Kaunis Taalainmaa ja saaristolaistunnelmaa - Ruotsi

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kiertomatka ihastuttavalla Taalainmaalla, Tukholma ja Ruotsin saaristo.

Bussimatka

Tällä bussimatkalla koemme Ruotsin parhaita paloja: Taalainmaan kesäidyllistä saariston tunnelmaan ja yöksi Tukholman sykkeeseen. Matkan tahti on rauhallinen, joten kaikki pysyvät mukana ja ehdimme makustella kokemaamme.

Vierailemme kansainvälisesti arvostettujen taiteilijoiden luona Taalainmaalla, peilailemme itseämme kauniin Siljanjärven pinnasta, nautimme saariston tunnelmasta rannikon pienissä kalastajakylissä ja katselemme komeaa Tukholmaa. Paneudumme Ruotsin kiehtovaan historiaan Uppsalassa ja Salassa käydessämme vaikuttavassa tuomiokirkossa ja yli 600 vuotta vanhoissa käytävissä Salan hopeakaivoksessa. Näemme myös, miten kuuluisia Taalainmaan hevosia valmistetaan.

Yövymme hyvissä 3–4 tähden hotelleissa, nautimme maukasta ruotsalaista ruokaa sekä matkustamme laivalla Ruotsiin ja takaisin Suomeen. Voit liittyä matkalle mukaan myös Turusta!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Bussimatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta SEK

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki – Turku – Tukholma. Lähtö ja yölaivalla Tukholmaan.
Päivä 2
Tukholma - Uppsala – Sundborn – Falun. Uppsalan tuomiokirkko ja vierailu Carl Larssonin Sundbornissa.
Päivä 3
Falun – Rättvik – Nusnäs – Mora – Falun. Siljan, Rättvikin kirkko, Taalainmaan hevoset ja Zorn-museo.
Päivä 4
Falun – Borlänge – Sala – Södertälje. Laulava patsas ja Ruotsin vanhin hopeakaivos.
Päivä 5
Södertalje – Trosa – Tukholma. Trosan saaristolaisidylli ja omaa aikaa.
Päivä 6
Tukholma. Kaupunkikävely ja omaa aikaa.
Päivä 7
Helsinki/Turku.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Turku – Tukholma. Lähtö ja yölaivalla Tukholmaan.

Lähdemme Helsingistä iltapäivällä ja ajamme Turkuun Silja Linen terminaaliin ja laivaan. Majoitumme hytteihin ja sinulla omaa aikaa nauttia merimatkasta ja ohjelmasta laivalla.Voit käydä syömässä laivan monista ravintoloista (ei sisälly matkan hintaan).

Päivän ajomatka yhteensä n. 170 km (lukuun ottamatta laivamatkaa).

Päivä 2
Tukholma - Uppsala – Sundborn – Falun. Uppsalan tuomiokirkko ja vierailu Carl Larssonin Sundbornissa.

Saavumme aikaisin aamulla Tukholmaan ja aamiaisen jälkeen laivalla suuntaamme kohti Uppsalaa, joka sijaitsee n. 40 km pääkaupungista pohjoiseen. Uppsala on Uppsalan läänin pääkaupunki ja Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki. Uppsalan yliopisto, joka on Ruotsin vanhin, perustettiin vuonna 1477. Täällä säilytetään myös Hopearaamattua, jonka väitetään olevan yksi Euroopan vanhimpia kirjoja.

Vanhalla yliopistokaupungilla on suuri historiallinen merkitys. Uppsalassa on paljon nähtävää. Vanhassa Uppsalassa neljän kilometrin päässä nykyisestä keskustasta on kolme isoa viikinkiaikaista hautakumpua. Väitetään, että sinne on haudattu viikingit Aun, Egil ja Adil. Siellä on myös 1100-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko.

Nykyisessä keskustassa seisoo iso tuomiokirkko, jonka rakentaminen aloitettiin 1270-luvulla, mutta joka valmistui vasta yli 200 vuotta myöhemmin. Ruotsin arkkipiispanistuin on vuodesta 1164 lähtien sijainnut
Uppsalassa. Tuomiokirkko on Skandinavian suurin kirkko ja joukko Ruotsin kuninkaita ja muita tunnettuja henkilöitä on haudattu kirkkoon.

Meillä on aikaa nauttia hyvä lounas (ei sisälly matkan hintaan) Uppsalassa ennen kuin suuntaamme kohti pohjoista. Määränpäämme on Sundborn, jonka entisiä asukkaita olivat Carl ja Karin Larsson, Ruotsin tunnetuin taiteilijapari 1800-luvun lopulla. Sundbornin sukutila sijaitsee keskellä kaunista luontoa. On helppo ymmärtää, miksi siitä tuli Carl ja Karin Larssonin lempipaikka heidän pitkän Pariisissa oleskelunsa jälkeen. Pariskunnan kaikki kahdeksan lasta kasvoi täällä. Teemme Sundbornissa opastetun kierroksen ja kuulemme lisää kiinnostavasta avioparista ja heidän taiteellisesta kehityksestään.

Iltapäivällä on aika kääntää bussin nokka kohti Falunia, jossa majoitumme hotelliin. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Illalla kokoonnumme jälleen ja syömme päivällisen yhdessä.

Päivän ajomatka yhteensä n. 270 km.

Päivä 3
Falun – Rättvik – Nusnäs – Mora – Falun. Siljan, Rättvikin kirkko, Taalainmaan hevoset ja Zorn-museo.

Falun on Taalainmaan hallinnollinen keskus ja sen toiseksi suurin kaupunki. Aikaisemmin kaupunki tunnettiin erityisesti kuparikaivoksesta, joka kuitenkin suljettiin vuonna 1992. Nykyään Falunissa on iso yliopisto, jossa on kirjoilla n. 18 000 opiskelijaa. Falunissa järjestetään myös isoja kansainvälisiä hiihtokilpailuja.
Aloitamme päivän hyvällä hotelliaamiaisella. Sitten suuntaamme Siljanjärven kauniiseen luontoon. Järvi, joka on Ruotsin kuudenneksi suurin, syntyi, kun meteoriitti osui maahan yli 370 miljoonaa vuotta sitten. Ajamme kauniiden metsien ja kuvauksellisten kylien läpi, kunnes saavumme pieneen Rättvikin taajamaan, jossa on kaunis keskiaikainen kirkko. Kirkko, joka on peräisin 1300-luvulta, sijaitsee Siljanin rannalla. Kävelemme lenkin alueella ja kuulemme yli 80 tallirakennuksesta, jotka sijaitsevat kirkon välittömässä läheisyydessä.
Jatkamme matkaa lähellä sijaitsevaan Nusnäsin kylään, jossa käymme Nils Olssonin vanhassa verstaassa. Siellä on valmistettu maailmankuuluja Taalainmaan hevosia vuodesta 1928 lähtien. Kauniisti veistetyt ja koristellut hevoset nousivat laajemmin ihmisten tietoisuuteen Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1937 ja ne ovat yhä ruotsalaisen käsityöperinteen kulmakivi. Teemme kierroksen viihtyisissä verstaissa ja kuulemme lisää ilmiöksi nousseista hevosista, joita aikaisemmin käytettiin vain lasten leluina.

Lähellä Nusnäsia sijaitsee Mora, joka on 10 000 asukkaalla Siljanin rannikon suurin kaupunki. Kaupunki tunnetaan nykyään parhaiten Vaasahiihdon päätepisteenä. Hiihtotapahtuma houkuttelee mukaan tuhansia hiihtäjiä.


Moran keskustassa on monta pientä viihtyisää kahvilaa. Kaupungissa on myös Zorngården, jossa taiteilija Anders Zorn ja hänen vaimonsa Emma asuivat Emman kuolemaan (1942) saakka. Rakennus siirtyi Ruotsin valtion omistukseen ja on yhä siinä kunnossa kuin se oli pariskunnan asuessa talossa. Anders Zorn (1860–1920) oli yksi aikansa tunnetuimpia muotokuvamaalareita. Hän sai huomiota erityisesti USA:ssa, jossa hän vieraili kokonaiset seitsemän kertaa. Anders Zorn oli syntynyt Morassa ja siellä hän myös kuoli. Hänen hautansa löytyy yhä paikalliselta hautausmaalta. Käymme Zorn-museossa, jossa on esillä taiteilijan teoksia, ja kuulemme lisää tästä paikallisesta maailmanmiehestä.

Palaamme Faluniin iltapäivän päätteeksi. Nautimme hotellissa hyvän päivällisen ennen kuin on aika vetäytyä yöpuulle pitkän ja intensiivisen päivän jälkeen.

Päivän ajomatka yhteensä n. 195 km.

Päivä 4
Falun – Borlänge – Sala – Södertälje. Laulava patsas ja Ruotsin vanhin hopeakaivos.

On tullut aika siirtyä etelää kohti, tarkemmin sanottuna Borlängeen, joka on ruotsalaisen oopperalaulajan Johan Jonatan Björlingin kotikaupunki. Johan Björling oli 1900-luvun puolivälissä yksi arvostetuimmista oopperalaulajista ja esiintyi usein isoissa oopperataloissa, kuten New Yorkin Metropolitanissa, Lontoon Royal Opera Housessa sekä Milanon La Scalassa. Kun pysähdymme kaupungin pääaukiolla, meille on hyvin selvää, että kaupunki on ylpeä lapsestaan: aukiolla seisoo Jussi Björlingin patsas, joka laulaa Jussin kirkkaalla äänellä joka päivä klo 12 ja 16.

Borlänge oli aikaisemmin tärkeä liikennesolmu Falunin ja Ludvikan välisellä rautatiellä, joka avattiin jo 1875. Rautatie rakennettiin alunperin malmin kuljettamiseen alueen kaivoksista isompiin kaupunkeihin. Maisemassa näkyy yhä merkkejä alueella toimineesta valtavasta teollisuudesta. Jatkamme matkaa kohti Salan hopeakaivosta. Salasta louhittiin hopeaa ja muita jalometalleja lähes 500 vuotta. Kaivoksen kultakausi oli 1500-luvun alussa ja jatkui 1600-luvun puoliväliin saakka, jolloin kaivoksesta louhittiin arvioiden mukaan jopa 5 miljoonaa tonnia kiveä. Tuona ajanjaksona kaivos saavutti enimmäislaajuutensa: se oli lähes 320 m syvä ja yli 700 m pitkä. Nykyään kaivoksessa toimii myös ravintola ja pieni ylellinen hotelli.

(Huomio! Olosuhteet Salan hopeakaivoksessa EIVÄT sovellu liikuntarajoitteisille. Useat portaat voivat olla sekä liukkaita että raskaita kulkea. Matkanjohtaja kertoo kohteessa, miten toimia, mikäli et voi osallistua käyntiin kaivoksella)

Kaivoksen jälkeen jatkamme matkaa Södertäljeen, jossa majoitumme hotelliin ja nautimme hyvin ansaitun päivällisen.

Päivän ajomatka yhteensä n. 250 km.

Päivä 5
Södertalje – Trosa – Tukholma. Trosan saaristolaisidylli ja omaa aikaa.

Hyvän aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Ruotsin saaristoa, tarkemmin sanottuna Trosaan. Trosa houkuttelee kanavillaan, pienillä putiikeillaan ja kahviloillaan sekä historiallisella kävelykierroksellaan, jollaiselle mekin lähdemme.

Trosasta tuli kauppala vuonna 1610. Aloitamme kierroksemme vanhalta raatihuoneelta, jossa nykyään toimii paikallinen matkailuneuvonta. Sieltä lähdemme kohti Trosan vanhinta siltaa, Torgbroenia, ja katselemme lähemmin joitakin monista historiallisista rakennuksista. Katsastamme mm. entisen poliisiaseman, parkitsimon, hotellin ja pienen mukavan sivukadun Punchgrändin, joka oli nimensä mukaisesti paikka, jossa tuotettiin paikallista paloviinaa, Gula Trosaa.

Meillä on aikaa nauttia lounasta (omavalintainen ja -kustanteinen) ennen kuin suuntaamme kohti Tukholmaa. Tukholma on Ruotsin pääkaupunki ja maan kulttuurin, politiikan ja talouden keskus. Kaupunki sijaitsee Itämeren rannalla Södermanlandin ja Uppsalan läänien rajalla. Tukholman saaristossa on noin 24 000 pientä ja suurta saarta, jotka tekevät Tukholmasta erityisen. Tukholman nimi viittaa todennäköisesti tukkipuolustukseen, joka rakennettiin saarien ympärille, joille kaupunki perustettiin 1200-luvulla. Kaikkialla kaupungissa vesi on lähellä.

Majoitumme hotelliin, ja loppuilta on varattu omille seikkailuille. Hotellin lähistöllä on monta pientä mukavaa ravintolaa ja kahvilaa.

Päivän ajomatka yhteensä n. 110 km.

Päivä 6
Tukholma. Kaupunkikävely ja omaa aikaa.

Tänään tutustumme kauniiseen Tukholmaan jalkaisin. Tukholmaa kutsutaan usein Pohjolan Venetsiaksi, sillä Venetsian tapaan sekin on rakennettu saarille, mikä tekee Tukholmasta erityisen kauniin. Riddarholmen ja vanhakaupunki (ruots. Gamla Stan) ovat Tukholman keskus. Täältä Tukholman historia alkoi. Riddarholmenin rakennukset valmistuivat aikana, jolloin Ruotsi oli suurvalta. Kaupungin asukasluku nelinkertaistui 40 vuoden aikana 1600-luvulla. Tuolloin kaupungissa asui noin 40 000 henkeä. Vanhaakaupunkia hallitsee kuninkaanlinna. Nykyinen linna on rakennettu vuonna 1697 palaneen vanhan linnan paikalle. Nicodemus Tessin nuorempi ja Carl Hårleman toimivat sen arkkitehteinä ja kutsuivat ison joukon ulkomaalaisia taiteilijoita erityisesti Ranskasta koristelemaan linnaa. Tästä syystä linnasta löytyy monia tyylisuuntia. Hyvin säilynyt keskiaikainen kaupungin sydän sijaitsee omalla saarellaan keskellä nykyistä kaupunkia ja on yksi Tukholman tärkeimmistä nähtävyyksistä. Täällä Tukholma perustettiin vuonna 1252. Täällä sijaitsee mahtava kuninkaanlinna, Suurkirkko ja Riddarholmin kirkko, mutta yhtä kiinnostavia ovat myös pienet kujat. Muita nähtävyyksiä ovat kaupungintalo, Globen, Kuninkaallinen draamateatteri eli Dramaten, ooppera, Vasa-museo ja valtiopäivätalo.

Katselemme vanhaakaupunkia ja sen kapeita, kiemurtelevia katuja. Kävelemme mukulakivipäällysteisiä Gråmunkegrändiä ja Sven Vintappers Grändiä pitkin ja aistimme historiallista tunnelmaa. Näemme Tukholman perustajan Birger Jarlin patsaan kaupunginosassa, jossa tyylikkäät bistrot tarjoilevat modernia pohjoismaista ruokaa.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille – ja Ruotsin pääkaupungilla on paljon tarjottavaa. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä, mutta moni haluaa tehdä vielä viimeiset ostokset. Käy vaikka NK:lla, Nordiska Kompagnietilla, jossa voi helposti viettää useita tunteja. Mall of Scandinaviassa on suurempi valikoima: 174 liikettä ja 44 ravintolaa. Östermalmin kauppahalli on ruoanystävän mekka, josta voi ostaa syötäviä tuliaisia. Pidä mielessä, että niiden tulee säilyä vuorokausi ilman jääkaappia. Pienet ruokapaikat tarjoilevat lounasta ja toki voit ostaa vain kanelipullan ja kahvin.

Iltapäivän lopussa kokoonnumme ja lähdemme kohti satamaa ja Silja Linen terminaalia. Laivalla majoitumme hytteihin ja voit nauttia merimatkasta sekä maisemista omaan tahtiin. (Illallinen ei sisälly matkan hintaan).

Päivä 7
Helsinki/Turku.

Saavumme Helsinkiin tai Turkuun (riippuen lähtöpäivästä) varhain aamulla. Syömme aamaisen laivalla.

Lähdöillä 22.5. ja 13.6. laivamatka on Tukholma - Helsinki. Mikäli liityt matkaan mukaan Turusta menomatkalla, vie bussimme sinut takaisin Turkuun, jonne saavut puolilta päivin. Helsingissä bussi vie ryhmän Kiasman viereiselle tilausajopysäkille, josta matka alkoi.

Lähtö 15.8. laivamatka on Tukholma - Turku. Bussi vie meidät takaisin Helsinkiin ja matka päättyy.


Päivän ajomatka yhteensä n. 170 km (lukuun ottamatta laivamatkaa).

Bussimatka

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Mukana Albatrosin osaavat matkanjohtajat ja saat hienoja elämyksiä parhaaseen Albatros-tyyliin. Lomasi alkaa siitä hetkestä, kun nouset bussiin.

Millaisia bussit ovat?

Käytämme moderneja busseja, joissa on miellyttävä matkustaa.

Kaikissa busseissa on säädettävät istuimet, turvavyöt, jalkatuet, ilmastointi, wc, tv,  puhelimen ja tabletin latausmahdollisuus. Kaikki bussit ovat savuttomia.

Istumapaikan varaaminen

Noudatamme paikkojen jaossa saapumisjärjestystä ja täytämme bussin edestä taakse. Voit varata paikan tietyiltä riveiltä matkaa varatessasi tai viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Etukäteen varattu paikka ei koske mahdollisia liittymäbusseja.

Mikäli haluat varata paikan etukäteen:

Paikka riveiltä 1,2,7,8,9: 12€/hlö

Paikka muilta riveiltä etukäteen varattuna: 8€/hlö

Varaamattomat istumapaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, alkaen bussin etuosasta.

Paikan voi varata vain koko matkalle – ei vain osalle matkaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Bussi - ja laivamatkat ohjelman mukaan
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä alakannella (kat. E, ei ikkunaa) 
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa 3-4 tähden hotelleissa
 • Aamiaiset pvät 2-7
 • Illallinen pvät 2-4
 • Retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen/hytin lisämaksu
 • Hyttiluokan korotus kahden hengen ikkunallinen ulkohytti 50€/hlö ja yhden hengen ikkunallinen ulkohytti 100€/hlö menopaluu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Majoitus

Hotellit ovat hyvätasoisia (3–4 tähteä) ja sijaitsevat hyvällä paikalla. 

Hotellimme (tai vastaavat):

Falun: First Grand Falun 2 yötä

Södertälje: Quality Park 1 yö

Tukholma: Elite Palace 1 yö

 

Silja Linen laivalla perushintainen hytti (E-kat)  sijaitsee alakannella ja osassa hyttejä voi kuulua moottorin äänet. Hyteissä ei ole ikkunoita. Mikäli haluat korottaa hyttiluokkaa lisämaksusta (ulkohytti) on se mahdollista varaustilanteen mukaan. Varauspyynnöt tehtävä viimeistään 30 pv ennen matkan lähtopäivää.

Silja Line

Meno- ja paluumatkalla yövymme standardihyteissä (E-hytti): Ikkunaton sisähytti (9 m²) 2–4 henkilölle. Kaikissa hyteissä on WC, suihku ja televisio. Hytin sijainnin vuoksi hyttiin saattaa kantautua melua.

Bussi

Matkustamme neljän tähden turistibusseilla, joissa on 220 V:n pistorasia, jotta voit ladata puhelinta ja tietokonetta. Kaikissa busseissamme on turvavyöt sekä ilmastointi, keittiö ja wc. Matkan aikana bussista voi ostaa kylmää juotavaa, kahvia ja teetä.

Osallistujan terveys

Ei rankkoja kävelyretkiä – paikkoihin on lyhyt matka bussista. Tälle matkalle osallistujien tulee olla peruskunnossa ja pystyä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Varsinkin kaupunkikävelyillä on mukulakivikatuja ja kapeita katuja, joten hyvät jalkineet ovat tärkeät.

Salan hopeakaivoksella on paljon portaita ja ne voivat olla myös kosteudesta liukkaita. Mikäli et voi osallistua retkelle, voit odotella kaivoksen ulkopuolella. 

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Sää

Olemme valinneet matka-ajankohdaksi kevään ja kesän, jolloin on mukava matkustaa päivänvalossa ja luonto on kukassa.

Emme luonnollisestikaan voi päättää lämpötilasta tai sademäärästä, mistä syystä suosittelemme aina pitämään sääennusteita silmällä ennen matkaa ja pakkaamaan sen mukaisesti. Ihan kuten Suomessakin, naapurimaassa voi sataa kesälläkin.

Kerta se on ensimmäinenkin!

Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa olemme tehneet matkan aikaisemmin, keskustelleet paikallisten kanssa, kokeilleet eri reittejä, testanneet pieniä ravintoloita ja hioneet yksityiskohtia, jokaiseen matkaan tulee tien päällä muutoksia. Toivommekin, että uteliaat ja paljon matkustaneet asiakkaamme ymmärtävät, etteivät asiat aina mene niin kuin oletetaan. 

Lähtö- ja paluuajat

Lähtö- ja paluuajat

Bussiinnousupaikat ja -ajat  
Tapaaminen ja lähtö: Nykytaiteen museo Kiasman vieressä oleva tilausliikennepysäkki, Helsinki klo 16.30
Tulethan ajoissa pysäkille.
Ajo Turkuun Silja Linen terminaaliin, saapuminen n. klo 18.30

Mikäli tulet matkalle mukaan Turusta, bussi pysäköi Silja Linen turistibussien parkkialueelle terminaalin viereen n klo 18.30

Kotiinpaluu 16.5. ja 13.6.
Saapuminen Helsinkiin Silja Linen terminaaliin klo 10.30.

Turusta lähtijät jatkavat matkaa Turkuun bussilla, jonne saapuminen n. klo 13.00 (ei matkanjohtajaa).

Kotiinpaluu 15.8.
Saapuminen Turkuun, Silja Linen terminaali klo 07.00.
Paluu bussilla Helsinkiin Nykytaiteen museo Kiasman tilausliikenteen pysäkille n. klo 09.15

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Arvio Taalainmaa Matkasta on kulunut nyt sen verran kauan, että on kerennyt makustella kokemusta. 1. Matka oli aivan liian pitkä siihen nähden mitä se sisälsi. Turhaa venyttelyä ja haahuilua ilman sen kummempaa ohjelmaa. Viimeinen yöpyminen Tukholmassa oli turha. Olisimme vallan hyvin kerinneet perjantain iltalaivalla Turkuun. 2. Opastetut kierrokset taiteilijakodeissa ja hopeakaivoksessa olivat hyviä. Ne kannattee ehdottomasti säilyttää matkassa. Tosin taas esim. Jussi B. patsaslaulun odottaminen toista tuntia Borlängessä aivan turha. Youtube-kanava riittää. 3. Hotellit olivat siistejä ja tarjolla oli maittavat aamupalat. 4. Opas ei ollut kartalla asioista. Turhaa jaarittelua oli paljon ja eksaktien aikataulujen saaminen hukkui jaarittelujen keskelle. Asioita ei sovittu kerralla loppuun asti.
Date published: 2022-09-06
Rated 3 out of 5 by from KOHTUULLINEN MATKA Olin matkalla 15-21.8.2022. Hyvät arvioinnit osaavalle,kärsivälliselle ja miellyttävälle oppaalle,joka teki parhaansa ongelmien ratkaisemiseksi.Matkan sisältö oli monipuolinen,näki paljon upeita maisemia ja kohteita mutta aikataulutus oli parin viimeisen päivän osalta ontuvaa, siis ohjelmankin osalta. Bussi ja kuljettaja olivat erinomaisia,kiitos myös heille ja samoin oppaalle.Jatkossa vaatii ohjelman hiomista vielä.Iloinen olen siitä,että pitkän koronavaiheen jälkeen pääsi matkalle ja se toteutui kohtuullisesti ja turvallisesti.Jotakin ongelmaa oli ollut matkayhtiön taholta informaatiossa mutta "kaverini" OVAT EHKÄ ANTANEET SIITÄ PALAUTETTA.
Date published: 2022-08-30
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka. Matka oli kyllä ihan hyvä,mutta ajoitukset olivat vähän pielessä. Mielenkiintoisemmat kohteet (Larssonin koti ja Zorn museo) katsottiin juosten ja jossain linnanpuistossa istuttiin kaksi tuntia. Myös ruokailuuun ei ollut selkeitä aikoja ja välillä varsinkinkin lounaat jäivät väliin. Ehkä pieni ajoitusten tarkistus auttaisi tässä,koska matkustajat olivat selkeästi eläkeikäisiä ja usealla oli diabetes.
Date published: 2022-08-27
Rated 3 out of 5 by from Sisältö aika hyvä,varsinkin Falun ja Mora ok.Muuten hieman parannettavaa. Matkan järjestely ja siirtyminen paikasta toiseen sujui hyvin.Matkakohteista Upsala,Falun ja Mora mielenkiintoisia.Liikaa odottelua ja"luppoaikaa".Matkaa voisi lyhentää päivällä Falunista Borlängen kautta Tukholmaan tai valita uusi reitti esim.Falun,Borlänge,Eskistu- na.Strängnäsissä Gripholmin linna
Date published: 2022-08-26
Rated 4 out of 5 by from Kohtalainen matka Olisin halunnut heti matkan alussa kirjalliset päiväohjelmat. Esimerkiksi Larssonin kotimuseossa olisin toivonut suomenkielistä tulkkausta. Hopeakaivos hyvä kohde.
Date published: 2022-08-25
Rated 3 out of 5 by from Taalainmaa Olen matkustellut eläkkeellä ollessanikin usein, mutta tämä matka ei vastannut odotuksiani ohjelman ja käyntikohteiden osalta. Kohteita oli vähän seitsemän päivän matkalle.
Date published: 2022-08-24
Rated 4 out of 5 by from Taalainmaa tuli tutuksi. Elokuun Taalainmaankierros oli kiinnostava tutustumismatka yhteen osaan Ruotsista ja sen historiasta.
Date published: 2022-08-22
Rated 3 out of 5 by from Matkalla hyviä kohteita Olin melko tyytyväinen
Date published: 2022-06-30
 • y_2023, m_5, d_29, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_SEBUS10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja