain

Heritage House Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Hyanniksessa, Cape Codilla. Rannalle on muutaman minuutin kävelymatka, samoin Hyanniksen satamaan ja promenadille. Hotellin lähellä on ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja.

Lue lisää: http://www.hotelsone.com/hyannis-hotels-us
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Boston, Massachusetts
Laskeuduttuamme Bostoniin ajamme hotellille, joka sijaitsee n. 30 min matkan päässä Bostonin keskustasta.
Päivä 2
Boston - kaupunkikierros sekä Harvard

Tänään lähdemme tutustumaan Bostoniin, joka on yksi Yhdysvaltojen legendaarisimmista ja historiallisesti merkittävimmistä suurkaupungeista. Teemme kaupunkikierroksen bussilla ja tutustumme lähemmin West Endin alueeseen, jossa sijaitsee trendikäs Beacon Hill ja Bostonin vanhimmat asuinalueet. Charlesjoen toisella puolella sijaitsee Massachusetts Institute of Technology (MIT), joka on yksi maailman johtavista teknisistä yliopistoista. Muita Bostonin nähtävyyksiä ovat vihreä valurautarakenteinen stadion Fenway Park, joka tuo mieleen 1800-luvun alkupuolen. Tuolloin – ennen kaapelikanavia ja tosi-tv-ohjelmia – reippaat baseballin pelaajat lippalakeissaan ja polvihousuissaan olivat kaiken kansan absoluuttisia idoleita.

Käymme katsomassa myös Harvardin yliopistoa, joka on yksi USA:n kahdeksasta ns. Ivy League -yliopistosta. Ivy League viittasi alunperin kahdeksan yliopiston urheilujoukkueiden liigaan, mutta nykyään käsite kattaa myös korkeasta akateemisesta tasosta tunnetut yliopistot Yhdysvaltain itärannikolla. Harvardin lisäksi Ivy Leagueen kuuluvat esim. Yale ja Princeton.

Retken jälkeen palaamme Framinghamiin, jossa yövymme toisenkin yön.

Päivä 3
Boston - Portland, Maine - USA:n vanhin satamakaupunki Gloucester, kuvankaunis rantareitti ja Kennebunkportin idyllinen rannikkokaupunki

Nyt on aika jättää taakse Boston ja ottaa kurssi kohti pohjoista pitkin Uuden Englannin rannikkoa. Pääosa matkasta ajetaan pitkin rantatietä, joten voimme nauttia upeista maisemista Atlantin suuntaan. Reittimme kulkee läpi pienten kalastajakylien ja lomakaupunkien, jotka ovat 400 vuoden ajan vetäneet puoleensa kalastajia, lomalaisia, taiteilijoita ja kirjailijoita.

Bostonin koillispuolella sijaitsee Gloucester, joka on perustettu 1623 ja on USA:n vanhin satamakaupunki. Se on yhä yksi itärannikon vilkkaimmista kalastussatamista. Gloucesterin rannassa ymmärtää, miksi niin monet ovat löytäneet tiensä tänne. Gloucesterilaiset kalastajat käyttivät erikoismuotoiltuja kuunareita, joilla he pääsivät sinne, missä kalaparvet viihtyivät ja saivat saaliikseen mm. isoja määriä turskaa, ja palasivat satamaan niin nopeasti kuin mahdollista. Monet aluksista olivat epävakaita, ja kuunarit kaatuivat herkästi huonossa säässä. 1866–1890 kaupunki menetti n. 2 450 miestä ja 380 kuunaria myrskyisälle merelle. Nykyään rannalla seisoo kaksi patsasta, jotka muistuttavat ikuisesti merellä kuolleista: kalastaja kuunarinsa ruorissa ja äiti sylissään vauva ja pieni poika kiinni kädessään katselemassa kaipaavasti merelle toivoen näkevänsä miehensä aluksen.

Reittimme kulkee ohi idyllisen Kennebunkpointin, jossa Bushin presidenttiperheellä on kesähuvila.

Illalla saavumme Portlandiin, jossa yövymme.

Päivä 4
Portland - Belfast, Maine - Portland Head Light –majakka - lounas Uuden Englannin tyyliin Boothbay Harborissa - rannikon helmi Camden

Tänään matkaamme yhä pohjoisemmaksi pitkin upeaa Uuden Englannin rannikkoa. Päivän alkajaisiksi käymme Pohjois-Amerikan kenties kuvatuimmalla majakalla, Portland Head Lightilla. Majakka sytytettiin ensimmäisen kerran 10. tammikuuta 1791. Vuoteen 1989 siitä huolehti majakkamestari. Hän asui perheineen täällä Cape Elisabethissa, mutta teknologian kehityksen myötä majakan toiminta automatisoitiin. Se ei tietenkään muuta sitä tosiseikkaa, että majakka ja pihapiirin muut rakennukset ovat kuin suoraan postikortista.

Lounastauon pidämme Boothbay Harborissa, jossa syömme perinteisen Uuden Englannin tyylisen lounaan. Siihen kuuluu mm. lobster roll eli hummerilla täytetty leipä. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kohteena on idyllinen Camden, kaunis Uuden Englannin rannikkokaupunki. Käymme näköalapaikka Mt. Battiellä, josta on upeat näkymät yli kaupungin ja pienen merenlahden.

Päivä 5
Belfast - Bangor, Maine - 1900-luvun suosittu lomakaupunki Bar Harbor, risteily rannikkoa seuraillen ja Acadian kansallispuisto

Tänään keskitymme luontoon ja pesunkestävään Uuden Englannin tunnelmaan. Ajamme ensin Bar Harboriin, John Irvingin kotiseudulle. Bar Harborin ympäristö on kuin suoraan Irvingin kirjoista, ja täältä tunnettu kirjailija onkin hakenut inspiraatioita teoksiinsa. Tutustumme lähemmin Mount Desert Islandin saareen, jossa sijaitsee sekä Bar Harbor että Arcadian kansallispuisto. Saari on yksi USA:n suurimmista. Voit nojautua taaksepäin ja katsella menneiden aikojen kesähuviloita. Näet myös Thunder Holen, josta kuuluu selvä ukkosen jyrinä, kun oikeankokoinen aalto lyö alapuolella sijaitsevaan luolaan ja puristaa ilman ulos valtavalla paineella.

Näemme myös Cadillac Mountain -vuoren, joka edustaa USA:n itäisintä pistettä. Kaiken kaikkiaan kyse on hienosta päivästä, joka ei ainakaan kärsi siitä, että teemme risteilyn pitkin rannikkoa (säävaraus). Saamme näin käsityksen alueesta mereltä käsin. Jos olemme onnekkaita, kapteeni näyttää meille, miten pyydetään aitoja Uuden Englannin hummereita.

Päivä 6
Bangor - Lincoln, New Hampshire. Kancamagus Highway, White Mountains

Nyt on aika heittää hyvästit Uuden Englannin rannikolle. Matkaamme kohti länttä ja New Hampshiressa sijaitsevaa White Mountains -vuoristoa pitkin luonnonkauniissa maisemissa kulkevaa Kancamagus Highwaytä. Kyse on yhdestä USA:n maisemareiteistä (Scenic Byways). Tulemme ajamaan pitkin maisemareittejä uudestaankin tällä matkalla.

White Mountains on vuoriketju, joka kattaa noin neljänneksen New Hampshiren osavaltiosta. White Mountains on osa Appalakkeja, joka puolestaan ulottuu Kanadan Quebecistä USA:n eteläosissa sijaitsevaan Alabamaan saakka. Vuoret muodostavat voimakkaan kontrastin rannikolle, jolla olemme tehneet matkaa viime päivät.

Päivä 7
Lincoln - Montpelier, Vermont - Stockbridge, Massachusetts - vaahterasiirappifarmi - Middleburyn viehkeä maalaiskylä ja maisemareitti

Siirrymme nyt Vermontin osavaltioon. Vermont on Yhdysvaltojen 7. pienin osavaltio, jonka pääkaupunki on kaikista pienin. Montpelierissä on nimittäin vain n. 7 500 asukasta. Kaupungissa ei muuten toistaiseksi ole ainuttakaan McDonald’sia.

Pysähdymme pääkaupungissa ja suuntaamme sitten maaseudulle ja vaahterasiirappifarmille. Vermont on USA:n suurin vaahterasiirapin tuottaja. Näemme suurella varmuudella vaahteralehtoja, joiden puita yhdistää nerokas kumiletkujen järjestelmä. Letkuja pitkin puiden mahla valuu keräilytankkiin. Farmilla kuulemme, miten siirappia valmistetaan, ja saamme ehkä maistiaiset makeasta herkusta.

Seuraavaksi otamme suunnan kohti etelää pitkin maisemareittiä, joka vie Massachusettsissa sijaitsevaan Stockbridgeen. Kyse on tiestä nimeltä US-7, jolla ajellessamme näemme vuoria, pieniä maatiloja, metsiä ja jokia. Lopulta saavumme Stockbridgeen, joka sijaitsee Massachusettsin ja New Yorkin osavaltion rajalla. Kaupunki huokuu historiaa täällä Uuden Englannin sydämessä. Alunperin Stockbridge perustettiin lähetysasemaksi ”villiin” USA:han. Lähetystyöntekijöiden tehtävänä oli kesyttää ”villit” mohikaanit, minkä sanotaan onnistuneen huomattavan hyvin. Se tuli selväksi 1763–1764, kun intiaanit tukivat aktiivisesti brittejä ranskalaisia vastaan. Yhdysvaltain vapaussodassa monet intiaanit siirtyivät kuitenkin ”kapinallisten” puolelle, brittejä vastaan. Intiaaneille luvattiin palkkioksi, että he saavat säilyttää ikuisesti maansa. Kuten historia on osoittanut, lupaus rikottiin ja heimot siirrettiin ensin kauemmas New Yorkin osavaltion länsiosiin ja sittemmin Wisconsiniin kauas Suurten järvien toiselle puolelle.

Kun rautatie saapui Stockbridgeen 1850, kaupungista kehittyi viehättävän sijaintinsa ansiosta New Yorkin ja Bostonin yläluokan rakastettu vierailukohde. Sellainen se on yhä.

Stockbridgessä pääsemme kokemaan jälleen yhden autenttisen Uuden Englannin elämyksen, kun yövymme vanhassa Red Lion Inn -majatalossa. Red Lion Inn on toivottanut matkalaiset tervetulleeksi jo yli 200 vuoden ajan.

Päivä 8
Stockbridge - Newport, Rhode Island - Cape Cod - läpi Connecticutin Vanderbiltien The Breakers –kartanolle - Newport Cliff Walk ja Kennedyjen lomapaikka Hyannis

Reitti kulkee Stockbridgestä läpi Connecticutin osavaltion Newportiin Rhode Islandin osavaltiossa. Newport sijaitsee eurooppalaisen matkailijan tavanomaisten kulkureittien ulkopuolella. Yli 375 vuoden ajan tämä viehättävä Uuden Englannin rantakaupunki on kehittynyt uskonnollisten toisinajattelijoiden turvapaikasta merkittäväksi siirtomaa-ajan satamaksi ja myöhemmin ylimmän luokan kultakauden leikkikentäksi. Eikä syyttä, sillä Newport todella teki vierailijoihin vaikutuksen.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Cliff Walk, joka on todellisuudessa kävelyreitti. Kävelemme pitkin polkua ja ihailemme oikealla puolella seisovia upeita kartanoita ja vasemmalla, jyrkkien rantakallioiden juurella, kuohuvaa merta. Saavumme kartanolle nimeltä The Breakers. Se kuului Vanderbiltin perheelle, joka rikastui rautatieimperiumillaan. Kartano on malliesimerkki Amerikan 1800-luvun loppupuolen ylellisestä arkkitehtuurista ja sisustustyylistä (eng. Gilded Age). Tyylistä tulee helposti mieleen Venäjän tsaarilliset palatsit: runsaasti kultakoristeita, marmoria ja yksityiskohtaisen tarkkoja maalauksia.

Illalla saavumme Cape Codiin, ongenkoukun muotoiselle niemimaalle, jonne ensimmäiset pyhiinvaeltajat rantautuivat etsiessään turvapaikkaa jouduttuaan uskonnollisen vainon kohteeksi Euroopassa.

Päivä 9
Cape Cod - Martha’s Vineyard - Cape Cod - saarikierros Martha’s Vineyardilla, mm. majakka ja Aquinnahin rantakalliot sekä Edgartownin uuskreikkalaiset talot

Matkaamme lautalla yli Nantucket Soundin Massachusettsin rannikon edustalla sijaitsevalle Martha’s Vineyard -saarelle. Saari tunnetaan kauneudestaan ja charmistaan sekä saarella lomailevista kuuluisuuksista. Täällä viihtyy mm. Bill Clinton.

Pian eurooppalaisten saavuttua saarelle he muodostivat enemmistön, ja 1800-luvun puolivälissä enää vain noin 500 asukasta edusti alkuperäistä väestöä. Onneksi monet heistä selvisivät mm. taudeista, ja nykyään yli puolet Aquinnahin asukkaista on Wampanoag-heimon intiaaneja.

Teemme kierroksen saarella ja katselemme kauniita kyliä ja rannikkoa. Martha’s Vineyard on kooltaan n. 260 km2, joten ehdimme hyvin kiertää koko saaren. Näemme Vineyard Havenin, joka on saaren liike-elämän keskus ja jossa toimivat myös saaren veneenrakentajat. Seuraavaksi ajamme Oak Bluffsiin, joka on kuuluisa viktoriaanisesta ”piparkakkutalo”-tyylistään. Näemme West Tisburyn, tyypillisen Uuden Englannin kylän sekä Chilmarkin ja Aquinnahin kylät, jotka tunnetaan kauniista luonnosta, rantakallioista ja pitkistä valkoisista hiekkarannoista. Päivän kierros päättyy Edgartowniin, joka on arkkitehtoninen muistomerkki ajanjaksosta Martha’s Vineyardin historiassa, jolloin saarella harjoitettiin valaanpyyntiä. Palaamme sitten lautalla takaisin Cape Codiin.

Päivä 10
Cape Cod - Plymouth - Boston ja kotimatka alkaa

On aika jättää taakse Cape Cod ja Uusi Englanti. Otamme kurssin kohti Bostonin lentokenttää. Ennen sitä ehdimme vielä tutustua muutamaan kohteeseen: Plymouthissa ja JFK Presidential Library and Museumissa.

Ajamme viihtyisään Plymouthiin, jossa ensimmäiset englantilaiset separatistit astuivat maihin Mayflower-aluksestaan. Kyse on Yhdysvaltojen kehdosta. Kaupungin valkoisiksi maalatut talot ovat kuin suoraan Uutta Englantia esittävästä postikortista. 

Sitten matka jatkuu kohti Bostonia. Tarkoituksenamme on astua ajassa taaksepäin ja tutustua presidentti Kennedyn ja Jackie Kennedyn elämään. JFK Presidential Library and Museumissa on esillä Jackien leninkejä, presidentin saamia virallisia lahjoja sekä vaalijulisteita – kaikki alkuperäisiä. Lisäksi näytetään videoita JFK:n kuuluisimmista puheista.

Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Icelandairin reittilennot Helsinki – Boston – Helsinki (Reykjavikin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 788€ (9 yötä)
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi 
  Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat noin 40 USD/henkilö
 • ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

Fremingham (Bostonin ulkopuolella): 2 yötä
Portland: 1 yö
Belfast, Maine: 1 yö
Bangor, Maine: 1 yö
Lincoln, New Hampshire: 1 yö
Stockbridge, Massachusetts: 1 yö
Hyannis, Cape Cod: 2 yötä

Päivittäiset ajomatkat

Päivä 2: 70 km
3: 280 km
4: 225 km
5: 220 km
6: 400 km
7: 450 km
8: 386 km
9: 170 km
10: 130 km

 

 

ESTA-matkustuslupa USA:aan

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:

http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Hillitöntä menoa! Melkoinen kiire oli koko ajan, vaikka sitten nähtiinkin paljon. Tässä ajassa olisi riittänyt rannikon kohteet ja mielellään enemmän aikaa kullekin. Maksaisin mieluummin hyvistä keskustahotelleista kuin kohteiden ja kilometrien ahnehtimisesta. Opas Jaana Evans on todella pätevä ja onnistui eriomaisesti sekä välittämään tietoa että paimentamaan ryhmää hektisessä kiireessä. Jos näin kiirettä pidetään, niin lounaat voisi yrittää varata yhteisiksi, vaikka eivät hintaan sisältyisikään.
Date published: 2018-09-10
Rated 4 out of 5 by from New Englandin matka Olin matkalla New Englandiin 30.08-08.09.2018 Matka oli mielenkiintoinen , rannikkokaupungeissa olisi viettänyt enemmän aikaa (2yötä) ja matkasta olisi voinut jättää vuoristo osuuden pois.
Date published: 2018-09-11
Rated 5 out of 5 by from Vastasi odotuksiani täysin Matka oli huikea ja hyvin suunniteltu. Ryhmämatkalla täytyy aina sopeutua pieniin viivytyksiin koska me ihmiset olemme erilaisia, onnhitaita ja nopeita
Date published: 2018-09-10
Rated 3 out of 5 by from New England Matka sujui hyvin, matkanjohtaja hoiti hommansa hienosti, ohjelma ok, mutta majoitus vaatimaton/ala-arvoinen.
Date published: 2018-09-17
Rated 3 out of 5 by from Parannettavaa Hotellien taso huonohko ja sijainti syrjäinen.Lentoyhtiön menolennon luvattu ateria jäi puuttumaan.
Date published: 2018-10-05
Rated 3 out of 5 by from Paljon nähtävää! Monipuolinen kuva USA:n itärannikon merellisistä elämästä ja amerikkalaisesta historiasta.
Date published: 2018-09-10
Rated 3 out of 5 by from Matkan sisältö oli onnistunut. Nähtävyydet olivat mielenkiintoiset . Olin ko. matkalla syyskuun alussa 30.8.-9.9.2018.
Date published: 2018-10-01
Rated 3 out of 5 by from Hieno matkailukohde, paljon nähtävää, mutta hotelleissa parannettavaa! Erittäin hieno matkailukohde, runsaasti nähtävää ja koettavaa, mutta hotelleissa paljon parannettavaa! Useimmissa hotelleissa ei ollut ruokailumahdollisuutta kun myöhään illalla sinne saavuimme. Jouduimme hakemaan snackiä (!) bensa-asemalta, että olisi ollut jotain purtavaa. Yksi hotelleista (Freemont Resort) oli kaikkien mielestä aivan surkea ja ala-arvoinen (vanhentunut, likainen ja ränsistynyt). Lisäksi kaikki hotellit sijaitsivat aivan liian syrjäisillä paikoilla. Positiivinen poikkeus oli Stockbridge, joka oli sekä keskeisellä paikalla että tasoltaan hyvä. Huonoa tässäkin oli ettei ollut riittävästi aikaa tutustua alueeseen, kun tännekin saavuimme liian myöhään. Mielenkiintoisia tutustumiskohteita oli paljon, ehkä hieman liikaakin suhteessa käytettävissä olleeseen aikaan. Jatkossa voisi ohiajamisen sijaan pysähtyä joihinkin paikkoihin vähän enemmän. Ja yöpymisiä voisi olla kaksi yötä usemmassakin hotellissa. Nyt oltiin 2 yötä vain kahdessa hotellissa, lopuissa yksi. Bussin vanhanaikainen taso yllätti, penkeissä ei minkäänlaisia säilytystiloja eikä kahvoja mistä pitää kiinni, ei valoja, ei roskakoreja eikä Wifiä vaikka bussin kyljessä niin luki. Tehdyt lobsteri- ja valasristeilyt olivat mielenkiintoisia ja ylittivät odotuksemme! Vaahterasiirappitilaan tutustuminen oli myös ihan ok. Iceland Air oli järkytys. Lähdössä oltiin yli tunnin myöhässä täysin epäonnistuneen sisäänbuukkauksen takia. Jonossa seistiin ja mm. avioparit/ystävät eivät yleisesti saaneet haluamiaan vierekkäisiä paikkoja, emme mekään. Palvelu koneessa oli suorastaan kehnoa, mm. tilattua pizzaa ei emänniltä koskaan saatu.
Date published: 2018-09-10
 • y_2019, m_2, d_23, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_USRTR26, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

USRTR26AFI