Kesätunnelmaa Kreikassa - Tolo

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti ihanasta kesätunnelmasta ja kreikkalaisesta elämänmenosta Albatrosin suosikkikylässä Peloponnesoksen niemimaalla, pienessä ja sympaattisessa Tolossa.

Uutuus

Vain kahden tunnin ajomatkan päässä Ateenasta, suojaisessa lahdessa, sijaitsee Tolo. Aaltojen loiske, kaskaiden siritys ja iloinen bouzoukimusiikki sekoittuu grillatun kalan tuoksuun. Majoitumme mukavaan perheomisteiseen hotelliin, josta on vain 100 metriä merenrantaan.

Kesämatkan keskiössä on rentoutuminen ja elämästä nauttiminen lämpimässä ilmastossa, mutta kuten aina Albatros Travelin matkoilla, olemme sisällyttäneet matkaohjelmaan hieman kulttuuria. Asumme lähellä yhtä antiikin tunnetuinta paikkaa, vaikuttavaa Epidauroksen teatteria, jota luonnollisesti käymme katsomassa. Käymme myös entisessä pääkaupungissa Nafpliossa. Tarjolla on myös mahdollisuus meriretkeen lähikyliin tai rannikolle. Pistäydymme lisäksi lyhyesti Ateenassa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Ateena. Kaupunkikierros Ateenassa, matka jatkuu Toloon.
Päivä 2 Tolo. Aamukävely Troijan sodan Asineen.
Päivä 3 Entinen Nafplio ja Palamidin linna.
Päivä 4 Johdatus Kreikkaan ja aikaa nautinnoille.
Päivä 5 Matka historiaan: Epidauroksen teatteri. Vierailu oliivinviljelijän luona.
Päivä 6 Mahdollisuus meriretkeen Kreikan saaristossa tai muita aktiviteetteja.
Päivä 7 Aikaa rentoutumiselle ja nautinnoille.
Päivä 8 Kotimatka.

Hotelli

Hotelli Apollon

Apollon on perheomisteinen keskitason hotelli sympaattisessa Tolon pikkukaupungissa ja lähellä rantaa (noin 100 m). Hotellin omistaa Giordakiksen perhe joka henkilökuntansa kanssa pitää huolta sekä asiakkaista että hotellista.

Hotellissa on oma ravintola, baari ja viihtyisä uima-allasalue. Maksuton wi-fi. Aamiainen ja illallinen on buffet ja tarjoillaan omassa ravintolassa.

Apollonissa on muutama eri huonetyyppi ja lisämaksusta on mahdollisuus varata huone uima-altaan puolelta, joka on myös merenpuolella.

Kaikissa huoneissa on wc, suihku, minijääkaappi ja ilmastointi.

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Ateena. Kaupunkikierros Ateenassa, matka jatkuu Toloon.

Laskeudumme Ateenan lentokentälle ja ajamme Ateenan miljoonakaupunkiin, joka on eurooppalaisen sivilisaation kehto. Täältä ovat saaneet alkunsa moderni demokratia ja luonnontieteet. Kaupunki oli jo antiikin aikoina suosittu matkakohde. Pelargoniat koristavat talojen ja asuntojen parvekkeita, kaduille ja aukioille on istutettu appelsiinipuita. Kovaääniset katukauppiaat ja värikkäät torit muistuttavat idän basaareita, kun taas hieman rappeutuneet uusklassiset palatsit vievät ajatukset menneeseen aikaan, jolloin Ateena tunnettiin ”Välimeren helmenä”. Tehtyämme pienen bussikierroksen keskustassa pysähdymme maistamaan perinteistä kreikkalaista katuruokaa Pita Souvlakia tai Pita Gyrosia. Kuten nimikin kertoo, kyse on herkullisesta kreikkalaisesta leivästä, joka on täytetty ohuilla naudanlihalastuilla, tzatzikilla, tomaatilla ja sipulilla. Käyttääksemme aikamme mahdollisimman tehokkaasti teemme kuten paikalliset ja syömme ”kadulla”. Jatkamme matkaa kävellen Plakan kaupunginosan labyrinttimaisilla kaduilla lähellä Akropoliin kukkulaa. Lähellä Akropolista sijaitsevaa Plakaa kutsutaan myös jumalten naapurustoksi. Zeuksen ja Pallas Athenen tähdittämien kiehtovien jumaltarujen lisäksi Plakaan liittyvät myös suuret filosofit, kuten Sokrates ja hänen oppilaansa Platon.

Lähdemme Ateenasta kohti länttä ja ohitamme Korintin kanavan. Kanava lyhensi merireittiä Peloponnesoksen niemimaan ympäri noin 400 kilometrillä. Rakentamisen pani alulle keisari Nero, joka käytti rakennustöissä juutalaisia sotavankeja. Kanava ei kuitenkaan valmistunut hänen aikanaan. Vasta 1800-luvun lopulla 6,5 km pitkä ja n. 25 m leveä kanava, jonka reunat ovat paikoin jopa 80 m korkeat, saatiin valmiiksi. Se muutti aikanaan meriliikenteen, mutta nykyään kanavan läpi mahtuvat vain pienet alukset.

Otamme kurssin kohti määränpäätämme, pientä Tolon kalastajakylää. Se elää kesäisin matkailusta, muun ajan vuodesta kylän n. 2 000 asukasta saa elantonsa mm. kalastuksesta, maanviljelystä ja oliivien tuotannosta.

Asumme Hotel Apollonissa, jossa on uima-allas ja joka sijaitsee lähellä ihastuttavaa rantaa. Hotellissa meillä on puolihoito: herkullinen aamiainen ja illallinen, joka koostuu huolella valmistetusta kreikkalaisesta ruoasta.

Syömme illallisen hotellissa saavuttuamme perille.

(Päivän ajomatka 185 km, ajoaika n. 3 tuntia.)

Päivä 2
Tolo. Aamukävely Troijan sodan Asineen.
Tolo

Tänään alkaa tutustuminen Kreikan historiaan. Astumme suoraan sisään kahteen Kreikan kirjallisuuden pääteoksista: Homeroksen Iliakseen ja Odysseiaan. Tunnemme Odysseuksen tarinan, mutta nyt kuulemme lisää kauniista Helenasta ja Mykenen kuninkaasta, Agamemnonista, joka lähti sotaan Troijaa vastaan, kun Helena ryöstettiin Spartasta Troijaan. Mukaansa tempaavassa ja jännittävässä rakkaustarinassa olivat osallisina mm. Pallas Athene, Hera, Afrodite, prinssi Paris ja tarujen sankari Akhilleus. Ennen kuin kuulemme tarinan, teemme aamukävelyn läpi Tolon ennen kuin aurinko ehtii kiivetä taivaalle porottamaan täydeltä terältä. Aloitamme veden ääreltä ja kävelemme pitkin pääkatua ja opimme tuntemaan pikku kyläämme. Sitten jatkamme kohti antiikin aikaista akropolista Asinessa, jonka näemme etäältä. Nautimme näkymistä omaan pieneen merenlahteemme, jossa Tolo odottaa heräämistä ja päivän uimareita.

Asinen kaupunki osallistui Troijan sotaan 80 laivan laivastolla, jota johti kuningas Diomedes. Homeros on kuvannut tämän kaiken teoksessaan. Voimme luvata, että antiikin historia on tällä matkalla hieman kiinnostavampaa kuin koulun historian tunnit! Argos tuhosi kaupungin vuonna 740 eKr., koska se oli tukenut sodassa Spartaa. Kodittomille asukkaille tarjottiin maata spartalaisesta Messeniasta, ja tätä uutta kaupunkia alettiin tietysti kutsua Asineksi.

Vietettyämme hetken antiikin maailmassa on aika kävellä takaisin Toloon. Ehkä ehdit vielä myöhäiselle aamiaiselle, mikäli päätämme lähteä liikkeelle aikaisin. Myöhemmin halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa lounaalle paikalliseen ravintolaan.

Iltapäivällä on aikaa nauttia rantaelämästä tai löhöillä altaalla. Voit juoda kupposen kreikkalaista kahvia tavernassa veden äärellä tai vaikka lukea Kreikan historiasta, mikäli aihe kiinnostaa.

(Päivän kävelyretki: 2,5 km/suunta)

Päivä 3
Entinen Nafplio ja Palamidin linna.

Tänään suuntaamme vuoren toiselle puolelle Nafplion kaupunkiin, joka on varsin kaunis. Se toimi lyhyen aikaa Kreikan pääkaupunkina (1829–1831). Näemme jälkiä bysanttilaisten, venetsialaisten ja osmanien valtakausilta. Meressä kaupungin edustalla seisoo pieni linnoitus, Burtzi, joka on venetsialaisten rakentama. Kaupungin yläpuolella n. 200 m korkealla kukkulalla kohoaa upea venetsialainen Palamidin linnoitus, jonne vie lähes tuhannen askelman portaat. Linnoitus rakennettiin noin vuonna 1700 puolustamaan kaupunkia mereltä käsin lähestyviltä vihollisilta. Kaupungista löytyy vielä Bysantin aikakaudelta peräisin olevan, hieman huonommin säilyneen Akronafplion linnoituksen rauniot.

Aloitamme kaupunkiin tutustumisen ajamalla ylös vaikuttavalle Palamidin linnoitukselle. Sieltä on huikeat näkymät alas kaupunkiin ja merelle. Linnoitus on rakennettu venetsialaisten valtakaudella 1686–1715, jolloin vauras italialainen kaupunkivaltio hallitsi Nafpliota. Kyse on tyypillisestä barokkilinnoituksesta. Vuonna 1715 osmanit valloittivat kaupungin ja pitivät sitä vallassaan vuoteen 1822, jolloin kreikkalaiset lopulta saivat sen vapautettua. Linnoituksessa on venetsialainen puolustusjärjestelmä, joka koostuu kahdeksasta bastionista. Yhdessä bastioneista sijaitsee Agios Andreas -kirkko, ja yksi toimi vankilana, jossa Theodoros Kolokotronis, yksi Kreikan vapaustaistelun sankareista, kärsi tuomionsa.

Tervejalkaiset voivat laskeutua portaita pitkin alas Nafplioon, loput pääsevät bussin kyydissä. Ylhäältä alas kaupunkiin on 999 porrasta, noin 50 kerrosta, mikä riittää hyvin päivän liikuntasuoritukseksi. Tapaamme portaiden alapäässä ja teemme pienen kävelykierroksen Nafplion viehättävillä kaduilla.

Monet korkeat ja loisteliaat rakennukset todistavat ajasta, jolloin Nafplio oli tärkeä satamakaupunki ja Kreikan pääkaupunki. Kaupungissa on pieniä aukioita, kukkasin koristeltuja katuja ja kapeita kujia. Kaupunki kutsuu kahvikupposelle, jota nauttiessa voi tarkkailla ohikulkijoita ja elämää kaduilla.

Lounasaikaan voit nauttia ateriasi oman valintasi mukaan jossakin pienistä tavernoista. Sen jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti, ennen kuin iltapäivällä ajamme takaisin Toloon.

Päivä 4
Johdatus Kreikkaan ja aikaa nautinnoille.

Aamusta lähtien on mahdollisuus viettää muutama tunti matkanjohtajamme kanssa, joka kertoo Kreikasta ja hieman sen kiehtovasta historiasta. Kerrottavaa riittää: antiikin ajasta sotilasjuntan kautta nykyaikaan, jota leimaa EU:n tukipaketit ja taloudellinen romahdus. Aiheitamme ovat mm. koulunkäynti, ortodoksinen kirkko, perinteet, perhe, työ, eläkkeet ja eri puolilla maata asuvien kansalaisten suhde toisiinsa.

Matkanjohtaja kertoo em. aiheista ja opettaa myös muutaman fraasin kreikkaa, jotta kanssakäyminen paikallisten kanssa sujuu mukavammin. Pelkkä ”ευχαριστώ πολύ” (paljon kiitoksia) kantaa jo pitkälle!

Muuten päivä on varattu rentoutumiselle ja nautinnoille. Vietä muutama tunti rannalla tai altaalla. Käy uimassa tai vuokraa pieni vene ja perämoottori ja ole kuin Odysseus ja tee veneretki Tolon liepeillä sijaitsevien pienten saarten ympäri.

Jos et saanut tarpeeksesi Nafpliosta, voit hypätä paikallisbussiin ja ajaa kaupunkiin kiertelemään sen pieniä katuja ja putiikkeja.

Illalla syömme jälleen illallisen hotellissa. Illallisen jälkeen voi lähteä johonkin rannan tavernoista nauttimaan lasillisen ouzoa. Ehkä sisälläsi nousee halu tanssia paljain jaloin kuin Zorbas, ehkä tähtitaivas tummansinisen meren yllä muistuttaa turhamaisesta Kassiopeiasta ja Cygnus kauniista joutsenesta, joka lentää korkealla taivaalla kohti etelää. Kreikkalainen kesäilta voi sykähdyttää hyvin erityisellä tavalla.

Päivä 5
Matka historiaan: Epidauroksen teatteri. Vierailu oliivinviljelijän luona.

Tänään käymme yhdessä Kreikan kuuluisimmista paikoista, kauniissa Epidauroksen teatterissa, joka sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Tolosta. Kun paikat kuten Akropolis ja kreikkalaiset temppelit Sisiliassa rakennettiin tekemään vaikutus jo kauempaa, Peloponnesoksella tarkoitus oli toinen. Kuuluisa ja vaikuttava Epidauroksen teatteri sijaitsee verrattain syrjässä, mutta kun sitä lähestyy, hämmästyy. Näin upea rakennus keskellä kreikkalaista luontoa! Paikka oli käytännössä niin hankalapääsyinen, että alue kaivettiin esiin vasta reilut sata vuotta sitten. Kreikkalaisten teattereiden tapaan tämäkin on rakennettu puoliympyrän muotoon rinteeseen ja sitä ympäröivät tuoksuvat pinjamännyt ja pitkät rivit oliivipuita, joiden kyhmyräiset rungot saavat uskomaan, että ne ovat seisseet paikalla lähes yhtä kauan kuin itse teatteri.

Teatterissa oli alunperin vain 34 penkkiriviä, mutta 100-luvulla eKr. siihen lisättiin 21 riviä, jonka jälkeen teatteriin mahtui jopa 14 000 katsojaa. Kreikkalainen oopperalaulaja Maria Callas (1923–1977) muutti pois Kreikasta 1957 ja vannoi, ettei koskaan enää esiintyisi kotimaassaan. Kun Callasin entinen tukija, Kostis Bastias, nousi Kreikan kansallisteatterin johtoon, onnistui tämä ylipuhumaan Callasin esiintymään juuri Epidauroksen teatterissa. Callas lauloi Bellinin oopperan Norma, ja näin sai alkunsa uusi oopperaperinne muinaisessa teatterissa. Ei ole mikään ihme, että Maria Callas rakasti laulamista Epidauroksen teatterissa, sillä teatterin akustiikka on loistava.

Kokeilemme luonnollisesti teatterin penkkejä ja nautimme näkymistä korkeimmilta paikoilta. Ne, jotka eivät jaksa kiivetä, voivat demonstroida ainutlaatuista akustiikkaa. Se onnistuu asettumalla keskelle lavaa ja lausumalla vaikkapa pienen runon kanssamatkustajille.

Ehdimme katsastaa myös pienen museon, jossa on esillä kauniita mies- ja naispatsaita sekä muita kiinnostavia löytöjä. Museo itsessään ei ole kovin iso, mutta keskittyy lääkinnän ja terveyden jumalaan Asklepiokseen. 300-luvulla eKr. Epidauros kukoisti kuuluisana parantolana, ja ihmiset koko kreikkalaisesta maailmasta virtasivat kaupunkiin hoitojen perässä.

Kiertelemme alueella ja katselemme raunioita, joiden joukossa on muinainen stadion, joka vie ajatukset antiikin olympialaisiin, jotka saivat alkunsa juuri täällä Peloponnesoksella.

Seuraavaksi ajamme yhteen lähellä sijaitsevista pikkukaupungeista ja nautimme omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan. Lounaan jälkeen tutustumme lähemmin oliiveihin. Kreikka tuottaa maailman parhaimpiin kuuluvia oliiveja, kalamata-oliiveja, jotka ovat isoja, lihaisia ja hyvän makuisia ja ovat peräisin samannimisestä kylästä läheltä ”meidän” Kreikkaamme. Kuulemme oliivipuiden merkityksestä paikallisille sekä siitä, kuinka monella tapaa niitä voidaan hyödyntää. Pääsemme tietysti myös maistamaan silkinpehmeää oliiviöljyä. Laadukasta oliiviöljyä voi ostaa myös kotiin. Alueella on monia muitakin erikoisuuksia, kuten hunaja, perinteiset kreikkalaiset makeiset sekä paikallisesta puukanervasta veistetyt piiput.

Palaamme hotelliin alkuiltapäivästä, joten meillä on hyvin aikaa nauttia pulahduksesta altaaseen tai mereen ennen kuin kokoonnumme jälleen illalliselle.

(Päivän ajomatka 80 km, 2 tuntia)

Päivä 6
Mahdollisuus meriretkeen Kreikan saaristossa tai muita aktiviteetteja.

Yritämme järjestää meriretken, mutta se riippuu tuulesta, säästä ja aikatauluista. Matkanjohtaja selvittää, matkaammeko lautalla Nafpliosta yhdelle lähisaarista, lähdemmekö merellä pienellä retkiveneellä Tolon kylästä vai jotakin aivan muuta. Retki järjestetään paikan päällä, hinnasta ja yksityiskohdista tiedotetaan pari päivää aikaisemmin.

Päivä 7
Aikaa rentoutumiselle ja nautinnoille.

Koko päivä omaa aikaa! Olemme varanneet vielä yhden päivän ihastuttavalle Tolon kylälle. Syö herkullinen lounas meren äärellä ja anna kreikkalaisen tunnelman lämmittää sydäntä. Illalla syömme viimeisen yhteisen illallisen. Luultavasti aika moni menee vielä iltakävelylle rannalle.

Päivä 8
Kotimatka.

Aamiaisen jälkeen sanomme näkemiin viihtyisälle Tololle ja otamme kurssin kohti Ateenaa, josta lennämme kotiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneet

Yhdelle hengelle on mahdollista varata huonetyyppi 1 (rajallinen saatavuus)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

140€

Huonetyypit

TYYPPI 1 Jaettu kahden hengen huone, parveke ja näköala puutarhaan ja vuorille. Sisältyy hintaan.

TYYPPI 2 Jaettu kahden hengen huone, parveke ja näköala uima-altaalle, joka on merelle päin. Huoneet ovat uima-altaan vieressä ja osasta huoneista on rajoitettu näkymä merelle.

Lisämaksu  50€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Ateena – Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa, parveke ja näköala puutarhaan sekä vuorille
 • Puolihoito (aamiaiset päivinä 2-8 ja illalliset 1-7)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä 10€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tolo

Pikkukaupungin sijainti on oivallinen. Peloponnesoksella on runsaasti nähtävää ja Tolosta pääsemme helposti liikkumaan niemimaalla. Tolo on merenrantakaupunki ja kaupunkilaiset saavat elantonsa pääosin matkailusta. Kun kesäsesonki on ohi, kaupunki rauhoittuu ja tahti muuttuu leppoisaksi.

Sää Peloponnesoksella on yleensä miellyttävä pitkälle syksyyn ja toisaalta kevät tulee varhain, maaliskuun alussa.

Kävelyretket/vaellukset

Matkaohjelmassa mainitut kävelyretket (päivät 2 ja 6) tehdään Tolon lähiympäristössä. Maasto on vaihtelevaa ja myös mäkistä.

Kuljemme rauhallisesti ja istahdamme välillä ihailemaan maisemia. Hieman säästä ja fyysisestä kunnosta riippuen päivän 6 kävelyreittiä voi lyhentää tai pidentää niin, että se sopii jokaiselle.

Pakkaa mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Sää voi vaikuttaa kävelyretkien toteutumiseen.

Välimatkoja

Päivä 1: ajomatka 185 km, ajoaika n. 3 tuntia
Päivä 2: kävelymatka, 2,5 km/suunta
Päivä 5: ajomatka 80 km, ajoaika 2 tuntia
Päivä 6: vaellus 5–12 km, kunnosta riippuen
Päivä 9: ajomatka 70 km, ajoaika 1,5 tuntia

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22GRRTR06AFI1507