Kesäinen Japani

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe kaunis Izun niemimaa sekä kohokohdat Nagoyasta moderniin Tokioon ja historiallisiin Kiotoon sekä Hiroshimaan.

Izun niemimaalla sijaitsee viehättävä kylpylä- ja satamakaupunki Shimoda, jonka rannat kuuluvat Japanin parhaimpiin. Kovin monet eivät ole vielä löytäneet tätä Japanin helmeä. Tällä matkalla saamme tilaisuuden polskutella Tyynessämeressä ja nauttia subtrooppisesta ilmastosta, valkohiekkaisista rannoista ainutlaatuisesta luonnosta ja rennosta tunnelmasta. Rikas vedenalainen elämä tekee Shimodasta sukeltajan paratiisin. Lisätään kuvaan vielä japanilainen ruoka sekä helposti lähestyttävät ihmiset. Yksi matkan monista kohokohdista on maailman suurin kalatori Tokiossa, Kultainen paviljonki Kiotossa, historiallinen Hiroshima ja tunnelmallinen Miyajiman temppelisaari kuuluisine merestä kohoavine oranssinpunaisine torii-portteineen. Maistelemme myös japanilaista ruokaa, mm. supertuoretta sushia ja mureaa waguy-lihaa, joka on laadultaan verrattavissa Koben härän lihaan. Liikumme japanilaisten tapaan, eli käytämme toimivaa joukkoliikennettä. Ajamme metrolla, raitiovaunulla, paikallisjunalla ja Shinkansen-luotijunalla. Teemme lisäksi mielenkiintoisia kävelyretkiä.

Matkan perushintaan sisältyvät matkaohjelman mukaiset retket Nagoyassa ja Izun-niemimaalla. Muut retket retket kuuluvat lisämaksulliseen retkipakettiin. Lue lisää alla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yen

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Nagoyaan, Japaniin - Nagoyan linna
Päivä 3 Shinkansen-luotijunalla Tokioon - Meiji Jingu- shintotemppeli ja Shibuya
Päivä 4 Tokio - Tsukijin kalatori – sushia - Hamarikyu-puutarha - veneretki Odaibaan - Ginza ja Akihabara
Päivä 5 Tokio - Shinkansenilla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle -kaupunkikierros, vierailu Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä, illallinen hotellissa
Päivä 6 Shimoda -rantaelämää, illallinen hotellissa
Päivä 7 Shimoda -rantaelämää, illallinen hotellissa
Päivä 8 Shimoda -paikallisjunalla ja luotijunalla Kiotoon - Nishiki-ruokatori ja Gionin viehkeä geishakortteli
Päivä 9 Kioto -kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaarelle
Päivä 10 Kioto - Kultainen paviljonki, Nijon linna, vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa - läksiäisillallinen, jolla maistelemme wagyu-lihaa
Päivä 11 Bussilla Osakaan - lento Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Otamme kurssin kohti Japania ja Nagoyaa.
Päivä 2
Saapuminen Nagoyaan, Japaniin - Nagoyan linna
Laskeudumme Nagoyaan aamupäivällä ja suuntaamme heti kohti lukuisia elämyksiä, jotka odottavat meitä. Nagoya on yksi Japanin suurimmista kaupungeista ja maan tärkeimpien teollisuusalojen kotipaikka. Kaupunki tunnetaan parhaiten Toyotan tehtaista. Toisen maailmansodan viimeisinä päivinä kaupunki tuhoutui liittoutuneiden pommituksissa maan tasalle. Sittemmin kaupunki on rakennettu uudelleen leveine bulevardeineen ja kerrostaloineen. Kaikesta huolimatta Nagoyassa vallitsee pikkukaupunkimainen tunnelma, ja kaupungissa on paljon katsottavaa. Syötyämme ensimmäisen lounaamme Japanissa käymme Nagoyan kuuluisassa linnassa. Linna rakennettiin 1612 suojelemaan etelästä käsin tulevia hyökkäyksiä vastaan. Linnassa asui Owarin suku, joka oli yksi kolmesta kuuluisaan Tokugawa-klaaniin kuuluvista sukuhaaroista. Toukokuussa 1945 vain pieni osa linnasta välttyi totaaliselta tuholta, mutta joitakin yksittäisiä rakennuksia onnistuttiin pelastamaan, kuten myös joitakin arvokkaita taide-esineitä, jotka ovat nyt esillä uudelleen rakennetussa linnassa. Iltapäivällä majoitumme hotelliimme, ja loppupäivä on omaa aikaa. Käytä tilaisuus hyväksesi ja tutustu japanilaiseen ruokaan, joka on kenties yksi maailman monipuolisimmista ruokakulttuureista. Siihen kuuluu paljon kalaa ja kasviksia ja se on paljon muutakin kuin vain sushia. Ruoalla on suuri rooli seikkailussa Auringon valtakunnassa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!
Päivä 3
Shinkansen-luotijunalla Tokioon - Meiji Jingu- shintotemppeli ja Shibuya

Tänään matkaamme kuuluisalla Shinkansen-luotijunalla Tokioon. Junamatkalla saamme käsityksen siitä, kuinka tiheästi asuttu maa Japani on. Jos sää sallii, voimme matkan varrella nähdä vilaukselta pyhän Fuji-vuoren. Reilussa puolessatoista tunnissa olemme perillä 366 km:n päässä sijaitsevassa Tokiossa. Ennen junaan astumista on mahdollisuus ostaa mukaan ”bento”, tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja. Herkullista eikä erityisen kallista!

Jotta junamatkamme tänään ja matkapäivänä 5 sujuvat mahdollisimman jouhevasti, isot matkalaukut kuljetetaan jo aamulla perille Shimodaan. Ota matkalle mukaan reppu tai kassi, jota on helppo itse kantaa, ja johon voit pakata kahden päivän aikana Tokiossa tarvitsemasti tavarat.

Saavumme Tokioon puolen päivän aikaan ja lähdemme heti tutustumaan kaupunkiin. Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Tulevien päivien aikana vierailemme niistä kiinnostavimmissa.

Aloitamme päivän retken vierailulla yhdessä Japanin suurimmista shintotemppeleistä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Matkalla temppeliin kuljemme valtavan torii-portin kautta ja jatkamme läpi rauhaisan metsän, joka ympäröi temppeliä. Metsän puut ovat lahja keisarilliselle temppelille koko Japanin kansalta.

Suuntaamme yhteen kaupungin tunnetuimmista osista – niin japanilaisten kuin turistienkin keskuudessa – nimittäin Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa Center gain risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot välkkyvät valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on ollut kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava. Hachikon tarinasta tehtiin Japanissa elokuva jo 1980-luvulla, ennen Richard Geren tähdittämää Hollywood-versiota vuodelta 2009.

Päivän retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 4
Tokio - Tsukijin kalatori – sushia - Hamarikyu-puutarha - veneretki Odaibaan - Ginza ja Akihabara

Päivän retken toteutamme pääosin jalkaisin. Aloitamme käymällä Tsukijin kalatorilla, joka on maailman suurin. Väitetään, että noin joka seitsemäs maailmassa kalastettu kala myydään täällä. Kalatorin vaikuttava tunnelma täytyy kokea nyt, sillä seuraavien vuosien aikana tori on tarkoitus siirtää Tokion ulkopuolelle. Kalatorilla näemme, miten erilaisia kaloja, äyriäisiä ja leviä käsitellään. Meno torilla on vilkasta, ja japanilaisten rakkaus merenherkkuja kohtaan näkyy kaikessa. Vierailu torilla on hieno ja kiehtova kokemus! Pääsemme maistamaan joitakin paikallisia erikoisuuksia – tuoreempaa sushia ei löydy mistään.

Kalojen maailmasta suuntaamme Tokion kaduille. Vaikuttavat rakennukset leimaavat katukuvaa: futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistotaloihin – katsoo minne tahansa, silmiin osuu eri tyylilajien värikäs sekoitus. Tokion arkkitehtuurista voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: Tokion kaduilla seikkailu on kaikkea muuta kuin tylsää! Käymme isossa Hamarikyu-puutarhassa Tokion keskustassa. Puutarha sijaitsee Tokionlahden tuntumassa. Kyse on perinteisestä puutarhasta, jonka keskellä pienellä saarella seisoo teehuone. Kontrasti harmonisen puutarhan ja sitä ympäröivien pilvenpiirtäjien välillä on valtaisa. Hamarikyu-puutarhasta otamme laivan, joka vie meidät Odaibaan, suositulle ostosalueelle, joka sijaitsee tekosaarella Tokionlahdella. Odaibassa voit kulkea omatoimisesti, tehdä ostoksia ja syödä lounasta.

Teemme kävelykierroksen Ginzassa, Tokion ylellisimmällä ostosalueella, josta löytyvät kaikki kalliit merkkituotteet ja tavaratalot. Ginza on Tokion vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Élyséesille. Kuljemme pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin. Retken lopuksi käymme Akihabaran tunnetulla elektroniikkamyymäläalueella. Manga ja anime ovat japania ja tarkoittavat sarjakuvia ja piirrettyjä elokuvia. Akihabaraa pidetään koko maailman manga-keskuksena.

Päivän retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 5
Tokio - Shinkansenilla ja paikallisjunalla Shimodaan Izun niemimaalle -kaupunkikierros, vierailu Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä, illallinen hotellissa
Nousemme Shinkansenin kyytiin ja matkaamme Atamiin, jossa vaihdamme paikallisjunaan määränpäänämme Shimoda Izun niemimaalla.Shimoda on viehättävä rannikkokaupunki Izun niemimaan eteläosassa. Shimoda on historiallisesti tärkeä, sillä tänne kommodori Perryn ”mustat laivat” saapuivat 1854. Tapahtuma merkitsi loppua Japanin eristäytymiselle sekä alkua USA:n ja Japanin diplomaattisille suhteille. Saavuttuamme Shimodaan katselemme kaupunkia lähemmin ja lounaan jälkeen vierailemme Ryosenjin ja Chorakujin temppeleissä, joissa allekirjoitettiin Japanin ensimmäiset kauppasopimukset amerikkalaisten ja venäläisten kanssa. Seuraavaksi majoitumme hotelliimme, loppupäivä on varattu rentoutumiselle. Izun niemimaan kaunis luonto tekee vaikutuksen, pohjoisessa kohoaa Fuji-vuori ja kolmella puolella kohisevat Tyynenmeren aallot. Illallinen hotellissa.
Päivä 6
Shimoda -rantaelämää, illallinen hotellissa
Koko päivä aikaa rentoutua rannalla tai hotellissa. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä siitä, mitä alueella voi tehdä, mikäli et halua viettää kokonaista päivää rannalla lekotellen. Illallinen syödään jälleen hotellissa.
Päivä 7
Shimoda -rantaelämää, illallinen hotellissa
Toinen kokonainen päivä rannalla! Tai käytä se Shimodaan ja sen ympäristöön tutustumiseen. Matkanjohtajan palvelut ovat käytettävissäsi. Illallinen hotellissa.
Päivä 8
Shimoda -paikallisjunalla ja luotijunalla Kiotoon - Nishiki-ruokatori ja Gionin viehkeä geishakortteli

Tänään sanomme näkemiin Shimodalle ja Izun niemimaalle ja matkustamme Kiotoon. Isot matkalaukut kuljetetaan erillisellä kyydillä samana päivänä Kiotoon. Ensin nousemme paikallisjunaan, joka vie meidät Odawaraan. Odawarassa vaihdamme luotijunaan. Vähän yli neljässä tunnissa olemme perillä 292 km:n päässä sijaitsevassa Kiotossa. Saavuttuamme entiseen keisarilliseen kaupunkiin ajamme metrolla hotellille. Asumme keskustassa, ja majoituttuamme lähdemme päivän retkelle. Kiotossa on yli 1 600 buddhalaistemppeliä ja 270 shintolaispyhättöä. Sen lisäksi kaupungissa on keisarillinen palatsi, shoguneiden Nijon linna, sekä keisarillisia huviloita ja puistoja sekä liuta Japanin parhaita museoita. Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

Teemme kävelyretken läpi Kioton kuuluisan Gion-korttelin. Matkalla käymme myös tunnetulla Nishiki-ruokatorilla. Torilta löytyy valtava valikoima kiotolaisia erikoisuuksia kauniisti esille pantuina – hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, lihaa, säilykkeitä ja naposteltavaa. Nishiki on värikäs kokemus, ja maistiaisia tarjotaan mielellään. Gion-korttelissa tunnelmalliset ruokapaikat houkuttelevat rinta rinnan perinteisten, huomaamattomien teehuoneiden kanssa, joissa Kioton kuuluisat geishat työskentelevät. Jos meillä on onnea, saatamme nähdä geishan sipsuttavan kadulla upeassa kimonossa huolellisesti puuteroiduin kasvoin.

Päivän retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 9
Kioto -kokopäiväretki Hiroshimaan ja Miyajiman temppelisaarelle

Kiotosta 300 km länteen sijaitsee Hiroshima. Elokuun 6. päivänä 1945 kaupunki tuhoutui ja yli 100 000 ihmistä menetti henkensä, kun maailmassa räjäytettiin ensimmäistä kertaa atomipommi. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu. Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen sekä selkeine katukuvineen. Syömme lounaan Hiroshimassa ja ajamme sitten veneellä katsomaan erästä Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista kohteista: oranssinpunaista, ”leijailevaa” torii-porttia Miyajiman saaren edustalla. Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista!

Retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 10
Kioto - Kultainen paviljonki, Nijon linna, vierailu zen-puutarhassa ja pyöräretki Arashiyamassa - läksiäisillallinen, jolla maistelemme wagyu-lihaa

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955.

Keisarillisen Japanin armeijan ylipäällikkö oli shogun. Pitkiä ajanjaksoja hän oli myös maan todellinen hallitsija. Keisarin rooli oli pikemminkin symbolinen. Tokugawa-shogunaatti rakensi Nijon linnan vuonna 1603. Linnan rakennukset ovat hyvin säilyneitä. Linnan rakentamiseen osallistuivat parhaat käsityöläiset, ja aikansa taitavimmat taiteilijat koristelivat sen. Satakielilattiat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka hienostunut linna on. Lattiat on rakennettu niin, että ne vikisevät linnun lailla, kun niillä astelee. Tarkoituksena oli suojella linnan asukkaita salamurhaajilta ja yllätyshyökkäyksiltä. Taidokkaat puuleikkaukset ja lukuisat maalaukset ovat alkuperäisiä ja hyvin arvokkaita.

Jatkamme matkaa Kioton länsilaidalle, jossa teemme pienen pyöräretken Arashiyaman kauniissa luonnossa vuorten juurella. Vierailemme Unescon suojelemassa Tenryu-jin temppelissä, joka on kuuluisa 1300-luvulta peräisin olevasta kauniista zen-puutarhasta. Temppeli valmistui 1339 ja kuuluu buddhalaiselle Rinzai-koulukunnalle. Pyöräilemme läpi kauniin bambulehdon, jossa useita metrejä korkeiden bambujen muodostama metsä luo eksoottista tunnelmaa. Symmetriset riisipellot ja Unescon suojelemat rakennukset täplittävät maisemia.

Illalla nautimme japanilaisen illallisen yhdessä Kioton lukuisista hyvistä ravintoloista. Ruokalistalla on kuuluisaa wagyu-lihaa, herkulliseksi marmoroitunutta japanilaista häränlihaa, jota voi laadultaan verrata Koben härkään. Mieliinpainuva kulinaarinen elämys ja supermureaa lihaa, joka lähes sulaa suuhun.

Päivän retki sisältyy lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 11
Bussilla Osakaan - lento Helsinkiin
Luovutamme huoneet ja ajamme Osakan lentokentälle. Kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
498€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - Nagoya/Osaka - Helsinki Frankfurtin kautta (turistiluokassa)
 • majoitus keskitason hotelleissa (9 yötä)
 • junamatkat Shinkansen luotijunalla ja paikallisjunalla Nagoya - Tokio/Tokio - Shimoda - Kioto
 • erilliset matkalaukkukuljetukset Nagoya - Tokio ja Tokio - Kioto
 • aamiaiset
 • 1 lounas ja 3 illallista
 • lentokenttäkuljetukset
 • retket Nagoyassa ja Izun niemimaalla matkaohjelmanohjelman mukaan (päivät 2 ja 5)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Mikäli et osallistu lisämaksullisen retkipaketin retkille, matkanjohtajan palvelut ovat matkan aikana rajalliset.

Hintaan ei sisälly
 • retkipaketti 548€/hlö
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Nagoya 1 yö
Tokio 2 yötä
Shimoda, Izun niemimaa 3 yötä
Kioto 3 yötä

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkalippujen mukana.

Hotellihuoneet ovat Japanissa ovat pieniä verrattuna eurooppalaisiin hotellihuoneisiin. Näin on erityisesti suurkaupungeissa; Tokiossa ja Kiotossa. Huoneissa on usein niukalti säilytystilaa matkatavaroille.

Liikkuminen matkan aikana

Matkan aikana kävellään paljon ja käytämme julkisia liikennevälineitä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Shinkansen luotijunalla liikuttaessa matkalaukut lähetetään aina erillisellä kuljetuksella määränpäähän. Matkalaukkuja saa olla 1 kpl per matkustaja.

Ota mukaan kassi/laukku, johon voit perillä pakata 1 päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Tämä on tarpeen niitä päiviä varten, kun liikumme Shinkansen luotijunalla. Pakkaa tällöin mahdollisimman kevyesti, sillä joudut kantamaan laukkua päivän ajan.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka ja tutustuminen Japaniin sen historiaa myöten Olimme puolisoni kanssa 11 päivän Kesäinen Japani -matkalla heinäkuun puolivälistä alkaen ja matka oli aivan upeasti toteutettu kokonaisuus. Kaikki oli organisoitu, aikataulutettu ja järjestelty valmiiksi hienosti. Oppaamme Mikaelin hieno panos ja kokemus, osittain koulutuksensakin auttoi avaamaan koko Japania ja itse asiassa Aasian kulttuuria ja historiaa meille upeasti. Loppukaneettina sanoisimme; hieno maa, upea kulttuuri ja ennen kaikkea ystävällisin kansakunta, jonka olen tähän mennessä tavannut - suosittelemme kaikille ja erityiskiitos vielä Mikaelille! Yksi ainoa miinusmerkintä tulee välilaskujen (molempiin suuntiin) pituudesta 5-6 tuntia … kun suoriakin yhteyksiä on ja kone lentää kotimme ylitse mennen tullen välilaskulle Saksaan...
Date published: 2018-07-30
Rated 5 out of 5 by from Hyvin suunniteltu kokonaisuus Tämä oli ensimmäinen kokemukseni Japanista, ja erittäin myönteinen! Tutustuimme isoihin ja pienempiin kaupunkeihin käyttäen siirtymiin nopeita luotijunia, paikallisjunia ja metroa. Kohteita oli paljon, mutta majoituimme vain neljässä hotellissa, joka oli miellyttävää. Erittäin asiantunteva opas hoiti kaikki tilanteet mallikkaasti. Japani osoittautui ystävälliseksi, siistiksi, kohteliaaksi ja turvalliseksi maaksi, jonne tekee mieli mennä uudestaankin.
Date published: 2018-06-18
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen kokonaisuus suurkaupunkien vilinästä pieniin kalastajakyliin En etukäteen tehnyt kotiläksyjä matkan sisällöstä. Oli hienoa tulla positiivisesti yllätetyksi uusissa kohteissa tai etenkin uusissa matkustusmuodoissa. Käytimme monipuolisesti metroja, paikallisjunia, luotijunia, monorailia, vesibussia, autolauttaa, taksia ja polkupyörää. Kulkeminen "kaiken kansan keskuudessa" oli mielenkiintoista ja kuvaavaa tavallisen japanilaisen arjesta. Matkanjohtajaan henkilöityi hienosti koko matkan onnistuminen. Lähes kahdenkymmenen kiertomatkan käyneenä, matkanjohtajamme osaaminen ja ryhmän huomioiminen saa arvosanan erinomainen. Matkan rakenne ja kohteet oli mitoitettu niin, että minkäänlaista "ähkyä" ei syntynyt. Päinvastoin. Ainoa negatiivinen asia mainittavaksi oli lennot. Suorat yhteydet Helsingistä Japaniin ovat toimivat. Lento Frankfurtin kautta oli todella raskas pitkine odotuksineen ja koko matkan venyminen vei mehut kokeneeltakin matkaajalta.
Date published: 2018-06-18
Rated 5 out of 5 by from Japanin historiaa ja nykypäivää Ensimmäistä kertaa Japanissa ja sain todella hienosti suunnitellun retkipaketin ansiosta hyvän läpileikkauksen maan historista, nykypäivästä, tärkeimmistä nähtävyyksistä, luonnosta ja myös normaalista japanilaisesta arjesta. Matkanjohtajan asiantuntemus ja ammattilaisuus todella auttoivat matkan onnistumisessa. Heinäkuu ajankohtana oli kuuma ja se oli huomioitu ohjelmassa hyvin, pääsimme pariksi päiväksi viilentymään meren äärelle. Kaupunkikohteissa kevyt vaatetus ja päähine sekä runsaasti juotavaa olivat tarpeen. Hyvien kävelykenkien valintaan kannattaa myös panostaa. Matkustaminen luotijunalla, metrolla ja muilla kulkuvälineillä olivat hienoja elämyksiä. Japanissa ihmiset noudattavat ohjeita, ovat kohteliaita, ystävällisiä ja siistejä - juniin mennään parijonossa ja odotetaan omaa vuoroa. Ruoka oli hyvää, useissa ravintoloissa oli englanninkieliset ruokalistat. Kuvat annoksista olivat lähes aina näkyvissä. Ruoat eivät olleet voimakkaasti maustettuja. Englantia japanilaiset eivät tunnu osaavan kovin hyvin, kannattaa varautua selviämään käsimerkein tai opetella muutama sana japania. Matkanjohtajan avulla selvisimme hienosti.
Date published: 2018-07-29
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Olin matkalla puolitoista viikkoa ja matka sujui mukavasti
Date published: 2018-07-28
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen reissu Kesäinen Japani vie mennessään niin maan, kulttuurin, luonnon kuin matkaohjelmankin puolesta. Tälle reissulle lähtevän kannattaa pakata mukaan riittävästi hellevaatetta, hyvät kengät, aurinkorasvaa, vähän seikkailuhenkeä ja kunnon annos hymyä ja ystävällisyyttä, sillä sitä Japanissa tarvitaan. Ja passi, passi on hyvä olla myös. Retkipaketti on hintansa arvoinen ja hyvän oppaan seurassa reissusta saa todella paljon irti. Meitä luotsattiin niin Tokion metroissa, Izun niemimaan ihmeissä kuin Kioton kortteleissakin hyvin ammattitaitoisen tyynesti. Kukaan ei varmasti päässyt eksymään laumasta ja kaikkien toiveita ja mieltymyksiä kuunneltiin ja toteutettiin. Ainakin meidän kohdalle osunut opas oli selkeästi oikealla alalla. Tämä matka sopii kaikille, jotka jaksavat vähänkään kävellä ja ovat innostuneita tutustumaan ystävälliseen, monimuotoiseen, siistiin ja todella mukaansa tempaavaan Japaniin. (Mitään pitkän matkan kävelyvauhtiennätystä emme yrittäneet mutta pitkiä päiviä mentiin jalkojen päällä, toki taukoja pitäen mutta kuitenkin.) Mukaan mahtui kaikkea suurkaupunkien sykkeestä, hiljaisen hiekkarannan rauhaan ja Hiroshiman kauhujen tunnelmista puolikesyjen peurojen kanssa seurusteluun. Jos tahdot lomaltasi lihapullia ja halpaa kaljaa, suuntaa matkasuunnitelmasi siinä tapauksessa toisaalle. Niillä on toki aikansa ja paikkansa mutta sen retken nimi ei ole "Kesäinen Japani".
Date published: 2018-07-27
Rated 5 out of 5 by from Kesäinen Japani 2018 Olin matkalla heinäkuun puolivälissä. Tiesin, että Japanissa on sekä kuumaa että kosteaa ja olin varautunut. Matkanjohtajamme oli suunnitellut reittimme ja ohjelmamme sääolosuhteiden mukaan. Olosuhteet vaativat arvioni mukaan hyvää kuntoa, tätä matka-ajankohtaa en suosittele helteisistä olosuhteista kärsiville. Julkiste liikennevälineiden käyttö toi matkaohjelmaan minulle mieluisan ja sopivan lisän ja antoi mahdollisuuden kokea paikallista elämää. Liikuntarajoitteisille liikkumistapa ei arvioni mukaan soveltuisi. Rantaloma Izun niemimaalla oli hieno lepotauko suurkaupunkien lomassa. Rantalomaosuudellakin meitä suosi sää, meressä uiminen oli mahdollista ja samoin retket lähiympäristöön. Matkanjohtajamme antoi täsmätietoa oikea-aikaisesti, ohjeet olivat selkeät. Saimme käyttöömme kuulokkeet, joiden avulla opastukset tavoittivat kaikki ryhmäläiset, mutta eivät häirinneet ympäristöämme. Matkamme hotellivalinnat olivat Nagoyassa, Tokiossa ja Izun niemimaalla erittäin hyvät. Kioton hotellissa sen sijaan parasta oli sijainti. Hotelli oli luokiteltu kolmen tähden hotelliksi ja pienet yksityiskohdat korostivat asiaa. Kioton ohjelma ja nähtävyydet sekä tunnelma korvasivat kuitenkin kokonaisarvioni erinomaiseksi. Tiesimme lentojen olevan Frankfurtin kautta, pitkät odotusajat economy-luokan matkustajana ilman mahdollisuutta edes rahalla päästä loungeen olivat kuitenkin harmillisia. Olisikohan matkatoimiston mahdollista neuvotella pääsy loungeen?
Date published: 2018-07-29
 • y_2019, m_8, d_22, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_7
 • loc_fi_FI, sid_JPRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

JPRTR14AFI