Köln ja André Rieu

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe maailmankuulu esiintyjä André Rieu ja Johann Strauss -orkesterinsa kevätmatkalla kauniiseen Kölniin Reinin varrelle.

Keväinen matka  yhteen Saksan johtavista taide- ja kulttuurikaupungeista. Köln on historiallinen kaupunki, jonka juuret ulottuvat Rooman valtakuntaan. Kaupunki sijaitsee upealla paikalla Reinin varrella ja  tuomiokirkko on kaupungin tärkein nähtävyys.

Matkan kohokohta on upea ilta André Rieun ja hänen kuuluisan Johann Strauss -orkesterinsa seurassa.

Käymme kauniissa ja historian täyttämässä Aachenissa, vaeltelemme läpi historiallisen Kölnin, risteilemme Reinjoella ja maistelemme paikallista olutta, kölschiä.

Majoitumme Hotel Best Western Leoso Leverkuseniin, joka sijaitsee n. 12 km päässä Kölnin keskustasta. Matkan hintaan sisältyy lippu (kategoria 1) André Rieun konserttiin. Lue lisää kohtdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki -Düsseldorf - kaupunkikierros Düsseldorfissa
Päivä 2 Köln
Päivä 3 Aachen
Päivä 4 Rein ja André Rieun konsertti
Päivä 5 Kotimatka Düsseldorfista

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki -Düsseldorf - kaupunkikierros Düsseldorfissa

Lennämme aamulla Finnairin suoralla reittilennolla Düsseldorfiin, kaupunkikierros Düsseldorfissa.

Perillä Düsseldorfissa teemme kaupunkikierroksen ennen kuin ajamme suhteellisen lyhyen matkan Leverkuseniin, jonne majoitumme seuraaviksi neljäksi päiväksi. Düsseldorfissa sijaitsee Nordrhein-Westfalenin osavaltion kansainvälinen lentokenttä, mutta noin 40 km:n matkalla on useita tunnettuja kaupunkeja kuin helmiä ketjussa: Dortmund, Bochum, Essen, Duisburg ja Düsseldorf. Hieman etelämpänä sijaitsevat vielä Köln ja Bonn.

Düsseldorf on myös Nordrhein-Westfalenin pääkaupunki. Kyse on melko isosta kaupungista, jonka asukasluku on noin 600 000. Alue on Saksan tiheimmin asuttu. Vanha teräs- ja rautateollisuus on joutunut väistymään modernin ja kehittyneen teknologian edeltä. Düsseldorfin kaupunki on velaton ja eroaa näin merkittävästi esim. Berliinistä, joka on velkaantunut raskaasti Saksojen yhdistymisen mukanaan tuomasta jälleenrakentamisesta. Düsseldorf on varsin eläväinen ja sen kulttuurielämä on rikasta. Ajamme kaupungin läpi ja katselemme sen uutta ja modernia osaa, kuten Medienhafenia, jossa sijaitsee osavaltion parlamentti Landtag, sekä vanhaakaupunkia Altstadtia. Altstadtissa on kiinnostavia putiikkeja ja joukko paikallisia pienpanimoita, jotka valmistavat paikallista erikoisuutta, hieman kitkerää tummaa pintahiivaolutta, Düsseldorfer Altbieriä.

Düsseldorfin pääostoskatu Königsallee kertoo, missä seudun rikkaat viihtyvät. Täältä löytyvät kaikki johtavat muotitalot – Düsseldorf on nykyään myös designereiden ja muodin kaupunki. Kaupungissa pidetään Saksan isot muotimessut, joista tunnetuin on maailman suurimmat kenkämessut.

Kaupunkikierroksen jälkeen jatkamme matkaa hotelliimme Leverkusenissa.

Illallinen hotellissa.

 

 

 

Päivä 2
Köln

Aamiaisen jälkeen ajamme lyhyen matkan Kölniin, jossa teemme ensimmäiseksi kaupunkikierroksen bussilla. Sitten nousemme kyydistä ja kävelemme keskustan läpi ja katselemme Kölnin tuomiokirkkoa, yhtä Saksan suosituinta nähtävyyttä. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1200-luvun puolivälissä, mutta se valmistui vasta 1800-luvun lopulla. Kirkko on Unescon suojelema ja historiallisesti arvokas. Upeat mosaiikit ovat melko epätavalliset, suorastaan abstraktit ja jakavat mielipiteitä.

Kölnistä on viime vuosina tullut tunnettu isojen karnevaalien ansiosta, sillä karnevaalit on noussut – hyvässä ja pahassa – uutisotsikoihin. Museoista mainittakoon Ludwig-museo, jossa on esillä uudempaa taidetta, roomalais-germaaninen museo El de Haus, joka oli aikaisemmin Gestapon päämaja ja toimii nykyään Kolmannesta valtakunnasta kertovana museona. Näkemisen arvoisia ovat myös Schnütgen-museo kirkkotaiteineen sekä Rautenstrauch-Joest-museo maailmanlaajuisine etnografisine kokoelmineen.

Ehdit katsella kaupunkia itsenäisesti ennen kuin jatkamme vanhaankaupunkiin, jossa maistelemme EU:n suojelemaa alueellista erikoisuutta, pintahiivaolutta kölschiä. Olut saa käydä 13–21 asteen lämmössä, minkä jälkeen se jäähdytetään. Aito kölsch on valmistettu Kölnissä tai sen lähistöllä, sillä nimi on peräisin täältä ja olut on patentoitu. Käymme eräässä paikallisessa panimossa ja maistamme kölschiä pienestä (0,2 l) lasista, Stangesta, josta sitä perinteisesti tarjoillaan.

Olutmaistiaisten jälkeen syömme illallisen paikallisessa ravintolassa ennen kuin palaamme hotellille.

Päivä 3
Aachen

Tänään vierailemme Saksan läntisimmässä kaupungissa Aachenissa, jossa on ollut asutusta jo kelttien ja roomalaisten kaudella. Aachen on kylpyläkaupunki, jonka kuumilla lähteillä on terapeuttisia vaikutuksia. Lähteiden mineraalipitoinen vesi on hoitanut monia ihmisiä, kuten esim. keisari Kaarle Suurta, joka hallitsi varhaiskeskiajalla isoja osia Euroopasta.

Aachenin tuomiokirkko on pyhiinvaelluskohde, jonne saapuu aina kesäkuussa iso joukko ihmisiä katsomaan kaupungin ja kirkon pyhäinjäännöstä: kankaanpalaa, jonka väitetään olevan peräisin Neitsyt Marian viitasta ja näin ollen yli 2 000 vuotta vanha. Tuomiokirkko toimi myös kruunajaispaikkana, kunnes Ranska valloitti Aachenin. Kirkko oli jo aikaisemmin varsin suosittu vierailukohde, sillä Kaarle Suuri on haudattu kirkkoon.

Aachen on myös rajakaupunki ja sijaitsee Hollannin, Belgian ja Saksan rajalla. Käy vaikka museossa ja kahvilla Alt Aachener Kaffeestubenissa tai kylpemässä Carolus Thermen -kylpylässä.

Opastetun kaupunkikävelyn jälkeen on hyvin aikaa nauttia kauniista kaupungista. Aachenista palaamme hotelliimme, jossa syömme illallisen.

Päivä 4
Rein ja André Rieun konsertti

Konserttipäivä on tullut, mutta ennen iltaa ehdimme vielä risteilylle Reinjoelle. Pääsemme näkemään Kölnin joelta käsin. Nousemme risteilyn jälkeen maihin keskustassa. Nyt voit katsella kaupunkia omatoimisesti, tehdä ostoksia tai käydä museossa. Palaamme hotellille ajoissa, jotta ehdimme virkistäytyä ja syödä varhaisen illallisen ennen illan konserttia. André Rieun konserttipaikka on Lanxess Arena.

André Rieu on hollantilainen ja kotoisin Maastrictista. Rieu on koulutettu viulisti, mutta on vuodesta 1987 lähtien toiminut kapellimestarina, säveltäjänä ja muusikkona omassa orkesterissaan, Johann Strauss Orchestrassa, jonka kanssa on kiertänyt ympäri maailmaa. Rieu ja hänen orkesterinsa esittävät suosittua musiikkia oopperoista ja musikaaleista maustettuna paikallisella musiikilla. Tänään ohjelmistossa on takuulla saksalaisia säveliä.

Päivä 5
Kotimatka Düsseldorfista
Aamiaisen jälkeen on omaa aikaa Leverkusenissa, kunnes lähdemme kohti Düsseldorfia, josta lennämme Finnairin reittilennolla takaisin Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Düsseldorf - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus keskitason Hotel Best Western Leoso Leverkusenissa
 • aamiaiset
 • 4 illallista (3 hotellissa ja yksi Kölnissä paikallisessa ravintolassa)
 • kaupunkikierros Düsseldorfissa
 • kaupunkikierros Kölnissä, sekä bussilla että kävellen
 • panimovierailu Kölnissä
 • kaupunkikävely Aachenissa
 • jokiristeily Reinillä
 • kategorian 1 lippu André Rieun konserttiin Lanxness Arenassa

 

 

 

 

 

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 128€
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Majoitumme keskitasoiseen Best Western Leoso Leverkuseniin. Hotellista on noin 6 min. kävelymatka Leverkusenin keskustaan, jossa on ravintoloita, baareja ja ostosmahdollisuuksia. Hotellissa on ravintola, baari, hissi, ulkoterassi, sisäuima-allas ja sauna.

Huoneissa on wc, kylpy ta suihku, maksuton wi-fi, puhelin, TV ja hiustenkuivain.

Etäisyys Kölnin keskustaan on noin 12 km, jonne liikumme omalla bussilla.

Hotellin kotisivut:

http://www.leoso-hotel-leverkusen.de/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Konsertti

André Rieun ja Johann Strauss orkesterin konsertti järjestetään Lanxess Arenalla, jonne mahtuu noin 20000 kuulijaa ja se on kapasiteetiltaan Saksan suurin sisähalli.

Hintaan sisältyvät kategoria 1:n istumapaikat ovat permannolla esiintymislavan edessä sekä etusivukatsomoissa. Sektoreilla: 101-106, 204-206 ja 215-217. Merkittynä areenan katsomokarttaan keltaisella.

Areenan kotisivut:

https://www.lanxess-arena.de/english.html

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällösta tai ylläpidosta).

 

Päivittäiset ajomatkat

Päivä 1 noin 35 km

2: 30 km

3: 190 km

4: 50 km

5: 20 km

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Kokonaisuudessaan hyvä na kkonserttimatka Viiden päivän ohjelma tiivis mutta paljon tuli infoa ja nähtiin monipuolisesti ao matkaohjelmaan kuuluneita paikkoja. Historian tuntemus oppailla hyvä. Ainoa pieni miinus oli kun viimeisessä olutmaitelupaikassa saimme runsaan ns tapaslautasen ja ruokailumme oli heti alle tunnin sisällä. Se olisi pitänyt olla ensimmäisessä oluttuvassa. No siitä selvittiin ja kaikki siis OK.
Date published: 2018-04-29
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää vähässä ajassa! Matkan päätarkoitus oli tietenkin konsertti, joka täyttikin kaikki odotukset. Lisäksi lyhyessä ajassa tutustuttiin neljään kaupunkiin ja useisiin kirkkoihin ja ravintoloihin, joihin ei omatoimimatkalla tuskin olisi samassa ajassa pystynyt tekemään. Myös oppaan historiatiedot ryydittivät hyvin bussimatkoja ja muutenkin hänen ammattitaitonsa ja innostuksensa olivat kiitettävää tasoa. Majoitus oli huoneen osalta hyvä, mutta hotellin ravintolapalveluissa oli puutteita samoin kuin valituissa panimoravintoloiden määrässä, samana iltana neljä ravintolaa ja viimeisessä illallinen kangerteli pahasti , vain yhden tarjoilijan uurastus noin viidenkymmenen asiakkaan parissa toisen kerroksen tiloissa. Ehkä myös 12 h päiväohjelma oli ikääntyvälle asiakaskunnalle, johon mekin kuuluimme, liian raskas. Näin parin viikon jälkeen matkasta, on siitä kuitenkin päällimmäisenä tunteena jäänyt miellyttävä kuva, ja ehkä voisi tehdä saman tyyppisen matkan joskus uudelleen vähän rauhallisemmalla tahdilla!
Date published: 2018-05-16
Rated 4 out of 5 by from Hieno konsertti. Andre Rieu:n Konsertti oli erinomainen ja paikkojen sijainti hyvä. Kaupunkikierrokset hyvin hoidettu. Hotellihuoneen kokolattiamatto oli vanha ja tuoksahtava. (mieluummin kovat lattiamateriaalit, jotka voidaan pitää puhtaana).
Date published: 2018-04-30
Rated 3 out of 5 by from Kiireinen ja hidastahtinen Konserttimatkalla oli väliin kovin kiire ja väliin taas ei paljon mitään. Konsertti sitä mitä odotinkin.
Date published: 2018-04-29
Rated 4 out of 5 by from Hyvin onnistunut konserttimatka Hyvin onnistunut konserttimatka
Date published: 2018-04-29
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_DEVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

DEVCB03AFI