Keväinen ja loppukesän Rooma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Roomasta kehittyy monelle elämän mittainen rakkaustarina: kaupunkiin haluaa aina uudestaan!

Uutuus
Käymme Vatikaanin vaikuttavissa museoissa, jonne paavit ovat vuosisatojen kuluessa keränneet kaikenlaisia mestariteoksia. Yksi kohteistamme on Pietarinkirkko, katolisen kirkon keskus. Kävelemme ympäri Roomaa matkanjohtajan opastamana ja kuulemme kaupungin historiasta. Ihmettelemme Colosseumia ja kävellessämme Forum Romanumilla kuulemme tarinoita Cicerosta, Caesarista ja keisari Augustuksesta. Kävelyretkillämme näemme mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähteen, Pantheonin ja Piazza Navonan, ja opimme tuntemaan kaupunkia paremmin.
 
Syömme tyypillisen roomalaisen lounaan yhdessä Rooman lukemattomista hyvistä ravintoloista, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä sekä hotellista että Piazza Navonasta.
Asumme keskitason hotellissa lähellä päärautatieasemaa ja kuljemme ketterästi metrolla maan alla, jumiutumatta Rooman ruuhkiin.
 
Maista ylellisen Tre Scalinin jäätelöä Piazza Navonalla tai nauti espresso Rooman kenties parhaan kahvibaarin, Caffè Sant’Eustachion ulkopöydässä. Sinulle jää runsaasti aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti ja nauttia näkymistä. Matkaohjelma on laadittu siten, että siinä tilaa omille seikkailuille ja rauhallisille hetkille tässä ihastuttavassa kaupungissa.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Roomaan ja kaupunkikävely
Päivä 2 Colosseum, Forum Romanum ja klassinen Rooma.
Päivä 3 Vatikaanin museot ja Pietarinkirkko
Päivä 4 Omaa aikaa tai pieni kaupunkiretki matkanjohtajan opastuksella
Päivä 5 Lento Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Roomaan ja kaupunkikävely

Lennämme Helsingistä Roomaan.
Perille saavuttuamme ajamme hotellille, joka on kotimme seuraavien päivien ajan. Hotelli sijaitsee lähellä Rooman päärautatieasemaa Terminiä. Hotellilta on lyhyt matka metrolle, joka yhdessä jalkojemme kanssa kuljettaa meitä pitkin kaupunkia.

Teemme illalla lyhyen kävelykierroksen hotellin ympäristössä, jotta lähiseudut tulevat tutuiksi. Kävelyn jälkeen matkanjohtaja neuvoo halukkaille omakustanteisen illallispaikan.

Päivä 2
Colosseum, Forum Romanum ja klassinen Rooma.
Ajamme metrolla Colosseumin suuntaan. Päivän alkajaisiksi käymme maailmankuululla areenalla, joka on monelle Rooman symboli. Vaikuttava ”teatteri” on rakennettu Flaviusten hallitsijasuvun valtakaudella 72–80 eKr. ja koostuu yli 100 000 m3:stä hienointa valkoista travertiinia, joka on louhittu Tivolin kaupungista. Colosseumille mahtui 70 000 katsojaa, jotka tulivat katselemaan gladiaattoreiden ja eläinten välisiä taisteluja sekä itse eksoottisia eläimiä, joita rahdattiin kaupunkiin laajan Rooman valtakunnan muista osista.
Käymme Forum Romanumilla, joka on Rooman merkittävin arkeologinen kaivausalue. Paikka oli 600-luvulta eKr. lähtien poliittisen, uskonnollisen ja kaupallisen elämän keskus Roomassa. Näemme ”rostran”, puhujalavan, jolla Cicero piti kuuluisat puheensa. Täällä juhlittiin roomalaisia päälliköitä heidän palatessaan taisteluista voittajina. Tällä paikalla keisari Augustus ilmoitti, että kaikki kansa oli verolle pantava. Käynti Forum Romanumilla on mielenkiintoinen historiallinen matka, ja monet kouluaikojen historiantunneista heräävät täällä eloon.
Seuraavaksi kuljemme ohi Capitoliumin, jolla seisoo Rooman kaupungintalo. Kukkulalla näemme myös Marcus Aureliuksen upean ratsastajapatsaan. Kauniin aukion on suunnitellut itse Michelangelo.
Ennen kuin jatkamme kierrosta pidämme lounastauon. Lounaspaikan saa jokainen valita itse.
Tapaamme jälleen ja jatkamme kävelykierrosta. Ohitamme monia tunnettuja paikkoja ja monumentteja, mutta matkalle osuu myös tuntemattomampia yksityiskohtia. Näemme Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähteen, Montecitorion palatsin, jossa kokoontuu Italian parlamentin alahuone, Pantheonin ja Piazza Navonan. Ehdimme myös maistaa Rooman parasta kahvia Caffè Sant’Eustachiossa, yhdessä kaupungin vilkkaimmista ja suosituimmista kahvibaareista.
 
Omavalintainen illallinen. Matkanjohtaja järjestää halukkaille yhteisen illallisen jossakin hotellin lähistöllä sijaitsevista ravintoloista.
 
Päivä 3
Vatikaanin museot ja Pietarinkirkko
Tänään tutustumme Vatikaaniin. Ensimmäisenä teemme kierroksen Vatikaanin museoissa, joissa on yksi maailman hienoimmista taidekokoelmista. Paavit ovat vuosisatojen ajan keränneet maailman upeimpia maalauksia ja patsaita. Valtava kokoelma täyttää yli 1 000 huonetta. Olemme valinneet vierailumme kohteiksi tärkeimmät ja kiinnostavimmat osastot. Pinakoteekissa näemme Rafaelin, da Vincin ja Michelangelon teoksia, sitten jatkamme antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten patsaiden pariin. Belvederen sisäpihalla näemme kaksi mestariteosta: Laokoon-ryhmän ja maailmankuulun Belvederen Apollon. Käymme Sikstuksen kappelissa, joka tunnetaan parhaiten Michelangelon ainutlaatuisista freskoista.
Vatikaanin museoiden jälkeen saavumme Pietarinkirkolle, jota katoliset pitävät kristinuskon keskuksena. Kirkko, joka on maailman suurin, rakennettiin paikalle, jolle apostoli Pietari oli haudattu. Tänne Konstantinus Suuri rakennutti ensimmäisen Pietarinkirkon vuonna 324. Kirkko rapistui ja ryöstettiin vuonna 846, kun saraseenit hyökkäsivät Roomaan. Kirkko ryöstettiin uudelleen, kun paavit 1300-luvulla muuttivat Ranskan Avignoniin. Vasta paavi Julius II päätti rakennuttaa uuden kirkon apostoli Pietarin haudalle. Vuonna 1506 rakennustyöt pantiin alulle ja valettiin peruskivi kirkolle, jonka oli tarkoitus olla antiikin aikaista hienompi jättiläismäisine kupoleineen. Taiteilijat kuten Bramante ja Michelangelo olivat mukana luomassa mestariteosta, joka on tänä päivänä yksi maailman vaikuttavimpia kirkkorakennuksia.
Vatikaanista kävelemme alaspäin pitkin leveää Via della Conciliazionea, joka vie ylös Pietarinaukiolle. Matkan varrella pysähdymme lyhyesti Santa Maria in Traspontina -kirkolla.
Reittimme kulkee ohi kauniin Castel Sant’Angelon, joka oli alunperin keisari Hadrianuksen hautamuistomerkki. Myöhemmin se on toiminut linnoituksena ja vankilana, nykyään rakennuksessa toimii museo. Se on myös Tosca-oopperan kolmannen näytöksen tapahtumapaikka.
Lounaalla istahdamme yhteen Rooman ihanista ravintoloista. Syömme lounaan, joka koostuu isosta joukosta erilaisia alkupaloja ja pastasta. Ruoan huuhdomme alas paikallisella viinillä.
Loppupäivä on omaa aikaa. Voit käydä ostoksilla elegantilla ostoskadulla Via Condottilla tai ehkä haluat istahtaa viinilasilliselle Campo dei Fiorin vilkkaalle torille.
Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.
Päivä 4
Omaa aikaa tai pieni kaupunkiretki matkanjohtajan opastuksella

Tänään on aikaa tutustua Roomaan omatoimisesti. Käy aidon roomalaisessa Trasteveressa, joka sijaitsee Tiberjoen toisella puolella. Trasteveressa tunnelma on erityisen paikallinen. Ehkä haluat nähdä antiikin vastineen formula 1 -radalle, Circus Maximuksen, jossa antiikin aikoina pidettiin hurjia vaunukilpa-ajoja. Villa Borghesen puisto kutsuu aurinkoisena päivänä, ja Rooman monet kirkot ja museot odottavat kävijää.
Kadunvarsien ravintoloissa tarjoillaan pastaa, risottoa, pieniä alkupaloja ja ehkä lautasellinen grillattuja mustekaloja. Sillä pärjää hyvin päivän Roomassa.
Matkanjohtaja kertoo mielellään, mitä Roomassa voisi tehdä, ja järjestää epämuodollisen pienen kaupunkiretken joko aamu- tai iltapäivällä.

Päivä 5
Lento Helsinkiin

Lennämme illalla Roomasta Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki – Rooma – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa
 • aamukahvi 
 • yksi lounas
 • 4 metrolippua matkan aikana 
 • lentokenttäkuljetukset ja kävelyretket ohjelman mukaan 
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • huone yhdelle
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Minimiosallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 

Hotellit

Majoitumme keskitason hotelliin Rooman päärautatieaseman läheisyyteen. Käytämme pohjoismaalaisille ryhmillemme 4-5 eri hotellia, jotka ovat samantasoisia. Hotellin virallinen luokitus on joko 3 tähteä Superior tai neljä tähteä. Meidän oma luokituksemme on "hyvä keskitason hotelli", jottemme lupaa liikaa.

Huoneet ovat tyypillisiä roomalaisen keskustahotellin standardihuoneita, joissa on kaikki tarpeellinen kaupunkilomaa ajatellen. Aamukahvi on kevyen italialainen ja sisältää kahvia, teetä, leipää, voita ja marmeladia.

Vahvistamme hotellin yhteystietoineen lentolippujen mukana.

Sää

Toukokuun lopussa kevät on Roomassa jo pitkällä. Illat voivat kuitenkin olla viileitä ja sadekuurot päivällä mahdollisia. Keskilämpötila on noin +18C. Ota mukaan myös lämmintä vaatetusta sekä kevyt takki tai pusakka.

Liikkuminen matkan aikana

Käytämme retkillä julkisia liikennevälineitä (metroa) ja kävelemme paljon. Ota siis mukaan hyvät, tutut kävelykengät tai lenkkarit. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

ITRTR50AFI