Kazakstan – nomadien maa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Keski-Aasian suurimmassa maassa odottaa avara ja majesteettinen luonto sekä levolliset elämykset.

Uutuus

Aktiivimatka maailman yhdeksänneksi suurimpaan maahan alkaa omenien ja taivaallisten vuorten Almatystä, Tienšan-vuoriston juurelta. Syvennymme maan kiinnostavaan historiaan ja käymme tutustumassa paikallisväestöön vilkkailla toreilla ja viihtyisillä kävelykaduilla.

Neljän päivän seikkailu nykyaikaisilla maastoajoneuvoilla maan kahdessa suurimmassa kansallispuistossa tarjoaa koko Keski-Aasian vaikuttavimpia luontoelämyksiä. Näemme Charyn-kanjonin punaiset hiekkakivivuoret ja ”laulavat dyynit” sekä teemme kävelyretkiä kauniiden Kaindy- ja Kolsoyjärvien rantoja seuraillen. Matkan varrella majoitumme yksityisissä majataloissa, joissa pääsemme lähelle paikallisväestöä. Matka maustetaan herkullisella paikallisella ruoalla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Kazakstanin tenge

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Almaty. Kaupunkikierros, mm. Panfilovin puisto, musiikkimuseo ja köysiradalla Kok Tobe-vuorelle
Päivä 3 Almaty. Kazakstanin kansallismuseo ja retki Zaili Alatau -vuorille. Lisämaksullinen retki haukkanäytökseen, sis. illallisen
Päivä 4 Almaty – Saty. Paikallisen perheen vieraana Satyssa ja retki Kaindyjärvelle
Päivä 5 Saty – Kolsay – Saty. Luontoelämyksiä Kolsayjärvillä
Päivä 6 Saty – Charyn-kanjoni – Altyn Emel. Hiekkakivivuoria, Linnalaakso ja saapuminen kansallispuistoon
Päivä 7 Altyn Emelin kansallispuisto – Almaty. Kansallispuistomuseo ja laulavat dyynit
Päivä 8 Almaty - omaa aikaa ja läksiäisillallinen
Päivä 9 Kotimatka Almaty – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Illalla lähdemme kohti Kazakstania ja Almatya, jonne laskeudumme seuraavana aamuna.

Päivä 2
Almaty. Kaupunkikierros, mm. Panfilovin puisto, musiikkimuseo ja köysiradalla Kok Tobe-vuorelle

Perille päästyämme ajamme suoraan hotellille, jossa voimme levähtää hieman lentomatkan jälkeen.
Almaty (entinen Alma-Ata), on Kazakstanin suurin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on yli 1,2 miljoonaa. Nimi Almaty voidaan kääntää ”omenien isäksi”, ja alueen ilmasto onkin suotuisa omenien viljelylle. Vuonna 1929 Almatysta tuli pääkaupunki, mutta 1997 pääkaupunki siirrettiin Astanaan. Siirrolle on useita selityksiä. Jotkut väittävät, että syyt olivat geopoliittisia, toiset sanovat, että Almatyn sijainti maan kaakkoiskulmassa oli epäkäytännöllinen.

Pamfilovin puisto ja sen tunnettu puukirkko sijaitsevat keskellä Almatya. Sieltä aloitamme päivän kaupunkikierroksen. Puistosta jatkamme kierrosta Almatyn keskustassa: hienoja vanhoja rakennuksia ja leveitä bulevardeja, joita vehreät puut reunustavat. Almatyn asukkaat rakastavat kaupunkiaan varauksetta. Tienšan-vuoristo – nimi merkitsee ”taivaallista vuorta” – luo upeat puitteet kaupungille. Almaty on lisäksi yksi Trans-Siperian radan eteläisen osan pysähdyspaikoista.

Käymme vilkaisemassa kaupungin musiikkimuseota, jonka kokoelmiin kuuluu on yli 1 000 ainutlaatuista soitinta. Kazakstanilaiset ovat hyvin ylpeitä musiikkiperinteestään, ja museossa saa tästä hyvän käsityksen.

Iltapäivällä nousemme Kok Tobe -vuorelle. Köysirata vie meidät mukavasti 1 100 m korkealle Kok Tobelle, samalla voimme nauttia mahtavista näkymistä yli kauniin kaupungin.

 

 

Päivä 3
Almaty. Kazakstanin kansallismuseo ja retki Zaili Alatau -vuorille. Lisämaksullinen retki haukkanäytökseen, sis. illallisen

Aloitamme päivän käymällä Kazakstanin kansallismuseossa, joka on yksi Keski-Aasian suurimmista museoista. Yli 300 000 esineen kokoelma antaa melko laajan johdatuksen Kazakstanin historiaan. Vaikka esineet ja tekstit kuljettavatkin ajatukset entiseen Neuvostoliittoon, museo on silti näkemisen arvoinen.

Lumipeitteinen Zaili Alataun vuoriketju, jonka huiput kohoavat 4 000 metriin, muodostavat näyttävät kehykset Kazakstanin suurimmalle kaupungille. Täällä kulkee Keski-Aasian maantieteellinen rajalinja: loputtomat arot kaupungin pohjoispuolella ja naapurimaan Kirgisian vuoret eteläpuolella.

Ajamme bussilla kansallispuistoon, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä keskustasta. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Medeun jäärata, joka on yksi korkeimmalla sijaitsevista koko maailmassa. Siellä tehtiin neuvostoaikoina useita maailmanennätyksiä. Mäntyjä ja muita havupuita kasvavasta laaksosta vuoret nousevat jyrkkinä ylöspäin. Täällä on laajoja aukeita, joilla kasvaa vuoristokasvillisuutta sekä karuja, paljaita aroja. Korppeja ja himalajankorppikotkia leijailee jäätiköiden yllä ja murmelit kököttävät alas vyöryneiden kivien väleissä. Saatamme hyvinkin nähdä kauriita laiduntamassa vuorenrinteillä.

Iltapäivän lopuksi palaamme bussilla Almatyyn, ja ilta on omaa aikaa. Sinulla on vaihtoehtoisesti mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle. Suuri haukkanäytös on yksi Almatyn erikoisimmista nähtävyyksistä.  Näytöksen aikana pääset tutustumaan satoja vuosia vanhaan taidokkaaseen metsästysmuotoon. (Haukkanäytös ja illallinen eivät sisälly matkan hintaan. Retki varataan ja maksetaan etukäteen).

Päivä 4
Almaty – Saty. Paikallisen perheen vieraana Satyssa ja retki Kaindyjärvelle

Lähdemme hotellista matkatavaroittemme kanssa aamiaisen jälkeen ja suuntaamme Kazakstanin upeaan luontoon. Meitä odottaa neljä päivää maan kaakkoisosassa. Maisemia hallitsevat arot, puoliaavikko ja Tienšan-vuoristo. Koska tieverkosto ei ole kovin kehittynyt maan tässä osassa, matka jatkuu nykyaikaisilla maastoajoneuvoilla, joissa kussakin on tilaa 4–5 matkustajalle.

Syömme lounaan joko matkan varrella tai kun olemme perillä pienessä Satyn kylässä. Majoitumme tänne kahdeksi yöksi, mikä suo meille mahdollisuuden päästä lähelle luontoa sekä paikallisten elämää.
Saty sijaitsee Tienšan-vuoriston juurella ja sitä ympäröivä luonto on tekee vaikutuksen. Täällä käy vain vähän matkailijoita, ja asukkaat ovat ystävällisiä ja suhtautuvat kävijöihin kiinnostuneesti.

Iltapäivällä nousemme maastoautoihin ja lähdemme retkelle Kaindyjärvelle, joka sijaitsee 2 000 metrin korkeudessa. Järvi syntyi maanjäristyksessä vuonna 1911. Iso maansiirtymä peitti rotkon ja metsä jäi veden alle. Järven kylmä vesi on ”säilönyt” puiden rungot ja ne pistävät esiin järven kirkkaasta sinivihreästä vedestä. Teemme kevyen kävelyretken kauniilla alueella ennen paluuta Satyyn.

Päivän päätteeksi nautimme majatalossamme paikallisia erikoisuuksia

Päivä 5
Saty – Kolsay – Saty. Luontoelämyksiä Kolsayjärvillä

Tänään teemana on mahtava luonto. Aamiaisen jälkeen käymme yhdellä kauniista Kolsayjärvistä Kirgisian rajan tuntumassa. Järvi sijaitsee n. 1 800 metrin korkeudessa ja sitä ympäröi korkeita puita kasvava metsä. Eläimistö ja linnusto on rikasta ja vaihtelevaa, ja alueella kasvaa yli 700 kasvilajia, joista 11 harvinaista.

Kävelyretki järvellä kulkee kumpuilevassa maastossa pitkin hyvin merkittyä polkua. Reitin pituus on noin kaksi kilometriä. Matkan varrella pidämme tauon ja nautimme lounaaksi eväät samalla luontoa ihastellen. Olemme melko lähellä Kirgisian rajaa. Täällä näkee usein maakotkia liitelevän maiseman yllä.

Iltapäivä on varattu luonnosta nauttimiseen. Erityisen innokkaille voidaan järjestää ylimääräinen kävelyretki alueella. Illalla syömme majatalossa jälleen hyvin ansaitun illallisen.

Päivä 6
Saty – Charyn-kanjoni – Altyn Emel. Hiekkakivivuoria, Linnalaakso ja saapuminen kansallispuistoon

Jätämme hyvästit Satylle ja otamme kurssin kohti Charyn-kanjonia. Charyn-kanjonissa maisemat ovat vaikuttavat: punaisia hiekkakivivuoria ja eroosion kuluttamia jokilaaksoja sekä puoliaavikkoa. Kanjoni kulkee pitkin Tienšan-vuoristoa ja yli 150 km:n matkan pitkin Charynjokea, joka virtaa syvän kanjonin pohjalla. 

Pysähdymme ihastelemaan tätä upeaa luonnonilmiötä ja katselemme lähemmin aluetta, jota kutsutaan myös nimellä Linnalaakso. Sen hiekkakivivuoret muistuttavat nimittäin muodoltaan linnaa. Teemme helpon ja lyhyen kävelyretken kanjonin pohjalla, jossa pikku tie johdattaa meidät ohi hyvin erikoisten, pystysuorien seinämien ympäröimien kalliomuodostelmien.

Matkalla kansallispuistoon pysähdymme pienessä Shonzhyn kylässä, jossa käymme markkinoilla ja syömme lounaan paikallisen perheen luona.

Iltapäivän päätteeksi saavumme Altyn Emelin kansallispuistoon. Yöpyminen paikallisessa majatalossa.

Päivä 7
Altyn Emelin kansallispuisto – Almaty. Kansallispuistomuseo ja laulavat dyynit

Hyvien yöunien jälkeen on tullut aika katsella lähemmin kansallispuistoa ja sen ainutkertaista luontoa. Puisto voi ylpeillä vaikuttavalla eläimistöllä ja kasvillisuudella. Alueella elää mm. erittäin uhanalaisia saiga-antilooppeja, villiaaseja sekä satoja erilaisia kasvilajeja.

Vierailemme pienessä museossa, joka kertoo Altyn Emelin historiasta. Valtava kansallispuisto kattaa 4.600km2 suuruisen alueen, jonka kaikkiin osiin matkailijalla ei ole mahdollista päästä.

Käymme aavikolla, jossa rantakauraa ja -vehnää kasvavat hiekkadyynit muodostavat erikoisen ilmiön, jota kutsutaan ”laulaviksi dyyneiksi”. Paikalliset nomadit ovat sukupolvien ajan pitäneet aluetta pyhänä, ja myrskytuulen puhaltaessa voi ajoittain kuulla viheltävän äänen, joka vaeltaa Kyshin ja Ulken Kalkanyn vuorijonojen välissä.

Illalla palaamme Almatyyn, jossa ilta on omaa aikaa.

Päivä 8
Almaty - omaa aikaa ja läksiäisillallinen

Nauti päivästä omatoimisesti. Käy jossakin kaupungin monista museoista tai Vihreällä torilla, jolla on mahdollisuus tehdä löytöjä.

Almatyn metroverkkoa on laajennettu, ja nyt laajennustyö on valmis. Kuten kaikissa muissakin entisissä neuvostovaltioissa, metroasemat on koristeltu kauniisti. Mikäli haluat mieluummin rentoutua, Almatyn vanhassa kaupunginosassa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi katsella ohikulkijoita. Jos haluat tehdä pidemmän retken kaupungin ulkopuolelle, suosittelemme vierailua Hunsin etnografisessa kylämuseossa. Hunsissa on mahdollisuus kokea perinteistä nomadielämää, joskin hieman turistisessa muodossa. Mahdollisuudet Almatyssa ja sen ympäristössä ovat loputtomat.

Tapaamme illalla ja syömme yhteisen illallisen.

Päivä 9
Kotimatka Almaty – Helsinki

Suuntaamme varhain aamulla lentokentälle ja saamme mukaan aamiaispaketin hotellista. On kotimatkan aika.

Viininmaistelu ja illallinen (lisämaksullinen retki)

Iltapäivällä sinulla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle viininmaisteluretkelle. Vierailemme viinitila Arbasin liikkeessä Almatyn keskustassa, missä saamme maistella maukkaita viinejä ja kuulla enemmän kazakstanilaisesta viinintuotannosta.

Päivän päätteeksi syömme illallisen ravintola Alashassa, yhdessä Almatyn parhaimmista ravintoloista. Ravintola on rakennettu perinteiseen karavaanien virkistäytymispaikkojen tyylin ja sisustettu mm. itämaisilla matoilla, keraamisilla laatoilla ja vesipiipuilla. Nautimme illallista musiikin ja tanssiesityksen kera.

Hinta 75€/hlö

Minimiosallistujamäärä 10 henkilöä. Retki varataan ja maksetaan etukäteen matkan varaamisen yhteydessä tai myynnistämme ennen matkaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Air Balticin reittilennot Helsinki – Almaty –Helsinki (Riikan kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason  hotellissa Almatyssä (4 yötä)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa paikallisessa majatalossa Satyssä ja Altyn Emelissä (3 yötä)
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2-7
 • illallinen päivinä 2, 4-6 ja 8
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 210€
 • lisämaksullinen haukkanäytös ja illallinen 75€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 40 USD/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Kazakstan

Kazakstan on yhä suhteellisen tuntematon matkakohde eikä kaikkialla ymmärretä tai puhuta englantia. Kazakstanilaiset ovat kuitenkin hyvin ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä, joten hymyn ja elekielen avulla pääsee jo pitkälle.

Yöpymiset

Almaty (hotelli): 4 yötä
Saty (majatalo): 2 yötä
Altyn Emel (majatalo): 1 yö


 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkalla

Yöpyminen majataloissa

Almatyn ulkopuolella asumme yksityisissä majataloissa, joissa standardit eivät vastaa eurooppalaisia. Paikat ovat puhtaita ja siistejä, mutta eivät mitenkään ylellisiä. Huoneet ovat erikokoisia. Vastavuoroisesti saamme oleskella majatalossa rennosti ja saamme ainutlaatuisen tilaisuuden päästä hyvin lähelle paikallisväestöä.

Osassa huoneista on oma kylpyhuone ja wc, osassa kylpyhuone on käytävällä. Huomioithan, että yhden hengen huoneiden wc/kylpyhuone on käytävällä.

Ajomatkat

Päivä 2: n. 20 km
Päivä 3: n. 60 km
Päivä 4: n. 300km
Päivä 5: n. 50 km
Päivä 6: n. 350 km
Päivä 7: n. 260 km
 

Kuljetus

Almatya lukuun ottamatta teemme matkaa nykyaikaisilla maastoajoneuvoilla, sillä tiet eivät sovi bussilla kulkemiseen. Varauduthan siihen, että ajomatkat päivinä 4–7 ovat ajoneuvoissa joihin mahtuu 4-5 hlöä/ajoneuvo. Suomalainen matkanjohtaja vaihtelee paikkaa ajoneuvosta toiseen päivien aikana.
Jokaisen matkan varrella tapahtuvan pysähdyksen ja opastetun kierroksen aikana suomalainen matkanjohtaja on luonnollisesti kaikkien apuna. Kazakstanilainen paikallisopas sekä muutamat autonkuljettajat puhuvat hyvää englantia.

Fyysinen kunto ja matkalle mukaan

Ohjelmassa on kävelyä, ja edellytämme, että osallistujien fyysinen kunto on normaali ja että he pystyvät liikkumaan ilman apuvälineitä.

Koska lämpötilavaihtelut voivat olla suuria, kerrospukeutuminen on suositeltava vaihtoehto. Hyvät vaelluskengät tai lenkkikengät ovat tärkeä matkavaruste. Ota mahdollisuuksien mukaan matkalle myös kiikarit ja esim. kokoontaitettava/teleskooppi-kävelysauva.

Ilmasto

Pääasiassa mannerilmasto, korkeus vaikuttaa paikallisesti. Sää tuntuu leudolta ja miellyttävältä alavilla alueilla. Aroilla sää muistuttaa suomalaista kesää, toisinaan tuulee. Vuoristossa säätä on vaikea ennakoida ja se voi vaihtua nopeasti, mutta yleensä sää on melko vakaa. Vuorilla pilvisyys vaihtelee ja ajoittain sataa.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava kohde Kazakstan on vielä matkailun suhteen kehitysvaiheessa. Kohteissa ei ollut tungosta, hintataso oli vähintäänkin kohtuullinen ja paikallisten suhtautuminen matkailijoihin oli ystävällistä. Toisaalta yksityiskohdissa on hiomista ja kehitettävää, varsinkin Almatyn ulkopuolella. Matkanjärjestäjä voisi ohjeistaa että Kazakstaniin saavuttaessa pitää täyttää maahantulokortti, joka leimataan ja tarvitaan maasta poistuttaessa, AirBaltic ei jaa kortteja koneessa eikä mainitse niiden tarpeesta. Samoin voisi viestiä että AirBalticin lennoilla ei matkaan sisälly mitään tarjoiluja. Tunnin vaihtoaika paluulennolla Riiassa on kovin lyhyt kun tullaan non-Schengen alueelta.
Date published: 2019-10-04
Rated 4 out of 5 by from Ihana Kazakstanin matka takana Palasimme tältä matkalta pari päivää sitten puolisoni ja ystäväpariskunnan kanssa. Matka oli todella elämyksellinen "jeeppimatkoineen, maisemineen, ruokineen jne. . Matkaoppaamme olivat asiansa osaavia ja helposti lähestyttäviä mukavia ihmisiä. Molemmille täysi kymppi ja sylillinen ruusuja! Vähän jäi harmittamaan ettemme voineet käydä Kaindy -järvellä, mutta sääolosuhteillehan ei voi mitään. Kiitos myös jeep-kuljettajalle, aivan mahtava tyyppi, vaikka ei yhteistä kieltä ollutkaan, niin hyvin tultiin toimeen. Kaiken kaikkiaan ikimuistoinen matka.
Date published: 2019-10-04
Rated 4 out of 5 by from Eka Albatrossin reissu Kazakstaniin Osallistuin Albatrossin ensimmäiseen Kazakstanin matkaan. Matka oli huikea luontoelämys. Aikataulut kaipaavat vielä hienosäätöä ja ensimmäinen majatalo pientä hiomista palveluiden suhteen esim. vuodevaatteet ja pyyhkeet huoneisiin. Mutta kokonaisuutena oli hieno reissu. Sopii kohtalaisen fyysisen kunnon omaaville ihmisille, joiden maailma ei kaadu toistuviin aikataulumuutoksiin.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut reissu kaikinpuolin Kaikki kohteet oli mahtavia.
Date published: 2019-09-20
Rated 4 out of 5 by from Loistavat kelit ja maisemat sekä aidosti vieraanvaraiset ihmiset. Sain reissulta sen mitä odotinkin ja missä kelissä. Pientä säätöä aikatauluihin niin senkun paranee. Esim. Tuntia aikaisemmin aamulähdöt niin jäisi aikaa varsinaisille kohteille hieman enemmän.
Date published: 2019-09-25
Rated 4 out of 5 by from Eksotiikkaa ja tuntuvia luontokokemuksia koko matkan ajan. Kiertomatka onnistuu, jos matkalaisilla on hyvä ryhmähenki. Tämä onnistui - paitsi paljon matkustaneiden matkakumppaneiden - myös mahtavan matkanjohtajan ansiosta hienosti. Sää asetti omat ehtonsa, mutta vaikka kaikkea etukäteistiedon mukaan luvattua ei voinutkaan toteuttaa, se ei haitannut. Joustavasta matkaohjelmasta olisi hyvä mainita etukäteen ja perustella se. Matkakohteen vaihteleva ilmasto asettaa vaatetukselle omat ehtonsa, myös siitä olisi hyvä lisätä tietoa. Osallistujissa oli iäkkäitä , joiden kunto oli hyvä, mutta he olivat välillä kovilla. Vaativuus kannattaisi tuoda esitteessä esiin. Tämä matka oli luontomatka, mutta tarjosi myös vaihtelevasti Almatyn kaupunkikulttuuria - hyvä juttu. Jokaiselle oli tarjolla jotain. Koko matkasta syntyi tunne, kuin olisi ollut koko kuukauden reissussa. Elämyksiä oli niin paljon! Matkalle aikoville käsidesit ja maitohappobakteerit mukaan ja varolta vatsalääkkeitä.
Date published: 2019-10-03
Rated 4 out of 5 by from Uusia elämyksiä ! Hieno matka, uusia kokemuksia, paras anti paljon nähneille. Ei sovi liikuntarajoitteisille eikä hienohelmoille. Syyskuun eka matkalla 2019 asialliset oppaat.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from Upea luontokokemus Kazakstan Tulin kotiin eilen 18.9 hienolta Kazakstanin matkalta
Date published: 2019-09-19
 • y_2020, m_8, d_4, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_17
 • loc_fi_FI, sid_KZRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

KZRTR03AFI