Kesä Vietnamissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Täydellinen Vietnamin-matka: Ho Chi Minh City, Mekongjoen suisto, Hanoi, Halonginlahti ja viiden päivän rantaloma Hoi Anissa.

Paljon kokemuksia ja aikaa rentoutumiselle – siinä tämän yhdistetyn kiertomatkan ja rantaloman pääasiat. Matka alkaa modernista suurkaupungista Ho Chi Minh Citystä ja rehevästä Mekongjoen suistosta. Sitten matka jatkuu pohjoiseen pääkaupunkiin Hanoihin, jossa meitä odottavat vilkkaat ostoskadut, temppelit ja Ho Chi Minhin mausoleumi. Teemme myös miniristeilyn Unescon suojelemalla Halonginlahdella, jonka kirkkaasta sinivihreästä vedestä kohoaa 3 000 karstikukkulaa – näky on ainutlaatuinen!

Käymme lisäksi historiallisessa keisarillisessa kaupungissa Huéssa ja jatkamme matkaa hurmaavaan entiseen kauppakaupunkiin Hoi Aniin, joka tunnetaan sekä mukavasta tunnelmasta että ihastuttavista rannoista. Hoi Anissa voit viettää viisi päivää rentoutuen tai osallistua retkille. Sää on yleensä tähän aikaan vuodesta miellyttävä rantalomalle!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Dong

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn. Tervetuloillallinen.
Päivä 3 Ho Chi Minh City. Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros.
Päivä 4 Ho Chi Minh City – Can Tho, Mekongjoen suisto. Risteily ja käynti Ban Tre -saarella.
Päivä 5 Mekongjoen suisto. Kelluvat markkinat. Lento Hanoihin, polkupyörätaksiajelu.
Päivä 6 Hanoi. Kaupunkikierros: Ho Chi Minhin mausoleumi, Yhden pilarin pagodi ja Hanoi Hilton. Vesinukketeatteri.
Päivä 7 Hanoi – Halonginlahti. Miniristeily.
Päivä 8 Halonginlahti – Hanoi. Yöjuna keisarilliseen Huéen.
Päivä 9 Hué. Kaupunkikierros, johon sis. risteily Parfyymijoella, Thien Mun pagodi ja Tu Ducin mausoleumi
Päivä 10 Hué – Hoi An. Huén linnoitus. Hai Van -sola. Kaupunkikävely Hoi Anissa.
Päivä 11 Hoi An. Omaa aikaa.
Päivä 12 Hoi An. Omaa aikaa. Lisämaksullinen pyöräretki riisipeltojen ja maalaiskylien keskellä, sis. lounaan.
Päivä 13 Hoi An. Omaa aikaa. Lisämaksullinen kokkikurssi.
Päivä 14 Hoi An. Omaa aikaa. Lisämaksullinen pyörä- ja veneretki.
Päivä 15 Kotimatka. Lento Danang – Ho Chi Minh City – Helsinki.
Päivä 16 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hoi An Trails Resort

Hoi An Trails Resort sijaitsee Hoi Anin vanhan kaupunginosan ja rannan välissä. Hotellin alueella on viihtyisä puutarha, jossa on uima-allas. Huoneet ovat tilavia ja niissä on mm. ilmastointi. Kaupungin keskustaan ja rannalle  on noin 2 km. Matka taittuu vaikkapa polkupyörällä tai edullisesti taksilla.

Hotellin kotisivut: http://hoiantrailsresort.com.vn/

Hoi An Beach Resort

Moderni hotellin sijainti on kaunis; joen ja Cua Dai-rannan välissä, Etelä-Kiinan meren rannalla. Hotellilta on noin 5 km Hoi Anin vanhaan kaupunginosaan, jonne pääset maksuttomalla shuttlebussilla. Hoa An Beach Resort on toimiva ja hotellissa on mukava tunnelma. Ravintola on joen rannalla ja siellä tarjoillaan aamiaista, lounasta ja illallista. Oma yksityinen ranta-alue, jossa on lepotuoleja, varjoja ja rantabaari. (Hotellin ja rannan välissä on tie). Puutarhassa on suuri uima-allas. Tilavista Grand Deluxe-huoneista on näköala joko joelle tai puutarha/piha-alueelle. Parveke tai terassi.

Hotellin kotisivut: http://www.hoianbeachresort.com.vn/

Huoneissa:
Kylpy ja suihku (Grand Deluxe-huoneet)
Hiustenkuivain
Kylpytakki ja tossut 
Huonepalvelu
Jääkaappi
Minibaari
Kahvin- ja teenkeitin
TV
Tallelokero
Ilmastointi
Silitysvälineet
Maksuton wifi

Hotellissa:
Kuntosali
2 uima-allas
Hieronta & spa
Polkupyörävuokraus
Maksuton shuttlebussi Hoi Anin vanhaan kaupunginosaan

Hoi Anin lisämaksulliset retket

Voit varata muutamia lisämaksullisia retkiä Hoi Anin matkaosuudelle. Nämä retket tulee varata ja maksaa etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Säästät 14€, kun varaat kaikki kolme retkeä yhtenä pakettina. Tällöin retkipaketin hinta on 120€/hlö.

Pyöräillen ja Hoi Aniin ja veneellä Kim Bongin saarelle

Puolipäiväretki, sis. lounaan, päivä 12

Lähdemme polkupyörillä hotellilta ja pyöräilemme yhdessä Hoi Anin satamaan. Täältä veneilemme jokisuistoa pitkin pienelle Kim Bongin saarelle. Saarella on maaseutumainen tunnelma ja vähemmän autoliikennettä kuin mantereella. Teemme pyöräretken riisi-, maissi-, sokeriruoko- ja maapähkinäviljelmien värittämissä maisemissa.

Vierailemme paikallisissa verstaissa, joissa valmistetaan mm. riisinuudeleita, kaisla- ja bambuveneitä.

Muutaman tunnin saarivierailun jälkeen veneilemme takaisin Hoi Aniin, jossa syömme lounaan (sis. hintaan) jokivarren ravintolassa. Mikäli haluat, voit pitää pyörän käytössäsi loppupäivän ja tehdä omia tutkimusretkiä kaupungissa.

Retken hinta: 38€/hlö.

 

Kokkikoulu

Puolipäiväretki, sis. itse valmistetun lounaan, päivä 13

Kiertomatkan aikana olemme jo päässeet kokeilemaan vietnamilaisen keittiön makuja. Tänään otamme itse tuntumaa ruoan valmistukseen. Käymme yhdessä paikallisilla markkinoilla, josta voimme hankkia tuoreita vihanneksia, kalaa ja lihaa. Emmekä suinkaan unohda kenties tärkeintä: mausteita ja yrttejä, jotka lienevät maistuvan vietnamilaisen keittiön salaisuus. Kassit täynnä tuoreita aineksia suuntaamme kokkikoululle, jossa opettelemme valmistamaan muutamia tyypillisiä ruokalajeja. Kun ruoka on valmista – nautimme sen yhdessä. Hyvää ruokahalua!
 

Hinta: 48€/hlö. 

.

Yhdistetty pyöräily- ja veneretki

Puolipäiväretki, sis. lounaan, päivä 14

Retkellä vierailemme Tra Quen kylässä, jossa viljellään ja jalostetaan vihanneksia ja yrttejä, jotka ovat keskeinen osa vietnamilaista keittiötä. Kylä sijaitsee maaseudulla, noin 5 km: päässä Hoi Anista. Jokisuisto on hedelmällistä aluetta ja tämä on taannut jo noin 500 vuoden ajan sen, että paikalliset voivat kasvattaa täällä korkealaatuisia vihanneksia ja yrttikasveja. Välttäen kemikaaleja.

Jatkamme pyörillä, seuraten De Vong-jokea. Pienestä kalastajien satamasta otamme veneen allemme ja matkaamme jokisuistolle, jossa näemme kuinka heittää kalaverkot veteen ja halutessasi pääset itse kokeilemaan, miten perinteinen paikallinen tapa kalastaa onnistuu sinulta. Retkemme jatkuu Cam Thanhin kylään, joka tunnetaan vesi-kookospähkinöistään. Tällä alueella pyydystetään rapuja ja saamme mahdollisuuden kokeilla myös itse saksiniekkojen  pyydystystekniikkaa. Retkemme päättyy paikallisen perheen luo, jossa syömme lounaan. Tämän jälkeen palaamme pyöräillen hotellille.

Retken hinta: 48€/hlö.

 

.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lennämme Helsinki-Vantaalta Vietnamiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn. Tervetuloillallinen.

Laskeudumme eteläisessä Vietnamissa sijaitsevaan Ho Chi Minh Cityn metropoliin. Kaupunki on kehittynyt valtavasti viime vuosina, ja katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut, upouudet autot ja kirjaimellisesti miljoonat moottoripyörät ja mopot. Kaiken modernin keskellä elää kuitenkin yhä kiehtova Vietnam. Samoin katukuvassa näkyy yhä Ranskan siirtomaakausi leveinä puistokatuina ja upeina huviloina.

Ajamme lentokentältä suoraan keskustassa sijaitsevaan hotelliimme, jossa on aikaa virkistäytyä ennen kuin kävelemme paikalliseen ravintolaan tervetuloillalliselle. Jos jaksat, voit tutustua vilkkaan yötorin tarjontaan matkalla takaisin hotelliin.

Päivä 3
Ho Chi Minh City. Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros.
Ho Chi Minh City by night

Hyvien yöunien jälkeen olemme valmiit päivän seikkailuihin. Aloitamme retkellä kuuluisiin Cu Chin tunneleihin, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin, ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Palattuamme kaupunkiin teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme joihinkin Ho Chi Minh Cityn lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käymme mm. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Pääsemme kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessamme läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975.

Kierros jatkuu Notre Damen katedraalille, jota rakennettiin 1877–1883. Katedraalissa on kaksi 40 m korkeaa tornia, jotka näkyvät kauas. Ihailemme kirkkoa ulkopuolelta ja nautimme samalla näkymistä kuuluisalle postitalolle, joka sijaitsee kirkon lähettyvillä. Molemmat rakennukset ovat Ranskan siirtomaavallan ajalta. Tutustumme myös sotamuseoon, joka kertoo Vietnamin pitkästä itsenäisyystaistelusta. Pääpaino on ”sodassa Yhdysvaltoja vastaan”, jonka me tunnemme Vietnamin sotana (1965–1973). Museo on rankka, kuten itse aihekin, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja tärkeä, jotta voi ymmärtää Vietnamin historiaa.

Ajamme takaisin hotellille. Voit käydä katselemassa Binh Tayn markkinoita. Matkanjohtajalla on ehdotus yhteiseksi illallispaikaksi niille, jotka haluavat lähteä mukaan.

Päivä 4
Ho Chi Minh City – Can Tho, Mekongjoen suisto. Risteily ja käynti Ban Tre -saarella.

Seuraavat pari päivää vietämme jokisuistossa, joka on yksi maailman hedelmällisimpiä alueita. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi Vietnamissa. Tätä ainutlaatuista aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa.

Aikaisin aamulla ajamme Cai Behen, joka on pienehkö kaupunki Mekongjoen varrella. Vaihdamme bussin veneeseen ja matkaamme joella monien kanavien läpi Nousemme maihin pienellä Ban Tren saarella. Tunnelma saarella on melko idyllinen. Ban Trella on kiva käveleskellä vehreässä ympäristössä ja tervehtiä paikallisia sekä maistella monia eksoottisia hedelmiä. Syömme saarella lounaan ennen kuin jatkamme matkaa Can Thohon, jossa yövymme.

Päivä 5
Mekongjoen suisto. Kelluvat markkinat. Lento Hanoihin, polkupyörätaksiajelu.

Nousemme varhain ja syömme aamiaisen hotellissa. Sitten lähdemme veneillä kelluville markkinoille lähellä sijaitsevaan Cai Rangiin. Kyse on maailman värikkäimmistä ja vilkkaimmista kelluvista markkinoista. Tänne tuodaan veneillä kaikenlaisia hedelmiä, kasviksia ja muuta tavaraa, ja ne myös myydään ja ostetaan veneistä käsin. Markkinat ovat ainutlaatuinen elämys ja siksi niille kannattaa tulla aamuvarhaisella. Markkinoita katseltuamme ajelemme vielä veneellä pienten kanavien kautta ja pysähdymme kylässä eräällä pienistä saarista. Käymme katsomassa saarelaisten puutarhoja ja pieniä plantaaseja, joilla viljellään ananaksia, rambutaneja ja kookospähkinöitä. Sitten suuntaamme Can Thon lentokentälle ja lennämme Hanoihin Pohjois-Vietnamiin.

Laskeudumme Hanoihin iltapäivällä ja ajamme hotellille. Meillä on hieman aikaa virkistäytyä ennen kuin pääsemme kokemaan Hanoin vanhankaupungin polkupyörätaksin kyydistä. Nousemme kyydistä Hoan Kiem ‑järvellä, joka on kuin rauhallinen keidas keskellä Hanoita. Ylitämme punaiseksi maalatun puusillan pienelle saarelle ja katselemme turkoosinväristä Ngoc Son -temppeliä (Jadevuori-temppeliä), joka perustettiin vuonna 1700. Illalla syömme yhteisen illallisen.

Päivä 6
Hanoi. Kaupunkikierros: Ho Chi Minhin mausoleumi, Yhden pilarin pagodi ja Hanoi Hilton. Vesinukketeatteri.
Ho Chi Minhs mausoleum

Päivän aikana tutustumme lähemmin joihinkin pääkaupungin lukuisista nähtävyyksistä. Aloitamme Ho Chi Minhin vaikuttavasta mausoleumista, jossa 1969 kuolleen maan isän maalliset jäännökset lepäävät. Vierailemme myös Ho Chi Minhin talossa, joka sijaitsee mausoleumin takana. Pieni talo on rakennettu pilarien varaan kuten perinteiset vietnamilaiset maalaistalot. Talo, joka on säilytetty siinä kunnossa kuin Ho Chi Minh sen jätti, sijaitsee idyllisesti hyvin parturoidussa puutarhassa ison ja kalaisan järven rannalla.

Tutustumme seuraavaksi joihinkin Hanoin uskonnollisista nähtävyyksistä. Yhden kaupungin tunnetuimmista pagodeista, Yhden pilarin pagodin, rakennutti keisari Ly Thai Tong 1049 erään armollisen jumalattaren kunniaksi, joka ilmestyi hänelle ja lupasi pojan perilliseksi. Pagodi on valmistettu puusta ja seisoo yhden ainoan kivipilarin varassa. Se symboloi lootuksen kukkaa, joka kohoaa ylös lootuslammesta. Kävelemme pitkin kapeita katuja, katselemme katuelämää lähietäisyydeltä ja ohitamme mm. lammen, jossa lojuu yhä maahan syöksyneen amerikkalaisen lentokoneen hylky kuin muistomerkkinä sodan tuhoista.

Käymme Kirjallisuuden temppelissä, joka on yksi Vietnamin parhaista esimerkeistä perinteisestä arkkitehtuurista. Kirjallisuuden temppeli rakennettiin vuonna 1070 keisari Ly Thanh Tongin toimesta kiinalaisen filosofin Kungfutsen kunniaksi. Temppelin ympäristöön perustettiin 1076 Vietnamin ensimmäinen yliopisto, jossa prinssit kasvatettiin tuleviin tehtäviinsä. Keisari Le Thanh Tong määräsi vuonna 1484, että jokaista tohtorinarvon saavuttanutta nuorta miestä tulee kunnioittaa hakkaamalla tämän nimi kivitauluun. Tohtorinarvon saavuttaminen ei kuitenkaan ollut helppoa, ja 1442–1778 seinään kiinnitettiin vain 82 kivitaulua.

Myöhemmin päivällä käymme vielä vankilassa, nimittäin Hoa Lo -vankilamuseossa, joka tunnetaan myös nimellä Hanoi Hilton. Vankilassa säilytettiin Vietnamin sodan aikana amerikkalaisia sotavankeja. Täällä on istunut mm. amerikkalainen senaattori John McCain, joka oli Barack Obaman vastaehdokas vuoden 2008 presidentinvaaleissa. Vankilan rakennuttivat ranskalaiset siirtomaaherrat vuonna 1896.

Kaupunkikierros päättyy vesinukketeatteriesitykseen. Vesinukketeatteri on perinteinen pohjoisvietnamilainen nukketeatterin muoto, joka on yli 1000 vuotta vanha.

Päivä 7
Hanoi – Halonginlahti. Miniristeily.

Vaihdamme kaupunkielämän lumoavaan luontoon ja lähdemme miniristeilylle Unescon suojelemalle Halonginlahdelle. Ajamme bussilla ohi riisipeltojen, jokien ja maanviljelyalueen, kunnes saavumme kuuluisalle lahdelle. Tyynestä, sinivihreästä merestä kohoaa 3 000 karstikukkulaa, jotka ovat kasvillisuuden peittämiä. Risteily lumoavissa maisemissa on unohtumaton elämys! Nousemme perinteisen vietnamilaisen džonkin kyytiin. Alus on kotimme seuraavan vuorokauden ajan. Majoitumme hytteihimme, jonka jälkeen voimme nauttia maisemista kaikessa rauhassa ja antaa miehistön pitää meistä huolta. Hyteissä on oma suihku ja wc.

Päivä 8
Halonginlahti – Hanoi. Yöjuna keisarilliseen Huéen.

Kun aamulla avaat silmäsi ja katsot ulos ikkunasta, saatat luulla uneksivasi: ympäröivät maisemat kuuluvat varmasti maailman kauneimpiin. Nauttiessamme aamiaista alus palaa takaisin rantaan. Palaamme takaisin Hanoihin, jossa syömme illallisen, ennen kuin nousemme yöjunaan. Se kuljettaa meidät keisarilliseen Huéen. Vaikka matkaamme parhaassa luokassa, yöjuna on silti varsin paikallissävytteinen kokemus. Matkustamme neljän hengen makuuhyteissä. Ennen matkaa on tilaisuus käydä ostamassa olutta, vettä, viiniä ja pikku purtavaa. Hyvät eväät ovat mukavan matkan perusta, ja voimme piipahtaa toistemme luona juttelemassa junan kolistellessa kohti etelää.
(Huomaathan, että voit myös varata itsellesi oman hytin tai matkustaa lentäen junan sijaan. Lue lisää matkaohjelman jälkeen).

Päivä 9
Hué. Kaupunkikierros, johon sis. risteily Parfyymijoella, Thien Mun pagodi ja Tu Ducin mausoleumi

Saavumme aamulla keisarilliseen kaupunkiin Huéen. Ajamme suoraan hotellille, jossa syömme aamiaisen ja pääsemme hieman virkistäytymään junamatkan jälkeen.

Nyt lähdemme tutustumaan keisarilliseen kaupunkiin Huéen, joka historian näkökulmasta on Vietnamin kiinnostavin kaupunki. Hué perustettiin vuonna 300 eKr. ja toimi valtakunnan pääkaupunkina 1802–1945. Aloitamme mielenkiintoisella risteilyllä Parfyymijoella (Song Huong), joka virtaa läpi Huén. Vene vie meidät Thien Mu ‑pagodille, josta on tullut epävirallinen entisen keisarillisen kaupungin symboli. 21 m korkea pagodi seisoo kauniilla paikalla kukkulan laella, jolta on näkymä joelle. Nykyisen pagodin rakennutti keisari Thieu Tri vuonna 1844. Pagodeja on ollut paikalla monta, ensimmäisen rakennutti Nguyen Hoang 1601. Pagodia ympäröivissä rakennuksissa voi nähdä mm. jättimäisen Dai Hong Chungin kellon, joka on peräisin vuodelta 1710. Kello painaa yli kaksi tonnia, ja sen lyönnit kuulee kymmenen kilometrin päähän.

Huén ympäristössä sijaitsee koko joukko Vietnamin keisarien mausoleumeja. Käymme eräässä, jonka sijainti on kauneimpia, nimittäin keisari Ming Mangin mausoleumissa. Luonnon ja arkkitehtuurin vuorovaikutteisuus oli niin tärkeää keisari Ming Mangille, että hän käytti 14 vuotta juuri oikeanlaisen paikan etsimiseen. Paikan löydyttyä yli 10 000 työläistä käytti kolme vuotta mausoleumin rakentamiseen. Kaikki vaiva ja kova työ on kannattanut, sillä mausoleumi sijaitsee kauniilla paikalla puistomaisessa ympäristössä. Sieviä paviljonkeja peittää punatiilikatto ja puistoa koristavat pienet lammet ja kiinalaiset puutarhat. Puiston pohjoispäässä on keisarin ja keisarinnan hauta. Keisarinna kuoli vain 17-vuotiaana. Keisari ei puolisonsa menetettyään kuitenkaan ryhtynyt elämään selibaatissa, vaan hänellä oli kaiken kaikkiaan 33 vaimoa ja useita satoja jalkavaimoja.

Päivä 10
Hué – Hoi An. Huén linnoitus. Hai Van -sola. Kaupunkikävely Hoi Anissa.

Aamiaisen jälkeen tutustumme kaupungin vanhaan linnoitukseen, jonka rakentamisen aloitti keisari Gia Long 1700-luvun lopussa. Linnoitusta ympäröi vallihauta ja 11 kilometriä pitkä muuri. Alun perin muuri oli rakennettu mudasta, mutta 1900-luvun alussa muuri päällystettiin paksulla kerroksella tiiliä. Työ kesti useita vuosia ja siihen osallistui kymmeniä tuhansia miehiä. Monet kaupungin nähtävyyksistä – kuten keisarillinen palatsikompleksi – sijaitsee kaksi metriä paksun muurin sisäpuolella. Siellä asuu myös suurin osa Huen asukkaista. Valitettavasti valtaosa linnoitusalueen rakennuksista hylättiin Tet-hyökkäyksen aikana 1968.

Tutustuttuamme linnoitukseen suuntaamme kohti idyllistä Unescon suojelemaan merenrantakaupunkia Hoi Ania. Edessä on upea ajomatka mm. Hai Vanin solan kautta. Lounasaikaan saavumme Hoi Aniin, Vietnamin hurmaavimpaan ja parhaiten säilyneeseen kaupunkiin, jonka tuhansia vuosia pitkä historia on todella värikäs. Monet vanhankaupungin rakennuksista – yhdistelmä kiinalaisia, ranskalaisia ja vietnamilaisia taloja – ovat suojeltuja. Ne ovat kuin pieniä arkkitehtonisia helmiä, jotka ovat kuin ihmeen kaupalla selvinneet monista sodista ja levottomuuksista. Hoi An pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1999. Hoi An tunnettiin aikaisemmin vilkkaana kauppasatamana. 1700-luvulla tänne tuli kauppalaivoja varsinkin Hollannista, Portugalista, Kiinasta ja Japanista. Ne kuljettivat emämaihinsa silkkiä, paperia, posliinia, teetä, sokeria, pippuria, kiinalaisia lääkkeitä, norsunluuta ja lakkatöitä. Noin viiden kilometrin päässä kaupungista sijaitsee Etelä-Kiinan meri ja ihastuttava ranta.

Syömme Hoi Anissa lounasta ennen kuin ajamme hotellille, jossa voi käydä pulahtamassa uima-altaaseen. Iltapäivällä lähdemme kävelylle vanhaankaupunkiin ja näemme kauniita vanhoja rakennuksia, satoja vuosia vanhan pagodin ja paikallisen torin. Ylitämme myös Japanilaisen sillan, jonka japanilaiset rakensivat 1593 yhdistääkseen japanilaisen kaupunginosan joen toisella puolella sijainneeseen kiinalaiseen osaan. Sillasta tehtiin erittäin jykevä, sillä japanilaiset pelkäsivät maanjäristyksiä. Silta katettiin, jotta se suojaisi auringolta ja tuulelta, ja koristeltiin japanilaisin ornamentein.

Illalla lähdemme yhdessä veneajelulle Thu Bon -joelle: nautimme auringonlaskusta samalla kun vene lipuu rauhallisesti jokea pitkin. Syömme sen jälkeen illallisen eräässä kaupungin monista viihtyisistä ravintoloista.

Päivä 11
Hoi An. Omaa aikaa.

Hoi An on oiva paikka viettää muutama rento päivä: kaupungilla ja sen ympäristöllä on paljon tarjottavaa. Suojellussa vanhassakaupungissa on iso liuta erinomaisia ravintoloita ja kahviloita sekä kauppoja, gallerioita ja pieniä museoita. Illalla kaupunkia valaisevat värikkäät lyhdyt, joiden valo tekee tunnelmasta kauniin.

Voit halutessasi lähteä pyöräretkelle kaupungin ympäristöön – hyviä pyöräreittejä on useita ja ne kulkevat riisipeltojen ohi ja pienten kylien kautta. Voit lekotella hotellin uima-altaalla tai pistäytyä lähellä sijaitsevalla rannalla. Hoi Anissa on myös lukemattomia hierontapaikkoja sekä muita wellness-hoitoloita. Jos haluat nähdä enemmän, voit osallistua ylimääräisille retkille, joita järjestämme. Matkanjohtaja on mukana retkillä ja ehdottaa myös ruokapaikkaa yhteiselle illalliselle, mikäli kiinnostuneita on. Huomaathan, että ylimääräiset retket ovat lisämaksullisia ja varataan sekä maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Päivä 12
Hoi An. Omaa aikaa. Lisämaksullinen pyöräretki riisipeltojen ja maalaiskylien keskellä, sis. lounaan.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit nauttia ihastuttavasta ympäristöstä itseksesi. Tai lähde mukaan pyöräretkelle Kim Bong -saarelle (lisämaksullinen). Lue lisää ylimääräisistä retkistä matkaohjelman jälkeen.

Päivä 13
Hoi An. Omaa aikaa. Lisämaksullinen kokkikurssi.

Tänään on tilaisuus tutustua syvemmin vietnamilaiseen keittiöön ja oppia valmistamaan vietnamilaista ruokaa kokkikurssilla (lisämaksullinen). Lue lisää ylimääräisistä retkistä matkaohjelman jälkeen.

Päivä 14
Hoi An. Omaa aikaa. Lisämaksullinen pyörä- ja veneretki.

Tänään voit lähteä mukaan yhdistetylle pyörä- ja veneretkelle Tra Quen kylään (lisämaksullinen). Lue lisää ylimääräisistä retkistä matkaohjelman jälkeen.

Päivä 15
Kotimatka. Lento Danang – Ho Chi Minh City – Helsinki.

Kaikki päättyy aikanaan, ja tänään on aika lähteä kotimatkalle. Aamupäivällä ajamme Danangin lentokentälle ja lennämme Ho Chi Minh Cityyn, josta lento Helsinkiin lähtee myöhemmin samana päivänä.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Huone yhdelle

378€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Ho Chi Minh City – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • reittilento Can Thao – Hanoi turistiluokassa
 • majoitus (11 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • yöjuna (1 yö) Hanoi – Hué 1. luokassa, 4-hengen makuuhytissä*
 • majoitus (1 yö) jaetussa kahden hengen hytissä dzonk-veneessä
 • aamiaiset päivinä 3-15
 • lounas päivinä 3, 4, 6, 7, 8 ja 9
 • illallinen päivinä 2, 5, 7, 8 ja 10
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

* Mahdollisuus varata lisämaksusta makuuhytti kahdelle tai lento junamatkan sijaan.

 

Hintaan ei sisälly
 • huone yhdelle
 • jaettu kahden hengen makuuhytti yöjunassa 160€
 • makuuhytti yhdelle 440€
 • reittilento Hanoi – Hué (junamatkan sijaan, sis. hotelliyön jaetussa kahden hengen huoneessa) 350€
 • reittilento Hanoi - Hué (junamatkan sijaan, sis. hotelliyön yhdelle) 430€
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 60€/hlö (suositus)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
Huoneluokan korotus Hoi An Beach Resortiin

Matkan hintaan sisältyy majoitus Hoi An Trails Resortissa Hoi Anin matkaosuudella. Lisämaksusta voit korottaa majoituksen Hoi An Beach Resortiin.

Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Grand Deluxe River View-huone, lisämaksu 168€/hlö

Huone yhdelle, Grand Deluxe River View-huone, lisämaksu 672€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ilmasto

Kesä, jota kutsutaan vihreäksi kaudeksi, on yksi parhaista vuodenajoista Vietnamissa. Etelä- ja Pohjois-Vietnamissa kesäsateet ovat yleensä lyhyitä kuuroja myöhään iltapäivällä, illalla tai yöllä. Keskisessä Vietnamissa, jossa Hué ja Hoi An sijaitsevat, ei ole sadekausi. Lämpötila on noin +25–30c astetta.

Yöpymiset

Ho Chi Minh City 2 yötä, Can Tho 1, Hanoi 2, Dzonk-vene (Halonginlahti) 1, yöjuna Hanoi - Hué 1, Hué 1 ja Hoi An 5.

 

Junamatka Vietnamissa

Matkaan sisältyy junamatka yöjunalla. Matkustamme parhaassa luokassa (1. luokka) neljän hengen makuuhyteissä, joissa on kaksi alasänkyä ja kaksi yläsänkyä. Hyteissä on lakanat, ja vaunujen molemmissa päissä on WC sekä käsienpesupaikka. Lisämaksusta voit varata itsellesi oman hytin – lue lisää kohdasta Hintatiedot.

Voit myös lentää Hanoista Huéen. Siihen sisältyy kuljetus Hanoin lentokentälle, lento Huéen sekä kuljetus lentokentältä hotelliin. Seuraavana aamuna tapaat ryhmän jälleen ja jatkat heidän mukanaan. Lue lisää kohdasta Hintatiedot.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Viisumi

Suomen kansalaiset voivat oleskella Vietnamissa ilman viisumia 15 vuorokautta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahantulopäivästä lukien.

Vietnamin viranomaiset vaativat myös voimassaolevan paluulipun, josta näkyy tuleva  poistuminen maasta.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja