Keväinen risteily Britteinsaarilla

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteillen Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ympäri. Koe Skotlantia, Irlantia ja Englantia samalla matkalla, parhaimpaan vuodenaikaan!

Matkaohjelmassa on mm. historiallinen Edinburgh ja sen kuuluisa linna sekä Skotlannin ylämaa, johon liitämme vahvasti ylpeät klaanit, pitkät perinteet ja karun luonnon. Pääsemme kokemaan niitä Loch Nessillä, Ivernessissä ja Urquhartin linnassa. Reittimme varrelle osuu myös Kirkwall. Se sijaitsee tunnetuilla Orkneysaarilla. Nousemme maihin myös Irlannin vihreällä saarella, jossa käymme sekä Corkissa että Dublinissa. Pohjois-Irlannin puolella on mahdollisuus lähteä retkelle mm. Giant’s Causewayn alueelle, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Risteilyreitti: Southampton – Portland – Cork – Dublin – Liverpool – Belfast – Orkneysaaret – Dublin – Invergordon – Edinburgh – Amsterdam

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Helsinki – Lontoo ja nousu laivaan Southamptonissa.
Päivä 2
Portland, Englanti. Sotahistoriaa ja kauniita rannikkomaisemia.
Päivä 3
Cork (Cobh), Irlanti. Viehättävä Cobh ja mahdollisuus retkeen Corkin keskustaan matkanjohtajan kanssa.
Päivä 4
Dublin, Irlanti. Lisämaksullinen kaupunkikierros Dublinissa: Trinity College, Pyhän Patrikin katedraali.
Päivä 5
Liverpool, Englanti. The Beatles ja omaa aikaa.
Päivä 6
Belfast, Pohjois-Irlanti. Lisämaksullinen retki: Giant’s Causeway, kaunista luontoa ja Dunlucen linna.
Päivä 7
Kirkwall, Orkneysaaret, Skotlanti. Kulttuurihistoriaa ja vaikuttavaa luontoa.
Päivä 8
Invergordon, Skotlanti. Lisämaksullinen retki: Skotlannin ylämaa ja Loch Ness.
Päivä 9
Edinburgh (Newhaven), Skotlanti. Lisämaksullinen retki: kaupunkikierros Edinburghissa ja Edinburghin linna.
Päivä 10
Merimatka kohti Hollantia.
Päivä 11
Saapuminen Amsterdamiin, Hollantiin ja kotimatka.

Norwegian Dawn

Norwegian Dawn on Norwegian Cruise Lines -varustamon alus, jossa on tilaa 2 340 matkustajalle.

Risteilyalus teki neitsytmatkansa vuonna 2002. Aluksella on siistejä ja tilavia hyttejä, uima-allasalue, spa, kuntosali, teatteri, ravintoloita, kauppoja ja paljon muuta. Alus on kunnostettu ja modernisoitu vuonna 2016.

Norwegian Dawn on kunnostettu perusteellisesti ja on nykyaikainen risteilyalus. Aluksella on yhteensä 15 ruokapaikkaa (osa lisämaksullisia), joissa voi nauttia maailman keittiöiden herkuista. Aluksella on lisäksi 12 baaria ja loungea sekä rauhallinen Mandara Spa. Matkustajat voivat treenata kuntosalilla tai nauttia iltaohjelmasta. Isossa Stardust Theatressa on joka ilta show parhaaseen Broadway-tyyliin. Esityksen jälkeen voi suunnata tanssimaan Spinnager Loungeen. Lue lisää aluksesta: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/dawn

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Lontoo ja nousu laivaan Southamptonissa. Afrejseling kl. 17.00

Lennämme Helsingistä Lontooseen ja siitä jatkamme edelleen Southamptoniin, jossa nousemme laivaan, joka on kotimme seuraavat 10 päivää.

Päivä 2
Portland, Englanti. Sotahistoriaa ja kauniita rannikkomaisemia.

Portland on pieni niemi eteläisessä Englannissa, jossa sijaitsee yksi maailman suurimmista ihmisen rakentamista satamista. Satama valmistui vuonna 1872 suojelemaan Englannin etelärannikkoa. Sillä oli tärkeä rooli ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa. Nykyään Portlandiin tullaan kauniin luonnon ja noin 30 km pitkän rannan vuoksi.

Satamasta ei voi kävellä ulos, mutta satamasta on ilmainen bussikuljetus Castletowniin, Portlandin eteläosaan, joka sijaitsee heti sataman ulkopuolella. Voit käydä katsomassa kaupungin D-day-museota, joka kertoo Normandian maihinnoususta, sekä Portlandin linnaa aivan vastapäätä. Sieltä voit suunnata Portlandin majakalle, josta näkee, miten kauas kaunis rannikko ulottuu.

Jos haluat mieluummin sataman pohjoispuolelle, ilmainen bussi vie Waymouthiin, joka sijaitsee mantereella ja on värikäs, mukava pieni kaupunki. Sieltä voi suunnata edelleen upeaan luontoon pitkin Unescon suojelemaa Jurrasic Coastia, Dorsetista Itä-Devoniin ulottuvaa rannikkoa.

Matkanjohtaja jakaa mielellään ideoita siitä, missä päivän aikana kannattaa käydä.

Päivä 3
Cork (Cobh), Irlanti. Viehättävä Cobh ja mahdollisuus retkeen Corkin keskustaan matkanjohtajan kanssa.

Cobh sijaitsee yhdellä kolmesta saaresta satamassa, joka kuuluu Corkin kaupungille. Cobh kasvoi räjähdysmäisesti 1700-luvun lopulla, jolloin Cork toimi Britannian sotalaivaston pääsatamana. Nykyään Cobh on viihtyisä kaupunki, joka on rakennettu mäenrinteeseen. Mäen laella seisoo St. Coleman’s Cathedral ja hallitsee horisonttia uusgoottilaisine torneineen. Kirkossa on kokonaiset 47 kelloa!

Tuhansille irlantilaisille siirtolaisille Cobh oli paikka, jossa jätettiin lopulliset jäähyväiset isänmaalle. Tästä dramaattisesta vaiheesta saa lisää tietoa Cobh Heritage Centressä, joka sijaitsee vanhassa viktoriaanisessa asemarakennuksessa ajalta, jolloin Cobh tunnettiin nimellä Queenstown – nimi, jonka kaupunki otti kunnioittaakseen kuningatar Viktorian vierailua vuonna 1849. Kaupungin dramaattiseen merenkäyntihistoriaan sisältyy niin nälänhätää USA:han ja Kanadaan pakenevat siirtolaiset kuin yhteydet Titanicin ja Lusitanian traagisiin kohtaloihin.

Cobh Heritage Centre sijaitsee lähellä paikkaa, jossa alus odottaa laiturissa. Matkanjohtaja tekee kävelyretken sinne halukkaiden kanssa (sisäänpääsymaksu ei sisälly matkan hintaan). Museossa kannattaa viettää tunti aikaa ja tutustua näyttelyyn. Sen jälkeen matkanjohtaja kävelee Cobhin tuomiokirkolle St. Colman’sille, jonka näköalapaikalta voi ottaa kuvia risteilyaluksesta, mikäli ei ole kiire kuvata katedraalia. Cobh on viihtyisä pikku kaupunki, jossa on kiva viettää pari tuntia.

Mikäli sää sallii ja halukkaita löytyy, ajamme Cobhin asemalta junalla Corkin keskustaan (varaa n. 10 euroa junamatkaan edestakaisin). Nousemme junasta Kentin asemalla ja teemme kävelyretken kaupungin kaduilla. Asemalta on noin 10 min kävelymatka keskustaan.

Päivä 4
Dublin, Irlanti. Lisämaksullinen kaupunkikierros Dublinissa: Trinity College, Pyhän Patrikin katedraali.

Gaelinkielinen ilmaus ”Cead Mile Failte”, joka tarkoittaa suurin piirtein ”satatuhatta kertaa tervetuloa”, toivottaa meidät tervetulleiksi Dubliniin. Dublinin perustivat norjalaiset ja tanskalaiset viikingit vuonna 841 jKr. Keskiajalla normannit valloittivat kaupungin ja rakensivat Dublinin linnan englantilaisten ylivallan symboliksi. Englantilaiset pitivät Irlantia vallassaan aina vuoden 1916 pääsiäiskapinaan saakka, jonka jälkeen Irlanti itsenäistyi.

Itä-länsi-suunnassa virtaava Liffeyjoki jakaa Dublinin kahtia. Joki ei ole vain fyysinen raja, vaan jakaa kaupungin kahtia myös henkisesti: joen eteläpuolinen alue on vauraampi ja pohjoispuolinen köyhempi. Pohjois-Dublin rakennettiin 1700-luvulla. Huolimatta alueen maineesta eteläosaa rumempana ja köyhempänä on siellä yhä nähtävissä hienoja esimerkkejä 1700-luvun uusklassisesta arkkitehtuurista. Pohjoispuolen tärkeintä ostoskatua O’Connell Streetiä reunustavat patsaat, monumentit ja hienot, vanhat talot. Näemme kierroksellamme myös historiallisen General Post Officen, jonka portailta pääsiäiskapinan johtajat lukivat Irlannin itsenäistymisjulistuksen 1916.

Päivän Albatros-retki on kaupunkikierros Dublinissa. Käymme kierroksella Trinity Collegen yliopistolla ja Pyhän Patrikin katedraalissa, joka on Irlannin suurin kirkko. Teemme kierroksen bussilla ja kävellen. Iltapäivä on varattu omille seikkailuille viihtyisässä Dublinissa. Käy esimerkiksi perinteisen Bewley’s -ketjun kahvilassa, jossa on kiva nauttia kupponen kahvia tai teetä ja maistella herkullisia irlantilaisia leivonnaisia. Ehkä joku haluaa ostoksille Grafton Streetille tai nauttia tuopin Guinnessia Irlannin vanhimmassa pubissa, The Brazen Headissa – mahdollisuudet ovat monet!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 5
Liverpool, Englanti. The Beatles ja omaa aikaa.

Saavumme tänään Liverpooliin, Unescon suojelemalle Merseyjoen rannalle. Liverpool sai alkunsa 1100-luvulla, jolloin se oli pieni kalastajakylä. Siitä kasvoi nopeasti kauppasatama, jonka kautta kulki ihmisiä ja tavaraa Irlantiin. 1700-luvulla Liverpool kasvoi hurjasti kiitos amerikkalaisten kanssa käydyn sokeri-, mauste- ja tupakkakaupan. Kun Viktoriasta tuli Englannin kuningatar, Liverpoolista oli tullut Englannin merkittävin kauppasatama.

Kaupunki tunnetaan parhaiten neljästä nuoresta miehestä ja heidän panoksestaan musiikin saralla. Liverpool voi nimittäin ylpeillä olevansa The Beatles -yhtyeen kotikaupunki. Kaikki luultavasti tuntevat yhtyeen ja vain harvalta jää tunnistamatta hitit kuten Hey Jude, I want to hold your hand tai She loves you. Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa kävelylle, jolla käydään mm. palkitussa The Beatles Story -museossa. Siellä pääsee seuraamaan, kuinka neljä nuorta heppua kasvoi Liverpoolissa ja oli yhtäkkiä koko maailman huulilla. (Mahdolliset matkaliput julkisissa liikennevälineissä ja sisäänpääsymaksu eivät sisälly matkan hintaan.)

Voit luonnollisesti myös viettää päivän omaan tahtiisi ja katsella kaupunkia omatoimisesti.

Päivä 6
Belfast, Pohjois-Irlanti. Lisämaksullinen retki: Giant’s Causeway, kaunista luontoa ja Dunlucen linna.

Tänään saavumme Belfastiin, Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin, jossa yhdistyy kulttuurihistoria ja upea luonto.

Monivuotinen avoin konflikti, ”The Troubles”, on vaikuttanut voimakkaasti erityisesti Belfastiin, jota pidettiin 1970- ja 1980-luvuilla yhtenä maailman vaarallisimmista kaupungeista. Nyt, kun konflikti protestanttien ja katolilaisten välillä on ohi, kaupungin keskusta kehittyy nopeasti ja siellä näkee sekä vanhaa että henkeäsalpaavaa modernia arkkitehtuuria.

Belfastin satamassa toimi aikaisemmin Iso-Britannian suurin telakka. Täällä rakennettiin mm. Titanic. Teollistumisen ansiosta kaupungista tuli Pohjois-Irlannin vaurain, mistä todistavat kauniit kirkot, isot pankit ja muut julkiset rakennukset.

Pohjois-Irlanti tarjoaa koko joukon nähtävyyksiä muinaisista ajoista tähän päivään. Lisäksi pohjoisirlantilaiset voivat ylpeillä ihastuttavalla ja maisemiltaan vaihtelevalla rannikkoseudulla, johon tutustumme tänään lähemmin. Unescon maailmanperintökohteiden listalle on päässyt Giant’s Causeway ja sen basalttipylväskerrokset. Irlantilaiset ovat muinoin takuulla ihmetelleet, miten maisema on syntynyt: Giant’s Causeway koostuu noin 40 000 basalttipylväästä, jotka seisovat kylki kyljessä. Sinne vie tämänpäiväinen Albatros-retki! Ilmiön takana on tulivuorenpurkaus noin 60 miljoonaa vuotta sitten. Pylväiden laet muodostavat askelmia, jotka johtavat kallion juurelta mereen, johon ne katoavat. Useimmat pylväistä ovat kuusikulmaisia, mutta joissakin on neljä, viisi, seitsemän tai kahdeksan kulmaa. Korkeimmat pylväät ulottuvat noin 14 metriin. Tarinan mukaan irlantilainen Finn McCool oli rakastunut skotlantilaiseen jättiläiseen ja rakensi jättimäisen padon tavoittaakseen rakkaansa. On sinänsä sama, uskooko tarinaa vai geologiaa, sillä mikään ei vähennä Giant’s Causewayn uhkaavien harmaiden kallioiden maagisuutta ja villiyttä.

Paluumatkalla Belfastiin pysähdymme Dunlucen linnalla. Romanttiset linnanrauniot, jotka tarrautuvat lähes kokonaan veden ympäröimään kallionrinteeseen, valvovat upeaa rantaviivaa. Kyse on yhdestä Irlannin ehdottomasti tunnelmallisimmasta linnasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 7
Kirkwall, Orkneysaaret, Skotlanti. Kulttuurihistoriaa ja vaikuttavaa luontoa.

Tänään vierailemme Orkneysaarilla. Nousemme maihin Kirkwallissa, joka on Orkneysaarten suurin kaupunki. Orkney on muinaisnorjaa ja merkitsee ”hylkeiden saarta”. Kuten muillakin Pohjois-Atlantin saarilla, Orkneylla on rikas viikinkihistoria. Saaren historia ulottuu kuitenkin sitäkin kauemmas aina yhteen Euroopan vanhimmista kulttuureista. Skara Brae, Pohjois-Euroopan Pompeiji, oli piilossa lähes 5 000 vuotta, kunnes voimakas myrsky paljasti muinaisen asuinpaikan. Skara Braen kahdeksan yksihuoneista asuntoa olivat täysin kalustettuja ja jätehuolto toimi – ja kaikki on rakennettu kivestä. Paikka on Unescon maailmanperintökohde, kuten muutamat muutkin Orkneysaarten esihistoriallisista kulttuuriaarteista.

Saariryhmä koostuu n. 70 saaresta ja sijaitsee n. 10 km päässä Skotlannin mantereenpuoleisen osan koilliskärjestä. Meri vaikuttaa suuresti Orkneysaarten säähän. Golfvirran suhteellisen tasaisen lämmin vesi saa aikaan sen, että Orkneysaarten keskimääräinen lämpötila muuttuu vain noin 10 astetta siirryttäessä kesästä talveen. Saariryhmän sään silmiinpistävin piirre on tuuli: se pääsee puhaltamaan suoraan Atlantilta ja Pohjanmereltä. Orkneysaarilta on löytynyt merkkejä hyvin vanhasta ihmisasutuksesta, Papa Westrayn saarelta ilmeisesti  Iso-Britannian vanhimmasta asuinpaikasta. Jos hypätään uudempaan historiaan, saarilta löytyy Saksan keisarillisen armeijan laivaston jäänteitä: saksalaiset päättivät nimittäin upottaa laivat Scapa Flow’n lahdessa vuonna 1919 hävittyään sodan ensimmäisessä maailmansodassa. Yöllä 13.–14.10.1939 saksalainen sukellusvene U-47 työntyi Englannin puolustuksen läpi Scapa Flow’ssa, upotti taistelulaiva HMS Royal Oakin ja vahingoitti taisteluristeilijä HMS Repulsea ja katosi jälleen. Royal Oakin 833 miehistön jäsentä sai surmansa.

Orkneysaarten rannoilla voi nähdä mm. harmaahylkeitä, jotka makoilevat laiskasti auringossa tai heittäytyvät veteen jahtaamaan kaloja. Saapuessamme Kirkwalliin saatamme hyvällä tuurilla nähdä pyöriäisiä ja delfiinejä. Mikäli olemme todella onnekkaita, saatamme nähdä miekkavalasparven. Astumme maihin Kirkwallissa, joka on oikein hyvä paikka Orkneysaariin tutustumiselle. Kylässä on kapea pääkatu, jonka varressa on pieniä liikkeitä, kahviloita, hotelleja, ravintoloita ja baareja.

Voit tehdä kävelykierroksen viihtyisässä Kirkwallissa tai käydä Highland Parkissa, jota monet pitävät maailman parhaana tislaamona. Kyse on Skotlannin pohjoisimmasta viskitislaamosta. Tislaamon viski on valittu neljä kertaa maailman parhaaksi. Voit osallistua myös varustamon järjestämille retkille. Kysy matkanjohtajalta vinkkejä siitä, mitä päivän aikana voi tehdä.

Päivä 8
Invergordon, Skotlanti. Lisämaksullinen retki: Skotlannin ylämaa ja Loch Ness.

Tänään kannattaa nousta aikaisin, mikäli haluaa nauttia maisemista, kun saavumme kauniiseen Cromarty Firthin vuonoon. Alue tunnetaan upeasta luonnosta ja monipuolisesta eläinkunnasta. Alueella elää lintuja ja koko joukko merinisäkkäitä, kuten delfiinejä. Iso-Britanniassa elää delfiinejä vain kahdessa paikassa, ja tämä on niistä toinen. Viikingit saapuivat meritse tänne Skotlannin ylämaalle, ja alueelta löytyy yhä merkkejä pohjoisen kulttuureista. Ylämaan länsiosassa on skandinaavisilta kuulostavia paikannimiä, kuten Shieldaig (Sildevig) tai Diabaig (Dybvig). Täällä eli myös klaaneja. Koko skotlantilaisen klaanijärjestelmän muodostivat MacKayt ja Sinclairit, MacKenziet ja Fraserit, MacDonaldit ja monet muut. Kaikki pyrkivät voimakeinoin pitämään kiinni omasta reviiristään. Näillä gaelinkielisillä klaaneilla oli vahva ja elävä kulttuuri, jolla on Ylämaalla yhä iso rooli. Vaikka klaanit ovat nykyään jo kadonneet, Skotlannin ylämaa on yhä omanlaisensa. Ihmiset eivät tule tänne ainoastaan nauttimaan koskemattomasta luonnosta, vaan myös aistimaan tunnelmaa, joka on erikoinen sekoitus mennyttä ja nykyaikaa.

Invernessissä, joka sijaitsee lähellä Invergordonia, on paljon nähtävää. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on ehkä tuomiokirkko Saint Andrew’s Cathedral, joka sijaitsee joen rannalla linnaa vastapäätä. Kirkossa ei ole tornia, sillä rahat loppuivat kesken.

Sanotaan, että Skotlannin ylämaan luonto on Euroopan kauneinta. Järjestämme tietenkin retken sitä ihastelemaan. Retki suuntautuu maailman kenties tunnetuimmalle järvelle Loch Nessille. Järvessä asustavasta Nessie-hirviöstä on kerrottu tarinoita jo yli 100 vuotta. Päivän retkellä voit itse yrittää bongata Nessien. Käymme myös järven rannalla sijaitsevan Urquhartin linnan raunioilla. Näky on vaikuttava, ja on helppo kuvitella linna kaikessa kukoistuksessaan. Kyse on yhdestä Skotlannin suurimmista linnoista. Linnan luota on hienot näkymät Loch Nessille.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 9
Edinburgh (Newhaven), Skotlanti. Lisämaksullinen retki: kaupunkikierros Edinburghissa ja Edinburghin linna.

Asetumme laituriin Newhavenissa, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä Skotlannin toiseksi suurimmasta kaupungista Edinburghista. Tarkoituksena on suunnata itse Edinburghiin, joka on todella hurmaava kaupunki. Edinburghin vanha keskusta ei muistuta muiden kaupunkien vastaavia, sillä täällä on panostettu tavanomaisten ketjuliikkeiden sijaan pieniin viihtyisiin erikoisliikkeisiin ja tunnelmallisiin ravintoloihin ja baareihin. Kaupungin tärkein nähtävyys on epäilyksettä Edinburghin linna. Kuuluisan skotlantilaisen linnan historia on monipolvinen. On arvioitu, että linnan rakentaminen alkoi 1100-luvulla. Historioitsijat arvelevat, että tuolloin pystytetty linnoitus muistutti puurakennelmaa, jonka monet tuntevat elokuvasta Braveheart. Nykyään linna on vaikuttava kivirakennus, jossa mm. säilytetään Skotlannin kruununjalokiviä. Muu kaupunki kasvoi linnoituksen ja linnakukkulan ympärille. Ensimmäiset talot rakennettiin alueelle, jota nykyään kutsutaan nimellä Lawnmarket, sekä pääkadun High Streetin varrelle. Tämä reitti alas Holyroodin palatsille muodostaa nk. Royal Milen, joka sai nimensä siitä, että skotlantilaiset ja englantilaiset hallitsijat kulkivat sitä pitkin palatsin ja Edinburghin linnan väliä.

Päivän retki on kierros Edinburghissa. Näemme mm. Edinburghin linnan. Linnan valleilta näkee alas tyylikkäille, kaareville terasseille, keskiaikaisille kujille, jotka kertovat yli tuhatvuotisesta historiasta. Reittimme vie myös Holyroodin palatsille. Matkan varrella on mahdollisuus käydä lounaalla (omakustanteinen).

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 10
Merimatka kohti Hollantia.

Vietämme päivän merellä ja voimme rentoutua ja nauttia ihastuttavasta laivastamme. Pääset käyttämään palveluita ja nauttimaan rennosta ja ylellisestä tunnelmasta. Aloita päivä vaikka kuntosalilta. Tai hemmottele itseäsi kauneushoitolassa ja pulahda sitten poreammeeseen tai uima-altaaseen.

Päivä 11
Saapuminen Amsterdamiin, Hollantiin ja kotimatka.

Saavuttuamme Amsterdamin isoon satamaan ajamme lentokentälle, josta paluumatka Suomeen alkaa.

Retkipaketti

Ainoastaan Albatrosin asiakkaille, retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Retkipakettiin sisältyy

 • Invergordon. Kokopäiväretki Skotlannin Ylämaalle, Loch Ness sis. Veneretki ja sisäänpääsy
 • Urquhart Castleen
 • Edinburgh. Kokopäiväretki Edinburghissa, sis. Sisäänpääsyt: Edinburgh Castle, Holyrood Palace ja kuninkaallinen Brittania-jahti
 • Belfast. Kokopäiväretki sis. Giants Causewayn, kaunista irlantilaista luontoa ja Dunluce Castle
 • Dublin. Puolipäiväretki Dublinissa, sis.sisäänpääsyt:Trinity College, St. Patrickin katedraali ja Dublin Castle

Hinta: 338€/hlö   

Retkipaketti tulee varata myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Trinity College

Hintatiedot

Hytti yhdelle
 • Ulkohytti yhdelle, kat. OA: 2098€
 • Parvekkeellinen hytti yhdelle, kat. BA: 3138€
 • Sisähytti, kat. IB: 1338€
Lisämaksulliset hyttiluokat

Jaettu kahden hengen ulkohytti, kat. OA: 388€/hlö
Jaettu kahden hengen parvekkeellinen hytti, kat. BA: 998€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lontoo/Amsterdam – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä Norwegian Dawn aluksella
 • Täysihoito risteilyllä (ei sis. ruokajuomia)
 • Kahvi, tee ja jäävesi ruokailujen aikana aluksella
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Satamaverot ja maksut (noin 220€/hlö)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaa ei sisälly
 • Lisämaksullinen retkipaketti 338€/hlö  
 • Hytti yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat aluksella (suositus, 16 USD/hlö/yö risteilyllä)
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille retkillä (yhteensä noin 4€. Retkipaketin varanneilla noin 12€)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyttikategorioita on useita: siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Yhteistä kaikille on oma wc/kylpyhuone, kohtuullisesti kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Kaikissa hyteissä on lisäksi jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, ota yhteyttä Albatros Traveliin.

Sisähytti
Hyttikategoria IB, kansi 4. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Ulkohytti 
Hyttikategoria OA, kansi 5. Ulkohytti, jossa ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Parvekehytti 
Hyttikategoria BA, kansi 8. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hyteissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulut risteilyllä

Varustamolla on oikeus muuttaa matkaohjelman aikataulua ja satamakäyntejä. Yleensä muutoksia satamakäynneissä on hyvin vähän, mutta yksittäisiä pieniä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Käsi sydämellä

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line on keskitason varustamo, jonka mukavuus- ja palvelutasoa voi verrata samaan kategoriaan kuuluvaan hotelliin.

Ennen matkaa

Passi

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Lapsilla iästä riippumatta tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille 14 päivän kuluessa varauksen tekemisestä. Huomaathan, että lentolipussa tulee olla täsmälleen sama nimi kuin passissa. Muussa tapauksessa voi käydä niin, että matkustajalta evätään pääsy maahan ja hän joutuu palaamaan kotiin omalla kustannuksella.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Ensimmäinen pitkä risteily Kirjautuminen laivayhtiön sivuilla hankala, monimutkainen. Tunnin aherruksen jälkeen vielä joku pieni kohta jäi huomaamatta, mutta laivaan nousu sujui kuitenkin ok. Ennen matkaa ei ollut tietoja laivaan liittyvistä asioista. Esim 20% lisä joka ostoon, 16€ /pv "tippirahan" lisäksi. Maihinnousu kahdessa satamassa tehtiin tenderillä, ei etukäteistietoa. Tenderit epäsiistejä ja ahtaita, turvattomia. Laivalla ruokailut toimivat hyvin viihtyisissä Venetiassa ja Aquassa. Hyvät, monipuoliset vaihtoehdot ruuissa ja viineissä. Henkilökunta ystävällistä. Suomalaiselle liiankin "häiritsevää"kyselyä voinnista ym. Pukeutumiskoodi ei ollut voimassa(amerikkalaiset) ruokaravintoloissa. Kaikille yhteisiä juhlaillallisia ei järjestetty, siitä ei ollut tietoa. Siis turhia vaatteita mukana. "Valkoinen juhla" piti myös olla, siitä kuulimme vasta perillä, ei siis valkoisia juhlavaatteita mukana. Tosin sekin peruttu. Siisteys koko laivassa hieno. Lisämaksulliset ohjelmat eivät vastanneet kuvauksia esim Holyrood Palaceen ja Britannia- jahtiin ei päästy. Kuitenkin ne kuuluivat hintaan. Bussien saapuminen aina epäselvää, millainen kuski, toimiiko hän toiveiden mukaan????Tosin aina bussit tuli ja ystävällinen kuski. Osa retkikohteista liian tiukalla aikataululla, juosten ehti. Selkeä opastus retkistä puuttui. Sopivasti myös omaa aikaa kohteissa tutustumiseen. Matkanjohtaja oli ystävällinen, avulias, ammattitaitoinen.
Date published: 2022-06-02
Rated 2 out of 5 by from Sisältö hyvä teoriassa mutta toteutus huono Hinnaltaan jo arvokas matka ja maksettujen retkien aikataulut tökki, samoin yksi kokopäiväretkistä oli vain puolipäiväretki, niille jotka halusivat olla kokopäivän piti tulla omalla kustannuksella takaisin laivalle. Albatrossin ja varustamon tiedoissa oli ristiriitaisuuksia. Juomatarjoilut laivalla laivan ollessa satamassa toimii vain juomapaketin ostaneille. Palvelurahakäytäntö laivalla käytännössä pakollinen, vaikkakin piti olla vain suositus. Albatrossi pitäisi hoitaa kaikki järjestelyt varustamon kanssa eikä jättää asiakkaiden hoidettavaksi. Me uskoimme ostavamme kokonaisvaltaisen risteily paketin. Tämä oli asiakkailla testausta risteilyn toimimisesta, emme me tästä maksaneet.
Date published: 2022-05-26
 • y_2023, m_6, d_2, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_GBCOC05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja