Kazakstan ja Kirgisia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kazakstanissa ja Kirgisiassa sinut palkitsevat lukemattomat luonto- ja kulttuurielämykset.

Uutuus

Lähde aktiivimatkalle kahteen maahan, jotka kuuluvat maailmalla vähemmän tunnettuihin matkakohteisiin. Aloitamme kiertomatkan Kazakstanin entisestä pääkaupungista, Almatysta, joka sijaitsee kauniilla paikalla Tienšan-vuoriston juurella. Almatyssa syvennymme Kazakstanin mielenkiintoiseen historiaan ja katselemme paikallisia toreja ja viihtyisiä kävelykatuja. Käymme katsomassa myös Charyn-kanjonin erikoisia punaisia hiekkakivivuoria sekä teemme kävelyretken erään kauniin järven ympäristössä Satyn liepeillä.

Siirrymme naapurimaahan Kirgisiaan, jossa majoitumme entiseen venäläiseen karavaanikaupunkiin Karakoliin. Tapaamme etnisiä paimentolaisia ja saamme käsityksen heidän elämäntavastaan ja kulttuuristaan koskemattomassa vuoristossa. Teemme kevyitä kävelyretkiä laaksoissa kuohuvia jokia seuraillen. Maan pääkaupunki Biškek tarjoaa rentoa kaupunkielämää sekä mahdollisuuden viimeisiin ostoksiin ennen paluutamme Almatyyn, josta lennämme takaisin Helsinkiin.

Kulkuneuvot ja yöpymispaikat eivät ole ylellisiä, mutta kuitenkin mukavia, viehättäviä ja paikallisväritteisiä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta KZT, KGS

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Almaty - kaupunkikierros: mm. Panfilovin puisto, musiikkimuseo ja köysiradalla ylös Kok Tobe -vuorelle
Päivä 3 Almaty – Charyn-kanjoni – Saty - hiekkakivivuoria, Linnalaakso ja saapuminen Satyyn
Päivä 4 Saty – Kolsay – Karakol - luontoelämyksiä Kolsayjärvillä ja saapuminen Kirgisiaan
Päivä 5 Karakol - Jeti Oguz, Prževalski-museo ja kaupunkikierros Karakolissa
Päivä 6 Karakol – Bokonbayevo – Burana – Biškek
Päivä 7 Biškek - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 8 Biškek – Almaty - Zaili Alatau -vuoret, omaa aikaa ja jäähyväisillallinen
Päivä 9 Kotimatka Almaty – Helsinki

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Illalla lähdemme lentäen kohti Kazakstania. Laskeudumme Almatyyn seuraavana aamuna.

Päivä 2
Almaty - kaupunkikierros: mm. Panfilovin puisto, musiikkimuseo ja köysiradalla ylös Kok Tobe -vuorelle

Perille päästyämme ajamme suoraan hotellille, jossa voimme hieman levähtää lentomatkan jälkeen.

Almaty (entinen Alma-Ata), on Kazakstanin suurin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on yli 1,9 miljoonaa. Nimi Almaty voidaan kääntää ”omenien isäksi”, ja alueen ilmasto onkin suotuisa omenien viljelylle. Vuonna 1929 Almatysta tuli pääkaupunki, mutta 1997 pääkaupunki siirrettiin Astanaan. Siirrolle on useita selityksiä. Jotkut väittävät, että syyt olivat geopoliittisia, toiset sanovat, että Almatyn sijainti maan kaakkoiskulmassa oli käytännöllinen.

Panfilovin puisto ja sen tunnettu puukirkko sijaitsevat keskellä Almatya. Sieltä aloitamme päivän kaupunkikierroksen. Puistosta jatkamme kierrosta Almatyn keskustassa: hienoja vanhoja rakennuksia ja leveitä bulevardeja, joita vehreät puut reunustavat. Almatyn asukkaat rakastavat kaupunkiaan varauksetta. Tienšan-vuoristo – nimi merkitsee ”taivaallista vuorta” – luo upeat puitteet kaupungille. Almaty on lisäksi yksi Trans-Siperian radan eteläisen osan pysähdyspaikoista.

Käymme vilkaisemassa myös kaupungin musiikkimuseota, jonka kokoelmiin kuuluu on yli 1 000 ainutlaatuista soitinta. Kazakstanilaiset ovat hyvin ylpeitä musiikkiperinteestään, ja museossa saa tästä hyvän käsityksen. Iltapäivällä nousemme Kok Tobe -vuorelle. Köysirata vie meidät mukavasti 1 100 m korkealle Kok Tobelle, joka on suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa. Vuorelta on mahtavat näkymät yli kauniin kaupungin.

Päivän päätteeksi nautimme illallisen.

Päivä 3
Almaty – Charyn-kanjoni – Saty - hiekkakivivuoria, Linnalaakso ja saapuminen Satyyn

Aamiaisen jälkeen poistumme hotellista ja lähdemme kohti Charyn-kanjonia. Charyn-kanjonissa maisemat ovat vaikuttavat: punaisia hiekkakivivuoria ja eroosion kuluttamia jokilaaksoja sekä puoliaavikkoa. Kanjoni kulkee pitkin Tienšan-vuoristoa ja yli 150 km:n matkan pitkin Charynjokea, joka virtaa syvän kanjonin pohjalla. Jotkut kutsuvat Charyn-kanjonia Coloradon Grand Canyonin kopioksi, mutta seutu on kyllä jotakin hyvin erityistä ja ainutlaatuista.

Pysähdymme ihastelemaan tätä upeaa luonnonilmiötä ja katselemme lähemmin aluetta, jota kutsutaan myös nimellä Linnalaakso. Sen hiekkakivivuoret muistuttavat nimittäin muodoltaan linnaa. Teemme helpon ja lyhyen kävelyretken kanjonin pohjalla, jossa pikku tie johdattaa meidät ohi hyvin erikoisten, pystysuorien seinämien ympäröimien kalliomuodostelmien.

Päivän päätteeksi saavumme perille pieneen Satyn kylään. Majoitumme tänne kahdeksi yöksi, mikä suo meille mahdollisuuden päästä lähelle luontoa sekä paikallisten elämää. Saty sijaitsee Tienšan-vuoriston juurella, ja sitä ympäröivä luonto on tekee varmasti vaikutuksen. Täällä käy vain vähän matkailijoita, ja asukkaat ovat ystävällisiä ja suhtautuvat kävijöihin kiinnostuneesti.

Päivän päätteeksi nautimme majatalossamme illallisen.

Päivä 4
Saty – Kolsay – Karakol - luontoelämyksiä Kolsayjärvillä ja saapuminen Kirgisiaan

Tänään teemana on mahtava luonto. Aamiaisen jälkeen käymme yhdellä kauniista Kolsayjärvistä Kirgisian rajan tuntumassa. Järvi sijaitsee n. 1 800 metrin korkeudessa ja sitä ympäröi korkeita puita kasvava metsä. Eläimistö ja linnusto on rikasta ja vaihtelevaa, ja alueella kasvaa yli 700 kasvilajia, joista 11 harvinaista. Kävelyretki järvellä kulkee kumpuilevassa maastossa pitkin hyvin merkittyä polkua. Reitin pituus on noin kaksi kilometriä. Matkan varrella pidämme tauon ja nautimme lounaaksi eväät samalla luontoa ihastellen.

Mielenkiintoisten elämysten jälkeen suuntaamme Kirgisian rajalle ja sieltä Issyk Kul -järven rannalla sijaitsevaan Karakoliin. Saavumme perille hotelliin vasta illalla ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 5
Karakol - Jeti Oguz, Prževalski-museo ja kaupunkikierros Karakolissa

Aamiaisen jälkeen tiedossa on mielenkiintoinen päivä. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme sijaitsee Jeti Oguzin kylän länsipuolella. Alue tunnetaan parhaiten erikoisesta punaisten hiekkakivikallioiden muodostelmasta. Yksi kalliomuodostelmista on nimeltään Razbitoye Serdtse – Särkynyt sydän. Tunnettu on myös parantola, jossa allekirjoitettiin Venäjän ja Kirgisian välinen riippumattomuussopimus 1991.

Tutustumme alueeseen, minkä jälkeen palaamme Karakoliin (entiseltä nimeltään Prževalski), jossa käymme mm. venäläisestä tutkimusmatkailijasta Nikolai Prževalskista kertovassa museossa. Karakolin keskustassa on myös kaunis ortodoksikirkko. Meillä on lisäksi aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti.

Päivä 6
Karakol – Bokonbayevo – Burana – Biškek

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussiin ja ajamme kohti länttä. Määränpäämme on pääkaupunki Biškek.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on kiinnostava projekti Bokonbayevossa: työpaja, jossa paikalliset naiset valmistavat perinteistä kirgisialaista huopaa, josta tehdään esim. shyrdak-mattoja. Kirgisian paimentolaiset alkoivat käyttää huopaa mattojen yms. valmistuksessa jo antiikin aikoina. Kirgisialaisten mattojen valmistukseen ovat vaikuttaneet mm. elinolot, ilmasto, luonto ja sosiaaliset tekijät. Shyrdak-matoissa käytetään yleensä luonnonvärejä ja erilaisia huopamosaiikkeja. Maton valmistus on aikaa ja vaivaa vievä prosessi, minkä vuoksi maton valmistus kestää 2–6 kk. Shyrdak on kirgiisien kodeissa yksi arvokkaimmista esineistä, ja paimentolaiset käyttävät mattoja yhä jurtissaan. Voit ostaa tuotteita tuliaisiksi tavallista edullisempaan hintaan.

Matka kohti Biškekiä jatkuu kauniin Issyk Kul -järveä seuraillen. Järvellä on syvyyttä yli 650 m ja se on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi.

Parin tunnin kuluttua maisema muuttuu ja siirrymme tyypilliselle arolle. Ajamme pitkin entistä Silkkitietä ja pysähdymme entisessä silkkitiekaupungissa Balasagunissa lähellä Buranaa. Balasagun oli 900-luvulla Karakhanidin dynastian tärkeä pääkaupunki. Matkan varrella näemme aprikoosi- ja mulperipuita kippuraisine oksistoineen. Siellä täällä näkee pieniä muslimien hautapaikkoja.

Saavumme Biškekiin vasta illalla.

Päivä 7
Biškek - kaupunkikierros ja omaa aikaa

Pysyvästi lumipeitteiset Ala-Too-vuoret (korkeimmat huiput ulottuvat yli 4 800 metriin) muodostavat näyttävät kulissit Kirgisian pääkaupungille. Täällä kulkee yksi Keski-Aasian maantieteellisistä jakolinjoista: kaupungin pohjoispuolella avautuu loputon Venäjän aro, eteläpuolella on vuoria niin kauas kuin silmä kantaa.

Biškek on keskiaasialaisittain nuori kaupunki – perustettu 1825 – jonka rakennukset edustavat pääasiassa neuvostotyyliä. Ensivaikutelmaa leimaavat kookkaat hallintorakennukset ja puistot isänmaallisine patsaineen. Kaupungissa on toki myös monia pieniä viehättäviä ukrainalaistyylisiä taloja. Pysäköimme bussin keskustaan ja lähdemme kävelylle: siistejä puistoja, museoita, tavarataloja ja basaareja. Ehdit tutustua kaupunkiin myös omatoimisesti. Kivassa kahvilassa nautitun illallisen jälkeen loppuilta on omaa aikaa.

Päivä 8
Biškek – Almaty - Zaili Alatau -vuoret, omaa aikaa ja jäähyväisillallinen

Aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä Kirgisia ja suunnata takaisin Almatyyn. Reittimme kulkee ohi lumipeitteisen Zaili Alatau -vuoriston, joka muodostaa maantieteellisen jakolinjan Kirgisian ja pohjoisen loputtomien arojen väliin.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Medeun jäärata, joka on yksi maailman korkeimmalla (1691 m) sijaitsevista radoista. Sillä tehtiin – kiitos ohuen ilman – neuvostoaikoina useampia maailmanennätyksiä kuin missään muualla. Mäntyjä ja muita havupuita kasvavasta laaksosta vuoret nousevat jyrkkinä ylöspäin. Täällä on laajoja aukeita, joilla kasvaa vuoristokasvillisuutta sekä karuja, paljaita aroja. Parvi surkeita korppeja ja himalajankorppikotkia leijailee jäätiköiden yllä ja murmelit kököttävät alas vyöryneiden kivien väleissä. Saatamme hyvinkin nähdä kauriita laiduntamassa vuorenrinteillä.

Loppupäivä on aikaa katsella kaunista Almatya omatoimisesti. Käy jossakin kaupungin monista museoista tai Vihreällä torilla, jolla on mahdollisuus tehdä löytöjä. Almatyn metroverkkoa on laajennettu, ja nyt laajennustyö on valmis. Kuten kaikissa muissakin entisissä neuvostovaltioissa, metroasemat on koristeltu kauniisti. Mikäli haluat mieluummin rentoutua, Almatyn vanhassa kaupunginosassa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi katsella ohikulkijoita.

Tapaamme illalla ja nautimme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 9
Kotimatka Almaty – Helsinki

Varhaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme lentokentälle. On aika palata kotiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Almaty –Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (paikallinen luokitus 3 ja 4 tähteä) Almatyssä ja Biškekissä (4 yötä)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa paikallisessa majatalossa Satyssä ja Karakolissa  (3 yötä)
 • täysihoito päivinä 2-8
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 198€
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 40 USD/hlö)
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Keski-Aasia

Keski-Aasia on yhä monille tuntematon matkakohde. Harvassa paikassa puhutaan englantia. Paikalliset ihmiset ovat kuitenkin hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia, joten hymyn ja elekielen avulla pärjää jo mukavasti.

Yöpymiset

Almatyn ja Biškekin ulkopuolella asumme yksityisissä majataloissa, joissa standardit eivät vastaa eurooppalaisia. Huoneet on sisustettu niukasti ja sängyt eivät ole niin mukavia kuin mihin olemme tottuneet. Paikat ovat puhtaita ja siistejä, ja omistajat auttavaisia ja ystävällisiä.

Majapaikat ovat perheomisteisia. Tarjolla on yleensä maittavaa ja tukevaa paikallista ruokaa, jonka talon emäntä on valmistanut. Saat mahdollisuuden viettää aikaa perheen kanssa, ehkä myös naapureiden, koirien, kanojen ja muiden paikallisasukkaiden kanssa.

Osassa huoneista on oma kylpyhuone ja wc, osassa kylpyhuone on käytävällä. Huomaathan, että yhden hengen huoneissa ei yleensä ole omaa kylpyhuonetta.

Ajomatkat

Päivä 2 noin 20 km
Päivä 3 290 km
Päivä 4 210 km
Päivä 5  50 km
Päivä 6  400 km
Päivä 8 240 km

 

Matkalla

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Fyysinen kunto

Ohjelmassa on kävelyä (myös epätasaisessa maastossa). Edellytämme, että osallistujien fyysinen kunto on normaali, ja että he pystyvät liikkumaan omin avuin.

Ilmasto

Pääasiassa mannerilmasto, korkeus vaikuttaa paikallisesti. Sää tuntuu leudolta ja miellyttävältä alavilla alueilla. Aroilla sää muistuttaa suomalaista kesää, toisinaan tuulee. Vuoristossa säätä on vaikea ennakoida ja se voi vaihtua nopeasti, mutta yleensä sää on melko vakaa. Vuorilla pilvisyys vaihtelee ja ajoittain sataa.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja