Keisarien valtakunnasta moderniin Kiinaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Monipuolinen matka keisarilliseen Pekingiin, Shanghaihin ja kauniiseen Zhujiajiaon kanavakaupunkiin,. Ohjelmaan sisältyy luotijunamatka.

Matka alkaa Pekingistä, jossa tutustumme klassisiin nähtävyyksiin, kuten Kiinan muuriin, Kiellettyyn kaupunkiin, Taivaallisen rauhan aukioon ja keisarillisiin instituutioihin. Pekingistä matkaamme luotijunalla Shanghaihin, jossa kohtaamme toisenlaisen Kiinan. Shanghaita on kutsuttu Idän kuningattareksi, mutta kaupunki vaikuttaa pikemminkin uuden nimensä – Superkaupunki – kaltaiselta. Shanghaissa kaikki on suurta ja uutta, muotoilu, arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu on uskaliasta. Shanghai on toisin sanoen palannut maailmankartalle vauraana, elämää sykkivänä kaupunkina.

Koko Kiina on jatkuvassa muutoksessa, ja ero vanhan ja uuden Kiinan välillä on suuri. Kun aikaisemmin kadut olivat täynnä pyöräilijöitä, nyt katukuvassa on yhä enemmän autoja. Vaatimattomat katukeittiöt ja kalliit muotiliikkeet seisovat rinta rinnan. Labyrinttimaisten katujen keskellä sijaitsevissa pikkuruisissa taloissa, joissa ei ole juoksevaa vettä, kaikki tuntevat toisensa. Vieressä kohoaa kerrostaloja, joiden neliöhinta on New Yorkin kalleimpien alueiden tasolla.

Teemme lisäksi retken yhteen Shanghain ympäristössä sijaitsevista kauniista kanavakaupungeista, jossa käymme mm. perinteisessä kiinalaisessa puutarhassa.

Ohjelmassa mainitut retket kuuluvat lisämaksullisiin retkipaketteihin (Peking ja Shanghai).

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yuan

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Pekingiin - Taivaan temppeli
Päivä 3 Peking - Kansallisteatteri - Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki ja Hiilikukkula
Päivä 4 Peking - Olympiastadion, cloisonné-tehdas, Ming-dynastian haudat, Kiinan muuri ja Pekingin ankka -illallinen
Päivä 5 Peking - hutongit ja luotijunalla Shanghaihin
Päivä 6 Shanghai - Yuyuan-basaari, Jin Mao -rakennus ja satamakierros
Päivä 7 Shanghai - retki Zhujiajiaon kanavakaupunkiin, jossa tutustumme kiinalaiseen puutarhaan - omaa aikaa
Päivä 8 Shanghai - omia seikkailuja ja läksiäisillallinen
Päivä 9 Shanghai - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma Mukana lisämaksulliset retket

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lennämme Helsingistä Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

Päivä 2
Saapuminen Pekingiin - Taivaan temppeli

Saavuttuamme Beijingiin aloitamme kaupunkiin tutustumisen saman tien. Lentokentältä otamme kurssin kohti Taivaan temppeliä, joka on parhaiten säilynyt vanhan Beijingin lukuisista temppeleistä ja pyhäköistä. Sinikattoinen pyöreä temppeli seisoo marmorikorokkeella täydellisessä harmoniassa. Se on ainutlaatuinen esimerkki perinteisestä kiinalaisesta arkkitehtuurista. Temppelissä on esi-isien kuvia, suitsukeastioita ja soittimia, joita käytettiin, kun keisari saapui temppeliin rukoilemaan runsasta satoa.

Mikäli et osallistu päivän retkelle, bussi vie sinut  lentokentältä hotellille.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 3
Peking - Kansallisteatteri - Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki ja Hiilikukkula

Aloitamme päivän vierailemalla  Pekingin uuden Kansallisteatterin luona, joka kansan suussa on saanut nimen Muna. Kiistelty ja supermoderni teatteri avattiin vuonna 2007. Rakennuksen on suunnitellut ranskalainen arkkitehti Paul Andreu, jonka idea voitti kansainvälisen suunnittelukilpailun. Hänen jättimäinen munanmuotoinen lasikupolinsa peittää yli 200 000 m2:n kokoisen alueen, jolla on tilaa 6 500 katsojalle. Rakennusta ympäröi tekojärvi, jonka ansiosta näyttää siltä kuin Muna kelluisi vedessä. Rakennukseen kuljetaan tunnelia pitkin järven ali.

Loppupäivä kuljetaan keisarin jalanjäljissä. Aloitamme kierroksen Pekingin keskustasta Taivaallisen rauhan aukiolta, jossa näemme kuinka keisarivallan vanhoja symboleita on hyödynnetty modernissa kommunismissa. Aukiolla ja sen ympärillä sijaitsevat rakennukset, sekä vanhat että uudet, huokuvat yksiselitteistä viestiään rajattomasta vallasta. Jos jono ei ole liian pitkä, käymme tervehtimässä Kiinan kommunistisen kansantasavallan isää, Mao Zedongia, joka lepää krisalliarkussa mausoleumissa aukion keskellä.

Taivaallisen rauhan aukiolta jatkamme jättimäiselle keisarilliselle palatsialueelle, Kiellettyyn kaupunkiin. Palatsin syvänpunainen muuri oli joskus kaupungin korkein, sillä yksikään rakennus ei saanut olla korkeampi kuin keisarillinen palatsi. Nyt palatsi seisoo korkeiden hotellien ja rahalaitosten varjossa. Paksun muurin takana Kiinan keisari eli eunukkien, jalkavaimojen ja palvelijoiden ympäröimänä. Henkivartijoiden suojelema palatsi muistutti pientä kaupunkia. Vaikka Kiellettyä kaupunkia vahtivat nykyään vain lipuntarkastajat, sinne ei vieläkään ole helppo päästä: vierailijoita riittää kaikkialta Kiinasta, ja ruuhka on kova. Kielletystä kaupungista hieman pohjoiseen sijaitsee täyttömaasta rakennettu Hiilikukkula. Sen huipulta on upeat näkymät yli koko Kielletyn kaupungin.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 4
Peking - Olympiastadion, cloisonné-tehdas, Ming-dynastian haudat, Kiinan muuri ja Pekingin ankka -illallinen

Peking isännöi vuoden 2008 kesäolympialaisia. Monet seurasivat kisoja television välityksellä ja näkivät upeat rakennukset, jotka tapahtumaa varten rakennettiin. Linnunpesä on yksi niistä. Stadionilla on tilaa 90 000 katsojalle. Ainutkertaisen rakennuksen ovat suunnitelleet Herzog ja Meuron, joiden ideasta ovat syntyneet myös Lontoon Tate Modern ja Münchenin Allianz Arena. Teemme kierroksen alueella ja ihailemme vaikuttavaa rakennusta ulkopuolelta. Linnunpesältä jatkamme tehtaalle, jossa näemme, kuinka posliinia valmistetaan cloisonné-tekniikalla. Kyse on aikaa vievästä emalointitekniikasta, jolla koristellaan maljakoita ja vateja.

Ming-dynastian haudat sijaitsevat samalla alueella, Beijingin pohjoispuolella. Kauniissa laaksossa sijaitsee 13 Kiinan Ming-keisarin hauta. Kilometrin mittainen Henkien tie alkaa punaiselta portilta, joka on pyhän hautausmaan ainoa sisäänkäynti. Alue oli niin pyhä, että jopa keisareiden tuli laskeutua portilla hevosen selästä ja jatkaa matkaa kantotuolissa. Rikomme sääntöä ja saavumme paikalle bussilla. Portilta jatkamme jalkaisin pitkin Henkien tietä, jota koristavat kiviveistokset taruolennoista hautarauhan vartijoihin. Ding Ling  hauta on ainoa 13 haudasta, joka on yhä avoinna. Koska Ding Lingin hautakammio muistuttaa vain syvää luolaa, vierailemme sen sijaan paljon kiinnostavammassa Chang Ling -haudassa. Chang Ling on osittain kunnostettu, joten näemme, miltä alkuperäiset haudat näyttivät. Chang Lingissä on esillä esineistöä, jota on löytynyt Ding Ling -haudasta.

Jatkamme vuorille Beijingin pohjoispuolelle, jossa odottaa yksi matkan kohokohdista: Kiinan muuri. Kiinan ensimmäinen keisari, Qin Shi Huangdi, yhdisti muurin jo olemassa olevat osat Kiinan muuriksi yli 2 000 vuotta sitten. Muurin ulkonäkö on luonnollisesti muuttunut vuosisatojen aikana. Alunperin se oli vain maapenkka, mutta muutettiin vahvaksi muuriksi, jossa oli ampuma-aukkoja ja vahtitorneja. Muuri syntyi alunperin suojaamaan Kiinaa pohjoisen villejä paimentolaisheimoja vastaan, mutta lopulta sillä ei kuitenkaan koskaan ollut erityisempää puolustuksellista roolia. Muulla tavoin se kyllä oli käyttökelpoinen. Savumerkkien avulla saattoi lähettää nopeasti viestejä vahtitornista toiseen. Paikat, joissa tärkeät karavaanireitit ristesivät muurin kanssa, toimivat tarkastuspisteinä. Nautittuamme tarpeeksi upeista maisemista palaamme takaisin Beijingiin.

Illalla pääsemme nauttimaan lähes rituaalinomaisesta Pekingin ankka -illallisesta. Ankan valmistus kestää useita tunteja. Rapea nahka ja liha tarjoillaan pienten lättysten, hoisin-kastikkeen ja kevätsipulin kanssa.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 5
Peking - hutongit ja luotijunalla Shanghaihin

Kuljemme pitkin kapeita, kiemuraisia katuja nähdäksemme hutongit, jotka ovat perinteisiä pieniä kujia ajalta, jolloin muut rakennukset eivät saaneet olla korkeampia kuin keisarillisen palatsin muurit. Sekä täällä että puistoissa pääsee lähelle kiinalaisten arkea. Käymme teeliikkeessä ja lounaan jälkeen suuntaamme Beijingin päärautatieasemalle, josta nousemme Shanghaihin vievään luotijunaan. Yli 1 300 kilometrin matka taittuu noin viidessä tunnissa. Perillä Shanghaissa olemme loppuillasta.

Mikäli et osallistu päivän retkelle, bussi hakee sinut hotellilta rautatieasemalle.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 6
Shanghai - Yuyuan-basaari, Jin Mao -rakennus ja satamakierros

Olemme saapuneet kaupunkiin, joka on Kiinan suurin ja tiheimmin asutettu: asukasluku lähentelee 26 miljoonaa. Vuoteen 1949 kaupunki oli länsivaltojen ja Japanin hallinnoima. Sitten vallan ottivat haltuunsa kiinalaiset kommunistit, ja useimmat ulkomaalaiset, kuten myös varakkaat kiinalaiset, poistuivat kaupungista. Pääoma on palannut kaupunkiin ja tämän päivän Shanghai on Kiinan kehittynein kaupunki, jossa sijaitsevat maan suurimmat tavaratalot ja nykyaikaisin teollisuus.

Päivän alkajaisiksi suuntaamme vanhaan kaupunginosaan, jossa käymme Yuyuan-basaarissa. Täältä voi ostaa kiinalaisia tuotteita taiteesta matkamuistoihin ja eksoottisiin ruokiin. Basaarin takana sijaitsee vanha kiinalainen kortteli sokkeloisine kujineen. Valitettavasti alue puretaan tänä vuonna maan tasalle, joten nyt on viimeinen tilaisuus nähdä tämä katoava pala Shanghain historiaa.

Shanghai merkitsee suoraan käännettynä ”meren äärellä”, minkä vuoksi on loogista käydä katsomassa kaupunkia mereltä käsin. Shanghai sijaitsee strategisesti tärkeällä paikalla Jangtsejoen suulla Itä-Kiinan meren rannalla. Sijaintinsa ansiosta Shanghaista on kehittynyt yksi maailman tärkeimmistä satamakaupungeista. Teemme risteilyn Huangpujoella ja Shanghain satama-alueella. Risteilyn jälkeen tutustumme Pudongin kaupunginosaan. Uusi finanssi- ja liike-elämän keskus on kasvanut 30 vuodessa miljoonakaupungiksi, joka pyrkii Hongkongin kilpailijaksi. Nousemme 412 m korkean Jin Mao  rakennuksen 88. kerrokseen. Rakennus kuuluu maailman korkeimpien joukkoon. Näemme omin silmin, että sana metropoli on täydellinen sana kuvaamaan Shanghaita.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 7
Shanghai - retki Zhujiajiaon kanavakaupunkiin, jossa tutustumme kiinalaiseen puutarhaan - omaa aikaa

Jätämme Shanghain aamulla ja ajamme läpi Jangtsejoen suiston, joka on yksi Kiinan hedelmällisimmistä alueista. Määränpäämme on viehättävä Zhujiajiaon kaupunki, jossa kadut ovat niin kapeita, etteivät autot mahdu siellä liikkumaan. Zhujiajiaoa lävistävät pienet kanavat, joita reunustavat vanhat valkoiseksi maalatut talot. Paikka paikoin tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt jo vuosisatoja sitten. Käymme yhdessä kaupungin lukuisista kauniista puutarhoista. Monet Jangtsejoen suiston puutarhoista on luotu ikään kuin maailmankaikkeuden pienoismalleiksi. Vesi solisee kauniiden kalliomuodostelmien välissä, lukuisat pienet saaret on yhdistetty toisiinsa viehättävin kivisilloin, kiemuraiset polut vievät pikkuruisiin puutarhoihin, joita koristavat ihastuttavat istutukset ja pienet kala-altaat. Syömme lounaan ravintolassa, ja iltapäivä on varattu kuljeskelulle ja kaupungin ihastelulle. Iltapäivän päätteeksi otamme kurssin kohti Shanghaita.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 8
Shanghai - omia seikkailuja ja läksiäisillallinen
Viimeinen päivä on varattu omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Shanghaissa on Kiinan parhaita toreja, joilla voi tehdä edullisia ostoksia. Käy ostoksilla jollakin toreista tai kulje pitkin kuuluisaa Nanjing Roadia. Hyvä idea on myös kävelyretki siirtomaa-aikaiselle Bundille, josta on upeat näkymät Pudongin puolelle. Jos museot kiinnostavat, suosittelemme Shanghain kaupunginmuseota, jonka kokoelma pronssi- ja posliiniesineitä, kalligrafiaa, maalauksia, tekstiilejä ja veistoksia on vaikuttava. Kaikki on esitelty järjestelmällisesti ja selkeästi. Esittelytekstit ovat kiinaksi ja englanniksi. Museota pidetään Kiinan parhaana. Museokauppa on pakollinen käyntikohde jokaiselle kiinalaisesta taiteesta, taidekäsitöistä ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle. Lähistöllä sijaitsee myös Shanghai Urban Planning Exhibition Center, jossa esitellään kaupunkisuunnittelua ja sen kehitystä. Syömme yhteisen läksiäisillallisen viihtyisässä ravintolassa. Illallinen kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.
Päivä 9
Shanghai - Helsinki
Aamiaisen jälkeen ajamme lentokentälle. Kotimatka alkaa.

Retkipaketti Peking

- Taivaan temppeli
- Kansallisteatteri
- Taivaallisen rauhan aukio
- Kielletty kaupunki
- Hiilikukkula
- Olympiastadion
- Cloisonné-tehdas
- Ming-dynastian haudat
- Kiinan muuri
- Pekingin ankka -illallinen
- vanhat hutongkorttelit
- kuljetukset
- lounas päivinä 2, 3, 4 ja 5
- illallinen päivinä 2, 3 ja 4

Mukana suomalainen matkanjohtaja

Hinta: 198€/hlö. Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkalle lähtöä.

Retkipaketti Shanghai

- Yuyuan-basaari
- Jin Mao -rakennus ja satamakierros
- Zhujiajiaon kanavakaupunkiin ja kiinalainen puutarha
- kuljetukset
- lounas päivinä 6 ja 7
- illallinen päivinä 5, 6, 7 ja 8

Mukana suomalainen matkanjohtaja.

Hinta: 198€/hlö. Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkalle lähtöä.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Peking/Shanghai - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • aamiaiset
 • junamatka luotijunalla Peking- Shanghai turistiluokassa
 • kuljetukset kohteissa ohjelman mukaan
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (yhteensä noin 40 USD/hlö)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Retkipaketit tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkalle lähtöä.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Kiinan viisumi

Kiinan viisumi

Tarvitset Kiinan viisumin, lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kiina/viisumi
 
Hyvä tietää

Lisämaksulliset retkipaketit

Suomalainen matkanjohtaja on mukana lisämaksullisiin retkipaketteihin (Peking ja Shanghai) kuuluvilla retkillä. Mikäli et osallistu retkille, huomioithan että matkanjohtajan palvelut ovat näinä päivinä rajoitetut.

Lisämaksulliset retkipaketit tulee varata viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Retkipäivinä on täysihoito.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

Peking: 3 yötä
Shanghai: 4 yötä

Sää Pekingissä ja Shanghaissa

Voit tarkistaa tarkemman sääennusteen ennen matkaa, esim. www.foreca.fi

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Matkalla hyvin suunniteltu sisältö Palasimme matkalta vajaa viikko sitten ja matka täytti odotuksemme. Päivien ohjelma oli tiivis, niin pitikin, sillä muuten emme olisi ehtineet nähdä niin paljon kuin nyt. Tärkeimmät kohteet oli poimittu ohjemaan, hyvä niin. Saamamme etukäteisinformaatio oli riittävä, jokainenhan voi sitten omien mieltymystensä mukaan hankkia lisätietoja. Tällainen matka edellyttää todellakin hyvää peruskuntoa, sehän oli mainittu jo etukäteisohjeistuksessa. Menomatkan lentomyöhästymisen järjestelyt matkanjohtaja hoiti erinomaisesti, matkaohjelmasta ei mitään jäänyt puuttumaan. Kaikki toimi erinomaisesti.
Date published: 2016-11-23
Rated 5 out of 5 by from Tehotietopaketti - Hieno kokemus Kiinasta Olimme reissussa ihan hiljattain ja nyt muistelemme hyvällä mielellä kaikkea koettua. Voin verrata koettua mielikuvaani Kiinasta ennen matkaa ja totean, että hyvä, että sain tämän päivityksen nykyiseen Kiinaan. Matkanjohtaja kertoi huikean runsaasti ja monipuolisesti Kiinasta ja arvostan hänen panostaan suuresti. Samoin ohjelma oli runsas ja mukavan kattava lyhyeen matka-aikaan nähden. Shanghaissa ateriat olisivat voineet olla hieman runsaammat, nyt jäivät melkoisen kevyiksi, vaikkakin maultaan olivat hyvät. Pekingissä ateriat olivat hyviä ja täyttäviä.
Date published: 2017-04-13
Rated 3 out of 5 by from Kiinaan tutustuminen Palasimme kiinasta pari paivaa sitten ja koimme matkan mielenkiintoiseksi. Suorat lennot olisi ollut paremmat. Valilla paivat olivat liian kiireiset, ja ennen iltaruokailua olisi pitanyt ehtia hotelliin siistiytymaan. Ruokailupaikat voisivat olla kavelymatkan paassa hotellista myos shanghaissa. Hotelleissa olisi voinut olla matkakirjat, joissa olisi ollut kaytannon tietoa mm. Museoista, metrosta, ostokaytannoista ja -paikoista jne. Shanghain hotelli olisi voinut olla tasokkaampi.
Date published: 2017-04-13
Rated 4 out of 5 by from Matka suurimmata osin hyvä. Pekingin hotelli surkea. Huone tunkkainen ja haiseva. Kylppäri ja muutenkin, kuten kuvissa näkyy.
Date published: 2017-04-20
Rated 4 out of 5 by from Upea matka Palasimme Kiinasta eilen 25.20.17 "väsyneinä mutta onnellisina". Kerrassaan hieno matka, joka ravisteli ennakkokäsityksiämme Kiinasta, positiiviseen suuntaan. Matkaohjelma oli erittäin monipuolinen ja näimme palasen Kiinan historiaa ja mykypäivää. Samaan aikaan osunut Kommunistisen puolueen kokous aiheutti harmittavia muutoksia matkaohjelmaan sulkemalla tärkeitä paikkoja, mutta sehän ei ollut matkanjärjestäjän vika, joustavasti kohteita muutettiin. Suomalainen matkanjohtaja osasi asiansa ja erityisesti Pekingin paikallisopas oli loistava. Hotelleissa ei ollut kehumista. Pekingin Feitian-hotelli oli kaukana kaikesta ja huoneet haisivat todella tunkkaisilta. Vielä pahempaa oli Shanghaissa Kingtown-hotellissa, sillä huoneiden seinissä oli hometta. Ainakin 4 huonetta vaihdettiin ja muissakin oli homejälkiä. Toivottavasti palaute näistä menee perille ja seuraavat saavat paremmat hotellit. Sen jälkeen matka onkin lähes täydellinen. Tämä matka oli ensikokemus Albatrossista, toivottavasti ei viimeinen!:)
Date published: 2017-10-26
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoista! Kiina oli minulle tuntematon kohta. Matka kaikkineen lisäsi kiinnotusta maahan, viikossa ehtii nähdä vain raapaisun. Etukäteislukeminen Kiinan historiasta ja Pekingistä ja Shanghaista olisi ollut hyväksi, ottaen huomioon matkanjohtajamme innon jakaa tietoa. Eli hän ei todellakaan ollut paras mahdollinen. Mutta se ei onnistunut lätistämään tunnelmaa, matka oli mahtava ja upea ja kokemisen arvoinen! Ohjelmaa oli runsaasti, välillä hengästymiseen asti, mutta sittenpä ehdittiin viikossakin kokea paljon. Ruokaa oli usein tarjolla ja se oli hyvää. Hotellit olivat meidän osaltamme oikein hyviä.
Date published: 2017-10-29
Rated 3 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Kiinaan Matkan järjestelyt ja opastus hyvä. Mielenkiintoiset kohteet, joissa vierailimme. Pekingin "Opera" hotelli sijainniltaan hyvä, mutta hotelli oli tunkkainen, huoneet epäsiistit, kylpyhuoneessa ei toiminut suihku ja kattokin vuoti vessanpöntön yläpuolelta. Shanghain hotellihuoneissa seinät homeessa ja huone tosi riisuttu - ei minibaaria, safety boxia eika laukkutasoja...
Date published: 2017-10-12
Rated 4 out of 5 by from Vähän enemmän maaseutua, kiitos. Matka onnistui kokonaisuutena hyvin. Liikenteen hitaus yllätti, bussimatkoihin kului paljon aikaa. Etukäteen olisi voinut mainita ikävästä pohjoistuulesta joka on kuulema normaali tähän aikaan vuodesta. Kanavakaupunki oli matkan mukavimpia tapahtumia. Paikallisoppaat erinomaisia, samoin matkanjohtaja. Miten saisi vielä terrakottasotilaat sijoitettua matkaohjelmaan? Lentomatka Frankfurtin kautta tuntui älyttömältä tuhlaukselta, sekä ajan että polttoaineen. Menomatka hipoi Suomen rannikkoa ja tulomatkalla vilkutettiin Siilinjärvelle yli lennettäessä.
Date published: 2016-11-14
 • y_2020, m_5, d_30, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_62
 • loc_fi_FI, sid_CNRTR20, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

CNRTR20AFI