Kauneinta Etelä-Afrikkaa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ihastuttavat Garden Route ja Panorama Route-näköalareitit, safareita Krugerin kansallispuistossa, viinitilojen viehkeyttä ja kulttuuria upeassa Kapkaupungissa.

Tällä matkalla pääset tutustumaan Etelä-Afrikan parhaisiin paloihin. Näemme upeita maisemia Panorama Routella, lähdemme safarille elefanttien, leijonien, leopardien ja sarvikuonojen pariin Krugerin kansallispuistoon ja grillaamme Afrikan taivaan alla.

Ajamme vehreällä Garden Routella, risteilemme laguuneilla, tutustumme Tsitsikamman kansallispuiston ikivanhaan metsään ja vaikuttavaan lintulajien kirjoon, seikkailemme tippukiviluolissa ja nautimme Etelä-Afrikan vaihtelevasta luonnosta matkalla Kapkaupunkiin. Täällä meitä odottaa muun muassa veneretki Hyväntoivonniemelle.

Matkan päätteeksi sinulla on aikaa Kapkaupungissa, jotta voit rauhassa nauttia kaupungin erinomaisista ostos- ja ravintolamahdollisuuksista.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Johannesburg
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin, bussilla Graskopiin
Päivä 3 Panorama Route – God’s Window – Blyde River Canyon
Päivä 4 Safari Krugerin kansallispuistossa – grilli-illallinen avoimen taivaan alla
Päivä 5 Safari Krugerin kansallispuistossa
Päivä 6 Krugerin kansallispuisto, bussilla Zebra Country Lodgeen
Päivä 7 Zebra Country Lodge – Port Elizabeth – Tsitsikamman kansallispuisto – Plettenberg Bay/Knysna
Päivä 8 Knysnan laguuni
Päivä 9 Knysna – kokopäiväretki Garden Routea pitkin Oudtshoorniin
Päivä 10 Oudtshoorn – Kapkaupunki – viinitiloja ja viininmaistelua
Päivä 11 Kapkaupunki – omaa aikaa
Päivä 12 Kapkaupunki – Hyväntoivonniemi
Päivä 13 Kapkaupunki – kotimatka
Päivä 14 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.798€
Helsinki
2.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Suuntaamme Helsingistä kohti Etelä-Afrikkaa.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin, bussilla Graskopiin

Saavumme Johannesburgiin aamulla. Meillä on pitkä päivä edessä, mutta maisemat ovat matkan varrella vaihtelevia. Jätettyämme Johannesburgin taaksemme maisemat muuttuvat viljellyistä pelloista jyrkiksi kalliomuodostelmiksi ja afrikkalaiseksi savanniksi. Ajamme Dullstroomiin ja jatkamme Long Tom Passin läpi. Bussimatka kestää noin 5–7 tuntia, riippuen pysähdyksistä matkan varrella.

Saavuttuamme hotelliin on aikaa rentoutua. Nautimme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3
Panorama Route – God’s Window – Blyde River Canyon

Hotellilta matka jatkuu kohti Mpumalangan itäosia. Ajamme pitkin Panorama Routen vuoristoisia ja kiemuraisia teitä. Maisemat ovat upeat.

God’ s Window on näköalapaikka, jota voi hyvällä syyllä pitää yhtenä maailman kauneimmista paikoista. Kirkkaalla säällä täältä avautuu satumainen näkymä Iowveldin savannille. Vierailukohteitamme ovat myös Three Rondavels ja Bourke’s Luck Potholes, jotka edustavat ainutlaatuista kalliomaisemaa, johon voimakkaasti virtaavat joet ovat poranneet syviä, sylinterinmuotoisia aukkoja.

Pysähdymme Blyde River Canyonissa, joka muistuttaa kovasti Grand Canyonia, tosin mittakaava on pienempi. Vuoristoalueen maisemat ovat mahtavat. Vuorilla on aamuisin usein sumua, joka hälvenee päivän edetessä.

Päivä 4
Safari Krugerin kansallispuistossa – grilli-illallinen avoimen taivaan alla

Kruger on Etelä-Afrikan suurin kansallispuisto ja samalla yksi maailman tärkeimmistä uhanalaisten eläinten ja kasvien rauhoitusalueista. Kansallispuisto kattaa suuren, noin 20 000 km2 kokoisen alueen. Ajamme leiristämme kansallispuistoon ja jo tällä lyhyellä ajomatkalla voimme selvästi huomata eron ilmastossa: ylängöllä on kuivempaa ja kylmempää, tasangolla taas kosteampaa ja lämpimämpää.

Majoitumme Krugerin kansallispuiston kupeeseen. Puistossa on monta erityyppistä savannia, joten nähtävää riittää monelle päivälle. Näemme villieläimiä lähietäisyydeltä, sillä pääsemme avoimilla maastoautoilla aivan juomapaikkojen ja tarkkailupaikkojen viereen. Puistossa asuu 132 nisäkäslajia, 438 lintulajia ja 104 erilaista matelijaa. Eri kasvilajejakin on jopa noin 1771, joista 357 on erilaisia puita ja pensaita. Krugerin kansallispuistossa vierailijoilla on rajoitettu pääsy puiston eri osiin, koska suurin osa puistosta on ainoastaan eläinten käytössä. Eläimet ovat vuosien varrella sopeutuneet autoihin ja vierailijoihin, joten norsut, kirahvit ja antiloopit uskaltavat usein tulla pysäköityjen autojen läheisyyteen. Lauma leijonia tai pari gepardia saattavat joskus seistä keskellä tietä ja estää ajoneuvon etenemisen.

Eläimillä on erinomaiset edellytykset elää pitkä elämä Krugerin suurella suojelualueella, mutta matkailun vaikutus on nähtävissä myös täällä. Krugerin kansallispuistossa asuvat leijonat ovat erikoistuneet metsästämään kirahveja asfaltoiduilla teillä, joilla saaliseläinten kovat kaviot lipsuvat ja niistä tulee siksi helppo saalis leijonille. Villissä luonnossa asuvat leijonat eivät juuri syö kirahveja, mutta kansallispuistossa niiden ruokavaliosta lähes puolet muodostuu nimenomaan kirahveista. Jos meillä on onnea matkassa, näemme ehkä ”The Big Five”-viisikon; eli norsun, sarvikuonon, puhvelin, leijonan ja leopardin. Kaikkia viittä eläintä on mahdollista nähdä Krugerin kansallispuistossa mutta eläinten määrä vaihtelee.

Puistossa kasvillisuus on tiheää touko-kesäkuussa, jonka jälkeen kuivuus ja polttava aurinko hiljalleen muuttavat maisemat karuiksi. Sadekauden aikana luonto puhkeaa kukkaan, mutta villieläimiä on vaikeampi havaita. Karujen kuivien kausien aikana eläimet eivät pysty piiloutumaan tiheään kasvistoon ja niitä on siksi helpompi nähdä.

Vietämme koko päivän safarilla suojelualueella ja otamme lounaspaketit mukaamme hotellista. Päivä on varmasti jännittävä ja mieleenpainuva. Kunnioitus valtaa mielen, kun on muutaman metrin päässä valtavasta norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista.

Iltapäivällä voit rentoutua ja polskia hotellin uima-altaassa tai palata safaripäivän tapahtumiin kahvikupin äärellä hotellin ravintolassa. Illalla tapaamme ”boma braain” merkeissä, eli nautimme avotulella valmistetun illallisen yhdessä tähtitaivaan alla.

Päivä 5
Safari Krugerin kansallispuistossa

Jatkamme tänään siitä, mihin eilisen safaripäivän aikana jäimme. Lähdemme tutkimaan niitä kansallispuiston osia, joissa emme ole vielä ehtineet käydä. Puistoviranomaiset suojelevat eläimiä ja rajoittavat siksi pääsyä puiston eri osiin, joten suuntaamme niihin osiin puistoa, jonne kunakin päivänä on lupa ajaa. Teemme safarin aikaisin aamulla, joten otathan lämpimän puseron tai takin mukaan.

Aamuisen safarimme jälkeen loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 6
Krugerin kansallispuisto, bussilla Zebra Country Lodgeen
Lähdemme kohti Albatrosin omaa leiriä, Zebra Country Lodgea, joka sijaitsee Pretorian lähellä. Pysähdymme bussimatkan aikana lounaalle. Saavuttuamme leiriin iltapäivällä on loppupäivä omaa aikaa. Syömme illallisen yhdessä.
Päivä 7
Zebra Country Lodge – Port Elizabeth – Tsitsikamman kansallispuisto – Plettenberg Bay/Knysna
Heitämme hyvästit Zebra Country Lodgelle ja ajamme takaisin Johannesburgiin, josta lennämme Port Elizabethiin. Ajamme Port Elizabethista läpi kauniiden maisemien Tsitsikamman kansallispuistoon, joka tunnetaan erityisesti rikkaasta linnustostaan, harvinaisista kotoperäisistä kasveistaan ja kauniista mutta karusta rannikostaan. Lyhyen kävelyretken jälkeen, jonka aikana ylitämme mm. Storms River Mouthin pitkin riippusiltaa, jatkamme matkaa Natures Valleyn kautta Plettenberg Bayhin/Knysnaan, jossa majoitumme hotelliimme.
Päivä 8
Knysnan laguuni
Nousemme veneen kyytiin ja suuntaamme laguunien halki kohti valtavia hiekkakivimuodostelmia, jotka tunnetaan nimellä The Heads. Veneretken jälkeen kirjoittaudumme sisään hotelliimme, jonka jälkeen meillä on aikaa tutustua Knysnan viehättävään rannikkokaupunkiin. Pääkadun varrella on useita ravintoloita, joissa voimme nauttia illallisen (omakustanteinen).
Päivä 9
Knysna – kokopäiväretki Garden Routea pitkin Oudtshoorniin

Päivän retkiohjelma vie meidät keskelle kaunista luontoa, jota hallitsevat rinteet, vehreät vuoret ja laguunit. Näemme Garden Routen varrella muutamia perinteikkäitä nähtävyyksiä: Cango Cavesin tippukiviluolat ja vuonna 1847 perustetun ”strutsikaupunki” Oudtshoornin, jossa vierailemme strutsifarmilla.

Oudtshoornin alue osoittautui erinomaiseksi alueeksi strutsien kasvattamiselle. Strutsinsulat olivat olennainen osa viktoriaanisen ja edvardiaanisen aikakauden muotia ja sulille oli valtava kysyntä. Oudtshoornin kaupunki on ollut merkittävä strutsinkasvatuskeskus jo yli 40 vuotta. Tänä päivänä strutsifarmien tuotteisiin kuuluvat myös strutsinmunat, nahka ja liha.

Anatomiansa vuoksi strutsit syövät muun muassa kiviä ruuansulatuksen edistämiseen. Tavan kehittymisen tai kenties pelkän mielenkiinnon vuoksi eläimet ovat kuitenkin tottuneet syömään myös kaikkea muuta, kuten sytytystulppia ja hylsyjä. Pidä siis hatusta, aurinkolaseista ja muista esineistä tiukasti kiinni, etteivät ne päädy strutsin vatsalaukun täytteeksi.

Swartbergin vuoriston juurella sijaitsevat Cango Cavesin tippukiviluolat kuuluvat valtavaan luolaverkostoon, joka muodostuu useista maanalaisista kammioista ja käytävistä. Joidenkin tippukivimuodostelmien uskotaan olevan yli 150 000 vuotta vanhoja. Luolaverkostosta löydettyjen kalliomaalausten ja kivityökalujen perusteella tutkijat ovat voineet todistaa, että alueella on ollut asutusta jo noin 15 000 vuotta sitten.

Yövymme Oudtshoornissa.

Päivä 10
Oudtshoorn – Kapkaupunki – viinitiloja ja viininmaistelua
Lähdemme ajamaan kohti Kapkaupunkia. Pysähdymme parilla viinitilalla, joilla maistelemme alueen mainioita viinejä. Nautimme lounaan yhdellä viinitiloista.
Päivä 11
Kapkaupunki – omaa aikaa

Sinulla on koko päivä omaa aikaa tutustua Kapkaupunkiin. Voimme suositella retkeä esimerkiksi Pöytävuorelle, Kapkaupungin maamerkille. Aamu on paras aika käynnille, sillä sää on tällöin usein kirkas.

Voit myös lähteä englanninkieliselle kierrokselle vankilasaarelle Robben Islandille, jossa Nelson Mandela oli vangittuna yhteensä 27 vuotta. Vankila suljettiin 1991 ja siitä tehtiin museo. Saari on Unescon maailmanperintökohde. Saari sijaitsee Kapkaupungin edustalla ja kovalla merenkäynnillä sinne on vaikea päästä. Varaudu siis myös siihen, että retki voi huonon sään takia peruuntua. Robben Islandin retki ei sisälly matkan hintaan mutta matkanjohtaja auttaa kohteessa lippujen hankkimisessa halukkaille.

Iltapäivällä voit kulkea vaikkapa kuuluisalla Greenmarket-aukiolla ja tehdä ostoksia lukemattomista kojuista, jotka myyvät mm. kankaita ja käsitöitä. Illalliselle on mukava siirtyä Victoria & Alfred Waterfrontiin, jossa on runsaasti erilaisia ja eritasoisia ravintoloita.

Matkanjohtaja antaa mielellään lisävinkkejä sekä järjestää halukkaille yhteisen pienen kävelykierroksen kaupungin keskustassa.

Päivä 12
Kapkaupunki – Hyväntoivonniemi

Tänään tutustumme 75 kilometriä pitkään Kapin niemimahan (englanniksi Cape Peninsula). Ajamme korkealla kallioisella niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa pääsemme lähelle ja kallioilla lekottelevia hylkeitä. Ajamme Chapman`s Peakin näköalapaikan kautta Simon's Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa. Lyhyen ajomatkan jälkeen saavumme Cape of the Good Hope Nature Reserve -suojelualueelle, joka kattaa 7680 hektaarin kokoisen alueen. Täällä voit ihailla upeita rannikkomaisemia ja nähdä eri antilooppilajeja, kuten hirviantilooppeja, hyppyantilooppeja ja gnuita, sekä strutseja ja paviaaneja.

Syömme lounaan retken aikana paikallisessa ravintolassa.

Pienen ajomatkan jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen liki 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle.

Hyväntoivonniemen kärjessä nautimme Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta. Vedämme keuhkot täyteen meri-ilmaa, minkä jälkeen suunnistamme takaisin Kapkaupunkiin. Syömme illallisen yhdessä.

Päivä 13
Kapkaupunki – kotimatka
Sinulla on vielä omaa aikaa Kapkaupungissa ennen kuin suuntaamme lentokentälle ja lennämme takaisin Helsinkiin.
Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki-Johannesburg/Kapkaupunki-Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • reittilento Johannesburg – Port Elizabeth turistiluokassa
 • majoitus 11 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 4, 5, 10 ja 12 (osa lounaspaketteja)
 • illallinen päivinä 2, 4, 6, 9 ja 12
 • kuljetukset, retket, safarit ja puistojen sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 80€/hlö)
 • lisäretket

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passivaatimukset ja matkatavarat

• Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.
• Passin on oltava koneellisesti luettava.

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Yöpymiset

Blyde Canyon 1 yö
Krugerin kansallispuiston kupeessa 3
Zebra Country Lodge 1
Garden Routen alue 2
Oudtshoornin alue 1
Kapkaupunki 3

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Blyde Canyon - http://www.foreverblydecanyon.co.za/

Hotel Numbi Garden & Suites - http://www.hotelnumbi.co.za/

Zebra Coutry Lodge - http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/zebra-country-lodge/

Garden Court Mossel Bay - https://www.tsogosun.com/garden-court-mossel-bay

Swartberg Country Manor - http://swartbergmanor.co.za/

Cape Sun Hotel, Kapkaupunki - https://www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

2020 lähtöpäivillä hotellit ovat nämä tai vastaavat

Graskop Hotel - www.graskophotel.co.za

Sanbonani - http://sanbonani.com

Bush Lodge -  http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/zebra-country-lodge/

Graywood - www.logcollectionhotels.co.za

Swartberg - http://swartbergmanor.co.za/

Cape Sun -https://www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

 

Safarit ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää, lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Auringon laskiessa lämpötila laskee jälleen nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Ota mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi vaatetuksessa hillittyjä värejä.

Maastoautoja kuljettavat kokeneet paikalliset rangerit. Albatrosin suomalainen matkanjohtaja on aina mukana yhdessä autoista.

Maastoautoissa on avattava kattosuojus ja avoimet sivustat (ei ikkunalaseja). Autoihin noustaan ja kyydistä poistutaan jyrkähköjä askelmia pitkin. 

Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla ja niitä kunnioittaen. Safariajeluiden reitti ja aikataulut voivat vaihdella sään ja eläinten liikkumisen mukaan. Rangerit aina viime kädessä päättävät päivän safariohjelman.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin/luonto-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Sää ja ilmasto

Tammi-helmikuussa Etelä-Afrikassa on kesä. Esim. Kapkaupungissa päivän ylin lämpötila on noin +26C ja keskilämpötila +21-22C.

Tarkemman sääennusteen voit katsoa lähempänä matkaa, esim. www.foreca.fi

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 848/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1348€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen -
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.798€
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rated 4 out of 5 by from BIG FIVE on nyt nähty Matka oli monipuolinen ja antoi erinomaisen kuvan Etelä-Afrikasta. Varsinkin opas Elisa Heilala oli erinomainen ja hyvä tyyppi kaiken lisäksi. Paikallinen opas ISH (mikä lie oikea nimi) oli asiantunteva ja avulias. Knysnan "risteily" oli ihan turha. Aihe toki kiinnostava, mutta toteutus oli huono. Tippien jatkuva makselu jurppi, Vietnamin matkalla opas sai 60 euroa ja maksoi sillä kaikki, joten ei tarvinnut joka paikassa katsoa, onko sopivaa rahaa niin kuin nyt Afrikassa. Etukäteisinformaatio sanoi, että ota 80€ mukaasi. Toki ymmärsin, mistä johtui, kun kuulin, että joku opas oli käärinyt rahat itselleen. Mutta jotenkin juohevammin voisi asian järjestää.
Date published: 2018-02-13
Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu, paljon nähtävää Palasimme juuri matkalta. Hieno kokemus, vastasi odotuksia ja etukäteen annettua matkaohjelmaa. Erinomaiset oppaat, tietoa saatiin paljon. Kaikki hoitui sujuvasti, ei mitään kämmejä tai takapakkeja. Ainut hieman harmittava asia oli edestakaisin ajaminen Garden Routilla, mikä johtui siitä että alkuperäinen hotellivaraus ei pitänyt, koska hotelli oli palanut - ja sille ei tietysti kukaan mitään mahtanut. Sopivan kokoinen ryhmä, kiva porukka. Reissu on kokonaisuudessaan aika tiivis, aikaisia aamuherätyksiä ja yölennot molempiin suuntiin - kannattaa siis lähteä levänneenä matkaan. Mutta matka on niin kiehtova ja tapahtumarikas, ettei väsymys ehdi vaivata.
Date published: 2018-02-19
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja mielenkiintoinen retki Päiväretkillä tutustuimme monipuoliseen Etelä-Afrikkaan, sen luontoon ja eläimiin. Krugerissa koimme lapsenkaltaista iloa, kun löysimme villieläimiä ja niitä löytyikin enemmän kuin osasimme odottaa. Pingviinit ihastuttivat Simon's Townissa. Retket olivat vaihtelevia ja saimme ihastella EA:n monipuolisuutta. Oppaamme Elisa oli huippu! Hän jakoi kiitettävästi tietoa ja kertoi tarinoita maasta. Kaikki järjestelyt toimivat erinomaisesti. Kiitokset myös paikallisoppaille ja kuljettajille. Ruoka oli maistuvaa. Maistelimme meille suomalaisille eksoottisia ruokia kuten, gudua, seepraa, krokotiiliä, strutsia jne. Voimme suositella lämpimästi tätä retkeä.
Date published: 2018-02-12
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen matka Palasimme matkalta reilu viikko sitten. Matka oikeastaan ylitti odotukset. Näimme paljon hienoja ja erilaisia maisemia kohokohtana kaksi safaripäivää ja Big Five Krugerin kansallispuistossa. Majoituimme hyvissä hotelleissa ja lodgeissa, joissa olisi viihtynyt kauemminkin. Ruoka oli hyvää ja monipuolista, ja muukin hintataso oli edullinen. Matkalla oli hyvä porukka ja erinomainen matkanjohtaja Pekka. Aikataulu oli kyllä useimmiten tiukka ja bussissa istuttiin pitkiä matkoja. Joinakin aamuina oli myös melkoisen aikainen herätys. Näistä huolimatta viihdyimme hyvin ja ehdimme näin myös nähdä monipuolisesti tätä kaunista maata.
Date published: 2018-04-06
Rated 4 out of 5 by from Tiivis ja kattava matka-ohjelma, erinomainen opastus Hyvin valittuihin luontokohteisiin keskittyvä matka, jonka aikana todella nähtiin kauneinta Etelä-Afrikkaa. Itse olisin tosin kaivannut esim. vaihtoehtona kävellä k.o. kohteissa pidempiä tai vaativampia reittejä, mutta retket oli suunniteltu siten, että huonompikuntoinenkin pärjää kävelypoluilla. Bussimatkojen aikana suomalainen matkaoppaamme osasi mahtavan mielenkiintoisella tavalla kertoa monipuolisesti tietoja Etelä-Afrikasta. Häntä ei malttanut olla kuuntelematta vaikka välillä retkien jälkeen bussissa pyrki uni hiipimään silmiin. Olisin lisännyt 2 viikon matkaan ainakin toisen lepopäivän ilman suunniteltua päiväohjelmaa.
Date published: 2020-02-21
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen kattaus Etelä-Afrikan historiaan, luontoon ja eläimiin Olimme matkalla viikko sitten ja nautimme siitä täysin siemauksin. Suomalainen opas Pekka Virtanen teki matkasta erittäin hyvän omalla kokemuksellaan, kertomuksillaan ja tiedoillaan. Matka oli rasittava muutamine bussiajeluineen, ja varsinkin pitkän lentomatkan (Lontoo-Johannesburg) jälkeen olisi ollut hyvä yöpyä ennen siirtymistä Krugerin kansallispuiston lähettyville. Tällä matkalla jouduimme väsyneinä istumaan bussissa runsaat seitsemän tuntia ennen saapumista majapaikkaan. Majapaikat (hotellit, lodget) olivat kaikki hyviä, ja palvelu niissä erinomaista. Ruoka ja juomat olivat erinomaisia, samoin viininmaistajaiset.
Date published: 2018-03-08
Rated 4 out of 5 by from Upeat ja kauniit maisemat - Etelä-Afrikka hurmaa kauneudellaan Olin 14 vrk kestävällä Etelä-Afrikan kiertomatkalla. Maisemat olivat mitä upeimmat ja henkeäsalpaavan kauniit. Huippu kokemus! Kohteita oli varattu matkaan liikaa, koska 14 vrk:sta 2 päivää meni matkustamiseen lennoilla ja majoituskohteita oli 6 hotellia. Tämä tarkoitti useiden päivien ajan bussissa istumista (pitkät välimatkat) ja itse nähtävyydellä aikaa annettiin vain 1/2 - 1 tunti. Noissa nähtävyyksillä olisi ollut upeaa olla kauemmin esim. Tsitsikamman luonnonpuisto, joka oli huikea. Osittain olisin toivonut myös vähän enemmän vapaa-aikaa, koska nyt matka oli liian aikataulutettua. Vähemmän on enemmän, toki tästä voi olla montaa mieltä. Safareilla oltiin kahtena päivänä ja se oli upea kokemus, eikä harmittanut aamulla klo 5 lähteä ennen auringonnousua safarille. Viinitilat, kanjonit ja ihanat rannikkokaupungit esim. Knysna - oi, ihania. Ehdottomasti haluan Etelä-Afrikkaan takaisin, mutta koetun matkan perusteella tiedän mihin kohteisiin haluan omatoimisesti.
Date published: 2019-03-15
Rated 4 out of 5 by from unohtumaton matka Kahden viikon matkalla sai hienon tietopaketin Etelä-Afrikasta sekä sanoin että omin silmin. Loistavan oppaamme Elisa opastuksesta välittyi lämpö ja rakkaus maahan. Harvoin saa kuulla niin aitoa opastusta. Ja paikallinen opas oli mahtava. Matkareitti oli hyvin valittu, upeita merimaisemia, henkeäsalpaavaa vuoristoa, safarin eläimiä. Big five ja monet muut eläimet ! Monin paikoin ei enää löytänyt sanoja kuvaamaan tunteitaan kaiken kauneuden edessä. Päivät olivat pitkiä, mutta vaihtelevuutensa ansiosta jaksoi. Joka-aamuinen pakkaaminen oli tylsää. Toki tätä tiesi odottaa, kun oli ohjelman etukäteen lukenut. Ennen lähtöä sain kaikkiin kysymyksiini nopeat ja selkeät vastaukset. Etukäteisinformaatiossa kannattaisi korostaa, että hotellit eivät ole viiden tähden, mutta kaikissa oli erinomainen aamiainen.
Date published: 2019-02-12
 • y_2020, m_7, d_11, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_63
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR36, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20ZARTR36BFI0711