Kiivien maa - Uusi Seelanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaukana odottaa kaunis matka! Rikas maorikulttuuri ja uskomaton luonto. Uuden-Seelannin kaupungit tarjoavat parastaan.

Uuden-Seelannin kauneus on omaa luokkaansa. Vilkaisu yli Fox Glacierin jäätikkömaiseman, Tekapojärveä ympäröiville lumihuippuisille vuorille tai Milford Soundin vihreille kallioille vahvistaa väitteen. Vierailemme maalauksellisissa Queenstownin ja Wellingtonin kaupungeissa, kuuntelemme maoritarinoita menneisyydestä ja näemme, miten lumipeitteiset vuoret heijastuvat sademetsän ympäröimän järven pinnasta. Uusi-Seelanti on täydellinen matkakohde, jossa riittää hyvätasoisia hotelleja, mainiota ruokaa ja tasokkaita viinejä sekä ystävällisiä ihmisiä.

Matkan lopuksi kaksi päivää Australian Sydneyssä, ohjelmassa mm. käynti kuuluisassa oopperatalossa ja satamaristeily.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Uuden-Seelannin dollari

Päiväohjelma
Päivä 1–2 Lento Helsinki – Sydney - Auckland
Päivä 3 Saapuminen Aucklandiin
Päivä 4 Auckland - Whakatane
Päivä 5 Whakatane - White Islandin retki (kohteessa varattava lisämaksullinen retki)
Päivä 6 Whakatane - Taupojärvi - Tongariron kansallispuisto
Päivä 7 Tongariron kansallispuisto – Wellington
Päivä 8 Wellington
Päivä 9 Wellington - Picton - Kaikoura
Päivä 10 Kaikoura - Lake Tekapo - iltaretki (kohteessa varattava lisämaksullinen retki)
Päivä 11 Tekapojärvi - Mt Cook – Arrowtown - Queenstown
Päivä 12 Queenstown - Milford Sound - Queenstown
Päivä 13 Queenstown
Päivä 14 Queenstown - Fox Glacier
Päivä 15 Fox Glacier - Mathesonjärvi
Päivä 16 Fox Glacier - Arthur´s Pass - Christchurch
Päivä 17 Christchurch - Sydney, Australia
Päivä 18 Sydney – kaupunkikierros - Bondi Beach - oopperatalo ja satamaristeily
Päivä 19–20 Sydney - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Lento Helsinki – Sydney - Auckland Lennämme British Airwaysin reittilennolla Lontooseen
Lontoosta jatkamme Qantas Airwaysin reittilennolla Sydneyyn. Matkalla on tekninen välilasku Dubaissa. Jatkamme Sydneystä Aucklandiin Qantas Airwaysin reittilennolla. 
Päivä 3
Saapuminen Aucklandiin
Auckland

Saavumme Aucklandiin iltapäivällä ja ajamme suoraan hotelliimme.

Matkalla hotelliin saamme ensivaikutelman Aucklandista, jota kutsutaan myös nimellä "City of Sails“, Purjeiden kaupunki. Aucklandin asukasluku on 1,3 miljoonaa – noin kolmannes koko maan asukkaista. Auckland sijaitsee Tyynemeren ja Tasmanianmeren välissä. Paikallisten keskuudessa purjehdus ja muut vesiurheiluharrastukset ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Auckland on rakennettu 63 sammuneen tulivuoren päälle. Useimmat tulivuorista ovat nykyään vain matalia vihreitä kukkuloita, mutta kolme suurinta – Mount Albert, Mount Eden ja One Tree Hill – kohoavat esiin maisemasta ja ovat suosittuja näköalapaikkoja.

Kaupunkikierroksella näemme Aucklandin päänähtävyydet, kuten Haurakin lahden Aucklandin itärannikolla, jonne kokoontuu viikonloppuisin tuhansia veneitä sekä Parnellin viktoriaaniset korttelit kauniisti entisöityine siirtomaa-aikaisine taloineen. Käymme myös Mount Edenillä, joka kohoaa 200 m korkeuteen ja on korkein Aucklandin 63 sammuneesta tulivuoresta. Sieltä on upeat näkymät yli Uuden-Seelannin suurimman kaupungin.

Päivä 4
Auckland - Whakatane

Aamiaisen jälkeen ajamme noin kolmen tunnin matkan kohti Tyynenmeren vehreää rannikkoseutua ja upeaa Bay of Plentyn lahtea. Lahden nimi on peräisin englantilaiselta tutkimusmatkailijalta James Cookilta, joka tutki Uutta-Seelantia vuosina 1769 - 1770. Bay of Plentyn lämpimät vedet ovat nykyään tunnettuja hienoista syvänmerenkalastus- ja vesiurheilumahdollisuuksistaan.

Saavumme Whakataneen, jonne maorit tulivat jo noin 800 vuotta sitten saavuttuaan alueelle Polynesian saarilta. Päivä on varattu omatoimiseen tutustumiseen: Rentoudu Ohope Beachin kultaisella hiekalla tai kävele kaunista Nga Tapuwae O Toi -reittiä. Katsele harvinaisia merilintuja Ohiwa Harbourissa tai vuokraa maastopyörä – tekemistä löytyy!

(Aktiviteetit eivät sisälly matkan hintaan.)

Päivä 5
Whakatane - White Islandin retki (kohteessa varattava lisämaksullinen retki)
White Island

Voit joko jäädä Whakataneen nauttimaan rantaelämästä ja viihtyisistä kahviloista tai lähteä retkelle White Islandin tulivuorisaarelle. White Island on Uuden-Seelannin ainoa aktiivinen tulivuorisaari ja luultavasti yksi maailman helpoiten saavutettavista. Saari vetää puoleensa niin tiedemiehiä kuin matkailijoitakin. Matka saarelle kestää noin 80 min riippuen sääoloista, joten ehdit hyvin nauttia upeista maisemista ja kuunnella selostusta saaren historiasta. Laskemme ankkurin lähellä saarta ja loppumatkan taitamme kumiveneissä. Maihin päästyämme kierrämme saaren. Syömme saarella lounaan ja palaamme sitten takaisin Whakataneen. Jos meillä on onnea, näemme matkalla delfiinejä, valaita tai uudenseelanninmerikarhuja. Huomaathan, että retken toteutuminen riippuu sääoloista.

Illalla opimme, miten ruokaa valmistetaan maorien maauunissa eli hangissa. Apuna käytetään tuliperäisen alueen maalämpöä, tulta ja kuumia kiviä. Tekniikkaa on arkeologisten löytöjen perusteella käytetty yhtä pitkään kuin maorit ovat asuneet saarella. Ruoan valmistuessa lähdemme paikallisen maori-isäntämme kanssa kulttuurihistorialliselle kävelykierrokselle Whakatanejoelle. Anna kiehtovien tarinoiden ja maorisoitinten sävelten kuljettaa ajassa taaksepäin. Tutustumme isäntiemme esi-isien pyhimpiin ja tärkeimpiin paikkoihin, kuten hautaluolaan ja vesiputoukseen, jolla on ollut merkittävä rooli perinteisissä maorirituaaleissa. Kierroksen jälkeen nautimme päivällisen yhdessä paikallisten kanssa.

Retki varataan ja maksetaan kohteessa. Hintatiedot ja tarkemman ohjelman saat matkanjohtajalta paikan päällä.

Päivä 6
Whakatane - Taupojärvi - Tongariron kansallispuisto
Huka-vesiputous
Matkalla Wellingtoniin reittimme kulkee läpi niin kutsutun “Waiotapu Wonderlandin”, jolla näemme kuumaa vettä ruiskuttavia geysirejä, kuplivia mutalammikoita ja kiehuvan “samppanja-altaan”. Lähistöllä sijaitsee hieno vesiputous Huka, jota käymme katsomassa. Jatkamme matkaa pitkin Taupojärven kuvauksellisia rantoja kohti Tongariron kansallispuistoa, joka on Uuden Seelannin vanhin. Pysähdymme ennen Tongariroa vielä Rotopounamujärvellä tutustuaksemme sen kasvillisuuteen ja eläimistöön.
Päivä 7
Tongariron kansallispuisto – Wellington
Tongariron kansallispuisto

Tongariron kansallispuisto sijaitsee keskellä Pohjoissaarta. Sen keskellä on kolme toimivaa tulivuorta, Tongariro, Ngauruhoe ja Ruapehu. Tongariro tarjoaa niin erämaata, tiheitä metsiä kuin saniaispensaikkoakin. Puiston lahjoitti Uuden-Seelannin kansalle maoripäällikkö Te Heuheu Tukino vuonna 1877 sillä edellytyksellä, että alueen luontoa ja pyhiä paikkoja suojellaan. Aamiaisen jälkeen teemme vaellusretken puistossa, ja jos sää sallii, näemme kaikki kolme tulivuorta.

Matka jatkuu kohti Uuden-Seelannin pääkaupunkia Wellingtonia, joka sijaitsee Pohjoissaaren eteläkärjessä. Wellington valittiin pääkaupungiksi 1865, ja asukkaita on noin 600 000. Wellington sijaitsee Cookinsalmen äärellä, minkä takia kaupunki on saanut lisänimen “Windy Wellington” – täällä nimittäin tuulee usein. Reittimme kulkee läpi Levinin viljelysmaiden ja Kapitin rannikon, perille saavumme vasta iltapäivän päätteeksi.

Päivä 8
Wellington
Wellington

Aloitamme kaupunkikierroksemme Mount Victorialta (196 m), jolta on kauniit näkymät yli kaupungin. Käymme myös Wellingtonin kasvitieteellisessä puutarhassa, jonne nousemme jo yli 100 vuotta käytössä olleella köysiradalla. Köysiradan pituus on 650 m, ja korkeuseroa on 168 m. Huipulla voimme nauttia upeista maisemista ja siellä on myös pieni museo.

Loppupäivä on vapaata aikaa. Voit käydä esim. Carterin observatoriossa ja kävellä takaisin alas läpi 26 hehtaarin kokoisen kasvitieteellisen puutarhan, joka ulottuu parlamentin rakennuksiin saakka. Wellington on ollut Uuden-Seelannin pääkaupunki vuodesta 1865, ja parlamenttirakennukset ovat näkemisen arvoiset. Wellington on maan poliittisen elämän keskus, mutta tarjoaa myös laajan kirjon museoita ja taidegallerioita. Vierailu modernissa kansallismuseossa, joka tunnetaan nimellä “Te Papa”, antaa hyvän kuvan Uuden-Seelannin historiasta ja Tyynenmeren kulttuurista. Illan tullen on mukava käydä kävelemässä satamassa ja nauttia kaupungin lukuisten kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta.

Päivä 9
Wellington - Picton - Kaikoura
Nousemme aamulla lauttaan, ylitämme Cookinsalmen ja matkaamme läpi Marlborough Soundsin saariston. Alueella on “hukkuneita” laaksoja, jotka ovat syntyneet vuorijonon vajoamisen seurauksena. Noin kolmen tunnin lauttamatkan jälkeen – jota usein kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista lauttamatkoista – saavumme Pictoniin, pieneen satamakaupunkiin Eteläsaarella. Nautimme kauniista maisemista matkatessamme läpi Marlboroughin tasangon, joka on maan laajin viininviljelyalue. Matka jatkuu pitkin Tyynenmeren rannikkoa Kaikouran pieneen rannikkokaupunkiin, joka tunnetaan valaista ja erinomaisista kala- ja äyriäisruoista.
Päivä 10
Kaikoura - Lake Tekapo - iltaretki (kohteessa varattava lisämaksullinen retki)

Tänä aamuna meillä on mahdollisuus osallistua valasristeilylle (lisämaksullinen retki). Kaikouraa pidetään erinomaisena kaskelottien havainnointipaikkana. Kaikouran saaristo on muutenkin kaikin puolin ihanteellinen paikka luontoon tutustumiselle. Kaikki on tietysti onnesta kiinni eikä retkelle voi antaa 100-prosenttista kaskelottitakuuta. Iltapäivällä ajamme läpi Uuden-Seelannin tärkeimmän viljelyseudun, Canteburyn tasangon. Pysähdymme Tekapojärvellä sekä Hyvän paimenen kirkolla. Näkymä kirkon ikkunoista yli Tekapojärven turkoosin veden Eteläisten Alppien lumipeitteisille huipuille on erityisen kaunis.

Päivä 11
Tekapojärvi - Mt Cook – Arrowtown - Queenstown
Lupiineja, Lake Tekapo

Tekapojärveltä saavumme Mount Cookin kansallispuiston maisemiin. Täällä sijaitsee Uuden-Seelannin korkein vuori, Mount Cook (3 765 m), joka kuuluu Eteläisiin Alppeihin. Vuoren alkuperäinen maorinimi on Aorangi, joka tarkoittaa ”sitä, joka rikkoo taivaat”. Kansallispuisto vetää vuorikiipeilijöitä ja vaeltajia puoleensa. Sir Edmund Hillary harjoitteli Mount Cookilla ennen kuin lähti valloittamaan Mount Everestiä vuonna 1953. Jos sää on kirkas, voimme nähdä Mount Cookin huipun. Matkalla Queenstowniin pysähdymme viehättävässä Arrowtownin kaupungissa. Arrowtown syntyi kiireellä, kun Arrowjoesta löytyi kultaa 1860-luvulla. Kauniiden puutalojen tunnelma on kuin viime vuosisadalta. Nyt hyvin rauhallinen taajama oli varsin rauhaton kultakuumeen aikoina. Vierailemme Arrowtownin museossa ja jatkamme sitten matkaa.

Queenstown, jota kutsutaan myös Eteläisten Alppien St. Moritziksi, perustettiin kultakuumeen aikoina 1862. Se on viehättävä pikkukaupunki, jossa on vain noin 10 000 asukasta. Queenstown sijaitsee Wakatipujärven pohjoisrannalla, josta on upea näkymä kaupunkia ympäröiville Remarkable Mountains -vuorille. Queenstown on suosittu erityisesti hiihtäjien, vaeltajien ja seikkailulajien harrastajien keskuudessa. Kaupungin sijainti vuoristoisella alueella makeavetisen järven rannalla on suurenmoinen. Queenstown tarjoaa 75 erilaista aktiviteettia ja nähtävyyttä, mikä tekee siitä halutun matkakohteen. Iltapäivän voit viettää Queenstownissa oman halusi mukaan.

Päivä 12
Queenstown - Milford Sound - Queenstown
Milford Sound
Tänään pääsemme kokemaan matkamme visuaalisia huippuhetkiä. Kohteenamme on Fjordlandin kansallispuisto, joka ei ole pelkästään Uuden-Seelannin suurin, vaan myös yksi maailman suurimmista kansallispuistoista. Maisemat ovat dramaattiset, luonto koskematonta ja kuvankaunista – juuri sellaista, mistä Uusi-Seelanti tunnetaan. On lumihuippuisia vuoria, kohisevia vesiputouksia, kimaltavia järviä ja vuonoja sekä tiuhaa, vihreää sademetsää. Kansallispuiston ehdoton vetonaula on Milford Sound. Vuono ulottuu Tasmanianmerestä 22 km sisämaahan. Kallioseinämät ulottuvat lähes kilometrin korkeuteen ja niitä peittää sademetsä. Hylkeet ja delfiinit viihtyvät vuonon vesissä. Purjehdimme vuonon läpi nauttien tästä elämyksestä, romanttisista maisemista ja hiljaisuudesta. Risteilyn jälkeen palaamme takaisin Queenstowniin.
Päivä 13
Queenstown
Queenstown
Queenstown on kansainvälisissä matkalehdissä valittu useita kertoja yhdeksi houkuttelevimmista matkakohteista maailmassa. Salaisuus on kaupungin sijainti upealla paikalla ja rento, suvaitsevainen ilmapiiri. Käy jossakin lukuisista kylpylöistä, pelaa kierros golfia tai kokeile leppoisaa kalastusta järven rannalla. Kannattaa nousta köysiradalla ylös Bob’s Peakille, sillä sieltä on hienotnäkymät Remarkable Mountains -vuorille, Walter Peakille ja tietysti Queenstowniin. 
Päivä 14
Queenstown - Fox Glacier
Fox Glacier

Ylitämme Crown Range -vuoriston ja saavumme Wanakaan lähellä Mount Aspiringin kansallispuistoa. Reitti kulkee Wanaka- ja Haweajärvien rantoja pitkin. Jatkamme kohti länsirannikkoa ja ylitämme Haastin solan, joka jakaa Eteläsaaren ilmastollisesti ja sademäärällisesti kahtia. Seuraava kohteemme on Fox Glacier, joka on yksi helppokulkuisimmista jäätiköistä, mikä houkuttelee kävijöitä päiväretkelle. Noin kolmetoista kilometriä pitkä jäätikkö ulottuu vuorenhuipulta 3000 m korkeudesta sademetsään, mikä tekee siitä varsin ainutlaatuisen.

Muutaman tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Fox Glacierin pikkukaupunkiin, joka on saanut nimensä 6 km päässä sijaitsevan jäätikön mukaan.

Päivä 15
Fox Glacier - Mathesonjärvi
Mathesonjärvi

Lähdemme aikaisin aamulla kävelyretkelle Mathesonjärven ympäri (noin 1,5 tuntia). Järvi syntyi 14 000 vuotta sitten jäätiköitymisen vaikutuksesta. Näkymät järven pinnasta heijastuville lumihuippuisille vuorille, joita sademetsä ympäröi, ovat unohtumattomat. Meillä on mukavasti aikaa nauttia maisemista ja ottaa kuvia ennen kuin palaamme takaisin samaa reittiä.

Päivä 16
Fox Glacier - Arthur´s Pass - Christchurch
Arthur's Pass

Matkalla Christchurchiin ajamme läpi Arthur’s Passin kansallispuiston. Täällä sijaitsee kuuluisa Arthur’s Pass -sola, joka on korkein ja lyhyin tie itärannikolta länsirannikolle. Sola on saanut nimensä englantilaisen maanmittarin ja insinöörin sir Arthur Dudley Dobsonin mukaan, joka johti ensimmäisen eurooppalaisen ryhmän solan läpi vuonna 1864. Maorimetsästäjät olivat toki tunteneet reitin jo pitkään ennen Dobsonia.

Reitti on varsin kaunis ja vaihteleva kiitos saaren itä- ja länsipuolen erilaisen ilmaston. Länsipuoli on vehmaampaa, itää hallitsevat kuohuvat joet ja tiheä sademetsä. Lännen asukkaat, “Coasters”, ovat ylpeitä siitä, että elävät harmoniassa kotiportailta alkavan villin luonnon kanssa. Uudisraivaajahenki elää täällä yhä – voimakkaampana kuin muualla Uudessa-Seelannissa. Pysähdymme matkan varrella pienessä kultakaivoskaupungissa, jossa voit kokeilla onneasi vaskaamisessa. Länsirannikko tunnetaan myös jade-esiintymistä. Vierailemme yhdessä jadetehtaassa, josta voit halutessasi ostaa kiven muistoksi. Jatkamme matkaa kohti Eteläsaaren suurinta kaupunkia Christchurchiä, jossa yövymme.

Päivä 17
Christchurch - Sydney, Australia

Aikainen aamulento Christchurchistä Sydneyyn. Ajamme bussilla suoraan hotelliimme. Tervetuloa Sydneyyn! Tutustumme ensin yhdessä keskustaan kävellen. Sydney on eläväinen kaupunki, jossa tarjontaa riittää olipa mielessäsi sitten viihde, tieto tai rentoutuminen. Tutustu iltapäivällä omin päin ainutlaatuiseen tarjontaan yhdessä maailman vetovoimaisimmista kaupunkiympäristöistä. Sydneyn satama on kaupungin helmi. Sitä reunustavat upeat hiekkarannat ja siellä on yksi maailman kuuluisimmista silloista.

Päivä 18
Sydney – kaupunkikierros - Bondi Beach - oopperatalo ja satamaristeily

Kaupunkikierroksella saamme kuvan Sydneyn historiasta, vaikuttavasta arkkitehtuurista, upeista satamanäkymistä ja maailmankuulusta Bondi Beachistä. Ajamme läpi Sydneyn vanhimman kaupunginosan, The Rocksin, ja Circular Quayn samalla kun kuulemme alueen historiasta ja merkityksestä. Pääset ihailemaan Oopperataloa ja Harbour Bridge -siltaa Mrs Macquarie’s Chairista, kuvernööri Macquarien vaimolle kaiverretulta kivipenkiltä, jolta näkee yli sataman. Näemme Chinatownin, Darling Harbourin ja Kings Crossin, jonne kaupungin yöelämä on keskittynyt. Matkaamme läpi Watson Bayn ja pysähdymme The Gapissä ottamassa kuvia upeista maisemista ennen saapumistamme kuuluisalle Bondi Beachille. Sieltä palaamme takaisin kaupunkiin.

Opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa

Näe maailman tunnistetuin rakennus sisältä! Tutustu arkkitehtuurin ja insinööritaidon mestariteokseen. Taideteos, joka näki päivänvalon kaikista vastoinkäymisistä huolimatta – tullakseen yhdeksi suosituimmista esittävän taiteen näyttämöistä maailmassa. Oppaat vievät sinut dramaattiselle matkalle tarinaan, joka tempaa mukaansa.

Näet yhden päänäyttämöistä, jolla esiinnytään joka päivä. Talossa järjestetään vuosittain noin 1 500 esitystä 1,5 miljoonalle katsojalle.

Huomio: Kierroksella kiivetään noin 200 porrasta! Yksittäisiin teattereihin pääsy riippuu esityksistä, harjoituksista tai muusta ohjelmasta.

Oopperatalokierroksen jälkeen suuntana on Circular Quay ja laituri nro 6, jolta satamaristeily lähtee.

Satamaristeily

Näemme Sydneyn sataman parhaat palat mereltä käsin. Näkymät ovat upeat, joten pidä kamera valmiina!

Risteilyn jälkeen voit palata hotellille omaa reittiäsi.

Päivä 19–20
Sydney - Helsinki

Aamupäivän voit viettää omaan tahtiin. Lentokentälle lähdemme puolilta päivin ja lentomme Lontooseen Qantas Airwaysin reittilennolla lähtee iltapäivällä. Matkalla on tekninen välilasku Dubaissa.

Saavumme Lontooseen aikaisin seuraavana aamuna ja jatkamme matkaa British Airwaysin reittilennolla Helsinkiin. Helsingissä olemme myöhään iltapäivällä.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin/Qantas Airwaysin reittilennot Helsinki - Sydney - Auckland/Christchurch - Sydney  - Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta, välilaskut Dubaissa)
 • majoitukset kolmen tähden hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneissa, aamiaiset
 • Maori Hangi- illallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
 • Australian viisumi
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 998€ (16 yötä)
 • muut mahdolliset ruokailut ja juomat matkan aikana
 • matkustuslupa Uuteen Seelantiin. Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet kohdasta Hyvä tietää
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille 
Ennakkomaksu ja poikkeukselliset peruutusehdot

Tälle matkalle ennakkomaksu on 800€/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Auckland: 1 yö
Whakatane: 2 yötä
Tongariron kansallispuisto: 1 yö
Wellington: 2 yötä
Kaikoura: 1 yö
Tekapojärvi: 1 yö
Queenstown: 3 yötä
Fox Glacier: 2 yötä
Christchurch: 1 yö
Sydney: 2 yötä

NZeTA – sähköinen matkustuslupa Uuteen Seelantiin

Uuteen Seelantiin matkustettaessa tarvitaan pakollinen sähköinen matkustuslupa (NZeTA). Lupa anotaan ja  maksetaan viimeistään 10 päivää ennen matkaa englanninkielisellä virallisella sivustolla: https://nzeta.immigration.govt.nz/

Matkustusluvan hinta on n. 12 NZD/hlö (n. 7€) ja lupa on voimassa 2 vuotta.
Matkustuslupaa voi hakea myös sovelluksen kautta (App Store tai Google Play). Matkustusluvan hinta on tällöin n. 9 NZD/hlö (n. 5€).

Samalla kun saat matkustusluvan, sinua pyydetään suorittamaan IVL- maksu (International Visitor Conservation and Tourism Levy). Tämä maksu ohjataan Uuden Seelannin luonnon suojelemiseen. IVL-maksu on noin 35 NZD/hlö (noin 20€).

Yleistä tietoa matkasta

Vuoden lämpimin aika Uudessa Seelannissa ajoittuu tammi-helmikuuhun. Paikalliset vaihtelut ovat kuitenkin suuria. Tähän vaikuttavat korkeuserot, merellisyys ja kahden eri lämpövyöhykkeen kohtaaminen.

Pakkaa mukaan kevyt sadetakki ja vaatteita, joita on helppo lisätä/vähentää kerroksittain sekä tukevat kävelykengät tai vaelluskengät.

Matkan aikana tehdään kävelyretkiä esim. luontokohteissa. Retkillä on kyettävä liikkumaan itsenäisesti, kohtuullinen peruskunto on riittävä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Päiväkohtaiset ajomatkat ovat noin 250-600 km.

Lentoaika Sydneystä Aucklandiin ja Christchurchista Sydneyyn on noin 3 tuntia suuntaansa.

Sydneyn oopperatalon kierroksella kiivetään noin 200 porrasta (lisämaksullinen retki oopperataloon).

Viisumi

Australiaan vaaditaan viisumi (maksuton tällä hetkellä). Lähetämme teille matkavarauksen jälkeen sähköisesti lomakkeen, johon pyydämme täyttämään tarvittavat tiedot. Hoidamme viisumin puolestanne.

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Muutokset matkalla

Sää-, tuuli- ja merivirroista johtuvat olosuhteet voivat muuttaa retkien lopullista sisältöä Uudessa Seelannissa. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa retkiohjelma paikallisista sääolosuhteista johtuen.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Täydellinen matka!! Lähes kaikki tällä matkalla oli täydellistä: mahtava maa, mahtava matkanjohtaja ja mahtava porukka! Pitkien lentojen ja 3200 kilometrin bussissa istumisen jälkeen olo on voipunut, mutta tyytyväinen. Pitkien ajojen tauotus oli sopiva ja matkanjohtajan tarinat oivallisia ja mielenkiintoisia. Tuleville matkaanlähtijöille kannattaisi painottaa vielä nykyistä enemmän Uuden Seelannin ilmastoa: Se on todellakin kuin Suomen kesä, paitsi vielä vaihtelevampi. Hellevaatteita ei paljon tarvinnut. Pitkähihaista ja -punttista olisi saanut olla mukana enemmän. Myös joka majapaikasta löytyvistä pesuloista, joissa pesukoneiden lisäksi myös kuivurit, kannattaa muistuttaa. Näin maailman ääriin ei tarvitse pakata laukkua täyteen.
Date published: 2017-01-27
Rated 3 out of 5 by from Uuden-Seelannin matka 21.1. - 9.2.18 Koska en ole aikaisemmin käynyt Uudessa-Seelannissa, minulle tuli yllätyksenä maahantulon pitkät muodollisuudet etukäteen lennolla täytettyine kortteineen ja matkatavaroiden tarkastaminen. Tästä olisi ollut hyvä mainita etukäteen matkakirjeessä. Bussimatkat eivät tuntuneet pitkiltä, sillä taukoja oli riittävästi. Matkamme ohjelma muuttui Fox Glacierissa kohtaamamme syklonin takia ja ohjelman mukaiset vaellusretket jäivät kokematta. Yhteiset vaellukset jäivät muutenkin vähiin myös Tongariron kansallispuistossa. Maisemat olivat huikeita ja vaihtelevia, kun matkasimme pohjoisesta etelään. Sydneyssä kaupunkikierros, oopperataloon tutustuminen ja risteily oli hyvä kokonaisuus.
Date published: 2018-02-12
Rated 5 out of 5 by from Ykkösluokan matka Uusi Seelanti on mielettömän upea maa, josta saa parhaan käsityksen tällaisella kaiken kattavalla kiertomatkalla. Se sopii ihmisille, jotka ovat valmiita seikkailemaan, vaihtamaan maisemaa ja kokemaan paljon. Se ei sovi ihmisille, jotka haluavat makoilla rannalla ja notkua baareissa. Rahaa matka vaatii aika lailla, mutta hinta on koko lystin väärti. Rahaa kannattaa varata myös ohjelman ulkopuolisiin kuluihin ja ylimääräisiin tärppeihin, esim. helikopterilentoon.
Date published: 2016-02-18
Rated 4 out of 5 by from Kaunis maa! Palasimme juuri Kiivien maa matkalta ja olimme näkemästämme ihastuneita. Erityisesti puiden ja kasvien runsaus ja värikkyys olivat lumoavia. Matkaseurue oli sopuisa, täsmällinen ja paljon maailmaanähnyt, mikä teki matkanteon helpoksi ja kivaksi. Matkanjohtaja oli kokenut ja osaava, hieman jo itseäänsäästävä. Millford Sound jäi kokematta huonon sään vuoksi. Korvaavaa ohjelmaa olisi kaivannut siksi päiväksi. Hämmästyttävää, ettei matkanjärjestäjä ollut varautunut peruuntumisen varalle mitenkään, riski kun peruuntumisesta ei ole lainkaan pieni alueen runsassateisuuden vuoksi. Muuten matkajärjestelyt toimivat moitteettomasti. Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut ja ikimuistoinen.
Date published: 2018-11-09
Rated 5 out of 5 by from kaunis maa, upea matka Hyvin järjestetty matka, riittävästi sain tietoa ennen matkaa. Whatakane oli upea paikka ja hyvä hotelli sekä upeat ulkoilumaastot. Kaupungeista paras oli aucland, siellä olisin halunnut olla kauemmin kun yhden päivän, hotelli oli siellä myös hyvä ja hyvällä paikalla, siellä oli paljon luontoa ympärillä ja hyvät lenkkeilymahdollisuudet. Päivälliset olisi kiva ollut syödä yhdessä ryhmän kanssa, koska usein vaihdettiin paikkaa ja vieraassa paikassa oli vaikea löytää hyvää ruoka paikkaa. Matkanjohtaja oli hyvä, piti meistä hyvää huolta, saimme paljon tietoa matkoilla Uudesta-Seelannista, kun matkanjohtaja jaksoi olla koko ajan äänessä, bussinkuljettajat olivat erittäin taitavia ja kyydissä oli turvallista ja mukavaa, vaikka pitkiä matkoja tehtiin, matkat olisi voineet olla vähän lyhempiä, koska oli niin paljon nähtävää ja koettavaa, olisin ollut kauemmin yhdessä hotellissa.
Date published: 2016-03-09
Rated 4 out of 5 by from Ihana luontomatka. Uusi-Seelanti on kaunis maa, joka on siisti, turvallinen ja lisäksi kaikki toimii. Parasta olivat upeat vuoristomaisemat, tuliperäinen maa, sademetsät, lammaslaumat vuorten rinteillä, jäätikköjärvet, kasvitieteelliset puutarhat ja ruusupuistot. Vuonoretki ja lisämaksullinen retki tulivuorisaari White Islandille olivat myös mieleenpainuvia. Matkaohjelmassa oli jotain toivomisen varaa. Maanjäristyksen pahoin tuhoamassa Christchurchissa olimme peräti 3 yötä, joka oli ehdottomasti liikaa. Zwizel oli myös turha paikka, jossa ei ollut mitään katsottavaa. Ohjelmaa muuttamalla saisi Pictoniin lautalle ehtimisen parempaan aikatauluun. Sydneyssa oli laaja kaupunkikierros ja omaakin aikaa. Opas oli erittäin hyvä, ammattiatitoinen ja riittävän jämäkkä. Lento Lontoon kautta teki matkasta pitkine odotuksineen melko raskaan.
Date published: 2017-02-05
Rated 5 out of 5 by from Upea matka, kauniit maisemat ja luonto ja aurinko paistoi! Olimme tällä matkalla marras-joulukuussa 2017. Matka oli kaikinpuolin loistava, ohjelma oli tiivis ja nähtävää oli paljon. Matkakilometrejä kertyi paljon, mutta vaihtuvat ja hienot maisemat olivat sen arvoisia. Kahvi- ja muita pysähdyksiä oli sopivasti. Luonnossa kävelyt ja vaellukset eivät vaatineet mitään erikoisvarusteita ja normaali kuntoinen selviää niistä hyvin. Vaellus/kiipeäminen Fox jäätikön näköalapaikalle oli ehkä hiukan vaativampi. Hotellit olivat pääosin hyviä ja niissä oli hyvät sängyt ja tyynyt! Erityisesti Queenstownin hotelli jäi mieleen kauniine maisemineen . Retki Milford Sound vuonolle oli myös mieleenpainuva. Upean matkan kruunasi vielä lopuksi Sydney tunnettuine nähtävyyksineen (Bondi Beach, Oopperatalo jne.)
Date published: 2017-12-17
Rated 5 out of 5 by from Upea kokemus Kiivien maasta Matka onnistui kaikilta osin loistavasti ja vastasi odotuksia täydellisesti. Luonto tarjosi parastaan! Matkanjohtaja oli ammattitaitoinen ja kertoi mielenkiintoisella tavalla historiasta ja osasi värittää faktatietoja mukavilla tarinoilla, sekä antoi hyviä vinkkejä omatoimiseen tutustumiseen.
Date published: 2016-02-22
 • y_2019, m_8, d_22, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_60
 • loc_fi_FI, sid_NZRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

NZRTR01AFI