Kevätristeily Hollannissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Hollanti, kun kevät on kukkeimmillaan ja tutustu maan kulttuurikaupunkeihin!

Matka alkaa Saksan Kölnistä, jossa nousemme risteilyalukseen ja matkaamme läpi vuosisataisten kanavien pitkin Euroopan historiallisia vesireittejä. Joka päivä saavumme uuteen, mielenkiintoiseen paikkaan.

Matkan aikana pääset käyskentelemään kuvankauniissa Nijmegenissä, vierailemaan Enkhuizenin kalastajakylässä ja katselemaan Hollannin kultakauden maalareiden Amsterdamia. Voit myös käydä kuuluisassa Keukenhofin kukkapuistossa ja nähdä omin silmin, miksi hollantilaiset rakastavat juuri tulppaaneja. Alankomaiden moderni puoli esittäytyy Rotterdamissa, Euroopan suurimmassa satamakaupungissa.

Hintaan sisältyy täysihoito mukavalla Rhein Melodie -aluksella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 6 päivää
Päivä 1
Helsinki – Frankfurt – Köln. Kölnin tuomiokirkko. Risteily alkaa.
Päivä 2
Rotterdam. Lisämaksullinen retki: kaupunkikierros Rotterdamissa.
Päivä 3
Enkhuizen. Risteily yli Markermeerin ja IJsselmeerin. Kaupunkikävely Enkhuizenissa ja mahdollisuus käydä omatoimisesti Zuiderzee-museossa.
Päivä 4
Amsterdam (Coenhaven). Lisämaksullinen retki Keukenhofin kukkapuistoon ja kanavaristeily Amsterdamissa.
Päivä 5
Nijmegen. Kaupunkikävely Nijmegenin hansakaupungissa.
Päivä 6
Köln, Saksa. Kotimatka.

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie on mukava ja nykyaikainen risteilyalus, jossa on kolmella eri kannella tilaa yhteensä 198 matkustajalle.

Nauti leppoisasta menosta aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa.

Tilavassa aluksessa (pituus 132 m ja leveys 11,4 m) yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa tai rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin.

Laivan kansikartta ja kuva on jokiristeilijän sisaraluksesta. Hyttikuvat ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Frankfurt – Köln. Kölnin tuomiokirkko. Risteily alkaa.

Laskeuduttuamme Frankfurtin lentokentälle ajamme suoraan Kölniin. Mikäli aikataulu sallii, teemme lyhyen kaupunkikävelyn tässä roomalaisten perustamassa kaupungissa. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sen nimi oli Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaiskauden jälkiä on nähtävillä kaikkialla. Jopa parkkihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten raunioihin.

Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Vaikuttava tuomiokirkko, joka on loistava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista, on myös suurin goottilaistyylinen kirkko koko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimmista nähtävyyksistä.

Ajamme Reinin rannalle, jossa aluksemme odottaa. Teemme lähtöselvityksen ja nousemme alukseen, joka on kotimme seuraavat viisi yötä. Pian sen jälkeen kapteeni ottaa kurssin kohti Rotterdamia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 2
Rotterdam. Lisämaksullinen retki: kaupunkikierros Rotterdamissa.

Yön aikana olemme matkanneet Kölnistä Etelä-Hollantiin. Saavumme aamupäivällä Rotterdamiin. Rotterdamia ympäröivä jokisuisto, Reinin-Maasin-Schelden suistoalue, on syntynyt, kun monta jokea yhtyy ennen kuin ne laskevat Pohjanmereen. Aluetta kutsutaan usein pelkästään Reinin suistoksi, sillä Rein on joista isoin. Alueella on paljon saaria, järviä ja tietysti vesireittejä. Vesireitit ovat tehneet Rotterdamista dynaamisen ja kansainvälisen kaupungin, jossa sijaitsee maailman neljänneksi suurin ja varmasti yksi vilkkaimmista satamista. Täällä on aina liikkeellä tankki- ja konttialuksia sekä tyypillisiä pitkiä jokikuljetusaluksia, joita tulemme luultavasti näkemään monta kertaa matkan aikana.

Päivän Albatros-retki vie moderniin Rotterdamiin. Näemme luonnollisesti myös Erasmus-sillan, joka kulkee yli Maasjoen ja saamme käsityksen Rotterdamin merellisestä ympäristöstä.

(Päivän retki Rotterdamissa ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Enkhuizen. Risteily yli Markermeerin ja IJsselmeerin. Kaupunkikävely Enkhuizenissa ja mahdollisuus käydä omatoimisesti Zuiderzee-museossa.

Saavumme tänään Noord-Hollandin provinssissa sijaitsevaan Enkhuizeniin. Jätämme joet, sulut ja kanavat aamulla ja risteilemme pitkin Markermeeriä. Lounaan jälkeen voit tutustua tähän pieneen merelliseen kaupunkiin yhdessä matkanjohtajan kanssa. Enkhuizen sijaitsee IJsselmeerin rannalla ja sen historia ulottuu aina 700-luvulle asti. Kukoistukseensa kaupunki nousi vasta 1500- ja 1600-luvuilla, aikakautena, joka tunnetaan Alankomaiden kultakautena. Enkhuizen oli yksi menestyksekkään Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian tukikohdista. Itä-Intian kauppakomppania toi Aasiasta mausteita, kuten pippuria, muskottipähkinää ja neilikoita, jotka myytiin kalliilla hinnalla Euroopassa. Kaupungin kukoistuksen nuupahtaminen – kuten useiden muidenkin Alankomaiden ja Belgian kaupunkien – liittyy rannikon mataloitumiseen, jonka taustalla on jokien ja nousuveden kuljettama lieju ja hiekka. Valtaosa kaupasta siirtyi Amsterdamiin.

Enkhuizenin pikkuinen tori, viihtyisä venesatama, torni ja kiemurtelevat pikkukadut ovat näkemisen arvoisia. Enkhuizenissa sijaitsee myös mielenkiintoinen Zuiderzeemuseum, joka kertoo elämästä Zuiderzeellä ja jossa on näyttelytiloja sekä sisällä että ulkona (pääsymaksu ei sisälly matkan hintaan).

Päivä 4
Amsterdam (Coenhaven). Lisämaksullinen retki Keukenhofin kukkapuistoon ja kanavaristeily Amsterdamissa.

Saavumme Amsterdamiin varhain aamulla. Aamiaisen jälkeen on vuorossa jälleen yksi Albatros-retki retkipaketin ostaneille. Bussi vie meidät tutustumaan maailmankuuluun Keukenhofin kukkapuistoon. Puistossa on seitsemän miljoonaa tulppaania täydessä kukassa. Tulppaanilajikkeita on yli 800. Puisto on auki vain muutaman viikon vuodessa ja sen väriloisto merkitsee hollantilaisille kevään tuloa. 32 hehtaarin kokoisessa puistossa on useita kukkanäyttelyitä ja kauniita puutarhoja, esim. tulppaanien 400-vuotisesta historiasta kertova puutarha. Esillä on myös esimerkkejä uusista väreistä ja lajikkeista, jotka eivät vielä ole markkinoilla. Tarjolla on vinkkejä omasta tulppaanitarhasta haaveileville. Retkellä on aikaa kävelykierrokselle puistossa ja upeiden kukkasten ihailulle. Kukkapuistossa vierailun jälkeen bussi ajaa takaisin Amsterdamiin.

Lounaan jälkeen retkipaketin ostaneet suuntaavat katselemaan Alankomaiden pääkaupunkia. Lähdemme tunnelmalliselle kanavaristeilylle, jonka aikana näemme mm. asuntoveneitä ja pieniä makasiineja, joita on keskustassa kaikkialla. Entisessä työläiskorttelissa Jordaanissa ovat edustettuina Amsterdamin parhaat puolet: lukemattomia kahviloita, herkkukauppoja, käsintehtyä suklaata ja taidekäsitöitä. Kapeat kadut kolmen ison kanavan ympärillä tunnetaan “yhdeksänä pienenä katuna” – de negen straatjes – ja niiltä löytyy kiinnostavia suunnittelijoita, erikoiskauppoja, gallerioita sekä ns. ruskeita kahviloita eli vanhoja, patinoituneita olutkuppiloita, joissa tarjoillaan hyviä hollantilaisia ja belgialaisia oluita.

Jos kapeat kanavat eivät ole tänään liian ruuhkaisia, näemme myös Amsterdamin suurimman vetonaulan, Anne Frankin talon, joka sijaitsee Prinsengrachtilla lähellä Westerkerkin kirkkoa. Täällä Anne Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa, joka kertoo järkyttävän tarinan tytöstä ja hänen juutalaisesta perheestään. He piilottelivat muutamia vuosia Prinsengrachtilla salaisessa huoneessa, kunnes paljastuivat ja joutuivat Gestapon käsiin ja keskitysleirille.

Jos olet päättänyt viettää päivän omatoimisesti, suosittelemme käymään esim. jossakin kaupungin lukuisista museoista. Amsterdam on kaupunki, jossa on esillä joukko taidemaailman hienoimpia ja vaikuttavimpia kokoelmia. Käy tutustumassa vaikka Museumspleiniin (Museokortteli), josta löytyy kaupungin merkittävimmät taidemuseot. Rijksmuseum esittelee valtaisan määrän hollantilaisia mestariteoksia uskonnollisesta taiteesta Hollannin kultaisen kauden maalauksiin. Esillä on teoksia mm. Rembrandtilta. Van Gogh -museo puolestaan voi ylpeillä maailman laajimmalla van Gogh  kokoelmalla, johon kuuluu yli 200 maalausta ja 500 piirrosta.

Modernia taidetta on esillä Stedelijk-museossa. Liuta muita näyttelytiloja ja museoita esittelee Hollannin historiaa merenkulkumaana ja siirtomaavaltana. Samaa aihepiiriä esittelee mm. Amsterdamin historiallinen museo, joka hyödyntää interaktiivisia välineitä tarinankerronnassaan.
(Päivän retki Keukenhofiin ja kanavakierros Amsterdamissa eivät sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Huomio: Varustamo yrittää aina kun mahdollista saada laituripaikan Amsterdamin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai retkipakettiin sisältyvälle retkelle tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Päivä 5
Nijmegen. Kaupunkikävely Nijmegenin hansakaupungissa.

Saavumme aamulla Nijmegeniin, joka on Alankomaiden vanhin kaupunki ja sijaitsee maan suurimmassa provinssissa Gelderlandissa. Voimme nauttia näkymistä: vanhoja kirkontorneja ja upeaa hansakaupungin arkkitehtuuria.

Albatros Travelin matkanjohtaja kutsuu kävelykierrokselle kaupungille. Kierros päättyy historiallisen keskustan, Grote Marktin, ympäristöön. Alueella on paljon kahviloita, joissa voi parannella kahvihampaan kolotusta. Voit käydä myös kansallisessa polkupyörämuseossa Veloramassa, jonka kolme näyttelykerrosta esittelee polkupyörän kehitystä ja pieniä tarinoita ja kuriositeetteja, jotka liittyvät polkupyörään (pääsymaksu ei sisälly matkan hintaan).

Rauhallisempaa paikkaa kaipaavien paikallisten ja matkailijoiden suosima kohde on Kronenburgerpark-puisto, joka sijaitsee keskellä kaupunkia: kauniita suihkulähteitä, sorsia, haikaroita, hoidettuja ruohokenttiä ja mukava tunnelma. Toinen kaupungin tunnetuista puistoista on Valkhof Park, joka myös sijaitsee keskustan tuntumassa, tosin vastakkaisessa suunnassa. Valkhof Parkissa voi nähdä vanhan linnan rauniot sekä yhä pystyssä seisovan kappelin – puisto on kaiken kaikkiaan kaunis keidas kaupungissa. Lounaan jälkeen otamme kurssin kohti Saksaa. Määränpäämme on Köln, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 6
Köln, Saksa. Kotimatka.

Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen hyvästelemme miehistön ja ajamme Frankfurtin lentokentälle. On aika palata kotiin.

Lisämaksullinen retkipaketti

Olemme koonneet retkipaketin vain Albatros Travelin asiakkaille. Suomalainen matkanjohtajamme toimii retkillä oppaana. Paketti tulee ostaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retkipaketin sisältö:

 • Amsterdam. Puolipäiväretki: Keukenhofin kukkapuisto
 • Amsterdam. Puolipäiväretki: kanavaristeilyllä
 • Rotterdam. Puolipäiväretki: kaupunkikävely Rotterdamissa

Hinta: 188€/henkilö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hyteistä yhdelle
 • Lisämaksu ulkohytistähytistä yhdelle Main-kansi, kategoria C, 568€
 • Lisämaksu ulkohytistä yhdelle Main-kansi, kategoria D, 498€
 • Lisämaksu ulkohytistä yhdelle Middle-kansi, 898€
 • Lisämaksu ulkohytistä yhdelle Upper-kansi, 1298€
Hyttiluokan korotus, lisämaksu jaettu kahden hengen hytti
 • Jaettu kahden hengen hytti, Middle-kansi: 188€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti, Upper-kansi: 398€/hlö
Alennus
 • Alennus jaettu kahden hengen hytti, Main-kansi, kategoria D  50€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Frankfurt - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 5 yötä kolmen tähden Rhein Melodie -jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella (kat. C)
 • Täysihoito risteilyn aikana (aamiainen, lounas ja illallinen, ei sisällä ruokajuomia), kahvi ja tee aterioiden yhteydessä, päivänä 6 (kotiinpaluupäivänä) ainoastaan aamiainen
 • Opastetut kävelykierrokset Nijmegenissä ja Enkhuizenissa
 • Kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksullinen retkipaketti
 • Hytti yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttityypit
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat jokiristeilijän henkilökunnalle (suosittelemme noin 10-13€/päivä per matkustaja)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (kokonaisuudessaan 6€ per matkustaja)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Kiikarit sen sijaan on hyvä idea, sillä ilman niitä moni asia voi jäädä näkemättä.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Kuka voi osallistua?

Matkalle osallistujan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä (esim. rullaattoria tai pyörätuolia) kaupungeissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaat saavat matkustaa ja majoittua vain yli 18-vuotiaan seurassa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 30 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ei liikuntaesteisille

Osa retkistä ja kaupunkikierroksista tehdään kävellen. Kävelemme usein myös alukselta keskustaan. Koska monien kaupunkien keskusta on suojeltu ja kadut ovat kapeita mukulakivikatuja, niihin on mahdotonta ajaa bussilla. Saamme lisäksi enemmän irti tunnelmasta ja pääsemme kokemaan kaupungin lähietäisyydeltä, kun kuljemme jalkaisin. Käytämme myös julkista liikennettä, kuten metroa ja raitiovaunua. Osallistujien on hyvä varautua siihen, että kaupunkikävelyillä, jotka kestävät 1,5–2,5 tuntia, rauhallista kävelyä tulee noin 6 km päivässä. Osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ilman apua.

Valitettavasti alus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.

Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on jälleen turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Kokopäivä- ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulut jokiristeilyn päiväohjelmassa

Varustamot voivat muuttaa matkan aikatauluja ja ohjelmassa mainittuja satamakäyntejä. Koemme yleensä hyvin harvoin muutoksia satamakäyntien suhteen, mutta joitakin aikataulumuutoksia tulee lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla. Pienet muutokset johtuvat tyypillisesti sulkujen aikatauluista, veden korkeudesta ja liikenteestä joella. Se on ehdottomasti osa jokiristeilyelämystä! Olemme kuitenkin halunneet mainita aikataulut matkaohjelmassa, sillä se antaa käsityksen siitä, kuinka paljon aikaa vietämme satamassa/maissa.

Käsi sydämellä

Keukenhof

Nimi Keukenhof vie ajatukset keittiöpuutarhaan, mikä on hieman harhaanjohtavaa. Käynti kukkapuistossa on upea elämys. Valtava kukkapuisto on todellakin käynnin arvoinen ja yksi Alankomaihin suuntautuvien matkojen kohokohdista tänä aikana. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni muukin on huomannut saman, joten kokemuksen joutuu jakamaan noin 45 000 muun vierailijan kanssa, jotka käyvät ”keittiöpuutarhassa” yhden päivän aikana.

Laituripaikka

Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, ne kiinnitetään useasta kohdasta pitkittäin toisiinsa. Tämän vuoksi satamassa sinulla voi olla näkymät toiseen alukseen maisemien sijasta. Myös käynti maihin kulkee muiden alusten kautta – tai muiden alusten matkustajat kulkevat meidän aluksemme kautta.

Aina kun mahdollista, yritämme saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei aina onnistu. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on oikeus siirtää aluksemme muualle jopa vain pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Nicko Cruises

Nicko Cruises on saksalainen varustamo, joka omistaa 3–4 tähden aluksia, joiden mukavuus- ja palvelutasoa voi verrata samantasoisiin hotelleihin. Alusten iässä, tiloissa ja hyteissä on eroja, joten kannattaa lukea jokaisen matkan aluskuvaus huolella. Useimpien ihmisten kokemusten mukaan taso ylittää kuitenkin arkielämän tarjoaman tason selvästi.

Matkustajat aluksella ovat pääasiassa Pohjoismaista ja Saksasta. Pääkieli on yleensä saksa, yksittäisillä lähdöillä englanti. Matkalla on aina mukana suomalainen matkanjohtaja, joka pitää huolen Albatros Travelin ryhmästä. Miehistö puhuu sekä englantia että saksaa.

Lentoaikataulut

Useimmilla risteilymatkoilla aluksilla on tietyt lähtöajat. Pyrimme tästä syystä matkustamaan aloituskohteeseen varhain, jotta olemme varautuneet parhaalla mahdollisella tavalla lentojen myöhästymisiin, muutoksiin lentoaikataulussa tai liikenneruuhkiin. Sama pätee myös paluulentoihin: valitsemme mieluummin hieman myöhemmät lennot, jotta meillä on hyvin aikaa ehtiä mukaan.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Mukava ja turvallinen matka Erinomainen opas joka tiesi ja osasi järjestää kaiken, oltiin tosityytyväisiä
Date published: 2019-05-20
Rated 4 out of 5 by from Loistava opas teki matkasta MATKAN! Tämä oli ensimmäinen Albatros-matkamme ja todella positiivinen yllätys kiitos loistavan oppaan. Valitettavasti tulimme hieman liian myöhään nähdäksemme kukkivat tulppaanipellot, mutta Keukenhofin kukkaloisto oli todella mahtava nähtävyys. Parata matkalla oli loistava opaspalvelu. Hän tuntui löytävän jokaisesta pysähdyspaikasta parhaat nähtävyydet ja kokemukset. Hollanti on nyt meille aivan uusi maa. Ainoa pieni miinus koko matkalla oli pieni pettymys laivan ravintolan palveluun. Saksalaisia palveltiin selvästi paremmin kuin suomalaisia. Muilta osin laivan palvelu oli hyvätasoista.
Date published: 2019-05-19
Rated 3 out of 5 by from Tulppaanien Hollanti Olimme tällä matkalla kaksi viikkoa sitten. Matka ei ihan vastannut odotuksiamme.
Date published: 2019-05-15
Rated 5 out of 5 by from Kompakti ja onnistunut jokiristeily Sopivan pituinen ja hyvin valitut päiväretkikohteet. Palvelut laivalla ystävälliset ja siisteys ja organisointi samoin. Loistava opas kruunasi kokonaisuuden.
Date published: 2019-05-12
Rated 5 out of 5 by from Mukava risteily ja mahtava tapa matkustaa! Olin Hollannin risteilyllä ja tilin muutama päivä sitten kotiin. Oppaamme oli todella ammattitaitoinen, selkeäsanainen ja auttavainen. Jopa lentoasemalla sai meidät vanhatkin luotsattua turvallisesti automaattiviidakon läpi. Sopivasti oli ohjelmaa ja ruoka laivalla oli ensiluokkaista!
Date published: 2019-05-11
Rated 4 out of 5 by from Näimme paljon Matkalla 6 päivää ja näimme paljon mielenkiintoisia kohteita. Kylmä ilma ja sadeuhka hivenen latisti matkan antia.
Date published: 2019-05-06
Rated 4 out of 5 by from Matka ok. Paljon erilaisia kohteita. Oltiin tällä matkalla viikko sitten. Kukat kukki.Opastus pelasi tosi hyvin.
Date published: 2019-05-04
Rated 4 out of 5 by from Ohjelmaa riittävästi Ennakkokuvitelmat olivat erilaiset. Opas oli hyvin positiivinen ja laivan henkilökunta samoin.
Date published: 2019-05-03
 • y_2023, m_9, d_28, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_45
 • loc_fi_FI, sid_DECRI03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja