Kiivien maa - Uusi Seelanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaukana odottaa kaunis maa! Kattava matka Pohjoissaarelta Eteläsaarelle sekä kaksi yötä Australian Sydneyssä.

Uuden-Seelannin kauneus on omaa luokkaansa. Vilkaisu yli Fox Glacierin jäätikkömaiseman, Tekapojärveä ympäröiville lumihuippuisille vuorille tai Milford Soundin vihreille kallioille vahvistaa väitteen. Vierailemme maalauksellisissa Queenstownin ja Wellingtonin kaupungeissa, kuuntelemme maorien tarinoita menneisyydestä ja näemme, miten lumipeitteiset vuoret heijastuvat sademetsän ympäröimän järven pinnasta. Uusi-Seelanti on täydellinen matkakohde, jossa riittää hyviä hotelleja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä erityisen ystävällisiä ihmisiä. Täällä tuntee olonsa varmasti tervetulleeksi!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Uuden-Seelannin dollari

Päiväohjelma
Päivä 1–2 Lähtö Helsingistä
Päivä 3 Saapuminen Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin - orientoiva kaupunkikierros.
Päivä 4 Auckland – Whakatane - omaa aikaa
Päivä 5 Whakatane - lisämaksullinen retki White Islandin tulivuorisaarelle, ruoanlaittoa ja illallinen maorien tapaan sekä tarinoita maorien historiasta
Päivä 6 Whakatane – Waiotapu Wonderland Rotoruan lähistöllä – Taupojärvi – Tongariron kansallispuisto
Päivä 7 Vaellusretki Tongariron kansallispuistossa, matka jatkuu Wellingtoniin
Päivä 8 Wellington - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 9 Wellington – Picton – Blenheim - vierailu viinitilalla ja viinimaistiaiset
Päivä 10 Blenheim – Kaikoura – Christchurch
Päivä 11 Christchurch – Arthur’s Pass – Fox Glacier
Päivä 12 Fox Glacier – Wanaka -kävelyretki Mathesonjärvellä ja vaellus jäätikölle
Päivä 13 Wanaka – Te Anau
Päivä 14 Te Anau - retki Milford Sound -vuonolle.
Päivä 15 Te Anau – Queenstown
Päivä 16 Queenstown – Sydney, Australia
Päivä 17 Sydney - kaupunkikierros - opastettu kierros oopperatalossa - Bondi Beach - satamaristeily
Päivä 18 Sydney - kotimatka alkaa
Päivä 19 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.998€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Lähtö Helsingistä
Otamme kurssin maapallon toiselle puolelle. Seikkailu Uudessa-Seelannissa odottaa!
Päivä 3
Saapuminen Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin - orientoiva kaupunkikierros.
Auckland

Aikaisin aamulla laskeudumme Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Aucklandin asukasluku on 1,3 miljoonaa – noin kolmannes koko maan asukkaista asuu täällä. Auckland sijaitsee kapealla maakaistaleella, jota ympäröi meri molemmin puolin: idässä Tyynimeri ja lännessä Tasmaninmeri. Auckland on purjehtijoiden Mekka. Kaupunkia ei turhaan kutsuta nimellä City of Sails. Täällä purjeveneen omistaminen tai jonkin muun vesiurheilulajin harrastaminen on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Auckland on rakennettu 50 sammuneen tulivuoren päälle. Useimmat tulivuorista ovat nykyään vain matalia vihreitä kukkuloita, mutta kolme suurinta – Mount Albert, Mount Eden ja One Tree Hill – kohoavat esiin maisemasta ja ovat suosittuja näköalapaikkoja.

Lentokentältä ajamme suoraan hotellille, jossa syömme aamiaisen ja lepäämme pitkän lentomatkan jälkeen.

Myöhemmin lähdemme pienelle kaupunkikierrokselle saadaksemme yleiskuvan kaupungista. Ajamme mm. läpi viehättävän Parnellin esikaupungin, jossa näemme vanhoja, kauniisti entisöityjä taloja ja lukuisia ravintoloita ja gallerioita. Pysäköimme bussin lähelle 196 m korkean tulivuoren, Mount Edenin, huippua ja nautimme hulppeista näkymistä.

Päivä 4
Auckland – Whakatane - omaa aikaa
Aamiaisen jälkeen ajamme noin kolmen tunnin matkan kohti Tyynenmeren vehreää rannikkoseutua ja upeaa Bay of Plentyn lahtea. Lahden nimi on peräisin englantilaiselta tutkimusmatkailijalta James Cookilta, joka tutki Uutta-Seelantia 1769–1770 ja pani merkille seudun runsaat luonnonvarat. Bay of Plentyn lämpimät vedet ovat nykyään tunnettuja hienoista syvänmerenkalastus- ja vesiurheilumahdollisuuksistaan. Ennen kuin saavumme perille Whakataneen, pysähdymme oikomaan jalkojamme ja ihailemaan maisemia Mount Maunganuilla. Määränpäämme on Whakatane, jonne maorit asettuivat ensimmäisen kerran jo 800 vuotta sitten saavuttuaan alueelle Polynesian saarilta. Päivä on varattu omille seikkailuille: Vuokraa maastopyörä ja tutustu kaupungin lähiympäristöön tai käy Ohope Beachillä, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä ja jota pidetään yhtenä Uuden-Seelannin parhaista rannoista. Voit myös lähteä delfiinisafarille tai nauttia luonnosta ja upeista maisemista jollakin monista vaelluspoluista. Whakatane on Uuden-Seelannin aurinkoisin kaupunki.
Päivä 5
Whakatane - lisämaksullinen retki White Islandin tulivuorisaarelle, ruoanlaittoa ja illallinen maorien tapaan sekä tarinoita maorien historiasta
White Island

Voit joko jäädä Whakataneen nauttimaan rantaelämästä ja viihtyisistä kahviloista tai lähteä kokopäiväretkelle White Islandin tulivuorisaarelle (Lisämaksullinen retki, joka tulee varata matkavarauksen yhteydessä. Retki maksetaan kohteessa.). White Island on Uuden-Seelannin ainoa aktiivinen tulivuorisaari ja luultavasti yksi maailman helpoiten saavutettavista. Saari vetää puoleensa niin tiedemiehiä, vulkanologeja kuin matkailijoitakin. Matkalla saarelle ehdimme hyvin nauttia upeista maisemista ja kuunnella selostusta saaren historiasta. Laskemme ankkurin lähellä saarta ja loppumatkan taitamme kumiveneissä. Maihin päästyämme kierrämme saaren ja kuulemme kraatterin pulinan ja pulputuksen. Syömme saarella lounaan ja palaamme sitten takaisin Whakataneen. Jos meillä on onnea, näemme matkalla delfiinejä tai uudenseelanninmerikarhuja. Huomaathan, että retken toteutuminen riippuu sääoloista.

Illalla opimme, miten ruokaa valmistetaan maorien maauunissa eli hangissa. Maahan kaivetaan kuoppa, isoja kiviä kuumennetaan tulen avulla ja sen jälkeen liha- ja kasvispaketit asetellaan kiville ja kuoppa lapioidaan umpeen. Nyt hangi saa tehdä tehtävänsä ja ruoka muhia kypsäksi muutaman tunnin ajan. Tekniikkaa on arkeologisten löytöjen perusteella käytetty yhtä pitkään kuin maorit ovat asuneet saarella. Hangi merkitsee maoreille ja muille Tyynenmeren saarten asukkaille juhla-ateriaa. Ruoan valmistuessa lähdemme paikallisen maori-isäntämme kanssa kulttuurihistorialliselle kävelykierrokselle Whakatanejoelle. Kiehtovat tarinat kuljettavat ajassa taaksepäin. Pääsemme käymään Muriwain luolassa pienen rituaalin jälkeen. Saamme kuulla myös muista rituaaleista, jotka ovat käytössä modernien maorien arjessa. Kierroksen jälkeen nautimme päivällisen yhdessä paikallisten kanssa.

Päivä 6
Whakatane – Waiotapu Wonderland Rotoruan lähistöllä – Taupojärvi – Tongariron kansallispuisto
Huka-vesiputous

Hyvästelemme Whakatanen ja otamme kurssin kohti Tongariron kansallispuistoa. Reittimme kulkee läpi niin kutsutun “Waiotapu Wonderlandin” lähellä Rotoruan kaupunkia. Kyse on värikkäästä termisestä alueesta, jolla näemme mm. kuplivia mutalammikoita ja hämmästyttävän kiehuvan “samppanja-altaan”. Lähistöllä sijaitsee hieno vesiputous Huka, jossa 220 000 litraa vettä sekunnissa putoaa alas 11 metrin korkeudelta. Wakatojoki, josta putous saa alkunsa, on paikoin jopa 100 metriä leveä, mutta putouksen kohdalla se kapenee vain 15-metriseksi, mikä lisää vesimassojen voimaa. Huka merkitsee vaahtoa – kun vesi putoaa voimalla alas jokialtaaseen, syntyy vaahtoa. Jatkamme matkaa pitkin Taupojärven kuvauksellista itärantaa ja iltapäivän aikana saavumme hotelliimme.

Päivä 7
Vaellusretki Tongariron kansallispuistossa, matka jatkuu Wellingtoniin
Tongariron kansallispuisto

Tongariron kansallispuisto sijaitsee keskellä Pohjoissaarta. Puiston lahjoitti Uuden-Seelannin kansalle maoripäällikkö Te Heuheu Tukino vuonna 1877 sillä edellytyksellä, että alueen luontoa ja pyhiä paikkoja suojellaan. Sen keskellä on kolme toimivaa tulivuorta, Tongariro, Ngauruhoe ja Ruapehu. Viimeksi mainittu on tulivuorista aktiivisin, ja jotkut muistavat sen Mount Doomina Sormusten herra -elokuvasta. Tongariro tarjoaa niin erämaata, tiheitä metsiä kuin saniaispensaikkoakin. Talvella puisto on suosittu hiihtokohde. Aamiaisen jälkeen teemme lyhyen vaellusretken puistossa, ja jos sää sallii, näemme kaikki kolme tulivuorta.

Matka jatkuu kohti Uuden-Seelannin pääkaupunkia Wellingtonia, joka sijaitsee Pohjoissaaren eteläkärjessä. Wellington valittiin pääkaupungiksi 1865 – ikään kuin diplomaattiseksi keskipisteeksi Pohjois- ja Eteläsaaren välissä – ja asukkaita siellä on noin 600 000. Wellington sijaitsee Cookinsalmen äärellä, minkä takia kaupunki on saanut lisänimen “Windy Wellington” – täällä nimittäin tuulee erittäin usein. Kaupunki sijaitsee vehreissä maisemissa kauniiden merenlahtien ja vuorenrinteiden välissä. Hienoista huviloista on upeat näkymät Cookinlahdelle. Perille Wellingtoniin saavumme vasta iltapäivän päätteeksi.

Päivä 8
Wellington - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Wellington

Aloitamme kaupunkikierroksemme Mount Victorialta (196 m), jolta on kauniit näkymät yli kaupungin. Käymme myös Wellingtonin kasvitieteellisessä puutarhassa, jonne nousemme jo yli 100 vuotta käytössä olleella köysiradalla. Köysiradan pituus on vaatimattomat 650 m, ja korkeuseroa on 168 m. Huipulla voimme nauttia upeista maisemista ja siellä on myös pieni museo.

Loppupäivä on vapaata aikaa. Tekemistä riittää! Wellington tarjoaa laajan kirjon museoita ja taidegallerioita. Vierailu modernissa kansallismuseossa, joka tunnetaan nimellä “Te Papa Tongarewa”, antaa hyvän kuvan Uuden-Seelannin historiasta ja Tyynenmeren kulttuurista. Museo sijaitsee kauniilla paikalla veden äärellä ja on lisäksi ilmainen.

Päivä 9
Wellington – Picton – Blenheim - vierailu viinitilalla ja viinimaistiaiset

Nousemme aamulla lauttaan, joka vie meidät Eteläsaarelle – elämys, joka korvaa aikaisen herätyksen. Kyse on nimittäin lauttamatkasta, joka kuuluu maailman kauneimpiin. Matka kestää noin kolme tuntia, ja sen upea päätös on saapuminen hämmentävän kauniiseen Queen Charlotte Soundin vuonoon. Pienestä Pictonin satamakaupungista jatkamme matkaa kohti Blenheimia, joka sijaitsee viineistään tunnetulla Marlborough’n alueella. Marlborough’ssa toimii yli 130 viinitilaa, mikä tekee siitä Eteläsaaren suurimman viinialueen. Asia tulee selväksi, kun ajaa läpi alueen: viinitarhoja riittää! Vierailemme yhdellä viinitiloista. Teemme tilalla opastetun kierroksen ja tutustumme viinintuotantoon sekä maistelemme paikallisia viinejä.

Yövymme Blenheimin kaupungissa, joka on yksi Uuden-Seelannin aurinkoisimmista kaupungeista ja jossa on paljon kahviloita, ravintoloita ja baareja.

Päivä 10
Blenheim – Kaikoura – Christchurch

Lähdemme Blenheimista kohti rannikkokaupunkia Kaikouraa, jota pidetään maailman parhaana paikkana kaskelottien katseluun. Jos isojen hammasvalaiden bongailu kiinnostaa, voit lähteä aamulla valassafarille (ei sisälly matkan hintaan). Virtaukset kuljettavat mustekaloja, valaiden lempiruokaa, lähistölle. On mahtava nähdä jättimäisiä valaita, mutta valitettavasti emme voi kuitenkaan antaa takuita sille, että valaat joka kerta näyttäytyvät. Kaskelotit voivat sukeltaa jopa muutaman kilometrin syvyyteen, syvemmälle kuin yksikään toinen nisäkäslaji. Kaskelotin valtavan kokoisessa päässä sijaitsee suuri ontelo, spermaseettielin, joka on täynnä valaanpääöljyä. Väitetään, että kyseinen elin mahdollistaa syvät sukellukset. Koiraat voivat kasvaa jopa 20 m pitkiksi ja painaa 50 tonnia, kun taas naaraat kasvavat ”vain” 12-metrisiksi ja painavat noin 16 tonnia. Kaikourasta ajamme kohti etelää ja Christchurchiä, Eteläsaaren suurinta kaupunkia.

Päivä 11
Christchurch – Arthur’s Pass – Fox Glacier
Lupiineja, Lake Tekapo

Jätämme Christchurchin ja itärannikon taakse ja otamme suunnan Eteläsaaren poikki kohti länsirannikolla sijaitsevaa Fox Glacieriä. Reitti vie meidät läpi Arthur’s Passin, joka sijaitsee samannimisessä kansallispuistossa. Paikka on saanut nimensä englantilaisen maanmittarin ja insinöörin sir Arthur Dudley Dobsonin mukaan, joka johti ensimmäisen eurooppalaisen ryhmän solan läpi vuonna 1864. Maorimetsästäjät olivat toki tunteneet reitin jo pitkään ennen Dobsonia. Kyse on korkeimmalla sijaitsevasta ja lyhyimmästä reitistä länsirannikolta itärannikolle. Reitti on varsin kaunis ja vaihteleva kiitos saaren itä- ja länsipuolen erilaisen ilmaston. Länsipuolella on kuohuvia jokia ja tiheitä sademetsiä, joten se on hedelmällisempää aluetta kuin itäpuoli. Lännen asukkaat, “coasters”, ovat ylpeitä siitä, että elävät harmoniassa melkein kotiportailta alkavan villin luonnon kanssa. Uudisraivaajahenki elää täällä yhä – voimakkaampana kuin muualla Uudessa-Seelannissa.

Fox Glacierin pikkukaupunki on saanut nimensä 6 km päässä sijaitsevan jäätikön mukaan. Jäätikkö ulottuu vuorenhuipulta 3 000 m korkeudesta alas sademetsään. Jäätikkö, jolla on pituutta 13 km, on nimetty entisen pääministerin William Foxin mukaan. Fox vieraili paikalla 1872. Fox Glacier on yksi maailman helppokulkuisimmista jäätiköistä, mikä houkuttele kävijöitä päiväretkille.

Päivä 12
Fox Glacier – Wanaka -kävelyretki Mathesonjärvellä ja vaellus jäätikölle
Milford Sound

Lähdemme aikaisen aamiaisen jälkeen kävelyretkelle Mathesonjärven ympäri. Järvi syntyi 14 000 vuotta sitten läheisten jäätiköiden vaikutuksesta. Näkymät ovat ainutlaatuiset: lumihuippuiset vuoret heijastuvat (mikäli sää sallii) sademetsän ympäröimän järven pinnasta.

Myöhemmin päivällä käymme katsomassa Fox-jäätikön alareunaa. Kävelemme yhdessä lyhyen matkan näköalapaikalle. Meillä on aikaa nauttia maisemista ja ottaa kuvia ennen kuin palaamme takaisin samaa reittiä.

Jätämme länsirannikon ja ajamme yli Haast Passin luonnonkauniiseen Wanakaan, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi. Wanakan sijainti on yksi Uuden-Seelannin hulppeimpia: Wanakan ja Hawean jäätikköjärvet ja taustalla lumihuippuinen Crown Range -vuoristo.

Päivä 13
Wanaka – Te Anau
Queenstown
Heitämme hyvästit Wanakalle ja seurailemme jonkin aikaa Dunstanjärven rantamia. Järvi on tärkeä alueen hedelmätiloille ja viinitarhoille. Ajamme läpi Uuden-Seelannin arvokkaimpien viinialueiden ja jatkamme vuorten ympäröimälle z-kirjaimen muotoiselle Wakatipujärvelle. Teemme matkaa yli jokilaakson, joka muodostui viimeisen jääkauden aikana, ja läpi hedelmällisen maanviljelysalueen, jolla näkee usein paljon lehmiä. Määränpäämme on pieni ja viehättävä Te Anaun kaupunki. Te Anau on viimeinen kaupunki ennen valtavaa Fiordlandin kansallispuistoa. Täällä varustaudutaan ja valmistaudutaan elämyksiin Fiordlandissa.
Päivä 14
Te Anau - retki Milford Sound -vuonolle.
Fox Glacier

Tänään teemme retken Fiordlandin kansallispuiston ehdottomaan kohokohtaan, Milford Soundiin. Päivä on pitkä, mutta voimme lähes taata, että retki asettuu huippukokemusten kärkikaartiin. Fiordlandin-retki ei ole pelkkä risteily kauniissa Milford Sound -vuonossa, vaan myös ajomatka on ainutlaatuinen. Ajamme läpi etelänpyökki- ja saniaismetsien ja pysähdymme välillä ihailemaan upeita maisemia.

Milford Sound -vuono on 14 km pitkä ja kurottuu Tasmaninmerestä sisämaahan. Kallioseinämät vuonon ympärillä ulottuvat lähes kilometrin korkeuteen ja niitä peittää sademetsä. Hylkeet oleskelevat kallioilla, pingviinit ja delfiinit vierailevat vuonon vesissä tiettyyn aikaan vuodesta. Korkeat, jyrkät graniittiseinämät heijastuvat veden tyynestä pinnasta, jonka rikkovat vain vesiputoukset. Purjehdimme vuonon läpi nauttien tästä ainutlaatuisesta elämyksestä, romanttisista maisemista ja hiljaisuudesta. Syömme risteilyllä lounaan. Vuonoristeilyn jälkeen palaamme Te Anauun.

Päivä 15
Te Anau – Queenstown
Mathesonjärvi

Jätämme taakse Fiordlandin ja ajamme Queenstowniin, jota kutsutaan myös Eteläisten Alppien St. Moritziksi. Kaupunki perustettiin kultaryntäyksen aikaan 1862. Viehättävässä pikkukaupungissa on vain 10 000 asukasta. Queenstown sijaitsee Wakatipujärven pohjoisrannalla, josta on upeat näkymät kaupunkia ympäröiville Remarkable Mountains -vuorille. Queenstown on suosittu erityisesti hiihtäjien, vaeltajien ja seikkailulajien harrastajien keskuudessa. Perillä Queenstownissa ajamme hotellille ja majoitumme. Loppupäivän voit viettää kaupungissa oman halusi mukaan.

Queenstown on kansainvälisissä matkailulehdissä valittu useita kertoja yhdeksi houkuttelevimmista matkakohteista maailmassa. Salaisuus on kaupungin sijainti upealla paikalla ja rento, suvaitsevainen ilmapiiri. Queenstownissa riittää tekemistä luonto- ja liikuntaihmisille sekä adrenaliinikiksejä etsiville. Kaupungissa ja sen ympäristössä on tarjolla kaikki mahdolliset seikkailu-urheilumuodot benjihypystä koskenlaskuun ja varjoliitoon.

Kannattaa nousta köysiradalla ylös Bob’s Peakille, sillä sieltä on upeat näkymät Remarkable Mountains  vuorille, Walter Peakille ja tietysti Queenstowniin.

Päivä 16
Queenstown – Sydney, Australia
Arthur's Pass

On aika hyvästellä Uusi-Seelanti – onneksi matka ei kuitenkaan vielä pääty! Lennämme Queenstownista yli Tasmaninmeren ja laskeudumme Sydneyyn.

Kaupunki perustettiin 1788 englantilaisten rangaistussiirtolaksi. Se on kehittynyt siitä todelliseksi metropoliksi ja on nyt kaupunki, joka vetää puoleensa matkailijoita jokaisesta maailmankolkasta. Kaupungin asukkaat ovat peräisin kaikkialta maailmasta, joten Sydneylle ovat ominaisia monikulttuurisuus ja sadat erilaiset kahvilat ja ravintolat, jotka tarjoavat hyviä ruokavaihtoehtoja paikallisista raaka-aineista valmistettuina.

Päivä 17
Sydney - kaupunkikierros - opastettu kierros oopperatalossa - Bondi Beach - satamaristeily

Aamiaisen jälkeen on kaupunkikierroksen vuoro. Ajamme läpi Sydneyn finanssielämän keskuksen ja Darling Harbourin, satama-alueen, jolla vallitsee ikuinen lomatunnelma ja jossa on valtavasti pikaruokapaikkoja, kuuluisa akvaario, maailman suurin valkokangas ja lukemattomia kauppoja. Lähellä finanssielämän keskusta sijaitsee Hyde Park, kaupungin vanhin puisto, joka on perustettu 1800-luvun alkupuolella. Keskustasta ajamme katsomaan Mrs Macquarie’s Chairia, josta näkee Sydney Harbour Bridge -sillan ja oopperatalon.

Australiassa on yli 10 000 uimarantaa, ja yksi tunnetuimmista on Sydneyn Bondi Beach, jonka näemme kaupunkikierroksemme aikana. Tänne Sydneyn asukkaat tulevat uimaan, surffaamaan, ottamaan aurinkoa ja – tietysti – katselemaan ihmisiä.

Ohjelmassa on myös maailmankuulu oopperatalo, jonka on suunnitellut tanskalainen Jørn Utzon. Ihailtuamme oopperataloa ulkopuolelta kokoonnumme tehdäksemme opastetun kierroksen itse rakennuksessa. Iltapäivällä lähdemme satamaristeilylle. Teemme kierroksen Darling Harbourissa ja nautimme kahvista/teestä ja pienestä makeasta herkkupalasta. Astumme maihin King Street Wharfilla, joka on vilkas alue meren äärellä. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Ehkä haluat tutustua lähemmin King Street Wharfiin ja Darling Harbouriin, joissa on tarjolla monenlaista viihdykettä, kahviloita ja baareja.

Päivä 18
Sydney - kotimatka alkaa

On tullut aika jättää hyvästit Sydneylle. Koska lentomme lähtee vasta illalla, sinulla on lähes koko päivä aikaa katsella Sydneyä.

Voit tehdä retken Sydneyn vanhimpaan kaupunginosaan, The Rocksiin, joka sijaitsee aivan Sydney Harbour Bridge  sillan juurella. Ensimmäiset englantilaiset rangaistusvangit vartijoineen saapuivat Sydneyyn vuonna 1788 ja pystyttivät leirinsä juuri tänne. Alueella on siis suuri historiallinen merkitys, ei pelkästään Sydneylle vaan koko Australialle.

 

Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin

Musiikkielämyksiä Sydneyn oopperatalossa

Sydneyn Oopperatalossa järjestetään klassisia oopperaesityksiä, musikaaleja ja musiikkikonsertteja. Paikan päällä, ikonisessa talossa koettu musiikkiesitys on varmasti elämys.

Voit varata etukäteen kauttamme lippuja esityksiin (tammi-maaliskuun väliselle ajalle). Liput tulee tilata ennakkoon (matkan varaamisen yhteydessä). Tällöin ei vielä välttämättä ole tiedossa, mikä ooppera tai konsertti esitetään päivälleen sinä ajankohtana, kun olet Sydneyssä. Vahvistamme esityksen ja lippujen saatavuuden noin 3 kuukautta ennen matkan lähtöpäivää, tällöin liput tulee myöskin maksaa.

Lippuja voi varata seuraaviin esityksiin:

”Great Opera Hits” (kesto noin 1,5 tuntia, sis. väliajan): Kuuluisia aarioita Bizen, Puccinin, Rossinin ja Verdin oopperoista, tasokkaiden laulajien ja pianon säestyksellä. Hinta noin 70 AUD/hlö (noin 43€).

Klassinen ooppera (noin 3 tuntia, sis. väliajan): Jokaisena sesonkina Sydneyn oopperassa esitetään useampaa klassikkoa; kuten La Bohéme, Carmen ja Aida. Hinta noin 330 AUD/hlö (noin 203 €).

Huomioitavaa: Päivämäärästä riippuen, esitys on jompikumpi yllä mainituista. Et siis lippua varatessasi saa vielä tietää, kumpaan esitykseen voit saada lipun. Joinain päivinä oopperatalossa ei ole lainkaan näitä esityksiä. Kun varaat matkan ja kerrot siinä yhteydessä olevasi kiinnostunut ostamaan lipun, hoidamme varauksen puolestasi. Varausvaiheessa veloitamme ennakkomaksun 20€/hlö, joka vähennetään loppulaskusta. Varaamme paikat aina parhaimmille paikoille (Premium). Mikäli tämä kategoria olisi loppuunmyyty, varaamme paikat seuraavaksi parhaimmasta, saatavilla olevasta kategoriasta. Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli esitys on loppuun varattu tai esitys peruutetaan (esim. sairaustapaus).
Kun esitykset ja päivät ovat vahvistuneet, olemme sinuun yhteydessä. Mikäli et tässä vaiheessa halua vahvistaa varausta ja ostaa lippua, voit perua tilauksen 2 arkipäivän kuluessa. Palautamme silloin 20€/hlö/ennakkomaksun.
Liput esityksiin varataan samalle päivälle, kun matkaohjelmassa on kaupunkikierros Sydneyssä. Esitykset alkavat normaalisti klo 19:30 (joissain tapauksissa ”Great Opera Hits”-esitykset alkavat klo 17:00). Mikäli esitysaikoihin tulee muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle. Sinun tulee itse huolehtia kuljetuksesta oopperatalolle ja takaisin hotellille. Iltaan ei sisälly suomalaisen matkanjohtajan palveluja.
Täältä näet oopperakalenterin vuodelle 2019:
http://opera-org-au-assets.s3-ap-southeast-2.amazonaws.com/res/pdfs/tourism/2019-calendar-english.pdf
Emme vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.

White Island - tulivuorisaari (kokopäiväretki)

Uuden Seelannin ainoa tulivuorisaari on yksi maailman aktiivisimmista ja kiinnostaa siten kovasti tiedemiehiä, vulkanologeja ja matkailijoita.

Merimatka saarelle kestää noin 1,5 tuntia ja matkan aikana kuulemme saaren historiasta ja näemme saaren hyvin mereltä käsin. Moottorivene ankkuroituu saaren ulkopuolelle ja loppumatkan taitamme kumiveneillä. Perillä kierrämme saarta kävellen. Ennen kuin palaamme Whakataneen, syömme lounaan. Jos olemme onnekkaita matkalla näemme delfiinejä ja valaita.

Hinta: 225 NZD/henkilö (noin 150€/hlö).

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa retken toteutumiseen.

Retkellä on mukana englanninkielinen paikallisopas. Retki varataan matkavarauksen yhteydessä ja maksetaan paikan päällä.

Valassafari (puolipäiväretki)

Kaikouran väitetään olevan yksi maailman parhaimmista paikoista nähdä kaskelotti-valaita. Sinulla on mahdollisuus lähteä veneretkelle Kaikouran ulkopuolelle, paikkaan johon merivirrat kuljettavat kaskelotille syötävää, eli mustekalaa. Urospuolinen valas voi olla jopa 20 metrin pituinen ja painaa 50 tonnia. Naaras on hieman pienempi, "vain" noin 12 metriä ja 16 tonnia. Valtavan kaskelotin bongaaminen on mieliinpainuva kokemus, takuita tämän meren jättiläisen näkemiseen emme kuitenkaan voi antaa.

Hinta: 152 NZD/henkilö (noin 86€).

Retken toteutuminen riippuu sääolosuhteista.

Valassafarilla on mukana englanninkielinen paikallisopas.

Retki tilataan matkavarauksen yhteydessä ja se maksetaan perillä matkakohteessa.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.198€
Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki - Auckland/Sydney - Helsinki turistiluokassa (menossa ja paluussa Dohan, Qatar kautta)
 • reittilento Auckland - Sydney
 • majoitukset keskitason hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneissa
 • aamiaiset
 • Maori Hangi- illallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
 • Australian viisumi
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 1198€ (17 yötä)
 • lisämaksulliset retket
 • muut mahdolliset ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille 
Ennakkomaksu ja poikkeukselliset peruutusehdot

Tälle matkalle ennakkomaksu on 800€/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Auckland 1 yö, Whakatane 2, Tongariron kansallispuiston alue 1, Wellington 2, Blenheim 1, Christchurch 1, Fox Glacier 1, Wanaka 1, Te Anau 2, Queenstown 1 ja

 Sydney, Australia 2.

Yleistä tietoa matkasta

Vuoden lämpimin aika Uudessa Seelannissa ajoittuu tammi-helmikuuhun. Paikalliset vaihtelut ovat kuitenkin suuria. Tähän vaikuttavat korkeuserot, merellisyys ja kahden eri lämpövyöhykkeen kohtaaminen.

Pakkaa mukaan lämmintä vaatetusta, kevyt sadetakki ja vaatteita, joita on helppo lisätä/vähentää kerroksittain sekä tukevat kävelykengät tai vaelluskengät.

Kannattaa ottaa mukaan pieni reppu tai kassi päiväretkiä varten tai niille matkapäiville, joina et näe matkatavaroitasi kuin vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Hotelleissa on käytettävissä pesulapalveluita.

Matkan aikana tehdään kävelyretkiä esim. luontokohteissa ja epätasaisessa maastossa. Retkillä on kyettävä liikkumaan itsenäisesti, kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Päiväkohtaiset ajomatkat ovat noin 250-600 km.

Lentoaika Aucklandista Sydneyyn on noin 3,5 tuntia.

Noin tunnin pituinen opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa sisältyy matkan hintaan. Kierroksen aikana kiivetään paljon portaita.

Viisumi

Australiaan vaaditaan viisumi (maksuton tällä hetkellä). Hoidamme viisumin hankinnan puolestasi. Lähetä meille passin kuvasivusta kopio joko skannattuna: info@albatros-travel.fi tai postitse: Albatros Travel/Team Finland, Tøndergade 16, DK-1752 Kööpenhamina. Tarvitsemme kopion viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Muutokset matkalla

Sää-, tuuli- ja merivirroista johtuvat olosuhteet voivat muuttaa retkien lopullista sisältöä.

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu
 • kevyitä kesävaatteita
 • sadetta- ja tuultapitävä takki
 • hyvät lenkkikengät tai urheilusandaalit
 • uima-asu
 • taskulamppu
 • hyttyskarkote
 • aurinkosuojavoide (korkea suojakerroin)
 • hattu tai lippalakki
Tullimääräykset

Huomaathan, että Uuden-Seelannin ja Australian maahan tuotavia hedelmiä ja muita elintarvikkeita koskevat tullimääräykset ovat hyvin tiukat. Tulliselvittämättömistä ruokatavaroista saa 500 Australian dollarin suuruisen sakon, joka pitää maksaa käteisellä. Tämä koskee myös lentomatkan aikana ostettuja/tarjoiltuja ja lähtöpaikan lentokentältä ostettuja elintarvikkeita.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Täydellinen matka!! Lähes kaikki tällä matkalla oli täydellistä: mahtava maa, mahtava matkanjohtaja ja mahtava porukka! Pitkien lentojen ja 3200 kilometrin bussissa istumisen jälkeen olo on voipunut, mutta tyytyväinen. Pitkien ajojen tauotus oli sopiva ja matkanjohtajan tarinat oivallisia ja mielenkiintoisia. Tuleville matkaanlähtijöille kannattaisi painottaa vielä nykyistä enemmän Uuden Seelannin ilmastoa: Se on todellakin kuin Suomen kesä, paitsi vielä vaihtelevampi. Hellevaatteita ei paljon tarvinnut. Pitkähihaista ja -punttista olisi saanut olla mukana enemmän. Myös joka majapaikasta löytyvistä pesuloista, joissa pesukoneiden lisäksi myös kuivurit, kannattaa muistuttaa. Näin maailman ääriin ei tarvitse pakata laukkua täyteen.
Date published: 2017-01-27
Rated 3 out of 5 by from Uuden-Seelannin matka 21.1. - 9.2.18 Koska en ole aikaisemmin käynyt Uudessa-Seelannissa, minulle tuli yllätyksenä maahantulon pitkät muodollisuudet etukäteen lennolla täytettyine kortteineen ja matkatavaroiden tarkastaminen. Tästä olisi ollut hyvä mainita etukäteen matkakirjeessä. Bussimatkat eivät tuntuneet pitkiltä, sillä taukoja oli riittävästi. Matkamme ohjelma muuttui Fox Glacierissa kohtaamamme syklonin takia ja ohjelman mukaiset vaellusretket jäivät kokematta. Yhteiset vaellukset jäivät muutenkin vähiin myös Tongariron kansallispuistossa. Maisemat olivat huikeita ja vaihtelevia, kun matkasimme pohjoisesta etelään. Sydneyssä kaupunkikierros, oopperataloon tutustuminen ja risteily oli hyvä kokonaisuus.
Date published: 2018-02-12
Rated 5 out of 5 by from Ykkösluokan matka Uusi Seelanti on mielettömän upea maa, josta saa parhaan käsityksen tällaisella kaiken kattavalla kiertomatkalla. Se sopii ihmisille, jotka ovat valmiita seikkailemaan, vaihtamaan maisemaa ja kokemaan paljon. Se ei sovi ihmisille, jotka haluavat makoilla rannalla ja notkua baareissa. Rahaa matka vaatii aika lailla, mutta hinta on koko lystin väärti. Rahaa kannattaa varata myös ohjelman ulkopuolisiin kuluihin ja ylimääräisiin tärppeihin, esim. helikopterilentoon.
Date published: 2016-02-18
Rated 4 out of 5 by from Kaunis maa! Palasimme juuri Kiivien maa matkalta ja olimme näkemästämme ihastuneita. Erityisesti puiden ja kasvien runsaus ja värikkyys olivat lumoavia. Matkaseurue oli sopuisa, täsmällinen ja paljon maailmaanähnyt, mikä teki matkanteon helpoksi ja kivaksi. Matkanjohtaja oli kokenut ja osaava, hieman jo itseäänsäästävä. Millford Sound jäi kokematta huonon sään vuoksi. Korvaavaa ohjelmaa olisi kaivannut siksi päiväksi. Hämmästyttävää, ettei matkanjärjestäjä ollut varautunut peruuntumisen varalle mitenkään, riski kun peruuntumisesta ei ole lainkaan pieni alueen runsassateisuuden vuoksi. Muuten matkajärjestelyt toimivat moitteettomasti. Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut ja ikimuistoinen.
Date published: 2018-11-09
Rated 5 out of 5 by from kaunis maa, upea matka Hyvin järjestetty matka, riittävästi sain tietoa ennen matkaa. Whatakane oli upea paikka ja hyvä hotelli sekä upeat ulkoilumaastot. Kaupungeista paras oli aucland, siellä olisin halunnut olla kauemmin kun yhden päivän, hotelli oli siellä myös hyvä ja hyvällä paikalla, siellä oli paljon luontoa ympärillä ja hyvät lenkkeilymahdollisuudet. Päivälliset olisi kiva ollut syödä yhdessä ryhmän kanssa, koska usein vaihdettiin paikkaa ja vieraassa paikassa oli vaikea löytää hyvää ruoka paikkaa. Matkanjohtaja oli hyvä, piti meistä hyvää huolta, saimme paljon tietoa matkoilla Uudesta-Seelannista, kun matkanjohtaja jaksoi olla koko ajan äänessä, bussinkuljettajat olivat erittäin taitavia ja kyydissä oli turvallista ja mukavaa, vaikka pitkiä matkoja tehtiin, matkat olisi voineet olla vähän lyhempiä, koska oli niin paljon nähtävää ja koettavaa, olisin ollut kauemmin yhdessä hotellissa.
Date published: 2016-03-09
Rated 4 out of 5 by from Ihana luontomatka. Uusi-Seelanti on kaunis maa, joka on siisti, turvallinen ja lisäksi kaikki toimii. Parasta olivat upeat vuoristomaisemat, tuliperäinen maa, sademetsät, lammaslaumat vuorten rinteillä, jäätikköjärvet, kasvitieteelliset puutarhat ja ruusupuistot. Vuonoretki ja lisämaksullinen retki tulivuorisaari White Islandille olivat myös mieleenpainuvia. Matkaohjelmassa oli jotain toivomisen varaa. Maanjäristyksen pahoin tuhoamassa Christchurchissa olimme peräti 3 yötä, joka oli ehdottomasti liikaa. Zwizel oli myös turha paikka, jossa ei ollut mitään katsottavaa. Ohjelmaa muuttamalla saisi Pictoniin lautalle ehtimisen parempaan aikatauluun. Sydneyssa oli laaja kaupunkikierros ja omaakin aikaa. Opas oli erittäin hyvä, ammattiatitoinen ja riittävän jämäkkä. Lento Lontoon kautta teki matkasta pitkine odotuksineen melko raskaan.
Date published: 2017-02-05
Rated 5 out of 5 by from Upea matka, kauniit maisemat ja luonto ja aurinko paistoi! Olimme tällä matkalla marras-joulukuussa 2017. Matka oli kaikinpuolin loistava, ohjelma oli tiivis ja nähtävää oli paljon. Matkakilometrejä kertyi paljon, mutta vaihtuvat ja hienot maisemat olivat sen arvoisia. Kahvi- ja muita pysähdyksiä oli sopivasti. Luonnossa kävelyt ja vaellukset eivät vaatineet mitään erikoisvarusteita ja normaali kuntoinen selviää niistä hyvin. Vaellus/kiipeäminen Fox jäätikön näköalapaikalle oli ehkä hiukan vaativampi. Hotellit olivat pääosin hyviä ja niissä oli hyvät sängyt ja tyynyt! Erityisesti Queenstownin hotelli jäi mieleen kauniine maisemineen . Retki Milford Sound vuonolle oli myös mieleenpainuva. Upean matkan kruunasi vielä lopuksi Sydney tunnettuine nähtävyyksineen (Bondi Beach, Oopperatalo jne.)
Date published: 2017-12-17
Rated 5 out of 5 by from Upea kokemus Kiivien maasta Matka onnistui kaikilta osin loistavasti ja vastasi odotuksia täydellisesti. Luonto tarjosi parastaan! Matkanjohtaja oli ammattitaitoinen ja kertoi mielenkiintoisella tavalla historiasta ja osasi värittää faktatietoja mukavilla tarinoilla, sekä antoi hyviä vinkkejä omatoimiseen tutustumiseen.
Date published: 2016-02-22
 • y_2019, m_1, d_17, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_52
 • loc_fi_FI, sid_NZRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19NZRTR01DFI0302