Kevätristeily Skotlannissa - Albatros Expeditions

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upea risteily pitkin Skotlannin, Orkneysaarten ja Shetlannin rannikkoa.

Uutuus
Albatros Travelin oma Ocean Atlantic -tutkimusalus vie kaupunkeihin ja saarille Skotlannin rannikolla.
Skotlannin länsirannikon eristyksissä olevat saaret, syvät vuonot, jyrkät vuorenharjanteet ja dramaattiset linnanrauniot sekä kuuluisat viskitislaamot. Ison-Britannian saaren pohjoispuolella sijaitsee luonnonkaunis Orkneyn saariryhmä sekä Shetlanti, jossa toimii aktiivinen kalastajayhteisö ja jonka kulttuurihistoria kuuluu Euroopan vanhimpiin. Ainutlaatuinen risteily!
 
Mukava Ocean Atlantic -tutkimusalus on kotimme koko matkan. Joka yö siirrymme uuteen pieneen satamakaupunkiin, ja joka aamu heräämme hyvin levänneinä ja valmiina uusiin seikkailuihin. Joka puolella on kaunista luontoa, ja Skotlannin dramaattinen historia on olennainen osa matkan sisältöä.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Dublin - lyhyt kaupunkikierros ja laivaannousu Dublinissa
Päivä 2 Pieni Campbeltownin kaupunki Kintyren niemimaalla
Päivä 3 Kauniilla paikalla Islayn saarella sijaitseva Port Ellen
Päivä 4 Klassista Skotlantia: Oban ja Mullin saari
Päivä 5 Legendaarinen Skyen saari ja pääkaupunki Portree
Päivä 6 Orkneysaaret ja historiallinen Kirkwall
Päivä 7 Shetlanti ja satama - ja kalastajakylä Lerwich
Päivä 8 Risteily päättyy Aberdeeniin - paluulento Helsinkiin

Ocean Atlantic

Ocean Atlantic on rakennettu Puolassa 1985 ja on täydellinen tutkimusalus pohjoisille vesille ja vaativiinkiin olosuhteisiin. Jääluokka 1B mahdollistaa jopa 50 cm paksun jään murtamisen, ja tehokkaat koneet ja vakaimet tekevät Ocean Atlanticistä yhden vahvimmista napaseudulla toimivista aluksista. Alus on kunnostettu 2016–2017. Pituutta aluksella on 140 m ja leveyttä 21 m. Tilaa on runsaasti, luentosaleja on useita. Lisäksi laivassa on baari ja näköalatasanne. Ravintola tarjoaa kansainvälistä ruokaa. Aluksella on luonnollisesti täyshoito. Erickson-kannen leveistä ikkunoista on mahdollista nauttia jyrkkien seinämien kehystämistä kapeista vuonoista ja jäätiköistä, jotka heijastuvat vedenpinnasta. Aluksella on tilaa 198 matkustajalle. Kaikki hytit ovat ulkohyttejä, joissa on oma kylpyhuone/wc. Aluksella on lisäksi joitakin sisähyttejä, joissa myös on oma kylpyhuone/wc. Kaikki maihinnousut tapahtuvat aluksen 20 kumiveneellä.

Retkipaketti

Retkipakettiin sisältyy:


Isle of Skye: Bussiretki Dunveganin linnaan ja Cuillinvuoriston dramaattisia maisemia 
Orkneyn saari: retki Skara Braeen ja tislaamovierailu

Shetlanti: retki Clickimin Brochiin

Hinta: 298€/hlö

Retkipaketti varataan etukäteen matkan varauslomakkeella tai myynnistämme, viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.
Retkillä on mukana Albatros Expeditions tutkimusalustiimin kansainvälinen tai pohjoismaalainen jäsen sekä englanninkielinen paikallisopas.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Dublin - lyhyt kaupunkikierros ja laivaannousu Dublinissa
Saavuttuamme perille Dubliniin lähdemme lyhyelle kaupunkikierrokselle tähän viehättävään kaupunkiin. Viikingit perustivat Dublinin Liffeyjoen ympärille. Vuosisatojen ajan joki on jakanut kaupungin kahtia. Joki ei ole vain fyysinen raja, vaan jakaa kaupungin kahtia myös henkisesti: joen eteläpuolinen alue on vauraampi ja pohjoispuolinen köyhempi. Pohjois-Dublin laajeni 1700-luvulla. Huolimatta alueen maineesta eteläosaa vaatimattomampana on siellä yhä nähtävissä hienoja esimerkkejä 1700-luvun uusklassisesta arkkitehtuurista. Pohjoispuolen tärkein ostoskatu on O’Connell Street.
 
Kulkiessamme kohti etelää ja Liffeyjokea ympäristö muuttuu hienostuneemmaksi, ja kaupunkikuvaa leimaavat pääasiallisesti Yrjöjen aikaiseen tyyliin rakennetut palatsit ja aukiot. Yksi Dublinin hienoimmista Yrjöjen aikaisista aukioista on Merrion Square, jonka varrella sijaitsevissa taloissa on säilytetty tyylille ominaiset kauniisti kaiverretut, voimakkaan väriset ovet, upeat takorautaiset parvekkeet ja puolikuun muotoiset ikkunat ulko-oven yläpuolella. Merrion Squaren numerossa yksi Oscar Wilde kirjoitti näytelmiään ja kertomuksiaan 1800-luvulla.
 
Kaupunkikierroksen jälkeen ajamme satama-alueelle, jossa Ocean Atlantic odottaa. Meidät opastetaan hytteihin, ja pakollisen turvaohjeiden läpikäymisen jälkeen lähdemme liikkeelle. Alus suuntaa Liffeyjoen suulle ja kohti Irlanninmerta.

 
Päivä 2
Pieni Campbeltownin kaupunki Kintyren niemimaalla
Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Campbeltown Mull of Kintyressa Kintyren niemimaan lounaisimmassa kärjessä. Tämä on skotlantilaisen viskin kehto. Kaupungissa oli 1920-luvulla yli 30 tislaamoa, ja se kutsui itseään ”maailman viskipääkaupungiksi”. Nykyään tislaamoista on jäljellä kolme. Teemme kävelykierroksen kaupungissa ja etsimme jälkiä edesmenneistä tislaamoista. Sitten on vuorossa vierailu Springbankin tislaamossa, joka on yksi ehdottomista helmistä Skotlannin viskintuottajien joukossa.
 
Päivä 3
Kauniilla paikalla Islayn saarella sijaitseva Port Ellen
Turve on vuosisatojen ajan ollut tärkein polttoaine pienellä Hebridien saariryhmään kuuluvalla Islayn saarella. Sen haju täyttää myös meidän sieraimemme, kun lähestymme saarta, joka on suosituin kaikista Sisä-Hebridien saarista.

Hyödymme siitä, että risteilemme omalla tutkimusaluksella. Sen lisäksi, että aluksen manööverikyky on ainutlaatuinen, miehistö pystyy laskemaan 10 Zodiac-kumivenettä nopeasti veteen ja kuljettamaan matkustajat näppärästi rantaan.

Laskemme ankkurin Port Ellenin ulkopuolelle ja nousemme maihin kaupungissa, josta lähdemme bussilla saarikierrokselle. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Kildaton Cross, joka on 1300 vuotta vanha ja yksi varhaisimmista kristillisistä risteistä Skotlannissa. Risti on myös ainoa täysin säilynyt kelttiläinen risti Skotlannissa ja yksi Skotlannin historian merkittävimmistä löydöistä. Risti seisoo keskellä vanhaa hautausmaata karujen maisemien ympäröimänä.

Rannikkoa seurailevaa maantietä pitkin suuntaamme nyt kolmeen kohteeseen, joihin liitetään useita myyttejä ja tarinoita. Kyse on ”kolmesta rosvosta”, joiksi niitä usein kutsutaan: Ardbeg, Laphroaig ja Lagavulin – kaikki maailmankuuluja viskitislaamoja. Viski, jota tislaamot tuottavat, on yhtä aikaa pehmeää, turpeista, savuista ja pölyistä. Kuin valkoiset helmet nauhassa ne sijaitsevat Kildaton Crossin ja Port Ellenin satamakaupungin välissä. Ei ole sattumaa, että Islay on koostaan huolimatta suosituin kaikista Sisä-Hebridien saarista. Matkan hintaan sisältyy käynti sekä maistiaiset yhdessä tislaamossa.
Päivä 4
Klassista Skotlantia: Oban ja Mullin saari
Reitti vie meidät kohti pohjoista Obaniin ja Mullin saarelle, paikkoihin, joiden kuva on painettu 80 prosenttiin Skotlannin maisemia esittävistä postikorteista. Oban on Skotlannin länsirannikon pääkaupunki, maalauksellinen satamakaupunki, jota kutsutaan nimellä ”portti Hebrideille”. Oban tarjoaa vierailijalle tyypillistä skotlantilaista kaupunkielämää ja hyvät ostosmahdollisuudet. Jos liikunta kiinnostaa, suosittelemme kävelemään ylös McCaigin tornille. Se on muistomerkki, joka vie ajatukset Roomaan ja Colosseumille. Tornin rakennuttaja John Stuart McCaig halusi luoda pysyvän muistomerkin perheelleen ja työtä paikallisille kivenhakkaajille. Torni on rakennettu 1800-luvulla.
 
Tänään voit lähteä mukaan retkelle Mullin saarelle, joka sijaitsee Obanin pohjoispuolella. Mull on ehkä yksi kauneimmista saarista Sisä-Hebrideillä. Se on tuliperäinen saari, jolla on dramaattinen geologinen historia. Retki alkaa n. 20 minuutin lauttamatkalla yli Firth of Lornin vuonon. Sitten nousemme bussiin, joka vie meidät pitkin kapeita teitä Duart Castlen linnaan, joka oli MacLeanin klaanin päämaja 1300-luvulla. Retki jatkuu pitkin Sound of Mullin rantoja Tobermoryyn, joka on epäilyksettä Skotlannin idyllisin kalastussatama. Tobermorysta palaamme Obaniin.
(Päivän retki Mullin saarelle on osa retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää matkaohjelman jälkeen).
 
Risteily jatkuu Obanista kohti pohjoista ja muuttuu hyvin ainutlaatuiseksi. Kapteeni ohjaa aluksen ulos Sound of Mullista Skotlannin jäädessä styyrpuurin puolelle ja Mullin paapuurin. Seuraava määränpäämme on Portree Skyen saarella.
Päivä 5
Legendaarinen Skyen saari ja pääkaupunki Portree
“You take the high road, and I take the low road”. Nämä sanat jotkut ehkä tuntevat. Laulun teki tunnetuksi skotlantilainen yhtye nimeltä Runrig, joka on kotoisin Skyen saarelta.
 
Säästä ja kapteenin päätöksestä riippuu, mitä reittiä pitkin matkaamme Portreen satamakaupunkiin. Yöllinen matkamme kulkee joko läpi Sleatin salmen (Sound of Sleat) ja Loch Alshin Skyen itäpuolitse tai vaihtoehtoisesti kierrämme saaren länsipuolelta Irlanninmeren kautta ja lähestymme Portreeta pohjoisesta. Joka tapauksessa saavumme aamulla Portreehen, joka on saaren suurin kaupunki. Se sijaitsee kauniilla paikalla ja sen värikkäät talot reunustavat pientä luonnonsatamaa. Ocean Atlantic pääsee lähelle satamaa, joka sijaitse saaren itärannikolla suojassa länsituulelta. Koska satama ei ole riittävän syvä, käytämme maihinnousuun Zodiac-kumiveneitä.
 
Skotlannista tuskin löytyy Skyeta kauniimpaa saarta. Skyella on eniten vuoria koko Iso-Britanniassa.
 
Päivän retki luo mahdollisuuden kokea dramaattiset maisemat, joita hallitsevat Cuillinvuoriston jyrkät huiput. Ei tarvitse kävellä kuin lyhyen matkan päähän tiestä, kun edessä avautuvat upeat näkymät. Pienet solisevat purot laskevat kristallinkirkkaisiin järviin. Ajamme luoteeseen kohti MacLeodin klaanin päämajaa Dunveganin linnassa ja käymme tietysti myös Isle of Skyen ainoassa viskitislaamossa, Taliskerissa, jonka 18 vuotta kypsytetty viski valittiin 2007 maailman parhaaksi single malt -viskiksi. (Retki Skyella on osa retkipakettia eikä sisälly matkan hintaan. Lue lisää matkaohjelman jälkeen).
Päivä 6
Orkneysaaret ja historiallinen Kirkwall
Yön aikana olemme risteilleet Ulko- ja Sisä-Hebridien välistä tuulen tuivertamille Orkneysaarille. Määränpäämme on Kirkwallin kaupunki. Orkney on muinaisnorjaa ja merkitsee ”hylkeiden saarta”. Kuten muillakin Pohjois-Atlantin saarilla, Orkneylla on rikas viikinkihistoria. Saaren historia ulottuu kuitenkin sitäkin kauemmas aina yhteen Euroopan vanhimmista kulttuureista. Skara Brae, Pohjois-Euroopan Pompeiji, oli piilossa lähes 5 000 vuotta, kunnes voimakas myrsky paljasti muinaisen asuinpaikan. Skara Braen kahdeksan yksihuoneista asuntoa olivat täysin kalustettuja ja jätehuolto toimi – ja kaikki on rakennettu kivestä. Paikka on Unescon maailmanperintökohde, kuten muutamat muutkin Orkneysaarten esihistoriallisista kulttuuriaarteista.
 
Saavuttuamme Kirkwalliin voit lähteä bussilla lyhyelle vierailulle Skara Braen muinaiselle asuinpaikalle. Palattuamme Kirkwalliin käymme Highland Parkissa, jota monet pitävät maailman parhaana viskitislaamona. Se on Skotlannin pohjoisin viskin tuottaja, ja neljä kertaa sen tuottama viski on valittu maailman parhaaksi. Teemme kattavan kierroksen tässä legendaarisessa tislaamossa ja saamme myös maistiaisia.
 
Iltapäivä Kirkwallissa on omaa aikaa. Voit käydä esim. vaikuttavassa St Magnusin katedraalissa sekä Bishop’s Palacen ja Earl’s Palacen maalauksellisilla raunioilla. Illalla jatkamme matkaa kohti pohjoista. Otamme suunnan Shetlanninsaarille Lerwichiin.
Päivä 7
Shetlanti ja satama - ja kalastajakylä Lerwich
Aikaisin aamulla saamme näkyviin Shetlannin. Päivän alkajaisiksi matkaamme hitaasti ohi pienen itäisen Nossin saaren, jonka jyrkät rannat ovat tärkeä pesimäpaikka linnuille. Näin keväällä sutinaa riittää! Erityisen paljon näkee suulia, riskilöitä ja pikkukajavia, mutta myös merimetsoja, lunneja, etelänkiisloja, naakkoja ja myrskylintuja.
 
Kierrettyämme Nossin sekä isomman naapurisaaren Bressayn pohjoisen puolelta Ocean Atlantic saapuu aamun päätteeksi Lerwickiin Shetlandsaarten pääsaarelle. Shetlanti koostuu yli 100 saaresta ja särkästä, joista vain 15:llä on asutusta ympäri vuoden. Saaret muodostavat Britannian kuningaskunnan pohjoisimman osan ja sijaitsevat n. 300 km:n päässä Skotlannin rannikosta. Tämä ”keskeinen” sijainti Pohjois-Atlantilla on läpi aikojen johdattanut monet merenkulkijat saarille. Skandinaavinen perintö näkyy yhä sekä murteissa, kansanperinteessä että paikannimissä. Asukkaista enemmistön muodostavat lampaat, joita saarilla elää yli 330 000. Lampaiden jälkeen eniten on myrskylintuja, lunneja ja etelänkiisloja. Niihin verrattuna 24 000 ihmisen populaatio vaikuttaa varsin pieneltä!
 
Aamupäivällä teemme lyhyen bussikierroksen pääsaarella. Käymme mm. Clickimin Brochissa, joka on ainutlaatuinen esimerkki pronssi- ja rautakauden arkkitehtuurista. Katselemme sitten lähemmin Fort Charlottea, joka on rakennettu 1665. Ihailemme linnoitukselta upeita näkymiä Lerwickin vanhaan osaan ja satamaan.
 
Ehdit tutustua hieman Lerwickiin omatoimisesti, ennen kuin iltapäivän päätteeksi nousemme alukseen viettääksemme viimeisen yön merellä.
Päivä 8
Risteily päättyy Aberdeeniin - paluulento Helsinkiin
Yön aikana olemme siirtyneet kohti itärannikkoa. Saavumme aamulla Aberdeeniin, joka on Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki. Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä Ocean Atlantic ja sen miehistö. Bussi vie meidät lentokentälle, ja kotimatka alkaa.
 

Hintatiedot

Lisämaksulliset hytit
Lue lisää hyteistä Hyvä tietää-osiossa.
 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, ikkuna, kategoria C: 348€/hlö
 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, ikkuna, rajoitettu näkymä, kategoria B: 1648€/hlö
 • Jaettu kahden hengen ulkohytti, iso ikkuna, kategoria A: 1948€/hlö
 • Jaettu kahden hengen Premium Suite: 2498€/hlö
Lisämaksu hytistä yhdelle
Kategoria G: 898€
 
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Dublin sekä SAS:n reittilennot Aberdeen - Helsinki (Oslon kautta) turistiluokassa 
 • majoitus jaetussa kahden hengen ulkohytissä Ocean Atlantic-tutkimusaluksella, pieni pyöreä ikkuna, kategoria D (7 yötä)
 • täysihoito risteilyn aikana
 • kahvi, tee ja vesi risteilyn aikana
 • bussikuljetus Island of Islayllä
 • bussiretki Shetlannissa
 • viskimaistiaiset Campbelt townissa, Islayssa ja Lerwichissä (tislaamot)
 • lentokenttäkuljetukset
 • kansainvälinen tutkimusalustiimi
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset hyttiluokat
 • hytti yhdelle 898€/hlö
 • lisämaksullinen retkipaketti 268€/hlö
 • juomarahat aluksen henkilökunnalle, suositus 14 USD/hlö/päivä
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tietoa aluksesta

Ocean Atlantic on rakennettu Puolassa 1985 ja on täydellinen tutkimusalus Antarktiksen vesille. Jääluokka 1B mahdollistaa jopa 50 cm paksun jään murtamisen, ja tehokkaat koneet ja vakaimet tekevät Ocean Atlanticistä yhden vahvimmista napaseudulla toimivista aluksista. Alus on kunnostettu 2016–2017. Pituutta aluksella on 140 m ja leveyttä 21 m. Tilaa on runsaasti, luentosaleja on useita. Lisäksi laivassa on baari ja näköalatasanne. Ravintola tarjoaa kansainvälistä ruokaa. Aluksella on luonnollisesti täyshoito. Erickson-kannen leveistä ikkunoista on mahdollista nauttia jyrkkien seinämien kehystämistä kapeista vuonoista ja jäätiköistä, jotka heijastuvat vedenpinnasta. Aluksella on tilaa 198 matkustajalle. Kaikki hytit ovat ulkohyttejä, joissa on oma kylpyhuone/wc. Aluksella on lisäksi joitakin sisähyttejä, joissa myös on oma kylpyhuone/wc. Kaikki maihinnousut tapahtuvat aluksen 20 kumiveneellä.

Hytit
Ocean Atlanticilla on kuusi hyttikategoriaa, kaikissa on oma kylpyhuone/wc.

Premium Suite 35 m2
Kahden huoneen sviitti, jossa kaksoisvuode (tai kaksi erillistä vuodetta), sohvaryhmä, pöytä ja tuoli sekä iso ikkuna ja tilava kylpyhuone. Sijainti Marco Polo -kannella (kansi 5).

Panorama Window Suite 19–24 m2 – Kategoria A
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, istuinryhmä, tilava kylpyhuone ja iso ikkuna. Sijainti Marco Polo -kannella (kansi 5).

Panorama Window Cabin 20–23 m2 – Kategoria B
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, istuinryhmä, tilava kylpyhuone ja ikkuna, josta rajoitettu näkymä. Sijainti Magellan-kannella (kansi 8).

Standard Cabin Window 12–13 m2 – Kategoria C
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone ja ikkuna. Sijainti Marco Polo -kannella (kansi 5).

Standard Cabin Window 11–12 m2 – Kategoria D
Kaksoisvuode tai kaksi erillistä vuodetta, pieni pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti Columbus-kannella (kansi 4).
Standard Cabin 
9-10 m2 – Kategoria G
Hytti yhdelle, yhden hengen vuode, pieni pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti Columbus-kannella (kansi 4).

Sää Skotlannissa

Matka-ajankohta on myöhäinen kevät, jolloin voimme odottaa 10–15 asteen lämpötiloja. Toukokuu on kuivin ja aurinkoisin kuukausi sekä Irlannissa, Skotlannin länsirannikolla että Orkneysaarilla. Suosittelemme kuitenkin pakkaamaan mukaan hyvät sadevaatteet sekä vaatteita kerrospukeutumista varten. Myös mukavat kävelykengät ovat tarpeelliset, sillä suurin osa matkasta vietetään ulkosalla
 

Liikkuminen

Matkustajan tulee kyetä liikkumaan laivassa ja siirtymään Zodiac-kumiveneisiin ilman apuvälineitä. Retkikohteissa kävellään jonkin verran ja maasto on osittain epätasaista.
Matka ei sovellu liikuntaesteisille.
 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Passi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitsemme passitietoja lentoyhtiötä varten. Voitte rekisteröidä passitietonne linkissä www.albatros-travel.fi/passi, lähetämme teille myös linkin sähköpostilla erikseen. Täytä sähköisen lomakkeen tiedot mahdollisimman pian.  
Mikäli käytössänne ei ole internetyhteyttä, voitte lähettää kopion postitse Albatros Travel/Team Finland, Tøndergade 16, DK -1752 København, Danmark .

Pakkaaminen

Ota mukaan kamera ja kiikarit. Pakkaa mukaan lämmintä vaatetusta, esim. tuulen pitävät takki ja housut, lämmin pusero ja lämpimät sukat, pipo ja käsineet. Hyvät jalkineet, esim. vaelluskengät. Ota mukaan reppu, johon voi pakata päiväretkillä tarvitsemasi tavarat.
 

Aluksella puhuttu kieli

Aluksella on asiakkaita ja Albatros Travelin matkanjohtajia sekä Pohjoismaista että niiden ulkopuolelta. Kuulutukset aluksella tapahtuvat englanniksi. 
Huomioitavaa

Huomioitavaa aluksella

Tällä matkalla olemme välillä avomerellä emmekä voi välttyä siltä, että alus keikkuu aallokossa. Tästä syystä on hyvä muistaa pitää aina kiinni kaiteista, joita on sijoitettu aluksen käytäville ja seinille.

Kumiveneeseen noustessa on yhtä tärkeää pitää aina toinen käsi vapaana, jotta miehistön jäsen voi auttaa ”merimiesotteella” matkustajan turvallisesti paikalleen.

Molemmat tärkeät säännöt käydään perusteellisesti läpi ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa aluksella.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Skotlannin upeat saaret viskillä maustettuna! Palasimme viikon Skotlannin risteilyltä viikko sitten ja olimme todella tyytyväisiä ensimmäiseen Albatrosin ryhmämatkaamme ja samalla ensimmäiseen pitempään risteilyymme. Reissu oli sopivan pituinen, kohteet hyvin valittu ja miellyttivät erityisesti viskimaailmaan perehtynyttä matkakumppania. Albatrosin expedition tiimistä löytyi asiantuntijoita joka lähtöön, mikä oli erityisen positiivinen yllätys eikä käynyt ilmi mitenkään matkan markkinoinnista. Huipputyyppejä kaikki ja erittäin kansainvälistä! Skotlannin maisemat ovat upeat, kelit vaihtelevat, niin kuin voi odottaa, mutta kunnon varusteilla pärjää. Ruoka laivalla oli monipuolista ja hyvää, ravintolahenkilökunta ystävällistä. Erityisesti pidimme aamiaistarjonnasta. Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu!
Date published: 2019-06-06
Rated 4 out of 5 by from Matkalla mahtavat maisemat. Olin matkalla toukokuun lopulla. Olin matkan antiin tyytyväinen, vaikka en valaita tai delfiinejä nähnytkään. Laiva oli vanhahtava, huoneemme oli kuuma, ei voinut itse säätää lämpötilaa. Laivan äänentoistolaitteet reistailivat ja selostuksista ei aina saanut selvää.
Date published: 2019-05-31
Rated 4 out of 5 by from Hienot retket / mahtava luonto Skotlannin luonto, geologia, saarten erityispiirteet ja whiskyteollisuus tulivat sopivassa suhteessa tutuksi. Hyvat paikallisoppaat ja asiantuntijat, eteenkin ornitologi George.
Date published: 2019-05-31
Rated 5 out of 5 by from Matkalla mahtavat maisemat! Viikko Skotlannin saaristossa, jossa tuli nähtyä erilaisia kohteita:tislaamot,linnat,muinaismuistot ja erityisesti luonto. Hieno lintumatka myös.
Date published: 2019-05-31
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen seikkailu Tultiin matkalta eilen ja oltiin hyvin tyytyväisiä matkaan. Säät suosivat ja vain yksi sateinen päivä!!!
Date published: 2019-05-30
 • y_2021, m_7, d_25, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_IECSC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

IECSC01AFI