Kevätristeily Hollannissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Hollanti kevään ollessa kukkeimmillaan ja tutustu jokiristeilyllä maan tunnetuimpiin kulttuurikaupunkeihin.

Risteily alkaa Saksan Kölnistä, jossa nousemme alukseen ja matkaamme läpi satoja vuosia vanhojen kanavien pitkin Euroopan historiallisia vesireittejä. Joka päivä saavumme uuteen, mielenkiintoiseen paikkaan. Matkan aikana pääset käyskentelemään kuvankauniissa Nijmegenissä, vierailemaan Enkhuizenin kalastajakylässä ja katselemaan Hollannin kultakauden maalareiden Amsterdamia. Voit käydä myös Keukenhofin kuuluisassa kukkapuistossa ja nähdä omin silmin, miksi hollantilaiset rakastavat juuri tulppaaneja. Hollannin moderni puoli esittäytyy Rotterdamissa ja perinteistä tyyliä ihailemme kauniiden kanavien Delftissä.

Aluksena viihtyisä Rhein Melodie ja hintaan sisältyy täysihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Köln - tuomiokirkko - risteily alkaa
Päivä 2 Amsterdam - lisämaksullinen retki: Keukenhofin kukkapuisto, opastettu kaupunkikierros, jossa mukana mm. mm. Grachtenin makasiinikortteli sekä edelleen kävelykierros Amsterdamissa
Päivä 3 Amsterdam/Enkhuizen - kävelykierros Enkhuizenissa - Zuiderzeemuseum omatoimisesti
Päivä 4 Rotterdam - lisämaksullinen retki: kaupunkikierros Rotterdamissa ja vierailu historiallisessa Delftissä
Päivä 5 Nijmegen - kaupunkikävely Nijmegenin hansakaupungissa
Päivä 6 Köln - kotimatka

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie on mukava ja nykyaikainen risteilyalus, jossa on kolmella eri kannella tilaa yhteensä 198 matkustajalle.
Jokiristeilijä on rakennettu vuonna 2005 ja se on 132 metriä pitkä ja 11,4 leveä. Aluksella on tilaa rentoutua –loungebaarissa, ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hyttisi rauhassa. Aluksella on pieni kauppa ja kirjasto/lukunurkka. Kaikki hintaan sisältyvät ateriat nautitaan jokiristeilijän ravintolassa, sekä seisovasta pöydästä että pöytiin tarjoiltuna.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.038€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
920€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
978€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Köln - tuomiokirkko - risteily alkaa

Saavuttuamme Düsseldorfiin ajamme suoraan Kölniin.

Perillä Kölnissä teemme lyhyen kaupunkikävelyn tässä roomalaisten perustamassa kaupungissa. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sen nimi oli Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaiskauden jälkiä on nähtävillä kaikkialla. Jopa parkkihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten raunioihin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme katsomassa vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on loistava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Se on myös suurin goottilaistyylinen kirkko koko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimmista nähtävyyksistä.

Sitten on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas Kölnissä, kunnes lähdemme kohti satamaa ja risteilyalustamme. Otamme kurssin kohti Amsterdamia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 2
Amsterdam - lisämaksullinen retki: Keukenhofin kukkapuisto, opastettu kaupunkikierros, jossa mukana mm. mm. Grachtenin makasiinikortteli sekä edelleen kävelykierros Amsterdamissa

Saavumme Amsterdamiin aamulla. Jos olet ostanut Albatrosin retkipaketin, lähdet bussilla Keukenhofin värikkääseen kukkapuistoon. Puistossa on seitsemän miljoonaa tulppaania täydessä kukassa. Tulppaanilajikkeita on yli 800.

Puisto on auki vain muutaman viikon vuodessa ja sen väriloisto merkitsee hollantilaisille kevään tuloa. 32 hehtaarin kokoisessa puistossa on useita kukkanäyttelyitä ja kauniita puutarhoja, esim. tulppaanien 400-vuotisesta historiasta kertova puutarha. Näemme myös esimerkkejä uusista väreistä ja lajikkeista, jotka eivät vielä ole markkinoilla. Teemme kävelykierroksen puistossa ja ihailemme upeita kukkasia. Kukkapuistossa vierailumme jälkeen ajamme Amsterdamiin.

Lounaan jälkeen on aikaa toiselle Albatros-retkelle: tutustumme Alankomaiden pääkaupunkiin päivänvalossa. Teemme kaupunkikierroksen kävellen. Lähdemme myös tunnelmalliselle kanavaristeilylle, jonka aikana näemme mm. asuntoveneitä ja pieniä makasiineja, joita on keskustassa kaikkialla. Entisessä työläiskorttelissa Jordaanissa ovat edustettuina Amsterdamin parhaat puolet: lukemattomia kahviloita, herkkukauppoja, käsintehtyä suklaata ja taidekäsitöitä. Kapeat kadut kolmen ison kanavan ympärillä tunnetaan “yhdeksänä pienenä katuna” – de negen straatjes – ja niiltä löytyy kiinnostavia suunnittelijoita, erikoiskauppoja, gallerioita sekä ns. ruskeita kahviloita eli vanhoja, patinoituneita olutkuppiloita, joissa tarjoillaan hyviä hollantilaisia ja belgialaisia oluita.

Täällä Prinsengrachtilla lähellä Westerkerkin kirkkoa Anne Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa, joka kertoo järkyttävän tarinan tytöstä ja hänen juutalaisesta perheestään. He piilottelivat muutamia vuosia Prinsengrachtilla salaisessa huoneessa, kunnes paljastuivat ja joutuivat Gestapon käsiin. Heidän elämänsä päättyi keskitysleirillä.

Jos olet päättänyt viettää päivän omatoimisesti, suosittelemme käymään esim. jossakin kaupungin lukuisista museoista. Amsterdam on kaupunki, jossa on esillä joukko taidemaailman hienoimpia ja vaikuttavimpia kokoelmia. Käy tutustumassa vaikka Museumspleiniin (Museokortteli), josta löytyy kaupungin merkittävimmät taidemuseot. Rijksmuseum esittelee valtaisan määrän hollantilaisia mestariteoksia uskonnollisesta taiteesta Hollannin kultaisen kauden maalauksiin. Esillä on teoksia mm. Rembrandtilta. Van Gogh -museo puolestaan voi ylpeillä maailman laajimmalla van Gogh  kokoelmalla, johon kuuluu yli 200 maalausta ja 500 piirrosta. Mikäli haluat käydä Anne Frankin talossa, varaudu jonottamiseen. Talo on pieni ja kävijöitä on usein paljon.

Modernia taidetta on esillä Stedelijk-museossa. Liuta muita näyttelytiloja ja museoita esittelee Hollannin historiaa merenkulkumaana ja siirtomaavaltana. Suosittelemme mm. Amsterdamin historiallista museota, joka hyödyntää interaktiivisia välineitä tarinankerronnassaan.

Jäämme yöksi laituriin, joten voit käydä tutustumassa myös Amsterdamin iltaelämään.

(Päivän retki Keukenhofiin ja kaupunkikierros Amsterdamissa eivät sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Huomio: Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Päivä 3
Amsterdam/Enkhuizen - kävelykierros Enkhuizenissa - Zuiderzeemuseum omatoimisesti

Tänään risteilemme Enkhuizeniin Pohjois-Hollannin provinssissa. Lounaan jälkeen pääset tutustumaan pieneen kalastajakylään matkanjohtajan opastuksella.

Enkhuizen sijaitsee Markermeerin rannalla ja sen historia ulottuu 800-luvulle. Kukoistuskauttaan Enkhuizen eli 1500- ja 1600-luvuilla, joka tunnetaan myös Hollannin kultakautena. Kaupunki oli yksi menestyksekkään Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian tukikohdista. Itä-Intian kauppakomppania toi mausteita, kuten pippuria, muskottipähkinää ja neilikkaa Aasiasta Eurooppaan, jossa ne myytiin korkeaan hintaan. Kaupungin pieni aukio, viihtyisä venesatama, torni ja kapeat kadut ovat näkemisen arvoiset!

Täällä sijaitsee myös Zuiderseemuseum, joka kertoo elämästä Zuiderseessa. Museossa on sekä ulko- että sisänäyttely (sisäänpääsymaksu omakustanteinen).

Myös varustamo tarjoaa retken Alankomaiden pohjoisosiin. Retkellä käydään mm. Edamin historiallisessa keskustassa, jonka juuret ulottuvat keskiaikaan. Edamin kaupunki on hyvin säilynyt, ja siellä tuntuu, kuin palaisi perinteiseen hollantilaiseen maalaiskylään, aikaan, jolloin Zuidelzeellä (nyk. Ijseelmeer) kauppa kukoisti.

Kaupunki tunnetaan myös muusta kuin vanhoista rakennuksista, nimittäin juustosta. Edam on myös Hollannin kuuluisimman juuston nimi. Edam on se monelle tuttu iso, pyöreä, kiinteä juusto, jota peittää punainen vaha. Retkeläiset pääsevät maistelemaan juustoa vieraillessaan paikallisella juustotehtaalla.

Retki Pohjois-Hollantiin ja Edamiin varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli ilmoittautuneita on riittävästi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.

Päivä 4
Rotterdam - lisämaksullinen retki: kaupunkikierros Rotterdamissa ja vierailu historiallisessa Delftissä

Yön aikana olemme siirtyneet Enkhuizenista Etelä-Hollantiin. Lounaan jälkeen saavumme Rotterdamiin.

Rotterdamia ympäröivä jokisuisto, Reinin-Maasin-Schelden suistoalue, on syntynyt, kun monta jokea yhtyy ennen kuin ne laskevat Pohjanmereen. Aluetta kutsutaan usein pelkästään Reinin suistoksi, sillä Rein on joista isoin. Alueella on paljon saaria, järviä ja tietysti vesireittejä.

Vesireitit ovat tehneet Rotterdamista dynaamisen ja kansainvälisen kaupungin, jossa sijaitsee maailman neljänneksi suurin ja varmasti yksi vilkkaimmista satamista. Täällä on aina liikkeellä tankki- ja konttialuksia sekä tyypillisiä pitkiä jokikuljetusaluksia, joita olemme nähneet jo useita matkan aikana.

Päivän Albatros-retki vie sekä moderniin Rotterdamiin että perinteiseen Delftiin, joka sijaitsee Rotterdamin laitamilla. Näemme myös Erasmus-sillan, joka kulkee yli Maasjoen, sekä saamme käsityksen Rotterdamin merellisestä ympäristöstä.

(Päivän retki Rotterdamiin ja Delftiin ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 5
Nijmegen - kaupunkikävely Nijmegenin hansakaupungissa

Saavumme aamulla Nijmegeniin, joka on Alankomaiden vanhin kaupunki ja sijaitsee maan suurimmassa provinssissa Gelderlandissa. Voimme nauttia näkymistä saapuessamme satamaan aikaisin aamulla: vanhoja kirkontorneja ja upeaa hansakaupungin arkkitehtuuria.

Albatros Travelin matkanjohtaja vie halukkaat kävelykierrokselle kaupungille. Kierros päättyy historiallisen keskustan, Grote Marktin, ympäristöön. Alueella on paljon kahviloita, joissa voi parannella kahvihampaan kolotusta. Voit käydä myös kansallisessa polkupyörämuseossa Veloramassa, jonka kolme näyttelykerrosta esittelee polkupyörän kehitystä ja pieniä tarinoita ja kuriositeetteja, jotka liittyvät polkupyörään.

Rauhallisempaa paikkaa kaipaavien paikallisten ja matkailijoiden suosima kohde on Kronenburgerpark-puisto, joka sijaitsee keskellä kaupunkia: kauniita suihkulähteitä, sorsia, haikaroita, hoidettuja ruohokenttiä ja mukava tunnelma. Toinen kaupungin tunnetuista puistoista on Valkhof Park, joka myös sijaitsee keskustan tuntumassa, tosin vastakkaisessa suunnassa. Valkhof Parkissa voi nähdä vanhan linnan rauniot sekä yhä pystyssä seisovan kappelin – puisto on kaiken kaikkiaan kaunis keidas kaupungissa.

Lounaan jälkeen otamme kurssin kohti Saksaa ja Kölniä, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 6
Köln - kotimatka

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme miehistön ja ajamme Düsseldorfin lentokentälle. Kotimatka alkaa!

Huomioithan, että tähän päivään hintaan sisältyy ainoastaan aamiainen.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipaketti on ainoastaan Albatros Travelin asiakkaille ja retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Retkipaketti sisältää:

 • Puolipäiväretken Keukenhofin kukkapuistoon
 • Kävelyretken Amsterdamissa
 • Puolipäiväretken Rotterdamissa ja käynnin historiallisessa Delftissä

Hinta: 144€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 978€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hyteistä yhdelle
 • ulkohytti yhdelle pääkannella, kategoria C: 398€
 • ulkohytti yhdelle pääkannella, takaosa, kategoria D: 298€
 • ulkohytti yhdelle keskikannella, kategoria B: 738€
 • ulkohytti yhdelle ylemmällä kannella, kategoria A: 1078€
Ylemmän hyttiluokan lisämaksu
 • jaettu kahden hengen ulkohytti keskikannella, kategoria B 288€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti ylemmällä kannella, kategoria A 498€/hlö
Alennus
 • jaettu kahden hengen ulkohytti pääkannella, takaosa, hyttikategoria D alennus matkan perushinnasta -78€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Düsseldorf  – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus kolmen tähden Rhein Melodie -jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella (kat. C)
 • täysihoito risteilyn aikana (aamiainen, lounas ja illallinen), päivänä 6 (kotiinpaluupäivänä) ainoastaan aamiainen
 • opastetut kävelykierrokset Nijmegenissä, Hoornissa ja Kölnissä
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksullinen retkipaketti (sisältää kolme retkeä), 144€/hlö
 • hytti yhdelle
 • lisämaksulliset hyttityypit
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • juomarahat jokiristeilijän henkilökunnalle (suosittelemme noin 5-7€/päivä per matkustaja)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (kokonaisuudessaan 2,50€ per matkustaja)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista hyteistä (10 -14,5 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone (wc ja suihku), hiustenkuivain, tallelokero, puhelin, lämmitys/ilmastointi sekä tv.

Ylempi kansi (Kat. A)
Ulkohytti kannella 3, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä ranskalainen parveke, kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2.

Keskikansi (Kat. B)
Ulkohytti kannella 2, panoraamaikkuna (avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi (Kat. C)
Ulkohytti kannella 1, ikkuna (ei avattava), kaksi erillistä vuodetta. 11,5 m2

Pääkansi, takaosa (Kat. D)
Ulkohytti pääkannen takaosassa kannella 1, ikkuna (ei voi avata, kaksi erillistä vuodetta (sohvasänky ja seinälle taitettava vuode). 10 m2

Pakkaaminen

Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät/lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Liikkuminen

Retkipäivinä eri kaupungeissa kävelemme suhteellisen paljon. Matka ei sovi liikuntaesteisille, koska kulkuväylät laivasta satamiin siirryttäessä ovat epätasaisia ja osittain vaikeakulkuisiakin.

Laituripaikka

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Keukenhofin kukkapuisto

Vierailu Keukenhofissa on kukkien ystävän unelma. Valtava kukkapuisto on loistossaan ainoastaan muutaman keväisen viikon ajan, jolloin kaikki haluavat nähdä puiston komeimmillaan. Tämä merkitsee jopa noin 45000 kävijää päivittäin, joten varaudu ruuhkiin (retki kukkapuistoon kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin).
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18DECRI03AFI1504